Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-14, 08:08   #4651
lobofylia
Raczkowanie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Klub. to chyba i tak nie dam rady. Bo to taka akcja że jednorazowa... musze się z tym przegryść czy to napisać wypada.

Edytowane przez lobofylia
Czas edycji: 2015-08-14 o 08:20
lobofylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 08:10   #4652
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ciśnienie miałam dzisiaj zabójcze, 80/40. To jest w ogóle normalne? Dodam, że pielęgniarki mierzą to ciśnienie praktycznie na śpiocha, przed szóstą
ojej strasznie niskie to ciśnienie! Pielegniarka nic nie powiedziała?

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Myślicie że opłaca się kupic ten fotelik 3w1 z maxi cosi? Czy będziecie kupować 2 osobne ?
dwa foteliki?? Nie jeden spokojnie nawet na dwa auta da rade. Ja mam ramati ale maxi cosi chyba sa bardzo dobrze oceniane.
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 08:10   #4653
Ifcia513
Raczkowanie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52406848]Ifcia a wyników amnio nie ma jeszcz?

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]
Niestety jeszcze nie :-( lekarka która robiła mi to badanie mówiła, że zazwyczaj przychodzą po 5 tygodniach czyli powinny być w przyszłym tygodniu (dokładnie 5 tyg będzie we wtorek) i mam nadzieję, że się nie przedłuży bo zwariuje

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 08:11   #4654
0enedue
Zadomowienie

Benita chodzi mi o jeden ten dla noworodka i 2 od iluś tam kg..

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 08:13   #4655
lobofylia
Raczkowanie

Ja kupuję jeden ten podstawowy cybex akurat - Aton a później drugi taki już na dłużej z romer.
lobofylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 08:19   #4656
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez k_asienka Pokaż wiadomość
Kalusia dbaj o siebie :-*
Śliczna komoda
Zaczynam urlop, jedziemy na morze gdzie? Jak zwykle wyjdzie w trasie, będę sie starać Was odczytywać, ale zobaczymy czy dam rade. Trzymajcie się, dobrych wizyt i samopoczucia
udanego wypoczynku

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Benita chodzi mi o jeden ten dla noworodka i 2 od iluś tam kg..
Aaa to ja nie zrozumiałam pytania :/ w takim razie ja ogolnie to bede miec 3 foteliki: nosidelko 0-13kg na pierwszy rok prawie; fotelik 9-18kg do 2-3 lat, i poznien fotelik 15-36kg już do konca jak dziecko musi byc w foteliku. Bo wydaje mi sie ze te foteliki wszystko w jednym sa strasznie niewygodne dla dzieci. Bo jak przeciez dziecko sie zmienia na przestrzeni tego czasu.
Stary 2015-08-14, 08:38   #4657
Fionka_31
Zakorzenienie

dzień dobry
witam się w wersji zombie
masakra, nie mogłam do 1 zasnąć, nie umiem znaleźć wygodnej pozycji
mam wrażenie, że du.pa mi się zapada w łóżku, bolą mnie biodra/miednica(?), później pęcherz i tak o
dobrze, że jutro weekend

Cytat:
Śliczna komoda
Zaczynam urlop, jedziemy na morze gdzie? Jak zwykle wyjdzie w trasie, będę sie starać Was odczytywać, ale zobaczymy czy dam rade. Trzymajcie się, dobrych wizyt i samopoczucia
udanego urlopu

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 08:40   #4658
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Oo super, dzięki a np olej lniany na zimno to do czego dodawać, do sałatek np?

To u mnie taka sama sytuacja, moja rodzina sie nie wtraca, a jego wszystko musi wiedzieć. Jak w ciągu tyg nie przyjadę do nich to już pytają czy się obrazilam, a do swojej mamy czasami raz na 2 tyg jeżdżę.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Do sałatek np. Byle na zimno i jeść go szybko, bo traci swoje właściwości. W teorii ponoć wg dr Budwig dobrze to zmiksować z białym twarogiem na pastę.
Smak ma specyficzny, ja przywykłam, ale nie każdy na początku wciąga.

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Mujer aż sobie poczytałam trochę o tej kurkumie bo też mam problem przebarwień ale ta żółć mnie przeraża...

I mam nadzieję że jutro będziesz się czuła lepiej...

Mervie trzymam kciuki. Napisz potem jak było i jak z tą cytryną, czy w końcu korzystałaś czy nie

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

No dobra, to ja też już pójdę spać :-D
Są patenty na żółć, chyba cytryna + parę innych (nie pamiętam, musiałabym poguglać).
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 08:41   #4659
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Witam z rana jestem masakrycznie niewyspana :/
A widzę ze tu intensywna aktywność nocno poranna
no to witaj w klubie, ja od 2 h próbuję się rozbudzić

Stary 2015-08-14, 08:45   #4660
mujer
Zadomowienie

Co do karmienia i odwiedzin - postanowiłam, że będę wychodzić do karmienia, a jeśli nie będzie gdzie, to się zakryję. Ja nie z tych, co świecą cyckiem, nie lubię i już. Nie obchodzi mnie, co sobie inni o tym pomyślą.

A na temat odwiedzin rodziny nie rozmawiałam jeszcze. Mniemam, że rodzina TŻ i tak szybko nie przyjedzie, bo mają kawałek. Obawiam się trochę mojej, bo na 100% mi się poobrażają, ale też w sumie mam to gdzieś. A najbardziej się obawiam bliskich znajomych TŻ (dla niego to nawet więcej niż rodzina), bo oni nie mają poczucia, że ktoś może się źle czuć czy wyglądać :/ Sami się takimi rzeczami nie przejmują, więc wydaje im się, że inni też nie. No ale może się uda wymiksować z tematu. Mam nadzieję, bo wzbiera we mnie agresja na myśl o odwiedzinach po porodzie

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Ja w te upały nigdy się nie wysypiam. Wstaję rano jak po przewalcowaniu.
A dziś dodatkowo mi niedobrze. Ale to może dlatego, że z rana niedbale wciągnęłam na szybko śniadanie :/ I też wziął mnie stres, blah.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 08:47   #4661
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
A moja bardzo mało gada w porównaniu z rówieśnikami to jest mocno do tyłu. Dłuższe wyrazy niewyraźnie lub przekreca. Miesza słówka polskie z ang.
Moja tez byla mocno do tylu z mowieniem, nadrobila i teraz nawija jak najeta.

Cytat:
Moja biedna siostra wczoraj poszła na depilację woskiem, dzisiaj obudziła się z pozdzieraną skórą na rękach. Jutro wesele. Nawet nie wiem, co jej poradzić

---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ----------

Ja jestem wierząca ale pierwsze słyszę żeby tak szybko chrzcić dziecko przeważnie tak ze 3 miechy po urodzeniu
My chrzcilismy Hanir jak miala pol roku, Wojtule planujemy w lipcu.
Bedzie problem z chrzestnymi.

Cytat:
Przybijam piatke bo moja mala o 1 w nocy dala taki cyrk ze spac nie moglam. Nie wiem czy jej sie cos snilo czy cos...

I witam sie w 23 tyg czyli zaczynamy 6 miesiac

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 08:53   #4662
Fionka_31
Zakorzenienie

Adka - pytałaś o przysiady, ale w jakim sensie pomóc?
przy porodzie już? w sensie na przyspieszenie?
czy żeby pozycję inną wybrać? bo czytałam kiedyś, że na kucaka jest bardzo dobrze, ale właśnie mięśnie nóg nie wytrzymują

Stary 2015-08-14, 08:54   #4663
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Też jakoś wczoraj późno zasnęłam a dziś przed 6 juz mi dziecko palce do oczu wcikało żebym je otworzyła i kapcie sam mi nałożył Jutro TŻ przyjeżdża to mam plan spać do południa
Stary 2015-08-14, 09:15   #4664
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
ojej strasznie niskie to ciśnienie! Pielegniarka nic nie powiedziała?
No właśnie nic

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Do sałatek np. Byle na zimno i jeść go szybko, bo traci swoje właściwości. W teorii ponoć wg dr Budwig dobrze to zmiksować z białym twarogiem na pastę.

Ja jem łyżką w smaku specyficzny ale idzie się przyzwyczaić
Stary 2015-08-14, 09:18   #4665
Ani_qa
Zakorzenienie

Dzień dobry
Melduję, że nadrobiłam wszystko, ale nie cytowałam bo w połowie cytowanych postów wyłączył mi się laptop do aktualizacji

Któraś z Was była na wizycie więc gratuluję potwierdzenia córeczki! Kawał dziewczynki już

Co do odwiedzin... ja nie poruszam jeszcze tematu z mężem, ale nie chciałabym od razu całej familii w domu... tym bardziej, że nie mam tyle miejsca w salonie, żeby wszystkich od męża od razu przyjąć...
Nie chcę sobie nawet tym psuć humoru jeszcze. Wolałabym chyba żeby w szpitalu nas odwiedzili, bo oni w szpitalu nie potrafią wysiedzieć dłużej niż 5 minut więc to by mi pasowało

Adka gratuluję koleżance! Cieszę się ogromnie! Będziecie razem z wózkami śmigać

Ech, nie wiem czy coś miałam jeszcze pisać, bo jakieś zaćmienie dziś mam...

Wczoraj wróciliśmy bardzo późno bo jakoś przed 22
Wózek stoi już w pokoju (później zrobię zdjęcia) .
Do tego w ramach rabatu wybraliśmy w sklepie wanienkę dużą, stojak pod wanienkę i wystarczyło jeszcze na ręczniczek z kapturkiem po kąpieli (dopłaciliśmy tylko 4 zł ).
Babcia kupiła Ince miarkę na ścianę do pokoiku- też później zrobię zdjęcie Także zakupy udane i kolejne rzeczy z wyprawki do odhaczenia

Inka wczoraj szalała w brzuszku cały dzień! Dosłownie Nawet jak wracaliśmy to całą drogę się wierciła

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-14, 09:25   #4666
0enedue
Zadomowienie

Czubasek nir macie kogo wziąć na chrzestnych? Bo u nas jest właśnie ten problem.
No i gratuluję 6 mca ))! Z leciało co nie ?

Benita nie chodzi o jeden fotelik tylko zestaw 2 fotelików z baza

Aniqa czekam na zdjęcia !)

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 09:29   #4667
halwaya
Zakorzenienie

To ja juz sobie pospalam.. całe 4h.. chociaż jest jedno pocieszenie.. w pierwszej chwili myślałam, że to juz wieczór i musze isc do pracy.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 09:34   #4668
Ani_qa
Zakorzenienie

Co do chrzestnych to u nas chrzestną będzie moja siostra najmłodsza i mam nadzieję, że szybko będzie miała bierzmowanie. A chrzestnym będzie któryś z braci męża (mimo, że żaden się nie nadaje)

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-14, 09:35   #4669
halwaya
Zakorzenienie

Ja mam to "szczęście", że rodzina jest daleko. W październiku przyjeżdża moj tata, ale głównie by zająć się starsza córka i domem jak ja będę w szpitalu lub po porodzie
Znajomi sami dzieci mają, więc rozumieją jak jest. Co prawda my odwiedziliśmy naszą przyjaciółkę w szpitalu po porodzie, ale to po uprzedniej zgodzie z jej strony. Nie narzucalismy sie i byliśmy tylko na chwilę (góra pół godziny).
Chrztu u nas nie będzie, więc tu problem z głowy.

Stary 2015-08-14, 09:37   #4670
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
może faceci nie mają tej zdolności przewidywania niektórych rzeczy jak my :/ ciężko jest im się wczuć i wyobrazić jak to jest.... ale wrócisz ze szpitala powiedz że czujesz się fatalnie, zresztą może będzie już wtedy sam to widział, ze nie jest super i wtedy nie będzie dyskutował... a teraz to jeszcze dla niego zbyt abstrakcyjne

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

hehe dziwne to uczucie mojemu też już czasem się zdarza czkawka

rozumiem Ciebie że chciałabyś mieć czas na oswojenie się w nowej roli ale faceci chyba tak mają że chcą się pochwalić szybko u mojego też by nie przeszło żeby jego rodzina nie zobaczyła odrazu dziecka, teście jak się dowiedzieli że rodzę to czekali już w szpitalu żeby młodego zobaczyć jak ja jeszcze skurcze parte miałam na szczęście tż wtedy jeszcze ich pohamował i przyszli następnego dnia rano ale tez nie czułam się komfortowo raptem kilkanaście godzin po porodzie w szpitalnym łóżku.

no ale jak będziesz chciała karmić to przecież możesz wyjść do drugiego pokoju, jak ktoś będzie chciał iść z Tobą to powiesz że lepiej nie bo małe nerwowe jak jest więcej osób i kiepsko wtedy je... później siedzisz sobie i karmisz, dziecko zasypia, wiec mówisz do wszystkich żeby byli cichutko bo śpi i jak chcą do niego zajrzeć to że nie bo czujnie śpi i zaraz się obudzi jak drzwi skrzypną... no i jest szansa że sobie wtedy pójdą

Na szczęście moi najbliżsi znają mój charakter więc nie będzie problemem z mamą tz pewnie Skype bo daleko ale myślę żeby wpadli na przyszły rok. Mimo że nie poznałam osobiście bardzo lubię teściowa )

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Masakra, mama Sobie z kolezanka zrobily ognisko. Ja soe teraz przebudzilam smoerdzi w huuu calyndom dymem. Nie ma czym oddychac.
Wrrr

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

O losie. :tuli:

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
To mnie pocieszylas trochę bo myślałam że ja tylko wyglądam jak bałwanek.
Jutro ważenie hehe z mojej wagi jednoznacznie wynika ze.... za niską po prostu jestem hehe
prawidłowe podejście!

Cytat:
Dzień dobry
Przepraszam za nieobecność (o ile ktoś zauważył ) ale miałam przypływ Energi wczoraj i wsumie cały dzień spędziłam poza domem a neta w tel wykorzystałam i dopiero od 18 mogę buszowac
Wieczorem byliśmy na basenie trochę popływal am bez szaleństw bo to pierwszy raz i nie chciałam przesadzić ale mam nadzieje ze conajmniej raz w tyg będę chodzic

Wcześniej byłam u gina , mała została mała i waży już ok 570g

Idę Was nadrobić ! Chociaż trochę
Jakąś wielka już *

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Witam od piętnastu minut bawie się z maluchem w pukanie fajne to
Teraz koniec dobrego,trzeba jechać na zakupy bo jutro wszystko zamknięte.

Cytat:
Śliczna komoda

udanego wyjazdu! !!!

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Tak Was czytałam i czytałam, ale ostatnio mnie męczy gorsze samopoczucie, więc trochę mało piszę.

Co do BYCIA z dzieckiem po porodzie, ja w ogóle uważam, że odwiedziny całej rodziny to jakaś totalna pomyłka. Naprawdę. Na szczęście moja rodzina to rozumiała, ale rodzina TŻ nie.

Przed porodem prosiłam wszystkich o odwiedziny w domu, a w szpitalu to TŻ i tylko moja mama, sory - po porodzie wyglądasz jak zwłoki samej siebie, plus leżysz i krwawisz oczywiście wszyscy to zrozumieli, mój tata powiedział że oczywiście jak będę czegoś potrzebowała to przywiezie przyniesie itd, ale nie będzie nade mną stał bo to jest jednak fizjologia na początku.. Wszyscy z mojej rodziny uszanowali moja decyzję - poza rodziną TŻ... ale to się nadaje tylko na klub : ogólnie moja matka prawie spadła z krzesła jak się dowiedziała co zrobili, kobietka z sali obok mnie pocieszała chyba z godzinę, a położne żałowały : Także ja najazd rodzinny i porady miałam - hm... rano zaraz po porodzie, a urodziłam w nocy

Tym razem zapowiem mojej Teściowej że znowu taki numer, a tym razem nie będę siedzieć cicho... powiem Wam że numer rodziny mojego TŻ do dziś krąży wśród moich znajomych jako anegdotka złośliwości teściowej wersja hard

Na początek musicie ustalić granice. Ja po akcji w szpitalu byłam tk negatywnie naładowana że jak były odwiedziny w domu to raz dwa, żadnego brania i całowania na ręce dziecka, żadnego patrzenia jak karmię itd - jaka była reakcja? OBRAZA polowy rodziny - ale po 2 dniach pełne zrozumienie.

później zajrzę do klubu i zerknę bo narazie do roboty trza..
Niech aie obrażają skoro zrozumieć nie umieją

Cytat:
Adka - pytałaś o przysiady, ale w jakim sensie pomóc?
przy porodzie już? w sensie na przyspieszenie?
czy żeby pozycję inną wybrać? bo czytałam kiedyś, że na kucaka jest bardzo dobrze, ale właśnie mięśnie nóg nie wytrzymują
Gdzie obili mi się na necie że przysiady pomagają w porodzie..
W sumie teoria spoko ale ja się nie znam więc pytam.
co ty myślisz? I czy zaczecia w połowie miałoby mogłoby mieć jakiś skutek ?

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Melduję, że nadrobiłam wszystko, ale nie cytowałam bo w połowie cytowanych postów wyłączył mi się laptop do aktualizacji

Któraś z Was była na wizycie więc gratuluję potwierdzenia córeczki! Kawał dziewczynki już

Co do odwiedzin... ja nie poruszam jeszcze tematu z mężem, ale nie chciałabym od razu całej familii w domu... tym bardziej, że nie mam tyle miejsca w salonie, żeby wszystkich od męża od razu przyjąć...
Nie chcę sobie nawet tym psuć humoru jeszcze. Wolałabym chyba żeby w szpitalu nas odwiedzili, bo oni w szpitalu nie potrafią wysiedzieć dłużej niż 5 minut więc to by mi pasowało

Wózek stoi już w pokoju (później zrobię zdjęcia)
Do tego w ramach rabatu wybraliśmy w sklepie wanienkę dużą, stojak pod wanienkę i wystarczyło jeszcze na ręczniczek z kapturkiem po kąpieli (dopłaciliśmy tylko 4 zł .
Babcia kupiła Ince miarkę na ścianę do pokoiku- też później zrobię zdjęcie ) Także zakupy udane i kolejne rzeczy z wyprawki do odhaczenia

Inka wczoraj szalała w brzuszku cały dzień! Dosłownie Nawet jak wracaliśmy to całą drogę się wierciła
Niestet nie będziemy dosłownie razem biegać z wózkami ((
Ona w Polsce (((
Ale i tak tam pojadę hihi

Mnie mały o 4 dziś zrobił pobudka. Znaczy wsumie ja standardowo siusiu a mały wierci siem godzine mi spać nie dał

Do roboty dziś ostatni dzień jutro nie robię nic nic nic.
Proszę dziś bez szaleństw bo swojego kompa zostawiam w domu więc będę pracować na szefa kompie więc nie wiem czy dam radę zajrzeć w lciagu dnia **

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 09:38   #4671
halwaya
Zakorzenienie

Lobofylia. Pisalam wczoraj - nie wiem czy widzialas. Kolezanka mi odpisala, ze ona ostatwcznie nie kupila Navingtona, mimo, że jej się podobal, ale sluzy recenzjami 4 innych wózków.

Stary 2015-08-14, 09:39   #4672
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Na szczęście moi najbliżsi znają mój charakter więc nie będzie problemem z mamą tz pewnie Skype bo daleko ale myślę żeby wpadli na przyszły rok. Mimo że nie poznałam osobiście bardzo lubię teściowa )

O losie. :tuli:

prawidłowe podejście!

Jakąś wielka już *

udanego wyjazdu! !!!

później zajrzę do klubu i zerknę bo narazie do roboty trza..
Niech aie obrażają skoro zrozumieć nie umieją

Gdzie obili mi się na necie że przysiady pomagają w porodzie..
W sumie teoria spoko ale ja się nie znam więc pytam.
co ty myślisz? I czy zaczecia w połowie miałoby mogłoby mieć jakiś skutek ?

Niestet nie będziemy dosłownie razem biegać z wózkami ((
Ona w Polsce (((
Ale i tak tam pojadę hihi

Mnie mały o 4 dziś zrobił pobudka. Znaczy wsumie ja standardowo siusiu a mały wierci siem godzine mi spać nie dał

Do roboty dziś ostatni dzień jutro nie robię nic nic nic.
Proszę dziś bez szaleństw bo swojego kompa zostawiam w domu więc będę pracować na szefa kompie więc nie wiem czy dam radę zajrzeć w lciagu dnia **
Aaa, myślałam, że koleżanka gdzieś blisko Ciebie mieszka

Stary 2015-08-14, 09:42   #4673
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Lobofylia. Pisalam wczoraj - nie wiem czy widzialas. Kolezanka mi odpisala, ze ona ostatwcznie nie kupila Navingtona, mimo, że jej się podobal, ale sluzy recenzjami 4 innych wózków.
A co koleżanka myśli o Mutsy?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-14, 09:42   #4674
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Moja biedna siostra wczoraj poszła na depilację woskiem, dzisiaj obudziła się z pozdzieraną skórą na rękach. Jutro wesele. Nawet nie wiem, co jej poradzić

---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ----------

Ja jestem wierząca ale pierwsze słyszę żeby tak szybko chrzcić dziecko przeważnie tak ze 3 miechy po urodzeniu
Ojej To niewesolo, dzisiaj to pewnie jest czerwone, ale,za,kilka dni ni strup może się zrobić ;/ nie wiem jak można doradzić ;/

Co do chrzcin, jakby mój powiedział, że chce na swieta, To chyba w twarz bym sie mu zaśmiała

Cytat:
Dzień dobry
Przepraszam za nieobecność (o ile ktoś zauważył ) ale miałam przypływ Energi wczoraj i wsumie cały dzień spędziłam poza domem a neta w tel wykorzystałam i dopiero od 18 mogę buszowac
Wieczorem byliśmy na basenie trochę popływal am bez szaleństw bo to pierwszy raz i nie chciałam przesadzić ale mam nadzieje ze conajmniej raz w tyg będę chodzic

Wcześniej byłam u gina , mała została mała i waży już ok 570g

Idę Was nadrobić ! Chociaż trochę
To już nie mała, tylko ponad pół kilo, świetnie

Cytat:
Aaaaaaaa mogła zrobić sobie wcześniej ten wosk na próbę :/

A Ty jak się czujesz pewnie pisałaś ale tych stron tyle .. kiedy Cię wypuszcza ?

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

Co pielęgniarki na te ciśnienie ??

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ----------

Coś czuje ze zamiast cieszyć się tymi pierwszymi wspólnymi świętami .. będziemy się tylko tymi odwiedzinami stresować :/

U mnie od 7 znowu kosza :/:/:/
Eh sorry to ja zaczęłam ten temat o świętach i teraz każda może się będzie tym denerwować, ale po prostu spędza mi to sen z powiek;/

Cytat:
Śliczna komoda
Super, udanego wypoczynku

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Tak Was czytałam i czytałam, ale ostatnio mnie męczy gorsze samopoczucie, więc trochę mało piszę.

Co do BYCIA z dzieckiem po porodzie, ja w ogóle uważam, że odwiedziny całej rodziny to jakaś totalna pomyłka. Naprawdę. Na szczęście moja rodzina to rozumiała, ale rodzina TŻ nie.

Przed porodem prosiłam wszystkich o odwiedziny w domu, a w szpitalu to TŻ i tylko moja mama, sory - po porodzie wyglądasz jak zwłoki samej siebie, plus leżysz i krwawisz oczywiście wszyscy to zrozumieli, mój tata powiedział że oczywiście jak będę czegoś potrzebowała to przywiezie przyniesie itd, ale nie będzie nade mną stał bo to jest jednak fizjologia na początku.. Wszyscy z mojej rodziny uszanowali moja decyzję - poza rodziną TŻ... ale to się nadaje tylko na klub ala:ala:ala:ala: ogólnie moja matka prawie spadła z krzesła jak się dowiedziała co zrobili, kobietka z sali obok mnie pocieszała chyba z godzinę, a położne żałowały ala:ala:ala: Także ja najazd rodzinny i porady miałam - hm... rano zaraz po porodzie, a urodziłam w nocy

Tym razem zapowiem mojej Teściowej że znowu taki numer, a tym razem nie będę siedzieć cicho... : powiem Wam że numer rodziny mojego TŻ do dziś krąży wśród moich znajomych jako anegdotka złośliwości teściowej wersja hard

Na początek musicie ustalić granice. Ja po akcji w szpitalu byłam tk negatywnie naładowana że jak były odwiedziny w domu to raz dwa, żadnego brania i całowania na ręce dziecka, żadnego patrzenia jak karmię itd - jaka była reakcja? OBRAZA polowy rodziny - ale po 2 dniach pełne zrozumienie.
Lobo Ty to się masz, nie dość ze takie przygody przy porodzie, to jeszcze teściowa musiała swoje dołożyć ;(

Moja rodzina wiem, że też zrozumie, jego raczej nie, skoro on sam zrozumieć nie możealą:
Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość

Są patenty na żółć, chyba cytryna + parę innych (nie pamiętam, musiałabym poguglać).
A to słyszałam o ten mi dr Budwig i mieszaniu z twarogiem. Ja już raz go mialam i na początku walilam sam lyzka, ale nie dałam rady całej butelki, a,on szybko się utlenia i musiałam wyrzucić ;/

Cytat:
Dzień dobry
Melduję, że nadrobiłam wszystko, ale nie cytowałam bo w połowie cytowanych postów wyłączył mi się laptop do aktualizacji ala:

Wózek stoi już w pokoju (później zrobię zdjęcia) .
Do tego w ramach rabatu wybraliśmy w sklepie wanienkę dużą, stojak pod wanienkę i wystarczyło jeszcze na ręczniczek z kapturkiem po kąpieli (dopłaciliśmy tylko 4 zł ).
Babcia kupiła Ince miarkę na ścianę do pokoiku- też później zrobię zdjęcie Także zakupy udane i kolejne rzeczy z wyprawki do odhaczenia

Ja wcześniej pisałam o tym, ze nie chce odwiedzin w szpitalu, a teraz chyba zmieniam zdanie. Przyjadą na chwilę, bede czuła się najgorzej z wszystkich dni, więc chyba zobaczą, ze,nie mam nastroju na odwiedziny, zobaczą dziecko i tyle, a potem może,na,jakoś czas będę,miała,spokój dopóki nie wydobrzeje. Przekaże Tz, że jak będę,miała karmić to,niech wyjdzie, z nimi albo ich wyprodukowania, bo może też mi będzie potrzebny o tyle, przynajmniej miałabym z głowy. A do szpitala, to przyjechaliśmy teściowa z wyjściem, moją mame może by wzieli i szwagierka, więc zawsze to mniej osób.

Super, ze tyle rzeczy już masz, zawsze to zbliżasz się juz pomalutku do końca
Pokaż zdjęcia jak zrobisz

A Malutka pewnie zadowolona z zakupów i dlatego tak skakala

Dzień dobry
Ja wczorajsza noc miałam taką dobrą, tak mi się dobrze spało, więc już ta nie mogła taka być:/ nie mogłam zasnąć, ułożyć bo jakoś brzuch mnie pobolewal, teraz wstałam i wcale nie jest lepiej, może to glod? Idę na śniadanie, bo u mnie nawet Wy przed śniadaniem jesteście

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 09:44   #4675
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaa, myślałam, że koleżanka gdzieś blisko Ciebie mieszka

Niestet nie (
Ale na plus wychodzi to że 4 miesiące po moim porodzie tak wychodzi jej termin właściwie ok 5 dostanie masę rzeczy i się nie będzie musiała martwić )

Miałam zapytać komu się płeć z kalendarza chińskiego sprawdziła?

Stary 2015-08-14, 09:46   #4676
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
A co koleżanka myśli o Mutsy?
Wysłałam zapytanie jak się odezwie to zacytuję

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Niestet nie (
Ale na plus wychodzi to że 4 miesiące po moim porodzie tak wychodzi jej termin właściwie ok 5 dostanie masę rzeczy i się nie będzie musiała martwić )

Miałam zapytać komu się płeć z kalendarza chińskiego sprawdziła?
Mi różne kalendarze różne wyniki pokazywaly - zależy, z którego portalu

Stary 2015-08-14, 09:48   #4677
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Wysłałam zapytanie jak się odezwie to zacytuję

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Mi różne kalendarze różne wyniki pokazywaly - zależy, z którego portalu
Bo jej z tztem core wróżymy a tak bardzo chciała syna hihi
O 2 w nocy wysyłała mi wiadomość imionami bo spać nie mogła Hahaha

Stary 2015-08-14, 09:50   #4678
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Bo jej z tztem core wróżymy a tak bardzo chciała syna hihi
O 2 w nocy wysyłała mi wiadomość imionami bo spać nie mogła Hahaha
My z imionami w lesie
Co do płci to jednak nie koncert życzeń

Stary 2015-08-14, 09:54   #4679
kalusia87
Zakorzenienie

Mam wypis
Długość szyjki 23 mm, ujście Y-kształtne

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

No i termin porodu mi się przyspieszył o 2 dni - 6 grudnia
Stary 2015-08-14, 09:55   #4680
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Mam wypis
Długość szyjki 23 mm, ujście Y-kształtne

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

No i termin porodu mi się przyspieszył o 2 dni - 6 grudnia
No to super wreszcie do domu !!

A ja dzisiaj jakas taka mega padnieta jestem ze szok mala w nocy mi chyba po pecherzu skakala bo ciagle musialam latac do WC :/
Czekam juz na to ochlodzenie jak na zbawienie moze wreszcie bede mogla oddychac normalnie dzisiaj we mnie zero zycia jest :/
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości