|
|
#4501 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)
Helloł
u nas spoko dzionek, popołudnie spędziliśmy tylko z TŻ-poszliśmy na żużel - Noemi została z T i było wporzadku chociaż trułam żeby zadzwonił i zapytał jak tam, no ale się śmiał ze mnie i pow że gdyby było źle to mama by zadzwoniła.. No ale wiecie jak to jest chyba też trochę tesknilam za chwilami tylko we dwoje więc wyszło nam to na dobre Poldzik współczuje zapalenia ![]() W ogóle tak jak kejti nie wyobrażam sobie krzyku od rana do wieczora.. moja chwilę pokrzyczy i panikuje, także chylę czoła
|
|
|
|
#4502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4503 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiedziałam ze nie wolno na płasko karmić, czuje sie taka glupia , co chwile cos okazuje sie ze robię zle... T nie przyjeżdzają jutro ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
hej, my caly dzien w drodze dzis
zakupy, znajomi itp bylismy wieczorkiem na spacerze i mala sie rozplakala w wozku wiec wzielam ja na rece i nalozylam jej czapeczke..ogolnie to czapeczki nie nakladam malej teraz moj maz usypia codziennie mala przed 22 wiec mamy mala rutyne i od 22 mala spi do 3 dzis malutka zreszta jak zwykle nie marudzila, ladnie jadla i spalajutro robimy grilla, znajomy zamarynowal zeberka i ni musze jutro gotowac obiadu.a i mamy chrzestnych dla naszej malej poldzik-biedny Alek, mam nadzieje ze szybko przejdzie zapalenie.. szuu wlasnie tak myslalam ze moze konrad sie nie najada i dlatego tak placze..moja tez tak plakala i leciala z wagi.. trzeba wszytsko sprawdzic.. krople sab simplex tez czytalam duzo pozytywnych opinii i pomagaja na kolki.. moja mala na szczescie nie ma kolek, zlote dziecko no i kupilismy malej nowy bujaczek, bo ten uzywany jakos jej nie przypadl do gustu..we wtorek bedzie dostarczony wiec zobaczymy kaczuszka ale macie fajnie, ze mozecie sobie pobyc tylko we dwoje ![]() industria-moja tez jest taka przeslodka gdy jest duzo ludzi i jest w centrum zainteresowania, a pozniej w domu dwa razy dluzej trzeba ja usypiac ... dzis mialam z mala rozmowe, tak samo moj maz no tak fajnie zagaduje te swoje uu i guggu i ten usmieszek slodkicountry - tez uwielbiam wloska kuchnie moj szwagier jest wlochem i jak on zrobi spaghetti albo pizze albo nalesniki oooooooooooo matko i corkoalkamor- ja tez wybieram sie na silownie,,bylam z mala i pytalam o basen, musze zadzwonic i spytac dziewczyne o zajecia dla dzieciaczkow justi - moja mala lubi jak mowimy na nia rybka albo lilucha hehe ![]() tez jak kapiemy mala mocze jej uszka, ale zawsze trzymam glowe, chociaz ostatnio coraz trudniej bo rosnie nam wiercipietka mala ![]() kejti,sylwka tez nie lubie jak moja placze.. dzis tak miala bo zrobila kupke i byla glodna..oj histeria na calego..dobre 5 minut krzyku..ale zjadla i poszla spac marei my tak samo ![]() wczoraj bylam z mala wieczorkiem na spacerze i spotkalam znajoma..bylo na podworku 18 stopni, wiec mala bodziak na dlugi rekaw, cienkie spodnie i skarpetki no i cienki kocyk...a kolezanka do mnie -ale ona ma zimne raczki!!! chyba moge sie pochwalic-pozegnalismy ciemieniuche
|
#4505 |
|
Konto usunięte
|
Sylwusiach na 100% sie najada, mam duzo pokarmu, on efektywnie ssie, jak sie naje to robi dziobek i juz nie chce no i przybiera na wadze i to duzo...
Na głowie to był krochmal bo dzis nic nie ma ![]() A jaki bujaczek macie teraz? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4506 |
|
Zadomowienie
|
Taki masakryczny to byl na szczescie tylko jeden dzien. Myslelismy ze to brzuszek bo maly robi zielona kupe. Poszlismy szybko do lekarza zbadala i powiedziala ze to ucho i kupy zielone tez od tego- ze stresu. Teraz juz lepiej, spi w dzien i w nocy, je, nie wyje tak, troche sie tylko denerwuje przy jedzeniu pewnie jak ssie to mu przeszkadza. No i kupa nadal zielona
---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ---------- Nam lekarka powiedziala ze to od ulewania, mleko mu nalecialo do ucha. ---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ---------- Ja tez pierwsze slysze o tej pozycji przy karmieniu. Ja czapeczki nie zakladam upaly sa! |
|
|
|
#4507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a najsmieszniejsze jest to ze nawet dorosli w zme nosza japonki i letnie ciuchy a w lato chodza w zimowych kurtkach i czapkach heheh
|
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu, Poldzik- to nie prawda że główka musi być wyżej w czasie karmienia więc się nie stresujcie 😉 bo przy butelce to jest realne ale przy kp...wtedy np nie wolno byloby karmić na leżąco. Tak samo na rogalu. Przecież ciało dziecka jest wtedy niemal równo w poziomie. Główka odrobinę wyżej.
Jestem pewna że gdyby nie było wolno karmić w poziomie to mówili by o tym doradcy laktacyjni i położne. Słyszałam tylko że jeśli dziecko dużo ulewa to trzeba się starać karmić tak by główka była pod kątem trzydziestu stopni. Także jak dla mnie zapalenie może być id ulewania lub od zawiania.
|
#4509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie czerwcowe 2015! :)
Cytat:
Miałam tez to pisać, zima a oni w japonkach i krótkich spodenkach. Malutkie dzieci z gołymi stopami i bez czapki w grudniu i styczniu to tez częsty widok. Ale nie ma co, zahartowani to oni są. Mój maz to cała zimę bez kurtki bo jemu nie jest zimno. Wiec ja czapki tez nie zakładam, zacznę jak zrobi sie zimno na jesień. Po kąpieli nigdy nie zakładam. Poldzik- dużo zdrowia dla synka. My dziś idziemy na 3 urodziny do siostrzeńca Tz, wczoraj byliśmy na 3 urodzinach u mojej siostrzenicy. Wróciliśmy i Amy była rozdrażniona, płakała. Ale to chyba dlatego, ze było głośno, biegające i krzyczące dzieci wiec nie mogła spać bo cały czas sie wybudziła przy hałasie. Dziś pewnie czeka nas to samo. Edytowane przez Aika213 Czas edycji: 2015-08-16 o 09:47 |
|
|
|
|
#4510 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ojeeej biedny maluszek, zdrówka!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kiedyś się w☠☠☠☠ię i taksówką pojadę do mamy a tego pijaka zostawię niech se chleje choćby do ranaCytat:
![]() Mi mama coś tam wspominała o tej pozycji ale olałam :P Cytat:
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|||||
|
|
|
#4511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4512 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mnie też tż w☠☠☠☠ia..popłakałam sie i mam wrażenie że moje dziecko mnie nienawidzi za czyszczenie noska
|
|
#4513 |
|
Konto usunięte
|
Mnie tez nienawidzi a czyszczę codziennie od 2 tyg zycia
ale fluki wciąż zielonkawe a pediatra mówi zeby sie nie przejmować ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4514 |
|
Rozeznanie
|
Witam, ale mam nadrabiania ale najpierw muszę się wam wyzalic...
Juz po chrzcinach Zosia zaczęła płakać juz w kościele i płakała lub jeczała cały dzień jak jeszcze nigdy wogole nie chciała spać oczywiście wszyscy mieli złote rady co robić żeby nie płakała lub co jej może być |
|
|
|
#4515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1) rozszerzanie diety - Julek skończył 3 miechy i mama już do niego z soczkami startuje i wyśmiewa mnie jak mówię że on będzie 6 miesięcy tylko kp, słodki sok 3 miesięczniakowi serio? Ciekawe po co i jakie on z tego soku będzie miał korzyści2) podnoszenie za obie stópki dupki do góry przy przewijaniu - kiedyś polecana pozycja bo podobno zapobiegała zwichnięciom bioderek, dzisiaj wiadomo że wręcz odwrotnie może tym zwichnięciom sprzyjać ![]() Już nie mówię o grzebaniu dziecku w pupie termometrem żeby go "odgazować" i takich kwiatków pełno A co do pozycji przy karmieniu jak karmię na siedząco że Dżuliano ma głowę w zgięciu łokcia to w sumie jakoś tak naturalnie wychodzi że ma głowę wyżej niż resztę ciałka bo tę głowę mu podpieram i dostawiam do cyca a reszta leży swobodnie na moich kolanach, myślę że pokarm się może cofać dziecku jak główka jest niżej niż reszta ciałka, ale jak na tym samym poziomie to zdrowemu dziecku bez refluksu raczej nic się nie powinno dziać, ale w sumie nie wiem jak to jest z ulewającymi dziećmi, bo Julek nie ulewa
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#4516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
Haniula- przykro mi że impreza wam się nie udała. Niestety tak to jest z tymi naszymi maluszkami że nie przewidzisz jak będą się zachowywać danego dnia... Na szczęście to już za tobą.
Pierożkowa- dokladnie takie samo mam zdanie na temat złotych rad naszych mam i teściowych.
|
#4518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
Haniula, ja bym nie pozwoliła na takie zachowanie. Współczuję, że maluszek miał zły dzień. Może wuczula Twój stres?
Coś kciuki za chrzciny!!! My za tydzień, ahhhhhhh! Właśnie jesteśmy w drodze powrotnej do domu. Ogólnie wyjazd na plus, ale pobyt w innym miejscu z dzieckiem jest bardzo męczący, więc wracam wykończona. Spróbowałam ponieść Wojtka w nosidełku, jak mój Tz i podziwiam go za to, że chciało mu się tak chodzić po deptaku na spacerki. uploadfromtaptalk1439731405317.jpg
|
#4520 |
|
Zakorzenienie
|
Dodałam zdjęcie, powiedzcie czy widać, bo to z apki. Ja sama go nie widzę.
|
#4521 | |
|
Zakorzenienie
|
ja na moją mówię Lilucha jak jest niegrzeczna czyli np. nie chce jeść tylko się bawi ![]() Cytat:
a miał temperaturę? Haniula szkoda, że tak wyszło. Mała pewnie ze stresu taka płaczliwa była. A brat nie popisał się, powiedziałabym mu wprost że mnie rozczarował bo inaczej się umawialiście Szuu moja też ma czasem zielonego gluciora
|
|
|
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego nie chcę żadnych imprez w domu! Wiem jak by się to skończyło,wszyscy zasiedliby za stołem a ja i moja mama jako służące z ryczacym dzieckiem na ręku
podziekuje!Moja teściowa miała genialny pomysł, żeby dac dwumiesięcznemu dziecku kaszę na przesłanie całej nocy
|
#4523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie serio zastanawiam skąd do kutfy te debilne pomysły na dawanie dziecku kaszt na noc zeby przespalo cala noc..... Troche mnie tez osłabia jak na to wpadają same matki bo im sie nie chce wstawać w nocy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
Haniula na szczęście masz już to za sobą. Przykre, że jak przychodzi co do czego to nie ma nikogo do pomocy.
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
Poldzik współczuję zapalenia ucha u maluszka
Haniula szkoda, że tak wyszło. Ja na pewno bym zwróciła bratu uwagę. Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4526 | ||
|
Zakorzenienie
|
haniula
Cytat:
Cytat:
ja też słyszałam o tym dawaniu wieczorem kaszki, ale przy dziecku 3-4 miesięcznym. narazie nie neguje, bo sie nie znam, a jeszcze sie nie dowiadywałam. wiadomo że nie mówie o kp, bo gdybym karmiła w ten sposób to do pół roku nie rozszerzałabym diety, ale przy mm? kiedy macie zamiar rozszerzać diete? chyba po 3 miesiącu juz sie zaleca prawda? kiedy chcecie wprowadzać kaszki i przeciery przy mm?
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
Industria na stronie jakiejś na fejsie czytałam, że dają do mm kaszke czy tam kleik przed ukończeniem 3 miesiąca, tj. Jakoś 11 tydzień
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie tak kasza z mnóstwem cukru to niepotrzebne zapychanie malutkiego żołądka. Wg najnowszych zaleceń z tego co czytałam, przy mm dodatkowe składniki w diecie powinno się wprowadzić po 5 miesiącu. A tak to mm. Nie znam się i muszę zgłębić temat. Nie chcę popsuć dziecka.
|
#4529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4530 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z moja placzka chodze.. aktualnie nad jeziorem jestesmy
co poradze ze takie dziecko mam? Nie znikne przeciez..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

u nas spoko dzionek, popołudnie spędziliśmy tylko z TŻ-poszliśmy na żużel 

zdrówka
i ni musze jutro gotowac obiadu.
i kupilismy malej nowy bujaczek, bo ten uzywany jakos jej nie przypadl do gustu..we wtorek bedzie dostarczony wiec zobaczymy

Kiedyś się w☠☠☠☠ię i taksówką pojadę do mamy a tego pijaka zostawię niech se chleje choćby do rana
Ciekawe po co i jakie on z tego soku będzie miał korzyści
06.09.2014