![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 404
|
![]() Wspó³praca z Sylwi± Szostak [redukcja] - opinie? wra¿enia? efekty?
Szuka³am w±tku dziewczyn æwicz±cych z Sylwi±, ale nie znalaz³am
![]() Czy jest tu kto¶ kto wspó³pracuje z t± trenerk± online? Jak Wam idzie? Ja zaczê³am kilka dni temu i szczerze mówi±c jestem przera¿ona ilo¶ci± jedzenia (miêcho!) któr± mam wch³on±æ. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 735
|
Dot.: Wspó³praca z Sylwi± Szostak [redukcja] - opinie? wra¿enia? efekty?
Æwiczy³am nieca³y miesi±c, raczej nie wrócê.
Jak dla mnie rozpiska trochê z automatu, nie uwzglêdniaj±ca moich mo¿liwo¶ci (mam chore nerki, tyle bia³ka na d³u¿sz± metê wys³a³oby mnie do szpitala- o problemie z nerkami napisa³am w ankiecie) i celów (chodzi³o mi o redukcjê + forma na tygodniowy wyjazd rowery, której nie zbudujê raczej robi±c cardio 3 razy w tygodniu po 30-40 minut). Uwa¿am, ¿e dobry trener po przeczytaniu takiej ankiety, je¶li nie potrafi u³o¿yæ treningu dla wytrzyma³o¶ciowca bo siê na tym nie zna, powinien mi to wprost napisaæ, a nie braæ kasê. Do jedzenia miêsa my¶lê, ¿e siê przekonasz, wiêc je¶li reszta ci pasuje to dzia³aj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Trochê s³abo z tym, ¿e nie wziê³a pod uwagê Twoich problemów zdrowotnych
![]() ![]() ![]() W ka¿dym razie dziêki, mo¿e kto¶ jeszcze siê wypowie ![]() Edytowane przez Blaires Czas edycji: 2015-08-13 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jak lubisz æwiczyæ si³owo i d±¿ysz do fit sylwetki, a jednocze¶nie masz du¿o samozaparcia, to my¶lê, ¿e bêdzie dobrze. Jak dla mnie si³ownia nie jest ulubion± form± spêdzania wolnego czasu
![]() Do ilo¶ci jedzenia idzie siê przyzwyczaiæ- serio ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 020
|
D³ugo czeka³a¶ na ta rozpiskê od Sylwii? Co ile zdajesz jej relacje z przebiegu diety i æwiczeñ? Mog³aby¶ wrzuciæ przyk³adowe æwiczenia? Æwiczysz w domu czy si³ownia?
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przymierzasz siê do wspó³pracy z Sylwi±? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 020
|
Cytat:
Co do wspó³pracy z Sylwia to kiedy¶ przesz³o mi to przez my¶l ale troche ostudzilam swoj zapa³ jak poczyta³am na ten temat opinie. A tak to od listopada sobie æwiczy³am obwodowy dla Ladies z SFD, a od marca zapo¿yczy³am sobie plan treningowy na poszczególne partie cia³a od takiej jednej blogerki. Zapotrzebowanie kaloryczne obliczone mam od znajomego trenera z si³owni i tak sobie regularnie cwicze. Wszystko robie w domu bo mam akurat ca³y sprzêt ![]() Jak czytam wcze¶niejsze posty to rzuci³o mi sie pierwsze co to duza ilo¶c miêsa. Ja mam problem z tym. Ostatnio cos mi wgle nie podchodzi, a odzywka bia³kow± na d³u¿sz± metê nie ma co podbijaæ i musze znale¼æ alternatywê. Aeroby rozumiem, ¿e Ci rozpisa³a po ka¿dym treningu si³owym? Ile mniej-wiecej minut tych aerobow?
![]() |
![]() |
#9 |
.
Wiadomo¶ci: 28 112
|
zapewniam, ¿e 1600kcal to wcale nie jest jedzenie za dwoje. to poni¿ej zapotrzebowania normalnej kobiety. nawet takiej nieæwicz±cej. i szczerze, je¶li dorobi³a¶ siê 20kg nadbaga¿u to musia³a¶ je¶æ sporo wiêcej ni¿ 1600kcal. ba, ¿eby przytyæ 1kg to trzeba dostarczyæ 3500kcal wiêcej ni¿ wynosi zapotrzebowanie.
![]() |
#10 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakie s³ysza³a¶ opinie na jej temat? Próbowa³am trochê poszukaæ w internecie, ale nic konkretnego nie znalaz³am. Cytat:
![]() ![]() o 20 kg mówi³am w kontek¶cie superfit sylwetki, do idealnej wagi brakuje mi sporo mniej ![]() Edytowane przez Blaires Czas edycji: 2015-08-22 o 10:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
.
Wiadomo¶ci: 28 112
|
dobrze kombinujesz ze swoimi teoriami
![]() Sylwia wrzuci³a kolejny efekt wspó³pracy. moim zdaniem zdjêcie mówi samo za siebie ![]()
![]() |
#12 | |
fit-doradztwo :)
Wiadomo¶ci: 43
|
---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------
[/COLOR] Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Mnie robi³ rozpiskê jej m±¿ - Akop. Pracujeêjako instruktorka fitness i æwiczê od 2 do 5h dziennie (oczywi¶cie nie dzieñ w dzieñ, 4-5 razy w tygodniu), a dosta³am dietê 1700 kcal, a æwiczenia bez aerobów. Ile bym siê nie trzyma³a diety, nie da³o rady w koñcu, bo by³am wycieñczona. I mia³am straszne rewolucje ¿o³±dkowe, sama nie wiem od czego, chyba od tej ilo¶ci oleju w ka¿dym posi³ku
![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 576
|
![]()
Hej, od jakiego¶ czasu zaczê³am æwiczyæ, na pocz±tku w wakacje by³a to codzienna jazda na rowerze, pó¼niej bieganie a teraz æwiczê w domu. Moja waga wyj¶ciowa to 68 kg teraz wa¿ê ok 62 i.. waga ani drgnie w dó³. Opad³am z si³ i brakuje mi pomys³u co mogê dalej zrobiæ. Chcia³abym porady odno¶nie jad³ospisu czy æwiczeñ bo nie wiem co robiê ¼le
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
rose rose
Wiadomo¶ci: 220
|
Dot.: Trener/dietetyk online, korzysta³y¶cie ?
a wy¶lij taki przyk³adowy tydzieñ jedzenia i æwiczeñ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Nie korzysta³am, dla mnie to trochê dziwne. wolê kontakt bezposredni. przez internet nie mam pewno¶ci z kim rozmawiam (specjalista czy kto¶, kto siê za takiego podaje)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Korzysta³am z pomocy trenera on-line i powiem wprost- strata kasy.
1) Dosta³am czê¶æ æwiczeñ, do których u mnie na si³owni nie by³o maszyn. Próby kontaktu i wymiany tych æwiczeñ spali³y na panewce... W tym zakresie polecam jednak trenera, który jest na si³owni- przy okazji zaprezentuje co i jak. 2) Wyra¼nie napisa³am, ¿e chcê trening FBW. Dosta³am splita ![]() 3) W ankiecie napisa³am, ¿e mam problemy z nerkami, wiêc nie mogê spo¿ywaæ du¿ych ilo¶ci bia³ka. Dosta³am jakie¶ 130-150 g bia³ka w diecie. 4) W ankiecie wyra¼nie napisa³am, ¿e moim celem jest redukcja oraz zbudowanie kondycji przed wyjazdem na rower w góry i ¿e zale¿y mi na wpleceniu pomiêdzy treningi si³owe treningów wytrzyma³o¶ciowych i pouk³adanie tego. Od rzetelnego trenera oczekiwa³abym, ¿e mi napisze: "sorry, nie znam siê, nie pomogê" albo "nie da siê jednocze¶nie jednego i drugiego". Osoba, do której siê zg³osi³am, zgarnê³a kasê i wys³a³a mi trening, w którym mia³am 3 razy w tygodniu spacery na bie¿ni po 20-30 minut. Na wyjazd w góry na rower jak znalaz³ ![]() 5) Napisa³am równie¿, ¿e wykonywanie pewnych æwiczeñ powoduje u mnie ból (po przebytym 2 lata wcze¶niej z³amaniu obojczyka). Oczywi¶cie dosta³am te æwiczenia w rozpisce. 6) Napisa³am, ¿e nie jem owsianki. Wyra¼nie. Opisa³am dlaczego (problemy ¿o³±dkowe po takich papkach, bez wzglêdu na fakt, czy na mleku, czy na wodzie). Jako pierwsze danie w rozpisce tego, co mogê je¶æ- by³a owsianka z od¿ywk± bia³kow±... 7) Sama dieta wygl±da³a... nudno. Nie spodziewam siê na redukcji jedzenia szarlotek itp., ale jakie¶ zró¿nicowanie byæ powinno. Tymczasem sama dieta wygl±da³a tak: - na ¶niadanie to mo¿esz owsiankê na od¿ywce (x gr p³atków, y od¿ywki, woda) albo omleta na dwóch bia³kach, jedno ¿ó³tko i m±ka (ile¶ gramów), po ¶niadaniu mo¿esz ewentualnie jaki¶ owoc o niskim IG; - posi³ek 2,3,4 i 5 to ma byæ miêsko (odpowiednio albo x gr kuraka, y wieprzowiny, z wo³owiny), albo jaka¶ ryba (te¿ ile gramów) i do tego ile¶ gramów makaronu/ ry¿u/ kaszy itd. Je¶li to posi³ek potreningowy to mo¿esz wiêcej wêglowodanów; - a tak w ogóle to mo¿esz stosowaæ od¿ywki: bia³kowa, bcaa, wêgle; - nie wolno nabia³u. I tyle. Rzuci³am to po dwóch tygodniach, nie dla mnie, nudzi³o mnie jedzenie w kó³ko tego samego i ci±g³e wa¿enie. A¿ tak mi na sylwetce nie zale¿y ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Ja korzystam, bo tak jak i Ty nie mia³am pomys³u na siebie
![]() ![]() Uzna³am, ¿e nie chcê wydaæ tyle za sam± rozpiskê i skorzysta³am w bardzo popularnego portalu, gdzie mo¿esz kupiæ pe³ny plan i masz nieograniczony kontakt z dietetykiem i trenerem poprzez wiadomo¶ci ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Zgadza siê, masz tylko rozpisan± gramaturê, np. bia³ko - X gram, do wyboru: kurczak/chuda ryba/jajko/+X gram warzyw + X gram wêgli, do wyboru kasza, ciemny makaron, ry¿ lub bataty.
Ogólnie ma³o ciekawie i ma³o odkrywczo ![]() Je¶li chodzi o mnie to zrezygnowa³am z diety i porad Sylwii po kilku tygodniach, niestety nigdy wcze¶niej nie czu³am siê gorzej jak w czasie jedzenia z jej rozpiski. Osobi¶cie z perspektywy czasu nie uwa¿am, ¿eby jej dieta by³a najzdrowsza, z ró¿nych powodów. Na pewno do tego nie wrócê. Zmieni³am dietê na sta³e, na tak±, która w 100% mi odpowiada i organizm dobrze na ni± reaguje. Waga spada, wprawdzie nie z prêdko¶ci± ¶wiat³a ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
A z treningów by³a¶ zadowolona?
Mi g³ównie chodzi o treningi, bo diete mam, której siê trzymam i kg te¿ lec± w dó³. Powoli, bo powli ale lec± ![]() Chêtnie bym zacze³± treningi si³owe, ale nie wiem od czego zacz±æ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A z treningów by³a¶ zadowolona? Mi g³ównie chodzi o treningi, bo diete mam, której siê trzymam i kg te¿ lec± w dó³. Powoli, bo powli ale lec± ![]() Chêtnie bym zacze³± treningi si³owe, ale nie wiem od czego zacz±æ.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Szczerze mówi±c, je¶li mam siê przyczepiæ do treningów, to za taka kasê, któr± siê przelewa co te 4-5 tygodni to Sylwia mog³aby wysy³aæ chocia¿ zdjêcia, jak poszczególne æwiczenia wykonywaæ i jak wygl±daj±, bo tutaj by³a tylko rozpiska np. 'francuskie wyciskanie sztangi lub gryfu X serii po X powtórzeñ'. To mnie trochê zdziwi³o i by³am trochê zawiedziona, bo je¶li kto¶ jest do¶æ pocz±tkuj±cy, to albo musi googlowaæ poszczególne æwiczenia i robiæ je na s³owo honoru albo chodziæ za trenerami pracuj±cymi na si³owni i pytaæ o wszystko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 197
|
1600 kcal to jedzenie jak dla dwoch osob? I przy "tylko" 4 treningach tygodniowo? Aha...
![]() Ja chcialam zaczac z Sylwia cwiczyc, bo sama teraz wspolpracuje online z jedna trenerka. Z tym ze to nie jest taka trenerka jak Sylwia znana na cala Polske ![]() Kolejna sprawa: tez dostalam tylko rozpiske, co wiecej : jak ktoregos ze cwiczenia nie udalo sie wuguglowac to ta treenerka nawet nie miala czasu zeby mi odpisac i wytlumaczyc. Ogolnie na polowe wiadomosci mi nie odpisuje albo laskawie odpowiada ale nie na temat. Pewnie taka zajeta ![]() I co smieszne : raz na 2 miesiace mnie spyta sama jak mi idzie. Po czym jak jej odpowiem to juz nic nie odpisuje. ![]() A nie uwierze ze taka sylwia ktora uklada treningi dla tak wielu osob ma czas zeby do kazdej z tych osob podchodzic infywidualnie i byc w stanie odpowiadac na wszystkie pytania. Ja juz dziekuje za takie trenerki ![]()
![]() Edytowane przez Dusiia Czas edycji: 2015-12-11 o 23:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 197
|
Ja ODRADZAM !!
U mnie to wygladalo tak: dziewczyna trenerka, znalazlam jej stronke na fp, tam info ze wspolpraca online. Zreszta dziewczyna z.mojego miasta i mamy nie malo wspolnych znajomych. Spytalam o cene. 150 zl za pierwsza rozpiske diety treningu i suplementacji. Potem 100 zl co 6 tyg "bo trening powinno sie zmieniac co 6-8tyg" Od razu sie zgodzilam i przelalam.kase. Mija dzien,dwa,trzy.. i nic. Wiec pytam na kiedy to bedzie, dowiaduje sie ze jutro. Oczywiscie "jutro" nic nie dostalam. Wiec pytam jeszcze raz i dostaje odp ze w poniedzialek, bo ma na prawde duzo chetnych + szkole i nie wyrabia. W poniedzialek nic nie dostalam, w srode pisze ponownie i slysze "nie masz tego? Przeciez wyslalam Ci w poniedzialek" . I mowie ze.nic nie dostalam. Po minucie dostalam rozpiski i zadnego "przepraszam". Ogolnie od przelewu do dnia przeslania mi rozpisek minelo jakies ponad 2 tyg. No i tak: Plan treningowy ok A rozpiska diety? W stylu " na sniadanie zjedz omlet z 2 jajek albo owsiankek, na obiad ryz mieso i warzywa a na kolacje serek wiejski" Od razu mi sie nie spodobalo. I pomyslalam: za to dalam 150 zl? Serio? No ale ok, cwiczylam wedlug planu, jadlam wedlug "rozpiski" Jak napisalam do niej z jakims pytaniem to albo nie dostalam odp wogole albo musialam sie o nia prosic. Pozniej chwile ze mna normalnie pisala, a ze po 3 miesiacach plan mi sie znudzil to glupia zaplacilam jej te 100 zl. Przed wyslaniem rozpisek poprosila abym.jej napisala jak jadlam,i co bylo ok a co bym chciala zmienic. Wiec sie jej rozpisalam. Napisalam co dokladnie jem i ze niewiem czy taka dieta jest ok. Po czym wyslala mi tylko rozpiske treningu, a odpowiedzi na moj opis jedzenia nie dostalam zadnej. No i znow nie odpisywanie. Raz.na 2 miesiace spyta mnie laskawie jak.mi idzie,po czym jak jej odpisuje to juz nawet nie dostaje zadnej odpowiedzi czy porady. Poza tym, od.jednej z doswiadczonych trenerek dowiedzialam sie iz " trenerzy czesto wmawiaja nam ze plan powinno sie zmieniac najlepiej co miesiac, a prawda jest taka ze jak sie zwieksza ciezar to na jednym planie mozna jechac nawet kilka.miesiecy" i ze to po prostu wyciaganie znas kasy ![]() I jedzcze taka smieszna sytuacja: jak napisalam do sylwii szostak o ceny rozpisek to... dostalam DOKLADNIE SLOWO W SLOWO ta sama ankiete i pytania itp co od tej mojej "trenerki"
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 766
|
Te¿ kiedy¶ zamówi³am u Sylwii treningi i w sumie podoba³ mi siê. Trochê by³ d³ugi bo po si³owym mia³am 30-40 minut aerobów. Ale æwiczenia by³y fajne. Jedno æwiczenie chcia³am zmieniæ i Sylwia od razu napisa³a jakie mogê robiæ w zamian. Kontakt by³ dobry ale to by³o rok temu chyba o ile nie dawniej, tak¿e nie wiem jak to teraz wygl±da. Dieta u niej taka bardzo ogólna jest bo oni sami z Akopem chyba nie licz± kalorii ani makro.
Jednak nie wykupi³am nastêpnych treningów bo mi kasy by³o szkoda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
No w³a¶nie zastanawiam siê nad wynajêciem us³ug takiego trenera osobistego... mo¿e niekoniecznie dietetyka, ale trenera bardziej, bo z tego, co siê dowiadywa³am, to oni w swoich us³ugach proponuj± te¿ diety, to kompleksowa us³uga. O jednym trzeba pamiêtaæ: choæby¶my mieli bardzo du¿e zasoby w³asnej motywacji i samozaparcia do tego, ¿eby nawet codziennie trenowaæ na si³owni, to jednak praca z trenerem personalnym jest bardziej… mobilizuj±ca i efektowna. I to mi chyba siê przyda... bo ja i moja motywacja jeste¶my na bakier...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 9
|
Tak, owszem, korzystam z us³ug <reklama>, rezultaty oczekiwane mam napisane na kartce i na razie zobaczymy, jak siê to potoczy... najwa¿niejsze, ¿e mam nad g³ow± bacik, nie ma szans na lenistwo, a to w moim przypadku podstawa dzia³ania
![]() Edytowane przez AnnaVanDort Czas edycji: 2015-12-29 o 16:00 Powód: Nieop³acona reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 305
|
witam tez sie wypowiem na temat diety+treningu
zgadzam sie z opinia Blaires ze jesli ktos nie byl nigdy na silowni to rozpiska samych cwiczen bez zdjec to utrudnienie dla laika i zniecehca bo ciekzo znalesc zdjecia przykladowe w necie jak cwiczyc a obsluga z silowni nie jest taka pomocna jakby sie wydawalo Stosowlama diete schudlam duzo ale niestey na sama mysl o miesie mi sie niedobrze robilo ![]() DIETA JEST MONOTONNA ZERO ISNPIRACJI TYPU PRZYKLADOWYCH PRZEPISOW NA JAKIS POSILEK SAMEMU TRZEBA KOMBINOWAC TO RACZEJ MNIE ZNIECHECILO SKORZYSTALAM Z USLUG TRENERA W REALU
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:29.