|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52442479]Evcia dzięki
Właśnie myślałam o tym, że to akryl i jakoś mi nie pasiło dobrze, że tylko koszyk zrobiłam na razie...---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- I teraz tak się zastanawiam... Czy faktycznie kupować po 5 szt. na 56 a nie lepiej po 3... Albo nawet 2... Bo jak się młody urodzi np. 59, to go nie wcisnę na siłę przecież w 56... [/QUOTE]No dlatego ja cały czas się właśnie zastanawiam czy to nie za duzo... może po prostu dokupie po porodzie, samą nie wiem... Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Dziewczyny a przy temperaturze w donu około 22 stopni, body z długim rękawem plus półspiochy albo o śpiochy wystarczy? Czy lepiej body krótki rękaw, kaftanik i spiochy? Chodzi mi o takie malutkie dziecko, jak wrócimy ze szpitala. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe cz.5
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52442479]Evcia dzięki
Właśnie myślałam o tym, że to akryl i jakoś mi nie pasiło dobrze, że tylko koszyk zrobiłam na razie...---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- I teraz tak się zastanawiam... Czy faktycznie kupować po 5 szt. na 56 a nie lepiej po 3... Albo nawet 2... Bo jak się młody urodzi np. 59, to go nie wcisnę na siłę przecież w 56... [/QUOTE]Kup sobie na 56 2 pajace, albo 2 body z długim rękawem i śpioszki nawet większe, żeby mieć w razie co. A jak się rzeczywiście dziecię urodzi mniejsze, to wyślij tż do tesco, niech kupi 5 body, 5 pajaców i wypierze. Ja tak robię. najmniejszy rozmiar dopiero po porodzie. Bo 62 wykorzystasz a 56? niekoniecznie. Zapytaj jeszcze czy w szpitalu potrzebne będą ciuszki. Bo u mnie np. w szpitalu dają, przynosi się ciuszki tylko na wyjście
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo 62 okazywał się dużo za duży ![]() Dlatego też kupuję na początek niewielką ilość, bo myślę, że się przyda
|
|
#694 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Ja to nie wiem ile mam czego na jaki rozmiar, bo w lumpeksach to kupowałam co było ładne i tanie nie patrzyłam na rozmiary, tzn. brałam maks. 68 i muszę teraz policzyć :P Ale chcę jeszcze jedną rundkę w tym tygodniu zrobić po lumpeksach, bo jakoś mam dużo body a mało spodenek i pajaców. Co do wyprawki to dla mnie dość abstrakcyjne są kwoty 4-5 tysięcy... Mam nadzieję, że zmieścimy się z zdecydowanie niższej. Ale ubranka to prawie wszystkie chcę skompletować z lumpków (tylko to, czego nie znajdę dokupię- pewnie kombinezon i śpiworek). wydane 150 pln, jeszcze max. 200-300 pln. Kosmetyki no to coś do kąpieli, oliwka i krem do pupy starczą. 50 pln. Łóżeczko z materacykiem pożyczymy, do tego jakieś dwa kocyki- daruję sobie pościele i ochraniacze na razie (póki dziecko się nie rusza to wolę widzieć przez szczebelki go). 100 pln Wózek i fotelik używane. max. 1000 pln Na pewno laktator i podgrzewacz chcemy- to może też uda się używane. ok. 200 pln No i do tego pampersy, szczotki do włosków, waciki itp. ok. 200 pln Plus rzeczy dla mnie podkłady, majtasy, koszule... ok. 200 pln I tak dużo wyszło jak tak wypisałam, ale to już chyba minimum naprawdę... Zobaczymy jak wyjdzie... ![]() :conf used:![]() Co do pieluch tetrowych i flanelowych to ja mam upatrzone te: http://www.aptekagemini.pl/weber-pie...-1-sztuka.html Mają 140g/m2 co wydaje mi się dużo no i po 3 zł za sztukę, więc chyba niedużo, ale oświećcie mnie
Edytowane przez acapella Czas edycji: 2015-08-17 o 16:29 |
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
Acapella 3 zł za sztukę tetry nie jest źle, 140g/m2 też niby nie. Ja zamówiłam 110g/m2 i żałuję
Dziewczyny, siedzę już piąty dzień z rzędu na alledrogo i szukam ciuszków, pierdółek...wiecie jak mnie wkurza, jak wchodzę na jakąś aukcję a tam same zdrobnienia: kolorki, w kroczku, napeczki, guziczki, czapeczki... Moje dziecko chyba będzie miało musztrę od 1 r.ż. ![]() Zaczyna podobać mi się to kupowanie
|
|
|
|
#696 |
|
Konto usunięte
|
Acapella na kosmetyczne rzeczy 200 zł wydaje mi się dużo za mało... Paczka pampersów ta większa to jest koszt ok. 80 zł. A gdzie jakieś maści, kremy i inne... Oczywiście każdy jak woli, nic nikomu nie narzucamy, ale mi się to wydaje malutko...
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Ogolnie mnie też to drażni
|
|
|
|
#697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobno szampon Babydream dobrze zmywa oleje więc może tego spróbuję?Cytat:
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Poszlam spsc na 2h i miałam nadrabiania na pół godziny
Po glukozie czuje się ok. Byłam w szoku, bo jak polozna dowiedziała się, że nie mam ze sobą nic do jedzenia to mi przyniosła skądś sklepowe kanapki, maly soczek jabłkowy i ciastko. Potem miałam konsultacje z anastezjologiem.. bardzo miła babka omówiła mi zagrozenia jakie mogą być przy porodzie.. tylko mnie przy tym nastraszyla (((( sprawdzała moje drogi powietrzne (tzn kazała mi paszcze otworzyć ) pytała sie czy mam jakies ograniczenia ruchu.. plecy mi zmacala). Dodatkowo przez moje BMI upieraja sie, bym rodziła w Oxfordzie.. tzn stąd mnie nie wywala jeśli będzie stan juz wyjątkowy, ale mam tam jechać na akcje.. wolę, żeby jednak mnie skierowali w takim razie tam na wywoływanie.Sorryx że tak smece, ale jakos mnie to przybilo.. pierwszy poród miałam z przygodami i na to wygląda, że teraz też nie będzie z górki.. O cesarce też pogadalam z nią.. (bo ja się boję tego jak diabli). Też mnie upewnila, że najpierw lepiej spróbować rodzic sn.
|
#699 |
|
Zadomowienie
|
Ja na 56 mam 5 body, 2 śpiochy, 3 kaftaniki i 3 pajace. Ja mam nadzieję, że mi się przydadzą, ale miałam nadzieję też że będzie dziewczynka :P Więc moje przeczucia tutaj są niemiarodajne ;P
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52442580]Aniqa może i racja... Jak się nie przyda to będzie dla drugiego bobasa [/QUOTE]Też z takiego założenia wychodzę ![]() Gryzelda zmieniłaś avatar i mi się myli komu odpisuję ![]() U nas dzisiaj od rana zachmurzone i 25 stopni. Dobrze, że chłodno, ale mój organizm się zbuntował i nic nie chce robić. Eh.
|
#700 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#701 |
|
Zadomowienie
|
Ja też xD Dzisiaj sobie policzyłam "na oko" i mi wyszło niecałe 2000 :P Na ubrania już wydałam ok. 270 zł, a mam już nawet kombinezon
No i 200 zł na kosmetyczne rzeczy to masa kasy, jak dla mnie z duuuuużą górką ;P
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Co do temp w domu - dla dziecka powinna byc 18℃ Polozna środowiskowa jak przyszla nas odwiedzić po porodzie juz w domu to nas zjechała, że przegrzewamy. Mieliśmy 23℃
|
#703 |
|
Zadomowienie
|
Przy 28 stopniach to ja bym z zimna nie wyrobiła ;P U mnie musi być koło 22 jednak. Ale już 24 to za dużo ;P
|
#704 |
|
Konto usunięte
|
Sweet
|
|
|
|
#705 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#706 |
|
Konto usunięte
|
Wiecie ja to jestem taka matka-wariatka jeśli chodzi o wyprawkę. Długo czekałam na ciążę, sporo też w tym oczekiwaniu przeszłam i chcę, żeby mój synek miał to co najlepsze. A że wydam na to kupę kasy to już efekt uboczny
|
|
|
|
#707 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może akurat się przydadzą?U mnie Inka póki co cały czas mniejsza jest, więc jak nie ruszy porządnie to taka malutka będzie Poza tym jakoś tak mam przeczucie, że właśnie malutka będzie, no chyba, że jakimś cudem urodzę grubo po terminie ![]() Cytat:
![]() Mieszkaliśmy z moimi rodzicami i dwoma siostrami... Nie da się uniknąć konfliktów, ale zaciskałam zęby...
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
Wesele wg mnie udane, siostra pięknie wyglądała, na szczęście te otarcia z rąk jej zeszły dzień wcześniej. My mieliśmy przygodę w drodze na wesele, najpierw pokłóciłam się z TŻem a potem wysiadły nam światła, na szczęście jechaliśmy dużo wcześniej (wyszło na moje bo m.in o to TŻ się wkurzał). Jechał z nami teść (teściowa jest we Włoszech), żałowaliśmy, że go wzięliśmy bo jak to on musiał urżnąć się jak świnia i uprzykrzał się innym gościom. Mi bardzo twardniał brzuch i po oczepinach poszłam spać a na poprawinach pojechaliśmy po 20
|
|
#710 |
|
Zadomowienie
|
Gryzelda maści policzyłam osobno :P A pampersy to nie wiem czy 80 pln, dzisiaj byłam w lidlu to były duże paki po 29,90 w promocji
Poza tym my chcemy wielorazowo pieluchować, więc mam nadzieję, że to starczy na parę pak jednorazowych i trochę wielo na próbę... Wiadomo, że potem się będzie dokupować na bieżąco...Może i masz rację, wszystko wyjdzie w praniu ile na co wydamy. Też mnie któraś z was tu przekonała, żeby nie prać w dzieciowym proszku, moja mama też przy czwórce naszej całej prała wszystko razem i nic nam nie było, więc póki nie będzie oznak alergii to będę prała razem z naszymi w zwykłym płynie ![]() A na jakieś ekstra wydatki typu monitor oddechu, chusta czy coś innego droższego może naciągniemy rodzinę w ramach prezentu gwiazdkowego Nie liczę w sumie na niczyją pomoc, ale na pewno mama na coś tam da Mama TŻta przywiezie nam np. woombie :P W ogóle się zdziwiłam, bo TŻtowi o tym kiedyś wspominałam i ostatnio jak rozmawiał z mamą, pytała czy może coś przywieźć czego w Polsce nie ma albo droższe to to woombie zaproponował, więc spoko :PSkoro mówicie, że ok te pieluchy to kupię. Odbiór w Gdańsku jest darmowy, a przesyłka chyba coś ok 10 pln, baaaardzo tanio tam wszystko mają, możecie oblukać kosmetyczne sprawy aptekagemini , polecam
|
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska specjalnie dla Ciebie podliczyłam co mam na rozmiar 56 tak już konkretnie, bo przedtem podałam Ci tak, jak mi się wydawało
![]() Więc tak, na 56 cm mam: 4x pajac, 2x śpiochy, 4x kaftanik, 4x półśpiochy, 1x body z długim rękawem. Myślę, że dokupię jedno body jeszcze, a poza tym już nic. I tak obawiam się, że może to zostać nieużyte. Chociaż może dzieć będzie mały tak jak TŻ Ja byłam długa, ale chuda, 2700g i 59 cm Gryzelda szalej, szalej ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- acapella CO TO WOOMBIE?
|
|
|
|
#712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52443280]Wiecie ja to jestem taka matka-wariatka jeśli chodzi o wyprawkę. Długo czekałam na ciążę, sporo też w tym oczekiwaniu przeszłam i chcę, żeby mój synek miał to co najlepsze. A że wydam na to kupę kasy to już efekt uboczny [/QUOTE]Każdy robi tak jak uważa i na ile go stać, ją po prostu pytam, bo,dla mnie to wszystko,jest czarna magia przyniosę do domu i mówię samą do siebie, dobra już dość, tyle kupiłam, wystarczy, potem poczytam Was i zaczynam się,jednak,zastanawiać, ze ja to mało jeszcze mam i muszę dokupić![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przy 24 potrafiłam w bluzie chodzić. Jeśli dla dziecka to będzie za ciepło to oczywiście zmniejszę. Ja jakoś wytrzymam. Swoją drogą jak jest w domu ciepło to dziecka nie ubiera się w kilka warstw i czuje się swobodniej moim zdaniem... chyba, że źle myślę ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52443280]Wiecie ja to jestem taka matka-wariatka jeśli chodzi o wyprawkę. Długo czekałam na ciążę, sporo też w tym oczekiwaniu przeszłam i chcę, żeby mój synek miał to co najlepsze. A że wydam na to kupę kasy to już efekt uboczny [/QUOTE]Wiesz, że ja chyba też tak mam? Oczywiście staram się myśleć racjonalnie i rezygnować z rzeczy z których można, ale jednak chcę dla dziecka wszystkie co najlepsze i żeby nie brakło.Wiem, że inne dziewczyny też tego chcą... Tylko ja myślę o tym w ten sposób, że długo czekaliśmy, nie wiadomo czy będzie kolejne... I tak to jest właśnie
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam 6 body, 2 półspiochy, 2 spodnie, 5 pajacyki, myślę czy kupić,jeszcze jakieś,body z krótkim, bo żadnego nie mam. No i pytałam czy jak,w,domu będę,miała 22 stopnie to Maluszka ze szpitala to wystarczy ubrać w body długie i polspiochy? Czy body krótkie, kaftanik i polspiochy? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52443280]Wiecie ja to jestem taka matka-wariatka jeśli chodzi o wyprawkę. Długo czekałam na ciążę, sporo też w tym oczekiwaniu przeszłam i chcę, żeby mój synek miał to co najlepsze. A że wydam na to kupę kasy to już efekt uboczny
[/QUOTE]Też tak mamy z tż
|
#716 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do Pampersów to ja mam zamiar polować na te wielkie paki chyba na 3-6 kg (te zielone) bo czasami są 144 szt za 70 zł. Z newborn nie mam zamiaru szaleć bo one podobno szybko robią się ciasne.
|
|
|
#718 |
|
Konto usunięte
|
Sylwuska myślę, że tak wystarczy - body + półśpiochy.
|
|
|
|
#719 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze wam powiem, że po konsultacjach z anestozjologiem pierwszy raz mnie dopadł taki strach, że jest szansa, że ja mogę nie przeżyć porodu..
Wcześniej byłam tego świadoma, ale to było z tyłu głowy nie dopuszałam takiej myśli.. dziś jak omawialiśmy zagrożenia to się wysunęło na przód.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.

Właśnie myślałam o tym, że to akryl i jakoś mi nie pasiło
dobrze, że tylko koszyk zrobiłam na razie...
[/QUOTE]

Ale chcę jeszcze jedną rundkę w tym tygodniu zrobić po lumpeksach, bo jakoś mam dużo body a mało spodenek i pajaców.

tych spodenek granatowych widzialam dwa rodzaje, takie same, ale jak wywinelo sie nogawke to serduszka takie małe różowe były, ale już tylko duże takie zostały, więc wzięłam bez i teraz sie zastanawiam czy te nie są chlopiece??