|
|
#4621 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Żelki to na stoisku ze słodyczami dziś kupiłam szukajac jakiejś kawy czy dobrej herbaty dla dr. Od czasu do czasu lubię pójść z czymś bo chodzę na NFZ a naprawdę babeczka na każde moje zawołanie mnie przyjmie czy mogę zadzwonić. Więc tak z wdzięczności coś zaniose. Nie na każdą wizytę ale czekoladki nie zasadza. To nie łapówka a milej się idzie.
Nie chcę l4 bo mam zlecenie i więcej kasy nie pracuje dodatkowej kasy brak niestety. Lubię to co robię dobrze się czuje i trochę energii zuzywam bo mnie w domu cholera trafi. A że mam lekką pracę zwłaszcza w wakacje to czemu nie pracować? |
|
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Ja narazie mam jednolicie miare. Tylko ja mialam 3 opony wczesniej to tego
![]() Wszyscy mowia ze nie widac, a wszak to 6,5 mca wychodzi z usg :p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4623 |
|
Rozeznanie
|
Otóż to u mnie też te wałki nie wyglądają ciazowo tylko jakbym znów przytyla. Na poprzedniej wizycie nie przybrakam jeszcze ani kg. 102,1. Ale moze teraz się coś ruszyło. Aż się boję.
|
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Wojniann to nie kumam po co ona cie wysyla na zwolnienie? Skoro leżeć nie musisz to chyba można robić (zwłaszcza jeśli się chce).
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
Halwaya a Ty ile masz na plusie? U mnie kg na szczescie, ale wg wagi gina 3!
A ja mam 2 Wagi s domu i wszedzie tak samo tylko u niego inaczej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam chyba 1-2kg na plusie. Moja domowa waga jest do dup.y
wazylam się tydzień temu i byl kilogram na plus.. tylko wtedy byłam lżej ubrana niż zwykle
|
#4627 |
|
Rozeznanie
|
Odpoczywaj ja też spróbuję się jeszcze położyć bo moje dziecko za godzinę wstanie to już na pewno nie zamkne oczu bo on ust wogole nie zamyka tylko gada i gada
|
|
|
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w porównaniu z rówieśnikami to jest mocno do tyłu. Dłuższe wyrazy niewyraźnie lub przekreca. Miesza słówka polskie z ang.
|
|
#4629 |
|
Rozeznanie
|
Bo mnie brzuch pobolewa i się skarze na to a ja jestem po in vitro i dmucha na zimne.
Oj jak będzie trzeba to pójdę na zwolnienie bo nikt mi medalu nie da. Od października nawet dobrowolnie wezmę ł4 ---------- Dopisano o 04:45 ---------- Poprzedni post napisano o 04:42 ---------- Dzieci dwujęzyczne mówią gorzej. Mój Piotrek długo nic nie mówił i czekałam na to a teraz dobrze jest jak chociażby Chwilke nie pyta o nic. |
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra i ja mykam spac, bo też mam ranny dyżur z dzieckiem.. i moze za duzo nie będzie gadać, ale jesc i bawić się to na bank
![]() ---------- Dopisano o 03:47 ---------- Poprzedni post napisano o 03:46 ---------- Udanej wizyty
|
#4631 |
|
Rozeznanie
|
Rozwojowo jeszcze powinny się zacinac mówiąc. Więc wyobraź sobie jaki ona ma w głowie bałagan do ogarnięcia. Dobór słów do tego co chce powiedzieć wybór języka i zapamiętanie co chce w momencie gdy aparat mowy nie nadąża. Bardzo często dzieci zapominają co mówiły w momencie zaciecia się.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja biedna siostra wczoraj poszła na depilację woskiem, dzisiaj obudziła się z pozdzieraną skórą na rękach. Jutro wesele. Nawet nie wiem, co jej poradzić
![]() ---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ---------- Cytat:
przeważnie tak ze 3 miechy po urodzeniu
|
|
|
#4633 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Przepraszam za nieobecność (o ile ktoś zauważył ) ale miałam przypływ Energi wczoraj i wsumie cały dzień spędziłam poza domem a neta w tel wykorzystałam i dopiero od 18 mogę buszowac ![]() Wieczorem byliśmy na basenie trochę popływal am bez szaleństw bo to pierwszy raz i nie chciałam przesadzić ale mam nadzieje ze conajmniej raz w tyg będę chodzic![]() Wcześniej byłam u gina , mała została mała i waży już ok 570g ![]() Idę Was nadrobić ! Chociaż trochę
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
Ciśnienie miałam dzisiaj zabójcze, 80/40. To jest w ogóle normalne? Dodam, że pielęgniarki mierzą to ciśnienie praktycznie na śpiocha, przed szóstą
|
|
#4635 |
|
Zadomowienie
|
Nie będę wracać do "starych" tematów ale co do chrztu. . My z tz do kościoła nie chodzimy ponieważ w ta instytucje nie wierze i za dużo negatywnych emocji u mnie wywołuje .. ale dziecko mamy zamiar ochrzcic no ale na pewno nie na święta
tylko martwię się bo ksiądz nas nie zna my bez ślubu .. i boję się że zacznie robić problemy .. Kalusia lipa z tym woskiem pierwszy raz robiła na rękach?
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety
a mówiłam jej żeby zrobiła cukrową ale tak jej doradziła kosmetyczka ala:
|
|
#4637 |
|
Zadomowienie
|
Aaaaa miałam Wam pisać że w przelocie przed wczoraj byliśmy w bobowozki .. wybór wg mały ale widziałam joolza - odpada.. tak jak myślałam budka jest strasznie krótka .. i z tych które tam były spodobał mi się tako timber city
w szarym kolorze <3 ale nie widziałam jeszcze połowy wózków które oglądałam na necie wiec czekam spokojnie na wyprawę do Bocka ![]() Myślicie że opłaca się kupic ten fotelik 3w1 z maxi cosi? Czy będziecie kupować 2 osobne ?
|
#4638 |
|
Konto usunięte
|
Żaneta właśnie mój gin mówił, że taki ból przy poruszaniu się to to od kręgosłupa. Że spojenie jak boli to boli cały czas, szczególnie jak się leży na boku, a nie tylko przy ruchu.
Ja z kolei mam nadzieję, że moja mama się do nas nie wybierze... Mieszkamy u teściowej, będzie 2 szwagrów - to dość obcych jak na jednego maluszka. I mam nadzieję, że mama nie będzie się obrażać, że nie chcę jej widzieć u siebie np. 3 dni po porodzie... Kalusia a siostra nie była wcześniej na depilacji, żeby zobaczyć jak będzie? Może jakiś krem apteczny na złagodzenie? Enedue super ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4639 |
|
Zadomowienie
|
Aaaaaaaa mogła zrobić sobie wcześniej ten wosk na próbę :/
A Ty jak się czujesz pewnie pisałaś ale tych stron tyle .. kiedy Cię wypuszcza ? ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Co pielęgniarki na te ciśnienie ?? ![]() ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- Coś czuje ze zamiast cieszyć się tymi pierwszymi wspólnymi świętami .. będziemy się tylko tymi odwiedzinami stresować :/ U mnie od 7 znowu kosza :/:/:/
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
od piętnastu minut bawie się z maluchem w pukanie fajne to Teraz koniec dobrego,trzeba jechać na zakupy bo jutro wszystko zamknięte. |
|
|
|
#4641 |
|
Rozeznanie
|
Kalusia dbaj o siebie :-*
Śliczna komoda ![]() Zaczynam urlop, jedziemy na morze gdzie? Jak zwykle wyjdzie w trasie, będę sie starać Was odczytywać, ale zobaczymy czy dam rade. Trzymajcie się, dobrych wizyt i samopoczucia
|
#4642 |
|
Zadomowienie
|
Udanego urlopu
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Ja mam dzisiaj wyjść a z tym ciśnieniem to nic nie mówiła. Ja w dzień mam normalne, nawet trochę podwyższone, nie miałam pojęcia że rano mam takie niskie ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Kurczę, mam stresa przy wizytach w toalecie z tym pessarem. Zwłaszcza jak się trafi grubszą sprawa
|
|
|
#4644 |
|
Raczkowanie
|
Tak Was czytałam i czytałam, ale ostatnio mnie męczy gorsze samopoczucie, więc trochę mało piszę.
![]() Co do BYCIA z dzieckiem po porodzie, ja w ogóle uważam, że odwiedziny całej rodziny to jakaś totalna pomyłka. Naprawdę. Na szczęście moja rodzina to rozumiała, ale rodzina TŻ nie. ![]() Przed porodem prosiłam wszystkich o odwiedziny w domu, a w szpitalu to TŻ i tylko moja mama, sory - po porodzie wyglądasz jak zwłoki samej siebie, plus leżysz i krwawisz oczywiście wszyscy to zrozumieli, mój tata powiedział że oczywiście jak będę czegoś potrzebowała to przywiezie przyniesie itd, ale nie będzie nade mną stał bo to jest jednak fizjologia na początku.. Wszyscy z mojej rodziny uszanowali moja decyzję - poza rodziną TŻ... ale to się nadaje tylko na klub ![]() ![]() ![]() ogólnie moja matka prawie spadła z krzesła jak się dowiedziała co zrobili, kobietka z sali obok mnie pocieszała chyba z godzinę, a położne żałowały ![]() ![]() Także ja najazd rodzinny i porady miałam - hm... rano zaraz po porodzie, a urodziłam w nocy Tym razem zapowiem mojej Teściowej że znowu taki numer, a tym razem nie będę siedzieć cicho... ![]() Na początek musicie ustalić granice. Ja po akcji w szpitalu byłam tk negatywnie naładowana że jak były odwiedziny w domu to raz dwa, żadnego brania i całowania na ręce dziecka, żadnego patrzenia jak karmię itd - jaka była reakcja? OBRAZA polowy rodziny - ale po 2 dniach pełne zrozumienie. |
|
|
|
#4645 |
|
Zadomowienie
|
Ała !! Jaki bol ; (( masakra .. ja kiedyś kupiłam sobie plastry z weet ale lata temu .. i poprosiłam mamę .. skończyło się tym że ból straszny .. większość wosku została mi na nodze a wyrwałam kilka włosków ..
darowałam sobie
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4647 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana
jestem masakrycznie niewyspana :/A widzę ze tu intensywna aktywność nocno poranna
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4648 |
|
Zadomowienie
|
Lobo juz się boje.. pisz pisz
![]() Ja to najchętniej bym w szpitalu tylko z tz była .. mam nadzieje ze to uszanuja
|
#4649 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Argument najlepszy na wszystko
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kawał Dziewuszki już Cytat:
|
|
#4650 |
|
Zadomowienie
|
Obiecuje ze zaraz do tych kosiarzy zacznę strzelać
..albo rzucać jajkami :[[[
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.

w porównaniu z rówieśnikami to jest mocno do tyłu. Dłuższe wyrazy niewyraźnie lub przekreca. Miesza słówka polskie z ang.

chyba jej się podupiło, że z noworodkiem, ja pocięta, w środku zimy będę sterczeć w zimnym kościele. Powiedziałam tylko, że prędzej na wiosnę to widziałam minę... mój TŻ też nie jest religijny, ale jemu bardziej zależy na tradycji a ja nie mam z tym problemu, póki się mnie w to nie wkręca
przeważnie tak ze 3 miechy po urodzeniu
i wsumie cały dzień spędziłam poza domem a neta w tel wykorzystałam i dopiero od 18 mogę buszowac 
a mówiłam jej żeby zrobiła cukrową ale tak jej doradziła kosmetyczka 
Na szczęście moja rodzina to rozumiała, ale rodzina TŻ nie.