Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-13, 17:18   #4531
kalwinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez katarzynaxxx89 Pokaż wiadomość
Jutro odaje mocz i krew a do gina za tydzz nie wiem czy dam rady bo u nas jest tylko w dwa dni zobaczymy jak Tż będzie pracował z jego pracą to nic nie da się zaplanować bo dopiero dziś sie dowiem jak robi a na sobote zaprosiłam gości a nie wiadomo czy nie będzie musiał iść do pracy
Pocieszę cię, że ja też nigdy nie wiem jak mój będzie miał wyjazdy. Tyle dobrze, że weekendy chociaż zazwyczaj wolne, chociaż dzisiaj mi przysłał SMS że cały następny weekend jest w pracy. Chociaż raz dał znać wcześniej

Gryzelda, takich ludzi bym na suchej gałęzi powiesiła Co do kotów w zeszłą zimę mojej kuzynce za płot ktoś wrzucił pudełko z kociakami, akurat jak było kilka dni mrozu. Jeździli prawie 50 km zawieźć je później do domu tymczasowego bo żadne schronisko nie chciało przyjąć
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 17:23   #4532
mervie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Skad wiesz ze to czkawka???
Jak to rozpoznać???
tak jak pisałam Fionce to tak jakbym ja miała czkawkę... w brzuchu, i to nie ja w regularnych odstępach podskakuję
przy okazji jeszcze w międzyczasie są kopniaki,więc pewnie się Iwo wkurza
Stary 2015-08-13, 17:33   #4533
cienwiatru
Wtajemniczenie

Syylwuska o dziwo pan z Tako mi się nie śnił ale za to sklep pełen wózków już mnie nie ominął

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 17:34   #4534
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
A tak zastanawiałam się dziś nad tą matą edukacyjną...I chyba nie będę kupować, chyba że ktoś chce sprezentować to proszę bardzo. Ja wychowałam się na "macie edukacyjnej" złożonej z koca na podłodze, włączonego Kasprzaka i kupy klocków i lalek. Ot co. I nie jestem głupia przez to
u mnie mata to kasa wyrzucona w błoto bo mały 5sekund na niej nie chciał leżeć także ja nie polecam, myśle że samodzielnie zorganizowany "plac zabaw" dla maluszka sprawdzi się lepiej
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 17:36   #4535
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
Fionka to tak jakbym ja miała czkawkę... w brzuchu, i to nie ja w regularnych odstępach podskakuję
przy okazji jeszcze w międzyczasie są kopniaki, pewnie się Iwo wkurza

ja tez mam dzisiaj czkawke w brzuchu przez nadmiar adrenaliny hahaha

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Jeny co za ludzie. Jak można wyrzucić zwierzaczka z samochodu?!!!

Wrrrrr
Ja juz czekam na dentyste
buu
bedzie dobrze ;*

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 17:42   #4536
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
tak jak pisałam Fionce to tak jakbym ja miała czkawkę... w brzuchu, i to nie ja w regularnych odstępach podskakuję
przy okazji jeszcze w międzyczasie są kopniaki,więc pewnie się Iwo wkurza

To moja nie miewa czkawki.

Ja juz po dentyście. bez znieczulenia robilismy bo się okazalo ze zab który mnie pobolewa prawdopodobnie kanalowo trzeba albo to od ranionego dziąsła wiec szkoda ryzykować rozwiercajac go

No a ze to lekarz normalny a nie naciagacz to zostawiliśmy go na po porodzie

A i jego zona w ciąży rodzi w październiku - trzecia córkę hahahah

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Ogólnie jak nie będziesz karmila piersią to kaloryka spoko jak dla ciebie ale rozkład makroskladnikow straszny.

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 17:52   #4537
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
dziewczyny poplakalam sie
pisalam wam o tej mojej kumpeli

POPLAKALAM SIE
o jaka super wiadomość gratulacje dla koleżanki i mocne kciuki za bezpieczną spokojną ciąże

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
A ja zjadłam 2 bułki z majonezem, swojskim pomidorem i cebula, bardzo zdrowo gdyby nie majonez lubicie pomidory? Bo ja uwielbiam i jeszcze odłożyłam nektarynka.
też uwielbiam pomidory teraz w sezonie to lubie sobie skroić pomidorki z cebulka i łyżeczką jogurtu mniam, i mogłabym je jeść codziennie

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Do mam, które już mają dziecko: czy też tak miałyście przez pierwszym dzieckiem? w jakim czasie można taki lęk ogarnąć i się nauczyć takiego ubierania? Na 56 to chyba nie kupię żadnej bluzeczki tylko kaftaniki rozpinane i właśnie body kopertowe, na 62 chyba też się jeszcze będę bała...
hehe też miałam lęk przed zakładaniem czegoś maluszkowi przez głowę ale to tylko chwile trwało za to mój TŻ od początku śmiało sobie radził i nawet jak byliśmy we dwoje to właśnie on nakładał te wszystkie ubranka co są przez głowe
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 18:10   #4538
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
o jaka super wiadomość gratulacje dla koleżanki i mocne kciuki za bezpieczną spokojną ciąże

też uwielbiam pomidory teraz w sezonie to lubie sobie skroić pomidorki z cebulka i łyżeczką jogurtu mniam, i mogłabym je jeść codziennie

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

hehe też miałam lęk przed zakładaniem czegoś maluszkowi przez głowę ale to tylko chwile trwało za to mój TŻ od początku śmiało sobie radził i nawet jak byliśmy we dwoje to właśnie on nakładał te wszystkie ubranka co są przez głowe
jeśli chodzi o ciuszki przez głowę to na początku miałam stracha ale szybko się przyzwyczaiłam i nie było to trudnością także teraz bez obaw
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 18:14   #4539
SweetViolet
Zadomowienie

Co do diet, to ja czasami stąd biorę sobie przepisy na obiad:

KLIK

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 18:36   #4540
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

My go zawieźliśmy do schroniska. Pani przyjęła i powiedziała, że mały to powinien szybko znaleźć dom. Musiałam tylko na policję zadzwonić i powiedzieć, bo wymagają w urzędzie miasta, żeby było takie zgłoszenie.

Żaneta ja tak płakałam, że nie mogłam się uspokoić...

Ogolnie myślałam, że nie daj Boże na ciążę bo jak od położnej, to niby jak na po

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 18:45   #4541
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uwielbiam pomidory. jak muszę coś zjeść a nie mam na nic ochoty i najchętniej w ogóle bym nic nie jadła to właśnie sięgam po pomidora, albo samego na kanapce albo pokrojonego i ze śmietaną bardzo zdrowo, wiem właśnie chyba muszę iść sobie zjeść bo nie jadłam obiadu i trzeba by coś sobie zrobić. tylko nie wiem czy mam jeszcze pomidory...

Nie mam pojęcia czy można, ale skoro panie z laboratorium same mi zaproponowały to ja nie będę się kłócić

Aż mi się gęba uśmiechnęła, ale tak od ucha do ucha rewelacja, gratulacje dla niej

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

No właśnie takich też się boję na początek... A jak są jakieś fajne zestawy tanie po kilka sztuk to właśnie wtedy przeważnie nie mają żadnych guziczków ani nic przypomniało mi się jak zobaczyłam zdjęcia tych malutkich bodziaków Rudaski...
Jeśli chodzi o ubranka, to ja w rozmiarze 62 mam chyba 3 body i jeden kaftanik i tyle z rozpinanych, te się tego boje, ale każdy sobie jakoś radzi to Ty będziesz wiedziała jak, w szpitalu Ci pokażą, położną, albo mama
Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Mój ulubiony zestaw kanapkowy. Mogłabym jeść bez przerwy.

Pomidory uwielbiam, a majonez to w ogóle od dziecka kocham miłością nieograniczoną.

Ale jaja! Gratulacje dla niej.

Ooooo kurde, mam to samo! Normalnie straciłam umiejętność 'czucia' że chce mi się siku, tylko zaczyna mi pęcznieć i boleć brzuch.
Myślałam, żeby gina zapytać, ale wychodzi, że to normalny objaw.
Ehh czyli widzę, że nie tylko ja jestem miłośnikiem pomidorów, ja nawet zima czasami jem, jak one smaku nie mają tylko sama woda

Cytat:
Adka gratki dla koleżanki żeby teraz miała pięknie z górki z wyczekanym bobo

hahahaa dobre

a to ja sobie też kupię dziś cytrynkę na wszelki wypadek, a może się przyda

miłego wypoczywnia i pozdro

ja KOCHAM pomidory jem tonami

dzisiaj coś mi się sączy z sutków, boże jakie to wszystko dziwne jest
a Iwo ma czkawkę biedny on a matka się cieszy
To ja z soboty na niedziel założyłam sobie czystą koszulkę do spania, a rano sobie jeszcze chodziłam w piżamie, jeju jak sie saczylo, raz z jednej raz z drugiej, a jeszcze kilka dni wcześniej myślałam o tym, ze tylko dwa razy tak mialam, a teraz jakoś sucho mam no i masz. Ale od niedzieli znowu spokój

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Zanim wroce do domu to nowy watek bedzie

Jejku podczytuje wieczorem ale detka jestem. Lekarz mnie opitoli jak za tydzien powizytuje za to lazenie. Dzis zaliczona Slowacja, jedziemy teraz do domku a jutro odpoczynek.

Wojtek ma wlasnie czkawke tak jak i Iwo

I czy wy tez rosniecie tak szybko, ja mam juz taki brzuch ze ludzie mi miejsca ustepuja a jak laze po gorach to patrza ze zgroza sle czuje sie mimo wszystko za☠☠☠iscie
I to najważniejsze, ze Ci tam dobrze

Moja chyba tez czkawki nie miała jeszcze

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52403207]Aniqa pokazałam mu zdjęcia w internecie i powiedziałam, że to nie on będzie za wózek płacił i mu się spodobał

SweetViolet no tak to wygląda

Sylwuska nie no ja mówiłam o sytuacji jak jedziemy autem na zakupy, albo idziemy gdzieś dalej...

Żylaki miał jako młody chłopak operowane mój dziadek i po kilku latach wróciły. W ostatnim czasie babcia i też wróciły i to w innych miejscach.

Adka super!

Ogolnie możesz mi to na pw przesłać? A 1200 kochana to zdecydowanie za mało jak na ciężarną... Ja jak się odchudzałam to byłam na 1500...

Ale ludzie są poyebani... Jechałam do domu od endo i przede mną ktoś wyrzucił kociaka z auta. Zatrzymałam się i wlazł mi pod auto. Ledwo do domu dojechałam, bo miałczał tak, że łzy mi do oczu leciały i się bałam, że coś mu zrobię. Jak weszłam do domu to tak płakałam, że nie mogłam się uspokoić... Wyciągałam go pół godziny i jeszcze małemu sąsiadowi rozwaliłam głowę klapą od bagażnika przez przypadek...

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Ojej jaki malutki i bezbronny, Jak patrzę na zdjęcie to,aż wydaje mi się ze cały sie trzęsie:/ szukacie mu domu?

Cytat:
Napisane przez Madziejka* Pokaż wiadomość
Adka,mocno przeginają Twoi szefowie. nie masz szans na zmianę pracy ? rozumiem ,że macie działalność? moment nie jest najlepszy ale Ty chcesz chyba szybko wrócić ?może lepiej do nowej ?

sylwia, gratuluję synka

co do pomidorów, kocham je miłością wielką, a teraz mogę codziennie korzystać że szklarni gospodarzy, którzy wynajmują nam domki, pomidory w kilku odmianach i ogórki - dziś na kolację sałatka grecka, ppycha
22/40
To korzystaj, bo takie swojskie to mnóstwo witamin mają i są najdroższe fajnie ze teraz taki okres, ze dużo warzyw i owoców możemy jeść
Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Syylwuska o dziwo pan z Tako mi się nie śnił ale za to sklep pełen wózków już mnie nie ominął
Hehe Kupiłaś jakis?

A ja przed wyjściem Tz do pracy się z nim pozwoliłam, ehh wiedziałam, że tak będzie chodziło o święta, tak jak wczoraj rozmawiałyśmy. Powiedzialam mu, ze jak urodzeni przed to nie zamierzam nigdzie jechać z takim małym dzieckiem, to z tym się zgodził. Ale to, ze,nie chce żeby ktoś do nas na samym początku przyjeżdżał to już zrozumieć nie moze. Jemu się wydaje chyba, ze poród to hop siup. Poza tym dziecko nie ucieknie, przecież zdążą je zobaczyć jeszcze po świętach ;/ a ja nie chce, żeby inni widzieli mnie w takim stanie, patrzyli mi na ręce i brali dziecko z rąk do rąk. Jestem samolubem i tyle. Powiedział, że może na kilka miesięcy je schowajmy i ze on chce pokazać rodzicom, a jak rodzice to i siostra przecież, bo ona to zabije jak nie zobaczy, przy wszystkim musi być, nawet przy planowaniu naszego ślubu musiała byc przy wszystkim ;/ no i przecież babcia też będzie chciała, a do nich na swięta przyjeżdża ciocia z wnukiem i synem i przecież nie zostaną w domu, tylko też będą chcieli zobaczyc. Kur.wa teraz tylko o tym będę myslala. Jeszcze mówi do mnie, ze przecież nie przyjada na gościnę, no jeszcze tego by brakowało, tylko na herbatę. A ja mówię, no tak wypija herbatę i co wyprosisz ich?? Zawsze mnie denerwowalo jak szwagierka przy innych dzieciach lata i in dogadza i w ogóle rzygam tym, a wiem że dziwi się czemu ja tego nie robie, jakbym dzieci nie lubila, a ja do obcych nie mam zamiaru, bede miała swoje to będę,latać i dogadzac. I jeszcze te teksty wszystkich jaką ona cudowna jest, jak ja dzieci lubia, to nie znaczy, że każdy lubi być taki jak ona. Już dzisiaj wiem, że nie odpedze się od niej. Du.pa.
Ehh... dobra przynudzam, ale chciałam się komuś wygadac

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 18:51   #4542
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o ubranka, to ja w rozmiarze 62 mam chyba 3 body i jeden kaftanik i tyle z rozpinanych, te się tego boje, ale każdy sobie jakoś radzi to Ty będziesz wiedziała jak, w szpitalu Ci pokażą, położną, albo mama

Ehh czyli widzę, że nie tylko ja jestem miłośnikiem pomidorów, ja nawet zima czasami jem, jak one smaku nie mają tylko sama woda

To ja z soboty na niedziel założyłam sobie czystą koszulkę do spania, a rano sobie jeszcze chodziłam w piżamie, jeju jak sie saczylo, raz z jednej raz z drugiej, a jeszcze kilka dni wcześniej myślałam o tym, ze tylko dwa razy tak mialam, a teraz jakoś sucho mam no i masz. Ale od niedzieli znowu spokój

I to najważniejsze, ze Ci tam dobrze

Moja chyba tez czkawki nie miała jeszcze

Ojej jaki malutki i bezbronny, Jak patrzę na zdjęcie to,aż wydaje mi się ze cały sie trzęsie:/ szukacie mu domu?

To korzystaj, bo takie swojskie to mnóstwo witamin mają i są najdroższe fajnie ze teraz taki okres, ze dużo warzyw i owoców możemy jeść

Hehe Kupiłaś jakis?

A ja przed wyjściem Tz do pracy się z nim pozwoliłam, ehh wiedziałam, że tak będzie chodziło o święta, tak jak wczoraj rozmawiałyśmy. Powiedzialam mu, ze jak urodzeni przed to nie zamierzam nigdzie jechać z takim małym dzieckiem, to z tym się zgodził. Ale to, ze,nie chce żeby ktoś do nas na samym początku przyjeżdżał to już zrozumieć nie moze. Jemu się wydaje chyba, ze poród to hop siup. Poza tym dziecko nie ucieknie, przecież zdążą je zobaczyć jeszcze po świętach ;/ a ja nie chce, żeby inni widzieli mnie w takim stanie, patrzyli mi na ręce i brali dziecko z rąk do rąk. Jestem samolubem i tyle. Powiedział, że może na kilka miesięcy je schowajmy i ze on chce pokazać rodzicom, a jak rodzice to i siostra przecież, bo ona to zabije jak nie zobaczy, przy wszystkim musi być, nawet przy planowaniu naszego ślubu musiała byc przy wszystkim ;/ no i przecież babcia też będzie chciała, a do nich na swięta przyjeżdża ciocia z wnukiem i synem i przecież nie zostaną w domu, tylko też będą chcieli zobaczyc. Kur.wa teraz tylko o tym będę myslala. Jeszcze mówi do mnie, ze przecież nie przyjada na gościnę, no jeszcze tego by brakowało, tylko na herbatę. A ja mówię, no tak wypija herbatę i co wyprosisz ich?? Zawsze mnie denerwowalo jak szwagierka przy innych dzieciach lata i in dogadza i w ogóle rzygam tym, a wiem że dziwi się czemu ja tego nie robie, jakbym dzieci nie lubila, a ja do obcych nie mam zamiaru, bede miała swoje to będę,latać i dogadzac. I jeszcze te teksty wszystkich jaką ona cudowna jest, jak ja dzieci lubia, to nie znaczy, że każdy lubi być taki jak ona. Już dzisiaj wiem, że nie odpedze się od niej. Du.pa.

Ja też tego nie chcę przecież po porodzie, zwłaszcza jak się było szytym, nie można sobie usiąść na za przeproszeniem
Stary 2015-08-13, 19:07   #4543
czubasek20
Zakorzenienie

Sylwuska moze ja podesle Ci swoje zdj w fajnym wygladzie i tydzien po porodzie
Pokazesz mezowi i od razu mu sie myslenie zmieni.
A mowilas mu o zarazkach itp ? Przeciez taki tlum ludzi i taki bobas to nie jest nic fajnego.
My mielismy zwal ludzi po tyg od porodu ale jestesmy w takiej sytuacji ze wchodzili, popatrzyli i siup do tesciowej na dol.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 19:23   #4544
limonka_86
Zadomowienie

Piszecie o pomidorach ja też uwielbiam tyle ze zauważyłam że teraz w ciąży mam po nich mega zgage! ! Więc niestety staram się raczej unikać:/
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 19:27   #4545
ogolnie
Zakorzenienie

Przerażają mnie zdjęcia np. kaftanika na lalce Masakra. Wygląda jak dziecko z horroru...
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 19:32   #4546
halwaya
Zakorzenienie

Wróciłam od położonej. Masakra.. nie moge wbić się na termin wrześniowy na wizytę, bo wszystko obsadzone juz.. ona sama mówi, że jest jakies oblężenie. Za 4 tyg mam więc wizytę kontrolną w szpitalu skoro w przychodni miejsc juz nie ma.. na wizytę pod koniec października jeszcze nie moge zaklepac terminu, bo system nie przyjmuje na tyle na przód.

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Gryzelda - masz dobre serce kotek słodki. Oby szybko w schronisku znalazł nowy dom.

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Mykam spac, bo mam półtorej godziny czasy na relax przed pracą.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 19:44   #4547
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ja też tego nie chcę przecież po porodzie, zwłaszcza jak się było szytym, nie można sobie usiąść na za przeproszeniem
no dokładnie ale wiesz co oni nie mają wstydu zwłaszcza kobiety te co rodziły bo powinny wiedzieć jak się czuje kobieta po porodzie. /U mnie też po porodzie odwiedziłi rodzice jak wróciłam ze szpitala czyli około 2 tygodnie (bo prawie 2 tyg byłam bez wekendu jednego) byłam w szpitalu do piątku oni przyjechali w niedzilę) o to oni siedzieli na polu i mi przynosili dziecko do karmienia a powiedziałam im że sory ale muszę się wyspać bo w szpitalu prawie nie spałam a zamiat spać siedziałam na kibelku bo przez hemoroidy nie umiałam się załatwić, także wcale nie miałam ochoty na ich odwiedziny niby najliższa rodzina ale byłam w złym stanie a inni się nie wpraszali każdy wiedział że trzeba poczekać jak się samemu ich zaprosi
Stary 2015-08-13, 19:54   #4548
ogolnie
Zakorzenienie

z alledrogo znalazłam dzis jeszcze jednego sprzedawce co ma fajne ciuszki, Dyzio-lipsko
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 19:56   #4549
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość

Cytat:
A mowilas mu o zarazkach itp ? Przeciez taki tlum ludzi i taki bobas to nie jest nic fajnego.
My mielismy zwal ludzi po tyg od porodu ale jestesmy w takiej sytuacji ze wchodzili, popatrzyli i siup do tesciowej na dol.

Cytat:
Napisane przez katarzynaxxx89 Pokaż wiadomość
no dokładnie ale wiesz co oni nie mają wstydu zwłaszcza kobiety te co rodziły bo powinny wiedzieć jak się czuje kobieta po porodzie. /U mnie też po porodzie odwiedziłi rodzice jak wróciłam ze szpitala czyli około 2 tygodnie (bo prawie 2 tyg byłam bez wekendu jednego) byłam w szpitalu do piątku oni przyjechali w niedzilę) o to oni siedzieli na polu i mi przynosili dziecko do karmienia a powiedziałam im że sory ale muszę się wyspać bo w szpitalu prawie nie spałam a zamiat spać siedziałam na kibelku bo przez hemoroidy nie umiałam się załatwić, także wcale nie miałam ochoty na ich odwiedziny niby najliższa rodzina ale byłam w złym stanie a inni się nie wpraszali każdy wiedział że trzeba poczekać jak się samemu ich zaprosi
Napisał mi właśnie, że jeszcze nie wiem jak będę się czuła, a już zabraniam im przyjść. Dlaczego facet nic nie rozumie??

Nie, będę skakac w pełni sil ku.rwa.

Czubasek dawaj te zdjęcie
No a u nas mało, ze wejdą, to jeszcze połowa może na ręce będzie chciała wziąć, normalnie chciałabym im powiedzieć, ze nie chce żeby takie małe brali, ale przecież to obraza stanu by była ;/

Wiem, że moja mama uszanuje to, jeśli powiem jej,ze na początku chce odpocząć i pobyć sama i żeby później przyjechała.

Dokładnie, nie rozumiem tego jak kobieta kobiecie może chcieć się pchać po czymś takim co sama przeżyła.
Już wolałabym, żeby przyjechali do tego szpitala, tam im na chwilę pokaże i tyle, zeby nie było, ze nie widzieli, reszta po świętach.

Stary 2015-08-13, 19:58   #4550
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:

Może jednak kilka spokojnych rozmów i tż zmieni zdanie, spojrzy na to inaczej i nie będzie tak źle. A jesli tż się uprze na gości no to przedstaw mu że to on ogarnia ciastka, herbatkę i bawi gości, bo ty masz to centralnie w doopie i oddalasz się z dzieckiem choćby do innego pokoju. poza tym mnie może czekac podobna przyjemność z rodzinką od tż (ciocie, wujki), więc na tą okoliczność mam już plan
1) nie dopuścić nikogo kto kaszle, kicha i ma niemyte ręce do dziecka, a to będzie zima - wszyscy smarkają. A kłótnia jest mi tylko na rękę
2) wystąpić w szlafroku, oczywiście niczego nie sprzątając, bo przecież ja nikogo nie zapraszałam, słowem zrobić wszystko, żeby goście poczuli się mega ☠☠☠☠owo, mniej więcej tak samo beznadziejnie jak ja chodząc z poszytym tyłkiem/brzuchem
Mam plan po nowym roku, mniej więcej w połowie stycznia zrobić wspólną herbatę dla wszystkich, każdego kto zawita wcześniej spuszczam na drzewo. Wyślę im mmsy z małym i niech się odczepią

Cytat:
może to go przekona

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Wróciłam od położonej. Masakra.. nie moge wbić się na termin wrześniowy na wizytę, bo wszystko obsadzone juz.. ona sama mówi, że jest jakies oblężenie. Za 4 tyg mam więc wizytę kontrolną w szpitalu skoro w przychodni miejsc juz nie ma.. na wizytę pod koniec października jeszcze nie moge zaklepac terminu, bo system nie przyjmuje na tyle na przód.
chyba przestanę narzekać na naszą służbę zdrowia
Stary 2015-08-13, 19:58   #4551
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Na krzywdę zwierząt jestem bardzo wrażliwa. Tak samo dzieci i osób starszych - bo są po prostu bezbronni...

Halwaya strasznie z tymi terminami. Masakra...

Poczytałam opinie o camarelo sevilla i o ile gondola to 100% pozytywów, to spacerówka jest kompletnie do więc wózek odpadł chyba jednak rzeczywiście kupię osobno wszystko - trudno, najwyżej będę niezadowolona. Fotelik na pewno maxi cosi cabriofix. Kupię go w październiku i zamówię wtedy wózek. Żebym miała czas na ew. zwroty
Po dzisiejszej wizycie u endo stwierdziłam też, że więcej nie pojadę - nie dość, że mam 60 km w jedną stronę, to wizyta kosztuje 100 zł. Wyniki mam cały czas podobne - 1.8 teraz, 2 miesiące temu 1.4, wcześniej 1.8 więc powiedzenie "Bardzo ładny wynik, utrzymujemy dawkę" i skasowanie 100 zł za to mogę sobie zrobić sama przed lustrem. Wolę dołożyć do czegoś dla dziecka. Sąsiadowi dałam dzisiaj 50 zł (temu małemu - 6 lat) za rozwaloną głowę, niech sobie coś kupi. I szczerze wolę tak wydać pieniądze niż na wizytę u tej babki...
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 20:06   #4552
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Może jednak kilka spokojnych rozmów i tż zmieni zdanie, spojrzy na to inaczej i nie będzie tak źle. A jesli tż się uprze na gości no to przedstaw mu że to on ogarnia ciastka, herbatkę i bawi gości, bo ty masz to centralnie w doopie i oddalasz się z dzieckiem choćby do innego pokoju. poza tym mnie może czekac podobna przyjemność z rodzinką od tż (ciocie, wujki), więc na tą okoliczność mam już plan
1) nie dopuścić nikogo kto kaszle, kicha i ma niemyte ręce do dziecka, a to będzie zima - wszyscy smarkają. A kłótnia jest mi tylko na rękę
2) wystąpić w szlafroku, oczywiście niczego nie sprzątając, bo przecież ja nikogo nie zapraszałam, słowem zrobić wszystko, żeby goście poczuli się mega ☠☠☠☠owo, mniej więcej tak samo beznadziejnie jak ja chodząc z poszytym tyłkiem/brzuchem
Mam plan po nowym roku, mniej więcej w połowie stycznia zrobić wspólną herbatę dla wszystkich, każdego kto zawita wcześniej spuszczam na drzewo. Wyślę im mmsy z małym i niech się odczepią

może to go przekona

chyba przestanę narzekać na naszą służbę zdrowia
Ja też będę w innym pokoju, ale jestem pewna, ze to oni przyjdą do mnie i co będą się patrzeć jak karmie, albo nie dam rady chodzic? I co mam wyprosic ich z pokoju?

Załatwienie ciastek czy czego innego to żaden problem, on gwiazdkę z nieba by im przyniósł jakby mogl.

Tez mamy zrobić odwiedziny i to pewnie 2 razy, bo raz dla rodziny i raz dla znajomych, z tym też będzie problem, bo przecież on całą rodzinę z ciociami i wujkami musi zaprosic i się pochwalić.

Stary 2015-08-13, 20:20   #4553
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też będę w innym pokoju, ale jestem pewna, ze to oni przyjdą do mnie i co będą się patrzeć jak karmie, albo nie dam rady chodzic? I co mam wyprosic ich z pokoju?

Załatwienie ciastek czy czego innego to żaden problem, on gwiazdkę z nieba by im przyniósł jakby mogl.

Tez mamy zrobić odwiedziny i to pewnie 2 razy, bo raz dla rodziny i raz dla znajomych, z tym też będzie problem, bo przecież on całą rodzinę z ciociami i wujkami musi zaprosic i się pochwalić.

no wyprosić, czemu ktoś ma ci przeszkadzać w karmieniu, albo odpoczynku gdy jesteś obolała? wiadomo, oni przyszli do dziecka ale to twój dom w końcu, masz cierpieć i robić dobrą minę do złej gry? Chyba te czasy już minęły...
Stary 2015-08-13, 20:27   #4554
cienwiatru
Wtajemniczenie

Ja nie wiem jak będzie u mnie, bo mieszkam w tym samym mieście co moi rodzice i tesciowie a na święta zjeżdża jeszcze siostra mojego męża. Wszystko zależy od tego kiedy urodze. Co do odwiedzin w szpitalu to przy synku była moja mama i tesciowie z dziećmi szwagierki (bo były na wakacjach )ale było ok. Jak chciałam nakarmić to wszystkich wyprosilam z sali i został tylko mąż. U mnie wszyscy są ogarnieci w tym temacie i mam nadzieję że i tym razem będzie normalnie A co do samopoczucia po porodzie to ja jestem chyba ewenement bo pierwsze co zrobiłam po powrocie ze szpitala to odkurzylam całą chatę (tak się cieszyłam że już brzucha nie mam ) i śmigałam jak gdyby nigdy nic. Oby teraz też tak było A co do licznych odwiedzin to ja jestem na nie. Ok jak tylko zerkna na bobka, ale na ręce brać nie dawalam.

Moje serca dwa:
Stary 2015-08-13, 20:33   #4555
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Ja nie wiem jak będzie u mnie, bo mieszkam w tym samym mieście co moi rodzice i tesciowie a na święta zjeżdża jeszcze siostra mojego męża. Wszystko zależy od tego kiedy urodze. Co do odwiedzin w szpitalu to przy synku była moja mama i tesciowie z dziećmi szwagierki (bo były na wakacjach )ale było ok. Jak chciałam nakarmić to wszystkich wyprosilam z sali i został tylko mąż. U mnie wszyscy są ogarnieci w tym temacie i mam nadzieję że i tym razem będzie normalnie A co do samopoczucia po porodzie to ja jestem chyba ewenement bo pierwsze co zrobiłam po powrocie ze szpitala to odkurzylam całą chatę (tak się cieszyłam że już brzucha nie mam ) i śmigałam jak gdyby nigdy nic. Oby teraz też tak było A co do licznych odwiedzin to ja jestem na nie. Ok jak tylko zerkna na bobka, ale na ręce brać nie dawalam.
U nas o tyle dobrze że wszyscy się bali wziąść na ręce takiego maluszka jedynie teściowa i mama brały
Stary 2015-08-13, 20:38   #4556
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
no wyprosić, czemu ktoś ma ci przeszkadzać w karmieniu, albo odpoczynku gdy jesteś obolała? wiadomo, oni przyszli do dziecka ale to twój dom w końcu, masz cierpieć i robić dobrą minę do złej gry? Chyba te czasy już minęły...
Jakoś nie wyobrażam sobie, ze powiem do nich żeby wyszli, tak krótko? przecież oni jeszcze nie zobaczyli itd

Cytat:
Czyli co, jak ktoś Ciebie zapytał czy może wziąć na rece, to powiedziałas nie? Bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić co powinnam powiedzieć ;/

Wiecie tu może nie chodzi już o samopoczucie tylko o zdrowie dziecka no i o mnie. To moje pierwsze dziecko i boję się, ze nie będę umiała się nim zajmować, wszystkiego da się nauczyć, ale potrzeba na to czasu i ja dlatego chcę mieć ten czas, a nie pokazywać jaką jestem nieporadna i wystraszona.

Stary 2015-08-13, 20:39   #4557
_karmazynova_
Zadomowienie

Jeżeli Młody urodzi się na początku grudnia, to chciałabym by na Wigilii byli moi rodzice, mój brat z bratową i chrześniakiem - jest to taki dzień w roku, kiedy nie wyobrażam sobie go spędzać bez nich. Choćby mieli podjechać tylko połamać się opłatkiem, to będzie dla mnie wystarczające. Oczywiście jedzonko przynoszą ze sobą

Ja na samym początku też na pewno nie będę gościnna.. Raz na jakiś czas moi rodzice będą mogli podjechać na chwilkę i to będzie wszystko, ewentualnie brat z bratową.. Przynajmniej taką mam nadzieję, że nikt inny się nie będzie wpraszać. Jedyny wyjątek zrobię dla przyjaciółki z Anglii - bardzo chciałabym się z nią zobaczyć, bo nie widziałyśmy się już rok, a znamy się kilkanaście lat. Ma przyjechać w grudniu na Święta. Ale jeżeli będę się fatalnie czuć to poproszę ją albo o szybsze wyjście albo co gorsza by nie przyjeżdżała.. Na pewno mnie zrozumie.

Widziałyście to? -> http://www.tvn24.pl/poznan,43/ciezar...ja,568370.html Po prostu szok, że taka kobieta może umyślnie postępować tak z małym cudem, który nosi pod serduszkiem.... Po prostu nie wierzę, że wszyscy na to patrzą i nie mogą nic z tym zrobić. Mam nadzieję, że ta kobieta nigdy więcej nie zdecyduje się na ciąże.

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 20:46   #4558
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
takie dobre samopoczucie to marzenie...
Stary 2015-08-13, 20:47   #4559
cienwiatru
Wtajemniczenie

Syylwuska powiedziałam że krępuje mnie karmienie przy wszystkich i nie będę cyckiem świecić i tyle. A co do brania na ręce to na początku po prostu mówiłam że dziecko nie potrzebuje noszenia (bo od urodzenia się na ręce nie garnał) większość dnia przesypial i nie pozwalałam go ruszać żeby go nie budzić.

Moje serca dwa:
Stary 2015-08-13, 20:47   #4560
adka_19
Wtajemniczenie

Po pierwsze dziekuje za wszystkie gratulacje dla najlepszej mojej
Wszystkiwe przekazane. Moj TZ jej wrozy corke
A zadko sie myli

Jesli chodzi o kociaki nigdy nie oddawalam do schroniska zawsze u nas suie chowaly i szly dalej, ale moze to z wzgledu rowniez na to, ze zawsze mialam duzo kotow w domu a jak byly dwie kotki to jak byly dwa mioty to juz wgl ;D

Krzysio chyba nie lubi jak matka laptopa trzyma na brzuchu, wlasnie mnie kopie, ale druga opcja - bo wpierdzielilam cala makrele wedzona - moze rybka mu smakowala ?

sylwuska postaraj sie postawic na swoim jesli chodzi o ten czas zaraz po porodzie. to Ty bedziesz ledwo zywa nie TZ. wiec powinien to uszanowac, u nas ustalilismy tak ze odwiedziny spoko ale po pierwsze w domu po drugie JA mowie jak szybko.

Gadaj sobie gadaj kochana nie nudzisz *

Halwaya A tak pozatym to wszystko okej? U nas tez oblezenie, ale nie az takie na szczescie, polozna za dwa tyg..
LIste juz szykuje.

ogolnie bede zapisywac zdaje sie znowu to wszystko dla mojej przyszlej mamuski

rudaska plan genialny !!!!!
cienwiatru noo to super ze Twoi wyrozumiali. mam nadzieje ze moi przy pierwszym wnuku nie beda marudzic

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości