|
|
#1591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2017 cz. 5
Cytat:
a od września idę na kurs norweskiego więc będzie dodatkowe zajęcie ![]() Cytat:
ja chciałam iść od samego początku do pracy jak się tu przeprowadziłam ale Tż nie chciał żebym szła, w tym miesiącu zaczęłam szukać pracy, w końcu udało mi się przekonać tżta do tego ale jak nie znajdę to tragedii nie będzie ..
|
||
|
|
|
#1592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DJ zaproponował zrobienie filmiku, ale mnie to nie przekonuje. Pewnie będzie piosenka i taniec w kółeczku, albo podziękujemy rodzicom przed weselem. Cytat:
|
|
#1593 | |
|
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie lubi rozdzielania pieniędzy to "moje" a to "twoje". Mnie jednak by było trochę głupio tak siedzieć na utrzymaniu TŻ. nie bierz tego do siebie,po prostu ja osobiście tak bym się czuła. Mimo,że jestesmy razem ponad 9 lat i znamy się jak własną kieszeń to mimo wszystko czułabym się nieswojo. Zreszta zanudziłabym się w domu
|
|
|
|
#1596 | |
|
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
|
|
|
#1597 |
|
Konto usunięte
|
MALGOSIA w necie wyczytałam ze każą go złapać i karmić.
|
|
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
spoko rozumiem
na początku też było mi dziwnie ale z biegiem czasu trochę się przyzwyczaiłam i tak jak mówiłam nie wyciągam od Tżta kasy na każdą zachciankę bo z tym byłoby mi źle ale może juz nie gadajmy o tym bo zdaje sobie sprawe jak to może wyglądać z waszej perspektywy i nie chce w kólko się powtarzać
|
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1600 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz nie pracujesz co nie oznacza, że juz nigdy nie bedziesz pracowała moj TZ powiedział mi kiedys, że gdybyśmy mogli sobie pozwolić na to, to wolałby żebym zajmowała sie domem
|
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet już się za pracą rozglądam
|
|
|
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w tym momencie nie pracuję i nie szukam pracy, bo uczę się do egzaminu. TŻ zarabia tyle, że mógłby nas spokojnie utrzymać, ale póki co wspierają mnie rodzice i korzystam z oszczędności, które odłożyłam pracując w kancelarii. Ale zaraz po egzaminie biorę się ostro za szukanie pracy, mam w razie czego zapewnioną posadę w kancelarii, ale chciałabym poszukać czegoś lepiej płatnego. Niestety większość roku przesiedziałam w domu i wiem, że po prostu tak nie chcę...
Dziewczyny, u Was przewaga rodziny czy znajomych wśród gości? |
|
|
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam w ten piękny, dość wietrzny dzień!
![]() Ja oczywiście z pracy piszę i nadrabiam. Niezła g*wnoburza widzę powstała ale to zarazNo, mogą być jeszcze doczepy... sama się nad nimi zastanawiam jeszcze. Ozdobę dodam jak zrobię zdjęcie, ale nie wiem kiedy będę mieć na to czas. Chyba najbliżej w sobotę, bo jak chodzę do pracy, to o 8 wyjeżdżam a o 21.30 wracam. ![]() Cytat:
Ja mam ślub 1.07.17, a zarezerwowałam już salę i będę już zaklepywać fotografa. Powoli szukamy też DJ'a. Znaleźliśmy 2 DJ'ów. Znaczy 2 firmy dające takie usługi. Jeden to 2 kolesi: wodzirej i DJ, wygląda że są spoko i chcą 1899zł, a drugi to jeden koleś, starszy (skończył szkołę w latach '70), ale spodobała mi się jego lista wykonawców, których puszcza (szczególnie, że disco polo jest "na życzenie") i bierze 1600zł Z tego DJa co wcześniej pisałam zrezygnowałam, bo robi zabawy z kolorową płachtą... nie podoba mi się to. U mnie będą dzieci do max 5lat i o północy będą już spać, więc nie ma sensu do nich dostosowywać zabawy. Cytat:
![]() Jeśli chodzi o gratulacje, to gratuluję zaręczyn i ślubu w komentarzach u osób mi bliskich (lub znajomych, które maluję), urodzinowych życzeń nie składam, chyba że osobom, których daty urodzin znam odgórnie, bo się z nimi przyjaźnię ![]() Co do różnych g*wnoburzy... "pokłóciłam się" z przyjaciółką.... :/ jest mi źle, koszmarnie źle. Mama mówi bym wykazała się inteligencją i dojrzałością i wyciągnęła pierwsza rękę, ale ona mnie obraziła i to nie lekko. Nie chodzi o wyzwisko od k*rw itd. ale takie na zasadzie "jesteś małym, marnym człowieczkiem" (chciała pokazać jak mało inteligentna przy niej jestem), no ku*wa ale tak się przyjaciółka nie zachowuje!!! Szczególnie, że poszło JEJ o słowo "zwiedziłam", które ona zamiast brać metaforycznie (takie ma znaczenie przecież, podobnie jak znać- nie poznasz nikogo do szpiku kości) to ona go dosłownie wzięła i zaczęła mnie wyzywać. Kazałam jej przeprosić za obrażenie mnie i napisałam, że jeśli mnie nie przeprosi, to się do niej nie odezwę. No i nie wiem co teraz zrobić. Czytałam wasze wspomnienia z zaręczyn... Bardzo fajne miałyście. Ja nie mam nic do kogoś kto chciałby się pochwalić swoimi zaręczynami. Rozumiem to- są szczęśliwi. Tak samo szanuję osoby, które uznają to za pewną "intymność" i chcą zachować wspomnienia dla siebie i rodziny ![]() Ja zawsze marzyłam o zaręczynach z pompą. A miałam najprostsze zaręczyny na świecie, bo TŻ nie chciał, by ludzie patrzyli. Wybrał najbardziej odludnione miejsce w parku w centrum Lublina. Naszą jedyną pamiątką są wspomnienia i 1 wspólne zdjęcie z nami uśmiechniętymi i moją uniesioną ręką pokazującą pierścionek. Jestem z zaręczyn zadowolona, do tej pory wzruszam się jak o nich myślę i patrzę na zdjęcie w telefonie. Dla mnie to był najbardziej romantyczny dzień jaki w życiu przeżyłam.
Edytowane przez aankaa092 Czas edycji: 2015-08-13 o 19:32 |
||
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1607 |
|
Konto usunięte
|
Bocian wstał! Tzn wcześniej się nie ruszał, nie reagował nawet i przyniosła go na podwórko. A teraz wstał!
|
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
Aanka092, mieszkam w Lublinie
teraz zaczęłam się stresować, bo zaręczyny były w poniedziałek, a wychodzi na to, że już trzeba wszystko rezerwować, a my chcieliśmy dopiero po 26 września zacząć. Termin mamy taki wymarzony, ale inny też będzie ok, jeśli będzie w sezonie letnim (czerwiec-wrzesień). Nie zdawałam sobie sprawy, że tak wcześnie trzeba rezerwować.
|
|
|
|
#1609 | |
|
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
|
|
|
#1610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam pracę, ale taką marną... zresztą TŻ podobnie. On zarabia ok. 500zł więcej ode mnie. Marzy mi się trochę inna praca, własna działalność i zarabianie na makijażu, ale do tego potrzeba czasu i też trochę kasy na start, a my tego nie mamy. Szukaj pracy takiej, jaka cię usatysfakcjonuje i będziesz mogła się w tym rozwijać ![]() Cytat:
Ja zamówiłam salę, bo wiedziałam gdzie chcę i wiedziałam kiedy i musiałam sobie zarezerwować. Jeśli chcecie w "jakimś" terminie czerwiec-wrzesień to nie ma problemu, jest dużo jeszcze wolnych miejsc, chyba że macie już wybrany na 100% termin bądź salę. A tak... jest u nas dużo sal weselnych i mnóstwo możliwości nie martw się, zdążysz. Mój brat teraz z narzeczoną załatwia wszystko, a ślub w maju 2016r
|
||
|
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
Aankaa092, no właśnie chcielibyśmy 9.08.2017, byłam pewna, że dwa lata do przodu będzie można przebierać w salach ;D wiadomo, że nie chcemy "jakiejś" tylko ładną, z dobrym jedzeniem i obsługą. W weekend podzwonimy
![]() Na jaką salę się zdecydowałas? |
|
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
Boję się, że mój TŻ będzie musiał wziąć kredyt, że nam się nie uda uzbierać 30tys. Boję się, bo ciągle musimy na coś zbierać i ciągle na coś wydawać... Nie wiem czy rodzice pomogą mi z opłaceniem ubezpieczenia samochodu, a muszę teraz trochę kasy wydać na naprawę. Już wydałam pierwsze 200zł u mechanika, a jeszcze trochę będzie do wymiany i poprawy.
![]() Anlaya Zdecydowaliśmy się na Zajazd Regionalny w Pełczynie, bo tam pracuje i mieszka moja przyjaciółka, a zajazd należy do rodziców jej chłopaka. Wiele razy tam jadałam i wiele razy tam byłam. Mendelson podobno jest spoko w Mełgwi, ale biorą ok 220zł/osobę. Na pewno nie podoba mi się ta drewniana chata na Felinie.Byłam tam na weselu przyjaciółki z liceum.... koszmar! Wielkie talerze, a jedzenia na nich max. 5 porcji na ok. 10 osób przy tej części stołu. Na jednej części stołu były 3 takie telerze i ciasta. Czyli masz 15 porcji/ 10 osób i ok 15 kawałków ciasta dla osób w tej części stołu. Dużo osób się nachlało, bo dużo wódki a mało jedzenia było. Edytowane przez aankaa092 Czas edycji: 2015-08-13 o 19:41 |
|
|
|
#1613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a 100 tys.na wesele pozostawię bez komentarza bo kgogoś może dziwić jak my wydamy 40 000 ![]() Cytat:
|
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja siostra zafundowała mamom makijaż i fryzurę na swój ślub i dała alko i zdjęcie w ramce z tego co pamiętam
|
|
|
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie będzie przewaga rodziny na weselu.
Będziemy mieć okrągłe stoły, ale dla nas jest podłużny. Nie wiem z kim będziemy siedzieć, na pewno nie z rodzicami. Nie zdecydowaliśmy jeszcze kto będzie nam świadkował. Jedziemy jutro z Tża rodziną na taki piknik pracowniczy. Będzie piwo, grill, jakiś mini koncert. Mogę ubrać spodnie do połowy uda?
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
My nawet zaręczeni nie jesteśmy i nie mamy zarezerwowane nic
A wśród gości to myślę, że będzie u nas 2/3 rodziny a reszta znajomi, ale nie wiem jeszcze na 100%
|
#1618 |
|
Konto usunięte
|
Witam się tak późno w nowym wątku. Wracam do Was za jakieś 3 tygodnie. Wtedy może ruszą już przygotowania ślubne i mam nadzieję ze w końcu zostanę narzeczoną.
Buźka |
|
|
|
#1619 | |
|
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
OooO
Lucek będzie zazdrosny !!!---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Cytat:
To jest piknik pracowniczy a nie bankiet dla prezesów pod krawatem ![]() ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Muszę się wam wyżalić ![]() Hasam trochę poirytowana, otóż oświadczyłam D., że do końca sierpnia musimy wpłacić zaliczkę na sukienkę bo później wchodzi nowa kolekcja i te znikają z katalogu. Najpierw było zero odzewu, później jojczał że skąd teraz weźmiemy, że nie przypuszczał że tak szybko trzeba będzie wpłacić (Nie przeszkadzało mu iść ze mną na zakupy i wydać ponad ten tysiąc !) I pomijam fakt, że mamy pule od jego rodziców 20 000 (Zamiast wziąć odrazu całość i byłoby bez problemu to on nie chce nic im mówić teraz a te pieniądze są już i czekają tylko). I kolejna rzecz skoro wiedział, że tak trzeba będzie wpłacić to po jaką cholerę namawiał mnie na kupno samych okularów za ponad 600zł i innych pierdół - gdybym wiedziała, że zrobi taki problem to bym sobie sama poszła zapłacić za tą cholerną sukienkę... A nie, że on mnie namawia na wydanie pieniędzy (do okularów mi dołożył bo ja powiedziałam, że tyle nie dam za nie) a później sytuacja jest jaka jest. I teraz już cisza, olał temat. Wrrrrrrrr... !!! Kolejna rzecz, chciał żebyśmy otworzyli wspólne konto... Okej otworzyliśmy je - ja na nie wpłacam już swoje pieniądze a on ma dalej swoje i wychodzi na to że chciał mieć wgląd w moje finanse czy co... Zwróciłam mu uwagę, to się zaczął śmiać i walnął tekst, że on na tamtym spłaca debet i że jak byśmy się połączyli to też by już należał do mnie a on tego nie chcę, ja mówię że jego wydatki są moimi i że spłacimy wtedy szybciej to urwał temat i cisza... Nie wiem, albo ja jestem jakaś dziwna albo nie wiem już co... Dodam, że też mam drugie ale to konto przeznaczone jest na Kubę, tam wpływają alimenty jego i ew. wpłaty jakieś robię. Wypłacam wtedy kiedy jestem już pod bramką i muszę.
|
|
#1620 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Mogę powiedzieć, że u Nas wreszcie się poprawiło. Tata Tża się ogarnął, odkąd wrócił ze szpitala nie pije, jest w domu, spotyka się z wnukami, zajmuje się nimi (wcześniej pisałam, że Tża brat z żoną i 3 dzieci przyjechali w lipcu z Irlandii. Brat Tża już wrócił do domu a jego żona z dziećmi zostają do końca sierpnia )Między Nami jest cudownie no i cóż, nareszcie weekend!
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:45.