|
|
#1441 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
No to już piszę, ta pracownica też u Sajkowskiej robi ząbki i generalnie jest zadowolona i efekty widać tylko mówi, że ta trochę zarozumiała jest i , ze nie wolno sie zniechęcać i uprzedzać... no to tyle co mi sie udało wywiedzieć, a jak chcesz to zdobede nr do p. Marty to sama pogadasz
, a siostra moja zadowolona i to bardzo...
|
|
|
|
#1442 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny mam pytanie czy mozna zalozyc aparat jak sie nie nosiło tej jednej gumki separ. ? bo mi wypadła odrazu i przypomniałam sobie ze moja ortodontka wyjechala zagranice na tydzien i wraca na sobote..a ja w sobote mam miec zalozony aparat. hm...
|
|
|
|
#1443 |
|
Zadomowienie
|
no moze da rade
![]() ten 1 luk, w ktorym nosilas wszystkie, sie uda na pewno, ew jesli w tym drugim rzeczywiscie sie nie da, to orto zalozy Ci separacje i przyjdziesz pare dni pozniej no
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie tak ja powiedziala zuzka
![]() ehe jutro wizyta ;D :P:P ej czy wy macie cos takiego ze zagryzacie szczeki na sile??? ja sie na tym łapie sama ze tak zagryzam szczeki ze az mnie boli i wtedy przestaje..robie to nieswiadomie;/
|
#1445 |
|
Raczkowanie
|
ja tez tak miałam przez jakis czas :/ ale jak sie zorientowałam, ze tak robie, to starałam sie juz kontrolowac i pomogło.
|
|
|
|
#1446 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja już jutro ściągam !! Męczyłam się z nim ponad rok (od czerwca tamtego roku) i nareszcie sie od niego uwolnie
Może wkleje jutro fotki po i przed
|
#1447 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja już tylko retencyjne noszę
Ale jeszcze torchę pracy przed sobą mam, bo się jeszcze ząbki na dole ruszają i te na górze zmieniają kąt nachylenia Ale się mogę ładnie uśmiechać
|
|
|
|
#1448 |
|
Przyczajenie
|
witam ponownie
czasu nie bylo wiec nie pisalam... wakacje udaly sie jak najlepiej-zeby wogole mnie nie bolaly aparacik mam ponad miesiac a juz widze duuuze efekty!!
"Jeśli kiedyś ktoś opowie moją historię niech powie, że wędrowałem z gigantami. Ludzie rodzą się i giną jak trawa ścięta mrozem, ale imiona tych nigdy nie zaginą. Niech powie, że żyłem w czasach Hektora poskramiającego konie. Niech powie, że żyłem w czasach Achillesa." W. Peterson "Troja" |
|
|
|
#1449 |
|
Rozeznanie
|
ygaa ja wogóle nie miałam separacji i orto dała radę założyć pierścienie
fakt że trochę się przy tym męczyła i nie było to zbyt przyjemne, ale liczy się że dała radę
|
|
#1450 |
|
Raczkowanie
|
dzieki za odpowiedzi
i sorki ze tak sie pytam o wszytsko jak glupia ale wiecie przezywam troche ten aparat. dzieki i do uslyszenia
|
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
ygaa normlane ze przyzwasz
kazda z nas przez to przechodziła;Dqathe pokaz konieczne zdjatak w sumie to szybko zdejmujesz... mnie czeka jeszcze jakies 1.5 roku hehe )
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
ygaa zapraszam do mojego bloga (<- link w podpisie
) tam jest wszystko po kolei opisane jak i co podczas zakladania aparatu ja nie mialam separacji i orto mi zalozyla pierscienie normalnie, tzn troche sie pomeczyla zanim wcisnela i troche nieprzyjemne odczucie ale nic nie bolalo wiec sie nie martw. skoro ci gumka wypadla to znaczy ze masz wystarczajaco miejsca na pierscien ![]() ja tez jutro wizyta....az trzese portami co bedzie mi orto robic, wiem, ze luk ale pewnie ona cos jeszcze wykombinuje...hehe aha pojawila mi sie 2mm szpara miedzy 2 i 3 lewa wiec zabki sie przesuwaja i zamykaja dziure lewa...gorzej z prawa ale mam nadzieje, ze orto bedzie zadowolnieta
|
|
|
|
#1453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cieszę, się że masz już widoczne efekty leczenia Jednak nie wierz temu że Damon to jest aparat cudo - tzn zwykły metalowy potrafi dokładnie to samo. Niestety orto nieraz opowiadają takie rzeczy że Damon to jedyne wyjście Ale o tym było pisane już w tym wątku. I nie bierz tego jako atak, tylko ja po prostu też byłam namawiana na Damona (dużo droższego od tego co mam) ale przeszłam się po kilku orto i dowiedziałam się tego co Ci napisałam powyżej. Jakby nie było życzę sukcesów w leczeniu, ważne żeby Ci nie szkodził a pomagał
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Jupi a ja dzis zmykam na wizyte znów chyamixa strzele sobie a co;p moja orto zawsze cos wymysli
i dzis sie umawiam na dół...br..rodzice nie wiedza bardzo o moich planach..pewnie sie 'uciesza' mam nadzieje ze ze do listopada uzbieram potrzebne mi pieniazki... bo tak mniej wiecej wizyty mam co 2 miesiace...Oby kurde bo jak nie to leze...no i czy na raty mi go 'da' wish me luck!
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Jupi a ja dzis zmykam na wizyte znów chyamixa strzele sobie a co;p moja orto zawsze cos wymysli
i dzis sie umawiam na dół...br..rodzice nie wiedza bardzo o moich planach..pewnie sie 'uciesza' mam nadzieje ze ze do listopada uzbieram potrzebne mi pieniazki... bo tak mniej wiecej wizyty mam co 2 miesiace...Oby kurde bo jak nie to leze...no i czy na raty mi go 'da' wish me luck!
|
#1456 |
|
Przyczajenie
|
A ja jutro będę miała aparaciki, jednego dnia góra i dół. Jutro także będzie mi orto wyjmował separatory i zrobi mi stripping.... Brrr, boje się! No i dołącze do grona aparatek
)) Trzymajcie kciuki!
|
|
|
|
#1457 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też jutro zakładam, ale tylko góre
Nie wiem jakie gumki sobie zażyczyć ale chyba na pierwszy raz jakieś w kolorze zębów.Dziewczyny, czy za stripping płaci sie dodatkowo? Mi nie wspominała o tym ortodontka. I jeszcze jedno. Czy usuwanie kamienia długo trwa? Bo zastanawiam sie czy robić to i czy na jednej wizycie przy zakładaniu by mi to zrobiła
Kwiecień^Lancome, Prada, Burberry https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333 Edytowane przez Ahtaga Czas edycji: 2007-09-10 o 13:32 |
|
|
|
#1458 |
|
Przyczajenie
|
Ja za stripping raczej nie będę dodatkowo płacić - będzie on przed założeniem aparatu w cenie wizyty... A usuwanie kamienia to może przeprowadzić orto?
Tego nie powinien wcześniej zrobić denstysta? ![]() Ludzie coraz bardziej się stresuje przed założeniem aparacików! Dodajcie wsparcie bo zwariuje!!!
|
|
|
|
#1459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1460 |
|
Wtajemniczenie
|
a i separatorki planuje sama wyciągnąć, a przynajmniej jeden. Za te dni które cierpiałam przez nie musze je sama zmasakrować
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
nie radze wyciagac sama separacji to nie jets takie prptse jak sie moze wydawac
![]() ja jestem po wizycie...nowe gumeczki, 2 łancuszki do zamkniecia szpar po wyrwanych 4. zrobilam zdjecie rtg dolnej lewej 6 wiec dowiem sie co z nia jest nie tak i jutro bede wiedziec kiedy zakladam dół zdjecie zalacze pozniej na blogu, więc zapraszam!
|
#1462 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nie martw się - są gorsze rzeczy niż aparaty, a efekty są niesamowite, jak w tym uśmiechu: ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1463 |
|
Wtajemniczenie
|
heh aż tak zdesperowana nie jestem żeby w woreczku nieść do domu gumki
Myślałam że to tylko dotknąć i wyleci samo, ale jak nie to nie będę ich ruszała i spokojnie czekała na wizyte, a wizyta o super porze 21.30...
|
#1464 |
|
Raczkowanie
|
A ja zamówiłam sobie wlasnie bezbarwne ligaturki i bede juz sobie sama zmieniac bo te co mam to żółciochy juz takie. i nieladnie wygladaja
|
|
|
|
#1465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trudno to sie robi?
|
|
#1466 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam pytanko.Czy po ściągnieciu aparatu zęby mogą wrócić do poprzedniego stanu ?
![]()
|
#1467 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1468 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1469 |
|
Przyczajenie
|
Ja też chwilami mam ochotę je wyciągnąć te separatory, i to takie dziwne uczucie że po prostu przestane na nie uważać, wezmę wykałaczkę i je po prostu wyciągnę jak pozostałści jedzenia!!! Oczywiście to tylko takie uczucie - wiem, wiem --> ta robotka należy do orto, za coś w końcu bierze tą kaskę
|
|
|
|
#1470 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

, a siostra moja zadowolona i to bardzo...

trudno to sie robi?