|
|
#4561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)
Cytat:
Ja wiem ze wartościowy itd...Sama karmiłam Kubę prawie 1,5 roku...aż pewnego razu jak nad ranem przyszedł do nas i chciał cyca poczułam po raz pierwszy że mam dość i ze denerwuje mnie to...od tamtej pory skończyliśmy z cycem |
|
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
My juz po chrzcinach padam na pysk. Patryk nie spal caly chrzest obserwowal kosciol i gadal sobie czasami sie wkurzyl i podobalo mu sie spiewanie ksiedza
|
|
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
pierozkowa- ja jestem zachwycona jak mala pospi od 22 do 3-4 rano
naprawde byly dni ze hodzilam jak zombie ale co ja moge? to tylko dziecko i to malutkie..---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
ja jutro ide do ksiedza pogadac o chrzcie naszej malej
|
|
#4564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz właśnie na wrzesień mamy zaproszenie na imprezę i kombinatorstwo jak to zrobić żeby pójść... Cytat:
Jeśli chodzi o noc, to naprawdę jakoś się przyzwyczaiłam i nawet mnie to rozczula jak on taki rozespany i tylko buziaka stula w dziób i szuka tego cyca i tak wzdycha z zachwytem jak już się podłączy, mi się gorzej wstaje rano, ja bym sobie pospała, a on się domaga uwagi, sam nie poleży jak się obudzi Cos - grzeczne dzieciaczki
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
||
|
|
|
#4565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mówię oczywiście o dzieciach które mają kolki, dużo płaczą z nierozpoznanego powodu czy coś, bo to jasne że to wykańcza, ale o takich "dobrych" grzecznych dzieciach
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez na swoja nigddy nie narzekalam..dzis wrzeszczala bo miala pelna pieluche i byla glodna ale spala 4,5 godziny a ja z nia spalam.wiec czego chciec wiecej od zycia? poza tym pewnie to wiesz, ale male dzieci wyczuwaja nastroje w otoczeniu..jesli matka jest rozdrazniona to dziecko tez bedzie marudne i placzliwe.. dlatego ja nawet jak sie nie wyspie czy mam sciecie z mezem to codziennie rano witam mala promiennym usmiechem i ona tez sie usmiecha..poza tym od 2 tyg juzwyluzowalam i nie kloce sie z moim.. mala jest sokojna.. kazdy sie dziwi, ze pierwsze dziecko aja w domu czysto, obiad codziennie robie, pranie itp tez zrobione a ja nie smigam w brudnym dresie jak wiee irlandek tutaj hheeh
|
|
#4568 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dzięki za słowa otuchy i pocieszenia
A i mi nie chodziło o oszczędnośc, bo wydalam mnóstwo forsy tylko ja nie lubię imprez w restauracji bo są takie nawet nie wiem jak to ująć.... sztywne, miałam wizję pięknego rodzinnego przyjęcia w domu i myślę że gdyby Zosia była taka jak na codzień to było by dużo dużo lepiej Ją też 7 lat temu rizszerzalam dietę po 4 miesiącach po mimo kp najpierw były Kaszki i warzywa potem cała reszta teraz jeszcze nie wiem ale chyba też po 4 moze 5 miesiącu Coś - fajnie ze wam się udało Z pozytywnych informacji w piątek Zosia zaczęła się uśmiechac - rosplywam się jak widzę ten uśmiech od ucha do ucha |
|
|
|
#4569 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Monika nie przejmuj sie, ja juz przestaje... Wkurzają mnie tylko "dobre rady" od obcych jak mały ryczy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4570 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja tez zdrowa I nie choruje ![]() Cytat:
ja Bede rozmawiac z health visitor o rozrzeszaniu diety po 16 tyg zycia Cytat:
---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
|
|
#4571 |
|
Konto usunięte
|
Ja chciałabym karmić max do roku
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4572 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Spoko, ja też nie docieram.
Tż mówi, że muszę zmienić nastawienie bo wczoraj nie było źle jak poszli. Ale ja od razu cała się spinam jak ją wkładam do wózka ![]() Cytat:
Tak wyglądało jak było w lodówce, po otwarciu już.Cytat:
dla mnie to takie...nienaturalne i odpychające ![]() Cytat:
![]() super ![]() Cytat:
![]() My mieliśmy te problemy, szpital, brzuszek itp. Dalej nie wiadomo co jest małej, (co było?), teraz ma te swoje zatwardzenia, krew itp. Ale cieszę się z każdego dobrego dnia, każdego jej uśmiechu ![]() Żalę się Wam i to mi wystarcza. Jak ktoś pyta to nie widzę sensu opowiadać wszystkich syt, i tego jaka jestem wyrypana. Po co? I tak pamiętam tylko te cudowne chwile, każdy dobry dzień jest dla mnie szczęściem. A jak jest źle? To gadam z tż'tem i piszę tutaj. Nawet moja mama wie tylko połowę bo już pomijam, że nie chcę ich martwić to nie chcę słuchać 'dobrych rad' ![]() ![]() U mnie w końcu burza! Matko, jak cudownie rześko!!! Btw. idę się szykować bo może zaraz mama przyjdzie i zostanie z małą a ja przepuszczę atak na Lidla bo dzieć nie ma w czym chodzić
|
|
#4573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale ta sytuacja nie odnosi się tylko do mojej mamy, wszyscy wiedzą co małej jest, bo ja mam dopiero 25 lat, pierwsze dziecko i gowno wiem Dzisiaj niby 29 st, lepiej 29 niż 39, także będę żyć
|
|
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
U nas z tymi złotymi radami jest to samo. Jeszcze w weekend w nowym miejscu też trochę marudzil, to wszyscy wokół niego się kręcili i było jeszcze gorzej.
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama mówi identycznie jak mała zapłacze. Brzuszek! Bierze ją na ręce i z taką profesorską miną 'oo, jak jej się w brzuszku coś robi..boli ją, na pewno!' Mówię jej, że kurna to jest żywy organizm, pracują jej jelitka to jej się będzie 'coś' działo. Tobie też się czasami brzuch odzywa i co? Jakoś nie boli Cię nic?ale gadaj zdrów... ![]() A najgorsze jest to, że oburzają się wszyscy, że to są rady! I że z dobrego serca. No bo chcą pomóc itp. *****e nie pytam o nie! Jak będę potrzebowała to poproszę o pomoc. A to co robi jedna i druga babcia to nie rady tylko wtrącanie się.. Tż coś przebąkuje o tym, żeby jechać z małą do teściów.. Nie widzę tego. Już pomijam siebie. Jakoś wytrzymam. Ale boję się jak mała to zniesie. Naprawdę ona nie lubi zmiany swojego rytmu dnia. A jeszcze teraz jak nam się trochę uspokoiła.. Boję się, że jak zburzymy jej cały dzień to będzie 'odchorowywała' to
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Do Nas tez wczoraj przyszła teściowa i mały wstał z drzemki ale płakał dalej ze zmęczenia to tez oczywiscie "brzuszek boli" a Julek jej ziewa zza ramienia
![]() Uwielbiam tez jak w upał go przykrywają bo ma zimne rączki czy nóżki 35 st w domu a te lecą z kocem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#4577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzis 22 stopnie ulgaaa!!!
U mnie prababcia blizniakow daje zlote rady. Ale ja nie reaguje albo cos glupio odpowiadam bo mnie to zaraz wkurza. Owszem pare razy mi dala fajne patenty na to czy tamto ale sama zapytalam a nie :/ |
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Jak nasz Mały tak marudzi bez powodu to mój Tz wymyśla ciągle, że coś go boli...
|
#4580 |
|
Konto usunięte
|
Witam sie po ciężkim poranku
Teraz mały spi mi na brzuchu a ja boje sie ruszyć Ja czasem mam ochotę wystawić Konrada na Allegro bez ceny minimalnej (żartuje oczywiście ) ale potem sobie przypominam ze ja jak byłam mała to płakałam 24 godziny na dobę a mama mnie nie wystawiła na aukcji (pewnie dlatego ze 27 lat temu Allegro nie było ) i jakoś to przetrzymuje... Ale jest ciężko i jesli kiedykolwiek bede jeszcze chciała miec dziecko to mam nadzieje ze przypomnę sobie te pierwsze miesiace z Konradem Tz pojechał do Lidla i kupił 3 paczki pampersow, jakies zabezpieczenia, 4 bodziaki na długi rękaw i bluzę. Ale tego na czym mi najbardziej zależało juz nie było ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4581 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4582 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Od moich T raz usłyszeliśmy ze nie chcemy rad to ich nie beda dawać nawet jak sie zapytamy. Nie to nie. Za to moj tata wczoraj sie popłakał jak widział jak rano mały sie meczy. I cała medycynę wysyłał w kosmos "☠☠☠☠a ta medycyna taka rozwinięta a ☠☠☠☠e ☠☠☠ane nie mogą nic wymyślić zeby taki maluszek sie nie męczył" ![]() Dzis o 12 mamy szczepienie i moj tata juz "Jezus Maria takiego maluszka kłuć, bedzie go bolało, ja bym im łby poukrecal ze nie wymyślili zeby szczepić bez kłucia" A na 13.30 bioderka... Dobrze ze tz wzial wolne... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
Taki granatowy kombinezon jakby, nie wiem jak to sie nazywa - ma rączki i nóżki ale bez stopek ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4584 |
|
Konto usunięte
|
O taki kombinezon, dokładnie ten bo inne kolory były a ten wykupiony... Rozmiar 62 albo 74, bede bardzo wdzięczna jakbyś spojrzała chociaz podejrzewam ze juz wszędzie wykupione
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4585 |
|
Zadomowienie
|
No to idę niedługo Ci powiem ,ten lidl jest na uboczu i może akurat
|
|
|
|
#4586 |
|
Raczkowanie
|
poldzik moja mała tez płacze przy jedzeniu i zaczęła robic zielone kupy...
zwłaszcza na początku i po chwili przestaje, a w nocy je normalnie bw środę lekarz, my na weekend zawsze wychodzimy na cały dzien i mała spi zazwyczaj albo ogłada swiat wczoraj od 15 do 20.30 byliśmy na jakby festynie historycznym to raz zaczęła sie kręcić i popłakiwać ale to dlatego ze zrobiła kupę, ogolnie juz mniej marudzi chyba ze jest śpiąca, u nas juz po upałach wczoraj tylko 16 stopni a dzis 20. Ile waza Wasze maluszki? Mam wrażenie zemoja za mało ma 4740 g, i 60 cm długa
Mia Edytowane przez ultraviolwt188 Czas edycji: 2015-08-17 o 09:30 |
|
|
|
#4587 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ma ![]() Cytat:
kciuki za szczepienia i bioderka fajnie ze TZ ma wolne.U mnie bioderka/wazenie itp szczepienie w piatek..juz sie boje poza tym mala spala od 23 do 4, zjadla i spala do 6:30, znow zjadla i spi do tej pory ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dostaje szału z moją mamą... Mówi, że zaraz pójdzie i w Google wpisze ile powinno jeść 8 tygodniowe dziecko, które waży 6,5 kg, bo według niej on jest przejedzony!!! Bo jak położyła go po jedzeniu na przewijaku to mu się ulalo.
Teraz pyta się czemu on nie leży na brzuchu i go kutwa nosi po całym domu
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojejj tez sie ulewa czasem i co? to normalne... ahh te matki..czasem ciesze sie ze moja jest daleko stad i wszystko robie po swojemu
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
Ultra- Franek w ubiegły wtorek ważył 5250-miał 7 tygodni. Ale moim zdaniem nie ma co porównywać dzieciaczków bo przyrosty wagi to sprawa indywidualna. A poprzednio kiedy była ważona? Ile wtedy ważyła?
Co do rozszerzenia diety uważam że nie ma się co spieszyć. Ja zaczęłam po 5 miesiącu id marchewki jabłka i brokuły - gotowałam w kawałkach i dawałam di rączki i młody sobie próbował. Potem kalafior ziemniak kurczak królik etc. Ale dawałam też słoiczki i Frankowi też będę dawać. Nie widzę w tym niczego złego. Co do kaszki to nigdy nie zagęszczałam mleka. Jak już młody jadł z łyżeczki dostawał kaszkę jako posiłek - ale nie mannę tylko bezglutenową. Manny wolni podawać tylko pól łyżeczki w pierwszych miesiącach.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

naprawde

Tak wyglądało jak było w lodówce, po otwarciu już.
Mówię jej, że kurna to jest żywy organizm, pracują jej jelitka to jej się będzie 'coś' działo. Tobie też się czasami brzuch odzywa i co? Jakoś nie boli Cię nic?

bw środę lekarz, my na weekend zawsze wychodzimy na cały dzien i mała spi zazwyczaj albo ogłada swiat