Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-14, 13:56   #4081
fasterka90
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

czekooczekolada ładny brzuszek, taki okrąglutki
iclosemyeyes Super że na wizycie wszystko ok ciekawe skąd taka zmiana u tej lekarki... No ale ważne że na plus
Mi i włosy i paznokcie rosną w ciąży jak szalone, ale paznokcie dość słabe,kiedyś miałam ładniejsze. Włosy mi wypadały przed ciążą garściami, teraz nawet po myciu tylko pojedyncze kosmetyki zawsze kupuje tylko takie co musze i pierwsze lepsze jakie mi wpadną w rękę w sklepie :p zawsze mnie nudziły rozmowy o kosmetykach
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 14:04   #4082
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

czekolada ale ładny brzusio.

Wy tak o tych paznokciach-co dla mnie też jest cięzko je pomalować ale gorzej to doprowadzić do ładu Bożene To jest gimnastyka na oślep...
A właśnnie do porodu muszę ją mieć tak mega gładko wszędzie ogoloną czy jak mi jakieś włoski zostaną gdzie nie gdzie to źle? Głupio pytam?

A znalazłam sobie taki zestaw https://www.naszsmyk.pl/pl/p/Komplet...szkiSerca/3340

Ostatnio kupiłam od znajomej łóżeczko z materacem-chociaż chciałam białe, mam z 70 ciuszków w różnych rozmiarach, czapeczek skarpetek łapki niedrapki, karuzelę do łóżeczka, rożek usztywniany, podgrzewacz do butelek i gratis dostałam 3 nowe butelki antykolkowe dr browns. Także poszłam do przodu bo nie miałam nic hehe

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 14:05   #4083
beautifuldream
Rozeznanie

Dziewczyny brała może któraś z Was antybiotyk w ciąży? Jestem załamana, bo ja dziś dostałam Zinnat We wtorek wracałam z wizyty i włączyłam sobie klimatyzację, tak mnie rozebrało, że słabo się czuję Robiłam sobie codziennie inhalacje i nacierałam się Amolem, do nosa zapuszczałam wodę morską. Minimalnie mi przeszło, ale dzisiaj miałam straszny ucisk w głowie i w okolicach nosa, i stwierdziłam, że zadzwonię do ginekologa co robić. Bałam się zostać tak na weekend, bo jak by mnie bardziej rozłożyło to co wtedy? Mój lekarz dzisiaj ostatni dzień i idzie na urlop no i kategorycznie kazał mi brać antybiotyk. Poszłam do rodzinnej i dostałam Zinnat. Podobno jest bezpieczny w ciąży i dla kobiet karmiących, ale mimo to mam taki lęk przed braniem go Już jedną tabletkę łyknęłam, a teraz siedzę i płaczę, ale boję się, żeby mi się gorzej nie zrobiło. W tamtym roku miałam takie zapalenie zatok, że skończyło się podwójną dawką zastrzyków.

Wojtuś jest już z nami
beautifuldream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 14:05   #4084
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
iclosemyeyes Super że na wizycie wszystko ok ciekawe skąd taka zmiana u tej lekarki... No ale ważne że na plus
Mi i włosy i paznokcie rosną w ciąży jak szalone, ale paznokcie dość słabe,kiedyś miałam ładniejsze. Włosy mi wypadały przed ciążą garściami, teraz nawet po myciu tylko pojedyncze kosmetyki zawsze kupuje tylko takie co musze i pierwsze lepsze jakie mi wpadną w rękę w sklepie :p zawsze mnie nudziły rozmowy o kosmetykach
Mi z kolei i paznokcie i włosy się poprawiły przed ciążą okropnie mi wypadały włosy a paznokcie były łamliwe. Teraz tak szybko rosną i włosy i paznokcie i są o wiele mocniejsze
Stary 2015-08-14, 14:08   #4085
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Mi z kolei i paznokcie i włosy się poprawiły przed ciążą okropnie mi wypadały włosy a paznokcie były łamliwe. Teraz tak szybko rosną i włosy i paznokcie i są o wiele mocniejsze
U mnie to samo Włosy co prawda rosną mi w normalnym tempie, ale nie wypadają tak jak przed ciążą...

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 14:10   #4086
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beautifuldream Pokaż wiadomość
Dziewczyny brała może któraś z Was antybiotyk w ciąży? Jestem załamana, bo ja dziś dostałam Zinnat We wtorek wracałam z wizyty i włączyłam sobie klimatyzację, tak mnie rozebrało, że słabo się czuję Robiłam sobie codziennie inhalacje i nacierałam się Amolem, do nosa zapuszczałam wodę morską. Minimalnie mi przeszło, ale dzisiaj miałam straszny ucisk w głowie i w okolicach nosa, i stwierdziłam, że zadzwonię do ginekologa co robić. Bałam się zostać tak na weekend, bo jak by mnie bardziej rozłożyło to co wtedy? Mój lekarz dzisiaj ostatni dzień i idzie na urlop no i kategorycznie kazał mi brać antybiotyk. Poszłam do rodzinnej i dostałam Zinnat. Podobno jest bezpieczny w ciąży i dla kobiet karmiących, ale mimo to mam taki lęk przed braniem go Już jedną tabletkę łyknęłam, a teraz siedzę i płaczę, ale boję się, żeby mi się gorzej nie zrobiło. W tamtym roku miałam takie zapalenie zatok, że skończyło się podwójną dawką zastrzyków.
Ja brałam antybiotyk niedawno przez 5 dni. Lekarka powiedziała, że można go przyjmować w ciąży i że nieleczone infekcje czy zapalenia mogą zaszkodzić dziecku, więc antybiotyk jest jak najbardziej wskazany. Ja tak samo zareagowałam, przy pierwszym połknięciu antybiotyku aż się rozryczałam ze strachu, żeby dzidzi nie zaszkodzić ehhh No ale wszystko jest ok, niepotrzebnie się stresowałam
Stary 2015-08-14, 14:14   #4087
beautifuldream
Rozeznanie

Cytat:
Ja brałam antybiotyk niedawno przez 5 dni. Lekarka powiedziała, że można go przyjmować w ciąży i że nieleczone infekcje czy zapalenia mogą zaszkodzić dziecku, więc antybiotyk jest jak najbardziej wskazany. Ja tak samo zareagowałam, przy pierwszym połknięciu antybiotyku aż się rozryczałam ze strachu, żeby dzidzi nie zaszkodzić ehhh No ale wszystko jest ok, niepotrzebnie się stresowałam
No właśnie ja też dostałam 2x dziennie przez 5 dni. Jest mi przykro, bo przechodziłam wiosnę, pluchy deszcze, pylenia i byłam zdrowa a teraz +30 i zatoki No ale może lepiej, że tak wyszło, niż miałabym coś złapać w pierwszych tygodniach. Teraz dzidziuś jest już duży i mam nadzieję, że silny

Wojtuś jest już z nami
Stary 2015-08-14, 14:17   #4088
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie ja też dostałam 2x dziennie przez 5 dni. Jest mi przykro, bo przechodziłam wiosnę, pluchy deszcze, pylenia i byłam zdrowa a teraz +30 i zatoki No ale może lepiej, że tak wyszło, niż miałabym coś złapać w pierwszych tygodniach. Teraz dzidziuś jest już duży i mam nadzieję, że silny
Dokładnie nie stresuj się, lekarze wiedzą co robią
Stary 2015-08-14, 14:47   #4089
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Amelia, moje włosy są bardziej suche w tej ciąży, normalnie musialam myc co drugi dzień, a teraz mimo lata i upałów co 3/4 ciesze się bo zawsze podczas mycia full ich wypada eh
O właśnie - suche... U nasady to plus, bo tak jak pisałaś - rzadziej możemy myć, ale końce też oberwały i już nie wyglądają tak dobrze Chyba te nasze dziewczynki wyciągają od nas trochę urody ale jestem w stanie się poświęcić

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
o widzisz, nie doprecyzowałam, że byłam u tej lekarki co zawsze i tak mnie zaskoczyła a do innego lekarza idę dopiero za 2 tygodnie, bo jest aktualnie na urlopie

ale macie plażing
Ooo, no to przemiłe zaskoczenie chyba przeszłaś a może ona taka jest, że dopiero po którymś tygodniu troskliwiej i poważniej podchodzi do ciężarnej? w każdym bądź razie - oby jej tak już zostało

Cytat:
W obydwóch ciążach brałam antybiotyk, w pierwszej nawet ze sterydami wziewnymi... Dwa razy miałam duomox. Nie wahaj się nawet chwili, dziecku ten lek nie szkodzi ani nie będzie miał wpływu na przebieg czy czas trwania ciąży za to szkodzi Twoje złe samopoczucie i szkoda żebyś się nabawiła jeszcze większych powikłań, serio Bądź dobrej myśli, szybko zdrowiejcie
Stary 2015-08-14, 15:26   #4090
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny - jakie kupujecie łóżeczka - z szufladą czy bez? Bo ja cały czas się zastanawiam jakie wybrać...
Ja chyba z szufladą. Łatwiej będzie poukładać rzeczy Młodego, a dwa - jakoś tak ładniej wyglądają

Dzika Ropucha Duża dziewuszka A długie nogi -

Dzika Śliwka Ja czasami śledzę grupę sprzedażową chustową na fb - takie cuda tam są Też chcemy używaną, ale jeszcze nie wiem, jaką. Natibaby ma piękne chusty we wzory

Cytat:
Napisane przez maartucha Pokaż wiadomość
I Ja praktycznie myslać tez zdecydowałam się na łóżeczko z szufladą :P Mąz nawet wczoraj się rozpędził i postanowił skręcic

Załącznik 6034326 Załącznik 6034327
Gdzie kupowaliście? Szukam czegoś w podobnym klimacie, jak dla mnie łóżeczko idealne

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
wlasnie sobie troche poryczałam, bo pomimo 'lekkostrawnego wegetarianskiego leczo ' na obiad, cukier po godzinie 128
Ale ten jeden wynik nie w normie z testu obciążeniowego jest naprawdę niewielkim odchyleniem
Myślałaś, żeby isć do dietetyka?

Cytat:
[/COLOR]Mam pytanie do was laski, czy uzywalyscie lub zamierzacie używać do pielęgnacji malenstw oleju ze slodkich migdałów?
Na mnie ten olej fajnie się sprawdza, więc jeśli tylko można smarować nim malucha, czemu nie ? Olej z Equilibry pachnie tylko rumiankiem (tam chyba też jest rumianek w składzie).

Cytat:
Chociaż czytałam dzisiaj z ulotki od położnej o diecie przy kp to też dość dużo ograniczeń
Mnie też to przerażało. Na szczęście znajoma - doradca laktacyjny mówi, że to ściema. Nie ma aż tak wielu ograniczeń. Poczytaj bloga Hafija.pl, w książce " Po prostu piersią" też jest o tym.

Cytat:
też mnie intersuje temat chustowania, mam nadzieję, że w mojej szkole rodzenia będziemy to omawiać, tylko póki co nie wyobrażam sobie jak to wygląda zimą wiąże się chustę na kurtce?
A idziesz do Koali? Ja też się tam wybieram, ponoć są podstawy noszenia w chustach. Widziałam gdzieś specjalne polary do noszenia dzieci, sporo dowiaduję się z grupy o chustach na fb.

lexie Fajne łóżeczko

Cytat:
Mnie tak jakoś wczoraj tknelo porody w w tym filmie były w większości pozytywnie przedstawione, wiadomo były łzy i wysiłek ale dobrze mnie to nastawilo do tego co ma być
Obejrzę. Jest też ciekawy dokument "Porodowy biznes" o tym, co dzieje się w USA. Bardzo pięknie przedstawiono porody domowe
Ja też my ślałam, że zmieniłaś lekarza. Bardzo przydatne wskazówki.

Cytat:
moj brzucholek dzisiaj
26tc
Pięknie wygladasz

Amelia Plażing dywanowy super sprawa Jak mała znosi upały?

Cytat:
Dziewczyny brała może któraś z Was antybiotyk w ciąży?
Maluszkowi bardziej szkodzi infekcja.
Ja miałam Duomox, wszystko gra. Musisz tylko pamiętać o probiotykach. Wracaj szybko do zdrowia i nie marwt się na zapas

Co do paznokci - wcześniej były w strasznym stanie, ale odkąd mam ciążowe suple z kwasem foliowym, żelazem i innymi substancjami, naprawdę polepszył się ich stan - nie łamią się, nie rozdwajają.
Natomiast włosy - nadal są szorstkie i porowate

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 15:29   #4091
czekooczekolada
Zakorzenienie

corn najpierw sprobuje sama obczaić co mi podnosi cukier a co nie, jesli nie dojdę do ładu to pójdę do dietetyka

dzieki za komentarze nt brzuszka dzis bylam na wizycie u gin i od pierwszego ważenia narazie tylko 3 kg na plusie.. trochę mnie to martwi (tymbardziej ze widzę po sobie ze przytyłam, ręce, nogi, dupsko) , ale gin nic nie mówiła że to źle.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-14, 15:37   #4092
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki za komentarze nt brzuszka dzis bylam na wizycie u gin i od pierwszego ważenia narazie tylko 3 kg na plusie..
Najważniejsze, żeby dzieciaczek był zdrowy, a potem wrócisz do formy Bywa, ze dziewczyny sporo przybierają na "objetości",a potem szczuplejsze niż przed ciążą.
Możesz gromadzić wodę przez upały, o tym ostatnio rozmawiałam ze swoją lekarką.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 16:30   #4093
Robusta
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny

Wystraszyłam się nie na żarty :/ przez te upały i chodzenie w klapkach z pianki zrobiła mi się na stopach czertwona swędząca plama z pęcherzykami. Miałam już coś takiego nie raz, często od potu też na dłoni np pod obrączką. Wydaje mi się, że to odparzenie i potówki, ale zaczęłam schiozwać że może to być opryszka co prawda miewam to regularnie od potu. Najbliższa wizyta u dermatologa września, a ja to mam już z tydzień i powoli zaczyna zchodzić... Myślicie żeby iśc do lekarza pierwszego kontaktu ?

Przepraszam za to okropne foto...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2015-08-14 16.26.40.jpg (72,2 KB, 38 załadowań)

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 16:32   #4094
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
może faktycznie tak jak Amelia pisze, może to dlatego że weszłam teraz w bardziej poważny okres ehh nie wiem, ale na pewno jej nikomu w przyszłości nie polecę
Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Ooo, no to przemiłe zaskoczenie chyba przeszłaś a może ona taka jest, że dopiero po którymś tygodniu troskliwiej i poważniej podchodzi do ciężarnej? w każdym bądź razie - oby jej tak już zostało
też mam taką nadzieję, ale i tak do drugiego lekarza pójdę, bo moja to niestety na przegrodach w macicy się nie zna, a ten drugi lekarz pracuje jako ordynator w szpitalu więc liczę, że będzie miał większą wiedzę i zajmie się mną
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
A idziesz do Koali? Ja też się tam wybieram, ponoć są podstawy noszenia w chustach. Widziałam gdzieś specjalne polary do noszenia dzieci, sporo dowiaduję się z [URL=" o chustach na fb[/URL].

Obejrzę. Jest też ciekawy dokument "Porodowy biznes" o tym, co dzieje się w USA. Bardzo pięknie przedstawiono porody domowe
Ja też my ślałam, że zmieniłaś lekarza. Bardzo przydatne wskazówki.
idziemy czyli Ty jednak też wybrałaś koalę?

dzięki za polecenie, na pewno obejrzę, chociaż słowo Biznes mało mi pasuje do tego jak chciałabym przeżyć swój poród w "Pierwszym Krzyku" też jest parę przykładów porodów domowych, poza tym porody w wodzie z delfinami , porody na pustyni itp, pełna różnorodność.

lekarza nie zmieniłam, tylko postanowiłam chodzić dodatkowo do drugiego lekarza, bo jednak z luxmedu badania mam darmowe, a do tego drugiego chciałabym pójść, żeby skonsultować mój przypadek (ale niestety póki co sobie czekam aż wróci z urlopu) wiem, że może wychodzę na nadgorliwą ciężarną, co to ciągle lata po lekarzach i wymyśla, ale niestety jestem w tej ciąży praktycznie sama, nie mam ani koleżanek doświadczonych, ani nikogo w rodzinie kto by mi doradził jedynie co mogę się zdawać na zdanie lekarzy, więc chcę chociaż z tego korzystać na maksa.
Cytat:
dzieki za komentarze nt brzuszka dzis bylam na wizycie u gin i od pierwszego ważenia narazie tylko 3 kg na plusie.. trochę mnie to martwi (tymbardziej ze widzę po sobie ze przytyłam, ręce, nogi, dupsko) , ale gin nic nie mówiła że to źle.
faktycznie malutko przytyłaś, ale ja bym się nie martwiła, skoro dzieciaczek rozwija się prawidłowo zresztą i tak jeszcze kilkanaście tygodni nam zostało, to jest szansa, że jeszcze Ci przybędzie
Stary 2015-08-14, 16:37   #4095
cynamon_
Zakorzenienie

Dziewczyny, wiem ze nie na temat, ale czy możecie polecić jakas dobrą sokowirówke, z której jesteście zadowolone?
Stary 2015-08-14, 17:05   #4096
beautifuldream
Rozeznanie

Uspokoiłyście mnie

Ja niestety sokowirówki nie używam, moja mama ma taką starą Zelmera, nie używa jej często, ale póki co się nie zepsuła ani razu przez tyle lat. Jeżeli nie potrzebujesz do częstego użytku, to znajoma kupiła w Biedronce w tamtym roku i też sobie chwali.

Wojtuś jest już z nami
Stary 2015-08-14, 17:09   #4097
beautifuldream
Rozeznanie

A o to nasze zdjęcie z dzisiaj. Równo 26t i + 8kg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150814_143017-1.jpg (132,2 KB, 47 załadowań)

Wojtuś jest już z nami
Stary 2015-08-14, 17:12   #4098
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Malutki brzusio ale jaki piękny
Gdzie Ty te 8 kg przytyłaś? he he drobniutka jesteś
Stary 2015-08-14, 17:13   #4099
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
mieszkam w malym miasteczku, i niestety nie ma tutaj czegos takiego jak sklep dla diabetykow :/

ja się właśnie boję insuliny, dlatego próbuję za wszelką cene rozgryźc tą diete, zeby unormować wszystko.. dzis na sniadanie jogurt naturalny, cukier 110 wiec ok, ale na samych jogurtach sie zyc nie da pozatym juz powoli czuje głód, takim jogurtem ja sobie nie pojem a co dopiero dziecko

bylam wlasnie na wizycie u gin, i ona mi tak to tlumaczyla, ze jak ja mam za duzo cukru, to organizm dziecka probuje go zbić "za mamusie" .. ale jesli cukier miesci mi sie w normie, w sensie ze po posilku jest nizszy niz 120, tzn ze jest ok? dziecko wtedy nie ma nadmiaru ? bo zapomnialam o to spytac.

i jeszcze mi powidz co na przekąske jesz ? ja jem sniadanie o 9, drugie sniadanie o 12, obiad o 15, przekaska o 17 i kolacja ok 19:30. ale na przekaske nie mam pojecia co jesc, wczoraj zjadlam pomidora i 3 lyzeczki jogurtu naturalnego

i przytylam od pierwszego wazenia tylko 3 kg.............
Czekoladka, nie możesz jeść samych jogurtów i to jeszcze na śniadanie. W ogóle nie powinnaś jeść nabiału na I śniadanie. Twój każdy posiłek powinien składać się z węglowodanów, białka, warzyw. Ja zawsze, ale zawsze jem na I śniadanie 2 kromeczki chleba IG, 2 plasterki wędliny drobiowej i ogórka albo pomidora. No do urzygania, ja wiem, ale robię tak od 17 tygodni Potem może być np jajecznica, albo jogurt z owocami. Generalnie warzywa możesz jeść bez ograniczeń. Węglowodany na główne posiłki są bardzo ważne, bo uwalniają się powoli i sprawiają, że długo jesteś najedzona. Wtedy nie masz gwałtownych spadków i wzrostów cukru. Może pomyśl nad naleśnikami z mąki gryczanej? Ja ostatnio robiłam pierogi z mięsem z mąki orkiszowej, gniotło się pierońsko trudno, ale zjadłam chyba z 8 i miałam 98 cukru

Co do cukru dziecka, to gdy my mamy wysoki cukier,który przedostaje się do niego przez łożysko, to jego trzustka próbuje sobie z tym poradzić i wytwarza duże ilości insuliny, żeby ten cukier zbić. Myśli, że tak po prostu musi być i dlatego nawet po urodzeniu wytwarza nadal tą insulinę i zbija swój cukier, co prowadzi do niedocukrzeń w jego organizmie.

Cytat:
Dziewczyny, wiem ze nie na temat, ale czy możecie polecić jakas dobrą sokowirówke, z której jesteście zadowolone?

Ja mam tą, rewelacyjna jest!

https://www.google.pl/search?q=sokow...IVwlYUCh2dCQTE

Jabłko sieka w 2 sekundy, całe, ze skórą wrzucam! Tylko duża jest i potem mycia sporo, ale warto bo soczki pyszne

Edytowane przez dzikasliwka
Czas edycji: 2015-08-14 o 17:15
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 17:14   #4100
beautifuldream
Rozeznanie

No właśnie powiem szczerze, że nie czuję się na te 8kg. Ale waga nie kłamie Poszło mi w biust i w brzuch, a reszta została bez zmian. Na twarzy też trochę przytyłam. Ale jestem wysoka bo mam 175cm wzrostu, więc trochę się rozeszło

Wojtuś jest już z nami
Stary 2015-08-14, 17:22   #4101
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam niestety sokowirówki, chyba zażyczę sobie na prezent urodzinowy, bo wreszcie będę miała w nowym mieszkaniu miejsce w kuchni żeby ją gdzieś trzymać więc też chętnie poczytam co dziewczyny polecacie w tym temacie.
Cytat:
ja też nie wiem gdzie to 8 kg poszło zgrabnie bardzo wyglądasz
Stary 2015-08-14, 17:28   #4102
beautifuldream
Rozeznanie

Cytat:
nie mam niestety sokowirówki, chyba zażyczę sobie na prezent urodzinowy, bo wreszcie będę miała w nowym mieszkaniu miejsce w kuchni żeby ją gdzieś trzymać więc też chętnie poczytam co dziewczyny polecacie w tym temacie.

ja też nie wiem gdzie to 8 kg poszło zgrabnie bardzo wyglądasz
Dziękuję

Wojtuś jest już z nami
Stary 2015-08-14, 17:39   #4103
Agusiek89
Wtajemniczenie

Ja sokowirówki nie mam, ale mam blender i też bardzo fajna rzecz Rach ciach i zmielone w papkę
Stary 2015-08-14, 17:42   #4104
cynamon_
Zakorzenienie

Dzikasliwka, dziekuje za link, z wyglądu wow, cena tez fajna, poczytam o niej więcej
Stary 2015-08-14, 17:56   #4105
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Wystraszyłam się nie na żarty :/ przez te upały i chodzenie w klapkach z pianki zrobiła mi się na stopach czertwona swędząca plama z pęcherzykami. Miałam już coś takiego nie raz, często od potu też na dłoni np pod obrączką. Wydaje mi się, że to odparzenie i potówki, ale zaczęłam schiozwać że może to być opryszka co prawda miewam to regularnie od potu. Najbliższa wizyta u dermatologa września, a ja to mam już z tydzień i powoli zaczyna zchodzić... Myślicie żeby iśc do lekarza pierwszego kontaktu ?

Przepraszam za to okropne foto...
ja mialam cos takiego na palcach u ręki. ale zeszło :P

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Czekoladka, nie możesz jeść samych jogurtów i to jeszcze na śniadanie. W ogóle nie powinnaś jeść nabiału na I śniadanie. Twój każdy posiłek powinien składać się z węglowodanów, białka, warzyw. Ja zawsze, ale zawsze jem na I śniadanie 2 kromeczki chleba IG, 2 plasterki wędliny drobiowej i ogórka albo pomidora. No do urzygania, ja wiem, ale robię tak od 17 tygodni Potem może być np jajecznica, albo jogurt z owocami. Generalnie warzywa możesz jeść bez ograniczeń. Węglowodany na główne posiłki są bardzo ważne, bo uwalniają się powoli i sprawiają, że długo jesteś najedzona. Wtedy nie masz gwałtownych spadków i wzrostów cukru. Może pomyśl nad naleśnikami z mąki gryczanej? Ja ostatnio robiłam pierogi z mięsem z mąki orkiszowej, gniotło się pierońsko trudno, ale zjadłam chyba z 8 i miałam 98 cukru

Co do cukru dziecka, to gdy my mamy wysoki cukier,który przedostaje się do niego przez łożysko, to jego trzustka próbuje sobie z tym poradzić i wytwarza duże ilości insuliny, żeby ten cukier zbić. Myśli, że tak po prostu musi być i dlatego nawet po urodzeniu wytwarza nadal tą insulinę i zbija swój cukier, co prowadzi do niedocukrzeń w jego organizmie.

Ja mam tą, rewelacyjna jest!

https://www.google.pl/search?q=sokow...IVwlYUCh2dCQTE

Jabłko sieka w 2 sekundy, całe, ze skórą wrzucam! Tylko duża jest i potem mycia sporo, ale warto bo soczki pyszne
no dzisiaj akurat musiałam jogurt, bo pojechałam do lab rano a nie wiedziałam czy mam być na czczo czy nie, więc w razie czego nie jadłam i wzięłam jogurt do torebki. potem miałam godz czekania na wizyte u gin to zjadłam ten jogurt na sniadanie

a soki jak robisz to pijesz ? ja mam kompot bez cukru z jablek ugotowany ale nie wiem czy mogę pić..

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-14, 18:02   #4106
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sokowirówki nie mam, ale mam blender i też bardzo fajna rzecz Rach ciach i zmielone w papkę
Wlasnie blender tez mam, ale chodzi mi żeby urządzenie oddzielilo sam soczek z owoców i warzyw
Stary 2015-08-14, 18:05   #4107
Agusiek89
Wtajemniczenie

Mam pytanie do dziewczyn, które mają/miały skracającą się szyjkę. Powiedzcie czy są jakieś objawy zauważalne, czy jedynie podczas badania gin może stwierdzić? Bo muszę powiedzieć, że moja gin jest taka zaczepista, że ani razu mi nie zaglądała tam jeszcze tylko przy pierwszym badaniu w 9 tygodniu A właśnie sobie uświadomiłam, że każda z Was przecież ma sprawdzaną szyjkę regularnie. Aż się nakręciłam teraz czy przypadkiem nie mam skróconej. W poniedziałek mam wizytę u gin.

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Wlasnie blender tez mam, ale chodzi mi żeby urządzenie oddzielilo sam soczek z owoców i warzyw
Rozumiem
Stary 2015-08-14, 18:15   #4108
Robusta
Wtajemniczenie

Cynamon
my mamy Clatronic AE 3532 . Jest niezła, ma dużą moc 1000W choć wg mnie odrzucone owoce są nie do końca wyciśnięte z soku :P

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 18:20   #4109
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Cynamon
my mamy Clatronic AE 3532 . Jest niezła, ma dużą moc 1000W choć wg mnie odrzucone owoce są nie do końca wyciśnięte z soku :P
Dziękuję za opinie
Stary 2015-08-14, 18:21   #4110
wonderka
Zadomowienie

Czekoladaaa poszukaj w necie strony dla cukrzyków, tam się włącza taki talerzyk na którym kładziesz produkty i jak coś jest zakazane o danej porze dnia, jak np jogurt rano to od razu ta strona to sygnalizuje. Nie mogę dać ci linka bo laptopa nie mam.

Ja dzisiaj mam 100dniowke Mała mnie dzisiaj tak kopneła ze aż krzyknęłam.

Nasze wojaże w toku, wczoraj Hamburg dzisiaj Brema jutro Amsterdam. Straszna duchota tutaj i padnięta jestem ciągłym zwiedzaniem

Poglądam rodziców z wózkami oczywiście i co zauważyłam, że od Kopenhagi po Hamburg i nawet Bremen modne są bagaboo ale mi jakoś tak nisko ta gondola się nie podoba. I cenę mają zabójcza jednak.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości