Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-15, 08:55   #1411
fatal21
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Odpukac ją miałam może 2 gorsE nocki a tak to luz Max 2 pobudki sikowe

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-15, 09:01   #1412
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Moja noc też do bani ://// biodra bolą, ułożyć się nie szło. Wywaliłam tż-eta na kanapę a ten co jakiś czas przychodził i chciał się przytulić, a mi duszno i gorąco.
U mnie dziś podobnie. Mój mąż ma takie coś, nie zawsze, ale akurat dziś mu się aktywowało, że jakoś bezwiednie na śpiocha zaczyna się w nocy do mnie kleić, przytulać (w najlepszym przypadku) albo się do mnie dobierać i np. ściągać mi majtki (w najgorszym przypadku). Nie dawał mi dzisiaj spać. Ja spocona, mokra, a ten się przykleja... Już potem byłam taka wyczulona, że tylko czułam gdzieś jego rękę to odskakiwałam jak oparzona. Ale on totalnie nieprzytomny, nie dociera do niego. Było mi tak ohydnie gorąco, mimo wentylatora, który chodzi non stop.
Stary 2015-08-15, 09:09   #1413
loudres
Zadomowienie

[/COLOR]

No tak, ale z drugiej strony to Iza i jej mąż potrzebują teraz wsparcia bliskich osób. To im jest najtrudniej i to bliscy powinni starać się dopasować do ich oczekiwań i potrzeb. Owszem, nie można wymagać, żeby ktoś reagował tak, jak oni chcą, bo ludzie nie są robotami i nie zawsze wiedzą, jak powinni się zachować (szczególnie w tak trudnej i specyficznej sytuacji, w jakiej znaleźli się oni), ale oni mają prawo do mówienia tego, czego potrzebują i oczekują i powinni dbać przede wszystkim o swoje emocje, a nie skupiać się na "uszanowaniu" innych. To jest teraz ich czas. Bardzo specyficzny, trudny i bolesny, ale - ich.[COLOR="Silver"]
[/QUOTE]

Rozumiem. Tylko nie oznacza to że rodzinie również nie jest ciężko. Ja byłam w takiej sytuacji wiec po części jest dla mnie zrozumiałe zachowanie rodziny. Nie potrafię o tym rozmawiać i koniec.

Mój dzieciak jest takim leniem wogole nie chce mu się do mnie pukac. Jak sama zaczepie to mi odda i dalej nic.

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
U mnie dziś podobnie. Mój mąż ma takie coś, nie zawsze, ale akurat dziś mu się aktywowało, że jakoś bezwiednie na śpiocha zaczyna się w nocy do mnie kleić, przytulać (w najlepszym przypadku) albo się do mnie dobierać i np. ściągać mi majtki (w najgorszym przypadku). Nie dawał mi dzisiaj spać. Ja spocona, mokra, a ten się przykleja... Już potem byłam taka wyczulona, że tylko czułam gdzieś jego rękę to odskakiwałam jak oparzona. Ale on totalnie nieprzytomny, nie dociera do niego. Było mi tak ohydnie gorąco, mimo wentylatora, który chodzi non stop.
Haha a to na igraszki mu się zbiera )

Mój podczas upojenia alkoholowego nie dość ze się do mnie dobiera, to jeszcze potrafi spać z łóżka, nogi mu chodzą. . Ręce.. chrapanie. . tak mnie wtedy denerwuje ze juz mu powiedziałam ze jak będzie pił to idzie spać do starszaka a on śpi wtedy ze mną. I koniec.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 09:20   #1414
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na szczęście nigdy tego przepisu nie pamiętam, bo kocham kluski, mogłabym je jeść same, z sosem, bez rolady, codziennie ale na szczęście nie pamiętam przepisu, więc mi takie pyszne kaloryczne rzeczy nie przychodzą do głowy :

Ja też najczęściej jadam takie z cebulą, kiszonym, boczkiem i/lub kiełbasą, musztardą.

Iza, ich życie toczy się dalej Jak masz znieść to, że jej się udało a Tobie nie? Tak samo jak z innymi kobietami w ciąży, np. z nami. Nie uciekasz od nas przecież, a też jesteśmy w ciąży. Nie stresujemy Cię mam nadzieję Czas leczy rany, a nie czyjaś dzietność czy bezdzietność. Nie patrz na nich, postaraj się, myśl o was, o sobie. Im też na pewno byłoby przykro gdyby wiedzieli, że masz takie odczucia. To jest tak jak komuś ze złamanym sercem ciężko znosić szczęśliwie zakochanych wokół siebie... ale lepiej z nimi przebywać niż się od nich izolować, ja Wam życzę, żebyście tak na to patrzeli na pewno z drugą ciążą będzie zupełnie inaczej. Będziesz ostrożniejsza, bardziej wyczulona, to zrozumiałe, ale na pewno nic nie wydarzy się drugi raz

Ojeju ja mojego też nie lubię jak wypije. On wtedy cały czas gada i nikomu nie daje dojść do słowa... opowiada te same historie, które już mówił, na cały głos, a reszta biednego towarzystwa nie może dojść do głosu
Nie, nie stresujecie mnie, ale nie jest łatwo czytać to wszystko, o czym tu piszecie, wiedząc, że mnie to już nie dotyczy. Zazdroszczę Wam bardzo i nic na to nie poradzę, no i mam wrażenie, że ja tu za wiele napisać nie mogę, bo o czym?... Wy pierzecie i prasujecie rzeczy, chodzicie na badania, a ja wybieram granity na pomnik Córki...
Ale mimo wszystko jest łatwiej, bo Was nie widzę, a nie wyobrażam sobie spotkań np na niedzielnym obiedzie, gdzie szwagierka z roczną córką jest i jeszcze w ciąży, a ja bez dziecka i bez ciąży... No ale może bez sensu tak w przyszłość wybiegać, bo nie wiadomo, co się jak potoczy. A czy drugi raz się nie wydarzy to samo - skąd mam to wiedzieć? Są różne przypadki i kobietom zdarzają się takie sytuacje nie tylko raz w życiu niestety.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 09:28   #1415
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Nie, nie stresujecie mnie, ale nie jest łatwo czytać to wszystko, o czym tu piszecie, wiedząc, że mnie to już nie dotyczy. Zazdroszczę Wam bardzo i nic na to nie poradzę, no i mam wrażenie, że ja tu za wiele napisać nie mogę, bo o czym?... Wy pierzecie i prasujecie rzeczy, chodzicie na badania, a ja wybieram granity na pomnik Córki...
Ale mimo wszystko jest łatwiej, bo Was nie widzę, a nie wyobrażam sobie spotkań np na niedzielnym obiedzie, gdzie szwagierka z roczną córką jest i jeszcze w ciąży, a ja bez dziecka i bez ciąży... No ale może bez sensu tak w przyszłość wybiegać, bo nie wiadomo, co się jak potoczy. A czy drugi raz się nie wydarzy to samo - skąd mam to wiedzieć? Są różne przypadki i kobietom zdarzają się takie sytuacje nie tylko raz w życiu niestety.

bedzie dobrze kochana

jesteście silni !

a my wszystkie będziemy za was mocno trzymać kciuki

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 09:32   #1416
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Haha a to na igraszki mu się zbiera )
Nie wiem na co mu się zbiera, on to robi totalnie nieświadomie, zwykle mnie to rozśmiesza, ale nie jak jestem cała mokra z potu i mam ochotę po prostu spać i nie czuć tego gorąca.

Cytat:

Dokładnie, bez sensu wybiegać tak w przyszłość. Nigdy nie wiemy, co się wydarzy. Po prostu szkoda by było, by czyjaś ciąża i macierzyństwo, zwłaszcza w bliskiej rodzinie, była dla Ciebie powodem do frustracji.Wyobrażam sobie, że to musi być bolesne bo przypomina o własnej stracie.
Stary 2015-08-15, 09:32   #1417
owieczkaa
Zakorzenienie

Dobry - u mnie też noc nie należała do najlepszych, biodra bolą mimo cebuszki, skurcze w łydkach złapały mnie chyba z 30 razy, mały się słabo ruszał wiec też mnie to martwiło (jak na złość teraz jak wstałam to szaleje)... Ech.

Izabela - przede wszystkim musisz być dobrej myśli. Limit nieszczęść już wyczerpany, koniec kropka! Jasne że będziesz się bardziej bała, to normalne ale staraj się być optymistką. Co do ciąży szwagierki... to na pewno boli, ale z drugiej strony trudno oczekiwać od całego świata żeby się zatrzymał. Życie płynie dalej swoim torem i tak ma być! Wy też niedługo będziecie w zupełnie innym miejscu niż jesteście teraz. Czas zaleczy rany a wy będziecie tulić gromadkę dzieci
Stary 2015-08-15, 09:37   #1418
Sandrusia91
Zadomowienie

owieczkaa- a straszaków nie było ? :P

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-08-15, 09:40   #1419
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
owieczkaa- a straszaków nie było ? :P
Jak zwykle cały wieczór, a na noc spokój... Tak jak mówię tylko skurcze łydek u mnie regularne ale nie sądzę że mi się z tego powodu rozwarcie zrobi haha
Stary 2015-08-15, 09:48   #1420
czarownica_tea
Zakorzenienie

Dobry

a ja jak jest tak gorąco to nie mogę spać z cebuszką i dostała kopa pod łóżko i o dziwo śpi mi się lepiej

u mnie nawet straszaki zniknęły i nie wiem o co chodzi? Może Ala zrezygnowała z wyjścia i zostaje na stałe

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 09:52   #1421
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Dobry

a ja jak jest tak gorąco to nie mogę spać z cebuszką i dostała kopa pod łóżko i o dziwo śpi mi się lepiej

u mnie nawet straszaki zniknęły i nie wiem o co chodzi? Może Ala zrezygnowała z wyjścia i zostaje na stałe
Bez cebuszki to ja mam taki ból miednicy że bym w życiu nie dała rady spać. Ta z motherhood o dziwo jest taka chłodna, pamiętam jeszcze zimą czy wczesną wiosną że taka była zimna czasami że aż nieprzyjemnie było ją między nogi brać.

No to klub <21 dzielnie się trzyma na razie

A tak w ogóle to witam się w 39 tygodniu wg OM i w terminie porodu wg USG...

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-08-15 o 10:05
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 10:08   #1422
petel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Hej,

u mnie od jakiegoś czasu też noce już ciężko. Długo zasypiam, szybko się budzę ... gorąco. Na szczęście grzmi więc czekam na burzę

AAkkzzii - faktycznie masz bardzo duży brzuszek..

To dobrze, że dociera bo do mnie jakoś nie. Mam wrażenie, że jestem zupełnie nieprzygotowana mimo, że właściwie wszystko co ważne zrobione. Przeraża mnie to, że całkiem sama będę musiała zadbać o takie maleństwo i to już niebawem.
No ja mam tak samo. Wcale mi się nie spieszy do porodu, jeszcze tak spokojnie ze trzy miesiące mogłabym sobie pobyć w ciąży na luzie i w sumie jak części z Wam się tak spieszy, to nie rozumiem
Znaczy wiem, że może być Wam po prostu już ciężko (ja się dobrze czuje, przeszkadzają mi tylko jakieś drobiazgi i gdyby nie noga to w ogóle byłoby super)

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:

Haha, ja w listopadzie zrobiłam lepszy numer. Pojechałam na wesele nad morze. Wzięłam kieckę na weselę, śliczną, której nie miałam lata na sobie. I drugą, właśnie na poprawiny. Jak się ubierałam na to wesele, już wiecie, makijaż, fryzura, buty... okazało się, że ta śliczna sukienka to była na mnie dobra, ale 7 kg temu
Dobrze, że miałam tą na poprawiny ze sobą to poszłam w niej.
No ona od początku była na mnie za ciasna (po prostu nie na moją budowę, gdzie nie mam prawie ani talii ani bioder), ale że jest taka piękna, to kto by się tam przejmował
petel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 10:10   #1423
party_girl7
Zakorzenienie

Dzień dobry
Byłam w kościele, specjalnie poszłam na 8 rano choć ledwo wytrzymałam ten zaduch ale udało się i byłam na całej mszy.
Teraz leżę przy wentylatorze. Juz nie mogę się doczekać tego ochłodzenia bo u nas to non stop 30 parę stopni, 0 deszczu no nic kompletnie, żadnej ochłody trawa to już jest w ogrodzie cała żółta, zeschnieta... Oj będą kiepskie zbiory w tym roku i ceny wzrosną za żywność
Stary 2015-08-15, 10:16   #1424
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez petel Pokaż wiadomość
Może wydrukuj sobie http://www.rodzicpoludzku.pl/images/...ontrolnych.pdf i idź następnym razem z tym na wizytę. To jest dziwne podejście.

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:51 ----------

No tak, ale z drugiej strony to Iza i jej mąż potrzebują teraz wsparcia bliskich osób. To im jest najtrudniej i to bliscy powinni starać się dopasować do ich oczekiwań i potrzeb. Owszem, nie można wymagać, żeby ktoś reagował tak, jak oni chcą, bo ludzie nie są robotami i nie zawsze wiedzą, jak powinni się zachować (szczególnie w tak trudnej i specyficznej sytuacji, w jakiej znaleźli się oni), ale oni mają prawo do mówienia tego, czego potrzebują i oczekują i powinni dbać przede wszystkim o swoje emocje, a nie skupiać się na "uszanowaniu" innych. To jest teraz ich czas. Bardzo specyficzny, trudny i bolesny, ale - ich.

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Eee, tylko że Wrocławia i Katowic nie można wrzucać do jednego worka. To kompletnie inny region.
I szczerze mówiąc, nigdy we Wrocławiu (a pochodzę stąd i mieszkam tu od zawsze) nie zauważyłam takich zachowań na weselu (no dobra, raz zmieniłam kieckę na weselu na wygodniejszą, bo strasznie się uparłam, że na pewno schudnę i trzymałam się tej wersji do którejś tam godziny, a potem już nie miałam siły )
No ale nikt im przeciez nie broni o tym rozmawiac. Moze po prostu reszta rodziny nie umie sie do tej rozmowy dostosowac. Minie troche czasu i mysle ze bedzie ok. Moze nie kazdy jest na to gotowy albo chce o tym rozmawiac. Trzeba uszanowac obydwue strony. Wiem ze to smutne . Jakby tobie umarl ktos z rodziny i nie mialabys o choty o tym dyskutowac to robilabys to? To raczej zbyt bolesna rzecz.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Ja wrocilam niedawno od siostry. Pojechalismy na godzine na kawe a siedzielismy caly wieczor az TZ ze szwagrem sie zwazyli jak ruski autobus i wiozlam do domu zwloki.

Przed chwila znow powtorka Kossakowskiego jak 'rodzil'. Pierwszy raz to widzialam i powiem szczerze, ze mi krew w zylach zmrozilo. Do tej pory nie ogladalam ani jednego programu o porodach. Na poprawe humoru wlaczylam sobie Sok z żuka kurcze... i jeszcze z TZ wymyslilismy sobie znow wyjazd do Zakopca na 'chwile' ale jutro podejme decyzje. Szwagier jedzie dzis w nocy i ogarnie jak tam dojazd na Zakopiance i jesli bedzie ok i znajdzie nam nocleg to pewnie sie zdecydujemy.
Ja chcialam jechac nad jezioro ale oczywisty tekst "nie mam kasy" ....... 😠

Cytat:
Jednak nie wiem czy sie zdecydujemy na ten bo chyba predzej zabije tego debila. Czy to nie moze sie po prostu napic i spac tylko teraz bedzie jeczal, gadal, rzucal sie jak wsza na ☠☠☠☠zie, sapal i ☠☠☠☠ wie co jeszcze. Nerwowo mnie wykonczy. A ja cala noc bede musiala to wysluchiwac i znosic a na dodatek uwazac na siebie i brzuch bo wierzga rekami i nogami ze az strach.

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

Tak. Jak juz to jutro. Bo TZ ma koncowke urlopu.
Bylo go z wyra zwalic

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 10:31   #1425
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Dobry

u mnie tak samo.. jak były tak ciszaaa

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-08-15, 10:33   #1426
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość

A tak w ogóle to witam się w 39 tygodniu wg OM i w terminie porodu wg USG...
Owca!!!!!!!!!
Jeju my chyba naprawdę niedługo będziemy miały dzieci a wy niektóre to już na dniach

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-08-15, 10:34   #1427
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
No Jezu drogi a ja chyba zwariuje. Jaka ciulowa noc. nie zmruzylam jsszcze oka a to 3 godzina. Siku latam co 5 minit po dwie kropeli. Nie idzie sie ulozyc. Wszystko boli. Wszystko swedzi. Ten na dodatek mi tu nad uchem gada i sie drze przez sen. Chce mi sie plakac. Jestem taka zmeczona
Ja bym go wywalila z wyra na podloge. Moj tez jest taki owsik w lozku jak sie upije. Oatatnio jak mi zrobil taki numer to nawet sie z nim nie kladlam bo miala bym to samo co ty
Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
rzytul: Ja tez nie spie, wszystko ciagnie i boli. Nie umiem przewrócić sie w lozku, jeszcze spanie na boku mnie dobija, zwlaszcza ze przed ciaza spałam na brzuchu ciagle latam siku, jeszcze dostalam tablety na infekcje to juz w ogole komfort w majtasach zerowy :/
Aaach spanie na brzuchu kiedy to bylo... czekam z utesknieniem na ten dzien
Co do przewracania to tez u mnie kulawo. Plecy rwa jak sie klade na lewy bok a na innym podobno nie powinno sie za dlugo spac
Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
Pisalyscie o płatnych wizytach. Moja gin uznawana i nas za dobrą przyjmuje też prywatnie bo na nfz nie zawsze są się do niej zapisać i jak moja szwagierla do niej poszła właśnie prywatnie potwierdzić ciążę to od razu dała jej karyeczke żeby ją na nfz zapisać bo ma taką zasadę że ciąża wymaga zbyt wielu badań żeby za to płacić. I jej wizyty zawsze są full opcja. Więc to od lekarza zależy jak chce przyjąć.niektórym tylko na kasie zależy.

---------- Dopisano o 04:29 ---------- Poprzedni post napisano o 04:27 ----------

Oby było wszystko ok. Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 04:31 ---------- Poprzedni post napisano o 04:29 ----------

Twój stres też pewnie na niego trochę oddziaływanie. Spokojnie. Dobrze ze jesteś pod kontrolą

---------- Dopisano o 04:34 ---------- Poprzedni post napisano o 04:31 ----------

Czasami jak sobie wypnie to naciąganie brzuch do granic możliwości. Najgorzej jest jak zrobi to po tym jak się najem. Wtedy czuje ze zaraz pekne

---------- Dopisano o 04:35 ---------- Poprzedni post napisano o 04:34 ----------

---------- Dopisano o 04:38 ---------- Poprzedni post napisano o 04:35 ----------

A czujesz te skurcze?

Co za dziady. Dobrze ze chociaż cie zbadał i na resztę zapisana jestes

---------- Dopisano o 04:41 ---------- Poprzedni post napisano o 04:38 ----------

Iza mam nadzieję że szybciutko uda wam się z kolejną dzidzia. A szwagierka się nie stresuje, to nie ma żadnego znaczenia.

---------- Dopisano o 04:43 ---------- Poprzedni post napisano o 04:41 ----------

Mój mały też ostatnio często czka nawet 3-4 razy dziennie. Aż się zastanawiałam czy to normalne

---------- Dopisano o 04:47 ---------- Poprzedni post napisano o 04:43 ----------

Dobrze że się tetno unormowalo :-D
Boszz cellulit u chłopa i taka panika. Dobrze ze faceci nie przeżywają nassych dolegliwości:-P
Nie nie czuje narazie skurczy. Ale brzuch mi twardnieje co jakis czas.

Wczoraj wyszlismy (ja raczej dokustykalam) do sadiada na grilla. Walnelam sie na kocu na trawie i zasnelam ale mi bylo dobrze, powietrze takie fajne. Az sie nie chcialo wracac do tej zaduchy w chacie.
Dzis znow ma byc 35st

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-15, 10:34   #1428
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Owca!!!!!!!!!
Jeju my chyba naprawdę niedługo będziemy miały dzieci a wy niektóre to już na dniach

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
jakoś się na to narazie nie zapowiada :sly: :sly: :sly: :sly: :sly:

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-08-15, 10:36   #1429
Małgosia89
Zakorzenienie

A moj TZ sie smieje ze mi na porodowce telefon zabierze.. a teraz to ja przeciez nic nie robie tylko Was podczytuje

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 10:37   #1430
Rybulka
Zakorzenienie

A my z mężem mamy w ten weekend urlop od starszego syna Drugi raz w swoim 5-letnim życiu z własnej nieprzymuszonej woli pojechał na parę dni do moich rodziców Wczoraj wykorzystaliśmy to i chyba pierwszy raz od momentu, kiedy syn pojawił się na świecie byliśmy razem do późna ze znajomymi w knajpie. Mąż dziś odchorowywuje

Aakkzzii, ja bym powiedziała, że masz normalny brzuch jak na ten czas
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 10:38   #1431
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Ja tez . Do tego mam tego Tapatalka który za każdym razem jak któraś coś napisze drynda mi więc w nocy w dzień non non stop

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 10:39   #1432
Sandrusia91
Zadomowienie

a ja idę umyć klatkę

trochę chłodno jest na dworze to trochę ogarnę coś w domu, bo z tego nic nie robienia to do głowy można dostać

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-08-15, 10:41   #1433
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

I z chęcią bym wyłączyła to powiadamianie ale nie wiem jak. Wiem ze w poprzednim tel sygnalizowalo mi tylko jak ktoś odpowiedział na mojego posta a nie za każdym razem

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
a ja idę umyć klatkę

trochę chłodno jest na dworze to trochę ogarnę coś w domu, bo z tego nic nie robienia to do głowy można dostać
Tez dziś musze posprzątać bo bd mieć gości. Ech

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 10:45   #1434
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
I z chęcią bym wyłączyła to powiadamianie ale nie wiem jak. Wiem ze w poprzednim tel sygnalizowalo mi tylko jak ktoś odpowiedział na mojego posta a nie za każdym razem
Klikasz w menu po lewej stronie (nie na tym watku, ale na stronie z wszystkimi), potem ikonka srobek po prawej stronie i wchodzisz w Powiadomienia. Tam masz opcje do wyboru

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 10:46   #1435
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Tez dziś musze posprzątać bo bd mieć gości. Ech

Wchodzisz na ustwienia powiadomien i tam mozna to zmienic
Przed aktualizacja tez mi informowało tylko o cytatach do mnie a teraz co mto nie napisze to drybdal. Moj tz az miał nierwa wiec wylaczylam powiadomienia

Stary 2015-08-15, 10:55   #1436
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Myślę, że jak teraz się uda, to będziesz dużo mocniej monitorowana i mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Tobie jest trudno pisać z nami, ale wierz mi, czasem i my się zastanawiamy na ile możemy sobie pozwolić w odpowiedziach czy pytaniach do ciebie, pomimo, że cię osobiście nie znamy. A szwagierce jest pewnie dużo bardziej przykro niż całej reszcie i pewnie czuje się w tej sytuacji bardzo niekomfortowo, ale świat idzie do przodu, wam teżsię na pewno uda. I mam nadzieję, że dasz nam znać

Cytat:
Dobry

Z mojąjest tak samo. Jak tylko jej dotknęłam to się cała pociłam i tylko pod głowę ją teraz podkładam a tak to sobie kołdrę biorę między nogi i do przytulenia. U teściowej to całkiem wywaliłam wszystko. Spałam na mikroskopijnym jaśku a i tak nawet prześcieradło mnie grzało

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
A moj TZ sie smieje ze mi na porodowce telefon zabierze.. a teraz to ja przeciez nic nie robie tylko Was podczytuje
taa, niech spróbuje! Będzie miał z nami do czynienia

Cytat:
Ja tez . Do tego mam tego Tapatalka który za każdym razem jak któraś coś napisze drynda mi więc w nocy w dzień non non stop

Ja tez tak mam ale albo wyciszam tel, albo wyłączam przepływ danych i nie działa mi internet

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

☠☠☠☠a w☠☠☠☠iłam się Miał wczoraj przyjechać tż. Po 22 napisał, że przyjedzie jutro. No ok, niech po nocy nie jedzie. Miałam nadzieję, że przyjedzie rano i co? Jest godzina prawie 11, a jego dalej nie ma. Dzwonię, a on czeka na mamusię, bo poszła do kościoła i ma mu dać ogórki Bo oczywiście nie można było tych ogórków przygotować wczoraj, albo rano! I tak sobie przyjedzie, będzie godzina 15, zaraz będzie wielce zmęczony. Jutro będzie pół dnia spać i pojedzie do domu. Już mu miałam powiedzieć, że jak tak, to żeby się wcale nie fatygował Tylko rozpieprzył mi cały weekend a chciałam jechac nad jezioro a tak to bym sobie z mamą pojechała.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-08-15, 11:04   #1437
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Witam się w 36tc <3. Jak ten czas leci.
Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Ja bym go wywalila z wyra na podloge. Moj tez jest taki owsik w lozku jak sie upije. Oatatnio jak mi zrobil taki numer to nawet sie z nim nie kladlam bo miala bym to samo co ty

Aaach spanie na brzuchu kiedy to bylo... czekam z utesknieniem na ten dzien
Co do przewracania to tez u mnie kulawo. Plecy rwa jak sie klade na lewy bok a na innym podobno nie powinno sie za dlugo spac

Nie nie czuje narazie skurczy. Ale brzuch mi twardnieje co jakis czas.

Wczoraj wyszlismy (ja raczej dokustykalam) do sadiada na grilla. Walnelam sie na kocu na trawie i zasnelam ale mi bylo dobrze, powietrze takie fajne. Az sie nie chcialo wracac do tej zaduchy w chacie.
Dzis znow ma byc 35st

Ja tez czekam z utęsknieniem na spanie na brzuchu

Mój jak nie dopiero to tez do mnie się klei.
Cytat:

Można je wyłączyć. Ja mam od znaczone w tapatalku i w telefonie aby powiadomienia były o określonych godzinach.

Owca ty to zaraz jedziesz ma porodowke.
Ja 39 tc... Gratulacje
Stary 2015-08-15, 11:09   #1438
Sandrusia91
Zadomowienie

kurdeeee.

ale jestem zła :/

mamy za☠☠☠istych sąsiadów :/ :/ niech ich ch.uj strzeli normalnie...

nie wiem jak tak można żyć i to jeszcze z dziećmi..

normalnie patologia jakaś :/ :/ :/

kur.waaaaa.. nawet jakbym myla i zamiatala ta klatkę 5 razy dziennie to i tak jest uwalonaaa :/

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-08-15, 11:19   #1439
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
kurdeeee.

ale jestem zła :/

mamy za☠☠☠istych sąsiadów :/ :/ niech ich ch.uj strzeli normalnie...

nie wiem jak tak można żyć i to jeszcze z dziećmi..

normalnie patologia jakaś :/ :/ :/

kur.waaaaa.. nawet jakbym myla i zamiatala ta klatkę 5 razy dziennie to i tak jest uwalonaaa :/
Nasraj jej na wycieraczke i rozmaż po drzwiach i przed nimi i zostaw karteczkę "teraz macie jak w domu"

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Owca ty już powinnaś zakładać wątek na odchowalni

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-08-15, 11:19   #1440
czarownica_tea
Zakorzenienie

Ja sprzątam na raty, po pierwsze gorąco, po drugie brak kondycji

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości