Mamusie czerwcowe 2015! :) - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-16, 22:20   #4561
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
No ja też będę gotować sama, ale jakoś tak słoiczki są kuszące dla mnie nie wiem dlaczego

WHO zaleca żeby karmić tak długo jak dziecko i mama tego chcą, minimum chyba rok, ja bym chciała rok, ale jak Julek zdecyduje że będzie chciał dłużej to w sumie nie mam jakoś nic bardzo przeciwko temu, ale dla mnie absolutny max to chyba dwa lata

Ja jakoś ślepo się nie zapatruję w te zalecenia, bo bardziej mnie przekonuje po prostu to że ten pokarm kobiecy jest naprawdę wartościowy
No ja wiem wiem ze tak długo jak chcą ale takie duże dziecko....nieee

Ja wiem ze wartościowy itd...Sama karmiłam Kubę prawie 1,5 roku...aż pewnego razu jak nad ranem przyszedł do nas i chciał cyca poczułam po raz pierwszy że mam dość i ze denerwuje mnie to...od tamtej pory skończyliśmy z cycem

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 22:20   #4562
Cos_
Zakorzenienie

My juz po chrzcinach padam na pysk. Patryk nie spal caly chrzest obserwowal kosciol i gadal sobie czasami sie wkurzyl i podobalo mu sie spiewanie ksiedza . Blanka zasnela po namaszczeniu.
Stary 2015-08-16, 22:24   #4563
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

pierozkowa- ja jestem zachwycona jak mala pospi od 22 do 3-4 rano naprawde byly dni ze hodzilam jak zombie ale co ja moge? to tylko dziecko i to malutkie..

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
My juz po chrzcinach padam na pysk. Patryk nie spal caly chrzest obserwowal kosciol i gadal sobie czasami sie wkurzyl i podobalo mu sie spiewanie ksiedza . Blanka zasnela po namaszczeniu.
cudowne dzieci normalnie
ja jutro ide do ksiedza pogadac o chrzcie naszej malej
Stary 2015-08-16, 22:42   #4564
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
No ja wiem wiem ze tak długo jak chcą ale takie duże dziecko....nieee

Ja wiem ze wartościowy itd...Sama karmiłam Kubę prawie 1,5 roku...aż pewnego razu jak nad ranem przyszedł do nas i chciał cyca poczułam po raz pierwszy że mam dość i ze denerwuje mnie to...od tamtej pory skończyliśmy z cycem
No zobaczymy jak u Nas będzie, mnie czasem irytuje tylko to że on jest antybutelkowy i nie mogę nigdzie wyjść bo jest problem z zostawieniem go ;/
Teraz właśnie na wrzesień mamy zaproszenie na imprezę i kombinatorstwo jak to zrobić żeby pójść...

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
pierozkowa- ja jestem zachwycona jak mala pospi od 22 do 3-4 rano naprawde byly dni ze hodzilam jak zombie ale co ja moge? to tylko dziecko i to malutkie..

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

cudowne dzieci normalnie
ja jutro ide do ksiedza pogadac o chrzcie naszej malej
U nas było tak że pierwsze dwa miechy pobudka co 2,5-3 h, teraz dopiero się to wydłużyło do około 5 godzin, ale tylko pierwsza część nocy bo jak zaśnie o 21:30 to wstaje koło 2-2:30, ale potem już pobudka o 5, 7 i o 9 zaczynamy dzień

Jeśli chodzi o noc, to naprawdę jakoś się przyzwyczaiłam i nawet mnie to rozczula jak on taki rozespany i tylko buziaka stula w dziób i szuka tego cyca i tak wzdycha z zachwytem jak już się podłączy, mi się gorzej wstaje rano, ja bym sobie pospała, a on się domaga uwagi, sam nie poleży jak się obudzi

Cos - grzeczne dzieciaczki

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 22:48   #4565
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
No zobaczymy jak u Nas będzie, mnie czasem irytuje tylko to że on jest antybutelkowy i nie mogę nigdzie wyjść bo jest problem z zostawieniem go ;/
Teraz właśnie na wrzesień mamy zaproszenie na imprezę i kombinatorstwo jak to zrobić żeby pójść...

U nas było tak że pierwsze dwa miechy pobudka co 2,5-3 h, teraz dopiero się to wydłużyło do około 5 godzin, ale tylko pierwsza część nocy bo jak zaśnie o 21:30 to wstaje koło 2-2:30, ale potem już pobudka o 5, 7 i o 9 zaczynamy dzień

Jeśli chodzi o noc, to naprawdę jakoś się przyzwyczaiłam i nawet mnie to rozczula jak on taki rozespany i tylko buziaka stula w dziób i szuka tego cyca i tak wzdycha z zachwytem jak już się podłączy, mi się gorzej wstaje rano, ja bym sobie pospała, a on się domaga uwagi, sam nie poleży jak się obudzi

Cos - grzeczne dzieciaczki
u nas wlasnie od kilku dni jest tak ze mala spi od 21:40 do 3:30 -maz ja usypia, pozniej ja wstaje i przed 4 mloda juz spi i do 7 z kawalkiem spi a pozniej juz poranna toaleta itp.. mala wczoraj skonczyla 8 tygodni wiec moze juz wejdzie jej w krew spanie po 6 h w noc...ale tak jak u ciebie, mimo ze moja na mm to pierwsze dwa miechy co 2-3 h w nocy sie budzila na jedzenie.. a kazdy mowi ze dzieci na mm to cala noc spia..no napewno, uwierze hehe
Stary 2015-08-16, 23:04   #4566
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
u nas wlasnie od kilku dni jest tak ze mala spi od 21:40 do 3:30 -maz ja usypia, pozniej ja wstaje i przed 4 mloda juz spi i do 7 z kawalkiem spi a pozniej juz poranna toaleta itp.. mala wczoraj skonczyla 8 tygodni wiec moze juz wejdzie jej w krew spanie po 6 h w noc...ale tak jak u ciebie, mimo ze moja na mm to pierwsze dwa miechy co 2-3 h w nocy sie budzila na jedzenie.. a kazdy mowi ze dzieci na mm to cala noc spia..no napewno, uwierze hehe
Ja też nie mogę narzekać, bo jak już roszyfrowałam kiedy jest śpiący i wtedy kładę go spać to tak naprawdę Julek płacze tylko wtedy kiedy jest głodny i kiedy właśnie jest zmęczony. Nie robi wrzasków że chce na ręce czy coś. W nocy tyle co się podłączy pod cycka, zje i śpi. Teraz jest naprawdę ok. W przeszłości bywały dni że ledwo żyłam, ale generalnie staram się nie narzekać na swoje dziecko że nie przesypia nocy, że muszę go lulać czy coś - chciałam tego, starałam się o dziecko, potem 9 miesięcy na niego czekałam i trochę nie rozumiem matek które mają naprawdę grzeczne dzieci, które ładnie się bawią, ładnie jedzą, ładnie śpią w ciągu dnia a one i tak tego nie doceniają i jeszcze jęczą że nocy nie przesypiają - po co się na dziecko decydowały jak im tak na tych przespanych nocach zależało? Czego by chciały żeby dziecko spało przez 20 godzin na dobę a przez pozostałe 4 się do nich uśmiechało? Nie czaję tego...
Nie mówię oczywiście o dzieciach które mają kolki, dużo płaczą z nierozpoznanego powodu czy coś, bo to jasne że to wykańcza, ale o takich "dobrych" grzecznych dzieciach

pierogowamama.com
Stary 2015-08-16, 23:09   #4567
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie mogę narzekać, bo jak już roszyfrowałam kiedy jest śpiący i wtedy kładę go spać to tak naprawdę Julek płacze tylko wtedy kiedy jest głodny i kiedy właśnie jest zmęczony. Nie robi wrzasków że chce na ręce czy coś. W nocy tyle co się podłączy pod cycka, zje i śpi. Teraz jest naprawdę ok. W przeszłości bywały dni że ledwo żyłam, ale generalnie staram się nie narzekać na swoje dziecko że nie przesypia nocy, że muszę go lulać czy coś - chciałam tego, starałam się o dziecko, potem 9 miesięcy na niego czekałam i trochę nie rozumiem matek które mają naprawdę grzeczne dzieci, które ładnie się bawią, ładnie jedzą, ładnie śpią w ciągu dnia a one i tak tego nie doceniają i jeszcze jęczą że nocy nie przesypiają - po co się na dziecko decydowały jak im tak na tych przespanych nocach zależało? Czego by chciały żeby dziecko spało przez 20 godzin na dobę a przez pozostałe 4 się do nich uśmiechało? Nie czaję tego...
Nie mówię oczywiście o dzieciach które mają kolki, dużo płaczą z nierozpoznanego powodu czy coś, bo to jasne że to wykańcza, ale o takich "dobrych" grzecznych dzieciach
dokladnie, mysle tak jak TY tez na swoja nigddy nie narzekalam..dzis wrzeszczala bo miala pelna pieluche i byla glodna ale spala 4,5 godziny a ja z nia spalam.wiec czego chciec wiecej od zycia? poza tym pewnie to wiesz, ale male dzieci wyczuwaja nastroje w otoczeniu..jesli matka jest rozdrazniona to dziecko tez bedzie marudne i placzliwe.. dlatego ja nawet jak sie nie wyspie czy mam sciecie z mezem to codziennie rano witam mala promiennym usmiechem i ona tez sie usmiecha..poza tym od 2 tyg juzwyluzowalam i nie kloce sie z moim.. mala jest sokojna.. kazdy sie dziwi, ze pierwsze dziecko aja w domu czysto, obiad codziennie robie, pranie itp tez zrobione a ja nie smigam w brudnym dresie jak wiee irlandek tutaj hheeh
Stary 2015-08-16, 23:16   #4568
haniula1803
Rozeznanie

Dziewczyny dzięki za słowa otuchy i pocieszenia tak jak mówicie dobrze ze juz mamy to za sobą pewnie w miarę upływającego czasu te złe wspomnienia się zatra a zostaną tylko te dobre. Moja mama dzisiaj stwierdziła że po prostu za wysoko podniosłam sobie poprzeczkę! Msza juz na 10 potem obiad z 2 dań a potem jeszcze grill gdzie dań było 15190!!! Brat był na tyle bezczelny ze przyjechał dzisiaj na poprawiny jak ich zobaczyłam to aż mnie zaczeslo a jak bratowa wyjechała z tekstem ze jest zmęczona to nie wytrzymałam i wybuchlam - wygarnelam im wszystko

A i mi nie chodziło o oszczędnośc, bo wydalam mnóstwo forsy tylko ja nie lubię imprez w restauracji bo są takie nawet nie wiem jak to ująć.... sztywne, miałam wizję pięknego rodzinnego przyjęcia w domu i myślę że gdyby Zosia była taka jak na codzień to było by dużo dużo lepiej

Ją też 7 lat temu rizszerzalam dietę po 4 miesiącach po mimo kp najpierw były Kaszki i warzywa potem cała reszta teraz jeszcze nie wiem ale chyba też po 4 moze 5 miesiącu

Coś - fajnie ze wam się udało

Z pozytywnych informacji w piątek Zosia zaczęła się uśmiechac - rosplywam się jak widzę ten uśmiech od ucha do ucha
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 00:29   #4569
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Piąteczka

Dzięki, mam na jutro obiad

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Nie wiem dlaczego Ale te buty przypominają mi Pana smętnego czopa
ja swojego nie poznałam

Cytat:
aniolki

Monika nie przejmuj sie, ja juz przestaje... Wkurzają mnie tylko "dobre rady" od obcych jak mały ryczy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 00:42   #4570
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Dodam tylko że każdemu życzę tak zdrowego i nie chorujacego dziecka jak moje. Naprawde

Moja tez zdrowa I nie choruje

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
dokładnie, ja też nie chciałabym niepotrzebnie jakiegoś świństwa pchać w małą...a o tej kaszce to wszyscy mówią- dlatego ja wziełam to za norme. musze poczytać, ogarnąć temat, lekarza zapytam

i z każdej strony słysze że na mm rozszerza sie diete po 3 miesiącu. skąd w takim razie w ludziach to przekonanie?

rany, gdybym karmiła piersią miałaby jeszcze 4 miesiące spokoju i nie miałabym takich dylematów

ja Bede rozmawiac z health visitor o rozrzeszaniu diety po 16 tyg zycia

Cytat:
Napewno nie kusily mnie sloiczki... Gotowana sama...BTW denerwuje mnie jak dzieciak się cały upaprze

Ja nigdy nie krylam tego ze kasza była dawna żeby spał ciut dłużej..i nie chodzi o całą noc...niee...ja byłam szczęśliwa jak on 3 cy 4 h ciągiem spał po kaszy...to był luksus...znana byłam na siebie bo tż wtedy pracował Gdzie indziej i Bardzo mało był w domu. Ale tak jak pisałam ja dawalam mu ją po to żeby móc złapać jakąś drzemkę jak Człowiek... Nigdy nikomu nie wmawialam że dla zdrowia czy coś tam...

Swoją drogą WHO zaleca aby dziecko karmić jak najdłużej etc...może i nie jestem jakas super tolerancyjna ale dla mnie karmienie 3 latka piersią to już przegiecie...o starszych dzieciach nie wspomnę.
mnie nie kusza sloiczki,wole wiedziec co malutka je

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzięki za słowa otuchy i pocieszenia tak jak mówicie dobrze ze juz mamy to za sobą pewnie w miarę upływającego czasu te złe wspomnienia się zatra a zostaną tylko te dobre. Moja mama dzisiaj stwierdziła że po prostu za wysoko podniosłam sobie poprzeczkę! Msza juz na 10 potem obiad z 2 dań a potem jeszcze grill gdzie dań było 15190!!! Brat był na tyle bezczelny ze przyjechał dzisiaj na poprawiny jak ich zobaczyłam to aż mnie zaczeslo a jak bratowa wyjechała z tekstem ze jest zmęczona to nie wytrzymałam i wybuchlam - wygarnelam im wszystko

A i mi nie chodziło o oszczędnośc, bo wydalam mnóstwo forsy tylko ja nie lubię imprez w restauracji bo są takie nawet nie wiem jak to ująć.... sztywne, miałam wizję pięknego rodzinnego przyjęcia w domu i myślę że gdyby Zosia była taka jak na codzień to było by dużo dużo lepiej

Ją też 7 lat temu rizszerzalam dietę po 4 miesiącach po mimo kp najpierw były Kaszki i warzywa potem cała reszta teraz jeszcze nie wiem ale chyba też po 4 moze 5 miesiącu

Coś - fajnie ze wam się udało

Z pozytywnych informacji w piątek Zosia zaczęła się uśmiechac - rosplywam się jak widzę ten uśmiech od ucha do ucha
Cudowny widok
Stary 2015-08-17, 02:46   #4571
201710041131
Konto usunięte

Ja chciałabym karmić max do roku

Stary 2015-08-17, 07:22   #4572
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Ja z wozkiem nawet do osiedlowego sklepiku bym nie doszla
Spoko, ja też nie docieram.
Tż mówi, że muszę zmienić nastawienie bo wczoraj nie było źle jak poszli. Ale ja od razu cała się spinam jak ją wkładam do wózka

Cytat:
No dokładnie mam to samo...
Po otwarciu wygląda tak... Myślałam że to będzie białe mleczko, które mogę śmiało wlać do szklanki
Ostatnio kupiłam to miało inną konsystencję Tak wyglądało jak było w lodówce, po otwarciu już.
Cytat:

Swoją drogą WHO zaleca aby dziecko karmić jak najdłużej etc...może i nie jestem jakas super tolerancyjna ale dla mnie karmienie 3 latka piersią to już przegiecie...o starszych dzieciach nie wspomnę.

dla mnie to takie...nienaturalne i odpychające

Cytat:

super
Cytat:
Dokładnie, zgadzam się z Tobą

My mieliśmy te problemy, szpital, brzuszek itp. Dalej nie wiadomo co jest małej, (co było?), teraz ma te swoje zatwardzenia, krew itp.
Ale cieszę się z każdego dobrego dnia, każdego jej uśmiechu
Żalę się Wam i to mi wystarcza. Jak ktoś pyta to nie widzę sensu opowiadać wszystkich syt, i tego jaka jestem wyrypana. Po co? I tak pamiętam tylko te cudowne chwile, każdy dobry dzień jest dla mnie szczęściem.
A jak jest źle? To gadam z tż'tem i piszę tutaj.
Nawet moja mama wie tylko połowę bo już pomijam, że nie chcę ich martwić to nie chcę słuchać 'dobrych rad'

U mnie w końcu burza! Matko, jak cudownie rześko!!!

Btw. idę się szykować bo może zaraz mama przyjdzie i zostanie z małą a ja przepuszczę atak na Lidla bo dzieć nie ma w czym chodzić

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 07:37   #4573
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Spoko, ja też nie docieram.
Tż mówi, że muszę zmienić nastawienie bo wczoraj nie było źle jak poszli. Ale ja od razu cała się spinam jak ją wkładam do wózka

Ostatnio kupiłam to miało inną konsystencję Tak wyglądało jak było w lodówce, po otwarciu już.

dla mnie to takie...nienaturalne i odpychające

super

Dokładnie, zgadzam się z Tobą

My mieliśmy te problemy, szpital, brzuszek itp. Dalej nie wiadomo co jest małej, (co było?), teraz ma te swoje zatwardzenia, krew itp.
Ale cieszę się z każdego dobrego dnia, każdego jej uśmiechu
Żalę się Wam i to mi wystarcza. Jak ktoś pyta to nie widzę sensu opowiadać wszystkich syt, i tego jaka jestem wyrypana. Po co? I tak pamiętam tylko te cudowne chwile, każdy dobry dzień jest dla mnie szczęściem.
A jak jest źle? To gadam z tż'tem i piszę tutaj.
Nawet moja mama wie tylko połowę bo już pomijam, że nie chcę ich martwić to nie chcę słuchać 'dobrych rad'

U mnie w końcu burza! Matko, jak cudownie rześko!!!

Btw. idę się szykować bo może zaraz mama przyjdzie i zostanie z małą a ja przepuszczę atak na Lidla bo dzieć nie ma w czym chodzić
No my się już z TZ zbijamy że złotych rad, jak mała zaczyna płakać to ,,ooo na pewno jest głodna!! A jak nie to na pewno ją coś boli!" Moja mama tak ostatnio do mnie ze jest głodna, ja mówię ze nie jest... No ale przystawilam do cyca i nie chce, to mama, na pewno ja brzuszek boli, ja mówię ze nie... Ta poleciała do apteki kupiła espumisan, wydała ponad 20zl, przyszła a mała już spała... Po prostu była zmęczona, a w obcym miejscu ciężej jej zasnąć niż u siebie.. ja tak mam, a co mówić dziecko
Ale ta sytuacja nie odnosi się tylko do mojej mamy, wszyscy wiedzą co małej jest, bo ja mam dopiero 25 lat, pierwsze dziecko i gowno wiem
Dzisiaj niby 29 st, lepiej 29 niż 39, także będę żyć
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 07:50   #4574
kejtiCe
Zakorzenienie

U nas z tymi złotymi radami jest to samo. Jeszcze w weekend w nowym miejscu też trochę marudzil, to wszyscy wokół niego się kręcili i było jeszcze gorzej.
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 07:52   #4575
masija
Zakorzenienie

Cytat:
No my się już z TZ zbijamy że złotych rad, jak mała zaczyna płakać to ,,ooo na pewno jest głodna!! A jak nie to na pewno ją coś boli!" Moja mama tak ostatnio do mnie ze jest głodna, ja mówię ze nie jest... No ale przystawilam do cyca i nie chce, to mama, na pewno ja brzuszek boli, ja mówię ze nie... Ta poleciała do apteki kupiła espumisan, wydała ponad 20zl, przyszła a mała już spała... Po prostu była zmęczona, a w obcym miejscu ciężej jej zasnąć niż u siebie.. ja tak mam, a co mówić dziecko
Ale ta sytuacja nie odnosi się tylko do mojej mamy, wszyscy wiedzą co małej jest, bo ja mam dopiero 25 lat, pierwsze dziecko i gowno wiem
Dzisiaj niby 29 st, lepiej 29 niż 39, także będę żyć
O matko, u nas jest to samo!
Moja mama mówi identycznie jak mała zapłacze. Brzuszek!
Bierze ją na ręce i z taką profesorską miną 'oo, jak jej się w brzuszku coś robi..boli ją, na pewno!' Mówię jej, że kurna to jest żywy organizm, pracują jej jelitka to jej się będzie 'coś' działo. Tobie też się czasami brzuch odzywa i co? Jakoś nie boli Cię nic?
ale gadaj zdrów...

A najgorsze jest to, że oburzają się wszyscy, że to są rady! I że z dobrego serca. No bo chcą pomóc itp.
*****e nie pytam o nie! Jak będę potrzebowała to poproszę o pomoc. A to co robi jedna i druga babcia to nie rady tylko wtrącanie się..

Tż coś przebąkuje o tym, żeby jechać z małą do teściów.. Nie widzę tego. Już pomijam siebie. Jakoś wytrzymam. Ale boję się jak mała to zniesie. Naprawdę ona nie lubi zmiany swojego rytmu dnia. A jeszcze teraz jak nam się trochę uspokoiła.. Boję się, że jak zburzymy jej cały dzień to będzie 'odchorowywała' to

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 07:58   #4576
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Do Nas tez wczoraj przyszła teściowa i mały wstał z drzemki ale płakał dalej ze zmęczenia to tez oczywiscie "brzuszek boli" a Julek jej ziewa zza ramienia

Uwielbiam tez jak w upał go przykrywają bo ma zimne rączki czy nóżki 35 st w domu a te lecą z kocem

pierogowamama.com
Stary 2015-08-17, 08:00   #4577
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Do Nas tez wczoraj przyszła teściowa i mały wstał z drzemki ale płakał dalej ze zmęczenia to tez oczywiscie "brzuszek boli" a Julek jej ziewa zza ramienia

Uwielbiam tez jak w upał go przykrywają bo ma zimne rączki czy nóżki 35 st w domu a te lecą z kocem

Ooo bez kitu z tymi zimnymi rączkami i nóżkami to tez oddzielna historia.. mój tz na paczatku też, że jej zimno na bank....Ale CHYBA już go przekonałam ze tak nie jest
Stary 2015-08-17, 08:48   #4578
Cos_
Zakorzenienie

U nas dzis 22 stopnie ulgaaa!!!
U mnie prababcia blizniakow daje zlote rady. Ale ja nie reaguje albo cos glupio odpowiadam bo mnie to zaraz wkurza. Owszem pare razy mi dala fajne patenty na to czy tamto ale sama zapytalam a nie :/
Stary 2015-08-17, 08:52   #4579
kejtiCe
Zakorzenienie

Jak nasz Mały tak marudzi bez powodu to mój Tz wymyśla ciągle, że coś go boli...
22.06.2015
Stary 2015-08-17, 09:07   #4580
201710041131
Konto usunięte

Witam sie po ciężkim poranku Teraz mały spi mi na brzuchu a ja boje sie ruszyć

Ja czasem mam ochotę wystawić Konrada na Allegro bez ceny minimalnej (żartuje oczywiście ) ale potem sobie przypominam ze ja jak byłam mała to płakałam 24 godziny na dobę a mama mnie nie wystawiła na aukcji (pewnie dlatego ze 27 lat temu Allegro nie było) i jakoś to przetrzymuje... Ale jest ciężko i jesli kiedykolwiek bede jeszcze chciała miec dziecko to mam nadzieje ze przypomnę sobie te pierwsze miesiace z Konradem

Tz pojechał do Lidla i kupił 3 paczki pampersow, jakies zabezpieczenia, 4 bodziaki na długi rękaw i bluzę. Ale tego na czym mi najbardziej zależało juz nie było

Stary 2015-08-17, 09:09   #4581
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość

Ja czasem mam ochotę wystawić Konrada na Allegro bez ceny minimalnej (żartuje oczywiście ) ale potem sobie przypominam ze ja jak byłam mała to płakałam 24 godziny na dobę a mama mnie nie wystawiła na aukcji (pewnie dlatego ze 27 lat temu Allegro nie było) i jakoś to przetrzymuje... Ale jest ciężko i jesli kiedykolwiek bede jeszcze chciała miec dziecko to mam nadzieje ze przypomnę sobie te pierwsze miesiace z Konradem

Tz pojechał do Lidla i kupił 3 paczki pampersow, jakies zabezpieczenia, 4 bodziaki na długi rękaw i bluzę. Ale tego na czym mi najbardziej zależało juz nie było

A co to było?? Mam Lidla pod nosem a niedługo będę szła na spacer to mogę zajrzeć
Stary 2015-08-17, 09:12   #4582
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
U mnie prababcia blizniakow daje zlote rady. Ale ja nie reaguje albo cos glupio odpowiadam bo mnie to zaraz wkurza. Owszem pare razy mi dala fajne patenty na to czy tamto ale sama zapytalam a nie :/

Od moich T raz usłyszeliśmy ze nie chcemy rad to ich nie beda dawać nawet jak sie zapytamy. Nie to nie.

Za to moj tata wczoraj sie popłakał jak widział jak rano mały sie meczy. I cała medycynę wysyłał w kosmos "☠☠☠☠a ta medycyna taka rozwinięta a ☠☠☠☠e ☠☠☠ane nie mogą nic wymyślić zeby taki maluszek sie nie męczył"

Dzis o 12 mamy szczepienie i moj tata juz "Jezus Maria takiego maluszka kłuć, bedzie go bolało, ja bym im łby poukrecal ze nie wymyślili zeby szczepić bez kłucia"

A na 13.30 bioderka... Dobrze ze tz wzial wolne...

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
A co to było?? Mam Lidla pod nosem a niedługo będę szła na spacer to mogę zajrzeć

Taki granatowy kombinezon jakby, nie wiem jak to sie nazywa - ma rączki i nóżki ale bez stopek

Stary 2015-08-17, 09:13   #4583
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Od moich T raz usłyszeliśmy ze nie chcemy rad to ich nie beda dawać nawet jak sie zapytamy. Nie to nie.

Za to moj tata wczoraj sie popłakał jak widział jak rano mały sie meczy. I cała medycynę wysyłał w kosmos "☠☠☠☠a ta medycyna taka rozwinięta a ☠☠☠☠e ☠☠☠ane nie mogą nic wymyślić zeby taki maluszek sie nie męczył"

Dzis o 12 mamy szczepienie i moj tata juz "Jezus Maria takiego maluszka kłuć, bedzie go bolało, ja bym im łby poukrecal ze nie wymyślili zeby szczepić bez kłucia"

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Taki granatowy kombinezon jakby, nie wiem jak to sie nazywa - ma rączki i nóżki ale bez stopek

Spoko jak będzie to Ci wezmę, wysyłkę mam za Free więc mam nadzieję że pomogę, a na jakieś rozmiar?
Stary 2015-08-17, 09:16   #4584
201710041131
Konto usunięte

O taki kombinezon, dokładnie ten bo inne kolory były a ten wykupiony... Rozmiar 62 albo 74, bede bardzo wdzięczna jakbyś spojrzała chociaz podejrzewam ze juz wszędzie wykupione

Stary 2015-08-17, 09:24   #4585
kaczuszka1986
Zadomowienie

No to idę niedługo Ci powiem ,ten lidl jest na uboczu i może akurat
Stary 2015-08-17, 09:25   #4586
ultraviolwt188
Raczkowanie

poldzik moja mała tez płacze przy jedzeniu i zaczęła robic zielone kupy... zwłaszcza na początku i po chwili przestaje, a w nocy je normalniebw środę lekarz, my na weekend zawsze wychodzimy na cały dzien i mała spi zazwyczaj albo ogłada swiat wczoraj od 15 do 20.30 byliśmy na jakby festynie historycznym to raz zaczęła sie kręcić i popłakiwać ale to dlatego ze zrobiła kupę, ogolnie juz mniej marudzi chyba ze jest śpiąca, u nas juz po upałach wczoraj tylko 16 stopni a dzis 20.
Ile waza Wasze maluszki? Mam wrażenie zemoja za mało ma 4740 g, i 60 cm długa

Edytowane przez ultraviolwt188
Czas edycji: 2015-08-17 o 09:30
ultraviolwt188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 09:35   #4587
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Ooo bez kitu z tymi zimnymi rączkami i nóżkami to tez oddzielna historia.. mój tz na paczatku też, że jej zimno na bank....Ale CHYBA już go przekonałam ze tak nie jest
a jak moj maz chcial ustawic ogrzewanie w srodku lata??? w domu 20 stopni a on ze zimno bo mala ma raczki zimne i kocykiem ja zakrywal po szyje...

Cytat:
ja juz nie slucham rad, u mnie tez dzis kolo 20 stopni

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Jak nasz Mały tak marudzi bez powodu to mój Tz wymyśla ciągle, że coś go boli...
czasem dziecko musi pomarudzic

Cytat:

allegro nie istnialo ale byly bazary/rynki i zobacz nie sprzedala Cie

Cytat:
macie fajnie z tym Lidlem, ja jak pojde na drugi dzien to nic nie
ma

Cytat:

czasem wydaje mi sie ze mezczyzni sa bardziej wrazliwi od kobiet...
kciuki za szczepienia i bioderka
fajnie ze TZ ma wolne.U mnie bioderka/wazenie itp szczepienie w piatek..juz sie boje

poza tym mala spala od 23 do 4, zjadla i spala do 6:30, znow zjadla i spi do tej pory a ja mialam czas zeby poprzebierac jej ciuchy i poukladac w komodzie

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
poldzik moja mała tez płacze przy jedzeniu i zaczęła robic zielone kupy... zwłaszcza na początku i po chwili przestaje, a w nocy je normalniebw środę lekarz, my na weekend zawsze wychodzimy na cały dzien i mała spi zazwyczaj albo ogłada swiat wczoraj od 15 do 20.30 byliśmy na jakby festynie historycznym to raz zaczęła sie kręcić i popłakiwać ale to dlatego ze zrobiła kupę, ogolnie juz mniej marudzi chyba ze jest śpiąca, u nas juz po upałach wczoraj tylko 16 stopni a dzis 20.
Ile waza Wasze maluszki? Mam wrażenie zemoja za mało ma 4740 g, i 60 cm długa
moja ma juz ponad 6kg, w pt ja zwaze i 60,5 cm
Stary 2015-08-17, 09:38   #4588
kejtiCe
Zakorzenienie

Właśnie dostaje szału z moją mamą... Mówi, że zaraz pójdzie i w Google wpisze ile powinno jeść 8 tygodniowe dziecko, które waży 6,5 kg, bo według niej on jest przejedzony!!! Bo jak położyła go po jedzeniu na przewijaku to mu się ulalo.
Teraz pyta się czemu on nie leży na brzuchu i go kutwa nosi po całym domu
22.06.2015
Stary 2015-08-17, 09:41   #4589
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Właśnie dostaje szału z moją mamą... Mówi, że zaraz pójdzie i w Google wpisze ile powinno jeść 8 tygodniowe dziecko, które waży 6,5 kg, bo według niej on jest przejedzony!!! Bo jak położyła go po jedzeniu na przewijaku to mu się ulalo.
Teraz pyta się czemu on nie leży na brzuchu i go kutwa nosi po całym domu
ja tam daje malej jesc ile chce..ostatnio wypila 120 mleka i 40 wody.. noo niech nosi na rekach a potem ty bedziesz tez nosic az rece ci odpadna...
mojejj tez sie ulewa czasem i co? to normalne... ahh te matki..czasem ciesze sie ze moja jest daleko stad i wszystko robie po swojemu
Stary 2015-08-17, 09:41   #4590
Irmusia81
Zakorzenienie

Ultra- Franek w ubiegły wtorek ważył 5250-miał 7 tygodni. Ale moim zdaniem nie ma co porównywać dzieciaczków bo przyrosty wagi to sprawa indywidualna. A poprzednio kiedy była ważona? Ile wtedy ważyła?

Co do rozszerzenia diety uważam że nie ma się co spieszyć. Ja zaczęłam po 5 miesiącu id marchewki jabłka i brokuły - gotowałam w kawałkach i dawałam di rączki i młody sobie próbował. Potem kalafior ziemniak kurczak królik etc. Ale dawałam też słoiczki i Frankowi też będę dawać. Nie widzę w tym niczego złego.

Co do kaszki to nigdy nie zagęszczałam mleka. Jak już młody jadł z łyżeczki dostawał kaszkę jako posiłek - ale nie mannę tylko bezglutenową. Manny wolni podawać tylko pól łyżeczki w pierwszych miesiącach.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości