Mamusie czerwcowe 2015! :) - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-15, 22:05   #4501
kaczuszka1986
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)

Helloł u nas spoko dzionek, popołudnie spędziliśmy tylko z TŻ-poszliśmy na żużel - Noemi została z T i było wporzadku chociaż trułam żeby zadzwonił i zapytał jak tam, no ale się śmiał ze mnie i pow że gdyby było źle to mama by zadzwoniła.. No ale wiecie jak to jest chyba też trochę tesknilam za chwilami tylko we dwoje więc wyszło nam to na dobre
Poldzik współczuje zapalenia
W ogóle tak jak kejti nie wyobrażam sobie krzyku od rana do wieczora.. moja chwilę pokrzyczy i panikuje, także chylę czoła
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 22:54   #4502
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Szuu szkoda mi Ciebie a przybiera dobrze na wadze?może nie dojada? Kurcze szkoda, że taki maluch nie może nam jakoś zakomunikować co mu jest, było by o wiele łatwiej.
Ja Ciebie podziwiam, u nas ataki płaczu były ze 3 razy i myślałam że zwariuję... spróbujcie ten sab simplex, babka na chełmie sprzedaje od ręki. Nam sporo pomógł, i w ogóle ma super opinie wiele matek uratował ten lek.
Ojj tak u nas też życie ratuje i póki co uzywamy go do każdego karmienia, u naszej od paru dni jest naprawde lepiej, ale byly takie dni, ze potrafiła krzyczeć non stop

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 23:33   #4503
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
moja mała aktoreczka była dziś cały dzień przesłodka, nawet zaczeła sie uśmiechać- ale to wiadomo- przy ludziach. jak wróciliśmy do domu zrobiła sie marudna i usypiałam ją 2 razy dłużej

biedactwo zdrówka

2 razy w życiu założyłam małej czapke po kąpieli. i to było w pierwszym tygodniu po wyjściu ze szpitala- kiedy było chłodno. teraz kiedy jest gorąco nie widze potrzeby- jedyne co to nie dopuszczam do przeciągów. jak sie uszka zmoczą to to wycieram i już. po kąpieli od razu jest butla i lulu więc z sypialni już nie wychodzimy

a może to ciemieniuszka? my walczymy z tym 3 dzien. używam olejku migdałowego i ładnie schodzi

teściówka mnie uczuliła żeby przy karmianiu główka nie leżała poziomo tylko zawsze była tak uniesiona żeby uszka były wyżej niż gębusia i przełyk. mówiła że jak sie dziecko zakrztusi i płyn wleci do złej dziurki to z uszami bedzie masakra....wtedy bedzie płakać przy każdym łyku i sie prężyć.
tak że teraz bardzo tego pilnuje
Dzis wykapaliśmy w Dadzie i wyszorowalismy ta główkę i rano zobacze czy to była skóra, ciemieniucha czy tylko krochmal we włosach.

Nie wiedziałam ze nie wolno na płasko karmić, czuje sie taka glupia , co chwile cos okazuje sie ze robię zle...

T nie przyjeżdzają jutro

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 23:43   #4504
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

hej, my caly dzien w drodze dzis zakupy, znajomi itp bylismy wieczorkiem na spacerze i mala sie rozplakala w wozku wiec wzielam ja na rece i nalozylam jej czapeczke..ogolnie to czapeczki nie nakladam malej

teraz moj maz usypia codziennie mala przed 22 wiec mamy mala rutyne i od 22 mala spi do 3 dzis malutka zreszta jak zwykle nie marudzila, ladnie jadla i spala

jutro robimy grilla, znajomy zamarynowal zeberka i ni musze jutro gotowac obiadu.

a i mamy chrzestnych dla naszej malej czyli chrzciny beda wrzesien/pazdziernik

poldzik-biedny Alek, mam nadzieje ze szybko przejdzie zapalenie..
szuu wlasnie tak myslalam ze moze konrad sie nie najada i dlatego tak placze..moja tez tak plakala i leciala z wagi.. trzeba wszytsko sprawdzic..
krople sab simplex tez czytalam duzo pozytywnych opinii i pomagaja na kolki.. moja mala na szczescie nie ma kolek, zlote dziecko no i kupilismy malej nowy bujaczek, bo ten uzywany jakos jej nie przypadl do gustu..we wtorek bedzie dostarczony wiec zobaczymy

kaczuszka ale macie fajnie, ze mozecie sobie pobyc tylko we dwoje

industria-moja tez jest taka przeslodka gdy jest duzo ludzi i jest w centrum zainteresowania, a pozniej w domu dwa razy dluzej trzeba ja usypiac ...

dzis mialam z mala rozmowe, tak samo moj maz no tak fajnie zagaduje te swoje uu i guggu i ten usmieszek slodki

country - tez uwielbiam wloska kuchnie moj szwagier jest wlochem i jak on zrobi spaghetti albo pizze albo nalesniki oooooooooooo matko i corko

alkamor- ja tez wybieram sie na silownie,,bylam z mala i pytalam o basen, musze zadzwonic i spytac dziewczyne o zajecia dla dzieciaczkow

justi - moja mala lubi jak mowimy na nia rybka albo lilucha hehe

tez jak kapiemy mala mocze jej uszka, ale zawsze trzymam glowe, chociaz ostatnio coraz trudniej bo rosnie nam wiercipietka mala

kejti,sylwka tez nie lubie jak moja placze.. dzis tak miala bo zrobila kupke i byla glodna..oj histeria na calego..dobre 5 minut krzyku..ale zjadla i poszla spac

marei my tak samo

wczoraj bylam z mala wieczorkiem na spacerze i spotkalam znajoma..bylo na podworku 18 stopni, wiec mala bodziak na dlugi rekaw, cienkie spodnie i skarpetki no i cienki kocyk...a kolezanka do mnie -ale ona ma zimne raczki!!! mowie jej ze sprawdza sie szyjke i karczek a raczki dzieci male moga miec ciagle zimne i to nie znaczy ze im zimno i pytala czemu nie ma czapeczki.. a ja mowie jej, przeciez nie wieje, a w gondoli praktycznie nie ma opcji zeby ja zawialo.. heh i tyle co mi doradzila

chyba moge sie pochwalic-pozegnalismy ciemieniuche
Stary 2015-08-16, 06:04   #4505
201710041131
Konto usunięte

Sylwusiach na 100% sie najada, mam duzo pokarmu, on efektywnie ssie, jak sie naje to robi dziobek i juz nie chce no i przybiera na wadze i to duzo...

Na głowie to był krochmal bo dzis nic nie ma

A jaki bujaczek macie teraz?

Stary 2015-08-16, 06:38   #4506
poldzik
Zadomowienie

Taki masakryczny to byl na szczescie tylko jeden dzien. Myslelismy ze to brzuszek bo maly robi zielona kupe. Poszlismy szybko do lekarza zbadala i powiedziala ze to ucho i kupy zielone tez od tego- ze stresu. Teraz juz lepiej, spi w dzien i w nocy, je, nie wyje tak, troche sie tylko denerwuje przy jedzeniu pewnie jak ssie to mu przeszkadza. No i kupa nadal zielona

---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ----------

Nam lekarka powiedziala ze to od ulewania, mleko mu nalecialo do ucha.

---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ----------

Ja tez pierwsze slysze o tej pozycji przy karmieniu.
Ja czapeczki nie zakladam upaly sa!
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 07:46   #4507
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Sylwusiach na 100% sie najada, mam duzo pokarmu, on efektywnie ssie, jak sie naje to robi dziobek i juz nie chce no i przybiera na wadze i to duzo...

Na głowie to był krochmal bo dzis nic nie ma

A jaki bujaczek macie teraz?

to dobrze ze nie ma ciemieniuchy,, my teraz mamy bujaczek z chicco

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
Taki masakryczny to byl na szczescie tylko jeden dzien. Myslelismy ze to brzuszek bo maly robi zielona kupe. Poszlismy szybko do lekarza zbadala i powiedziala ze to ucho i kupy zielone tez od tego- ze stresu. Teraz juz lepiej, spi w dzien i w nocy, je, nie wyje tak, troche sie tylko denerwuje przy jedzeniu pewnie jak ssie to mu przeszkadza. No i kupa nadal zielona

---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ----------

---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ----------

tutaj generalnie dzieci sa chartowane od urodzenia.. bez czapek caly rok a najsmieszniejsze jest to ze nawet dorosli w zme nosza japonki i letnie ciuchy a w lato chodza w zimowych kurtkach i czapkach heheh
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lezaczek-bujaczek-chicco-mega.jpg (116,5 KB, 10 załadowań)
Stary 2015-08-16, 08:46   #4508
Irmusia81
Zakorzenienie

Szuu, Poldzik- to nie prawda że główka musi być wyżej w czasie karmienia więc się nie stresujcie 😉 bo przy butelce to jest realne ale przy kp...wtedy np nie wolno byloby karmić na leżąco. Tak samo na rogalu. Przecież ciało dziecka jest wtedy niemal równo w poziomie. Główka odrobinę wyżej.
Jestem pewna że gdyby nie było wolno karmić w poziomie to mówili by o tym doradcy laktacyjni i położne.
Słyszałam tylko że jeśli dziecko dużo ulewa to trzeba się starać karmić tak by główka była pod kątem trzydziestu stopni.

Także jak dla mnie zapalenie może być id ulewania lub od zawiania.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 09:42   #4509
Aika213
Wtajemniczenie

Mamusie czerwcowe 2015! :)

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
to dobrze ze nie ma ciemieniuchy,, my teraz mamy bujaczek z chicco

tutaj generalnie dzieci sa chartowane od urodzenia.. bez czapek caly rok a najsmieszniejsze jest to ze nawet dorosli w zme nosza japonki i letnie ciuchy a w lato chodza w zimowych kurtkach i czapkach heheh

Miałam tez to pisać, zima a oni w japonkach i krótkich spodenkach. Malutkie dzieci z gołymi stopami i bez czapki w grudniu i styczniu to tez częsty widok. Ale nie ma co, zahartowani to oni są. Mój maz to cała zimę bez kurtki bo jemu nie jest zimno.
Wiec ja czapki tez nie zakładam, zacznę jak zrobi sie zimno na jesień. Po kąpieli nigdy nie zakładam.

Poldzik- dużo zdrowia dla synka.

My dziś idziemy na 3 urodziny do siostrzeńca Tz, wczoraj byliśmy na 3 urodzinach u mojej siostrzenicy. Wróciliśmy i Amy była rozdrażniona, płakała. Ale to chyba dlatego, ze było głośno, biegające i krzyczące dzieci wiec nie mogła spać bo cały czas sie wybudziła przy hałasie. Dziś pewnie czeka nas to samo.

Edytowane przez Aika213
Czas edycji: 2015-08-16 o 09:47
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 09:56   #4510
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Alek ma zapalenie ucha, nawet nie bede probowac was nadrabiac
Ojeeej biedny maluszek, zdrówka!

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
hej

wpadłam powiedzieć tylko,że niemiłosiernie w☠☠☠☠ia mnie tż
zabije dziada kiedyś chyba

sorry
Mnie też ostatnio mój do szału doprowadza........ wczoraj zaczęłam prasować i zostawiłam Małego pod opieką ojca, a ten zamiast się nim zająć to se w gierkę nasuwa na telefonie... oczywiście nie zauwazył że Młody marudzi bo jest śpiący i zaczęła się histeria bo Julek jak chce spać to się drze jak opętany! Przez pół godziny go usypiałam a na 15 jechaliśmy w gości i jeszcze się Tż głupio pytał "i co robimy co robimy?" Myślałam że go palnę w łeb. W końcu kazałam wyjść do kuchni bo w tym w☠☠☠☠ie nie mogłam się skupić na usypianiu, wyszedł i Mały od razu zasnął

Cytat:
Mój dziś od rana tak się drze, że ręce opadają... Aż poprosiłam babcię żeby przyszła, bo musiałam iść psy nakarmić bo nic jeszcze nie jadły. Babcia nosiła 2 h bez przerwy i w końcu padł od tego płaczu, ale co chwilę się budzi i wierzga i się drze...

Nie pomogło, 4 razy już kąpaliśmy go w tym...

Dobrze, że moi rodzice dziś wracają, jutro wracam do Gdańska, przynajmniej mi te psy "odpadną"...

Ale jeszcze jutro T przyjeżdżają, już ostatnio T się burzył, że 21 a my małego jeszcze nie kąpaliśmy (zawsze tak kąpiemy bo Tż późno wraca)

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Czym Cię stary w☠☠☠☠ił?
Eh... Trzymaj się!!

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
aj, bo głupa ze mnie robi

wyszliśmy teraz z małym na dwór, w cień posiedzieć. Myślałam,że pogadamy itp bo tak mało mamy czasu dla siebie a ten chipsy, piwko i na telefonie sobie gra
to go zostawiłam z dzieciem, niech se pije i siedzi sam
teraz się moi rodzice do niego przysiedli, a niech se siedzi z teściami gbur jeden

i jeszcze na moją uwagę,że codziennie piwkuje wpiera mi że wczoraj nie pił jak ja czułąm od niego a nos mam dobry
Ooo normalnie jak mój! Jeszcze za każdym razem jak jedziemy gdzieś do znajomych to obiecuje że tylko piwko piwko, a wczoraj chodzili co chwila do domu i walili wódę Kiedyś się w☠☠☠☠ię i taksówką pojadę do mamy a tego pijaka zostawię niech se chleje choćby do rana

Cytat:
moja mała aktoreczka była dziś cały dzień przesłodka, nawet zaczeła sie uśmiechać- ale to wiadomo- przy ludziach. jak wróciliśmy do domu zrobiła sie marudna i usypiałam ją 2 razy dłużej

biedactwo zdrówka

2 razy w życiu założyłam małej czapke po kąpieli. i to było w pierwszym tygodniu po wyjściu ze szpitala- kiedy było chłodno. teraz kiedy jest gorąco nie widze potrzeby- jedyne co to nie dopuszczam do przeciągów. jak sie uszka zmoczą to to wycieram i już. po kąpieli od razu jest butla i lulu więc z sypialni już nie wychodzimy

a może to ciemieniuszka? my walczymy z tym 3 dzien. używam olejku migdałowego i ładnie schodzi

teściówka mnie uczuliła żeby przy karmianiu główka nie leżała poziomo tylko zawsze była tak uniesiona żeby uszka były wyżej niż gębusia i przełyk. mówiła że jak sie dziecko zakrztusi i płyn wleci do złej dziurki to z uszami bedzie masakra....wtedy bedzie płakać przy każdym łyku i sie prężyć.
tak że teraz bardzo tego pilnuje
Ale że co, że z buzi mleko do uszu poleci? Przecież przełyk się nie łączy z uszami nijak
Mi mama coś tam wspominała o tej pozycji ale olałam :P

Cytat:
Dzis wykapaliśmy w Dadzie i wyszorowalismy ta główkę i rano zobacze czy to była skóra, ciemieniucha czy tylko krochmal we włosach.

Nie wiedziałam ze nie wolno na płasko karmić, czuje sie taka glupia , co chwile cos okazuje sie ze robię zle...

T nie przyjeżdzają jutro

Wolno karmić na płasko, nie stresuj się

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 10:18   #4511
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:

Z tym mlekiem w uchu to możliwe. Moja położna tak też twierdzi. Dlatego jak kładę Małego na boczku to pod ucho podkladam pieluszke.
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 11:24   #4512
industria
Zakorzenienie

Cytat:

T nie przyjeżdzają jutro

eeej, skończ, żadna z nas nie jest alfą i omegą i wszystkiego musimy sie uczyć

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Szuu, Poldzik- to nie prawda że główka musi być wyżej w czasie karmienia więc się nie stresujcie 😉 bo przy butelce to jest realne ale przy kp...wtedy np nie wolno byloby karmić na leżąco. Tak samo na rogalu. Przecież ciało dziecka jest wtedy niemal równo w poziomie. Główka odrobinę wyżej.
Jestem pewna że gdyby nie było wolno karmić w poziomie to mówili by o tym doradcy laktacyjni i położne.
Słyszałam tylko że jeśli dziecko dużo ulewa to trzeba się starać karmić tak by główka była pod kątem trzydziestu stopni.
może to chodzi włoąsnie o to ulewanie- tak profilaktycznie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość

Ale że co, że z buzi mleko do uszu poleci? Przecież przełyk się nie łączy z uszami nijak
Mi mama coś tam wspominała o tej pozycji ale olałam :P

Wolno karmić na płasko, nie stresuj się
nie wiem o co chodzi dokładnie, ale skoro starsze "mamy" o tym wspominają to może coś w tym jest. może to faktycznie chodzi o pfofilaktyke przy ulewaniu, albo poprostu o to żeby sie dziecko nie krztusiło tak łatwo...

mnie też tż w☠☠☠☠ia..popłakałam sie
i mam wrażenie że moje dziecko mnie nienawidzi za czyszczenie noska
Stary 2015-08-16, 11:49   #4513
201710041131
Konto usunięte

Mnie tez nienawidzi a czyszczę codziennie od 2 tyg zycia ale fluki wciąż zielonkawe a pediatra mówi zeby sie nie przejmować

Stary 2015-08-16, 11:59   #4514
haniula1803
Rozeznanie

Witam, ale mam nadrabiania ale najpierw muszę się wam wyzalic...
Juz po chrzcinach Zosia zaczęła płakać juz w kościele i płakała lub jeczała cały dzień jak jeszcze nigdy wogole nie chciała spać oczywiście wszyscy mieli złote rady co robić żeby nie płakała lub co jej może być wiec ja byłam albo przy cycku albo wymienialam talerzyki pazylam kawę lub podawalam kolejne danie a jeszcze stałam przy zmywaku, najwięcej pomogła mi moja mama i chrzestna a mój brat ( kucharz na którego tak liczyłam) tylko szczelal fochy a bratowa jak zasiadła za stołem tak siedziała a najlepsze jest to że umówiliśmy się z nimi ze przychodzą bez prezent w zamian za to ze nam pomogą przy imprezie. Po południu zrobiło się chłodniej przenieśliśmy imprezę na teraz i rozpalilismy grilla po pół godziny przyszła burza z piorunami Zośka się jednego wystraszyla zaczęła płakać jeszcze gorzej zaszylam się z nią w sypialni i tam spędziłam prawie całą resztę imprezy TZ zły na mnie ja na niego a jedzenie zostało tyle że szkoda gadać
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 12:04   #4515
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
eeej, skończ, żadna z nas nie jest alfą i omegą i wszystkiego musimy sie uczyć

może to chodzi włoąsnie o to ulewanie- tak profilaktycznie

nie wiem o co chodzi dokładnie, ale skoro starsze "mamy" o tym wspominają to może coś w tym jest. może to faktycznie chodzi o pfofilaktyke przy ulewaniu, albo poprostu o to żeby sie dziecko nie krztusiło tak łatwo...

mnie też tż w☠☠☠☠ia..popłakałam sie
i mam wrażenie że moje dziecko mnie nienawidzi za czyszczenie noska
Wiesz co ja to do rad starszych mam to tak z dystansem trochę podchodzę, dwa głupie przykłady rad mojej mamy które sprawdzały się przy wychowywaniu 20 lat temu a teraz udowodnione jest że to raczej szkodzi niż pomaga:

1) rozszerzanie diety - Julek skończył 3 miechy i mama już do niego z soczkami startuje i wyśmiewa mnie jak mówię że on będzie 6 miesięcy tylko kp, słodki sok 3 miesięczniakowi serio? Ciekawe po co i jakie on z tego soku będzie miał korzyści

2) podnoszenie za obie stópki dupki do góry przy przewijaniu - kiedyś polecana pozycja bo podobno zapobiegała zwichnięciom bioderek, dzisiaj wiadomo że wręcz odwrotnie może tym zwichnięciom sprzyjać

Już nie mówię o grzebaniu dziecku w pupie termometrem żeby go "odgazować" i takich kwiatków pełno

A co do pozycji przy karmieniu jak karmię na siedząco że Dżuliano ma głowę w zgięciu łokcia to w sumie jakoś tak naturalnie wychodzi że ma głowę wyżej niż resztę ciałka bo tę głowę mu podpieram i dostawiam do cyca a reszta leży swobodnie na moich kolanach, myślę że pokarm się może cofać dziecku jak główka jest niżej niż reszta ciałka, ale jak na tym samym poziomie to zdrowemu dziecku bez refluksu raczej nic się nie powinno dziać, ale w sumie nie wiem jak to jest z ulewającymi dziećmi, bo Julek nie ulewa

pierogowamama.com
Stary 2015-08-16, 13:29   #4516
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Sylwka ja mam to samo! Psychicznie bym się wykonczyla gdyby ciągle płakał, miał kolki, cokolwiek...
Też tak myślałam. Jak przyszło co do czego to się okazało, że człowiek jest silniejszy niż myśli

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Także jak dla mnie zapalenie może być id ulewania lub od zawiania.
Też tak uważam
Stary 2015-08-16, 14:02   #4517
Irmusia81
Zakorzenienie

Haniula- przykro mi że impreza wam się nie udała. Niestety tak to jest z tymi naszymi maluszkami że nie przewidzisz jak będą się zachowywać danego dnia... Na szczęście to już za tobą.

Pierożkowa- dokladnie takie samo mam zdanie na temat złotych rad naszych mam i teściowych.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 14:23   #4518
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
Witam, ale mam nadrabiania ale najpierw muszę się wam wyzalic...
Juz po chrzcinach Zosia zaczęła płakać juz w kościele i płakała lub jeczała cały dzień jak jeszcze nigdy wogole nie chciała spać oczywiście wszyscy mieli złote rady co robić żeby nie płakała lub co jej może być wiec ja byłam albo przy cycku albo wymienialam talerzyki pazylam kawę lub podawalam kolejne danie a jeszcze stałam przy zmywaku, najwięcej pomogła mi moja mama i chrzestna a mój brat ( kucharz na którego tak liczyłam) tylko szczelal fochy a bratowa jak zasiadła za stołem tak siedziała a najlepsze jest to że umówiliśmy się z nimi ze przychodzą bez prezent w zamian za to ze nam pomogą przy imprezie. Po południu zrobiło się chłodniej przenieśliśmy imprezę na teraz i rozpalilismy grilla po pół godziny przyszła burza z piorunami Zośka się jednego wystraszyla zaczęła płakać jeszcze gorzej zaszylam się z nią w sypialni i tam spędziłam prawie całą resztę imprezy TZ zły na mnie ja na niego a jedzenie zostało tyle że szkoda gadać
Powiem Ci ze chyba bym wypomniala w takiej sytuacji tym z którymi się umawialam... A na miejscu bratowej chyba bym się spaliła ze wstydu skoro umowa była innaa ona sobie za stołem jak księżniczka siedziala, ale już masz to za soba, order należy się Tobie a innymi się nie przejmuj
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 15:23   #4519
kejtiCe
Zakorzenienie

Haniula, ja bym nie pozwoliła na takie zachowanie. Współczuję, że maluszek miał zły dzień. Może wuczula Twój stres?

Coś kciuki za chrzciny!!! My za tydzień, ahhhhhhh!

Właśnie jesteśmy w drodze powrotnej do domu. Ogólnie wyjazd na plus, ale pobyt w innym miejscu z dzieckiem jest bardzo męczący, więc wracam wykończona. Spróbowałam ponieść Wojtka w nosidełku, jak mój Tz i podziwiam go za to, że chciało mu się tak chodzić po deptaku na spacerki.

uploadfromtaptalk1439731405317.jpg
22.06.2015
Stary 2015-08-16, 15:25   #4520
kejtiCe
Zakorzenienie

Dodałam zdjęcie, powiedzcie czy widać, bo to z apki. Ja sama go nie widzę.
22.06.2015
Stary 2015-08-16, 15:32   #4521
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość

justi - moja mala lubi jak mowimy na nia rybka albo lilucha hehe

ja na moją mówię Lilucha jak jest niegrzeczna czyli np. nie chce jeść tylko się bawi

Cytat:

a miał temperaturę?

Haniula szkoda, że tak wyszło. Mała pewnie ze stresu taka płaczliwa była. A brat nie popisał się, powiedziałabym mu wprost że mnie rozczarował bo inaczej się umawialiście

Szuu moja też ma czasem zielonego gluciora
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 15:51   #4522
rybkaa90
Zakorzenienie

Dlatego nie chcę żadnych imprez w domu! Wiem jak by się to skończyło,wszyscy zasiedliby za stołem a ja i moja mama jako służące z ryczacym dzieckiem na ręku podziekuje!
Moja teściowa miała genialny pomysł, żeby dac dwumiesięcznemu dziecku kaszę na przesłanie całej nocy

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 16:05   #4523
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Dlatego nie chcę żadnych imprez w domu! Wiem jak by się to skończyło,wszyscy zasiedliby za stołem a ja i moja mama jako służące z ryczacym dzieckiem na ręku podziekuje!
Moja teściowa miała genialny pomysł, żeby dac dwumiesięcznemu dziecku kaszę na przesłanie całej nocy

Ja sie serio zastanawiam skąd do kutfy te debilne pomysły na dawanie dziecku kaszt na noc zeby przespalo cala noc..... Troche mnie tez osłabia jak na to wpadają same matki bo im sie nie chce wstawać w nocy

pierogowamama.com
Stary 2015-08-16, 16:06   #4524
rybkaa90
Zakorzenienie

Haniula na szczęście masz już to za sobą. Przykre, że jak przychodzi co do czego to nie ma nikogo do pomocy.

06.09.2014
Stary 2015-08-16, 16:10   #4525
siacha_ck
Zakorzenienie

Poldzik współczuję zapalenia ucha u maluszka

Haniula szkoda, że tak wyszło. Ja na pewno bym zwróciła bratu uwagę.

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 17:51   #4526
industria
Zakorzenienie

haniula

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
A brat nie popisał się, powiedziałabym mu wprost że mnie rozczarował bo inaczej się umawialiście
dokładnie. gdyby mój brat sie tak zachował ochrzaniłabym gnoja i tyle

Cytat:
nooo, niestety zazwyczaj tak to sie kończy....żadych większych imprez w domu. niby chce człowiek zaoszczędzić, wychodzi niewiele taniej, a tylko sie można nawâ˜☠â˜☠â˜☠â˜☠iać i pokłócić na koniec ze wszystkimi.......:rolleye s:

ja też słyszałam o tym dawaniu wieczorem kaszki, ale przy dziecku 3-4 miesięcznym. narazie nie neguje, bo sie nie znam, a jeszcze sie nie dowiadywałam.
wiadomo że nie mówie o kp, bo gdybym karmiła w ten sposób to do pół roku nie rozszerzałabym diety, ale przy mm? kiedy macie zamiar rozszerzać diete? chyba po 3 miesiącu juz sie zaleca prawda?
kiedy chcecie wprowadzać kaszki i przeciery przy mm?
Stary 2015-08-16, 17:56   #4527
kejtiCe
Zakorzenienie

Industria na stronie jakiejś na fejsie czytałam, że dają do mm kaszke czy tam kleik przed ukończeniem 3 miesiąca, tj. Jakoś 11 tydzień
22.06.2015
Stary 2015-08-16, 18:10   #4528
rybkaa90
Zakorzenienie

Jak dla mnie tak kasza z mnóstwem cukru to niepotrzebne zapychanie malutkiego żołądka. Wg najnowszych zaleceń z tego co czytałam, przy mm dodatkowe składniki w diecie powinno się wprowadzić po 5 miesiącu. A tak to mm. Nie znam się i muszę zgłębić temat. Nie chcę popsuć dziecka.

06.09.2014
Stary 2015-08-16, 18:19   #4529
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Haniula na szczęście masz już to za sobą. Przykre, że jak przychodzi co do czego to nie ma nikogo do pomocy.
Tak, malutka ochrzczona a oni niech się bujają. Na przyszłość będziesz wiedziała jak to jest na nich liczyć. Nie daj się. Na tyle osób następna impreza z cateringiem albo w lokalu
Stary 2015-08-16, 18:20   #4530
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Ja z moja placzka chodze.. aktualnie nad jeziorem jestesmy co poradze ze takie dziecko mam? Nie znikne przeciez..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości