Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-17, 08:56   #1921
Blondynka17
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Latam co 30 minut do wc. Ciężko noc przede mną :/
Wspolczucia, dobrze ze u mnie jeszcze takiego nscisku nie ma bo wstanie z lozka z tym bolem kregoslupa jest masakryczne a jak bym miala to robic co 30 min to chyba bym na kiblu spala

Mnie za to wczoraj tak meczyl żołądek wieczorem nie wiedzialam juz czy chce mi sie zwymiotwac czy zemdlec :-( na szczescie ciepła herbatka uratowala mi zycie.

Aaa reanimacja lodowki poki co przyniosla pozytywny rezultat i chlodzi byle by znów nie zamarzl ten przewod bo odkituje bez zimnej wody!

Dzis mam wizyte u gina i ładnie proszę o kciuki by bylo wszystko bez zmian rosi:

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-17, 08:58   #1922
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Izabela a może jakieś zwierzątka byś przugarnela. Wiem ze to nie zastąpi i nawet nie myśl że może ale zapewni pustkę. Może jakiś kotek albo piesek ? Pomyśl o tym ja bez psa czuła bym się sama jak palec mimo brzuszka.
Oo kota to bym nie zniosła. Co do psa - nie jest to najlepszy moment. Teraz jedna przeprowadzka, remont domu, starania się o dziecko (o ile będzie możliwe), za rok następna przeprowadzka i jeśli się uda, to ciąża... To by było nieodpowiedzialne, wziąć teraz psa, tylko dlatego, że się czuję bardzo samotna. Muszę się jakoś z tym oswoić, że życie idzie dalej i nie wygląda tak, jak miało.
Ja wiem, każdy mi teraz będzie radził, żebym się czymś zajęła itp, moja mama mi teraz ciągle gada o pracy... Może jak się patrzy z boku to jest super rozwiązanie i kto wie, jeśli będę miała dość siły, to może czegoś poszukam i może się zdarzy cud i coś znajdę na tym zadupiu. Ciężko to ludziom zrozumieć, ale ja ostatnie o czym myślę, to jakieś zajęcia typu praca, hormony mi szaleją, instynktu takiego to ja nawet w ciąży nie miałam i jedyne, o czym teraz myślę, oprócz oczywiście rozpamiętywania, to kolejna ciąża. Mam wrażenie, że zwariuję, jak nie zostanę mamą. A że powinnam się czymś zająć, to ja wiem, tyle że ostatnie ponad pół roku wszystko, co robiłam, dzieliłam z Córką i ciężko się od tego tak z dnia na dzień przyzwyczaić.

A jeszcze co do psa - to i tak ani w tym, ani w następnym mieszkaniu nie wolno nam mieć zwierząt, chyba że rybki.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 08:58   #1923
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ja właśnie nie do końca wiem o co chodzi z tymi biszkoptami. Czemu akurat biszkopty a nie co innego? I to ma być na po porodzie, tak?

A czemu ma oglądać? Myślałam, że ona aplikuje tylko, a my idziemy do kibelka i sruuuu a ten czopek to jaki? Bo chcę na stronie doz pooglądać a nie wiem co wpisać

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

A te czopki się samemu aplikuje?
Biszkopty bo lekkostrawne, zapakowane i wygodne. Ale jak wolisz jakieś ciasteczko czy coś to kupuj. Problem tez jest taki ze na porodowce nie pozwalają jeść co jest największą głupota świata bo poród może się nawet zatrzymać od tego wiec jeść po kryjomu trzeba. A jak nie zjesz w czasie porodu to przyda się po jak akurat między posiłkami wypadnie a po porodzie jest wilczy głód podobno.

Czopek glicerynowy
Stary 2015-08-17, 09:01   #1924
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Ja miałam mieć podawaną ale w końcu chyba nie zdążyli jej podać. Albo podali a ja nic nie wiem?...
A jak Ci wywolywali porod? Moze dostałaś w oksy w kroplowce?

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Nie czytaj za dużo w necie o podawaniu oksytocynie, moje koleżanki które tak miały wywolywany poród mówiły, że nie było tak źle. Większości była nawet zadowolona bo jak dla nich szybko urodziły
No wlasnie sa rozne opinie, niektorzy pisza, ze byli bardziej boleśnie, ale szybciej a inni, ze bol taki sam. Zreszta ja na razie sobie gdybam, bo nie mowili jak ewentualnie beda wywolywac.

Owieczka czekam na wiesci od Ciebie, moze jednak dziś urodzimy? :-P

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 09:04   #1925
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

No wlasnie sa rozne opinie, niektorzy pisza, ze byli bardziej boleśnie, ale szybciej a inni, ze bol taki sam. Zreszta ja na razie sobie gdybam, bo nie mowili jak ewentualnie beda wywolywac.

Dostałam jakiś żel na wywołanie, prosto w krocze... I miał działać w przeciągu 6h, a 5 minut nie minęło a ja już miałam skurcze.
Ogólnie to poród miał trwać maksymalnie dwie doby (tak mnie straszyli, że może to tyle trwać), a trwał 6 godzin niecałe.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 09:16   #1926
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

U ciebie większe szanse
Nie martw się na zapas tą oksytocyną, opinii tez nie ma sensu czytać bo żaden poród nie jest porównywalny z niczym. Nawet jedna kobieta może mieć dwa zupełnie różne porody sama z siebie a zrzuca winę na oksytocynę .
Moja mama miała wywołane i mówi że dla niej to było błogosławieństwo bo bez tego by rodziła 20 godzin albo i dłużej a tak to 5-6h i było po wszystkim ale i tak woli poród z oxy niż dentystę

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-08-17 o 09:17
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 09:21   #1927
malaja86
Rozeznanie

Dziewczyny ja ze swoją firmą to wysiądę psychicznie . W zeszłym tyg odezwała się do mnie koleżanka, trochę poskarżyła że wcale nie jest tak cukierkowo, nawet mi się jej żal zrobiło. To było we wtorek. A teraz co? Okazało się, że moje zwolnienie (prawie 4tygodniowe) ktore skonczylo się właśnie we wtorek dostarczyli pod koniec tygodnia. To ta kolezanka prZekazuje dokumenty. Jeszcze powiedziała ze nie ma dużo roboty.
Już na początku ciąży nie mogłam dogadać się z firmą. I tez nie dostarczali dokumentów na czas. A chcieli bym mimo zwolnienia przyjechała im pomóc, a figę z makiem.....
Stary 2015-08-17, 09:28   #1928
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Tusia- będziesz miała indukcję czy próbę oksytocynową?? Ja jeśli nie urodzę do 25.08 to zgłaszam się na indukcję. Teoretycznie skurcze na oksytocynie są bardziej bolesne ale poród trwa krócej oczywiście to tylko w teorii bo jest sporo dziewczyn an które ta oksytocyna z kroplówki po prostu nie działa
Nic nie wiem na razie, sciagneli mi właśnie holtera u dopiero beda decyzje.

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
U ciebie większe szanse
Nie martw się na zapas tą oksytocyną, opinii tez nie ma sensu czytać bo żaden poród nie jest porównywalny z niczym. Nawet jedna kobieta może mieć dwa zupełnie różne porody sama z siebie a zrzuca winę na oksytocynę .
Moja mama miała wywołane i mówi że dla niej to było błogosławieństwo bo bez tego by rodziła 20 godzin albo i dłużej a tak to 5-6h i było po wszystkim ale i tak woli poród z oxy niż dentystę
Wiem, wiem, ale ja wole poczytac aby wiedzieć o wszystkich możliwościach :-P

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 09:39   #1929
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Ahaha mnie już też rozsmieszylo :-D
"Napryskal talkiem do butów " hahaha boże... Widzicie ja dzisiaj powinnam się zamknąć w domu bo od rana wszytko mi nie idzie haha :-P[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ----------

Dobra już się poprawiłam :-D słownik mnie pokonał ;-)
Mten you "made my day ". Tak mnie rozbawiłaś tym pryskającym tyłkiem z rana, że mimo zarwanej kolejnej nocy, wyciągnęłam męża do Lidla przed jego pracą. Byłam ok 9 i pełen luz aż się zdziwiłam. No i z tego wszystkiego wydałam jakieś 170 złotych.
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 09:41   #1930
party_girl7
Zakorzenienie

Ja tez musze do Lidla ale po akumulatory do niani :p A ze mąż mi samej nie pozwala jezdzic do sklepu to musze czekać aż wróci z pracy i po to pojedzie, oby nie wykupili bo będę bardzo zła.
Stary 2015-08-17, 09:43   #1931
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Za mną bardzo kiepska noc Zasnęłam bardzo szybko, ale też szybko się obudziłam. Chyba przez skurcze. Przez godzinę snułam się po mieszkaniu, bo nie mogłam leżeć, bo tak bolało. Tyle że nie wiem czy to były skurcze, nie wiem jak one wyglądają i jak się je czuje. Szczególnie, że Wy pisałyście, że u Was były co jakiś czas, a u mnie to był prawie ciągły ból...
U mnie też to zazwyczaj odczuwam jako jakby ciągły ból. To też straszaki. Miałam w nocy tak samo.
Stary 2015-08-17, 09:46   #1932
czarownica_tea
Zakorzenienie

Tusia- zgadzam się z owieczką nie ma co się martwić na zapas. Indukcja jest ściślej monitorowana a jakby co to szybko robią cc. Kciuki mocne i odzywaj się co i jak

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 09:47   #1933
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny, niedlugo sciagna mi holtera i bede czekac decyzje. Sa u nas jakies mamusie, ktore mialy oksytocyne podawana? Bo oczywiście sie w necie naczytalam...

Co do truskaffki to prosiła mnie w czwartek aby usunąć ją z pierwszej strony i mialam to w weekend zrobic ;-)
Ja miałam już w trakcie porodu, bo mi się nagle zupełnie akcja skurczowa zatrzymała i dzięki temu w ogóle udało mi się Młodą wypchnąć. Nie demonizowałabym oksytocyny. Niejednokrotnie bardzo pomaga. Będzie dobrze
Stary 2015-08-17, 09:47   #1934
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Za mną bardzo kiepska noc Zasnęłam bardzo szybko, ale też szybko się obudziłam. Chyba przez skurcze. Przez godzinę snułam się po mieszkaniu, bo nie mogłam leżeć, bo tak bolało. Tyle że nie wiem czy to były skurcze, nie wiem jak one wyglądają i jak się je czuje. Szczególnie, że Wy pisałyście, że u Was były co jakiś czas, a u mnie to był prawie ciągły ból...

Mnie dzis lekarz pytal, czy odczuwam wieczorami bol. W moim przypadku jest to lekki bol jak podczas @ i lekarz okreslil, ze to dobrze i on zacznie sie wzmagac. Z racji tego, ze jestes nieco przede mna, to moze u Ciebie tez jest ok tylko na bardziej zaawansowanym etapie. Skurczy jako takich wciaz nie czuje
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 10:00   #1935
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Latam co 30 minut do wc. Ciężko noc przede mną :/
Jak nie śpię to mam tak samo ale jak usnę to wstaję 1-2 razy.

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
WspółcZuje tym nie śpiącym. Ja śpię w nocy i w dzień.
Do tego jem śniadanie wcześnie rano i tak myśle jak ja wytrzymam kiedyś w szpitalu do 8 aż pobiorĄ krew na badania :p
heeee a różnie z tym pobieraniem bywa, ogólnie połoznym się nie spieszy
Cytat:
To zdecydowanie leć robić te próby bo nie brzmi to dobrze... Kiedy masz wizytę? Lekarz powinien o tym jak najszybciej usłyszeć.

Ja się położyłam o 23 i o dziwo zasnelam. Ale nie chce mi się do tego lidla jechać, a już na pewno bić się w tłumie o te rzeczy.
Te ubranka co są to nie są przypadkiem dla starszych dzieci? Widziałam gdzieś skan gazetki i było niewyraźnie ale wydawało mi się że to od rozmiaru 68
Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Co to znaczy, że "napryskał tyłkiem do butów "? Bo to przerasta moja wyobraźnię na chwilę obecną...
Jak miałam srake to nawaliłam tz do sandałów, to tak jakbym natryskała ale brzmi zabawnie
Cytat:
Hej dziewczyny, niedlugo sciagna mi holtera i bede czekac decyzje. Sa u nas jakies mamusie, ktore mialy oksytocyne podawana? Bo oczywiście sie w necie naczytalam...

Co do truskaffki to prosiła mnie w czwartek aby usunąć ją z pierwszej strony i mialam to w weekend zrobic ;-)
Ja miałam wywyoływany poród. Pierwszego dnia sama oxy, skurcze małe, rzadkie i takie, że można iść spać. Kolejny dzień, przebili mi pęcherz płodowy, do tego oxy......i się zaczęło. Ból jest nieziemski. Skórcze trwające 2 minuty, pojawiające się co 1,5 minuty. Nie piszę ci tego, zeby cię straszyć, ale to był najgorszy ból na świecie. Na skurczu człowiek zwija się z bólu. Myślę, że dużo lepiej oxy się spisuje jak się ją poda w ostatniej fazie. Jeśli od początku, to powinni człowiekowi narkozę od razu podawać, albo go zabić.

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ależ miałam ciężką i krótką noc... Tż po 2 tyg wrócił do pracy dziś, sam się stresował, więc starałam się mu nie dokładać stresów. Bał się mnie zostawić samą i w sumie to słusznie, bo mi zaraz łeb rozsadzi od tej głuchej ciszy... Niby mam jakieś tam zajęcia na dziś zaplanowane, ale się mega samotna czuję, jednak z Wiki w brzuchu tak nie było. Już nie pamiętam, jak sobie radziłam jak nie byłam w ciąży i siedziałam w domu, ale wtedy jakoś się samotna nie czułam. Chciałam jeszcze pospać ale jakoś nie mogę. To będzie ciężki czas....

Ja tak teraz mam, jem przez rozum w sumie, czasem mam tylko na coś ochotę...

Ooo może będziesz rodzić??

Ale to nazwy nie ma z jajnikami? Trudniej z tym chyba w ciążę zajść, prawda?

Ja nie miałam ani swojej, ani szpitalnej. I wydaje mi się, że nic nie zrobiłam, albo tego nie wiem po prostu ale mi było wszystko jedno jak już parłam.

A ja pękłam, nie czułam nawet tego, ale rany chyba jakiejś dużej nie mam.

Mam pytanie co do szwów - każdy wypadający kłaczek to jeden szew?? No i nie wiem czy ja piję za mało czy co, ale już od kilku dni żaden mi nie wypadł...

Ja wiem, że normalne, ale nie spodziewałam się, że aż tak. W ciąży mi wypadały jak zwykle, dopóki właśnie nie zaczęłam stosować tej terapii, wtedy przeszło ale to na krótko przed porodem. Teraz mi wypadają w takim tempie, że się boję czy nie wyłysieję...

To chyba ładna waga? Jak to u Ciebie wszystko spokojnie przebiega...

Ja miałam mieć podawaną ale w końcu chyba nie zdążyli jej podać. Albo podali a ja nic nie wiem?...

Iza a mam takie głupie pytanie. Nosicie załobę? Chodzi mi o ubrania czarne. I np w waszej rodzinie ktoś nosi? I jak to jest z pogrzebem nieochrzczonego dziecka, nie robią problemów, żeby tak normalnie pochować?

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Izabela a może jakieś zwierzątka byś przugarnela. Wiem ze to nie zastąpi i nawet nie myśl że może ale zapewni pustkę. Może jakiś kotek albo piesek ? Pomyśl o tym ja bez psa czuła bym się sama jak palec mimo brzuszka.
Iza chyba nie jest wielką fanką zwierząt z teg oco pamiętam

Dzisiaj miałam jakieś sny prorocze, ze mam urodzić 22 sierpnia. Zobaczymy. Fajnie by było, bo to jużw tym tygodniu Ja tam spałam świetnie. Chłodno, cicho i wygodnie. Całe wyro moje

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Aż przejrzałam tą gazetkę i nic mi się nie przyda. Słoiczki w dobrych cenach ale to za wcześnie jeszcze, żeby kupować.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 10:01   #1936
fatal21
Wtajemniczenie

W nocy śniło mi się że odchodzi mi krwisty czop potem miałam mokro w majątkach.rano wstalam mały się rozpycha i mam czy nie mam już sama nie wiem skurcze czy inne cholerstwo.wizyta dopiero w pt wzięłam nospe ale średnią poprawa.teraz leze

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-17, 10:04   #1937
malena1979
Zadomowienie

Iza tak, PCOS to po prostu skrót od angielskiej nazwy Zespołu Policystycznych (Wielotorbielowatych) Jajników. Rzeczywiście mocno utrudnia zajście w ciążę, ale jak widać po mnie i bianeczce nie czyni niemożliwym na szczęście.
Co do szukania sobie zajęcia, osobiście uważam, że musisz dać sobie czas. Absolutnie nic na siłę. Sama musisz poczuć pewną gotowość i nikt i nic tego nie może przyspieszyć.
Stary 2015-08-17, 10:05   #1938
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Jak nie śpię to mam tak samo ale jak usnę to wstaję 1-2 razy.

Te ubranka co są to nie są przypadkiem dla starszych dzieci? Widziałam gdzieś skan gazetki i było niewyraźnie ale wydawało mi się że to od rozmiaru 68

Jak miałam srake to nawaliłam tz do sandałów, to tak jakbym natryskała ale brzmi zabawnie

Ja miałam wywyoływany poród. Pierwszego dnia sama oxy, skurcze małe, rzadkie i takie, że można iść spać. Kolejny dzień, przebili mi pęcherz płodowy, do tego oxy......i się zaczęło. Ból jest nieziemski. Skórcze trwające 2 minuty, pojawiające się co 1,5 minuty. Nie piszę ci tego, zeby cię straszyć, ale to był najgorszy ból na świecie. Na skurczu człowiek zwija się z bólu. Myślę, że dużo lepiej oxy się spisuje jak się ją poda w ostatniej fazie. Jeśli od początku, to powinni człowiekowi narkozę od razu podawać, albo go zabić.
U ciebie się nałożyły dwie procedury - przebicie pęcherza i podanie oxy. Trudno ocenić co tak zadziałało, raczej przebicie pęcherza bo zazwyczaj wtedy zaczyna się piekło nie z tej ziemi i nie powinno się tego robić tak generalnie.
Stary 2015-08-17, 10:05   #1939
malaja86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość

.

No wiem. Jak w lutym leżałam na ginekologii i w noc przed wyjściem się strasznie przeziębiłam to po wywołaniu na pobranie krwi 25 minut ledwo stałam na korytarzu. Im głód i inne rzeczy nie przeszkadzają
Stary 2015-08-17, 10:10   #1940
malena1979
Zadomowienie

Bianeczka, rozmiarowka od nawet 50/56 (body), a tak od 62. Ale ja właśnie głównie większe kupiłam na zapas czyli 68, takie na późną jesień /zimę. Potem może być różnie z zakupami, jak Mały będzie takim samym wrzaskunem jak siostra
Stary 2015-08-17, 10:13   #1941
malaja86
Rozeznanie

Ja też już powoli kupuje większe. Ale to bardzo powoli. Ale mam już nawet coś na 74
Stary 2015-08-17, 10:13   #1942
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Dziewczyny weźcie nie straszcie

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 10:15   #1943
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Ja też już powoli kupuje większe. Ale to bardzo powoli. Ale mam już nawet coś na 74
Ja mam i na 80/86 kilka jak mi się coś fajnego w promocji trafiło.
Stary 2015-08-17, 10:16   #1944
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
U ciebie się nałożyły dwie procedury - przebicie pęcherza i podanie oxy. Trudno ocenić co tak zadziałało, raczej przebicie pęcherza bo zazwyczaj wtedy zaczyna się piekło nie z tej ziemi i nie powinno się tego robić tak generalnie.

Ja nie mialam oxy, ale przy kryzysie 9cm polozna zdecydowala sie przebic pecherz - niestety nic tym nie wskorala, ani bol sie nie wzmozyl, ani akcja nie przyspieszyla. Takze na kazdego bedzie co innego dzialalo
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 10:19   #1945
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam i na 80/86 kilka jak mi się coś fajnego w promocji trafiło.
Albo jak inteligentnie kupując przez Internet kliknelam 86 zamiast 56. Wiadomo, budyń ciążowy.

No i mi się zdublowało zamiast dopisać.

Edytowane przez malena1979
Czas edycji: 2015-08-17 o 10:21
Stary 2015-08-17, 10:32   #1946
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, to wina oxy. Po samym przebiciu owszem pojawiły się skurcze, owszem bolały ale były rzadkie i to jest całkiem inny poziom bólu

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Babcia do mnie dzwoniła, chyba chciała, żebym pogadała z siostrą na temat jej sposobów wychowywania, ale kurde sory, ja się ni chce wtrącać. Oni tam są najmądrzejsi, to po co maja się na mnie fukać? Dziecko ma prawie rok, a prawie nic nie je. Mleko (mm) i kasza, czasem od wielkiego dzwonu jakiś derek z truskawkami czy coś takiego a tak to nic.....zero zupek, czegokolwiek. Na pytanie czemu nie daje dziecku chleba z masłem np to odp że nikt masła nie kupił Na nocnik go nie sadza, bo w interneci piszą, że dopiero od 1,5 roku się powinno Mówi babcia, że tylko w tym internecie siedzi i słucha się koleżaneczek. Co za masakra. Ale co mam jej powiedzieć, przecież jej nie zrobię awantury. Jeszcze żeby miala męża normalnego, to z nim bym pogadała a to psychol.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 10:33   #1947
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Tusia- będziesz miała indukcję czy próbę oksytocynową?? Ja jeśli nie urodzę do 25.08 to zgłaszam się na indukcję. Teoretycznie skurcze na oksytocynie są bardziej bolesne ale poród trwa krócej oczywiście to tylko w teorii bo jest sporo dziewczyn an które ta oksytocyna z kroplówki po prostu nie działa
Ja myślałam że wywołuje się właśnie oksytocyna. Jaka jest różnica?
Cytat:
Biszkopty bo lekkostrawne, zapakowane i wygodne. Ale jak wolisz jakieś ciasteczko czy coś to kupuj. Problem tez jest taki ze na porodowce nie pozwalają jeść co jest największą głupota świata bo poród może się nawet zatrzymać od tego wiec jeść po kryjomu trzeba. A jak nie zjesz w czasie porodu to przyda się po jak akurat między posiłkami wypadnie a po porodzie jest wilczy głód podobno.

Czopek glicerynowy
Aa to o to chodzi to musze pomyśleć żeby coś kupić na po porodzie.
Cytat:
Ja tez. Mam trochę takich które dostałam. Pojedyncze, żadne wielkie zapasy. Trochę na 74 czy 80 czy nawet kilka sztuk większych.

Dziś byłam w lidlu na zakupach i kupiliśmy jeden polarek na 62/68. Mieliśmy już nie kupować ale to maż przypadkiem wypatrzyl. Granatowy w różowe groszki z kapturem z uszkami śliczny

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-08-17, 10:42   #1948
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Mmm pyszna jajecznica z kiełbasa i pomidorem kozak !

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 10:46   #1949
owieczkaa
Zakorzenienie

Bianeczkaa zgadzam się z Tobą w kwestii siostry - nie wtrącać się. Ostatecznie jeszcze nie widziałam nastolatki na przykład która sika w majtki i je mleko modyfikowane więc ostatecznie się nauczy.
Stary 2015-08-17, 10:46   #1950
olkka16
Rozeznanie

Wreszcie jest chłodno😁 matko jak mnie zgaga znowu męczy, w nocy miałam straszaki, ale czuję, że mimo tej skróconej szyjki itd jeszcze przenoszę ciaze. Zero napiecia, że to może być już za chwilę.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości