Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-17, 16:59   #2131
elcia88
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
hej kobity

ja na szybciora pisze goscinnie korzystajac z neta.
jestem w dwupaku,to nie były wody tylko śluz.
szyjkę mam zamkniętą choć nieznacznie skruconą a te bóle w pachwinach to naturalna rzecz świadcząca o zbliżajacym sie wielkimi krokami porodzie-spojenie mi się rozciąga i wszystko tam na dole-relakstna,hormon który za to odpowiada pracuje teraz na zwiekszonych 10 krotnie obrotach i luzują się wszystkie więzadła,stawy.
no ale siedzę jak na bombie.
mam nieregularne przepowiadajace.
to tyle. gdyby coś sie zaczeło ,jak nie bede moagła zawiadomic tu na forum (brak neta) to spisałąm sobie pare nr do was i dam znac sms
No to trzymaj się chyba dobrze ze to nir już obyś jsk najdłużej wytrzymała
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 17:00   #2132
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

ale napisałyście od wczoraj. Zaraz zabieram się za nadrabianie.

Najpierw mam pytanie. Byłam dzisiaj u lekarki i stwierdziła mała ilość wód płodowych. Jest 6 a granica normy 5-25. Dała mi skierowanie na cc i mam iść do szpitala w związku z tym troszkę wcześniej niż w 38 tygodniu. Dzisiaj mam 36w5d i zastanawiam się czy jechać jutro do szpitala czy poczekać do czwartku jak będzie 37w,1d. Może któraś z was miała w poprzedniej ciąży podobną sytuację? Nie wiem czy one mogą gwałtownie spaść czy raczej nie.

Na całe szczęście mimo puchnących stóp nie ograniczałam picia.
Airish mi ostatnio lekarz powiedział że mam 5,75 wiem że to za mało a on że jest ok. Złapał jedną kieszonkę czy coś. Ostatnio jak w szpitalu w 28tc miałam mało wód to lekarz powiedział, że mam więcej pić póxniej po 3 tyg (oczywiście piłam bardzo dużo) wody prawie podwoiły się Nie wiem czy tak mogły skoczyć czy to różnie wychodzi na usg zależy jak się dziecię ułoży. Teraz też zaczęłam dużo więcej pić wszystko inne u mnie ok
mamcia092015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 17:03   #2133
elcia88
Wtajemniczenie

[QUOTE=namisek1990;5243906 1]
Czy ruchy waszych dzieci was bola? Bo mnie te szybkie i mocno napinajace brzuch i skórę tak...[COLOR="Silver"]

No mnie boli czasami a zwłaszcza hjak mam napuety brzuch np po jedzeniu a on się rozpycha jeszcze:-P

Edytowane przez elcia88
Czas edycji: 2015-08-17 o 17:05
Stary 2015-08-17, 17:04   #2134
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Owieczkaa
Super by było jakby się za tydzień zaczęło bo w sobotę mam zamówienia na bukiety slubne...

Bianeczkaa
Daj znać co tam na wizycie mówił.
Stary 2015-08-17, 17:05   #2135
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Jak nie chciała to mogła sama nie docinac właśnie o to chodziło.

Wiecie co właśnie sobie pomyślałam że nie mam pojęcia do kogo bym zadzwoniła jakbym np zaczęła rodzic a mąż byłby w pracy. Nie mam planu B. A jak jest u was?

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
U mnie tylko mąż. Nie mamy tutaj żadnej rodziny. Na szczęście mąż w każdej chwili może wyjść z pracy, tak samo jak będzie zajęty to mogę dzwonić po innych, żeby go wywołali

Cytat:
Jak urodze przed 14 września mojej mamy nie będzie. A po karetkę to nie wiem - czy ona zawiezie mnie do innego miasta? Mogłabym do teściowej (rano) albo do teścia ale wolałabym nie bo on by mnie pewnie jeszcze zdążył wkurzyć musze to dobrze przemyśleć.

Karetka tylko do najbliższego szpitala gdzie są miejsca.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 17:10   #2136
ridja devojka
Zakorzenienie

No właśnie mój nie może. Mój mąż w pracy jest kilometr pod ziemią i nie ma komórki a jakbym nawet go powiadomiła przed zjazdem to nie może wysłać ludzi samych pod ziemię bo to juz jest sprawa dla prokuratury. Chyba zaraz poinformuje koleżankę która mieszka w pobliżu i ma prawko ze jakby co to będę do niej dzwonić jakby np teściowa byka w pracy i mąż a mojej mamy by jeszcze nie było.

Stary 2015-08-17, 17:12   #2137
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Mi ginekolog powiedział ze do porodu młodu może przybrać ok. 1kg. Czyli ważył by u mnie 3300g
ja się dowiedziałam na ostatniej wizycie, że jeśli przybierze jeszcze ok kg a jest na to szansa to mam myśleć o CC bo 4kg może mi być ciężko. zobaczymy co się w czwartek dowiem i co w szpitalu przy przyjęciu zdecydują.

Cytat:
Wiecie co właśnie sobie pomyślałam że nie mam pojęcia do kogo bym zadzwoniła jakbym np zaczęła rodzic a mąż byłby w pracy. Nie mam planu B. A jak jest u was?
całe szczęście Tż może wyjść w każdej chwili ale jak go chwilowo nie ma to upewniam się, że Tata jest w domu

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
A ja do mamy i tesciowej zadzwonie dopiero jak bedzie po wszystkim. To sa dwie takie panikary, ze zanim urodze to one zawalu dostana. A jak zadzwonie, ze mala juz jest na swiecie to pozostsnie im tylko radosc.
też bym tak chciała, dlatego chcę urodzić w ten weekend jak teściowa wyjedzie bo inaczej będzie ciężko chyba, że się nałyka nasennych co się zdarza (mieszkamy z nią)
Stary 2015-08-17, 17:20   #2138
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam rodziców. Jak nie ono to dzwonie po karetkę. Jak nie karetka do siostry Tż'ta i ona już na pewno coś wymyśli

Cytat:
Napisane przez mamcia092015 Pokaż wiadomość
Airish mi ostatnio lekarz powiedział że mam 5,75 wiem że to za mało a on że jest ok. Złapał jedną kieszonkę czy coś. Ostatnio jak w szpitalu w 28tc miałam mało wód to lekarz powiedział, że mam więcej pić póxniej po 3 tyg (oczywiście piłam bardzo dużo) wody prawie podwoiły się Nie wiem czy tak mogły skoczyć czy to różnie wychodzi na usg zależy jak się dziecię ułoży. Teraz też zaczęłam dużo więcej pić wszystko inne u mnie ok

U mnie też wszystko inne ok. Ruchy dziecka czuje i to dość mocne. Pojadę jednak jutro to sprawdzić. Dała mi też ginekolog skierowanie na cc to może uda mi się już termin ustalić jeśli by mnie nie zostawili.

[QUOTE=elcia88;52443413]
Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Czy ruchy waszych dzieci was bola? Bo mnie te szybkie i mocno napinajace brzuch i skórę tak...[COLOR="Silver"]

No mnie boli czasami a zwłaszcza hjak mam napuety brzuch np po jedzeniu a on się rozpycha jeszcze:-P

Zdarza się, że bolą. Moja zazwyczaj rozkręca się wieczorem. Dzisiaj sporo pochodziłam to prawie cały dzień się nie odzywa a znając życie jak będę kładła się spać to będzie szalała.
Stary 2015-08-17, 17:28   #2139
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Tyle że czopek nie zapewnia tak dokładnego "czyszczenia". Ale coś za coś, lewatywa totalnie jałowi jelito i przy zmianie diety z domowej na szpitalną, obawami z pójściem do wc po porodzie może się to skończyć dwutygodniowym zaparciem.
Ja to mam to w tyle, na początku się przejmowałam że będzie wpadka przy porodzie a teraz uznaję to za naturalne.
Moja szwagierka mówiła że posr..la się przy parciu i normalnie zebrali to na podkład i nikt nie robił z tego afery bo to chyba norma jest na rzy porodzie. Jakoś mi się wydaje że jak się akcja mi zacznnie to nie będę w stanie myśleć o lewatywie i czopkach

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Mamuśki chyba faktycznie czop idzie, na fb wstawiłam fote. No glucisko jak przy owulacji. Całą ciążę nie miałam takich, a upławy bywały wodniste, nie takie.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Napisałam smsa do męża że mi czop zaczął odchodzić a ten od razu dzwoni czy rodzić zaczęłam
Myslisz że i u ciebie się już zaczyna rozpakowywanie?
Stary 2015-08-17, 17:31   #2140
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Jak ja zacznę rodzić to mąż wychodzi z pracy i w ciągu 20 minut jest w domu wiec uznałam ze plan B jest zbędny. W jakiejś patowej sytuacji mam brata i rodziców ale zanim by do mnie dotarli to z dobra godzina by minęła.

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Owieczkaa
Super by było jakby się za tydzień zaczęło bo w sobotę mam zamówienia na bukiety slubne...

Bianeczkaa
Daj znać co tam na wizycie mówił.
Z takimi straszakami możesz tak jak ja 2 tygodnie chodzić.

Czekamy na wizytę u gina, rozmawiałam z położną która była pewna że jestem na porodowce i nie przyjdę :p ale przynajmniej się dogadalam ze będzie moją środowiskową, mieszka po sąsiedzku wiec będzie wygodnie.
Stary 2015-08-17, 17:49   #2141
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

ale napisałyście od wczoraj. Zaraz zabieram się za nadrabianie.

Najpierw mam pytanie. Byłam dzisiaj u lekarki i stwierdziła mała ilość wód płodowych. Jest 6 a granica normy 5-25. Dała mi skierowanie na cc i mam iść do szpitala w związku z tym troszkę wcześniej niż w 38 tygodniu. Dzisiaj mam 36w5d i zastanawiam się czy jechać jutro do szpitala czy poczekać do czwartku jak będzie 37w,1d. Może któraś z was miała w poprzedniej ciąży podobną sytuację? Nie wiem czy one mogą gwałtownie spaść czy raczej nie.

Na całe szczęście mimo puchnących stóp nie ograniczałam picia.
Myślę że chyba lepiej jutro to sprawdzić zamiast czekać do czwartku, szkoda stresu i ogólnie lepuej wiedzieć czy jest ok

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Noo sam koniec wrzesnia, ale teraz znowu spokojnie na szczęście, leżę i czekam co będzie dalej. Jutro idę do gina. A z ta torba i wyprawką to już ostatni moment, nie czekaj bo w każdej chwili może się ruszyć!
Zostało mi dosłownie kilka pierdół i jedno pranie dosłownie. Dotąd spokojnie sobie chodzulam bo jest ok ale jakoś dziś mam spiety brzuch i jeszcze wasze sensacje jakiś dały mi do myślenia że to może być już niedlugo
Stary 2015-08-17, 17:50   #2142
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Jak nie śpię to mam tak samo ale jak usnę to wstaję 1-2 razy.

heeee a różnie z tym pobieraniem bywa, ogólnie połoznym się nie spieszy

Te ubranka co są to nie są przypadkiem dla starszych dzieci? Widziałam gdzieś skan gazetki i było niewyraźnie ale wydawało mi się że to od rozmiaru 68

Jak miałam srake to nawaliłam tz do sandałów, to tak jakbym natryskała ale brzmi zabawnie

Ja miałam wywyoływany poród. Pierwszego dnia sama oxy, skurcze małe, rzadkie i takie, że można iść spać. Kolejny dzień, przebili mi pęcherz płodowy, do tego oxy......i się zaczęło. Ból jest nieziemski. Skórcze trwające 2 minuty, pojawiające się co 1,5 minuty. Nie piszę ci tego, zeby cię straszyć, ale to był najgorszy ból na świecie. Na skurczu człowiek zwija się z bólu. Myślę, że dużo lepiej oxy się spisuje jak się ją poda w ostatniej fazie. Jeśli od początku, to powinni człowiekowi narkozę od razu podawać, albo go zabić.

Iza a mam takie głupie pytanie. Nosicie załobę? Chodzi mi o ubrania czarne. I np w waszej rodzinie ktoś nosi? I jak to jest z pogrzebem nieochrzczonego dziecka, nie robią problemów, żeby tak normalnie pochować?

Iza chyba nie jest wielką fanką zwierząt z teg oco pamiętam

Dzisiaj miałam jakieś sny prorocze, ze mam urodzić 22 sierpnia. Zobaczymy. Fajnie by było, bo to jużw tym tygodniu Ja tam spałam świetnie. Chłodno, cicho i wygodnie. Całe wyro moje

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Aż przejrzałam tą gazetkę i nic mi się nie przyda. Słoiczki w dobrych cenach ale to za wcześnie jeszcze, żeby kupować.
Moja mama ochrzciła Wiktorię w szpitalu. Nie był to chrzest z wody, jak w kościele, ale jest uznawany przez Kościół (nazywa się to pragnieniem chrztu chyba), zwłaszcza że oboje jesteśmy z tż chrześcijanami, więc pragnęliśmy chrztu dla dziecka. Dlatego się nie robi problemu żadnego, przynajmniej nie powinno.
No a co do żałoby, to nie chodzimy na czarno. Byliśmy na czarno ubrani na pogrzebie, ale jak się ma Aniołka, to nie jest to konieczne i można na biało normalnie i na pogrzeb iść. Mamy żałobę w sercu, nie musimy w ubraniu jej pokazywać.
Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Iza tak, PCOS to po prostu skrót od angielskiej nazwy Zespołu Policystycznych (Wielotorbielowatych) Jajników. Rzeczywiście mocno utrudnia zajście w ciążę, ale jak widać po mnie i bianeczce nie czyni niemożliwym na szczęście.
Co do szukania sobie zajęcia, osobiście uważam, że musisz dać sobie czas. Absolutnie nic na siłę. Sama musisz poczuć pewną gotowość i nikt i nic tego nie może przyspieszyć.
Aaa to moja kumpela to ma i się strasznie boi, że nie zajdzie, bo ona i z tarczycą coś ma...
Cytat:
U ciebie się nałożyły dwie procedury - przebicie pęcherza i podanie oxy. Trudno ocenić co tak zadziałało, raczej przebicie pęcherza bo zazwyczaj wtedy zaczyna się piekło nie z tej ziemi i nie powinno się tego robić tak generalnie.
Ja też mega ból czułam to może ten żel u mnie działał jak oxy...
Cytat:
U mnie też bez dwójki nie wypiszą do domu... Ale czopki u nas się stosuje po porodzie właśnie dlatego żeby sobie poradzić z zaparciem, przed tylko lewatywa "na własną rękę"
mnie nie pytali o 2 ale zrobiłam na drugi dzień oczywiście a tak się jej bałam...

Cytat:
Aakkzzii moim zdaniem też źle zrobiłaś że na ten GBS nie pojechałaś, bo to jedno z najwazniejszych badań w końcówce ciąży. A wyniku z dnia na dzień nie dostaniesz.

Ja w ogóle nic nie wiem o konflikcie z truskaffką i że się wypisała...
Ja nie wiedziałam, że się wypisze, myślałam że to zwykła wymiana zdań jakich tu było wiele...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 17:50   #2143
mysza007
Zakorzenienie

Uff, zrobilam te próby wątrobowe, są bardzo dobre, nawet niziutkie kamień mi z serca spadł

Co do bolesnych ruchów to tak, często bolą jak mały sie rozpycha i bardzo często tak mi z boczkow ciągnie skóre, ze masakra. Brzuch to mam wrazenie ze mi pęknie, szczególnie jak mały doopke wypnie

Co do sytuacji, gdyby mąz byl w pracy, a cos by sie zaczelo dziac, to ja sie z teściem ugadałam, ze dzwonie do niego i on mnie wiezie do szpitala

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 17:50   #2144
agu23gda
Wtajemniczenie

Jaaa pier***le trzymajcie mnie! Jak mozna mieszkac w jednym miejscu kilka lat. W swoim wlasnym mieszkaniu...i regularnie zadawac pytanie: 'Kochanie skad wziac czysty recznik?' On mnie do grobu dostanie :P
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 17:56   #2145
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Nie każdy musi chcieć słuchać docinek. Widocznie ona nie chciała i wolała zrezygnować z nas.
Wiec może nie klucmy się już. Nie wtykajmy nosa w nie swoje awantury
Ja mam taką metodę. Nie wnikam w tematy które mnie nie dotyczą;-)

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
A ją cały dzień mam brzuch jak skala ale na pewno nieregularnie.3-4 dnia przelezalam. Dopiero coś zjadlam bo mi się w głowie usralo że jak to już to na CC muszę być na czczo ale glid może przecież zaostrzać skurcze więc się skusilam.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

TŻ wróci dopiero po 19 więc czekam bo jak coś się nasiliły to kierunek stolicą i IP.

Trzymam.kciuki
Stary 2015-08-17, 17:56   #2146
Sandrusia91
Zadomowienie

hejooo

my jutro już może do domku wyjdziemy jak będzie wszystko dobrze

mały ssie cyca, ale jeszcze nie mam dużo pokarmu no ale staramy się i małemu dobrze idzie, puki nie jest zdenerwowany

brzuszek trochę boli przy oblurczaniu macicy, a tak pozatym to wszystko okej

napisze wiecej jak bedziemy juz w domku

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 18:03   #2147
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
U mnie tylko mąż. Nie mamy tutaj żadnej rodziny. Na szczęście mąż w każdej chwili może wyjść z pracy, tak samo jak będzie zajęty to mogę dzwonić po innych, żeby go wywołali

Karetka tylko do najbliższego szpitala gdzie są miejsca.
Ja na szczęście mam w pobluzu kilka osób które mogłyby mnie zawieźć jakby męża nie było:-D

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Uff, zrobilam te próby wątrobowe, są bardzo dobre, nawet niziutkie kamień mi z serca spadł

Co do bolesnych ruchów to tak, często bolą jak mały sie rozpycha i bardzo często tak mi z boczkow ciągnie skóre, ze masakra. Brzuch to mam wrazenie ze mi pęknie, szczególnie jak mały doopke wypnie

Co do sytuacji, gdyby mąz byl w pracy, a cos by sie zaczelo dziac, to ja sie z teściem ugadałam, ze dzwonie do niego i on mnie wiezie do szpitala
No to dobre wieści mysza mnie swrdza stopy i dłonie od napietej skóry z obrzęku.
Moj tez jak dupke lub noge wypnie to az mnie czasem poderwie

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
hejooo

mały ssie cyca, ale jeszcze nie mam dużo pokarmu no ale staramy się i małemu dobrze idzie, puki nie jest zdenerwowany

To super że mały ładnie ssie i że już do domku. Brzmisz bardzo pozytywnie więc chyba faktycznie ok. Trzymaj się. Zdrowka dla was:-D
Stary 2015-08-17, 18:06   #2148
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ogladasz sułtanki?
A jak zdazylam na kolejny odcinek. Ale te baby szlak trafil super.

Juz po wizycie. Mloda wazy 3500 z malym hakiem. Oficjalny termin cc 1 wrzesnia. Jutro jednak idena glukoze ponowna bo mloda jest wieksza o 2 tygodnie. Jesli wyjda kiepskie to tniemy wczosniej, tak samo jesli bede bardziej puchnac.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 18:11   #2149
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
A ją cały dzień mam brzuch jak skala ale na pewno nieregularnie.3-4 dnia przelezalam. Dopiero coś zjadlam bo mi się w głowie usralo że jak to już to na CC muszę być na czczo ale glid może przecież zaostrzać skurcze więc się skusilam.

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

TŻ wróci dopiero po 19 więc czekam bo jak coś się nasiliły to kierunek stolicą i IP.

i jak??
daleko do stolicy masz?
Stary 2015-08-17, 18:13   #2150
malena1979
Zadomowienie

A mnie znowu od paru godzin mdli. No co za cholerstwo.
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 18:14   #2151
fatal21
Wtajemniczenie

Trochę przeszły ale szalu nie ma.ok 100 km.
Mam pessar i jakoś podświadomie myślę że z nimnicmi nie grozi.jak znaczne chodzic po ścianach to pewnie pojade

Stary 2015-08-17, 18:19   #2152
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Trochę przeszły ale szalu nie ma.ok 100 km.
Mam pessar i jakoś podświadomie myślę że z nimnicmi nie grozi.jak znaczne chodzic po ścianach to pewnie pojade

jeju, nie wiem czy można bo one się mogą nasilić albo uspokoić - ciepła kąpiel??
Stary 2015-08-17, 18:21   #2153
fatal21
Wtajemniczenie

Chyba przesądziła w weekend bo na tylko nie się działań 2 dni więc może macica odreagowuje

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Są w raczej jednakowe ani mega silne ani ich nie przeocze.ze wzg na pessar tylko prysznic moge

Stary 2015-08-17, 18:22   #2154
Blondynka17
Zadomowienie

Ja tez juz po wizycie 2h nie sikalam by mogl mu glowke dobrze zmierzyc myslalm ze nie wysiedze w tej poczekalni.
Mlody ma duuza dynke ale ladnie przybral bo 2800 bez kilku kilo.
Cholerna miedniczka tez niestety sie powiekszyla oby do cc nie urosla jeszcze bo zaczynam sie nie na żarty martwic czy ta nerka nie dostanie po dupie :-(
Wstępnie poczatek wrzesnia cc.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-17, 18:23   #2155
bianeczkaa
Zakorzenienie

Poza tym szyjka lekko rozwarta ale jak to powiedzial dluga droda jeszcze. No coz poprzednio mialam zaczac rodzic po 2 dniach a nosilam sie ponad tydzien wiec moze teraz bedzie odwrotnie chyba byl zaskoczony ze czop zaczyna odchodzic ale lekkie rozwarcie to potwierdzilo.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-08-17, 18:28   #2156
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:

Juz po wizycie. Mloda wazy 3500 z malym hakiem. Oficjalny termin cc 1 wrzesnia. Jutro jednak idena glukoze ponowna bo mloda jest wieksza o 2 tygodnie. Jesli wyjda kiepskie to tniemy wczosniej, tak samo jesli bede bardziej puchnac.
Gratki! zacna waga ;-)

Stary 2015-08-17, 18:29   #2157
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Moja mama ochrzciła Wiktorię w szpitalu. Nie był to chrzest z wody, jak w kościele, ale jest uznawany przez Kościół (nazywa się to pragnieniem chrztu chyba), zwłaszcza że oboje jesteśmy z tż chrześcijanami, więc pragnęliśmy chrztu dla dziecka. Dlatego się nie robi problemu żadnego, przynajmniej nie powinno.
No a co do żałoby, to nie chodzimy na czarno. Byliśmy na czarno ubrani na pogrzebie, ale jak się ma Aniołka, to nie jest to konieczne i można na biało normalnie i na pogrzeb iść. Mamy żałobę w sercu, nie musimy w ubraniu jej pokazywać.

Aaa to moja kumpela to ma i się strasznie boi, że nie zajdzie, bo ona i z tarczycą coś ma...

Ja też mega ból czułam to może ten żel u mnie działał jak oxy...

mnie nie pytali o 2 ale zrobiłam na drugi dzień oczywiście a tak się jej bałam...

Ja nie wiedziałam, że się wypisze, myślałam że to zwykła wymiana zdań jakich tu było wiele...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Ja mam podejrzenie PCOS i tarczyce, ale najczęściej to wina tarczycy jeśli jest wynik wysoki. Ja jak zbilam tarczyce to zaszlam w ciążę.
Cytat:
Jaaa pier***le trzymajcie mnie! Jak mozna mieszkac w jednym miejscu kilka lat. W swoim wlasnym mieszkaniu...i regularnie zadawac pytanie: 'Kochanie skad wziac czysty recznik?' On mnie do grobu dostanie
Hehe spokojnie do 100 policz.

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Ja tez juz po wizycie 2h nie sikalam by mogl mu glowke dobrze zmierzyc myslalm ze nie wysiedze w tej poczekalni.
Mlody ma duuza dynke ale ladnie przybral bo 2800 bez kilku kilo.
Cholerna miedniczka tez niestety sie powiekszyla oby do cc nie urosla jeszcze bo zaczynam sie nie na żarty martwic czy ta nerka nie dostanie po dupie :-(
Wstępnie poczatek wrzesnia cc.

O kurcze a liczyłam ze się zatrzyma.
Jeszcze mnie w porodzie wyprzedzisz bo termin miałaś po mnie.
Stary 2015-08-17, 18:30   #2158
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość

Myslisz że i u ciebie się już zaczyna rozpakowywanie?
Nie wiem w poprzedniej ciąży nic sie u mnie nie działo, więc przeżywam to wszystko po raz pierwszy

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

A i pytałam o ten antybiotyk przy tym wymazie dodatnim to mówił, że się przed porodem i w trakcie co 4 godziny podaje dawkę.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-08-17, 18:31   #2159
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:

No to spora ta twoja córcia:-D trzymam kciuki za wyniki
Stary 2015-08-17, 18:32   #2160
Mediona
Zadomowienie

Cytat:

Jak moj bedzie daleko od domu (jest kierowca) to dzwonie do szwagra albo kumpeli tylko problem jest jeden wszyscy wlasnie pojechali do PL na wczasy na 2 tygodnie. Jakby zaczelo sie wcześniej to dzwonie do mojego szpitala informuję co sie zaczelo dziac i oni podstawiaja karetke.

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
hejooo

Super ze maly dobrze ssie.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości