|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II
Cytat:
nie wiem na ile to możliwe, ale kto wie ja takiego chyba jeszcze nie dostałam. Czasem to mi potrafi takiego kopa przyłożyć, że zastanawiam się jak ona to tymi małymi nóżkami robi (albo z pięści dostaję, nie wiem ), ale w nocy mnie nie obudziła jeszcze chyba nigdy. No chyba że śpi razem ze mną.
|
|
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia na wizytach. Ja mam w piatek
Dotka wszystko mozliwe obudzilo sie Malenstwo i stwierdzilo, ze za spokojnie jest. Nie kolysze a Ty tez nie bylas zajeta innymi rzeczami, wyciszona bylas. Za jakis czas pewnie sie powtorzy
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka90 to pewnie kopniak był. Czytałam, że kobiety mają problemy ze spaniem, bo właśnie dzieci je w nocy tak skopią, co już usypiają to kopniak
|
|
|
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4445 |
|
Rozeznanie
|
Kciuki za wizyty,
Ja chyba jakieś szczęście mam, albo co żadnych głupich rad ani komentarzy nie słyszałam jeszcze. W niedziele wybraliśmy się do energylandu ze znajomymi ja z powodu ciąży i mojego lęku wysokości tworzyłam parę z 6 letnią córką przyjaciół ale i tak się wybawilam jedyne co to tylko jedna kolejka zjechała bo brzuch ledwo mi się zmieścił w blokadzie i trochę się obawiałam o maleństwo bo barierka wypadala na wysokości macicy Powiem wam że nieźle się chronią przed kobietami w ciaży opłata to pół ceny z karta ciąży ale żeby to dostać trzeba wypełnić wniosek i podpisać regulamin a przed każdą najmniejsza atrakcją nawet dziecięca typu karuzela jest piktogram że kobiety w ciąży nie wpuszczają
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4447 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde, tak się cieszyłam, bo początek ciąży to wstawanie co noc na siku, bo hormony itp. Potem wyczytałam, że w II trymestrze będzie lepiej, bo się macica podnosi i nie uciska już tak na pęcherz i faktycznie miałam chwilę spokoju, a teraz znowu, albo muszę wstać na siku, albo sikam przed samym spaniem, a potem jak wstaję do tej pracy o 5-6, to ledwo dobiegam do łazienki Cytat:
Ale pytałam też na belly i dziewczyny mówią, że możliwe ![]() Cytat:
I też jedna ciążowa PMka pisała, że też myślała, że jej dziecię jest malo aktywne, a okazało sie, że on bardzo szaleje, ale akurat wtedy, kiedy ona bardzo mocno śpi i tego nie czuje
|
|||
|
|
|
#4448 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dobrze ze tu można
|
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale problemy ze spaniem z powodu szaleństw maluszków, to wiem, że dziewczyny narzekają kiedy już te maluchy są znacznie większe i potrafią dać na prawdę mocnego kopniaka.
|
|
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka tak narzeka. Jest w 8 msc i pisze mi ze każdego dnia modli się żeby jej skóra nie pękła na brzuchu od kopniakow małej :-D i że spaniem też ma.problem bo kiedy ona odpoczywa to mała daje czadu. Hah
|
|
|
|
#4452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dotka tam więcej doświadczonych
![]() Cytat:
tylko w takim razie mamy problem - ja mam koniec spania koło 3-4 Ja też czytałam, że dzieci mają największą aktywność w nocy, bo mama ich nie kołysa
|
|
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się wieczorem zdarzają takie kopniaki, że jak mam położony czytnik na brzuchu to podskakuje, zwłaszcza jak mam na leżąco ugięte nogi to się uaktywnia
|
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do.odpowiadania "wszystko dobrze" to w hiszpanii obowiazkowe,czasem juz mi niedobrze od powtarzania tego sto razy dziennie :-P
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#4456 |
|
Wtajemniczenie
|
Kciuki mocne za wizyty i samych dobrych wiadomosci dziewczyny ;-)
Moj bobas tez kreci sie niemilosiernie. A juz rano jak leze na plecach w szczegolnosci. Jakby mi ktos pilka od srodka po brzuchu jezdzil ![]() Wpadlam na taki test https://mamotoja.pl/jak-szybko-urodz...t,1161,r4.html ciekawe ile w tym prawdy
|
#4457 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny dajcie tytuły dobrych filmów?
niekoniecznie komedie, coś dla kobiet, juz mi sie pomysły skonczyly
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
KATHARINKA, nie pomogę, bo ja tylko namiętnie CSI oglądam
|
|
#4459 |
|
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny
a ja wczoraj chyba poczułam pukanie z brzuszka dwa razy w okolicy lini majtek takie wyraźne )) kurcze połowa z Was ma już wyprawkę skompletowaną a ja jeszcze nic tzn mam sporo rzeczy po moich bratanicach ale muszę je przeglądnąć a poza tym dzieć nie chce pokazać czy jest chłopcem czy dziewczynką a chciałabym już coś kupić ładniusiego w środę za tydzień mam wizytę mam nadzieję że się ładnie pokaże tym bardziej że tatuś ma się specjalnie urwać z delegacji ))
|
|
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
KASIREK, spoko loko, ja na razie też nic nie mam, poza książką jak się berbeciem zająć. Na razie inwestuję w ciążową siebie... Ale od września ruszymy z tym powoli
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
Katharinka9876 np
Dziewczyna z Alabamy Hachiko Holiday W pogoni za szczęściem Terminal Kochanie, poznaj moich kumpli To znowu Ty Siedem dusz Poznaj mojego tatę Nazywam się khan Magiczne lato Sposób na teściową Spadaj tato Siła i honor Jak znasz to mam więcej
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-08-18 o 13:08 |
|
|
|
#4462 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeszcze raz dzięki kochana!!
|
|
#4463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie powinni kartę zabrać
Tż zawiozłam dziś do tego lekarza i coby darmo nie siedzieć w kolejce z nim to poszłam na ciuchy tylko do jednego sklepu Wyniosłam ponad 10 ciuszków Ale rozgrzeszam się bo za 1,60zł to nie szkoda a dla mnie nic nie było ciekawego tylko jakieś szerokie bluzki był jeden malinowy sweterek ale w sumie stwierdziłam że ja w malinowym nie chodzę Ale dziewczyny takie małe bodziaki no nówki praktycznie! aż żal nie brać za taką cenę Dobrze zrobiłam że kupiłam prawda? |
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
magda1706 bardzo dobrze zrobiłaś
|
|
|
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
magda a co, nie żałuj sobie jeszcze za taką cenę
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja cały czas walczę z sobą, żeby nic nie kupić. Mam dostać ciuszki od taty, ech... a już mnie tak korci :P w sumie, to nawet nie wiem co dostane i ile
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam mam pełną szafę (np. tych pajaców z długimi rękawami mam sztuk 14
) i dokupiłam bo przecież takie malutkie takie tanie to co tam
|
|
|
|
#4470 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ponoć nie jest taki soczysty jak czerwony Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I mam dokładnie to samo jak chodzi o sikanie! Niby w drugim trymestrze miało być lepiej - akurat, latam jak poparzona do wc ![]() Cytat:
Ja oglądam od nowa "Gotowe na wszystko" - kocham ten serial
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.

Teraz już sama nie wiem, czy mi się to przyśniło czy co, ale serio mi się wydaje, że to był taki mega kopniak 
nie wiem na ile to możliwe, ale kto wie

Ale pytałam też na belly i dziewczyny mówią, że możliwe 

był jeden malinowy sweterek ale w sumie stwierdziłam że ja w malinowym nie chodzę