|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Super
![]() Oglądałam z mężem inspiracje w grafice google i znaleźliśmy fajne ozdoby do zrobienia z filcu Mój mąż pracuje w dodatkach krawieckich, więc nie będzie problemu z załatwieniem filcu Zobaczymy czy nam wyjdą te ozdoby w ogóle
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Tez chcialam zrobić chmurke z filcu ale nie umialam sie za to zabrać.
Lexie te skurcze w łydkach nie sa najgorsze! Ja jestem na etapie ze mi stopa odskakuje w bok boli jak diabli i nie moge jej odgiac z powrotem musze wtedy chodzić po pokoju to mniej boli i z 5minut zanim puści. A dre sie przy tym jak powalona
|
#4173 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pocieszacie mnie dziewczyny, że nie jestem sama z tym wyborem imienia... Czuję, że będę miała jeszcze dłuższą rozkminkę w tym temacie ![]() Soul mnie też się Szymon podoba ![]() Cytat:
a doczytałam, że wpadłaś na ten pomysł. Cytat:
![]() Cytat:
masz jakiś instruktaż wykonania?
|
||||
|
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobienie tego jest łatwe i tanie hehe. Na chmurę potrzeba 4takie same chmurki. Zlepiłam taśma zeby powstał taki kształt, a na balona 2sztuki w różnym kolorze. naciełam je jednego do połowy z góry drugiego do połowy od dołu i złożyłam. Do ściany tez na taśmę dwustronna.
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
inda_love, zdjęcia obejrzę jutro, bo na telefonie mi się nie wyświetlają, a od prawie 3h nie mamy prądu... Więc internetu nie mam, zresztą laptop mam prawie rozładowany.
Siedzimy o świeczkach, normalnie romantico Szkoda, że nie jutro, bo mamy 1 rocznicę ślubu, byłoby romantycznie
|
#4176 |
|
Zadomowienie
|
Poznanianka to jakaś burza była że bez prądu?
U nas taka mała była, ale popadało,powietrze inne i odrazu lepiej się czuje
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Gadałam z bratem ze pod poznaniem niezla wichura byla! U nas mała burza ale jeszcze sie kręci w okolicy.
|
#4178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Odzywam się po urlopie. Bardzo aktywnym, co muszę przyznać. Pewnie byłby jeszcze bardziej aktywny, gdyby nie upały. Szczerze mówiąc, nie pamiętam, kiedy ostatnio widziałam deszcz. Pochodziłam trochę po szlakach, zobaczyłam kilka zabytków i jestem padnięta. W zeszłą niedzielę podjechaliśmy do szpitala, bo zaczęło się ze mnie lać. Myślałam, że to wody albo jakieś inne cudo. Szczęście w nieszczęściu, była to "tylko" pamiątka z basenu krytego. Wybrałam się 2 razy w ciągu 1 tygodnia na 2 rożne kryte baseny i złapałam grzyba. Jakaś dziwna ta infekcja, bo zwyczajnie się ze mnie lało, ale jak pisałam, lepsze takie coś, niż przedwczesny poród. No i dowiedziałam się, że maluszek waży 700 g. Teraz pewnie będzie więcej. We wtorek mam wizytę Pierwszy raz młody pokazał, co ma miedzy nogami. Tzn. wiemy już od dawna, ale obcemu lekarzowi pokazał się bez problemu. Przy tym moim zawsze wypina się pupą. Mam strasznie wielki brzuch. Na tym oddziale, do którego się zgłosiłam, babki pytały o cukrzycę, tarczycę i inne sprawy. Aż się zważyłam. Mam zaledwie 8 kg na plusie (podczytywałam wątek i wiem, że niektóre mają nawet 13), więc chyba za bardzo nie przybrałam. Wszystkiego dowiem się we wtorek Dowiem się też, co z tą moją lewą nogą. Prawa stopa albo mi nie puchnie albo puchnie minimalnie, za to lewa przekracza wszelkie granice przyzwoitości. We wtorek mam gina, w środę lekarza zainteresowanego moją nogą.---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Ja brałam Zinnat przez 5 tygodni ciagiem. 3 tygodnie przed ciążą i 2 już w ciąży. Lekarz za każdy razem pytał, czy jestem w ciąży. Mówiłam, że nie, bo pojęcia nie miałam, że potem już byłam. Powiedziałam o tym potem ginowi i interniście. Uspokajali mnie. W aptece tak samo. Na badaniach wszystko wyszło dobrze (prenatalne, amniopunkcja), więc myślę, ze jest ok. Nie zawsze da się uniknąć wszystkich chorób, a lepiej chorobę wyleczyć, niż tak chodzić. Moja koleżanka miała podobną historię z migreną. Jest typowym migrenowcem i w ciąży zdarzyły się jej chyba 2 ataki. Ten 2 trwał któryś dzień z rzędu, a ona nie chciała zaszkodzić dziecku, więc cierpiała bez leków. W końcu mąż zadzwonił po karetkę. Przyjechali, dali jakiś zastrzyk i powiedzieli, że dziecko też odczuwa ten potworny ból, więc mniejszym złem będzie, jeśli po prostu coś zażyje. |
|
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Kalkulator właśnie mi pokazał, że zostało mi 100 dni do porodu
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4182 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
mieliśmy ciężką noc -pies ma straszną biegunkę, o 3 w nocy ja sprzątałam, tz z nim na dwór leciał... O 6 powtórka :/ się śmiejemy z tz że pies chce nas przygotować na nocne pobudki i zmiany pieluchy ;p mam nadzieje że tylko coś zjadł co mu zaszkodziło a nie jakiś wirus... Tz pojechał na tenisa a ja się biorę za jakieś większe sprzątanie, zaprosiliśmy znajomych na obiad. Normalnie mi ludzi brakuje,dziczeje na tym chorobowym. Możliwe że przyjdą też znajomi którzy mają termin na luty- niby nic nie wiem o tej ciąży, będę musiała udawać zaskoczoną no i myślę że tej dziewczynie dobrze zrobi rozmowa z drugą ciężarna,strasznie się wszystkim martwi, może ją trochę pociesze limonka gratuluję 100dniówki i super że urlop się udał, już kiedyś o Ciebie pytałam bo się długo nie odzywałaś Dorzucam zdjęcie mojego brzuszka z dzisiaj -27+3 i 7kg na plusie od normalnej wagi
|
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi również
![]() Cytat:
Jak moja ma biegunkę (oczywiście nie raz, tylko jak kilka razy zrobi luźną kupę) to daję jej taki preparat w proszku dla zwierząt z kulturami żywych bakterii (coś tak jak dla nas Lacidofil) i zawsze to pomaga. Weterynarz mówił, że gdyby po 2-3 dniach stosowania nie przeszło, to mam przyjść na wizytę ponownie. Co prawda ten preparat tani nie jest (chyba coś koło 40-50zl płaciłam) , ale jest bardzo wydajny.Zdjęcia niestety na telefonie nie widzę. Ale mamy już prąd
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tak patrzę na Wasze brzuchy, to wcale nie mam jakiegoś ogromnego. Nie wiem, o co ludziom chodzi. Na wakacjach też padało: "o, to już tuż tuż?". Szlag mnie trafiał. Codziennie Was podczytywałam, ale nie miałam czasu się odezwać Wszystko ze mną ok. Nawet te guzy, które używałam z dziąsła i podniebienia są w porządku. 2 dni temu dostałam wynik![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję rocznicy ślubu,jakieś plany żeby to uczcić?
|
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w ogóle, to sama jestem sobą przerażona. Jeszcze 3 tygodnie temu odżywiałam się mega zdrowo. Nawet keczup oglądałam, czy ma dobry skład... A teraz przełączyły mi się smaki na ostre i dziennie zjadam wielką paczkę ostrych chipsów, zapijam colą i karmi. Tzn. karmi nie codziennie, ale wszelkie napoje bezalkoholowe, które mają od faktycznego 0 % alko do 0,5 %. Jestem przerażona po prostu. Wczoraj na działce ludzie latali mi po sklepach po chipsy. A sklepy pozamykane... Kiedy mi to przejdzie?
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Gratuluję ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety planów brak, bo brak też kasy Odliczam dni do 26-27ego, bo wtedy mam wypłatę
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
limonka1983, dziękuję
fasterka90, a preparat wygląda tak:
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
poznanianka1990 gratuluję rocznicy ślubu
|
#4190 |
|
Zadomowienie
|
limonka obawiam się że to nie przejdzie
my na naszą córkę mówimy głównie "Głodomorra"- dziś w nocy wstawalam do lodówki i jadłam sam żółty ser... Rano też do tz mówię że córka złożyła zamówienie na chleb z serkiem i kakao. Ogólnie jadłabym non stop. I chyba rośnie skoro zapotrzebowanie na takie jedzenie zgłasza Ciężko mi jest,zawsze byłam taka wysportowana, aktywna, teraz zrobię z psem kółeczko po łące pod blokiem i się czuje jak po maratonie. Nigdy nie myślałam o sobie jako o osobie zgrabnej,szczupłej -zawsze coś było do poprawki. Teraz jak patrze na swoje stare zdjęcia to jakbym patrzyła na modelkę
|
|
#4191 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a brzuszek super ![]() A ja dziś znów zmotywowana, wzięłam sprawy w swoje ręce, jadę po farby i jutro i pojutrze będę przemalowywać pokój dzieciom i sypialnię na maluszka odbiegłam znów od starej wizji, więc trzymajcie kciuki, żeby wszystko wyszło cacy
|
||
|
|
|
#4192 |
|
Zadomowienie
|
Amelia Kochana a Ty przypadkiem nie miałaś odpoczywać?
![]() Ja co oglądam na allegro to zmieniam wizję, dobrze że pościel zamówiona to już trochę musze się tego trzymać Powodzenia w urządzaniu do nas w przyszłym tygodniu ma moja mama przyjechać,kupić wózek i chyba potem już będziemy malować itd
|
|
#4193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc łaskawie pozwolę mu pomóc Hehe, my też mieliśmy całkiem inny pomysł, ale 2 tygodnie urlopu Tżta minęły i nic nie działał, a wczoraj szukałam inspiracji w necie i wymyśliłam coś całkiem innego jeszcze nawet nie konsultowałam tego, więc get ready ![]() Może właśnie wrzesień będzie najlepszym miesiącem na remonty, bo będzie trochę chłodniej, ale jeszcze ciepły wiaterek ułatwi schnięcie ścian
|
|
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
lexie42, dziękuję
![]() fasterka90, śliczna piłeczka ![]() Ja postaram się wrzucić po południu fotkę mojego brzucha
|
#4195 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze chce zamówić takie plakaty z allegro ale nie wiem czy plakaty sie oprawia??? I pościel w chmurki oraz duzo poduszek zeby miał oddzielenie od ściany zimą.I lampe ma z chmurami ![]() Amelia troche przesadzasz zeby samej sie łapać za wałek mialaś chyba leżeć![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Amelia a ty jak lokujesz dzieci w tych pokojach? I jakie masz inspiracje.
|
|
#4197 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pięknie wyglądasz, nie widać po Tobie tych kilogramów fasterka Może na plecy zaradzi ciążowy masaż? Masz moze specjalną poduszkę? U mnie odkąd jest, zapomniałam o bólach pleców. poznanianka Odpoczywaj, w ciąży organizm i tak pracuje na zwiększonych obrotach, masz normalne tęstno w okolicach 90, stąd to kiepskie samopoczucie. Soul Świetna mata Amelia Strasznie przykro to czytać. Mam nadzieję, ze mąż się zrehabilituje i zobaczy, że głupio postąpił. A ze zmianą imienia - zaskoczyłaś z tym trochę, ale rozumiem. Piękne typy ![]() Cytat:
Poziomkowa O, ładnie wyszło Nie znam żadnego Kornela, ale dobrze mi się to imię kojarzy.Cytat:
Samborowi na pewno się spodoba - żywe kolory.Limonka Mam nadzieję, że ze stopą nic poważnego ![]() Ja mam podobnie jak Ty ze słodkim. Fasterka Oj, nic nie widac tych kilogramów, bardzo zgrabna jesteś Cytat:
Pochwal się rezultatami ![]() tylkokasia Chmurka - cudo. Bardzo podobają mi się takie ozdoby
|
|
#4198 |
|
Zadomowienie
|
Cześć laski
![]() Ja wczoraj na weselu byłam. Jak wiecie o 15 ślub był, do 1 w nocy się bawiłam. Tzn tańczyłam na początku pod koniec już mnie wszystko bolało -kręgosłup. I już zmęczona byłam. A własnie wczoraj się dowiedziałam, że znajoma mojego TŻ-(z którym gadała jeszcze w czwartek-bo też w ciąży z terminem na koniec października) wczoraj urodziła dziecko 1200kg. Biedna. Podobno tak ją męczyły wymioty, a wcześniej parę razy poroniła i miała odpoczywać non stop i nie dotrwała- z dnia na dzień ją wzięło. Mały leży w inkubatorze-i nic więcej nie wiem. Dziś mnie głowa boli i strasznie mi duszno. Ciąży mi brzuch, codziennie mniej się zgiąć mogę..muszę już kucać jak coś chcę z podogi zabrac. Jedna laska wczoraj do mnie na weselu mówi, że ona taki brzuszek to miała już na końcówce....:/ no pocieszyła mnie bardzo
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też słyszę ciągle o tym jaki mam wielki brzuch. Dobijające jest to strasznie, bo co możemy zrobić? Dziś się nawet zważyłam po wypróżnieniu i wychodzi na to, że tak "bez balastu" mam nawet 7 kg na plusie, a nie 8. To przecież wcale nie jest dużo w 7 miesiącu. Co ci ludzie myślą, że mamy nie jeść, czy coś?! |
|
|
|
|
#4200 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.

Zobaczymy czy nam wyjdą te ozdoby w ogóle
Nasz ślub 16.08.2014 
musze wtedy chodzić po pokoju to mniej boli i z 5minut zanim puści. A dre sie przy tym jak powalona

tak to bywa z tymi facetami,czasem są beznadziejni. Głowa do góry, nie pierwszy nie ostatni raz
masz jakiś instruktaż wykonania?