Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-13, 10:17   #841
Ana0611
Raczkowanie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
moje ciśnienie dziś sięga dna, jadę na wizytę trzymajcie kciuki
Trzymam mocno!!!

Ana0611 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 10:18   #842
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana0611 Pokaż wiadomość
No tak bo przez godzinę dziecko nie może przez 5 minut odpocząć i mieć tętno 120-130 tylko powinno fikać i mieć skoki typu 120-160 non stop!
Odpoczynek dziecka ma niewiele wspólnego z tetnem, powinno mieć górki i dołki cały czas i tu polozne mają rację. Tętno na stałe 120 nie jest prawidłowe na pewno.

Ale sobie zjadłam śniadanie, już nie muszę tak pilnować mięsa wiec zjadłam sobie zupę mleczną z lanymi kluseczkami i tost z dżemem pomarańczowym mniaaaaaaam!
Stary 2015-08-13, 10:21   #843
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Sandrusia- poprzytulać się do TŻ chociażby albo stymulacja brodawek. Ja bym chyba już się nie wtoczyła na rower a na TŻ jeszcze dam radę
Ja juz nawet na męża nie daje rady. A przez te upały to przytulić się nawet nie da bo cali mokrzy

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
GBS pozytywny.
Naczytałam się i teraz ryczę
Spokojnie, dadzą antybiotyk i będzie ok. Nie ty pierwsza masz dodatni. Będzie dobrze

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość

Cycki mnie swędzą, okropnosc!
Mnie też, normalnie tak mnie suty swedza. Az sie boję mocno drapac. I od tego potu na brzuchu mi się jakieś krostki zrobiły, mimo że obmywam kilka razy dziennie.
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 10:23   #844
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
no to zaczynamy 38 tydzień

z samego rana zawitał pan odchodzący czop ( z domieszką krwi)

aleeee objawów innych brak :P

---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ----------

dzisiaj ktg i pewnie jak zwykle będzie bez skurczy..

i to moja ostatnia wizyta (bo tylko samo ktg i rozmowa z ginem, bez badania ) do TP .

dzisiaj postanowiłam nie ściągać tż z pracy i pojadę sobie z małą na ktg rowerem a może coś się ruszy
jak czop z domieszką krwi, to chyba na dniach będziesz mieć swoje maleństwo, bo czytałam, że tak jakoś jest.
jak czysty czop odchodzi, to on tak szybkiego porodu nie zwiastuje, jak ten z domieszką krwi

tylko na tym rowerze nie urodź bo będziesz sławna

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
A ja wczoraj miałam wizytę. Niestety dołączam do krotkoszyjkich i musze zacząć się oszczędzać 2 cm. Malutki rośnie, ale gigantem nie będzie. Przekroczył 2 kg. 34tydz. 4d . Jak tak patrzę na was to malutki. Ale nie ma tego złego, może będzie się łatwiej rodził lekarz powiedział, że jeśli chodzi o geny to głównie matki grają rolę, a ja byłam lekka 3150 g. Ale jakoś lekki stres mam.
nie malutki, tylko w normie

a z szyjką ten plus, że przy porodzie będzie ciut łatwiej.

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Jeszcze się nie urodziła a już uniemożliwia rodzicom przytulanki a potem będą płacze i inne atrakcje, ja się boję, że seksu nie będzie przez rok

No dokładnie, staram się nie traktować tego jak wyrocznię. A co do babć... moja mama będzie u nas jakiś czas bo umówiłyśmy się, że przyleci zobaczyć wnuczkę i mi pomóc (zwłaszcza, że mój mąż ma problem z wzięciem urlopu z dnia na dzień, więc jakiś czas po porodzie mogę być sama), ale myślę, że taka pomoc jest jednak przydatna, moja mama raczej nie jest z tych, co to stanęli w przeszłości i nie dopuszczają żadnych zmian, poza tym ona ma też młodsze koleżanki, które mają małe dzieci więc jakoś tak jest w miarę na bieżąco, jest otwarta i na pewno nie będzie się ślepo upierać przy czymś. Mam nadzieję, że jakoś to przeżyjemy wszyscy
ja się właśnie nie mogę doczekać przytulanek bez dziecka w brzuch, odzyskam lekkość i nie będzie jej pomiędzy.

a co do babć, to moja mama pod koniec września ma zamiar wyjechać na 10 dni, a miałam nadzieję, że jak tż-et wróci do pracy, to mi czasem pomoże w ogarnięciu i czasem wyjdzie z psem.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 10:24   #845
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Po prostu dziecie tak wczoraj kopało...
Łeee, to by się uspokoiło podczas "kołysania"

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Nie nie gabeczkowej ta gabeczkowa mnie nie przekonuje.

Wrzucam zdjecie

No to ja miałam fride ale nie na widziałam jej używać i teraz kupiłam gruszkę.. co będzie to będzie.

Pisze trzymam ręce z tel na brzuchu i telefon podskakuje od kopniakow. Co za szaleniec
Eee fajne to to, gdzie to mozna kupić i ile sobie krzyczą?

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Za bardzo się nakręciłaś, że będziesz wcześniej rodzić. Przecież do terminu jest jeszcze czas. Jak po terminie nic się nie rusza to można mówić o czekaniu.

Na początku ciężko, ale potem jak my będziemy musiały się bawić ze swoimi to ona będzie miała spokój bo dzieci zajmą się sobą.

Gratuluję. W takim razie ja zaczynam 37

U mnie też brzuch jakby lekko twardy, chyba bardziej napięty.
No właśnie to nie jest kwestia nakręcenia się, bo ja mam mieć cc, ale wkurza mnie, że mi każe tyle czakać. Chciałam, żeby dziecko miało trochę mniej niż 4 kg jak ostatnio Na usg jak mi powie wagę dziecka a na pewno będzie większa to siego zapytam "To co, czekamy do 5?"

Cytat:
tzn wiesz..

wole jechać rowerem niż pieszo..
tż ma ostatnio dużo pracy w pracy i a jak sama daje jeszcze rade to pojadę.. bo jak chodzę to mam odrazu brzuch twardy i się ruszyć nie mogę :/

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

a co masz na myśli mówiąc " przyjemniejsze " :sly: :sly:
Nie boisz się rowerem jeździć? Ja bym się bała, że mi się łożysko zacznie odklejać.
Cytat:
Blaaaah

Kochana, mój gigancik 3700 w 35 tygodniu ważył 2200... Także wyrokować teraz wielkość dziecka to ryzykowna sprawa
A no właśnie, dziecko potrafi szyyybko nadgonic a w ostatnim miesiącu to rośnie nawet do 100 g dziennie!

Cytat:
GBS pozytywny.
Oj co głupia płaczesz. Też mam pozytywny wynik. Dadzą tobie antybiotyk i dziecku i będzie dobrze. Czemu zakłądasz, ze z góry będzie źle i nie czytaj tych głupot w internecie.
Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Tym bardziej , że ja mam sprzedaż internetową więc klienci są rozsiani po całej Polsce a nie u mnie na miejscu, nie mówiąc o ochronie danych osobowych. Niestety liczyłam się z kontrolą ale to i tak ogromny stres cały brzuch mnie boli. Na 11.20 idę na ktg i po moją dokumentację medyczną bo trzeba im to donieść, choćby sami nie mogli wysłać pisma bezpośrednio do lekarza.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
No mnie się wydaje, że ciebie właśnie obowiązuje ochrona danych osobowych. Kiedyś przyszli z zusu do mojej mamy, bo szukali danych jednej z jej byłych pracownic. No i mama im nie dała, powiedziała, że nie może, bo nie będzie udostępniać cudzych danych osobowych. Poza tym, jeśli sprzedajesz, to wystawiasz faktury. Daj im kopię faktur, przecież tak są dane, najlepiej jakby z firm. Niech sobie sami szukają po tych danych. Masz faktury? Masz. Rozliczone? Rozliczone. Jeśli chodzi o dane od lekarza, to oni też powinni się zgłosić do niego/przychodni.
Cytat:
Heya!

Mnie dziś w nocy taka zgaga wzięła i skurcze, że myślałam że zaraz zwariuję

Wczoraj trzymali mnie w klinice od 8 do ok.14 bo okazało się, że mojego lekarza nie ma i nie będzie a kolejny który sprawdzi czy ktg jest ok (czyt. da pieczątkę i machnie podpis) będzie ok. 13-14 i mnie nie wypuszczą bez jego zgody także 2 razy położne zrobiły mi godzinne ktg i oczywiście postraszyły szpitalem, bo przez 5 minut mały miał "WĄSKI ODCZYT"!!! No tak bo przez godzinę dziecko nie może przez 5 minut odpocząć i mieć tętno 120-130 tylko powinno fikać i mieć skoki typu 120-160 non stop!

Smutny Czopie wychodź już !!!!!!!!!

Jeżuuuu jak mi się marzy właśnie zimne piwko, albo zimne białe winko
Jezu, jakie te położne to są głupie U mnie nikt na takie chwilowe zawirowania nie zwracał uwagi, bo wystarczy, że ty się poruszyłaś, bo np biodro ci wrosło w wyro i musiałaś zmienić pozycję, to już u dziecka jest zmiana tętna. Widzę, że nie tylko ja wyglądam czopa

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 10:27   #846
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość

Zwykły dzieciowy sklep typu kajtus srajtus całe 8.90 zł. Dodam że frote jest ściągane i można prać w pralce i zabijać zarazy. !
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 10:30   #847
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
Ja dziś zamiast spać to nastawilam pralke i leżałam zaczelam myśleć o tym jak to będzie i coooo?!?!? Panika że jak ja zrobię to czy tamto, a jak nie będę umiała sobie poradzić. Będę pelnowtatowa mama nie tylko na kilka gidz z cudzym dzieckiem. Te makebstwo będzie uzależnione ode mnie a jak nie pidolam. I tak sobie przezywalam aż mąż się obudził i do pionu mnie ustawił. Ze wszystko będzie dobrze i takie nakrecanie się niepotrzebne bo na pewno dam sobie radę. Kobiety rodzą w czasie wojny, w szalasie itp i jakoś dają radę.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Pewnie podraznienie śluzówki.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Rowerem?!?! ty to jesteś jakąś oaza spokoju. Ja bym sraczkowala już i zero wysiłku.
Na wojnie, w szalasie
Wyobrazilam to sobie, to tylko chłop może takie pocieszenie wymyśleć. Podoba mi się, naprawdę
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 10:32   #848
olkka16
Rozeznanie

Cytat:

No właśnie to nie jest kwestia nakręcenia się, bo ja mam mieć cc, ale wkurza mnie, że mi każe tyle czakać. Chciałam, żeby dziecko miało trochę mniej niż 4 kg jak ostatnio Na usg jak mi powie wagę dziecka a na pewno będzie większa to siego zapytam "To co, czekamy do 5?"

Nie boisz się rowerem jeździć? Ja bym się bała, że mi się łożysko zacznie odklejać.
A no właśnie, dziecko potrafi szyyybko nadgonic a w ostatnim miesiącu to rośnie nawet do 100 g dziennie!

Oj co głupia płaczesz. Też mam pozytywny wynik. Dadzą tobie antybiotyk i dziecku i będzie dobrze. Czemu zakłądasz, ze z góry będzie źle i nie czytaj tych głupot w internecie.

No mnie się wydaje, że ciebie właśnie obowiązuje ochrona danych osobowych. Kiedyś przyszli z zusu do mojej mamy, bo szukali danych jednej z jej byłych pracownic. No i mama im nie dała, powiedziała, że nie może, bo nie będzie udostępniać cudzych danych osobowych. Poza tym, jeśli sprzedajesz, to wystawiasz faktury. Daj im kopię faktur, przecież tak są dane, najlepiej jakby z firm. Niech sobie sami szukają po tych danych. Masz faktury? Masz. Rozliczone? Rozliczone. Jeśli chodzi o dane od lekarza, to oni też powinni się zgłosić do niego/przychodni.

Jezu, jakie te położne to są głupie U mnie nikt na takie chwilowe zawirowania nie zwracał uwagi, bo wystarczy, że ty się poruszyłaś, bo np biodro ci wrosło w wyro i musiałaś zmienić pozycję, to już u dziecka jest zmiana tętna. Widzę, że nie tylko ja wyglądam czopa
Właśnie, że wystawiam paragony fiskalne bo musiałam zakupić kasę żeby sprzedawać części samochodowe. Podrukowałam trochę maili z informacją o zakupie i tam są numery aukcji dane moje i dane i adresy kupujących, informacje o wpłatach itd.

Stary 2015-08-13, 10:39   #849
mamcia092015
Raczkowanie

Dziewczyny dajcie trochę tego deszczu na wschód !! plis!

Widzę że niektóre czekają na poród a ja modlę się żeby chociaż tydzień nic się nie działo!

Jadę dzisiaj na usg i ciekawe ile Malutki waży Ostatnio w 31tc miał 2 kg

Sandrusia - ja bym na rower już nie siadła. Może chociaż taksówką pojedz!

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Właśnie, że wystawiam paragony fiskalne bo musiałam zakupić kasę żeby sprzedawać części samochodowe. Podrukowałam trochę maili z informacją o zakupie i tam są numery aukcji dane moje i dane i adresy kupujących, informacje o wpłatach itd.

Pewnie nr telefonu klienta wystarczy Przecież nie będą z całej Polski ludzi ściągać. Ja przed pójściem na L4 pozamykałam wszystkie firmowe sprawy Nawet faktury pozapłacałam wcześniej żeby nie mieli się czego czepiać na razie cisza.

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Ja juz nawet na męża nie daje rady. A przez te upały to przytulić się nawet nie da bo cali mokrzy

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Spokojnie, dadzą antybiotyk i będzie ok. Nie ty pierwsza masz dodatni. Będzie dobrze

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Mnie też, normalnie tak mnie suty swedza. Az sie boję mocno drapac. I od tego potu na brzuchu mi się jakieś krostki zrobiły, mimo że obmywam kilka razy dziennie.
Ja też mam takie krostki zwłaszcza pod piersiami. Zauważyła że jak chłodniej na dworze to gasną, a teraz czerwone i swędzące. smarujesz je czymś?
mamcia092015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 10:39   #850
Airish88
Zakorzenienie

Ja dzisiaj kompletnie spać nie mogłam. Tylko lewy bok wchodził w grę, bo z prawej strony pod żebrem moja córcia tak wystawiła nogę, że nie szło się położyć. Chyba chce mnie przygotować do tego, że szybko to już się nie wyśpie.

Cytat:

Ja też mam mieć cc. Termin mam na 10.09 i moja lekarka mówiła, że może być operacja tak do tygodnia wcześniej. Pewnie coś koło 6.09. W weekend spotkałam parkę która ma umówione cc na 5 dni przed tp. Co do wielkości to nic nie zrobisz, że rodzisz duże dzieci. Ja się urodziłam 4200 i byłam najmniejszym dzieckiem w rodzinie. Moja siostrzenica urodziła rok temu naturalnie 5 kg synka, a moja babcia rodziła naturalnie bliźniaków
Trzeba się cieszyć, że będzie cc przy tak dużym dziecku.
Stary 2015-08-13, 10:43   #851
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:
GBS pozytywny.
Spokojnie lekarze na pewno będą wiedzieli co robić!
Stary 2015-08-13, 10:43   #852
Ana0611
Raczkowanie

Cytat:
Odpoczynek dziecka ma niewiele wspólnego z tetnem, powinno mieć górki i dołki cały czas i tu polozne mają rację. Tętno na stałe 120 nie jest prawidłowe na pewno.
To powiem Tobie, że już jestem ogłupiała.... ktg robimy od wycieczki na patologię (czyli od połowy lipca) 2-3 razy w tygodniu i często zdarza się naszemu małemu mieć na wykresie krótkotrwałe (max 5 min) małe górki i dołki w zakresie ok. 120-130 (chociaż bywało, że miał i niższy wynik zanim się odplątał z pępowiny) i lekarze mówili mi, że wszystko jest ok, że na wykresie może być nawet i linia prosta o ile nie będzie ona długotrwała a na ktg będą przeważać akceleracje.. yhhh bez kitu czasami myślę że może i dobrze by było jakby mnie znowu przyjęli do szpitala

Stary 2015-08-13, 10:45   #853
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Sandrusia- poprzytulać się do TŻ chociażby albo stymulacja brodawek. Ja bym chyba już się nie wtoczyła na rower a na TŻ jeszcze dam radę
jak czop odejdzie, to niestety nie powinno się zbytnio przytulać

Cytat:
GBS pozytywny.
Cytat:
ehh, oczywiście wkręcam sobie najgorsze sytuacje
nie smutaj będzie dobrze !!!
a pomyśl sobie co się działo wcześniej za nim nie wprowadzono obowiązkowego badania na GBS
dzięki temu nasze dzieci są bezpieczniejsze
Stary 2015-08-13, 10:50   #854
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:
Ja dzisiaj kompletnie spać nie mogłam. Tylko lewy bok wchodził w grę, bo z prawej strony pod żebrem moja córcia tak wystawiła nogę, że nie szło się położyć. Chyba chce mnie przygotować do tego, że szybko to już się nie wyśpie.

Ja też mam mieć cc. Termin mam na 10.09 i moja lekarka mówiła, że może być operacja tak do tygodnia wcześniej. Pewnie coś koło 6.09. W weekend spotkałam parkę która ma umówione cc na 5 dni przed tp. Co do wielkości to nic nie zrobisz, że rodzisz duże dzieci. Ja się urodziłam 4200 i byłam najmniejszym dzieckiem w rodzinie. Moja siostrzenica urodziła rok temu naturalnie 5 kg synka, a moja babcia rodziła naturalnie bliźniaków

Ja też mam termin 10,09 Gin powiedziała ze 1.09 już moglibyśmy rozwiązać Mam nadzieję ze już wcześniej jakieś skurcze na KTG wyjdą i cc będzie wcześniej. Już mi naprawdę ciężko.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
jak czop odejdzie, to niestety nie powinno się zbytnio przytulać

nie smutaj będzie dobrze !!!
a pomyśl sobie co się działo wcześniej za nim nie wprowadzono obowiązkowego badania na GBS
dzięki temu nasze dzieci są bezpieczniejsze

Dokładnie najważniejsze, że masz wynik.
Stary 2015-08-13, 10:53   #855
Ana0611
Raczkowanie

Cytat:
No dokładnie! Co wizyta to krzyczą DO SZPITALA! Nie wiem po co oni tak gadają, straszą czy co?
W szpitalu jakoś każdy od położnych po lekarzy twierdzą, że wszystko jest ok, wręcz książkowo. Rozumiem, że to już końcówka i trzeba uważać, ale weź tu się człowieku nie stresuj i ciesz się ciążą, pięknym stanem i latem... tiaa Najbardziej szkoda mi męża, że raz na tydzień jest telefon "kochanie ja znowu muszę do szpitala"...on się zrywa z pracy a potem się okazuje, że wszystko ok

Stary 2015-08-13, 10:56   #856
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamcia092015 Pokaż wiadomość
Ja też mam termin 10,09 Gin powiedziała ze 1.09 już moglibyśmy rozwiązać Mam nadzieję ze już wcześniej jakieś skurcze na KTG wyjdą i cc będzie wcześniej. Już mi naprawdę ciężko.

A kiedy idziesz z zaświadczeniem od ginekolog do szpitala? Ja mogę iść najwcześniej 27.08, jak ciąża będzie donoszona. Chciałabym już wiedzieć kiedy to będzie, ale niestety trzeba czekać ....

Moja to mi jeszcze nic o KTG nie wspominała. Chyba muszę ją w poniedziałek podpytać.
Stary 2015-08-13, 10:57   #857
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Witam się w ten piękny i chłodny poranek

Wczoraj wieczorem poszłam z koleżanką na kawę, posiedziałyśmy w chłodzie i obie się zresetowałyśmy (ona też jest w ciąży i też mieszka na poddaszu, więc wspólny temat do westchnień się znalazł ). Tego mi było trzeba
Trochę was podczytałam wieczorem, ale musiałam parę papierów teściowi napisać i wysłać pilnie na maila, skończyłam o 2 w nocy dopiero, ale mam to przynajmniej z głowy, bo wisiało nade mną już parę dni, a w taki upał mózg mi się lasował i nie dało rady tego zrobić
Widzę, że jeszcze żadna nie rodzi, ale i tak emocje sięgają zenitu
Ja jutro idę się spotkać do CH z koleżanką ciężarną. Dwie brzuchatki potrzebują schłodzenia

Cytat:
GBS pozytywny.
To nic strasznego! Przy pierwszym porodzie tylko ja na calej sali miałam ujemny GBS. Nie martw się, podadzą antybiotyk Tobie i dziecku i tyle
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 10:58   #858
Sandrusia91
Zadomowienie

moje dziecie dostalo czkawki i ma tętno od 160-208

skurczy brak

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 10:59   #859
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś zamiast spać to nastawilam pralke i leżałam zaczelam myśleć o tym jak to będzie i coooo?!?!? Panika że jak ja zrobię to czy tamto, a jak nie będę umiała sobie poradzić. Będę pelnowtatowa mama nie tylko na kilka gidz z cudzym dzieckiem. Te makebstwo będzie uzależnione ode mnie a jak nie pidolam. I tak sobie przezywalam aż mąż się obudził i do pionu mnie ustawił. Ze wszystko będzie dobrze i takie nakrecanie się niepotrzebne bo na pewno dam sobie radę. Kobiety rodzą w czasie wojny, w szalasie itp i jakoś dają radę.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Pewnie podraznienie śluzówki.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Rowerem?!?! ty to jesteś jakąś oaza spokoju. Ja bym sraczkowala już i zero wysiłku.
te obawy są normalne, w końcu nadchodzi duża rewolucja w naszym życiu, ale jakoś sobie poradzimy
nie musimy być matkami idealnymi i spokojnie aż takie głupie nie jesteśmy, żeby nie dać sobie rady.
Oczywiście raz lepiej raz gorzej.
Stary 2015-08-13, 11:00   #860
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
To powiem Tobie, że już jestem ogłupiała.... ktg robimy od wycieczki na patologię (czyli od połowy lipca) 2-3 razy w tygodniu i często zdarza się naszemu małemu mieć na wykresie krótkotrwałe (max 5 min) małe górki i dołki w zakresie ok. 120-130 (chociaż bywało, że miał i niższy wynik zanim się odplątał z pępowiny) i lekarze mówili mi, że wszystko jest ok, że na wykresie może być nawet i linia prosta o ile nie będzie ona długotrwała a na ktg będą przeważać akceleracje.. yhhh bez kitu czasami myślę że może i dobrze by było jakby mnie znowu przyjęli do szpitala
No czyli w zasadzie to samo ci mówią - muszą być akceleracje, małe górki i dołki a tętno podstawowe 120-160. Jak tak jest to jest ok, na pewno gdyby była konieczność to by Ci kazali zostać w szpitalu.

Przyłączam się do oczekujących na czop, mogłoby się coś dziać juz...
Stary 2015-08-13, 11:00   #861
ali_ma
Rozeznanie

witam

ale kijowa noc za mną

nie dość, że brzuch zaczął ciągnąć jak na @, to jeszcze biodra tak mnie bolały, że każda pozycja była niewygodna

teraz już trochę lepiej, więc idę Was nadrabiać

a tak w ogóle to wczoraj wzięłam się w końcu za pranie rzeczy (ciuszków) dla dziecia
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 11:03   #862
Sandrusia91
Zadomowienie

co z tego, że czop odchodzi, szyjka skrócona, rozwarcie jakieś jest a nic się nie dzieje

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-08-13, 11:10   #863
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
co z tego, że czop odchodzi, szyjka skrócona, rozwarcie jakieś jest a nic się nie dzieje
Ciesz się ze aż tyle się u Ciebie już dzieje bo niejedna tu chciałaby chociaż jedna rzecz ktora Ty masz :p no i rozwarcie bez skurczów, nie narzekaj proszę!

Piecze się jabłecznik z kruchą posypką, w końcu się za to zabrałam nie powinnam słodyczy ale wole to niż coś kupnego.
Stary 2015-08-13, 11:10   #864
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie się wydaje, że oni nie mają prawa wyciągać od ciebie danych osobowych. Paragony i rozliczenia to temat dla us a nie dla zusu. Skoro US nie ma problemu, to oni tym bardziej nie powinni mieć.
Cytat:

Tak, ja bym nie miała nic przeciwko temu, ale mój lekarz jest w szpitalu raz w tygodniu, we wtorki. Ostatni zabieg przed terminem mogę mieć 1 września, a on mi kazał przyjść na wizytę 31 sierpnia i wtedy zobaczymy Ambaras polega na ty, że żeby mieć zabiego 1 musiałabym się zgłosić do szpitala 31, bo u nas przyjmują dzień wcześniej. Ja rozumiem, że on nie chce ciąć mnie 18 sierpnia, ale mógłby mi coś konkretnego zaproponować!

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-08-13, 11:11   #865
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Ciesz się ze aż tyle się u Ciebie już dzieje bo niejedna tu chciałaby chociaż jedna rzecz ktora Ty masz :p no i rozwarcie bez skurczów, nie narzekaj proszę!

Piecze się jabłecznik z kruchą posypką, w końcu się za to zabrałam nie powinnam słodyczy ale wole to niż coś kupnego.
ze skurczami to się swoje nameczylam jak miałam oststnio przez 5h co 3-4 min i 10-12 min

także nie tak całkiem bezboleśnie

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-08-13, 11:11   #866
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:

Spokojnie, dadzą antybiotyk i będzie ok. Nie ty pierwsza masz dodatni. Będzie dobrze[COLOR="Silver"]
Cytat:
Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
To nic strasznego! Przy pierwszym porodzie tylko ja na calej sali miałam ujemny GBS. Nie martw się, podadzą antybiotyk Tobie i dziecku i tyle
dzięki już się trochę uspokoiłam, zadzwonię jeszcze do gina czy powinnam coś więcej wiedzieć/pokazać się bo wizytę mam dopiero 20.08. Boję się, że za późno mi antybiotyk podadzą, chyba od wejścia na IP będę się drzeć, żeby mam GBS dodatni
Stary 2015-08-13, 11:13   #867
agu23gda
Wtajemniczenie

Ja tak czytam...i czytam... i widze tutaj dziwna rywalizacje, ktora pierwsza. Czasami te licytacje...kto co ma bardziej i o ile blizej... jajca jak berety.

Ja dzis wstalam po 10. I snilo mi sie OWIECZKA, ze weszlam na forum i napisalas, ze jedziesz rodzic. A pozniej pisalas w trakcie porodu tutaj co sie wlasnie dzieje i jak Ci ciezko. A ja czytalam i ryczalam. Ot koniec snu
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 11:15   #868
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ja bym nie miała nic przeciwko temu, ale mój lekarz jest w szpitalu raz w tygodniu, we wtorki. Ostatni zabieg przed terminem mogę mieć 1 września, a on mi kazał przyjść na wizytę 31 sierpnia i wtedy zobaczymy Ambaras polega na ty, że żeby mieć zabiego 1 musiałabym się zgłosić do szpitala 31, bo u nas przyjmują dzień wcześniej. Ja rozumiem, że on nie chce ciąć mnie 18 sierpnia, ale mógłby mi coś konkretnego zaproponować!

No tak. Może jeszcze tak być, że po wizycie od razu do szpitala cię odeśle, albo tego 1.U mnie inna sytuacja, bo moja lekarka nie pracuje w szpitalu. Ja mam nadzieję, że u mnie najwcześniej będzie 2.09 bo inaczej będę bez Tż rodzić.
Stary 2015-08-13, 11:19   #869
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dziewczyny jak to jest ze zwolnieniem i przejściem na macierzyński? Chodzi mi o to, czy zwolnienie przestaje obowiązywać w dniu porodu czy dzień po?

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-08-13, 11:20   #870
olkma
Raczkowanie

Nooo dziewczyny jutro o tej porze najprawdopodobniej bede juz rozpakowana . O 8 mam sie stawic na cc, wcześniej jeszcze ktg, cewnik, pobranie krwi, badanie gin i heja na stól no chyba ze znowu mnie odesla, ale wtedy pieprze! Rodze w panstwowym i niech sie bujaja na drzewo! Niech mi zwróca kase i nara z takim podejsciem.
Noo ale duza szansa ze bedzie te cc
Wiec pewnie w nastepnym tyg sie odezwe juz z dzieciokiem

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości