|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Cytat:
sama nie jem mięsa w ogóle, ale staram się nadrabiać orzechami, zielonymi roślinami, straczkami, kaszami, gorzkim kakao Ja też się właśnie super czuję, nie jakoś przemęczona i ta moja niska hemoglobine tylko w wynikach badań widać... Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4352 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam problem. Wczoraj wieczorem i dzisiaj rano czuję w tym miejscu takie chwilowe pieczenie. Nie wiem jak to opisać, nie umiem rozpoznać czy piecze mnie skóra czy mięsień w środku, ale raczej jest to ze środka. Trwa to ułamek sekundy, tak mnie zapiecze i przestaje. Co to może być? Mój lekarz jest na urlopie nie wiem co robić. Mogą to być więzadła, które się rozciągają?
23.07.2007r. --> 08.10.2013r. Wojtuś jest już z nami Edytowane przez beautifuldream Czas edycji: 2015-08-18 o 21:20 |
|
|
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inna sprawa, że taki kubeczek z moczem w moim laboratorium trafia ok 8 rano na zwykłą półkę w normalnej temperaturze i pewnie gdzieś w południe przyjeżdża po to ktoś z diagnostyki. A niby czytałam, że taki mocz powinien stać nie dłużej niż 2h, a jeśli dłużej to w lodówce, także trudno powiedzieć jak to jest dokladnie z tymi ich procedurami i czy takie postępowanie nie zaburza trochę wyników |
|
|
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
Iclosemyeyes, dziękuję
Właśnie siedzę w laboratorium, już wypiłam ten ulepek... Jakie to słodkie, masakra Na czczo miałam 93, niby w normie, ale jak na to, że ostatni posiłek jadłam wczoraj o 20, to chyba kiepsko, co?
|
#4356 |
|
Zadomowienie
|
Chyba mi się "humorki" od początku ciąży zbierały i dziś skumulowały, normalnie chodzę i rycze od rana i sama nie do końca wiem o co
Miałam iść na morfologie,mocz już w kubeczku a tz przez tą kłótnie mi żadnej kasy nie zostawił Ja ostatnio znowu zgubiłam kartę płatniczą (drugi raz w czasie ciąży,wcześniej miałam jedną i tą samą przez 5lat...) i teraz ani na badania ani nic wrrr. Moja hemoglobina już ostatnio była minimalnie poniżej normy, ale czuje się ciągle śpiąca, zmęczona, jestem blada jak ściana i mam okropne wory pod oczami mimo że w nocy śpię normalnie.
|
|
#4357 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Moje 4 koleżanki tam rodziły, 2 sn, 2 planowane cc - chwaliły to miejsce.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zapisałam się do innego lekarza na środę, moja lekarka i tak nie ma wolnych terminów przed kontrolną wizytą. Cytat:
Zerknij na listę produktów bogatych w żelazo, jest min. rukola, niektóre warzywa zielone, żółtko jaj. Cytat:
fasterka Skumulowało się i to mocno, nie dziwię się, ze humor masz kiepski Ja na glukozę idę jutro - mam pytanie - czy po glukozie byłyście bardzo nie do życia
|
|
#4358 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak cos nie pokoi to koniecznie kosultujcie się dziewczyny z lekarzami albo jedzcie do szpitali na oddział by ktoś Was przebadał.Oby to nic poważnego ale lepiej niech lekarz uspokoi ![]() Cytat:
)Cytat:
Oszalalam na ich punkcie :P U nas w pokoiku też bedzie motyw sów i ptaszkow :P a wszystko zaczelo sie od wanienki jaka kupilam z sowami ;Pcornflower_girl Mnie po glukozie jedynie sen ogarniał a tak to zero mdłości czy oslabienia Kazda reaguje bardzo indywidualnie Grunt to pozytywne nastawienie
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . " (19.05.2006) [luksjaa]104680[/luksjaa] Edytowane przez maartucha Czas edycji: 2015-08-18 o 10:10 |
|||
|
|
|
#4359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pierwsze 4 miesiące jak się ktoś mnie pytał jak się czuję to właśnie mówiłam, że jak na wiecznym kacu ![]() to trzymam kciuki, żeby ten inny lekarz coś poradził ![]() co do glukozy to ja naprawdę byłam nie do życia wtedy, ledwo do domu dotarłam, mimo że zjadłam coś zaraz po pobraniu (czułam się jak w ostatnie chwile przed omdleniem), ale pewnie to kwestia indywidualna, więc może u Ciebie nie będzie aż tak źle. Cytat:
jak już godzinka minęła to dobrze, już z górki ![]() Wciągnęło mnie oglądanie serialu Porody na ipla, któraś z was ogląda? Zastanawiam się, czy to bardzo jest od życia oderwane póki co to wszystko źle mi nie wygląda
Edytowane przez Iclosemyeyes Czas edycji: 2015-08-18 o 10:26 |
||
|
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziemy razem się męczyć.Zaraz zabieram się za jakieś porządki. Ogarnę papiery, później jakieś pranie jak mąż wstanie po nocce i odkurzanie
|
|
#4361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4362 |
|
Moderator
|
Dziewczyny ja Was podczytuje i mi lekarz zawsze mówił że ważne są leukocyty a nie bakterie.
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Mnie na początku zrobiło się słabo, niedobrze i pociłam się jak wieprz. Dobrze, że mąż wracał z nocki i zawiózł mnie do domu (tzn. mieliśmy to już wcześniej ugadane). A w domu nastawiłam budzik na 1,5 godziny i padłam jak długa. Potem już normalnie poszłam sama na 2 pobranie krwi. |
|
|
|
|
#4364 |
|
Zadomowienie
|
Ja się po glukozie czułam całkiem normalnie,jedynie byłam strasznie głodna
więc spokojnie,można to przejść i bez żadnych nieprzyjemnych dodatków. A nastawiona byłam okropnie :p
|
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
Ja głód zaspokoiłam tym roztworem, ale strasznie chciało mi się pić. W punkcie pobrania powiedzieli mi, że nie mogę się napić więcej, niż 1 łyczka. Nie wiem, od czego zależy reakcja. Np. ja nie lubię słodkiego. Nie słodzę, nie piję słodkich napojów (przez chwilę miałam fazę na colę), nie lubię słodkich ciast (jedynie drożdżowe z owocami, ale to też zależy, kto ile cukru wpakuje. Najlepiej, żeby w ogóle nie było słodzone. Najchętniej i tak jem samo drożdżowe lub sam biszkopt bez dodatków), nie uznaję pierogów, klusek, makaronów, naleśników i innych rzeczy z owocami. Jem tylko naturalnie słodkie rzeczy jak właśnie owoce, czy warzywa (pomidory malinowe, słodka papryka, itp.). I może stąd moja reakcja na taką ilość cukru?
Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-08-18 o 11:58 |
|
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
tylkokasia Ja jestem zielona w temacie infekcji i uważam, że o takich rzeczach powinnam się dowiedzieć od lekarza, a nie z forum.
iclosemyeys Chyba zacznę oglądać "Porody" do prasowania ![]() Dzięki za odpowiedzi odnośnie glukozy, nie jestem specjalnie przerażona. Pytam o samopoczucie po badaniu, bo chcę sobie zaplanować dzień - a nie wiem, czy kondycyjnie będę dobrze się czuła na zajęciach dla ciężarówek. Mam jeszcze opcję przełożenia badania na czwartek, co chyba uczynię.
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam ciężką głowę i lekkie zawroty głowy tuż po wypiciu. Po jakichś 30 minutach już było ok
![]() Teraz zjadłam śniadanie, ale mocno głodna nie byłam, zjadłam żeby moc wziąć tabletki (głód zaspokoilam tym roztworem). Wyniki będą po 18tej, trzymajcie kciuki
|
#4368 |
|
Zadomowienie
|
Poznanianka trzymam kciuki
limonka może rzeczywiście to ma jakiś wpływ, ja jem bardzo dużo słodkiego,jestem w stanie jeść sam cukier łyżeczką więc może mój organizm dlatego jest przyzwyczajony
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
ja uwielbiam słodycze i od zawsze duzo jadlam slodkiego, batoniki, ciasta, no wszystko co słodkie to kocham. a cukrzyca jednak wyszła.. wiec tu nie chodzi o przyzwyczajenie organizmu ;p predyspozycji nie mam - nikt w mojej najblizszej, a nawet dalszej rodzinie nie ma cukrzycy.. nie wiem skad to cholerstwo sie u mnie wzielo, moze przez tarczyce.
|
|
#4370 |
|
Zadomowienie
|
Cornflower_girl: Zobaczę co na to wszystko powie jutro moja lekarka, i będę musiała wdrożyć dodatkowe produkty do diety..
Z pozytywnych rzeczy to tylko mi glukoza na czczo wyszła fajnie, bo 67, a dziwń wcześniej i tak normalnie jadłam. Też lekarce powiem, co mi się z tą glukozą przytrafiło, pewnie będzie kazała mi powtorzyć to zrobię podejście drugie w czwartek.. Moja mama kupiła jednak w lidlu komet tych bluzeczek 😊 jedna szara w samochodziki, druga granatowa z misiem. Nie może biedna przeboleć, że nie wzięła tej misiowej bluzy.. No ale trudno na pewno coś fajnego jeszcze maluszkowi kupi. Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
#4371 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja najniżej miałam 0,65, a na ostatnim badaniu 1,35.Cytat:
myślę, że lekarz coś doradzi innego skoro suplementacja nie działa...Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja ostatnio znalazłam fajnego bloga: http://bycblizej.pl/ o rodzicielstwie bliskości.Myślę, że dobrze, że się umówiłaś do innego lekarza - zawsze warto mieć second opinion A co do glukozy to ja byłam po prostu śpiąca i zmulona jeszcze z 2-3 godziny po wyjściu z laboratorium a potem wszystko ok i nawet urządziłam intensywne sprzątanie ![]() Cytat:
![]() My wczoraj byliśmy na wizycie i wszystko git. Byłam bardzo ciekawa, czy dalej z USG wyjdzie, że jest jednak o tydzień młodsza, ale nie wyszło tak, sporo urosła i termin porodu dalej mam na 11.11 Planowaliśmy ślub przed porodem, ale jak poszliśmy do USC to pani nam oznajmiła, że najbliższy termin na 7 listopada to pewnie by nam go musieli udzielić na porodówce Ogólnie byłam zniesmaczona tym, że jednak podejście urzędników w ogóle się nie zmienia... po tym jak powiedziała, że najbliższy termin to listopad to spojrzała na mój brzuch i mówi: "to chyba pani nie od dzisiaj wie, że jest w ciąży?" Zatkało mnie! Bezczelne babsko. Zdążyłam tylko powiedzieć: "Nie może pani..." - chciałam jej dać do zrozumienia, że jej komentarz jest kompletnie nie na miejscu, ale zaraz się zreflektowała i poleciała się dowiadywać czy nie dałoby się wcześniej. Okazało się, że jedna para zrezygnowała i moglibyśmy wziąć ślub.... w tę sobotę no ale zrezygnowaliśmy bo nie mamy ani obrączek ani nic do ubrania... ostatecznie postanowiliśmy, że ślub weźmiemy w ten sam weekend, w który będziemy chrzcić małą
|
||||||||
|
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
Wzięły mnie dzisiaj jakieś nerwy
zaczęło się niewinnie od sms od mamy, która wiecznie się pyta czy zamówiliśmy szafę. Nie cierpię jak ktoś mi tak co chwila męczy nad uchem czy zrobiliśmy to i tamo i potem poszła lawina. Nerwy na męża, że nie wyniósł śmieci, że brudna podłoga w kuchni, że za duży przeciąg, że pan za oknem coś tnie/spawa oj byle co mnie drażni. Miałam jechać po południu na zakupy, ale chyba z takim humorem to mi się nie chce.
|
#4373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera, ja,się zastanawiam czy z tym testem u mnie będzie wszystko ok, bo najpierw mi facet pobrał krew z palca na glukometr, by sprawdzić poziom na czczo. W międzyczasie wsypal glukoze i dolal wody. Potem pobrał pierwszą próbkę krwi z żyły, no i dał mi ten kubek, że mam to sobie rozmieszać, bo coś się rozpuścić nie chce... No i mieszalam już na korytarzu, pielęgniarka mi dolala trochę cieplej wody i jakoś mi się udało to rozmieszać, ale chyba z dobre 5-7 minut to mieszalam, a potem jednym duszkiem wypiłam. Teraz się zastanawiam czy to nie ze długi czas od pierwszego pobrania?
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po wizycie
u malutkiej wszystko dobrze, gin. ją wymierzył dokładnie i obejrzał, no i nie ma żadnych niespodzianek w postaci siusiaka Klaudusia waży już 1,200 kg sporo przytyła, bo ostatnio było ledwo 400 g i ten mostek oglądał, cukry wporządku także ufff tylko mam anemie :/ biorę żealazo ale przepisał mi jeszcze jakiś naturalny specyfik w syropie, no zobaczymy, wklejam zdjęcie buziuńki mojej i jeszcze moje łowy dzisiejsze, takie malutkie na 56 (no oprócz tych rampersów), a skarpetusie to wzięłam najmniejsze jakie były
|
#4376 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brawo dla maleństwa, ładnie przybrała moja niestety nadal ma troszkę opóźnienia ze względu na małe wymiary i teraz termin mi wyliczyli na 4 grudnia ale jednak liczę, że zostanie koniec listopada ![]() co do tej urzędniczki to szczęka mi opadła pani chyba wyrwana żywcem z poprzedniego ustroju Cytat:
ale to nieważne, liczy się, żeby kolejne pobranie było 1/2 h od wypicia roztworu, a nie 1/2 h od pobrania na czczo ![]() Cytat:
najbardziej podobała mi się puenta z babcią w białej sukni! a co do tych nazwisk to serio pomylili Ci w urzędzie i wpisali 2 zamiast 1? ![]() cynamon, cieszę się, że wszystko ok po wizycie mam dla małej te same skarpeteczki tylko w granacie, urocze są takie maleństwa
Edytowane przez Iclosemyeyes Czas edycji: 2015-08-18 o 14:51 |
|||
|
|
|
#4377 |
|
Zadomowienie
|
Szybkie pytanie mam dziewczyny- wiecie może czy ta promocja 70% na smyku obowiązuje też w sklepie?
|
|
#4378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój synuś też ma tyły, jeśli chodzi o wagę. Jak są granice od do, on zawsze łapie się ledwo na tą dolną. Ale chyba coś narobił ostatnio, bo znowu wskoczył mi termin na listopad. Dziś się dowiem, co i jak. Wizytę mam o 16. Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4379 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Nie dam rady Was nadrobić ;( Widzę u góry, że Cynamon u Ciebie i Klaudii wszystko w porządku, super Doczytałam też, że u Czeko odpadł siusiak Szok Jeszcze ten tydzień i postaram się być na bieżąco, jak już mężuś pójdzie do pracy. My już mamy całą wyprawkę gotową, cały czas czułam że tak trzeba no i dziś na wizycie wyszło, że Zuzia jest ułożona poprzecznie. Główkę ma pod moimi żebrami a nogi w pęcherzu. Gin mówi, że tak dziecka nie urodzę i może się jeszcze przekręci ale nie jest nastawiona na to optymistycznie ![]() 26 sierpnia mam jeszcze jedno usg i zobaczymy wtedy czy coś się zmieniło ![]() Zaraz trzeba będzie nowy wątek utworzyć
|
#4380 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki!!!
Podczytuję was, ale nie będę już komentować bo dużo by tego było ![]() Wróciłam z wizyty u gina. Z małą wszystko ok, dziewczynka na 100%, waga 1 kg. Ze złych wieści to skraca mi się szyjka i podobno zrobiło się małe rozwarcie dostaałam luteinę i mam leżeć. W przyszły wtorek mam wizytę kontrolną, jeśli nic się nie poprawi to będą mi zakładać pessar... boję się bo do porodu jeszcze 13 tygodni.... lekarz powiedział, że jak mogę wcześniej urodzić i że ostatnie tygodnie ciąży mogę leżeć w szpitalu.... ![]() ![]() ![]() Czy któraś z was ma podobny problem????
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

sama nie jem mięsa w ogóle, ale staram się nadrabiać orzechami, zielonymi roślinami, straczkami, kaszami, gorzkim kakao

--> 08.10.2013r. 
Ja ostatnio znowu zgubiłam kartę płatniczą (drugi raz w czasie ciąży,wcześniej miałam jedną i tą samą przez 5lat...) i teraz ani na badania ani nic wrrr. 

może faktycznie inny lekarz bardziej by się przejął tematem?

nie wiem po co facetowi słuchać o goleniu i nacinaniu krocza
albo może niech wie co mnie czeka... 

( wg mnie jestem w 26t1d c, a wiec w 27 tc, a wg gin w 28 - a wiec III trym) . mi sie wydaje ze ona sie raz pomylila w zapisywaniu w papierach i wpisala mi 1tydz do przodu. w kazdym badz razie na dniach bede zaczynac III trym.
zaczęło się niewinnie od sms od mamy, która wiecznie się pyta czy zamówiliśmy szafę. Nie cierpię jak ktoś mi tak co chwila męczy nad uchem czy zrobiliśmy to i tamo
i ten mostek oglądał, cukry wporządku także ufff tylko mam anemie :/ biorę żealazo ale przepisał mi jeszcze jakiś naturalny specyfik w syropie, no zobaczymy, wklejam zdjęcie buziuńki mojej
moja niestety nadal ma troszkę opóźnienia ze względu na małe wymiary i teraz termin mi wyliczyli na 4 grudnia
pani chyba wyrwana żywcem z poprzedniego ustroju