|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Powiedzcie mi dziewczyny, czy jak wypiorę ubranka w płynie do prania to potem muszę płukać jeszcze w płynie do płukania? Bo ja jestem ciemna masa jeśli chodzi o to
|
|
|
#4052 |
|
Zadomowienie
|
O matko, właśnie próbowałam ogarnąć moje paznokcie u stóp. O ile z lewą jeszcze jako tako poszło to z prawą była masakra. Już tydzień temu miałam 92cm na wysokości pępka przy moim 154cm wzrostu... Jestem juz kulką
Agusiek ja jeszcze dla dziecka nie prałam ale dla nas zawsze używam płynu do płukania
|
|
#4053 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mnie jakoś nie wzięło jeszcze na oglądanie porodów boję się czy cuś hee nie wiem o co mi chodzi---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]() No i ja dla nas też potem płucze w płynie, ale może dla noworodka nie potrzeba już płukać, nie wiem, zdurniałam ![]() Znalazłam w rossmanie majtki poporodowe i wkłady o wyprofilowanym kształcie, położna mi mówiła, że takie są lepsze niż o zwykłym prostym kształcie tak jak podpaska. W rossmanie są z firmy Canpol, babies
|
|
|
#4054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
porody w w tym filmie były w większości pozytywnie przedstawione, wiadomo były łzy i wysiłek ale dobrze mnie to nastawilo do tego co ma być Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4056 | |
|
Moderator
|
Cytat:
W sumie mam jakiś opór przed pójściem na hybrydy na stopy bo u rąk robię ale jakoś mnie odrzuca na myśl że ktoś będzie mi w stopach grzebał
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ja też planuje prac ciuszki małej e płynie, ale chyba jeszcze płyn do płukania też będę używać. Sama nie wiem, bo nasze ciuchy piore w proszku a nie w płynie... A majtki poporodowe kupujecie jedno czy wielorazowe? Bo ja już zdurnialam... Podobno te z siateczki są lepsze, czyli które?
|
#4058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak się wymęczyłam robiąc sobie pedicure, że już sobie darowałam malowanie czuję się jak inwalida
|
|
|
#4059 | |
|
Moderator
|
Cytat:
U mnie najlepiej się sprawdziły zwykłe, bawełniane majtki takie luźniejsze i pełniejsze bo lepiej trzymały podpaski niż te z siatki.
|
|
|
#4060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o tych pisałam i takie kupię, ze 3 opakowania ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- A może być płyn do płukania taki z lenora biały, na którym jest dzidziuś na obrazku?
|
|
|
#4061 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jest dostępny może w jakiejś drogerii sieciowej?Cytat:
dla nas zawsze dodaję płynu.
|
|||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4062 |
|
Zadomowienie
|
Ja majtki kupiłam jednorazowe z firmy baby ono.
Co do paznokci też tylko zmyłam i skróciłam póki co,jak odpoczne to może spróbuje pomalować Po płynie do płukania jednak ciuszki są chyba takie bardziej miękkie, przyjemne w dotyku. Musze w końcu się zabrać za te remonty i pranie,prasowanie...
|
|
#4063 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dużo zależy jednak od szpitala, przy pierwszym porodzie był zakaz noszenia majtek zwykłych, ledwo siateczkowe przechodziły a przy drugim w innym szpitalu dawali wolną rękę i każda mama zakładała co bardziej komfortowe.Cytat:
Ja mam płyn do prania BEBI, płukam narazie w samej wodzie, ale sprawdził się u mnie biały biedronkowy eden sensitive, włączę później w pranie ubranek ![]() U mnie pedicure to też już pewne wyzwanie, ale jeszcze daję radę, kolor paznokci zmieniam 1-2 tygodniowo ale dlatego, że mam chyba jeden z mniejszych brzuszków na wątku u mnie dziś rano bez zmian 86 cm
|
||
|
|
|
#4064 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Bo ten co mamy teraz to perfumowany ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
aż zaniedbałam wręcz moje stópki. Na szczęście doprowadziłam je do normalnego stanu jeszcze 3 miesiące... nie wiem co będzie przed porodem, chyba mąż będzie mi robił pedicure hi hi
|
|
|
#4065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja się właśnie boję insuliny, dlatego próbuję za wszelką cene rozgryźc tą diete, zeby unormować wszystko.. dzis na sniadanie jogurt naturalny, cukier 110 wiec ok, ale na samych jogurtach sie zyc nie da pozatym juz powoli czuje głód, takim jogurtem ja sobie nie pojem a co dopiero dziecko ![]() bylam wlasnie na wizycie u gin, i ona mi tak to tlumaczyla, ze jak ja mam za duzo cukru, to organizm dziecka probuje go zbić "za mamusie" .. ale jesli cukier miesci mi sie w normie, w sensie ze po posilku jest nizszy niz 120, tzn ze jest ok? dziecko wtedy nie ma nadmiaru ? bo zapomnialam o to spytac. i jeszcze mi powidz co na przekąske jesz ? ja jem sniadanie o 9, drugie sniadanie o 12, obiad o 15, przekaska o 17 i kolacja ok 19:30. ale na przekaske nie mam pojecia co jesc, wczoraj zjadlam pomidora i 3 lyzeczki jogurtu naturalnego ![]() i przytylam od pierwszego wazenia tylko 3 kg.............
|
|
|
#4066 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dopiero potem odżyłam no i póki co udaje mi się jakoś utrzymać w ładzie
|
|
|
|
|
#4067 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4068 |
|
Zadomowienie
|
Ojeju to ja mam chyba jeden z większych brzuchów,zwłaszcza z tych dziewczyn które były szczupłe przed ciążą... Musze kupić metr krawiecki żeby na bieżąco sprawdzać.
Zwykle w wannie się myje jak pod prysznicem, na stojąco ale jakoś tak przedwczoraj usiadłam to musiałam tz wołać żeby mi żel podał z wyższej półki
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pomalowanie paznokci u stóp też wymaga nie lada akrobacji, ale nie wyobrażam sobie mieć je takie sote
no dziwnie bym się czuła, nie lubie też jak ktoś obcy mi grzebie przy stopach, także pedicure w salonie odpada, musze się przemęczyć![]() Amelia, ten olejek https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-body-oil.html jak sobie go porównuje np. do babydreama to niebo a ziemia
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile sztuk kupujecie??
|
|
#4071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a na miejscu można kupić.Ja chyba z 6 sztuk kupię.
|
|
|
#4072 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naftę mam taką z psikadłem i psikam po prostu na włosy 10 minut przed myciem (taki jest przepis na opakowaniu). Na pewno te upały mają wpływ na włosy ![]() Cytat:
wiem, bez komentarza na pedicure byłam raz w życiu i dziwnie się czułam, chyba więcej bym już nie poszła.Dziewczyny byłam na wizycie i pierwszy raz czułam się tak naprawdę wzięta pod opiekę, bardzo jestem zadowolona. Przez te skurcze, które miałam ostatnio 2 razy dostałam L4 na 3 tygodnie więc do pracy już nie wrócę, poza tym miałam badanie i USG, wszystko wygląda w porządku ale mam zwiększyć magnez i nie szaleć. Poza tym dostałam skierowanie na dodatkowe USG w związku z moją przegrodą macicy
|
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
moj brzucholek dzisiaj
26tc
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
Czekooczekolada, piękny brzuszek, spory juz
![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- India, zgage taka typowa z pieczeniem tez miewam, a może to jest jakis inny jej wymiar niewiem heh jak powiedziałam mojej mamie o tym to się przestraszyla ze to jakiś zawał jak tak to mam go co kilka dni
|
#4076 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wreszcie na coś się Tżci przydają ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
jeżeli chodzi o przetłuszczanie to nie mogę narzekać, myję co 4 dni nawet, tak schludnie wyglądają, ale układać nijak się nie chcą, rosnąć też... Wolę je jakoś wiązać lub splątywać bo nie są zbyt efektowne ![]() Cieszę się, że znalazłaś wreszcie lekarza, przy którym czujesz się komfortowo i bezpiecznie i łykaj magnez raz dwaCzekolada śliczny brzuszek, jaka duża piłka już!!! ![]() My za to pozdrawiamy z Helenką z dywanowego plażingu, hehe |
|||
|
|
|
#4077 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
Amelia, moje włosy są bardziej suche w tej ciąży, normalnie musialam myc co drugi dzień, a teraz mimo lata i upałów co 3/4
ciesze się bo zawsze podczas mycia full ich wypada eh
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
czeko, duży masz brzuszek, ale bardzo zgrabny, jak piłeczka
Cytat:
a do innego lekarza idę dopiero za 2 tygodnie, bo jest aktualnie na urlopie ![]() ale macie plażing
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

jak będzie złożone to też wrzucę fotkę. Chciałam też dokupić od razu przewijak, bo mieli dwa fajne, ale akurat nie robili w białym kolorze. Będę dzwonić gdzieś za miesiąc i się pytać.
mi zostało 98 dni do porodu. I faktycznie ten drugi trymestr zleciał mi najszybciej

boję się czy cuś hee nie wiem o co mi chodzi
Nasz ślub 16.08.2014 

a przy drugim w innym szpitalu dawali wolną rękę i każda mama zakładała co bardziej komfortowe.
Bo ten co mamy teraz to perfumowany 
pozatym juz powoli czuje głód, takim jogurtem ja sobie nie pojem a co dopiero dziecko 

jeżeli chodzi o przetłuszczanie to nie mogę narzekać, myję co 4 dni nawet, tak schludnie wyglądają, ale układać nijak się nie chcą, rosnąć też... Wolę je jakoś wiązać lub splątywać bo nie są zbyt efektowne