Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-14, 11:34   #4711
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Ja powiem tak, chrzestnych dla swoich dzieci mogę wybierać, ale sama chrzestną być nie chcę
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 11:39   #4712
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
co w ogóle myślicie o Antoninie? na prawdę dla starej baby i obciach dla dziecka?
Mnie bardzo to imię się podoba i od dawna chciałam tak dać jeśli byłaby dziewczynka ale u naszych najbliższych przyjaciół jest Tosia a na dodatek mój tz jest jej chrzestnym wiec odpada :-(

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 11:47   #4713
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość

Co do chrztu, to my się zastanawiamy czy damy radę z taką kruszynką 4 m-czna jechać do Polski na Wielkanoc, także też pewnie będziemy chrzcili dopiero w sierpniu.. tylko 8 m-cy to już chyba za dużo:/
Chrzczą i starsze dzieci. Nie musi być maleństwo. Mój chrześniak też miał jakoś bliżej do roku niż do 3 miesięcy jak był chrzczony :P

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
A myślicie czy wypada wziąć za chrzestnych znajomych którzy są małżeństwem ? Czy to przegięcie ?

U mnie z Oliwia jest taki problem bo moja kuzynka ma tak na imię ale widziałam ha ostatnio jakieś 11 lat temu wiec chyba nie będę się tym martwić

Dolinka chyba nie ma sensu teraz już się tymi świętami stresować .. skoro i tak nas to nie ominie
U nas się nie bierze małżeństwa, bo to wydatek większy i takie tam.

My teraz mamy kogo wziąć, ale przy drugim już byłby problem. A przy trzecim to już absolutnie żadnych kandydatów nie ma ;P

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 11:47   #4714
ogolnie
Zakorzenienie

Dziewczyny, a jak czujecie kopnięcia/pukanie od maluszka to w konkretnym miejscu cały dzień czy to się u Was zmienia? U mnie od wczoraj po prawej stronie puka, a wcześniej kilka dni na środku zupełnie.
To dzieciak tak pływa wszędzie sobie czy co?
Czasem tak yebutnie, że się zastanawiam co mu jest
Stary 2015-08-14, 11:50   #4715
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak czujecie kopnięcia/pukanie od maluszka to w konkretnym miejscu cały dzień czy to się u Was zmienia? U mnie od wczoraj po prawej stronie puka, a wcześniej kilka dni na środku zupełnie.
Ja przez jakies 2-3 tyg mialam tak jakby mala caly czas byla w jednym miejscu zawsze kopniaki czulam tylko dolem po lewej stronie dlatego jak kiedy zaczela mnie kolo pepka kopac to sie zdziwilam ale podejrzewam ze to dlatego ze ma wiecej miejsca i dlatego teraz juz po calym brzuchu sobie skakac moze ;-) podejrzewam ze u CIebie jest tak samo
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 11:51   #4716
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Mój zasuwa po całym brzuchu. Na dole, na środku, nad pępkiem, z lewej, z prawej, po skosie ;P Czasami jak się rozszaleje to czuję go w dwóch miejscach na raz ;D Wczoraj jak siedziałam z nogami na kanapie, to się rozprostował z impetem, aż mnie wyprostowało :P

synek
Stary 2015-08-14, 11:52   #4717
czubasek20
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52411012]Ja mam z kolei inny problem z chrzcinami, bo mam jednego brata i moja mama uważa, że on powinien być chrzestnym. Ale on ani się za bardzo mną nie interesuje, ani moją ciążą, ani nie mamy zbyt dobrego kontaktu, nie ma bierzmowania, nie chodzi do kościoła, nie pójdzie do spowiedzi i w dniu chrzcin będzie mężem po ślubie cywilnym. To wszystko razem wzięte jak dla mnie go dyskwalifikuje z roli chrzestnego, ale moja mama twierdzi, że to "żaden problem, bo przecież nie mój kościół będzie mu zaświadczenie wydawał"... Do tego niezbyt chcę go brać na chrzestnego, bo ma swoją córkę w drodze i będzie miał dość wydatków z tym związanych. I tak samo nie chciałabym w drugą stronę, żeby on brał na chrzestną mnie...
TŻ z kolei ma 5 braci, z których jednego zawsze brał pod uwagę jeśli chodzi o chrzestnego, za to na chrzestną nie mamy kompletnie kogo wziąć, bo żadnej siostry nie mamy, a brać szwagierkę/bratową to jakoś mi nie pasuje. Poza tym średnio możliwe jest, żeby akurat szwagierka, która może być chrzestną, była w Polsce wtedy, kiedy szwagier, który ma być chrzestnym. Moja bratowa z kolei odpada z tych samych powodów, z których odpada brat, bo wiadomo... I mam zagwozdkę. Ostatecznie może chyba być tylko jeden chrzestny...?[/QUOTE]

U nas ostatnio chrzcili dziewczynke, miala tylko chrzestnego.
Ja tez mam brata ale ppwiedzialam ze w zyciu chrzestnyn u mnie nie bedzie.
Mama focha puscila ale trudno.

Cytat:
Ja powiem tak, chrzestnych dla swoich dzieci mogę wybierać, ale sama chrzestną być nie chcę
Ja jeszcze chrzesniaka nie mam

Cytat:
Plywa wszedzie
Dzis tz dostal kopniaka w ucho bo sie do pepka przytulal

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 12:21   #4718
benita84
Zadomowienie

Cytat:
to tak jak my, mało tego jak siostrze napisałam swój typ to powiedziała, że strajkuje z mamą
zaczyna mnie to w ogóle irytować, że nie mam imienia wybranego i trochę dołować
ej no co Ty, na wybór imienia jest jeszcze szmat czasu... moja koleżanka od początku ciąży miała imię wybrane dla dziecka a jak sie urodziło to stwierdziła że jednak to imię do niej nie pasuje i na poczekaniu wybrali z tztem inne U nas temat imienia to temat tabu tak mamy rozbieżne typy z tżtem

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Tygodniowe dziecko do chrztu? W zimie? Z pocharataną dolną częścią ciała? Jaaaaaasne. Ja byłam na chrzcinach w zimie kiedyś i powiedziałam, że moje dziecko absolutnie w zimie chrzczone nie będzie, bo w takich warunkach to się zajechać idzie. Eh.
dokładnie, a jeszcze zimą w kościele co drugi przychodzi zasmarkany i kaszlący, także super miejsce dla takiego malucha

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
dobrze, że tylko dwa bo u mnie lista się rozszerza zamiast zawężać.
tż już widzi, że mnie to dobija i powiedział, że w weekend wybieramy imię
póki co mówi do niej Tośka, mimo, że nie chce Antoniny.
Jak to stwierdził to tylko tymczasowe imię haha, to mu powiedziałam, że jak sobie wyobraża mówić tak do niej prawie 4 miesiące a później inaczej? przecież to nie przejdzie
co w ogóle myślicie o Antoninie? na prawdę dla starej baby i obciach dla dziecka?
Mi sie Antonina podoba było na mojej dziewczyńskiej liście

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Co do chrztu, to my się zastanawiamy czy damy radę z taką kruszynką 4 m-czna jechać do Polski na Wielkanoc, także też pewnie będziemy chrzcili dopiero w sierpniu.. tylko 8 m-cy to już chyba za dużo:/
ja chrziłam syna jak miał 10miesięcy i nikt sie nie dziwił ani problemów nie robił ze późno
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 12:26   #4719
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Hej kochane na szybko podczytywalam co u Was ale nie odpisuje bo czekam na kolejnego pacjenta i czasu mi brakżyczę wam miłego dnia! Odezwę się później
Hej Tobie też miłego dnia, oby szybko zlecial

Cytat:
dobrze, że tylko dwa bo u mnie lista się rozszerza zamiast zawężać.
tż już widzi, że mnie to dobija i powiedział, że w weekend wybieramy imię
póki co mówi do niej Tośka, mimo, że nie chce Antoniny.
Jak to stwierdził to tylko tymczasowe imię haha, to mu powiedziałam, że jak sobie wyobraża mówić tak do niej prawie 4 miesiące a później inaczej? przecież to nie przejdzie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Mi sie podoba jak ktos mowi Tosia albo Antosia ale z kolei nie podoba mi sie Antonina ale to akurat wiele polskich imion tak ma tak samo Staś mi sie podoba ale nie wyobrazam sobie dac dziecku na imie Stanislaw ;-)
Fionka ja mam dosłownie tak sami jak limonka, ale rym zdrobnienia są urocze, ale pełne imię już kojarzy mi się z kimś starszym, dlatego u nas będzie Liliana, bo i pełne i mnóstwo zdrobnien nam się podoba

Cytat:
Dzień dobry!
Mnie tak zestresował temat świąt, że obudziłam się w nocy o 3:30 i do 6 nie spałam... walalam się z boku na bok i tylko myślałam... u mnie to już przesądzone, że cała familia przyjedzie minimum na tydzień, więc ja mam się już czym stresować pocieszam się tylko, że urodzę najpóźniej 14 grudnia (w Niemczech po 7 dniach wywołują poród), więc będę miała chociaż tydzień na ogarnięcie tematu.. Małe to pocieszenie, ale zawsze coś.

Ehh Dolinka, to wszystko moja wina, przepraszam, jeszcze spać przeze mnie nie mogłaś ;/ Ale pocieszeniem jest, ze minimum ten tydzień Ci zostaje

A o 8 miesięcy to wcale nie dużo

Cytat:
0enedue dla mnie żadne przegięcie, u mnie w rodzinie to raczej norma.

Byłam na zakupach, posprzątałam i odpoczywam, a potem będę robić obiadek: dziś filet z morszczuka z kalafiorem
A rodzice jadą na pogrzeb jakiejś ciotki, w sumie też powinnam jechać, ale nie kazali mi ze względu na upał. Nawet dobrze Raz - nie mam w co się ubrać na taką pogodę, bo ja to wszystkie ubrania mam kolorowe. A ojcu mojemu współczuję, jedzie w garniturze Dwa - pewnie bym nie wytrzymała w dusznej kaplicy cmentarnej wypełnionej zapachem kadzideł

Dziewczyny, ale wy myślicie o odległych tematach, masakra! Ja myślę jakiś tydzień naprzód A nie co to w święta będzie czy w szpitalu po porodzie. Na martwienie się o to mamy chyba jeszcze trochę czasu, co nie? Czy nie?

Ale dziś miałam spotkanie, wiecie...Nie mam się komu o tym wygadać, totalnie. Przyjaciółka na urlopie więc nie chcę przeszkadzać, więc chyba tylko wy zostajecie Mogę napisać w klubie? rosi:

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Trochę lipa :/ nie wiem czy może być jeden chrzestny.
ja mam brata i siostrę, ale TŻ tylko siostrę, więc ona będzie chrzestną, a u mnie ja mojego brata nie chcę, bo jest dla mnie wredny (zły że jestem w ciąży), a po drugie ma już chyba z 4 chrześniaków. Dlatego pewnie wybiorę mojego szwagra, który zrobił dla mnie w zyciu bardzo duzo.
Jasne, napisz w klubie

Ja dopiero zrobiłam zakupy, a w planach mam też sprzątanie, wiec zobaczymy

U mnie dzisiaj tuńczyk w pomidorach z makaronem

Widzę, że temat chrzcin sie pojawił. Mój Tz ma siostrę i pewnie ona będzie, a ja mam i siostrę i 3 braci, z czego jeden jeszcze za młody. A problem mam taki, ze wszyscy mają już po kilkoro chrzesniakow i nie wiem którego wybrać ;/ z racji, ze u nas nie ma dziewczynek, to siostra mi powiedziała kiedyś, ze jak będę miała dziewczynkę, to ona chciałaby być chrzestna, to było dawno, ale się zgodziłem, szczerze to nie wiedziałam, że uda nam się z,dziewczynką no i teraz nie wiem czy to pamięta, bo jak dzieła był ja, to Tz nie ma kogo no i sama nie wiem ;/

W ogóle ja mam starsze rodzeństwo, a siostra Tz młodsza od nas, więc różnica wieku będzie około 10 letnia między nimi, no ale z tym już chyba nic nie da się zrobić ;/

Mam jeszcze 2 koleżanki, ale kontakt mamy teraz słabszy, bo jedna za granicą a druga mieszka 150 km ode mnie, no ale rodzina chyba by się obraził jakbym wzięła któraś z nich.

A w ogóle żeby ochrzcic dziecko u Was też trzeba na jakieś spotkania chodzic? Bo u nas jest cis takiego jak przed ślubem i ostatnio rozmawiałam z Tz, że ja chcę prZed porodem jeszcze mieć to z,głowy, bo potem będzie trudniej, a to chyba rok, czy 2 lata ważne jest. Beznadzieja, jak potem ktoś Cię prosi na chrzestna to znowu trzeba chodzić, bo chrzestni też muszą mieć ten papierek ze spotkań, biurokracja... kiedyś tego nie było i było ok, więc po co to robic? ;/

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 12:35   #4720
halwaya
Zakorzenienie

Wpadam jak po ogień!

Koleżanka stara się o pracę w Mopsie jako referent ds rodziny - miała już kiedyś staż na tym stanowisku. Wiem, że któraś z was pracuje na tym stanowisku (lub podobnym). Jak to jest z tymi konkursami.. czy kandydat już wybrany - a ogłosić konkurs muszą i tak publicznie, czy jest szansa na zatrudnienie? Jeśli jest szansa to co pisać w liście motywacyjnym, by był sukces?

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 12:39   #4721
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Wpadam jak po ogień!

Koleżanka stara się o pracę w Mopsie jako referent ds rodziny - miała już kiedyś staż na tym stanowisku. Wiem, że któraś z was pracuje na tym stanowisku (lub podobnym). Jak to jest z tymi konkursami.. czy kandydat już wybrany - a ogłosić konkurs muszą i tak publicznie, czy jest szansa na zatrudnienie? Jeśli jest szansa to co pisać w liście motywacyjnym, by był sukces?
No to ja chyba To ta Twoja koleżanka już jakby ma załatwioną tą posade ale mimo to musi przejsc tzw. fikcyjny konkurs czy co?
Stary 2015-08-14, 12:41   #4722
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Tygodniowe dziecko do chrztu? W zimie? Z pocharataną dolną częścią ciała? Jaaaaaasne. Ja byłam na chrzcinach w zimie kiedyś i powiedziałam, że moje dziecko absolutnie w zimie chrzczone nie będzie, bo w takich warunkach to się zajechać idzie. Eh.

Jak wstałam rano, to najpiew sprawdziłam ostatnią stronę czy na pewno nie ma jeszcze nowego wątku

Widziałam to w tarasach, ale jakoś nawet nie zapytałam ile to kosztuje Jak to cenowo wychodzi? Bo to taka śmieszna rzecz

To ta co dzisiaj za mąż wychodzi? Biedna...

Nadrobiłam. Teraz muszę na zakupy, ale jakoś tak zupełnie nie mam siły... Co jest?
tygodniowe dziecko do chrzczenia chore. A jak w święta to lepiej na wielkanoc o

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
ja słabo wierzę w teorie naturalnego przyspieszenia porodu jeżeli o to chodzi dziecko wyjdzie kiedy będzie chciało, co innego naturalna walka z bólem
same przysiady to raczej bez sensu, ale osobiście jestem za wszelkiego rodzaju ćwiczeniami dla ciężarnych,
wiele szkół poleca rozpocząć ćwiczenia od 25 tygodnia więc myślę, że nic straconego

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

kalusia to super, a siostra biedna, współczuję - może aloes?

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Aniqa pochwal się koniecznie zakupami
Naturalne przyspieszenie porodu u mnie sie nie sprawdziło próbowałam prawie wszystkiego i nie podziałało
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 12:43   #4723
ogolnie
Zakorzenienie

Myślałam, że teraz dzieć już w jednym miejscu, ale czasem tak jak u Sweet kopnie jakby w dwóch miejscach na raz, boksuje wszystkimi kończynami Teraz poczułam na środku. Ale się wierci dzisiaj! Chyba ten chłodniejszy wiatr tak działa albo wedzona makrela
Stary 2015-08-14, 12:45   #4724
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
No to ja chyba To ta Twoja koleżanka już jakby ma załatwioną tą posade ale mimo to musi przejsc tzw. fikcyjny konkurs czy co?
Nie - konkurs dopiero co ogłoszony.. ona pracowała tam na stażu jakiś czas temu (właśnie chyba przed ciążą) - teraz chciałaby znów się tam zakręcić.. mówiła, że kierowniczka ją lubiła i jak odchodziła to tamta wyraziła życzenie kiedyś znów z nią pracować ale na tym etapie koleżanka jest osobą z zewnątrz i nie ma już kontaktu bezpośedniego z nikim.

Stary 2015-08-14, 12:49   #4725
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
ja chrziłam syna jak miał 10miesięcy i nikt sie nie dziwił ani problemów nie robił ze późno

mi nie chodzi o to co ludzie powiedzą, tylko jak mały będzie się zachowywał; ) bo 8 m-cy to już chyba nie będzie leżał dzielnie w becie :p

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
W ogóle ja mam starsze rodzeństwo, a siostra Tz młodsza od nas, więc różnica wieku będzie około 10 letnia między nimi, no ale z tym już chyba nic nie da się zrobić ;/
Między naszymi chrzestnymi będzie 15 lat różnicy
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 12:50   #4726
katarzynaxxx89
Raczkowanie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52411012]Ja mam z kolei inny problem z chrzcinami, bo mam jednego brata i moja mama uważa, że on powinien być chrzestnym. Ale on ani się za bardzo mną nie interesuje, ani moją ciążą, ani nie mamy zbyt dobrego kontaktu, nie ma bierzmowania, nie chodzi do kościoła, nie pójdzie do spowiedzi i w dniu chrzcin będzie mężem po ślubie cywilnym. To wszystko razem wzięte jak dla mnie go dyskwalifikuje z roli chrzestnego, ale moja mama twierdzi, że to "żaden problem, bo przecież nie mój kościół będzie mu zaświadczenie wydawał"... Do tego niezbyt chcę go brać na chrzestnego, bo ma swoją córkę w drodze i będzie miał dość wydatków z tym związanych. I tak samo nie chciałabym w drugą stronę, żeby on brał na chrzestną mnie...
TŻ z kolei ma 5 braci, z których jednego zawsze brał pod uwagę jeśli chodzi o chrzestnego, za to na chrzestną nie mamy kompletnie kogo wziąć, bo żadnej siostry nie mamy, a brać szwagierkę/bratową to jakoś mi nie pasuje. Poza tym średnio możliwe jest, żeby akurat szwagierka, która może być chrzestną, była w Polsce wtedy, kiedy szwagier, który ma być chrzestnym. Moja bratowa z kolei odpada z tych samych powodów, z których odpada brat, bo wiadomo... I mam zagwozdkę. Ostatecznie może chyba być tylko jeden chrzestny...?[/QUOTE]

Z tymi chrzestnymi to faktycznie zagwostka ale ktoś kto nie ma bierzmowania nie może być chrzestnym takie jest prawo kościelne, no i raczej musi być dwie os. My też mamy problem bo oboje z TŻ mamy braci i od męża jest starszego ale mój brat wg mnie nie nadaje się na tą rolę wcale nieodpowiedzialny, leniwym, itp także nie chcę go brać z chrzestną nie będzie problemu bo z męzem mamy kuzynki fajne i dobry kontakt to się którąś wybierze ale chrzestny no nie wiem kto chyba pomyślimy o kimś ze znajomych ale kogo
Stary 2015-08-14, 12:50   #4727
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Nie - konkurs dopiero co ogłoszony.. ona pracowała tam na stażu jakiś czas temu (właśnie chyba przed ciążą) - teraz chciałaby znów się tam zakręcić.. mówiła, że kierowniczka ją lubiła i jak odchodziła to tamta wyraziła życzenie kiedyś znów z nią pracować ale na tym etapie koleżanka jest osobą z zewnątrz i nie ma już kontaktu bezpośedniego z nikim.
To jedyne co mogę poradzić to niech się dobrze przygotuje na test (chociaż nie wiem czy będą pisać) i rozmowę. Na rozmowie zadają pytania dotyczące pracy na stanowisku na które aplikowała. Koniecznie musi zapoznać się z aktualnymi nowelizacjami ustaw, nowymi ustawami etc.
List motywacyjny moim zdaniem nie jest tak ważny jak własnie ta rozmowa, ale napisać pewnie musi.
Stary 2015-08-14, 12:54   #4728
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
0enedue dla mnie żadne przegięcie, u mnie w rodzinie to raczej norma.

Byłam na zakupach, posprzątałam i odpoczywam, a potem będę robić obiadek: dziś filet z morszczuka z kalafiorem
A rodzice jadą na pogrzeb jakiejś ciotki, w sumie też powinnam jechać, ale nie kazali mi ze względu na upał. Nawet dobrze Raz - nie mam w co się ubrać na taką pogodę, bo ja to wszystkie ubrania mam kolorowe. A ojcu mojemu współczuję, jedzie w garniturze Dwa - pewnie bym nie wytrzymała w dusznej kaplicy cmentarnej wypełnionej zapachem kadzideł

Dziewczyny, ale wy myślicie o odległych tematach, masakra! Ja myślę jakiś tydzień naprzód A nie co to w święta będzie czy w szpitalu po porodzie. Na martwienie się o to mamy chyba jeszcze trochę czasu, co nie? Czy nie?

Ale dziś miałam spotkanie, wiecie...Nie mam się komu o tym wygadać, totalnie. Przyjaciółka na urlopie więc nie chcę przeszkadzać, więc chyba tylko wy zostajecie Mogę napisać w klubie?

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Trochę lipa :/ nie wiem czy może być jeden chrzestny.
ja mam brata i siostrę, ale TŻ tylko siostrę, więc ona będzie chrzestną, a u mnie ja mojego brata nie chcę, bo jest dla mnie wredny (zły że jestem w ciąży), a po drugie ma już chyba z 4 chrześniaków. Dlatego pewnie wybiorę mojego szwagra, który zrobił dla mnie w zyciu bardzo duzo.
Pisz dziewczyno jak tylko dorwe lapka to przeczytam

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 12:54   #4729
dolinka881
Zadomowienie

Wlasnie skończyłam zszywac moją poduche z motherhood.. myślałam, że za taką kasę będzie porzadniejsza... w nocy zahaczylam o zgiecie noga tak, że poszła poszewka i razemz nią poduszka.. locha jak pięść. Wzdłuż i wszesz się poprula.. także godzinę spędziłam na szyciu.. i poza tym polecam Wam prac poszewke tylko w ostateczności, bo przy pierwszym nawlekaniu też pękła przy zamku:/
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 12:56   #4730
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Hej Tobie też miłego dnia, oby szybko zlecial

Fionka ja mam dosłownie tak sami jak limonka, ale rym zdrobnienia są urocze, ale pełne imię już kojarzy mi się z kimś starszym, dlatego u nas będzie Liliana, bo i pełne i mnóstwo zdrobnien nam się podoba

Ehh Dolinka, to wszystko moja wina, przepraszam, jeszcze spać przeze mnie nie mogłaś ;/ Ale pocieszeniem jest, ze minimum ten tydzień Ci zostaje

A o 8 miesięcy to wcale nie dużo

Jasne, napisz w klubie

Ja dopiero zrobiłam zakupy, a w planach mam też sprzątanie, wiec zobaczymy

U mnie dzisiaj tuńczyk w pomidorach z makaronem

Widzę, że temat chrzcin sie pojawił. Mój Tz ma siostrę i pewnie ona będzie, a ja mam i siostrę i 3 braci, z czego jeden jeszcze za młody. A problem mam taki, ze wszyscy mają już po kilkoro chrzesniakow i nie wiem którego wybrać ;/ z racji, ze u nas nie ma dziewczynek, to siostra mi powiedziała kiedyś, ze jak będę miała dziewczynkę, to ona chciałaby być chrzestna, to było dawno, ale się zgodziłem, szczerze to nie wiedziałam, że uda nam się z,dziewczynką no i teraz nie wiem czy to pamięta, bo jak dzieła był ja, to Tz nie ma kogo no i sama nie wiem ;/

Mam jeszcze 2 koleżanki, ale kontakt mamy teraz słabszy, bo jedna za granicą a druga mieszka 150 km ode mnie, no ale rodzina chyba by się obraził jakbym wzięła któraś z nich.

A w ogóle żeby ochrzcic dziecko u Was też trzeba na jakieś spotkania chodzic? Bo u nas jest cis takiego jak przed ślubem i ostatnio rozmawiałam z Tz, że ja chcę prZed porodem jeszcze mieć to z,głowy, bo potem będzie trudniej, a to chyba rok, czy 2 lata ważne jest. Beznadzieja, jak potem ktoś Cię prosi na chrzestna to znowu trzeba chodzić, bo chrzestni też muszą mieć ten papierek ze spotkań, biurokracja... kiedyś tego nie było i było ok, więc po co to robic? ;/

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
to chyba zależy od proboszcza u nas nie trzeba było jak chrzciliśmy starszego chrześni tylko musieli dać zaśiadczenie ze swojej parafii że mogą nimi być i nawet nie musieli iść do spowiedzi czy komunii. A teraz to nie wiem jak będzie bo nowy proboszcz jest
Stary 2015-08-14, 13:02   #4731
ogolnie
Zakorzenienie

napisałam offtopach w klubie
Stary 2015-08-14, 13:04   #4732
sylwoha
Zakorzenienie

Co do chrzcin to ja bym chetnie jak najpozniej

Kurde mam problem. Sprzedalam swoje ubrania, za ponad 600 zl
Laska wplacila, wszystko git.
Nie pytala o ubezpiecznie paczki, ja nie mialam zaznaczone. Wyslalam.

Kurier mial czolowke, paczki w depozycie policji.
Nie wiadomo jaki stan.
Moze byc ok, moze byc masakra.
Jezeli paczka w kosz, to dostane 200 zl.
Co robic? Zwracac jjej kase?
Z mojej strony wywiazalam sie i nie wiem..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 13:08   #4733
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
O rany, cztery strony do nadrobienia

Dopiero wstałam. Nie mogłam się podnieść z łóżka wcale. Dziwne rzeczy mi się śniły. A teraz i tak ledwo na oczy patrzę...

Dobra, idę nadrabiać ;D
Masakra ale laski gonicie !!! Juz rano mialam problem po nocy nadrobic
ja tez nie moglam sie podniesc, ale moze dlatego ze to kwestia pogody, po kilku naprawde ;adnych dniach dzisiaj ma caly dzien lac.

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
W sumie tak Dobrze będzie z Tobą miała
Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Koleżanka dostanie pokaźną pakę
Ojjj bardzo dobrze bedzie miala, zreszta mam tak samo z nia, juz mi paczke szykuje na swieta i ciuszki kopie dla malego ; )
to taka dla mnie jak siostra tylko nie z krwi ;*
Tylko od serca

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Kalusia super !!
Zbieram się z tz na działkę trochę popluskac się w basenie ) miłego popołudnia
Milego ;*

Cytat:
ja słabo wierzę w teorie naturalnego przyspieszenia porodu jeżeli o to chodzi dziecko wyjdzie kiedy będzie chciało, co innego naturalna walka z bólem
same przysiady to raczej bez sensu, ale osobiście jestem za wszelkiego rodzaju ćwiczeniami dla ciężarnych,
wiele szkół poleca rozpocząć ćwiczenia od 25 tygodnia więc myślę, że nic straconego
raczej myslalam o pomocy anizeli przyspieszeniu.

Cytat:
Dzień dobry!
Mnie tak zestresował temat świąt, że obudziłam się w nocy o 3:30 i do 6 nie spałam... walalam się z boku na bok i tylko myślałam... u mnie to już przesądzone, że cała familia przyjedzie minimum na tydzień, więc ja mam się już czym stresować:p pocieszam się tylko, że urodzę najpóźniej 14 grudnia (w Niemczech po 7 dniach wywołują poród), więc będę miała chociaż tydzień na ogarnięcie tematu.. Małe to pocieszenie, ale zawsze coś.

Ja mialam 8 lat bylam chrzczona zaraz przed komunia

Wgl zapomnialam sie pochwalic !!!

22tydzien dzisiaj

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 13:10   #4734
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
To jedyne co mogę poradzić to niech się dobrze przygotuje na test (chociaż nie wiem czy będą pisać) i rozmowę. Na rozmowie zadają pytania dotyczące pracy na stanowisku na które aplikowała. Koniecznie musi zapoznać się z aktualnymi nowelizacjami ustaw, nowymi ustawami etc.
List motywacyjny moim zdaniem nie jest tak ważny jak własnie ta rozmowa, ale napisać pewnie musi.
Dzięki - przekazałam info jej bardzo zależy na tej pracy, więc się przejmuje każdym detalem W jakim mieście pracujesz?

Stary 2015-08-14, 13:11   #4735
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Wlasnie skończyłam zszywac moją poduche z motherhood.. myślałam, że za taką kasę będzie porzadniejsza... w nocy zahaczylam o zgiecie noga tak, że poszła poszewka i razemz nią poduszka.. locha jak pięść. Wzdłuż i wszesz się poprula.. także godzinę spędziłam na szyciu.. i poza tym polecam Wam prac poszewke tylko w ostateczności, bo przy pierwszym nawlekaniu też pękła przy zamku:/
Za tyle pieniędzy taki badziew? Bez sensu...

synek
Stary 2015-08-14, 13:14   #4736
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki - przekazałam info jej bardzo zależy na tej pracy, więc się przejmuje każdym detalem W jakim mieście pracujesz?
Niedaleko Poznania 13 tys. mieszkańców tylko.
Stary 2015-08-14, 13:15   #4737
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Co do chrzcin to ja bym chetnie jak najpozniej

Kurde mam problem. Sprzedalam swoje ubrania, za ponad 600 zl
Laska wplacila, wszystko git.
Nie pytala o ubezpiecznie paczki, ja nie mialam zaznaczone. Wyslalam.

Kurier mial czolowke, paczki w depozycie policji.
Nie wiadomo jaki stan.
Moze byc ok, moze byc masakra.
Jezeli paczka w kosz, to dostane 200 zl.
Co robic? Zwracac jjej kase?
Z mojej strony wywiazalam sie i nie wiem..

Odbierz rapot z policji, poczekaj, moze akurat uda sie ze zwrica.
i napisz tej lasce co sie stalo .

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 13:25   #4738
Ani_qa
Zakorzenienie

TŻ z kolei ma 5 braci, z których jednego zawsze brał pod uwagę jeśli chodzi o chrzestnego, za to na chrzestną nie mamy kompletnie kogo wziąć, bo żadnej siostry nie mamy, a brać szwagierkę/bratową to jakoś mi nie pasuje. Poza tym średnio możliwe jest, żeby akurat szwagierka, która może być chrzestną, była w Polsce wtedy, kiedy szwagier, który ma być chrzestnym. Moja bratowa z kolei odpada z tych samych powodów, z których odpada brat, bo wiadomo... I mam zagwozdkę. Ostatecznie może chyba być tylko jeden chrzestny...?[/QUOTE]Gryzelda czytałam na stronie jakiejś parafii, że może być jeden chrzestny Ale pewnie lepiej jeszcze zapytać u siebie

Cytat:
Kopie gdzie może

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Ojjj bardzo dobrze bedzie miala, zreszta mam tak samo z nia, juz mi paczke szykuje na swieta i ciuszki kopie dla malego ; )
to taka dla mnie jak siostra tylko nie z krwi ;*
Tylko od serca

Wgl zapomnialam sie pochwalic !!!

22tydzien dzisiaj
Fajnie mieć taką osobę Czasem siostra nie jest dla nas tak dobra jak najbliższa przyjaciółka

Przypomniałaś mi, że ja też

Wrzucam zdjęcia Stojaka na wanienkę nie fotografowałam, bo nie rozkładałam go

Miarka od babci dla Inki Z miejscem na zdjęcia

Wybaczcie, że zdjęcia takie wielkie
Stary 2015-08-14, 13:25   #4739
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz tylko co innego dzielić się z mamą i rodzicami Tz, a co innego z moja i jego całą rodzina, no bo przecież nie wyobrażam sobie,,żeby szwagierka,nie przyjechała, ona pierwsza musi zobaczyć przecież, a jak będzie ona to jak,już pisałam i babcia i ciocia no a wtedy co, swojej rodzinie nie pozwole? I z 3osób zrobi się 19 razem z dziećmi, no to załóżmy że już bez, nich tylko kto,ich będzie pilnował, to wychodzi 14. Mimo że to święta i ja,jestem wierzaca, to,nie chce tylu nowych osób w domu. Głupia jestem i przez to,może mnie nie rozumiecie, dobrą koniec tematu juz
Nie no, ja rozumiem, że to inaczej, ale zupełnie nie ogarniam jak tak ludzie mogą się z buciorami do ledwo wypchniętego na świat noworodka pchać.
W du*** bym miała i święta i i ich. Jak się będę dobrze czuła, to zaproszę i herbatę podam, ale to wtedy kiedy ja chcę i na moich warunkach.

Może z Mamą pogadaj, niech rodzinę nastawi jakie masz do tego podejście, żebyś też sama nie musiała się użerać i tłumaczyć.

U nas na pewno Mama, Teściowie i Szwagierka będą pierwi - te osoby akurat zupełnie mi nie przeszkadzają.
Znajomi pewnie po kilku tygodniach zaczną się odzywać - to też spoko, a dalsza rodzina to nawet nie wiem. Kontakt mamy dość mały (od mojej strony praktycznie zerowy), pewnie ktoś tam będzie chciał wpaść, ale wiem, że na pewno nie będą nachalni i dopiero po jakimś czasie będą ewentualnie pytać kiedy mogą.

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
A na wieść o siostrze skwitowal że to się ja sprzeda do innych dziewuch i jeszcze się zarobi na tym.
hahaha, dobry jest.

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Moja biedna siostra wczoraj poszła na depilację woskiem, dzisiaj obudziła się z pozdzieraną skórą na rękach. Jutro wesele. Nawet nie wiem, co jej poradzić [
Auć! Współczuję strasznie i aż nie wiem co powiedzieć.

Cytat:
Ciśnienie miałam dzisiaj zabójcze, 80/40. To jest w ogóle normalne? Dodam, że pielęgniarki mierzą to ciśnienie praktycznie na śpiocha, przed szóstą
U mnie to praktycznie standardowe ciśnienie. Zawsze miałam niskie, ale w ciąży biję rekordy - najczęściej oscyluje w ok 85/50, a eby dobić do 95 to muszę miec na prawdę mega dzień.

Cytat:
Napisane przez k_asienka Pokaż wiadomość
Kalusia dbaj o siebie :-*
Śliczna komoda
Zaczynam urlop, jedziemy na morze gdzie? Jak zwykle wyjdzie w trasie, będę sie starać Was odczytywać, ale zobaczymy czy dam rade. Trzymajcie się, dobrych wizyt i samopoczucia
Super, udanego wypoczynku.

Cytat:
Miałam zapytać komu się płeć z kalendarza chińskiego sprawdziła?
U nas wychodzi, że chyba tak.
Gluciora poczęliśmy na przełomie marca i kwietnia. Z kalendarza wychodzi, że jeśli ostatniego marca to chłopak, a jeśli 1 kwietnia to dziewczyna, więc wypada, że owu była wcześniej i jest marcowy.

Cytat:
Mam wypis
Długość szyjki 23 mm, ujście Y-kształtne

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

No i termin porodu mi się przyspieszył o 2 dni - 6 grudnia
Super, że wychodzisz. Odpoczywaj w domu.

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
No to super wreszcie do domu !!

A ja dzisiaj jakas taka mega padnieta jestem ze szok mala w nocy mi chyba po pecherzu skakala bo ciagle musialam latac do WC :/
Czekam juz na to ochlodzenie jak na zbawienie moze wreszcie bede mogla oddychac normalnie dzisiaj we mnie zero zycia jest :/
Miałam tak w środę - masakra. Trzymaj się jakoś.
Na szczęście u nas dzisiaj trochę lepiej z pogodą. Nadal jest mocno ciepło, ale już nie masakrycznie gorąco - słonko zachodzi i wychodzi zza chmur.

Cytat:
U mnie się zmienia.
Co prawda mocniej preferuje prawą stronę, ale raz kopie z boku, raz wyżej, a innym razem niżej. Czase ułoży się gdzieś nisko - jak dzisiaj i czuję tylko jak się przesuwa i plumka pod brzuchem, a nie kopie, a czasem chyba odwraca się rączkami i nogami jakby do środka bo czuję jak coś puka w środku, a nie w ścianę brzucha.

U mnie dzisiaj aktycznie - wstałam jakaś naładowana pozytywną energią i działam. Mieszkanie ogarnęłam i pranie. Zaraz jeszcze coś zrobię, listę sporządzę i na zakupy jadę - spożywcze i chyba kupię sobie coś fajnego. Jeszcze nie wiem co, ale mam na coś ochotę. Takie dni to ja lubię, a nie leżenie, zamulanie i jołczenie, że mi źle!

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 13:32   #4740
sylwoha
Zakorzenienie

Cytat:
Odbierz rapot z policji, poczekaj, moze akurat uda sie ze zwrica.

i napisz tej lasce co sie stalo .

Napisalam, boze zeby sie okaAlo ze ta paczka cala.
Raport z policji bedzie miala firma przewozowa. Mam czekac do pon

sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości