Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-18, 10:27   #931
cienwiatru
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Cześć gaduły Witam się z pracy Mąż pojechał, więc mam laptopa dla siebie
Wczoraj pisałyście o słodyczach, więc ja mam pogląd taki, że nie ma co absolutnie zakazywać, ale uważamy z mężem, że to my decydujemy, co i kiedy dziecko może zjeść. U nas dostaje słodycze sporadycznie i w małych ilościach. Czasem w ramach ekstra nagrody, ale to rzadko. Moi rodzice są w ogóle przeciwni dawaniu słodyczy, wolą owoce dać, więc nie ma problemu, natomiast teście to już bardziej luźno ten temat traktują, ale tylko kilka razy raptem się zdarzyło, że musieliśmy im zwrócić uwagę. Mój młody to cwaniak, więc jak wie, że ktoś mu pozwoli, to korzysta, ale nie da rady dużo zjeść, bo mu za słodko (dzięki bogu w mamusię się udał). Ale rozumie też, że jak ja mówię NIE albo mąż, to nie ma przeproś. Raz, jak mu niania dała cukierka, a ja mówiłam, że nie wolno, to od razu nakablował zjadł go oczywiście, a potem powiedział, że mu dała, chociaż jemu nie wolno

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

A co do skarpetek przy porodzie, to ja rodząc w lipcu (było ciepło) miałam takie cienkie, bawełniane i byłam zadowolona, że je mam. Czułam się bardziej po domowemu, no i jednak nogi marzną podczas porodu. Teraz też na pewno ze sobą wezmę. Paznokcie u stóp będę miała pomalowane, ale w grudniu z dłoni hybrydę będę musiała pościągać, bo nie można u rąk mieć pomalowanych.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie szczerze co sądzicie o takim lozeczku??

http://allegro.pl/showitem/description/5581095845.html

Zauroczyly mnie te sowki, ale nie znam się, nie wiem jak jakość, któraś pomoze?

W ogóle ile przeznaczyć kasy na dobre lozeczko?

Ani_qa możesz jeszcze raz napisać za ile kupiłAś swoje? Wiem, że pisałaś, ale na telefonie nie mam jak odszukac tego posta ;/

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Kochana, śliczne łóżeczko, a sówki jeszcze ładniejsze a ile chcą za to łóżko, bo ceny nie widzę? wydaje się solidne, no i potem można zrobić z tego przejściowe łóżko między niemowlęcym, a typowo "dorosłym". Ja też mam fazę na sówki Od synka się zaraziłam

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Hello wieczorem

Wróciłam z treningu. Coraz ciężej sie robi

Tz przyszedł z dobrymi wieściami. Okazalo sie ze naszego kolegi-sąsiada mama jest polozna w szpitalu w ktorym chcę rodzic i nagle tz stwierdzil ze mam sie zapisac do szkoly rodzenia i ze ze mna kilka razy pojdzie (gdzie ja juz dawno to zrobilam) opieprzylam go zartem ze jak kolega mowi to tak zrobi ale jak ja go prosilam to bylo nie haha

No i chcemy z nią pogadać odnośnie zasad tam panujących i zaczelam się zastanawiać w sprawie innych "warunków". Jak u was będzie? Płacicie?

Później spróbuję was nadrobić. Idę jedzonko zrobić
Fionka, fajnie, że tż też z tobą pójdzie, zawsze to raźniej Ja w pierwszej ciąży byłam tylko na dwóch zajęciach, bo potem niestety wylądowałam w szpitalu, więc za wiele się nie nauczyłam, oprócz tego, że położna stwierdziła, że źle oddycham przeponą (przy porodzie oddychałam idealnie) heheeh ale myślę, że ktoś, kto się spodziewa pierwszego dziecka, naprawdę dużo może skorzystać, zwłaszcza z działu opieka nad noworodkiem. Ja płaciłam około 300 zł za całość, ale ile było spotkań, to już nie pamiętam.

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 10:29   #932
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość

Z drugiej strony pomysl sobie moze jak juz wszystkie urodzinymi my bedziemy miec nieprzespane noce przez nadpobudliwe dzieci a Twoj leniuszek moze bedzie slodko chrapal w nocy
albo będzie odwrotnie

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakich proszków/płynów do prania używacie? Potrzebuję czegoś dobrego bo mam ostatnio problem z dopraniem ubrań i ręczników TŻa
ja też, ale mi się wydaje, że pralka mi wariuje i program w trakcie zmienia, bo czasem jest wszystko pięknie wyprane i pachnące a czasem beznadziejnie

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 10:31   #933
acapella
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Cześć w 26 tygodniu ! Rany to już końcówka 6 miesiąca :O
Pisałyście coś o smoczkach, ja ostatnio robiłam risercz w internetach i wnioski moje takie, że kupuję Avent Soothie. Słyszałyście o nim?
"Kształt tej części, którą wkłada się do dzioba, przypomina tą część, z której leci mleko. Ponadto jest, według zapewnień specjalistów, neutralny ortodontycznie, co może skutkować brakiem krzywych zębów u twojego dziecka."
Także chyba taki zamówię
Ja wczoraj byłam u dentysty na przeglądzie i niestety ósemka, której nie wyrwałam uszkodziła mi siódemkę i najprawdopodobniej kanał mnie czeka... dziś o 14
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 10:31   #934
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Lobofylia widziałam dzis to bugaboo u pani gadżet. Gdybym noe miała wózka to bym go zapragnęła hehe
też widziałam go u pani gadżet, ale jak dla mnie jest niewyględny totalnie i nawet to super składanie by mnie nie przekonało do kupna, bo wygląd niestety też ma u mnie znaczenie wolę targać piękny wózek niż śmigać z brzydkim. Chociaż wiadomo, co się komu podoba i o gustach się nie dyskutuje, bo założę się, że któraś napisze, że jest śliczny (i za☠☠☠iście drogi)

Moje serca dwa:
Stary 2015-08-18, 10:32   #935
Fionka_31
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52452084]Fionka rennie działa cuda

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

chyba muszę się zaopatrzyć

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 10:34   #936
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
U mnie w brzuchu dziś na razie cisza, czyżby wyciszenie przed usg?

Jadę powoli, bo muszę zahaczyć jeszcze w parę miejsc, a godzina drogi do Poznania mi zejdzie pewnie.

Miłego dnia
trzymam kciuki kochana będzie dobrze

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

zaneta, karmazynowa na którą macie jutro wizyty? która z nas idzie na pierwszy ogień? Ja mam na 16.45 i boję się chyba pierwszy raz od kiedy jestem w ciąży...ach te skurcze...dzięki bogu, że synek się rusza już w zasadzie codziennie, bo bym chyba spać nie mogła.

Moje serca dwa:
Stary 2015-08-18, 10:37   #937
czubasek20
Zakorzenienie

acapella ja tez ostatnio siedze w temacie smoczkow. Ale boje sie kupowac bo mala tolerowala tylko nuka... i chyba u malego tez zakupimu nuka pierwszego.

Wlasnie czytalam na pudlu o 65 latce z Niemiec ktora urodzila czworaczki.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-18, 10:40   #938
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
też widziałam go u pani gadżet, ale jak dla mnie jest niewyględny totalnie i nawet to super składanie by mnie nie przekonało do kupna, bo wygląd niestety też ma u mnie znaczenie wolę targać piękny wózek niż śmigać z brzydkim. Chociaż wiadomo, co się komu podoba i o gustach się nie dyskutuje, bo założę się, że któraś napisze, że jest śliczny (i zaâ˜☠â˜☠â˜☠iście drogi)
no właśnie dla mnie on też zbyt piękny nie jest ale ja jednak wolę żeby był wózek funkcjonalny. Ten co mamy też wyglądem nie powala ale wtedy zależało nam na bardzo kompaktowych rozmiarach po złożeniu (mały samochód) no i kupiliśmy. Ale drugi raz bym go nie brała, bo poza super składaniem to ma trochę minusów.

ehh trzeba się brać za gotowanie żeby przed moim wyjściem do gina było gotowe.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 10:46   #939
cienwiatru
Wtajemniczenie

Kalusia87, ifcia513 ja też nic nie mam...i zacznę się rozglądać dopiero po jutrzejszej wizycie. A jeśli nie daj boże dostanę nakaz leżenia, to się normalnie pochlastam, bo to będzie oznaczało zakupy przez neta, czego szczerze nie cierpię

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

dziewczyny dzisiaj wizytujące, trzymam mocno kciuki

Moje serca dwa:
Stary 2015-08-18, 10:47   #940
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Halwaya ja głównie po teściowej mam hard core. Babcia to po prostu wiesz bajek oglądanie nawet caly dzień i pozwalanie jedzenia ton słodyczy. Ale po teściowej to masakra. Mlody potrafi mi powiedzieć ze jak mu nie kupie zabawki to on do babci zadzwoni tj mojej teściowej bo ona go kocha itd. Albo cos robi ja mu mowie nie wolno to teściowa przy nim i przy mnie mówi ze brzydka mama itd i go wiesz RATUJE przed podłą matka (bo np zabraniam mu jeść słodyczy przed obiadem). i w domu mam to samo ;(;( wiem to pewnie tez hormony ciążowe ale dziś mi oznajmił jak mu powiedziałam ze nie kupie kolejnej zabawki ze woli babcie i ona mu da pieniążki. ;( bez histerii ze chce tylko tak po prostu. I tak jest... teściowa mu da te pieniądze ;( a mnie nie stać na kupno co chwila zabawek i nie chce żeby wyrósł n takiego człowieka
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52444292]Lobo współczuję ale teściowej nie przegadasz niestety. Ona myśli tylko o tym, że dziecko było u niej przez tydzień i musiała mu nieba przychylić, a teraz to już nie jej zmartwienie oczywiście nie usprawiedliwiam jej w żaden sposób, ale tak się nie robi i jeszcze do tego te Twoje krwawienia...

Pokazałam mężowi wszystko koszyka allegro, wybraliśmy RAZEM! kolory i zamawiam i kombinezon też [/QUOTE]Lobo współczuję zachowania teściowej... Ja bym walczyła do upadłego...
Nie wyobrażam sobie, że ktoś ingeruje w moje wychowanie, w ustalone w domu zasady. Ze w ogóle ktoś podważa mój autorytet.
Wiem, że czasem ciężko osiągnąć efekt, ale mimo wszystko warto walczyć.

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie szczerze co sądzicie o takim lozeczku??

http://allegro.pl/showitem/description/5581095845.html

Zauroczyly mnie te sowki, ale nie znam się, nie wiem jak jakość, któraś pomoze?

W ogóle ile przeznaczyć kasy na dobre lozeczko?

Ani_qa możesz jeszcze raz napisać za ile kupiłAś swoje? Wiem, że pisałaś, ale na telefonie nie mam jak odszukac tego posta ;/

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Bardzo ładne łóżeczko a jaka cena? Bo nie widzę...

My za nasze płaciliśmy 299 zł (bukowe).
Nawet dostaliśmy rabat 15 zł i połączyliśmy z rabatem z kupna wózka

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
U nas jest ok 18-20 stopni bo wychodzę z założenia że lepiej włożyć coś grubszego niż się gotować we własnym sosie 😉 i myślę że dziecko też się przyzwyczai. Jedynie w łazience do kąpieli będzie cieplej.
Wiesz, tylko chodzi o to, że ja się nie gotuję we własnym sosie, tylko mi w takiej temperaturze jest przyjemnie ciepło Na początku mieliśmy niższą ustawioną jak się wprowadziliśmy, ale musieliśmy podkręcić, bo ja marzłam
Mąż chodzi w koszulce przy tej temp., a ja w bluzie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Ide spac padam pokaze wam jeszcze tylko co zrobilam i pocjwale sie ze dzien w pracy NIE BYL DZIS TAKI ZLY dla laego wmontowalam szuflady i szafeczki Bo byl zwykly regal.w przyszlosci pudelka czerowne lecana dol, a ksiazeczki i inne ☠☠☠☠☠☠☠y poleca na gornew polki
Jaki fajny regał!

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Wróciłam z tyry. Dzis robiłam przeceny na dziecięcym. Czego wynikiem są moje skromne zakupy. Pierwsze różowe rzeczy. Oby to jednak byla dziewczynka
Super zakupy!

Dzień dobry
Wczoraj już nie dałam rady nadrobić. Byliśmy kupić potrzebne rzeczy na wyjazd. Zanim wróciliśmy i ja coś zjadłam to stwierdziłam, że pora do łóżka, bo dziś musiałam wcześnie wstać na wizytę w przychodni.

Póki co z szyjką nie dzieje się nic niedobrego.
Tym lekki uchyleniem mam się póki co nie martwić, bo szyjka się nie skraca. Ale skierowanie na USG do szpitala dostałam żeby skontrolować (i tak miałam się umawiać prywatnie, a tak to będzie za darmo ).
Pozwolenie na wyjazd dostaliśmy, ale ja mam nie chodzić dużo.
Poza tym serduszko ślicznie biło

W ogóle wczoraj byłam z mężem, bo miał ten szew ściągany u dentysty i mała mi zrobiła takie bombardowanie w brzuchu
Kopała chyba ile sił miała i to kilka razy pod rząd
Stary 2015-08-18, 10:48   #941
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
acapella ja tez ostatnio siedze w temacie smoczkow. Ale boje sie kupowac bo mala tolerowala tylko nuka... i chyba u malego tez zakupimu nuka pierwszego.

Wlasnie czytalam na pudlu o 65 latce z Niemiec ktora urodzila czworaczki.
, że co? dobrze, że moja babcia się nie bierze za robienie dzieci...ma 84 lata, to już jednak większe doświadczenie ma niż ta siksa, 65-latka...

Moje serca dwa:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-18, 10:49   #942
Ani_qa
Zakorzenienie

Aaa i oczywiście trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!
Stary 2015-08-18, 10:52   #943
cienwiatru
Wtajemniczenie

lobofylia, tą twoją teściową to trzeba by było odizolować, bo chyba jest szkodliwa dla środowiska...A tak na serio, to popieram to, co pisała Ani_qa - trzeba walczyć, w końcu to o dziecko chodzi. To, że stara baba jest głupia, to nic nie poradzisz, ale dziecko jak się nauczy złych nawyków i tego, że się ciebie nie słucha i nie szanuje, to będzie duży problem...to znaczy już jest, a będzie jeszcze większy. I trudno, niech się obrazi ten esesman w spódnicy, który powił twojego męża, ale ja bym jednak zadziałała i to ostro. A co mąż twój na to?

Moje serca dwa:
Stary 2015-08-18, 10:54   #944
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
, że co? dobrze, że moja babcia się nie bierze za robienie dzieci...ma 84 lata, to już jednak większe doświadczenie ma niż ta siksa, 65-latka...
A w donu na malenstwa czeka 13 rodzenstwa
Najstarszy brat 44 lata.

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2015-08-18 o 10:57
Stary 2015-08-18, 10:58   #945
acapella
Zadomowienie

Mnie wczoraj też syn skopał jak siedziałam na fotelu dentystycznym, aż się za brzuch złapałam!
W ogóle wczoraj z nim interakcję nawiązała, on mnie i ja jego pukałam Nagrałam krótki filmik, wygląda fajnie, TŻtowi wysłałam i się cieszył

Co do starszych kobiet-matek się nie wypowiadam...

Jeszcze smoczek chicco physiosoft biorę pod uwagę o taki:
http://allegro.pl/chicco-smoczek-usp...513455820.html

A to ten Avent Soothie:
http://allegro.pl/avent-smoczek-soot...560100353.html

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-18, 11:01   #946
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Oooo to my taki mamy.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 11:09   #947
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Najstarszy brat 44 lata.
no to mnie zabiłaś...

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Cześć w 26 tygodniu ! Rany to już końcówka 6 miesiąca :O
Pisałyście coś o smoczkach, ja ostatnio robiłam risercz w internetach i wnioski moje takie, że kupuję Avent Soothie. Słyszałyście o nim?
"Kształt tej części, którą wkłada się do dzioba, przypomina tą część, z której leci mleko. Ponadto jest, według zapewnień specjalistów, neutralny ortodontycznie, co może skutkować brakiem krzywych zębów u twojego dziecka."
Także chyba taki zamówię
Ja wczoraj byłam u dentysty na przeglądzie i niestety ósemka, której nie wyrwałam uszkodziła mi siódemkę i najprawdopodobniej kanał mnie czeka... dziś o 14
to ty już jesteś tak daleko???

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------
i oby u dentysty było szybko i bezboleśnie

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

A miałam was zapytać - czy macie czasem takie uczucie jakby czkawki tak nisko, w bożenie?bo ja wczoraj coś takiego czułam i się zastanawiałam, co u licha?

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Mnie wczoraj też syn skopał jak siedziałam na fotelu dentystycznym, aż się za brzuch złapałam!
W ogóle wczoraj z nim interakcję nawiązała, on mnie i ja jego pukałam Nagrałam krótki filmik, wygląda fajnie, TŻtowi wysłałam i się cieszył

Co do starszych kobiet-matek się nie wypowiadam...

A to ten Avent Soothie:
http://allegro.pl/avent-smoczek-soot...560100353.html
ja też pukam i zwłaszcza rano i wieczorem mi odpukuje w ciągu dnia rusza się dosyć mało, pewnie go lulam do spania, jak chodzę a na wieczór, zwłaszcza po kolacji się uaktywnia ale ja nagrać jeszcze nie mogę, bo nie zawsze to widać...

Moje serca dwa:
Stary 2015-08-18, 11:13   #948
acapella
Zadomowienie

No daleko daleko, jestem pierwsza na liście, termin na 1 grudnia Więc możliwe, że będę listopadówką jednak :P Wolałabym żebym któraś z was urodziła przede mną

Mam też nadzieję, że będzie bezboleśnie i przede wszystkim jak najtaniej Bo kanał to jednak dużo kasy

Mi wczoraj właśnie tak mocno pukał, że było widać wyraźnie, nagrywałam wiele razy, ale tylko ja na tych filmikach widziałam ruch teraz to już pokazowo

Cienwiatru może to faktycznie czkawka bejbika? Mój nigdy nie miał (chyba), więc nie wiem jakie to uczucie...

Edytowane przez acapella
Czas edycji: 2015-08-18 o 11:14
Stary 2015-08-18, 11:14   #949
sylwoha
Zakorzenienie

Acapella z ostatniego usg mam termin na 30 listopada :p
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-18, 11:17   #950
benita84
Zadomowienie

witam wczoraj miałam ciężki dzień więc nie było nastroju na forum, a dziś widzę 17 stron do nadrobienia
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 11:19   #951
acapella
Zadomowienie

Sylwoha to dobrze, pozwalam Ci być pierwsza w kolejce
Stary 2015-08-18, 11:20   #952
czubasek20
Zakorzenienie

Tesciowa zabrala dzieciaki ba spacer wiec chyba wezme sie za obiad. A mam lenia okropnego...

Leze wlasnie i patrze jakie akrobacje wyczynia bobo.

Ja jak bede miala cc to najprawdopodobniej pierwszy tydzien grudnia tak zrbym na swieta jakos funkcjonowala.

Stary 2015-08-18, 11:22   #953
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Cytat:
Najstarszy brat 44 lata.

Cienwiatru jak czkawka w bożenie to chyba małe właśnie ma czkawkę

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 11:23   #954
halwaya
Zakorzenienie

Już odespalam. Nadrobilam i moge wstawać

Ze smoczków u nas też tylko NUK się sprawdził i też tylko ten dziecko akceptowalo. W dodatku lateksowy. Przy okazji urlopu kupilam jeden na próbę. Jak się sprawdzi to będę "importować" jak nie to będę exprerymentowac z innymi to jest loteria.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 11:25   #955
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
No daleko daleko, jestem pierwsza na liście, termin na 1 grudnia Więc możliwe, że będę listopadówką jednak :P Wolałabym żebym któraś z was urodziła przede mną

Mam też nadzieję, że będzie bezboleśnie i przede wszystkim jak najtaniej Bo kanał to jednak dużo kasy

Mi wczoraj właśnie tak mocno pukał, że było widać wyraźnie, nagrywałam wiele razy, ale tylko ja na tych filmikach widziałam ruch teraz to już pokazowo

Cienwiatru może to faktycznie czkawka bejbika? Mój nigdy nie miał (chyba), więc nie wiem jakie to uczucie...
Może być i czkawka, ale z pierwszej ciąży z tego co pamiętam, to jak młody miał czkawkę, to czułam to w brzuchu, a nie w bożenie...

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
witam wczoraj miałam ciężki dzień więc nie było nastroju na forum, a dziś widzę 17 stron do nadrobienia
nie próżnujemy kochana, a wszystko po to, żeby się żadna z nas nie nudziła i mogła czytać i czytać i czytać

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Sylwoha to dobrze, pozwalam Ci być pierwsza w kolejce
Ja nie chcę być ostatnia

Moje serca dwa:
Stary 2015-08-18, 11:28   #956
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Cienwiatru może ma głowę nisko i dlatego w bożenie?

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 11:30   #957
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
przesyłam !
Dzieki Myszka

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Chyba zamówię te wałeczki żeby nie stresować się, że dzieć się przekręci przez sen.

Dziewczyny, jakich proszków/płynów do prania używacie? Potrzebuję czegoś dobrego bo mam ostatnio problem z dopraniem ubrań i ręczników TŻa
Gdzies mialam sposob na reczniki...
nie dosc ze dopieraly sie idealnie to jeszcze mieciutkie byly..
dajcie chwile, sposob z OCCTEM.

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 11:31   #958
cienwiatru
Wtajemniczenie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52453331]Cienwiatru może ma głowę nisko i dlatego w bożenie?

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]
nie strasz mnie, że ma aż tak nisko głowę...bo to b y było zdecydowanie ZA nisko

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

adka_19 jak humor?poprawił się trochę?

Moje serca dwa:
Stary 2015-08-18, 11:42   #959
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Póki co z szyjką nie dzieje się nic niedobrego.
Tym lekki uchyleniem mam się póki co nie martwić, bo szyjka się nie skraca. Ale skierowanie na USG do szpitala dostałam żeby skontrolować (i tak miałam się umawiać prywatnie, a tak to będzie za darmo ).
Pozwolenie na wyjazd dostaliśmy, ale ja mam nie chodzić dużo.
Poza tym serduszko ślicznie biło
Dobrze, że nic złego się nie dzieje.

Mój Dzieć od dwóch dni wieczorami kręci się właśnie tak straaaasznie nisko, czuję go nad samym spojeniem. Aż dziwne... W dzień się rusza i pod pępkiem i nad pępkiem, a po całym dniu właśnie tak nisko. Chociaż teraz jak się ochłodziło i ja się gorzej czuję, to Młody w ogóle się rzadko rusza.

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 11:46   #960
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Acapella z ostatniego usg mam termin na 30 listopada :p
To ja Was pobije mi dzisiaj termin wyszedl na 29 listopada
Ale najwazniejsze ze z mala wszystko ok i rosnie juz 737 g !!
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości