|
|
#4681 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
|
|
|
|
#4682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4683 |
|
Zadomowienie
|
O rany, cztery strony do nadrobienia
![]() Dopiero wstałam. Nie mogłam się podnieść z łóżka wcale. Dziwne rzeczy mi się śniły. A teraz i tak ledwo na oczy patrzę... Dobra, idę nadrabiać ;D
|
#4684 |
|
Zadomowienie
|
Eh mój starszak tak mi łazi po brzuchu że ten biedny maluch już moze czuć się maltretowany. No a jak mówię że nie wolno to znów łzy rozpaczy że przecież on chce sie przytulic tylko. Oj już sie boje co to bedzie sie działo w grudniu :/
|
|
|
|
#4685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze będzie z Tobą miała ![]() Mi się nie sprawdziła To faktycznie średnią masz tą szyjkę... U mnie też ujście nieprawidłowe... ciekawe czy jak jest uchylona to może się jeszcze zamknąć Tyle, że u mnie miała ostatnio 42 mm bodajże
|
|
#4686 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie się sprawdziła ![]() Cytat:
|
|
#4687 |
|
Zadomowienie
|
Co do odwiedzin w szpitalu i w domu to nie ma co sie na zaś stresować. Zawsze jest też szansa że szpital da zakaz odwiedzin ze wzgledu na sezon grypowy
a porod czasem moze byc nawet 2 tyg pozniej niż wyliczony termin wiec mozna urodzic po swietach jesli ktos ma termin na druga polowe grudnia oczywiście...
|
|
|
|
#4688 |
|
Zadomowienie
|
Kalusia super !!
![]() Zbieram się z tz na działkę trochę popluskac się w basenie ) miłego popołudnia
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
to tak jak my, mało tego jak siostrze napisałam swój typ to powiedziała, że strajkuje z mamą
zaczyna mnie to w ogóle irytować, że nie mam imienia wybranego i trochę dołować
|
#4690 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak wstałam rano, to najpiew sprawdziłam ostatnią stronę czy na pewno nie ma jeszcze nowego wątku ![]() Cytat:
Jak to cenowo wychodzi? Bo to taka śmieszna rzecz ![]() Cytat:
Nadrobiłam. Teraz muszę na zakupy, ale jakoś tak zupełnie nie mam siły... Co jest?
|
|
#4691 |
|
Zadomowienie
|
Fionka u nas narazie dwa typy .. Lena i Oliwia
ale na typach się kończy
|
#4692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziecko wyjdzie kiedy będzie chciało , co innego naturalna walka z bólemsame przysiady to raczej bez sensu, ale osobiście jestem za wszelkiego rodzaju ćwiczeniami dla ciężarnych, wiele szkół poleca rozpocząć ćwiczenia od 25 tygodnia więc myślę, że nic straconego ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Aniqa pochwal się koniecznie zakupami
|
|
#4693 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
na szybko podczytywalam co u Was ale nie odpisuje bo czekam na kolejnego pacjenta i czasu mi brak życzę wam miłego dnia! Odezwę się później
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo u mnie lista się rozszerza zamiast zawężać.tż już widzi, że mnie to dobija i powiedział, że w weekend wybieramy imię póki co mówi do niej Tośka, mimo, że nie chce Antoniny. Jak to stwierdził to tylko tymczasowe imię haha, to mu powiedziałam, że jak sobie wyobraża mówić tak do niej prawie 4 miesiące a później inaczej? przecież to nie przejdzie co w ogóle myślicie o Antoninie? na prawdę dla starej baby i obciach dla dziecka?
|
|
#4695 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chce wziac meza siostry tz i swoja siostre cioteczna. Jak z chrzestna problemu nie bedzie tak decyzje o wyborze chrzestnego bedzie trzeba zachowac w tajemnicy przed tesciowa bo ona ma tysiac madrzejszych propozycji. A ja nie chce brac osob z ktorymi nie utrzymuje dobrego kontaktu. Ok leci, mlody raczyl poswietowac i od 9 przytulalam kibelek.. a myslalam ze minelo. Cytat:
![]() Cytat:
I przez moje dzisiejsze rzyganko nigdzie nie idziemy. Czuje sie masakrycznie |
|||
|
|
|
#4696 |
|
Konto usunięte
|
Fionka ładnie - mi się bardzo Antek podoba, ale mąż nie chciał słyszeć nic poza Alex
jeszcze się teraz kłóci ze mną, że będzie Alexander a ja nie chcę takiego długiego imienia dla synka... I jestem w stanie przyjąć do wiadomości tylko Alex albo Aleks
|
|
|
|
#4697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie podoba ale chyba odpadla by ze wzgledu na brak formy takiej przejsciowej. Tosia, Antosia - ? - Antonina. Ale ja mam jakiegos swira na tym punkcie
|
|
|
|
|
#4698 |
|
Zadomowienie
|
Już od kolejnej osoby słyszę o Antoninie
imię nir jest zle ale ja bym tak dziecka nie nazwała bo nie lubię takich tradycyjnych imion z takich standardowych podoba mi się jedynie Natalia .. i to też jest jakiś trop .. chyba ze uda mi się nakusic Tz na Laure
|
#4699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tosia fajne, ale Antonina to już mi się kojarzy z jakąś starą królową
|
|
#4701 |
|
Zadomowienie
|
Czubasek ale to macie chociaż kogo z bliskich . Ja jestem jedyną czka brat tz nie ma biezmowania .. moje kuzynki za granicą i kontakt prawie zerowy .. kuzyn tz z którym mieliśmy dobry kontakt rok temu wpakował nas w niezłe bagno finansowe .. (przez co właśnie nie możemy wziąć kredytu na mieszkanie ) wiec nie mam najmniejszej ochoty robić z niego chrzestnego no i tu rodzina się kończy .. będziemy musieli wziąć znajomych ..
|
#4703 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Mnie tak zestresował temat świąt, że obudziłam się w nocy o 3:30 i do 6 nie spałam... walalam się z boku na bok i tylko myślałam... u mnie to już przesądzone, że cała familia przyjedzie minimum na tydzień, więc ja mam się już czym stresować:p pocieszam się tylko, że urodzę najpóźniej 14 grudnia (w Niemczech po 7 dniach wywołują poród), więc będę miała chociaż tydzień na ogarnięcie tematu.. Małe to pocieszenie, ale zawsze coś. Co do chrztu, to my się zastanawiamy czy damy radę z taką kruszynką 4 m-czna jechać do Polski na Wielkanoc, także też pewnie będziemy chrzcili dopiero w sierpniu.. tylko 8 m-cy to już chyba za dużo:/ |
|
|
|
#4704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anna - odpada - moja siostra tak ma na imię i druga najlepsza koleżanka Hanna - odpada siostrzenica/chrześnica tż Weronika - I typ , ale te zdrobnienia wrrrrr Antonina - II typ odwrotnie niż Weronika, czyli zdrobnienia spoko haha Gabriela i Paulina fajne, ale nie mają żadnego znaczenia itp.
|
|
#4706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na szczescie moj TZ ma siostre z nia problemow nie bedzie ale mamy problem z chrzestnym tez jestem za opcja kogos znajomego bo bez sensu na sile brac kogos z dalekiej rodziny z kim i tak sie widywac nie bede |
|
|
|
|
#4707 |
|
Zadomowienie
|
A myślicie czy wypada wziąć za chrzestnych znajomych którzy są małżeństwem ? Czy to przegięcie ?
U mnie z Oliwia jest taki problem bo moja kuzynka ma tak na imię ale widziałam ha ostatnio jakieś 11 lat temu wiec chyba nie będę się tym martwić ![]() Dolinka chyba nie ma sensu teraz już się tymi świętami stresować .. skoro i tak nas to nie ominie
|
#4708 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam z kolei inny problem z chrzcinami, bo mam jednego brata i moja mama uważa, że on powinien być chrzestnym. Ale on ani się za bardzo mną nie interesuje, ani moją ciążą, ani nie mamy zbyt dobrego kontaktu, nie ma bierzmowania, nie chodzi do kościoła, nie pójdzie do spowiedzi i w dniu chrzcin będzie mężem po ślubie cywilnym. To wszystko razem wzięte jak dla mnie go dyskwalifikuje z roli chrzestnego, ale moja mama twierdzi, że to "żaden problem, bo przecież nie mój kościół będzie mu zaświadczenie wydawał"... Do tego niezbyt chcę go brać na chrzestnego, bo ma swoją córkę w drodze i będzie miał dość wydatków z tym związanych. I tak samo nie chciałabym w drugą stronę, żeby on brał na chrzestną mnie...
TŻ z kolei ma 5 braci, z których jednego zawsze brał pod uwagę jeśli chodzi o chrzestnego, za to na chrzestną nie mamy kompletnie kogo wziąć, bo żadnej siostry nie mamy, a brać szwagierkę/bratową to jakoś mi nie pasuje. Poza tym średnio możliwe jest, żeby akurat szwagierka, która może być chrzestną, była w Polsce wtedy, kiedy szwagier, który ma być chrzestnym. Moja bratowa z kolei odpada z tych samych powodów, z których odpada brat, bo wiadomo... I mam zagwozdkę. Ostatecznie może chyba być tylko jeden chrzestny...? |
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
0enedue dla mnie żadne przegięcie, u mnie w rodzinie to raczej norma.
Byłam na zakupach, posprzątałam i odpoczywam, a potem będę robić obiadek: dziś filet z morszczuka z kalafiorem A rodzice jadą na pogrzeb jakiejś ciotki, w sumie też powinnam jechać, ale nie kazali mi ze względu na upał. Nawet dobrze Raz - nie mam w co się ubrać na taką pogodę, bo ja to wszystkie ubrania mam kolorowe. A ojcu mojemu współczuję, jedzie w garniturze Dwa - pewnie bym nie wytrzymała w dusznej kaplicy cmentarnej wypełnionej zapachem kadzideł Dziewczyny, ale wy myślicie o odległych tematach, masakra! Ja myślę jakiś tydzień naprzód A nie co to w święta będzie czy w szpitalu po porodzie. Na martwienie się o to mamy chyba jeszcze trochę czasu, co nie? Czy nie? Ale dziś miałam spotkanie, wiecie...Nie mam się komu o tym wygadać, totalnie. Przyjaciółka na urlopie więc nie chcę przeszkadzać, więc chyba tylko wy zostajecie Mogę napisać w klubie? ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52411012]Ja mam z kolei inny problem z chrzcinami, bo mam jednego brata i moja mama uważa, że on powinien być chrzestnym. Ale on ani się za bardzo mną nie interesuje, ani moją ciążą, ani nie mamy zbyt dobrego kontaktu, nie ma bierzmowania, nie chodzi do kościoła, nie pójdzie do spowiedzi i w dniu chrzcin będzie mężem po ślubie cywilnym. To wszystko razem wzięte jak dla mnie go dyskwalifikuje z roli chrzestnego, ale moja mama twierdzi, że to "żaden problem, bo przecież nie mój kościół będzie mu zaświadczenie wydawał"... Do tego niezbyt chcę go brać na chrzestnego, bo ma swoją córkę w drodze i będzie miał dość wydatków z tym związanych. I tak samo nie chciałabym w drugą stronę, żeby on brał na chrzestną mnie... TŻ z kolei ma 5 braci, z których jednego zawsze brał pod uwagę jeśli chodzi o chrzestnego, za to na chrzestną nie mamy kompletnie kogo wziąć, bo żadnej siostry nie mamy, a brać szwagierkę/bratową to jakoś mi nie pasuje. Poza tym średnio możliwe jest, żeby akurat szwagierka, która może być chrzestną, była w Polsce wtedy, kiedy szwagier, który ma być chrzestnym. Moja bratowa z kolei odpada z tych samych powodów, z których odpada brat, bo wiadomo... I mam zagwozdkę. Ostatecznie może chyba być tylko jeden chrzestny...?[/QUOTE] Trochę lipa :/ nie wiem czy może być jeden chrzestny. ja mam brata i siostrę, ale TŻ tylko siostrę, więc ona będzie chrzestną, a u mnie ja mojego brata nie chcę, bo jest dla mnie wredny (zły że jestem w ciąży), a po drugie ma już chyba z 4 chrześniaków. Dlatego pewnie wybiorę mojego szwagra, który zrobił dla mnie w zyciu bardzo duzo. |
|
|
|
#4710 |
|
Zadomowienie
|
U nas z chrzestnymi nie ma problemu.. w sumie ja mam, bo nie chcę na chrzestnego brata mojego TŻ-a, no ale mu tego przecież nie zabronie.. sama biorę siostrę. Jeszcze na drugie dziecko wystarczy druga siostra, a TZ bedzie miał problem z chrzestnym:p
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

( 
Tyle, że u mnie miała ostatnio 42 mm bodajże

Bo chyba nie dzis w nocy? 

na szybko podczytywalam co u Was ale nie odpisuje bo czekam na kolejnego pacjenta i czasu mi brak