|
|
#4531 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Cytat:
Gryzelda, takich ludzi bym na suchej gałęzi powiesiła Co do kotów w zeszłą zimę mojej kuzynce za płot ktoś wrzucił pudełko z kociakami, akurat jak było kilka dni mrozu. Jeździli prawie 50 km zawieźć je później do domu tymczasowego bo żadne schronisko nie chciało przyjąć
|
|
|
|
|
#4532 |
|
Rozeznanie
|
tak jak pisałam Fionce
to tak jakbym ja miała czkawkę... w brzuchu, i to nie ja w regularnych odstępach podskakuję przy okazji jeszcze w międzyczasie są kopniaki,więc pewnie się Iwo wkurza
|
#4533 |
|
Wtajemniczenie
|
Syylwuska o dziwo pan z Tako mi się nie śnił ale za to sklep pełen wózków już mnie nie ominął
|
#4534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez mam dzisiaj czkawke w brzuchu przez nadmiar adrenaliny hahaha bedzie dobrze ;*
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To moja nie miewa czkawki. Ja juz po dentyście. bez znieczulenia robilismy bo się okazalo ze zab który mnie pobolewa prawdopodobnie kanalowo trzeba albo to od ranionego dziąsła wiec szkoda ryzykować rozwiercajac go No a ze to lekarz normalny a nie naciagacz to zostawiliśmy go na po porodzie A i jego zona w ciąży rodzi w październiku - trzecia córkę hahahah---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Ogólnie jak nie będziesz karmila piersią to kaloryka spoko jak dla ciebie ale rozkład makroskladnikow straszny.
|
|
#4537 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje dla koleżanki i mocne kciuki za bezpieczną spokojną ciąże ![]() Cytat:
teraz w sezonie to lubie sobie skroić pomidorki z cebulka i łyżeczką jogurtu mniam, i mogłabym je jeść codziennie---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
za to mój TŻ od początku śmiało sobie radził i nawet jak byliśmy we dwoje to właśnie on nakładał te wszystkie ubranka co są przez głowe
|
|||
|
|
|
#4538 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4539 |
|
Zadomowienie
|
Co do diet, to ja czasami stąd biorę sobie przepisy na obiad:
KLIK
|
#4540 |
|
Konto usunięte
|
My go zawieźliśmy do schroniska. Pani przyjęła i powiedziała, że mały to powinien szybko znaleźć dom. Musiałam tylko na policję zadzwonić i powiedzieć, bo wymagają w urzędzie miasta, żeby było takie zgłoszenie.
Żaneta ja tak płakałam, że nie mogłam się uspokoić... Ogolnie myślałam, że nie daj Boże na ciążę bo jak od położnej, to niby jak na po ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4541 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja chyba tez czkawki nie miała jeszcze ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52403207]Aniqa pokazałam mu zdjęcia w internecie i powiedziałam, że to nie on będzie za wózek płacił i mu się spodobał SweetViolet no tak to wygląda Sylwuska nie no ja mówiłam o sytuacji jak jedziemy autem na zakupy, albo idziemy gdzieś dalej... Żylaki miał jako młody chłopak operowane mój dziadek i po kilku latach wróciły. W ostatnim czasie babcia i też wróciły i to w innych miejscach. Adka super! Ogolnie możesz mi to na pw przesłać? A 1200 kochana to zdecydowanie za mało jak na ciężarną... Ja jak się odchudzałam to byłam na 1500... Ale ludzie są poyebani... Jechałam do domu od endo i przede mną ktoś wyrzucił kociaka z auta. Zatrzymałam się i wlazł mi pod auto. Ledwo do domu dojechałam, bo miałczał tak, że łzy mi do oczu leciały i się bałam, że coś mu zrobię. Jak weszłam do domu to tak płakałam, że nie mogłam się uspokoić... Wyciągałam go pół godziny i jeszcze małemu sąsiadowi rozwaliłam głowę klapą od bagażnika przez przypadek... ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Ojej jaki malutki i bezbronny, Jak patrzę na zdjęcie to,aż wydaje mi się ze cały sie trzęsie:/ szukacie mu domu? Cytat:
fajnie ze teraz taki okres, ze dużo warzyw i owoców możemy jeść ![]() Cytat:
Kupiłaś jakis? ![]() A ja przed wyjściem Tz do pracy się z nim pozwoliłam, ehh wiedziałam, że tak będzie chodziło o święta, tak jak wczoraj rozmawiałyśmy. Powiedzialam mu, ze jak urodzeni przed to nie zamierzam nigdzie jechać z takim małym dzieckiem, to z tym się zgodził. Ale to, ze,nie chce żeby ktoś do nas na samym początku przyjeżdżał to już zrozumieć nie moze. Jemu się wydaje chyba, ze poród to hop siup. Poza tym dziecko nie ucieknie, przecież zdążą je zobaczyć jeszcze po świętach ;/ a ja nie chce, żeby inni widzieli mnie w takim stanie, patrzyli mi na ręce i brali dziecko z rąk do rąk. Jestem samolubem i tyle. Powiedział, że może na kilka miesięcy je schowajmy i ze on chce pokazać rodzicom, a jak rodzice to i siostra przecież, bo ona to zabije jak nie zobaczy, przy wszystkim musi być, nawet przy planowaniu naszego ślubu musiała byc przy wszystkim ;/ no i przecież babcia też będzie chciała, a do nich na swięta przyjeżdża ciocia z wnukiem i synem i przecież nie zostaną w domu, tylko też będą chcieli zobaczyc. Kur.wa teraz tylko o tym będę myslala. Jeszcze mówi do mnie, ze przecież nie przyjada na gościnę, no jeszcze tego by brakowało, tylko na herbatę. A ja mówię, no tak wypija herbatę i co wyprosisz ich?? Zawsze mnie denerwowalo jak szwagierka przy innych dzieciach lata i in dogadza i w ogóle rzygam tym, a wiem że dziwi się czemu ja tego nie robie, jakbym dzieci nie lubila, a ja do obcych nie mam zamiaru, bede miała swoje to będę,latać i dogadzac. I jeszcze te teksty wszystkich jaką ona cudowna jest, jak ja dzieci lubia, to nie znaczy, że każdy lubi być taki jak ona. Już dzisiaj wiem, że nie odpedze się od niej. Du.pa.Ehh... dobra przynudzam, ale chciałam się komuś wygadac ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||||
|
|
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska moze ja podesle Ci swoje zdj w fajnym wygladzie i tydzien po porodzie
![]() Pokazesz mezowi i od razu mu sie myslenie zmieni. A mowilas mu o zarazkach itp ? Przeciez taki tlum ludzi i taki bobas to nie jest nic fajnego. My mielismy zwal ludzi po tyg od porodu ale jestesmy w takiej sytuacji ze wchodzili, popatrzyli i siup do tesciowej na dol. |
|
|
|
#4544 |
|
Zadomowienie
|
Piszecie o pomidorach ja też uwielbiam tyle ze zauważyłam że teraz w ciąży mam po nich mega zgage! ! Więc niestety staram się raczej unikać:/
|
|
|
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
Przerażają mnie zdjęcia np. kaftanika na lalce
Masakra. Wygląda jak dziecko z horroru...
|
|
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od położonej. Masakra.. nie moge wbić się na termin wrześniowy na wizytę, bo wszystko obsadzone juz.. ona sama mówi, że jest jakies oblężenie. Za 4 tyg mam więc wizytę kontrolną w szpitalu skoro w przychodni miejsc juz nie ma.. na wizytę pod koniec października jeszcze nie moge zaklepac terminu, bo system nie przyjmuje na tyle na przód.
---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Gryzelda - masz dobre serce kotek słodki. Oby szybko w schronisku znalazł nowy dom.---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Mykam spac, bo mam półtorej godziny czasy na relax przed pracą.
|
#4547 |
|
Raczkowanie
|
no dokładnie ale wiesz co oni nie mają wstydu zwłaszcza kobiety te co rodziły bo powinny wiedzieć jak się czuje kobieta po porodzie. /U mnie też po porodzie odwiedziłi rodzice jak wróciłam ze szpitala czyli około 2 tygodnie (bo prawie 2 tyg byłam bez wekendu jednego) byłam w szpitalu do piątku oni przyjechali w niedzilę) o to oni siedzieli na polu i mi przynosili dziecko do karmienia a powiedziałam im że sory ale muszę się wyspać bo w szpitalu prawie nie spałam a zamiat spać siedziałam na kibelku bo przez hemoroidy nie umiałam się załatwić, także wcale nie miałam ochoty na ich odwiedziny niby najliższa rodzina ale byłam w złym stanie a inni się nie wpraszali każdy wiedział że trzeba poczekać jak się samemu ich zaprosi
|
|
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
z alledrogo znalazłam dzis jeszcze jednego sprzedawce co ma fajne ciuszki, Dyzio-lipsko
|
|
|
|
#4549 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie, będę skakac w pełni sil ku.rwa. Czubasek dawaj te zdjęcie ![]() No a u nas mało, ze wejdą, to jeszcze połowa może na ręce będzie chciała wziąć, normalnie chciałabym im powiedzieć, ze nie chce żeby takie małe brali, ale przecież to obraza stanu by była ;/ Wiem, że moja mama uszanuje to, jeśli powiem jej,ze na początku chce odpocząć i pobyć sama i żeby później przyjechała. Dokładnie, nie rozumiem tego jak kobieta kobiecie może chcieć się pchać po czymś takim co sama przeżyła. Już wolałabym, żeby przyjechali do tego szpitala, tam im na chwilę pokaże i tyle, zeby nie było, ze nie widzieli, reszta po świętach. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#4550 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1) nie dopuścić nikogo kto kaszle, kicha i ma niemyte ręce do dziecka, a to będzie zima - wszyscy smarkają. A kłótnia jest mi tylko na rękę 2) wystąpić w szlafroku, oczywiście niczego nie sprzątając, bo przecież ja nikogo nie zapraszałam, słowem zrobić wszystko, żeby goście poczuli się mega ☠☠☠☠owo, mniej więcej tak samo beznadziejnie jak ja chodząc z poszytym tyłkiem/brzuchem Mam plan po nowym roku, mniej więcej w połowie stycznia zrobić wspólną herbatę dla wszystkich, każdego kto zawita wcześniej spuszczam na drzewo. Wyślę im mmsy z małym i niech się odczepią Cytat:
Cytat:
|
|
#4551 |
|
Konto usunięte
|
Na krzywdę zwierząt jestem bardzo wrażliwa. Tak samo dzieci i osób starszych - bo są po prostu bezbronni...
Halwaya strasznie z tymi terminami. Masakra... Poczytałam opinie o camarelo sevilla i o ile gondola to 100% pozytywów, to spacerówka jest kompletnie do chyba jednak rzeczywiście kupię osobno wszystko - trudno, najwyżej będę niezadowolona. Fotelik na pewno maxi cosi cabriofix. Kupię go w październiku i zamówię wtedy wózek. Żebym miała czas na ew. zwroty Po dzisiejszej wizycie u endo stwierdziłam też, że więcej nie pojadę - nie dość, że mam 60 km w jedną stronę, to wizyta kosztuje 100 zł. Wyniki mam cały czas podobne - 1.8 teraz, 2 miesiące temu 1.4, wcześniej 1.8 więc powiedzenie "Bardzo ładny wynik, utrzymujemy dawkę" i skasowanie 100 zł za to mogę sobie zrobić sama przed lustrem. Wolę dołożyć do czegoś dla dziecka. Sąsiadowi dałam dzisiaj 50 zł (temu małemu - 6 lat) za rozwaloną głowę, niech sobie coś kupi. I szczerze wolę tak wydać pieniądze niż na wizytę u tej babki... |
|
|
|
#4552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Załatwienie ciastek czy czego innego to żaden problem, on gwiazdkę z nieba by im przyniósł jakby mogl. Tez mamy zrobić odwiedziny i to pewnie 2 razy, bo raz dla rodziny i raz dla znajomych, z tym też będzie problem, bo przecież on całą rodzinę z ciociami i wujkami musi zaprosic i się pochwalić. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4554 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie wiem jak będzie u mnie, bo mieszkam w tym samym mieście co moi rodzice i tesciowie a na święta zjeżdża jeszcze siostra mojego męża. Wszystko zależy od tego kiedy urodze. Co do odwiedzin w szpitalu to przy synku była moja mama i tesciowie z dziećmi szwagierki (bo były na wakacjach )ale było ok. Jak chciałam nakarmić to wszystkich wyprosilam z sali i został tylko mąż. U mnie wszyscy są ogarnieci w tym temacie i mam nadzieję że i tym razem będzie normalnie
A co do samopoczucia po porodzie to ja jestem chyba ewenement bo pierwsze co zrobiłam po powrocie ze szpitala to odkurzylam całą chatę (tak się cieszyłam że już brzucha nie mam ) i śmigałam jak gdyby nigdy nic. Oby teraz też tak było A co do licznych odwiedzin to ja jestem na nie. Ok jak tylko zerkna na bobka, ale na ręce brać nie dawalam.
|
#4555 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiecie tu może nie chodzi już o samopoczucie tylko o zdrowie dziecka no i o mnie. To moje pierwsze dziecko i boję się, ze nie będę umiała się nim zajmować, wszystkiego da się nauczyć, ale potrzeba na to czasu i ja dlatego chcę mieć ten czas, a nie pokazywać jaką jestem nieporadna i wystraszona. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4557 |
|
Zadomowienie
|
Jeżeli Młody urodzi się na początku grudnia, to chciałabym by na Wigilii byli moi rodzice, mój brat z bratową i chrześniakiem - jest to taki dzień w roku, kiedy nie wyobrażam sobie go spędzać bez nich. Choćby mieli podjechać tylko połamać się opłatkiem, to będzie dla mnie wystarczające. Oczywiście jedzonko przynoszą ze sobą
![]() Ja na samym początku też na pewno nie będę gościnna.. Raz na jakiś czas moi rodzice będą mogli podjechać na chwilkę i to będzie wszystko, ewentualnie brat z bratową.. Przynajmniej taką mam nadzieję, że nikt inny się nie będzie wpraszać. Jedyny wyjątek zrobię dla przyjaciółki z Anglii - bardzo chciałabym się z nią zobaczyć, bo nie widziałyśmy się już rok, a znamy się kilkanaście lat. Ma przyjechać w grudniu na Święta. Ale jeżeli będę się fatalnie czuć to poproszę ją albo o szybsze wyjście albo co gorsza by nie przyjeżdżała.. Na pewno mnie zrozumie. Widziałyście to? -> http://www.tvn24.pl/poznan,43/ciezar...ja,568370.html Po prostu szok, że taka kobieta może umyślnie postępować tak z małym cudem, który nosi pod serduszkiem....
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4559 |
|
Wtajemniczenie
|
Syylwuska powiedziałam że krępuje mnie karmienie przy wszystkich i nie będę cyckiem świecić i tyle. A co do brania na ręce to na początku po prostu mówiłam że dziecko nie potrzebuje noszenia (bo od urodzenia się na ręce nie garnał) większość dnia przesypial i nie pozwalałam go ruszać żeby go nie budzić.
|
#4560 |
|
Wtajemniczenie
|
Po pierwsze dziekuje za wszystkie gratulacje dla najlepszej mojej
![]() A zadko sie myli ![]() Jesli chodzi o kociaki nigdy nie oddawalam do schroniska zawsze u nas suie chowaly i szly dalej, ale moze to z wzgledu rowniez na to, ze zawsze mialam duzo kotow w domu a jak byly dwie kotki to jak byly dwa mioty to juz wgl ;DKrzysio chyba nie lubi jak matka laptopa trzyma na brzuchu, wlasnie mnie kopie, ale druga opcja - bo wpierdzielilam cala makrele wedzona - moze rybka mu smakowala ? ![]() sylwuska postaraj sie postawic na swoim jesli chodzi o ten czas zaraz po porodzie. to Ty bedziesz ledwo zywa nie TZ. wiec powinien to uszanowac, u nas ustalilismy tak ze odwiedziny spoko ale po pierwsze w domu po drugie JA mowie jak szybko. Gadaj sobie gadaj kochana nie nudzisz *Halwaya A tak pozatym to wszystko okej? U nas tez oblezenie, ale nie az takie na szczescie, polozna za dwa tyg.. LIste juz szykuje. ogolnie bede zapisywac zdaje sie znowu to wszystko dla mojej przyszlej mamuski rudaska plan genialny !!!!! ![]() cienwiatru noo to super ze Twoi wyrozumiali. mam nadzieje ze moi przy pierwszym wnuku nie beda marudzic
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.

Co do kotów w zeszłą zimę mojej kuzynce za płot ktoś wrzucił pudełko z kociakami, akurat jak było kilka dni mrozu. Jeździli prawie 50 km zawieźć je później do domu tymczasowego bo żadne schronisko nie chciało przyjąć

to tak jakbym ja miała czkawkę... w brzuchu, i to nie ja w regularnych odstępach podskakuję

lubicie pomidory? Bo ja uwielbiam
i jeszcze odłożyłam nektarynka.

bo jak od położnej, to niby jak na po 
przypomniało mi się jak zobaczyłam zdjęcia tych malutkich bodziaków Rudaski...

Masakra. Wygląda jak dziecko z horroru...