|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Aniqa - taką samą wanienkę mam
niech się wózek obrze prowadzi ![]() Ogólnie - dzięki jeszcze raz - koleżanka aplikuje gdzieś na śląsku (to jest właśnie ta dziewczyna, która miała podczas porodu niespodziankę a propos płci - szykowała się na dziewczynkę a wyszedł chłopak )
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że trafi na fajnych ludzi w komisji i jej się uda Aniqa zazdraszczam wielkich gabarytowo zakupów Ja nie mam gdzie tego pomieścić, dlatego te największe rzeczy zostawiam na sam koniec.
|
|
|
|
|
#4743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak bym poszła z nim jak miał 3 miesiące na pewno tak by sie nie udało
|
|
|
|
|
#4744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś nieruchawy :/ |
|
|
|
|
#4745 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz jej co sie stało i dlaczego,paczka,nie dochodzi i ze czekasz na,rozwiązanie sytuacji, no i może wspomnij o tym, ze,nie ubezpieczalas jej, no,ona,sobie tego nie życzyła, a niewiadomo w jakim stanie są te ubrania ;/ Cytat:
![]() Cytat:
Ni i właśnie też mam święta i ich w du.pie i chciałabym to,ja zadecydować, ze jeśli będę czuła się dobrze, to ok niech przyjdą, ale jeśli nie, to niech poczekają kilka dni, zobaczymy ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Ja już w mieszkaniu posprzatalam, zakupy zrobilam, a jak Tz wstanie to będę robiła obiad, a teraz idę po jakąś kanapkę, bo też już głodna jestem ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#4746 |
|
Zadomowienie
|
Aniqa fajnie ten wozeczek się prezentuje! Miarka słodka
|
|
|
|
#4747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Ta wanienka była najładniejsza
![]() Dziękuję ![]() Cytat:
Na szczęście jest jeszcze jeden pusty, więc możemy kupować wszystko wcześniej ![]() Dziękuję ![]() Zaglądnęłam jeszcze raz w swój kalendarz cyklu i raczej mi też się sprawdziła płeć według chińskiego ![]() Owu mam wprawdzie zaznaczoną 29 marca, ale mogła się przesunąć na 1 kwietnia najpóźniej, a zagnieżdżenie było już w kwietniu, więc płeć się jednak zgadza według kalendarza
|
|
#4749 |
|
Zadomowienie
|
Jakby nie było, ile by nie istniało ważniejszych spraw we wszechświecie, jak dziś paczam na siebie, to myślę, iż jestem upasiona i wyglądam okropnie. Już mi się nawet nie chce sobą zajmować :/ Jednak przykro paczać na paskudę.
Ech. Poszłabym najchętniej spać ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Ani_qa, też mi się podobają te wózki Bardzo fajny. Z tym, że my na pewno nie kupimy nówki, tylko tanią używę, więc nawet nie studiowałam tematu
|
|
|
|
#4750 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak myślę za każdym razem jak niefart sprawi że natkne sie na jakieś lustro... bo raczej staram sie ich unikać ostatnio :/ źle się czuje ze sobą w tej ciąży
|
|
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Używane chyba też można kupić te wózki
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Aniqa przypomnij mi jaki to wózek, fajnie się prezentuje
|
#4753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
iekny wozek a miarka genialna : )
|
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że chociaż skóra i włosy są ładne
|
|
#4755 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak bym właśnie podsumowała mój dzisiejszy dzień pozdro spod koldry ![]() Cytat:
no wlasnie, to wszystko jest indywidualne.. trzeba najpierw zobaczyć na co malec pozwoli ![]() W ogóle tak szukam info w necie czy ludzie maja doswiadczrnie z podrozowaniem z 4 m-cznym dzieckiem autem i natknęłam się na bloga, w ktorym kobieta opisuje swoje podróże z mężem i dzieckiem w wieku 3 tygodni mały ruszył już autem na drugi koniec Polski, a w wieku 3 m-cy zrobił z rodzicami trip samochodowy po Europie a chwilę później był już z nimi w Meksyku i Tajlandii. Da się? Da się! ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- A tak by the way, to na śniadanie zjadłam 2 snickersy... ;] |
|||
|
|
|
#4756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie ostatnio du.pa pobolewa razem z krzyżem i kością ogonową, ciekawe od czego
|
|
#4757 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do podróżowania, to moi rodzice zabierali mojego brata 6 mcznego pod namiot na jakieś 2 tyg, także ten da się ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
dupa się rozłazi jak nic!
|
|
#4759 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
przeżyłam jakoś tą glukozę, chociaż łatwo nie było... więc tak- samo wypicie nie było złe, cytryny zapomniałam zabrać z domu ale glukozę kupiłam cytrynową i polecam, nie jest to takie mdłe po 30 minutach zaczęłam schodzić, słabo mi było, kręciło mi się w głowie, brzuch mi się strasznie spiął dobrze, że mam babcię w bloku obok przychodni więc u niej czekałam na kolejne pobranie krwi tj okupowałam jej łazienkę bo pomagało mi polewanie się zimną wodą po pierwszej godzinie już zaczęłam wracać do żywych ale do tej pory boli mnie głowa i nie mam siły na coś więcej niż leżeć i głaskać mojego kotunia \dziś już będę do nieczego :/ wracając do chrztu to mam termin wg OM na 28 listopada a z usg na 2 grudnia, zakładam że tak to jakoś będzie.. więc teściowa widocznie stwierdziła, że kilku tygodniowe dziecko to można targać po świecie i zimnych budyneczkach- ale głównie chodzi o to, że ona mieszka za granicą i będzie tu prawdopodobnie od końca listopada do sylwestra, więc jej by było na rękę bo później jej starsza wnuczka w maju ma komunię i pewnie nie wypada jej robić konkurencji. Ja nie kumam takich rzeczy, jestem od tego jak najdalej a i tak chce się mnie w to wmieszać. Jedyne co mi się udało, to fakt że dotarło do niej że na chrzest się zgadzam ale na oprawowe cyrki z tym związane nie- więc nie będzie masy gości, bankietów, drogich prezentów i fotografów- i że ja nie wydam na to ani grosza- oni jak chcą to niech dadzą coś na tacę.
|
#4760 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A stawy Wam nie szwankują coś? Ja miałam zawsze problemy i teraz widać, że masa robi swoje, kontuzje mi sie wszystkie, absolutnie wszystkie odnowiły, kurcze. A przede mną pewnie z 10kg i mam nadzieję, że nie będę paralitykiem pod koniec :/ |
||
|
|
|
#4761 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam to samo. Czasem jest tak, że ciężko wstać, czasem trochę lżej. Ale u mnie to praktycznie od początku II trym.się ciągnie ![]() Cytat:
Jednak na każdego inaczej to działa. Mi zaraz po wypiciu trzęsły się nogi, takie jak z waty były i zemdliło mnie odrobinę, ale szybko przeszło. Poza tym było ok.Cytat:
|
|
#4762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://www.facebook.com/bestia.peluda.56?fref=ts (Znajoma, znajomych to jest). Wzięła swoją córkę do Ameryki, kiedy ta miała chyba roczek. Nie pamiętam, trzeba by doczytać. Podróżują, jak widzicie ekstremalnie. Więc da się, oczywiście :P ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cholera, oprócz chusty chciałam kupić nosidełko i popadłam w konsternę... Sama nie wiem jakie :/ |
|
|
|
|
#4763 |
|
Zadomowienie
|
Wczorajszego dnia nie nadrobię no way
byliśmy u znajomych z wizyta. Tez mają Natalię. Miesiąc straszą od mojej.Widzę ze cześć z Was rozważa to imię dla córki ostrzegam ze to imię chyba ma w sobie cos takiego ze w dziecko wstępuje diabelek Co do odwiedzin po porodzie chyba jako jedyna sie wyłamie. Ja się poważnie zastanawiam nad przesunięciem urodzin córki na po porodzie i zrobić jedna imprezę połączona z zapoznaniem rodziny z Młodym. Jesli urodziny będą przed porodem to później będę miała pielgrzymki i to wtedy kiedy komuś będzie pasowało a nie koniecznie mnie. A tak miałabym z głowy... Z wcześniejszych dni pamiętam ze mujer pytałaś o szpitale w Krakowie. Dwa szpitale które znam nie mają zapisywania na poród ale często lekarze którzy tam pracują kierują swoje pacjentki na ktg jeszcze przed porodem. Dzieki temu na wizycie z ktg wypełniasz większość papierków które normalnie musiałabyś wypisać przy porodzie polozne wrzucają to w system i juz wtedy przy porodzie nie trzeba.Inna sytuacja przy planowanym cc. Wtedy miesiąc przed porodem jest wizyta kwalifikacyjna i ustalenie terminu cc. Acapella chyba pytałaś o ciuchland z dzieciowymi rzeczami. Polecam Biga na Wrocławskiej, sklep nad biedronka ale sprawdź kiedy maja dostawę dziecięcych rzeczy. Są kosze z ciuszkami na wagę i sporo wieszaków + kosze z wyceną. |
|
|
|
#4764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
haha jak juz wiedzialam ze jestem w ciazy.![]() Baby bjorn. idealne nawet jak sama musialm sobie poradzic zeby je zainstalowac Na wkladane zaczepy ktore sie trzymaja pod ciezarem dziecka. Dla mnie super.
|
|
#4765 |
|
Zadomowienie
|
Mujer szukaj wśród nosidełek ergonomicznych ale one są dopiero polecane jak dziecko samodzielnie siedzi ze względu na szeroki rozstaw nóżek
|
|
|
|
#4766 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a dzisiaj po prostu już odpoczywaj.Czyli chodzi o to, ze ona by chciała, zebyście do sylwestra ochrzcili dziecko, póki ona w Polsce jest? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
WOJNIANN, HALWAYA wesoło macie z tymi dziećmi.
KALUSIA kosmetyczka to w ogóle powinna odradzić taki zabieg przed ślubem jeśli to był pierwszy raz KASIENKA udanego urlopu Co do depilacji ja się przekonałam do depilatora, na wosk porwałam się raz i nigdy wiecej. Potem nadrobię resztę bo od rana grzeję się na słońcu u kumpeli na działce
|
#4768 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo może ona jeszcze nie wie ale ja sobie nie dam na głowę wejść w takich sprawach, prędzej się zgodzę żeby przyjechała nas odwiedzić w grudniu na kilka dni, zanim wyjedzie.a co, niech pozna moją łaskę
|
|
#4769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dwie sesje juz za mna, pozatym pozniej TZ bedzie mogl mi pomoc i nie bedzie ryzyka ze mnie pozacina
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
Adka - warto zwrócić uwagę na modele tych nosidełek - niektóre mogą spatrzyć bioderka dziecku!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

)

Ja nie mam gdzie tego pomieścić, dlatego te największe rzeczy zostawiam na sam koniec.
Czasem siostra nie jest dla nas tak dobra jak najbliższa przyjaciółka