Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-14, 13:43   #1231
owieczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Dla mnie wizyta u ginekologa (nie tylko w ciąży) bez USG jest tak samo bezsensowna jak wizyta u stomatologa bez fotela i narzędzi dentystycznych...
Stary 2015-08-14, 13:44   #1232
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
to gratulacje pomyślnej wizyty. Torbe pakuj , nie zaszkodzi. ja rteż musze w koncu to zrobic.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

ja tez 34 tydz a nawet dalej ale brzuch wysoko i mdłości żadnych

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

ja też tak mam czasami , to aż boli

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

no i fajnie, na swoim to zawsze lepiej i wielkszy komfort bez wzgledu na wszystko.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

namisek, trzymam kciuki. tulam mocno

Dzięki
No nie mogę się do tej torby przybrać , ale już większość rzeczy mam na kupkach poukładane tylko wrzucić do walizki
mamcia092015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 13:46   #1233
olkka16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Mi się wydaje że lekarze wiedzą jak "wymacać" tą szyjkę, w książce o ginekologi widziałam, że jest to opisane + praktyka lekarza.
W szpitalu oprócz szyjki sprawdzali też czy nie ma rozwarcia. To już ciut mniej przyjemne
Mój lekarz zawsze bada szyjke i sprawdza czy zamknięta właśnie palcami, a jak wyczuje, że coś nie tak to oprócz zwykłego usg mam przez pochwę i wtedy ją mierzy. Ale np nigdy nie miałam ktg przed/ na wizycie.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-14, 13:47   #1234
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Dla mnie wizyta u ginekologa (nie tylko w ciąży) bez USG jest tak samo bezsensowna jak wizyta u stomatologa bez fotela i narzędzi dentystycznych...
Realia są różne! Nie każdy gin ma usg w gabinecie albo po prostu nie każdy umie obsługiwać.
Stary 2015-08-14, 13:50   #1235
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez petel Pokaż wiadomość
Mi wczoraj odwalil taką akcję, że myślałam, że zejde ze strachu. Leżę, on się tlucze po brzuchu, czyli norma. I nagle zrobił tak gwałtowny ruch, jak nigdy, a coś okrągłego, dużego i twardego przelecialo mi przez cały brzuch, tuż pod skórą. On się mocno rusza, co chwilę faluje brzuchem i robi mi górki w różnych miejscach, ale tak to nigdy.
I po tym cisza. Nic, zero, jak nie on. Gadam do niego, pukam, sok, cukierek, nic. W końcu się ruszył i potem już normalnie, ale się przerazilam...
Mój tak też czasem robi, nawet mam wyrażenie, że to wtedy słyszę. I raz mnie aż tym obudził takie dziwne uczucie faktycznie.
A mój dziś mało ruchliwy
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 13:51   #1236
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamcia092015 Pokaż wiadomość
Realia są różne! Nie każdy gin ma usg w gabinecie albo po prostu nie każdy umie obsługiwać.
Sorry, ale.... Jak jeszcze na NFZ tak jest to jeszcze, sprzętu nikt sobie nie urodzi ale w płatnych placówkach takich jak Luxmed czy w ogóle prywatnych gabinetach to jest śmiech na sali. Obsługiwać USG umie każdy lekarz.
Stary 2015-08-14, 13:59   #1237
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
A co ile min te skurcze były? Ja to bym po tylu godzinach chyba już spanikowana była ze to juz

Namisek biedactwo będzie dobrze, może w szpitalu wyjdzie lepiej! Oby, trzymam kciuki!

Ja wam zazdroszczę tych braków bóli, ja mam rogala ale od 4 miesiąca non stop mnie plecy bolą, w okolicy lędźwiowej i kości ogonowej... Do tego dziś znowu mi to spojenie bardzo dokucza, w nocy jak się obracalam powoli to coś mi nawet strzeliło tam :/ ledwo znowu chodzę dzisiaj. Żeby się przekręcić w nocy to robie to na 3-4 raty powoli z przerwami bo i plecy i to spojenie... Mój organizm ma chyba powoli dosyć.
To mi nie masz czego zazdrościć; )
A dzisiejsza noc to była masakra, biodro mnie bolało i w żadnej pozycji nie było lepiej, do tego znów pojawiły się skurcze w nogach.

Wyszłam z psiakiem na spacer do okoła bloku, to brzuch mi tak ciążył, że bolało ; (
Też już mam dość, a tu jeszcze z 3 tygodnie trzeba wytrwać

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Laski,my na swoim od paru dni. Nie mamy netu,podglądam was przez szajsfona,okropnie mi sie na nim pisze.
Nadrobiłam wątek,przeczytałam.

olkma-kochana trzymam kciuki by wszystko poszło ok,Boże nasz pierwszy wątkowy dzidziak właśnie się rodzi

namisek- odezwij się,napisz co jest powodem tego złego ktg. ściskam Cie mocno Kochana,jestescie w dobrych rekach
W końcu nq swoim.
Odpoczywaj i ciesz się spokojem; )
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 14:00   #1238
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:
Sorry, ale.... Jak jeszcze na NFZ tak jest to jeszcze, sprzętu nikt sobie nie urodzi ale w płatnych placówkach takich jak Luxmed czy w ogóle prywatnych gabinetach to jest śmiech na sali. Obsługiwać USG umie każdy lekarz.
u nas jest dużo gabinetów w których nie ma usg. Np. profesor i profesorka z jednego z lubelskich szpitali nie mają w gabinetach sprzętu i na wizytach osobiście nie wykonują usg bo za ścianą jest "fachowiec" od usg i tam ich pacjentki robią Oczywiście na oddzielnych odpłatnych wizytach. Oboje są strasznie oblegani i słono sobie krzyczą za wizytę i maja mnóstwo pacjentów. wydaje mi się, że po prostu szkoda im czasu na wizytach na robienie usg, bo skoro ktoś zrobi to oni mogą zająć się innymi sprawami. I każda pacjentka np. profesorki z którą spotkałam się w szpitalu była strasznie zadowolona z prowadzenia ciąży. Jedna leżała koło mnie w sali i 4 ciążami chodziła do prof. i stwierdziła, że do nikogo innego by nie poszła.
Stary 2015-08-14, 14:05   #1239
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Mi się wydaje że lekarze wiedzą jak "wymacać" tą szyjkę, w książce o ginekologi widziałam, że jest to opisane + praktyka lekarza.
W szpitalu oprócz szyjki sprawdzali też czy nie ma rozwarcia. To już ciut mniej przyjemne
A mnie nigdy nie bolało sprawdzanie szyjki a zawsze sprawdza, czy jest jakieś rozwarcie, ale u jego tatusia to bym się chyba zesrała z bólu

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
u nas jest dużo gabinetów w których nie ma usg. Np. profesor i profesorka z jednego z lubelskich szpitali nie mają w gabinetach sprzętu i na wizytach osobiście nie wykonują usg bo za ścianą jest "fachowiec" od usg i tam ich pacjentki robią Oczywiście na oddzielnych odpłatnych wizytach. Oboje są strasznie oblegani i słono sobie krzyczą za wizytę i maja mnóstwo pacjentów. wydaje mi się, że po prostu szkoda im czasu na wizytach na robienie usg, bo skoro ktoś zrobi to oni mogą zająć się innymi sprawami. I każda pacjentka np. profesorki z którą spotkałam się w szpitalu była strasznie zadowolona z prowadzenia ciąży. Jedna leżała koło mnie w sali i 4 ciążami chodziła do prof. i stwierdziła, że do nikogo innego by nie poszła.
Pytanie, czy zasmakowała innej wizyty, bo np ja w pierwszej ciąży też mówiłam, że bym lekarza nie zamieniła a teraz juz bym tego o poprzednim nie powiedziała Spoko był, ale jak porownam teraz a wtedy, to wtedy wychodzi gorzej.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 14:05   #1240
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
To jest trochę inna sytuacja, bo jednak specjaliści takiej klasy zajmują się na przykład leczeniem nowotworów czy bardzo skomplikowanych przypadków i u nich większość pracy opiera się na leczeniu, dobieraniu terapii, kontakcie z pacjentem i takiej "umysłowej" robocie. I trudno wymagać, żeby pan profesor tracił czas na robienie USG (które z pewnością byłby w stanie zrobić).
Ja mówię o "zwykłych" ginekologach zajmujących się prowadzeniem ciąż czy po prostu opieką nad kobietami, nie najtrudniejszymi przypadkami. Wtedy zlecanie USG na zewnątrz (dodatkowo płatne) jest wyciąganiem kasy i marnotrawstwem czasu.

Trochę tak jak z dentystą - taki "osiedlowy" powinien mieć wszystkie narzędzia do kompleksowego leczenia przypadków prostych czyli przeglądów, próchnic, prostych ekstrakcji. Ale nie ma udawać nagle chirurga szczękowego, któremu faktycznie bor w gabinecie się nie przyda.
Stary 2015-08-14, 14:08   #1241
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zgodzę się. Kiedyś nie było usg a ciążę prowadziły położne i tez dało się to zrobić dobrze. Na NFZ masz 3 usg i tez się da. W niektórych krajach praktycznie w ogóle nie robią i tez się da... wielokrotnie spotkałam się z opinią ze to bardziej dla mamy niż dla lekarza. Ja tam lubię to ze usg mam co najmniej raz w miesiącu, tez mi to daje spokój i pewność ale nie uważam ze wizyta bez nie na sensu.

Poszłam na spacer z mężem i ledwo przeżyłam. Niby krótki ale ten upał plus schody to mieszanka zabójcza...jak wróciłam to id razu chłodny prysznic i wentylator

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-08-14, 14:08   #1242
bianeczkaa
Zakorzenienie

oczarowana, a jak szanowna teściowa? teraz pewnie będzie mogła zyć pełnią zycia?

Ja sie martwie, że namisek ma cc, bo wtedy był problem z dzieckiem, to jak to się powtórzyło, to mogli nie czekać tylko wyjmować. Oby wszystko było dobrze.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-08-14, 14:09   #1243
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Ja sie martwie, że namisek ma cc, bo wtedy był problem z dzieckiem, to jak to się powtórzyło, to mogli nie czekać tylko wyjmować. Oby wszystko było dobrze.
Ale to w sumie nawet dobrze, lepiej żeby tak zrobili a nie czekali na "rozwój wydarzeń" jak w przypadku Izabeli...
Stary 2015-08-14, 14:11   #1244
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
To jest trochę inna sytuacja, bo jednak specjaliści takiej klasy zajmują się na przykład leczeniem nowotworów czy bardzo skomplikowanych przypadków i u nich większość pracy opiera się na leczeniu, dobieraniu terapii, kontakcie z pacjentem i takiej "umysłowej" robocie. I trudno wymagać, żeby pan profesor tracił czas na robienie USG (które z pewnością byłby w stanie zrobić).
Ja mówię o "zwykłych" ginekologach zajmujących się prowadzeniem ciąż czy po prostu opieką nad kobietami, nie najtrudniejszymi przypadkami. Wtedy zlecanie USG na zewnątrz (dodatkowo płatne) jest wyciąganiem kasy i marnotrawstwem czasu.

Trochę tak jak z dentystą - taki "osiedlowy" powinien mieć wszystkie narzędzia do kompleksowego leczenia przypadków prostych czyli przeglądów, próchnic, prostych ekstrakcji. Ale nie ma udawać nagle chirurga szczękowego, któremu faktycznie bor w gabinecie się nie przyda.
Pewnie, zresztą każdy się w czymś specjalizuje. Są też profesorzy, którzy tylko robią usg i sa w tym najlepsi.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Ale to w sumie nawet dobrze, lepiej żeby tak zrobili a nie czekali na "rozwój wydarzeń" jak w przypadku Izabeli...
No też o tym sobie pomyślałam.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-08-14, 14:12   #1245
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Jak nic się nie działo to usg miałam na co drugiej wizycie. I wsio wystarczyło

Cytat:
A mnie nigdy nie bolało sprawdzanie szyjki a zawsze sprawdza, czy jest jakieś rozwarcie, ale u jego tatusia to bym się chyba zesrała z bólu

Mnie wcześniej też nie bolało, dopiero od czasu wylądowania w szpitalu, to się stało mało przyjemne. Nie wiem czy to ma związek z tym, że szyjka się skróciła i zrobiła miekka ?

Jak mi mała w bożenke się wciska, aaauć
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 14:15   #1246
owieczkaa
Zakorzenienie

Mi też by wystarczyło USG na co 2 wizycie i nie o to chodzi. Ale kasowanie 100 zł za wizytę + 100 zł za USG to przegięcie. Jeśli byłaby jedna wizyta z USG za 100 zł a wizyta bez na przykład za 50 zł to wszystko ok. Po prostu jak jakiś konował żąda sobie podwójnej zapłaty za coś, a na wizycie bez USG wystawia L4 i pyta się "jak się pani czuje" to zagotowałoby się coś we mnie.
Stary 2015-08-14, 14:15   #1247
malena1979
Zadomowienie

No, martwi mnie to milczenie namiska.
Owieczka za hemo.
I ciekawe jak olkma?
Mój Młody wczoraj był trochę mniej ruchliwy, ale to przez te mdłości moje, już to kiedyś zauważyłam. Za to w nocy sobie odbił z nawiązką, a teraz tak mi się rozpycha, że mam wrażenie, że zaraz wyjdzie przez pęcherz. Ała...
A raczej bardziej przez cewke moczową.

Edytowane przez malena1979
Czas edycji: 2015-08-14 o 14:18
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 14:19   #1248
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też by wystarczyło USG na co 2 wizycie i nie o to chodzi. Ale kasowanie 100 zł za wizytę + 100 zł za USG to przegięcie. Jeśli byłaby jedna wizyta z USG za 100 zł a wizyta bez na przykład za 50 zł to wszystko ok. Po prostu jak jakiś konował żąda sobie podwójnej zapłaty za coś, a na wizycie bez USG wystawia L4 i pyta się "jak się pani czuje" to zagotowałoby się coś we mnie.
Ja zazwyczaj place 70zl i w tej cenie mam albo:
- badanie na fotelu
- usg
- jedno i drugie
To zależy od lekarza. Ja się w to nie wracam.

Stary 2015-08-14, 14:22   #1249
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
- badanie na fotelu
- usg
- jedno i drugie

No to uczciwa cena i uczciwe badanie, nie ma się do czego czepiać.
Stary 2015-08-14, 14:25   #1250
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
- badanie na fotelu
- usg
- jedno i drugie

No to bardzo malo placisz. Moj gin bierze co 3tyg za wizyte 150zl. I mam tylko badanie usg. Choc w moim przypadku gdyby nie ciagle kontrole to nawet bym nie wiedziala ze z nerka jest nie chalo. Zreszta moj lekarz mi ciagle powtarza ze wiele przypadkow zastojow nie zostaje wogole zauwazona przed porodem i dopiero jak wychodza infekcje to sie okazuje ze cos nie tak jest. Dlatego ciesze sie ze mam kontrole i wiem co i jak.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-14, 14:27   #1251
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Pytanie, czy zasmakowała innej wizyty, bo np ja w pierwszej ciąży też mówiłam, że bym lekarza nie zamieniła a teraz juz bym tego o poprzednim nie powiedziała Spoko był, ale jak porownam teraz a wtedy, to wtedy wychodzi gorzej.
Nie wiem czy sprawdzała, ale skoro była zadowolona pod każdym względem to po co szukać kogoś innego.
Stary 2015-08-14, 14:29   #1252
owieczkaa
Zakorzenienie

Ja płacę 100 zł za wizytę, miałam co miesiąc, chyba że coś się działo to wtedy co 2 tygodnie. Teraz przy tym rozwarciu kazał się stawić po 7 dniach. Na każdej wizycie miałam samolot + USG, dopochwowe tylko jak lekarz coś niepokojącego zauważył na samolocie. Raz KTG miałam.
Stary 2015-08-14, 14:39   #1253
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:
to zależy od pacjentów bo skoro ktoś się godzi na takie warunki to jego sprawa a lekarz każdą kasę przyjmie. Ja np. w 1 ciąży chodziłam do babki która też nie robiła usg w sumie reszta wizyty była ok bo wszystko inne badała i sprawdzała. teraz szukałam takiej żeby usg było Chociaż na te 3 badania w 14, 20, 30 tc byłam u innego gina tak zwanego specjalisty od usg. Teraz jak moja babka na urlopie to też zrobiłam u kogoś innego bo nie chciałam takiej długiejj przerwy w wizytach i dla własnego spokoju. Dodam, że moja gin nie brała dodatkowo za usg więc nie szkoda było mi zrobić odpłatnie u innego lekarza.

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Ja płacę 100 zł za wizytę, miałam co miesiąc, chyba że coś się działo to wtedy co 2 tygodnie. Teraz przy tym rozwarciu kazał się stawić po 7 dniach. Na każdej wizycie miałam samolot + USG, dopochwowe tylko jak lekarz coś niepokojącego zauważył na samolocie. Raz KTG miałam.
To cena też bardzo przystępna!
Stary 2015-08-14, 14:43   #1254
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
to zależy od pacjentów bo skoro ktoś się godzi na takie warunki to jego sprawa a lekarz każdą kasę przyjmie.

To cena też bardzo przystępna!
Jasne, ja wszystko mówię ze swojej perspektywy

Też uważam że cena nie jest wygórowana, z opieki jestem bardzo zadowolona. Zobaczymy jak będzie później, możliwe że trafię na dyżur lekarza w czasie porodu. No i opieka po
Stary 2015-08-14, 14:46   #1255
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
oczarowana, a jak szanowna teściowa? teraz pewnie będzie mogła zyć pełnią zycia?

Też o tym pomyślałam właśnie :/

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 14:58   #1256
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Nie zgodzę się. Kiedyś nie było usg a ciążę prowadziły położne i tez dało się to zrobić dobrze. Na NFZ masz 3 usg i tez się da. W niektórych krajach praktycznie w ogóle nie robią i tez się da... wielokrotnie spotkałam się z opinią ze to bardziej dla mamy niż dla lekarza. Ja tam lubię to ze usg mam co najmniej raz w miesiącu, tez mi to daje spokój i pewność ale nie uważam ze wizyta bez nie na sensu.
W UK są tylko 2 USG. Pierwsze w 12 tyg a drugie w 20 tyg ciązy. Gdybym w 28tc nie była w PL na wakacje to bym miłą tylko 2 a tak to miałam 3 . Tu tak jest. Położna prowadzi ciąże, i jeżeli nic sie nie dzieje, mała sie rusza, seduszko zbadane prze takie coś i bile to cie nie wyślą na dodatkowe usg. No i nie ma tyle badań co w PL. Pobieraną krew miałam 2 razy. Nie ma badania na samolocie, nie widziasz gina (chyba ze coś sie złego dzieje), nie robią glukozy każdemu, nie ma wymazów, sprawdzania szyjki, nie wiem ile mój dzieć teraz waży albo mierzy bedzie niespodzianka itd. Jakoś mi to nie przeszkadza. Śpie spokojniej
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 14:59   #1257
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Haha, faktycznie trudno ocenić bo jesteś taaaaaak drobniutka i brzuszek masz malutki. Co tam ci się mieści w środku?!
Każdy zadaje mi to pytanie
Sprawdzę dzisiaj, bo na 17:30 mam wizytę u ginekologa
Cytat:
OOo jaki fajny malutki brzuszek!!!
Dzięki! Dla mnie jest olbrzymi :P
Cytat:
Napisane przez asia1010 Pokaż wiadomość
Wg mnie opadł !
Ojj nie strasz, ja dopiero zaczęłam 35. tydzień

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
No to bardzo malo placisz. Moj gin bierze co 3tyg za wizyte 150zl. I mam tylko badanie usg. Choc w moim przypadku gdyby nie ciagle kontrole to nawet bym nie wiedziala ze z nerka jest nie chalo. Zreszta moj lekarz mi ciagle powtarza ze wiele przypadkow zastojow nie zostaje wogole zauwazona przed porodem i dopiero jak wychodza infekcje to sie okazuje ze cos nie tak jest. Dlatego ciesze sie ze mam kontrole i wiem co i jak.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Ja też płacę 150zł za każdą wizytę... Tyle forsy...

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 15:02   #1258
Sandrusia91
Zadomowienie

ja to dzisiaj się jakoś dziwnie czuję :/

brzuch boli jakoś dziwnie, jakoś tak słabo mi..

w ogóle to dopiero co wstałam :/

jakoś plecy mnie dziwnie bolą

ehhhhhhhhhhh

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-08-14, 15:04   #1259
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Każdy zadaje mi to pytanie
Sprawdzę dzisiaj, bo na 17:30 mam wizytę u ginekologa

Ojj nie strasz, ja dopiero zaczęłam 35. tydzień
To dawaj znać co tam w środku mieszka
35 tydzień, może opaść 4 tygodnie przed porodem to 39 w sam raz chyba nie?
Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
ja to dzisiaj się jakoś dziwnie czuję :/

brzuch boli jakoś dziwnie, jakoś tak słabo mi..

w ogóle to dopiero co wstałam :/

jakoś plecy mnie dziwnie bolą

ehhhhhhhhhhh
Straszaki

Ciekawe zresztą co u czarownicy, też się nie odzywa...
Stary 2015-08-14, 15:08   #1260
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
To dawaj znać co tam w środku mieszka
35 tydzień, może opaść 4 tygodnie przed porodem to 39 w sam raz chyba nie?

Straszaki

Ciekawe zresztą co u czarownicy, też się nie odzywa...
no właśnie nie ma żadnych skurczy.. cisza..

boli kręgosłup i brzuch jak na @ ale to wszystko.

brzuch nie jest twardy ani nic..

z rana mnie troche przeczyscilo i tyle.
Położyłam się i dopiero teraz wstałam :/

JULEK 16.08.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości