|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX
no już zadzwoniłam, czekam na kontakt z tej placówki .
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Dwie koleżanki urodziły w 36tc i ich dzieci owszem mają wpisane w książeczce że urodzone wcześniej, ale żadne z nich nie było w inkubatorze, były zdrowe i po 3 dniach od urodzenia wyszły do domu
|
|
|
|
#963 |
|
Wtajemniczenie
|
Aakkzzii jak cis Cie martwi to jedź na IP jeśli do 2 się nie zostaniesz.tam zrobią badania i wspomnień o gbs bo jutro 36 konczysz to już gbs obowiazkowy
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie. Ja na każdej wizycie mam badanie. Chyba tylko raz nie siadałam na fotel ale wtedy akurat było usg. Jakoś na samym początku. Co do tego ważenia to nie wiem czy maja obowiązek czy nie, ale sprawdzić powinien co i jak. Cytat:
Tak w tym samym mieście oboje się urodziliśmy co dziecko. Tak zrobimy. Czytam i w pracy dość sporo trzeba załatwić bo piszą, że musze mieć akt urodzenia, zaświadczenie ze szpitala o urodzeniu, ten wniosek o 52 tygodnie urlopu i to się tyczy macierzyńskiego, żeby w pracy zgłosić dziecko do ubezpieczenia to druk ZCZA, i dodatkowo jakiś wniosek o zasiłek macierzyński. Myślałam, że urlop macierzyński wiąże się z zasiłkiem i nic dodatkowo nie trzeba. Nie wiem czy ja to dobrze rozumiem. |
||
|
|
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie teściowe po zjadły rozumy, nie ma co się denerwować. Tylko wpuścić to co mówi jednym uchem i wypuść drugim. |
|
|
|
|
#967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#968 |
|
Wtajemniczenie
|
grita
Mam właśnie ten sam pomysł. Jak się nie uda na Staszica to do Świdnika. Dzisiaj mam ostatnie spotkanie w szkole rodzenia... Nic się prawie nie odzywam bo mam jakiś okropny humor płaczliwie dziś strasznie...Wiecie nie chodzi o odwiedziny tak ciągle 24/7 ale miło by było jakby mąż wpadł, posiedział chwilę czy coś doniósł. Ja jestem tym wszystkim przerażona więc wolałabym by była możliwość... no chyba, że urlopu nie będzie mógł wziąć to wtedy mama przyjdzie. Moja mama usprawiedliwia teściową bo uważa, że czasami człowiek powie coś niewygodnego, nie przemyśli itd. No nie wiem. Dla mnie to zawsze obca kobieta. Co innego od matki coś usłyszeć co innego od teściowej. aakkzzii CO ZA KONOWAŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2015-08-13 o 15:56 |
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
Mówiłyście, że wczoraj wasze dzieci miały dzień lenia. Mój wczoraj ruszał się non stop, a dzisiaj co chwilę go muszę zaczepiać żeby dał znać. Także chyba upały mu służą bo dzisiaj jest chłodniej a ten nic.
|
|
|
|
#970 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale plus ma taki, że nie jest ślepo w patrona w synka i jak trzeba to potrafi tż-eta opieprzyć |
|
|
|
|
#972 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hmmm chyba jednak trzeba się w to zagłębić i zgadzam się co do lekarza, moja ostatnio też miała obsuwę, bo położna umówiła jej 7 ciężarnych pod rząd, ale pomimo to badanie było, szybkie USG czy wsio oki, nie było ekstra mierzenia, ale na poprzedniej wizycie było, pobrała wymaz, ja bym tego tak nie zostawiła do 3 września to możesz urodzić |
|
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
zapisali mnie na 18 sierpnia wgl do innej placówki do jakiejś kobiety nawet nie zapamiętałam nazwiska, przedstawie jej problem i mam nadzieje ze skoro kobieta okaże wiecej chęci do dowiedzenia się w jakim jestem stanie.
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Chociaż tyle, za 5 dni się dowiesz co i jak. I nie pozwól się wystawić z gabinetu dopóki się nie dowiesz wszystkiego co byś chciała i nie pobiorą ci próbki na GBS.
|
|
|
|
#975 |
|
Wtajemniczenie
|
aakkzzii
Mam nadzieję. że trafisz na kompetentną doktor!!! owieczkaa Mój też ma dziś lenia... trochę się martwie. Zbaczymy co jutro na ktg. Torbę w razie co wezmę do samochodu....
|
|
#976 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ty nie proś tylko powinnaś zażądać by cię odpowiednio zbadano. |
||
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
Nasze dzieciaki już mają prawo czuć ciasnotę więc dopóki odpowiadają na wezwania to wszystko ok.
|
|
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
dobra zadwonili do mnie jeszcze raz i umówili mnie uwaga na jutro na 13 i to jeszcze tu obok mojego domu, czyli jednak ich ruszyło że coś jest nie tak.
teraz jak czytam komentarze o tym G. Janiku całym to mam ochotę też coś tam naskrobać.
|
#980 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
ja jak dziś posiedziałam 2 h czekając na swoją wizytę u tego szanownego konowała, i sie troszkę schłodziłam w klimie to mała zaczęła mi tak fikać konkretnie, a rano już się martwiłam bo do 11 nic, położnym też odpowiedziałam na pytanie czy czuje pani ruchy, odpowiedziałam ze bardzo słabo czasem się martwię ze wgl a jak już coś ruszy to tak leniwie, a one na to proszę pani, dziecku też jest naprawde gorąco w taki upał, i prawie każda nasza pacjętka nażeka na słabe ruchy niestety podczas tych upałów.
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla nich, trochę się może zrehabilitowali. Ale bądź twarda jutro jak nasze mięśnie brzucha za pół roku
|
|
|
|
|
#983 |
|
Rozeznanie
|
mniejmy nadzieję, że jutro trafi Ci się jakiś normalny, co zbada i zrobi wymaz, choć u mnie na sr położna mówiła, że jak dzewczyna nie ma wyników to zapobiegawczo dają antybiotyk, ale nie wiem czy tak jest wszędzie i poza tym po co brać jak nie trzeba
|
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jest wszędzie i ma to sens, bo ryzyko bez antybiotyku jest bardzo duże, a nosicielstwo GBS całkiem częste.
|
|
|
|
#985 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#986 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, pomimo temp. wierci się i szaleje, wczoraj sobie nogi przerzucił na drugą stronę, ale wrócił do starej pozycji, a w niedzielę nad morzem to jak zasłoniłam po chwili brzuch to zaczęło się takie kopanie, jakby chciał powiedzieć "matka zabierz tą ciemną szmatę ze mnie i daj słońca" ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
![]() wciągnęłam przed chwilą mleczko w tubce i mi niedobrze a takie dobre było
Edytowane przez ali_ma Czas edycji: 2015-08-13 o 16:40 |
||
|
|
|
#987 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dobrze, że ich ruszyło, w końcu zachowanie tego gina było poniżej normy. Mam nadzieję, że ten gin poniesie jakieś konsekwencje. Cytat:
wiem też, że trzeba mieć przy sobie ten wynik na gbs, bo nawet jeśli badanie nie wykazało jego obecności, a nie ma się potwierdzenia, to też podają antybiotyk |
||
|
|
|
#989 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U nas w lux medzie to dzwonisz bezpośrednio na infolinię ich, ja się nie umawiam przez ubezpieczyciela.
|
|
|
#990 |
|
Raczkowanie
|
aakkzzii ten lekarz to rzeczywiście jakiś cymbał. Ja też mam pakiet luxmedu z pracy. Chodzę do gin najbardziej obleganej w łódzkich placówkach. Na wizytę w sierpniu musiałam się zapisać już w kwietniu. Na początku ciąży zawsze byłam przyjmowana jako pacjent nadprogramowy ( na wniosek Pani doktor) i nie byłam jedyną dodatkową pacjentką., Na każdej wizycie miałam badanie na fotelu i na każdym USG. Krótkie bo krótkie ale chodziło tylko o zbadanie parametrów życia maluszka. Dodatkowo za każdą wizytą dostaję skierowania na inne badania. Jak mówi to gin dmuchamy na zimne i lepiej sprawdzać często i wszystko
![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:18.

. 
. Już ta końcówka ciąży w te upały jest bardzo trudna dla nas wszystkich i myślę, że wiele z nas już by chciało się rozpakować. Ja cierpliwie czekam.

płaczliwie dziś strasznie...
wysłucham, nie komentuję a robię po swojemu. 

sorry ale to jest jego robota i obowiązek, żeby Ciebie zbadać! Jak ma opóźnienie to niech przychodzi szybciej do pracy albo niech zrezygnuje z przerwy na kawkę, papieroska czy innych piepszot
hmmm chyba jednak trzeba się w to zagłębić 
dla nich, trochę się może zrehabilitowali. Ale bądź twarda jutro jak nasze mięśnie brzucha za pół roku
a takie dobre było