Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-19, 08:52   #2671
grita
Rozeznanie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Dzień dobry
Wchodzę i szukam informacji od owieczki, ale nic się nie odezwała.. Ciekawe czy to już czy tylko ją straszaki wymęczyły..

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Nam mówiła położna Seby się nie spieszyć ze skurczami bo ponoć większość dziewczyn pędzi w panice. Ona mówiła żeby się na spokojnie dopakowac, zjeść porządny posiłek, wziąć prysznic. Że nie na sensu się spieszyć na takim wczesnym etapie bo nikt nam tego porodu nie przyspieszy a potem czekamy w nieskończoność i się niecierpliwimy.

Ja mam taki stary jakiś no name ale go wyrzucilismy bo był taki zakurzony i nie chciał się doczyscic i w sumie zostaliśmy bez. Ale ja zawsze zima jak wieszak pranie to koło kaloryfer stawiam albo jakieś duże rzeczy na nim susze np ręczniki. I tez daje rade.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Właśnie z tymi skurczami to dżin nie mówił mi, że zaleca tak szybko jechać, bo to drugi poród, mam wrażenie, że jak większość lekarzy patrzy na poród z takiej mocno "medycznej" strony, tzn, że trzeba koniecznie badać tętno dziecka od samego początku, że trzeba być pod kontrolą , itd. Jako lekarz od razu widzi możliwe powikłania i lepiej być szybko w szpitalu, żeby móc im zawczasu zapobiec.
Położne patrzą na poród bardziej fizjologicznie, jak na naturalny proces i chyba dlatego zazwyczaj zalecają dłużej zostać w domu.

Właśnie u nas zazwyczaj też dawał radę jesienią i zimą patent z praniem, mokrymi ręcznikami, itd, ale mam wrażenie, że już teraz jest u nas okropnie sucho. Młoda budzi się z nocy i prosi, żeby jej psiknąć do nosa, bo jej coś przeszkadza, mnie też wszystko zasycha, ciągle musimy pić wodę w nocy. Znalazłam jakiś na necie za 150 zł, zamówię na dniach, może się nam poprawi jakość snu

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Bry

ja dziś na 13:30 KTG a potem ostatnia wizyta przed porodem. Zastanawiam się jak tu moje dziecię namówić do wyjścia bo widmo indukcji coraz to bliżej
Trzymam kciuki Alicja pomału szykowała się do wyjścia!
A wywoływać poród będą od razu 25, nie będą czekać jeszcze kilku dni?
Mnie gin wczoraj mówił, że od tp trzeba być pod ścisłą kontrolą (codziennie ktg, sprawdzenie przepływów, itd), ale dopiero po 7 dniach kładą w szpitalu jak się nic samo nie rozkręca i 8 dnia zaczynają indukować dopiero.

Edit: oczywiście jeśli wszystko jest ok z ciążą i wynikami badań, a to jedynie dziecię takie uparte Inaczej kładą na patologię wcześniej i od razu działają.

Edytowane przez grita
Czas edycji: 2015-08-19 o 08:57
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 08:55   #2672
owieczkaa
Zakorzenienie

U mnie noc absolutnie spokojna, nic się nie wydarzyło. Skurcze przeszły od razu wiec to po prostu mocne straszaki.

Czarownica - ja też próbuje małego nakłonić ale nic nie działa. A czemu tak naprawdę masz mieć indukcję? A nie czekać na akcje?
Stary 2015-08-19, 09:05   #2673
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
U mnie noc absolutnie spokojna, nic się nie wydarzyło. Skurcze przeszły od razu wiec to po prostu mocne straszaki.

Czarownica - ja też próbuje małego nakłonić ale nic nie działa. A czemu tak naprawdę masz mieć indukcję? A nie czekać na akcje?
Ech, to czekanie bywa naprawdę dobijające. Mam nadzieję, że nasze dzieciaki nie będą jakoś wybitnie uparte i jednak wyjdą przed tp

Miłego dnia wszystkim
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 09:10   #2674
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Owieczkaa
A już myślałam, że urodziłas :p

Malaja86
To wpadaj na drożdżówki

Party
Położyłam się i zaczęłam xD a tu do gina niedługo... Ale mi się nie chce...
Stary 2015-08-19, 09:13   #2675
owieczkaa
Zakorzenienie

Niestety...
Mogłabym się dzisiaj zabrać za powidła jeśli by mi się udało jakieś dobre śliwki w dobrej cenie znaleźć
Stary 2015-08-19, 09:13   #2676
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Jak mozna byc taka hipokrytka?? Miec dwa razy cc 'na termin' i opowiadac, ze cc na umowiony termin to zlo zlo zlo i najgorsze co mozna.zrobic dziecku?? Jak mozna miec dwa cc i opowiadac, ze powinnam rodzic SN bo cesarka to zlo i bol ktorego sie nikomu nie zyczy i ktory jest nie do zniesienia?? Jak ktos kto nigdy nie zaznal bolu porodu SN, nie mial pocerowanej dupy i wiele innych zwiazanych z porodem SN moze dawac takie rady innym???? Nosz kur... wa ryczec mi sie chce.
To tak jakby jadła murzynka ale mówiła ze cytrynowe jest smaczniejsze. No litości jak ktoś kto nie miał doczynienia z porodem SN może się wypowiadać i negować innych. Też jestem za porodem naturalnym ale nie neguje decyzji innych. Tym bardziej że nie doświadczyłam żadnego z nich.
Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
O choćbym słyszała moją bratową, dwie cesarki a ja mam super bo urodzę naturalnie i od razu po porodzie będę 'monter', żadnych problemów ani bólu. Tylko ona się biedna wycierpiala po cesarce bo zawsze ma najgorzej biedactwo. Olej to takimi ludźmi się nie ma co przejmować.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Wrrr. Tragedia z tymi laskami. A takie świete krowy pokrzywdzone przez los dobijają mnie najbardziej. Podnieś dupe głowa do góry i idź dalej przez świat. A nie jak ciućma. Wrrrr
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Jezuuuu swędzi. Nogi latają ! Spać się nie chce jakiś koszmar dziś
widze ze swędzenie doprowadza cie do szaleństwa. Biedulka.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 09:19   #2677
czarownica_tea
Zakorzenienie

Meneq- są jakieś drobne dolegliwości typu wieczorem skurcze, bóle pleców itp niezmienne od 1,5 tygodnia także chyba nic nie wróży rychłego zakończenia

Owieczka- ze względu na cukrzycę nie mogę przenosić po terminie pomimo, że Ala do dużych nie należy. Chodzi o zmiany w łożysku, które mogą spowodować problemy z glikemią (albo pójdzie wysoko albo pojawi się hipoglikemia) co jest niedobre i dla mnie i dla Małej.

Ja mam skierowanie od razu na Blok Porodowy, mam dostać oxy i rodzić. A czy uda się 25 czy 26 tego nie wiem

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 09:19   #2678
Małgosia89
Zakorzenienie

Jeszcze nie rozumiem tego, ze mozna z utesknieniem czekac na porod ja to sie tak panicznie tego boje, ze oddalam ta mysl w zakamarki mej swiadomosci

Jem kasze manna z zurawinka Maly skacze w brzuchu i czka, wiec chyba mu smakuje :P TZ pojechal do pracy, a ja zostalam sama. Dziwnie mi jakos

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 09:21   #2679
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
No ok tyko ze to miałam zaznaczone właśnie :/
Wmtych samych ustawieniach trochę niżej możesz całkowicie wyłączyć aktualizacje, poszperaj. Ale z tego co piszesz, to to nie to. Może masz jakąś grę, albo oglądałaś filmiki?

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 09:29   #2680
malaja86
Rozeznanie

Akzi ja dawno temu pracowałam w play. Tam są okresy roZliczeniowe i może pierwszy był nie cały. Może miałaś proporcjonalnie naliczoną ilość pakietu na pare dni
Stary 2015-08-19, 09:29   #2681
Sandrusia91
Zadomowienie

dzień dobry

trzymajcie kciuki dzisiaj żeby okazało się Żółtaczka schodzi
starałam się karmić małego często żeby pił więcej i mam nadzieję, że pomoże

teraz wylegujemy się w oknie

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 09:37   #2682
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Dobra idę ogarnąć siebie i Bożenę, a tak mnie łóżko trzyma.....
Stary 2015-08-19, 09:47   #2683
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie . Dziś pierwszy raz włożyłam nowa kartę z tym mix play. Usiadłam na ławce. Odpalił am Tapatalka. Odpisałem owcy ze nie rodzę. Otworzyłam internet by wejść na fejsie a on mi już napisał ze wykorzystała dostępny limit internetowy. :/
No to dziwne, bo po chwili, żeby neta nie było? No ale to Play, wszystko jest możliwe
Cytat:
Paweł Zawitkowski ma baaardzo fajne filmiki na youtube. Lalka to super pomysł, używaliśmy na szkole rodzenia i wydaje się że to nic trudnego ale na sucho a z lalką to jak niebo i ziemia. Szczególnie dla facetów
Mój tż lepiej sobie na początku radził, niż ja, jakby tuzin dzieci obrobił już :P
Cytat:
Brzuch mnie tak ku re w s k o swędzi ze chyba zaraz oszaleje
Mnie też, u mnie to rozstępy.
Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie Mimo, że jutro zaczynam 39 tc, to nie dzieje się nic szczególnego, szyjka jest jedynie minimalnie skrócona, Młody już wstawiony w kanał, ale jak na razie porodu nic nie zapowiada..
Ale może to i lepiej, bo w badaniu czystości pochwy wyszły mi jakieś bakterie i dostałam jeszcze globulki na 8 dni, więc niech posiedzi zanim się nie wyleczę, żeby czegoś nie złapał przy porodzie.
A torba dalej nie ruszona, no i dżin mnie wcale do tego nie zmotywował
Pytałam go ile po odejściu wód i przy jakich skurczach trzeba jechać, to twierdzi, że najlepiej jak najszybciej, żeby dziecko było pod kontrolą. Bo już nieraz miał takie przypadki, że cc na cito, bo tętno spada, i że lepiej nie czekać w domu na skurcze co 5 minut, tylko jak będą już regularne nawet co 10-15 minut to żeby jechać.
Zdziwił mnie tym mocno, bo wszędzie słyszy się, żeby do szpitala nie jechać za wcześnie, szczególnie jeśli chodzi o skurcze Bo z wodami to wiadomo, że trzeba się tak czy inaczej zbierać do szpitala raz dwa.
Mój też kazał się nie wygłupiać z czekaniem i jechać od razu.
Cytat:
Ja z tym oddychaniem to juz czasami az ryczec sie chce. Na lewym boku ok. Ale ta strona juz mnie cala boli. Prawa strona tez ok ale tsm akurat sie mala wypina i jej brak miejsca jak leze na prawym i mnie strasznie kopie wiec nie leze na prawym zeby jej miejsca nie ograniczac. Na plecach nie ma opcji - udusilabym sie w minute. Ciagle tez dla wytchnienia siadam na lozku. Najchesciej w nocy. Teraz tez co noc wychodze na balkon posiedziec i pooddychac swiezym powietrzem.
Najgorsze u mnie to klucie pod lewa piersia. Boze jak to mnie dzis boli szczegolnie teraz wieczorem. W dodatku sie nasila na lewym boku jak leze wiec ja juz nie wiem jaka przybrac pozycje. To mi dodatkowo ogranicza oddech ten bol. Nie wiem co to jest ale niech sobie idzie
U mnie jest podobnie. Młoda siedzi po prawej, ale ja i tak się kłade na tym boku. Może się posunąć. Na lewym boku tak bardzo mnie kłuje, że nie wytrzymam.
Cytat:
Jak mozna byc taka hipokrytka?? Miec dwa razy cc 'na termin' i opowiadac, ze cc na umowiony termin to zlo zlo zlo i najgorsze co mozna.zrobic dziecku?? Jak mozna miec dwa cc i opowiadac, ze powinnam rodzic SN bo cesarka to zlo i bol ktorego sie nikomu nie zyczy i ktory jest nie do zniesienia?? Jak ktos kto nigdy nie zaznal bolu porodu SN, nie mial pocerowanej dupy i wiele innych zwiazanych z porodem SN moze dawac takie rady innym???? Nosz kur... wa ryczec mi sie chce.
Weź ją kopnij w cyca i powedz że sn boli 100 razy bardziej
Cytat:
W piatek idzie na jakies wyniki jeszcze i przez weekend bedzie tam lezala.

I tak jak piszesz o Twojej mamie - sluchanie rad czy sugestii jsst fajnie gdy Twoja mama ma porownanie. A nie jak ta nawiedzona.

---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Czy no spa albo paracetamol pomoga chociaz troche na to klucie? Ja zaraz skocze z okna prztsiegam. Taki bol
Nie, nie pomaga.

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
Mąż już w pracy ja już się rozbudziłam. Śniło mi się, że jestem w 39 tygodniu i mam za chwilę rodzić...

Dziewczyny mnie tak irytuja komentarze odnośnie cc ze wskazaniem albo jak ktoś karmi mm. Często to przecież zalecenia z jakiegoś powodu a nie widzimisię... Z resztą do ostatniej chwili nie wiadomo w trakcie porodu jak się sytuacja potoczy. Każdy poród ma plusy i minusy. Każda ciąża też jest inna. Tak samo poród. KaŻdy przechodzi to w sposób indywidualny.

Sandra
Nam babki mówiły o kompresach
zelowych na nawał.

Grita
No Twojemu małemu nie spieszno na świat, ale kto wie co się zdarzy

W nocy złapał mnie taki skurcz, że nie wiem. Odjelo mi całą nogę od pachwiny.
Znów mi się śniłaś, że ostrzyłaś noże! Więcej nie pamiętam :P

Cytat:
Bry

ja dziś na 13:30 KTG a potem ostatnia wizyta przed porodem. Zastanawiam się jak tu moje dziecię namówić do wyjścia bo widmo indukcji coraz to bliżej
lataj po schodach, masuj sutki.

Wyspałam się ale pospałabym jeszcze. No ale jak słyszysz "mamo jeść" to już wiesz, że możesz zapomnieć o wylegiwaniu.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-08-19, 09:48   #2684
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
dzień dobry

trzymajcie kciuki dzisiaj żeby okazało się Żółtaczka schodzi
starałam się karmić małego często żeby pił więcej i mam nadzieję, że pomoże

teraz wylegujemy się w oknie
Powodzenia!
A jak mały śpi w nocy? Ile razy się budzi i karmisz? Wysypiasz się choć trochę?? Nie mogę uwierzyć że Ty już masz malucha w domu!
Stary 2015-08-19, 09:49   #2685
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
No wtedy jak się wierci właśnie nie wiem czy to rękami ale nieprzyjemne to jest tym bardziej ze mam to bardzo często
Ja mam tak codziennie wieczorem. Mala cos tam majta raczkami i do tego dochodzi przeszywajacy ból jakby mi noz ktoś wbijal

A ja też kolejny wieczór ze skurczami, a w nocy brzuch jak skała. Sandrusia Ty tez tak miałaś przed porodem, nie? Bolesne to było czy tylko twarde?

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 09:52   #2686
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Powodzenia!
A jak mały śpi w nocy? Ile razy się budzi i karmisz? Wysypiasz się choć trochę?? Nie mogę uwierzyć że Ty już masz malucha w domu!
no śpi w nocy tak w miarę

raz obudził się za 3h, raz za 1,5 raz za dwie
ale to dobrze ze częściej się budził bo i pił troche a to lepiej z tą Żółtaczka

co do wysypiania to ujdzie.. zmęczona jestem trochę bo przez dwa dni w szpitalu spałam może z 3h-4h bo wszystkie dzieciaczki plakaly i w sali miałam jednego co płakał duzo i mały nie spał i marudzil troche, ale w domu juz lepiej śpi

tak sobie śpika
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1439970740684.jpg (49,9 KB, 74 załadowań)

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-08-19, 09:53   #2687
malaja86
Rozeznanie

Czekałam na przystanku na autobus. Jest ciepło ale nie gorąco. Tak jesiennie. Poczułam się jakby lato się skonczylo
Stary 2015-08-19, 09:53   #2688
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Owieczka- ze względu na cukrzycę nie mogę przenosić po terminie pomimo, że Ala do dużych nie należy. Chodzi o zmiany w łożysku, które mogą spowodować problemy z glikemią (albo pójdzie wysoko albo pojawi się hipoglikemia) co jest niedobre i dla mnie i dla Małej.

Ja mam skierowanie od razu na Blok Porodowy, mam dostać oxy i rodzić. A czy uda się 25 czy 26 tego nie wiem
Rozumiem
No wywoływanie może trochę potrwać, czasami parę dni nawet bo łatwo przesadzić z ilością oxy i dostaniesz partych skurczy przy rozwarciu 4 cm na przykład... Więc mam nadzieję że rozsądnie powoli będą to robić.
Stary 2015-08-19, 09:54   #2689
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety...
Mogłabym się dzisiaj zabrać za powidła jeśli by mi się udało jakieś dobre śliwki w dobrej cenie znaleźć

Też chce zrobić tylko właśnie o te dobre, słodkie śliwki ciężko w okolicy a dalej mi się dziś chyba nie chce wybierać
Stary 2015-08-19, 09:55   #2690
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Ja mam tak codziennie wieczorem. Mala cos tam majta raczkami i do tego dochodzi przeszywajacy ból jakby mi noz ktoś wbijal

A ja też kolejny wieczór ze skurczami, a w nocy brzuch jak skała. Sandrusia Ty tez tak miałaś przed porodem, nie? Bolesne to było czy tylko twarde?
bolał mnie brzuch jak na @, ale skurczy nie miałam. Raz za jakiś czas się twardy robił i to wszystko.

a co do machania rączkami w bożenie to też tak miałam. Nie tyle co bolało ale szczypało takjakby hehe

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-08-19, 09:56   #2691
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestety...
Wczoraj w lidlu byla promo na papryke i sliwki. Stalo w ☠☠☠☠u skrzynek i peeelno ludzi wkolo mich
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 10:02   #2692
czarownica_tea
Zakorzenienie

Owieczka- no łatwo przegiąć w każdą stronę. U nas robią tak: 1 kroplówka z oxy--> jeśli nic to druga oxy---> jeśli nic to przebicie pęcherza płodowego---> 6h jeśli nic to cc. Za dużo kobiet rodzi w tym szpitalu żeby tak trzymali kilka dni. Ale zobaczymy w praniu

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 10:04   #2693
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem
No wywoływanie może trochę potrwać, czasami parę dni nawet bo łatwo przesadzić z ilością oxy i dostaniesz partych skurczy przy rozwarciu 4 cm na przykład... Więc mam nadzieję że rozsądnie powoli będą to robić.
Rodzić można max 48 godzin. Pewnie zacznął od balonika.

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Brzuch mnie trochę boli jak na @ ale tak delikatnie. Pojawia sie i znika JAk w tej piosence.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-08-19, 10:08   #2694
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj w lidlu byla promo na papryke i sliwki. Stalo w ☠☠☠☠u skrzynek i peeelno ludzi wkolo mich
Ja już nie mam zdrowia na bicie się w promocjach w Lidlu czy Biedronie. Jeszcze mnie ktoś z łokcia w brzuch zasadzi w imię śliwki 50 groszy tańszej...
Ja tego zresztą nie rozumiem, dlaczego jak coś jest w promocji to "rzucają" dosłownie parę sztuk. Skoro jest zainteresowanie (i wiadomo że będzie) to jakiś problem wyprodukować/kupić więcej?
Cytat:
Owieczka- no łatwo przegiąć w każdą stronę. U nas robią tak: 1 kroplówka z oxy--> jeśli nic to druga oxy---> jeśli nic to przebicie pęcherza płodowego---> 6h jeśli nic to cc. Za dużo kobiet rodzi w tym szpitalu żeby tak trzymali kilka dni. Ale zobaczymy w praniu
Oby Alicja ruszyła cztery litery razem z moim Ignasiem i urodzili się bez wspomagaczy

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Rodzić można max 48 godzin. Pewnie zacznął od balonika.

Moja przyjaciółka ostatnio rodziła i siedziała niemal tydzień na patologii, najpierw chodziła z balonikiem, potem codziennie dostawała oxy. I lekarze czekali aż się akcja rozkręci.
Stary 2015-08-19, 10:16   #2695
201701300931
Konto usunięte

Cytat:

Oby Alicja ruszyła cztery litery razem z moim Ignasiem i urodzili się bez wspomagaczy
Będę trzymać kciuki za Was Mój Szymek uparcie siedzi i nie chce wyjść, skurczów żadnych nie mam, dostaję już powoli na głowę i codziennie włącza mi się maruda... Dzisiaj o 13:30 wizyta.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 10:17   #2696
malaja86
Rozeznanie

Jaki balonik?
Stary 2015-08-19, 10:20   #2697
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Rzeczywiście to jest dziwne. Tyle.sie mówi o błędach, tylko jakoś niepokoi mnie również niezbytnia czujność rodziców. . Przecież jeśli powiedział by mi gin miesiąc temu że mam dziecko 900 g to absolutnie zmieniła bym lekarza i poszła to sprawdzić. No i raczej dałabym opinie o lekarzu w eter.
Tak teraz jest sporo nagonka na lekarzy. Nie omieszkam jej zasugerować skargi do NFZ na niego.
Zresztą dziwie się też bo ma 3 siostry i każda rodziła mogła te wymiary porównać sobie z nimi lub w necie poszukać.
No ale to jest prosta dziewczyna i bezgranicznie lekarzowi wierzy.
Stary 2015-08-19, 10:22   #2698
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już nie mam zdrowia na bicie się w promocjach w Lidlu czy Biedronie. Jeszcze mnie ktoś z łokcia w brzuch zasadzi w imię śliwki 50 groszy tańszej...
Ja tego zresztą nie rozumiem, dlaczego jak coś jest w promocji to "rzucają" dosłownie parę sztuk. Skoro jest zainteresowanie (i wiadomo że będzie) to jakiś problem wyprodukować/kupić więcej?

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Moja przyjaciółka ostatnio rodziła i siedziała niemal tydzień na patologii, najpierw chodziła z balonikiem, potem codziennie dostawała oxy. I lekarze czekali aż się akcja rozkręci.
to bardzo zle, mnie lekarz mówił ze oni nie maja prawa wywoływać dluzej niz 48 h bo to moze zagrazac i dziecku i matce

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-08-19, 10:23   #2699
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Masakra mam za sobą ciężka noc. Za chiny nie mogłam sobie znaleźć miejsca potem jak usnęłam to sikac mi się zachciało.
I na dodatek zasypiam tylko na prawym boku bo na lewym jest mi cholernie nie wygodnie od jakiegoś czasu i jak leze w jednej pozycji dłużej to nogi mi cierpią.
Jeszcze 29 dni...
Stary 2015-08-19, 10:24   #2700
bianeczkaa
Zakorzenienie

Także albo czekali na kopertke albo usilnie nie chcieli robić cc. Też miałam i balonik i samo oxy i oxy z przebiciem i trwało to 48 h i skończyło się cc

Wspólnie zamawiamy buty

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości