Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-19, 12:15   #2761
party_girl7
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Haha niezła teściowa :p
Stary 2015-08-19, 12:17   #2762
zuzulka_89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Mój Tż tez szybko niszczy telefony przez pracę, teraz ma pancerny samsung galaxy xcover 2 i jeszcze żyje, wiec mogę polecić, na pewno wytrzymuje więcej niż normalny choć nawet nie sprawdziliśmy wodoszczelności bo jakaś zatyczka szybko odpadła...
Mój ma ten sam telefon i ja potwierdzam wodoszczelność ;D
do tego ma latarkę zewnętrzną i inne gadżety.

A jest naprawdę niezniszczalny.
zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 12:18   #2763
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

spałam całą noc, do godziny 10, wróciłam z tego bazaru ledwo ciepła i znów idę spać.

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 12:19   #2764
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Jeszcze nie rozumiem tego, ze mozna z utesknieniem czekac na porod ja to sie tak panicznie tego boje, ze oddalam ta mysl w zakamarki mej swiadomosci
Jem kasze manna z zurawinka Maly skacze w brzuchu i czka, wiec chyba mu smakuje :P TZ pojechal do pracy, a ja zostalam sama. Dziwnie mi jakos
Jak ktoś sie mnie pyta czy sie boje porodu to mówie że nie. Bo przecież dziecko tamtędy weszło i tędy musi wyjść tylko drobny szczegół jak wchodziło to było dużo mniejsze. Tłumacze sobie że tyle kobiet urodziło to ja tez dam rade. Silna jestem nie dam sie bólowi
Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
dzień dobry

trzymajcie kciuki dzisiaj żeby okazało się Żółtaczka schodzi
starałam się karmić małego często żeby pił więcej i mam nadzieję, że pomoże

teraz wylegujemy się w oknie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Dobra idę ogarnąć siebie i Bożenę, a tak mnie łóżko trzyma.....
Mnie też czasami tak mocno trzyma że nie da się z niego wyrwać
Cytat:
no śpi w nocy tak w miarę

raz obudził się za 3h, raz za 1,5 raz za dwie
ale to dobrze ze częściej się budził bo i pił troche a to lepiej z tą Żółtaczka

co do wysypiania to ujdzie.. zmęczona jestem trochę bo przez dwa dni w szpitalu spałam może z 3h-4h bo wszystkie dzieciaczki plakaly i w sali miałam jednego co płakał duzo i mały nie spał i marudzil troche, ale w domu juz lepiej śpi

tak sobie śpika
sliczny
Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Masakra mam za sobą ciężka noc. Za chiny nie mogłam sobie znaleźć miejsca potem jak usnęłam to sikac mi się zachciało.
I na dodatek zasypiam tylko na prawym boku bo na lewym jest mi cholernie nie wygodnie od jakiegoś czasu i jak leze w jednej pozycji dłużej to nogi mi cierpią.
Jeszcze 29 dni...
Ja też zasypiam na prawym. Na poczatku ciąży naczytałam się ze lepiej spac na lewym wiec tak spałam. Ale małej sie nie podoba na lewym wiec śpię na prawym ale jak rano sie budzę to prawy pośladek jest cały zdrętwiały.
Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Dobry!

jak mnie wszystko boli od łażenia.. wczoraj usłyszałam komplementy od 2 osób jak to kwitnąco wyglądam i że nie widać, że to 9 miesiąc a ja się czułam jak :dupa: ledwie łażę, do samochodu ciężko wsiąść, o prowadzeniu nie mówiąc. Musiałam dziś podjechać do laba to myślałam, że wyjdę z siebie.. Podjechałam jeszcze na bazarek, kupiłam sobie narzutkę za 25 złociszy miałam jeszcze w planie parę sklepów ale stwierdziłam, że jestem zmęczona i wracam..
Jak mi jutro gin nie powie na wizycie, że szyjka miękka i że zaraz będę rodzić to go uduszę!
Nie ważne jak sie czułaś ważne że wyglądasz kwitnąco. Jak ci to 2 osoby powiedziałay to widocznie tak musi być.
Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Mnie to w tych markowych smartfonach doprowadzała do szału bateria... ładowanie codziennie, brak pewności że do końca dnia dotrwa, jakaś totalna paranoja. Po co mi 6 cali ekran jak o 15 cały telefon się wyłącza?
No a jak siedze na wizazu albo fb to masakra zaraz fon pada.
Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
HEj Kobity

żyję,jeszczem w dwupaku

i szczerze mam dość już tego 9 mca,wykańcza mnie pogoda (choć upałów już nie ma to okropne wiatrzyska u nas wieją-wiatr dudni i psychodelicznie wyje u nas na 4 p. że spać nie idzie
Ja się nie wysypiam bo w KAŻDEJ pozycji jest mi niewygodnie (ha! odkryłam Amerykę,co nie :P ), na dodatek moje dziecię tak mnie wczoraj nastraszyło na ktg i położną z resztą też że mało zawału nie dostałam. Pojechałam na ktg,przede mną były dwie laski,wiec godzina czekania,ok,luz,posiedzę, nie spieszy mi się,poczytam. Usiedzieć nie mogłam-tak mnie dzieciak kopał,kręcił się,rozpychał. Wlazłąm na ktg,babka zamontowała mi te pylony czy jak im tam,odpaliła machine...mija pare minut-zero ruchu,tętno około sto trzydzieści. Mija kolejne pare minut zero ruchu,macam brzuch,wwiercam palce-kwa nic! po kilkunastu minutach zmieniam pozycję-dzieciak sie raz rozepchnoł aż mi brzuch nie poszedł jak cerata i dalej cisza. Tetno zaczeło latać od 120-170 ! przyleciała położna,paluchem Młodej pogroziła,że matke straszy i wgl,coś sie ruszyło i dalej cisza. Położna wyszła do innej pacjentki i nagle widzę,ze w miejscu w którym na wyświetlaczu pojawia sie puls dziecka są trzy ciągłę linie-pulsu brak-wrzeszcze po położną-nie pytajcie jak mi adrenalina skoczyła,zanim przybiegłą-puls idealny i tak,mineło pół godziny ktg (tyle u mnie to trwa) i położna stwierdziłą,że mam sie na zak na chwile położyć(bo wie z e moj dzieć tego nie lubi-ja też) i jeszzcze na pół godziny mnie wyjątkowo podpieła. Mijają minuty-kur wa NIC,zero ruchu,puls oczywiście na chwile się zgubił(?) dwa razy-znowu panika-położna już siedziałą ze mną do konca,mała cos tam słapą gmerała mi w bożenie. Kiedy położna zobaczyłą,że do konca pozostało 5 minut-powiedziałą mi to i uwaga-mój dzieciak jak dziki zaczoł uprawiać kung fu,co chwile musiałąm naciskać przycisk od rejestrowania ruchów.Kuźwa nie wiem czy spała czy to jakiś charakterek wredny,przekorny (po teściowej buhahaha-jessos-nieeeeeeeeeee ). Jak wyszłam z gabinetu to ledwo na nogach mogłam ustać takie mi bajabongo dzieciak robił-rozpychała się,że nie mogłąm tchu nabrac a potem już był standard,normalka.
Nienawidze chodzic na ktg,przeraza mnie słuchanie serca dziecka,przeraza mnie patrzenie sie na monitor.
Juz mam dosyc ciążowych atrakcji,

Wczoraj po 22 najadłam się śliwek renklod i poszłam spać. W nocy czuje napiety brzuch i skurcze-i se myślę-ku rwa- skurcze czy sraka będzie? skurcze i napinanie brzucha-niezbyt komfortowe było do 5 rano i przeszło bo zasnełam-wiec nie wiem czy to cholera mocne straszaki byy czy jelita-sraki w koncu nie było po śliweczkach tylko normalna 2.
Czytam was pożnym wieczorem ale i tak mi się szajsfon i net w nim wieszają,odpisywać nie moge,pisze teraz od teśc.

pozdrawiam Was serdecznie wszystkie

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

A i jeszcze coś-pytanie z doopy

(najwyżej wyląduję z tym pytaniem na bece z mamuś)

Włożyłam sobie palucha do bożeny,by szyjkę dotknąć i kurna...nie mam szyjki
Tak se pomyślałam,cholera-dwa lata zabawy w macanie szyjki,w tempki i zawsze,podkreslam zawsze,nawet podczas owulacji jak była wysoko byłam w stanie ją wyczuć a teraz nic.

Czy wy dajecie rade ją wyczuć u siebie?
Dobrze ze ja nie chodze na ktg(tu niema) chociaz zawału nie dostane. Ja na twoim miejscu to bym sie chyba posrała ze stachu.
A w Bożeny nie gmyram sobie. Tylko jeden osobnik mi tam gmyra
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 12:20   #2765
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Mi lekarz też powiedział że ktg owszem ale często wprowadza jeszcze większy zamęt.
Bianeczkaa apropo mi też się śniło że już urodzilas i dawałam Ci jakieś ciuszki dla córci :-D

A w ogóle to moja teściowa wyciągnęła mnie ostatnio do lumpa i wygrzebala jakieś jeansy w różowe kwiatki i body różowe w groszki... No to chciałam delikatnie wybrnąć i mówię jej "Młody by chyba matce nie wybaczył że go na różowo ubierala " :-D na co ona rzecze: kiedyś to się i chłopców na różowo ubieralo, to teraz tylko jakieś dziwne zwyczaje....
Uwielbiam ją, ale czasem tworzy teorie pod to co jej aktualnie pasuje :-P
Heheheh miło mi, że wszystkie o mnie śnicie A co do tego różu i chłopców, to prawda, kiedyś to był kolor zarezerwowany dla tej płci. Ja tam męża czasem tak ubieram, ładnie mu w różu bo ma śniadą karnację.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 12:23   #2766
agu23gda
Wtajemniczenie

A mi moja gin ostatnio powiedziala, że w jakimś Państwie - nie pamiętam jakim dziewczynki po urodzeniu ubiera się na niebiesko - jak Matka Boska, a chłopców na czerwienie i róże - jak Jezus. Jakaś religijna logika w tym w sumie jest
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 12:27   #2767
ridja devojka
Zakorzenienie

Kurde dziewczyny czytam ten raport i jak widzę te relacje dziewczyn, to normalnie mi się chce płakać że człowiek może tak traktować człowieka. I to jeszcze personel medyczny kobietę, która jest przerażona.
Stary 2015-08-19, 12:30   #2768
agu23gda
Wtajemniczenie

moje dziecko jest takie zlosliwe... szaleje, brzuch skacze jakby tam byl obcy III , ok mysle sobie, wlaczam tel i nagrywanie, bedzie smieszna pamiatka... wlaczam...minuta cisza... nic...brzuch sie nie rusza. Wciskam stop - i jeeeeeeechaaaane od nowa fikolki. I tak w kolko.
Stary 2015-08-19, 12:32   #2769
mamcia092015
Raczkowanie

A i byłam dzisiaj w ZUSie U nas chyba są bardziej wyrozumiałe Panie. Powiedziała mi że na złożenie wniosku o macierzyński mam bardzo dużo czasu. Chyba, że chcę od razu na rok i te wszystkie urlopy po kolei wykorzystać to musze w ciągu 14 dni od porodu złożyć. I nie musze być osobiście Wszystko może złożyć mąż (bez żadnych upoważnień) tylko żebym podpisała w domu
mamcia092015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 12:33   #2770
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
moje dziecko jest takie zlosliwe... szaleje, brzuch skacze jakby tam byl obcy III , ok mysle sobie, wlaczam tel i nagrywanie, bedzie smieszna pamiatka... wlaczam...minuta cisza... nic...brzuch sie nie rusza. Wciskam stop - i jeeeeeeechaaaane od nowa fikolki. I tak w kolko.
u mnie jest to samo

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 12:34   #2771
ridja devojka
Zakorzenienie

dirtyblack jakby co to daj mi jeszcze znać, czy wiesz, jaki mają splot te chusty skoro już się z nimi kontaktowałaś
Stary 2015-08-19, 12:36   #2772
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Pytałam go ile po odejściu wód i przy jakich skurczach trzeba jechać, to twierdzi, że najlepiej jak najszybciej, żeby dziecko było pod kontrolą. Bo już nieraz miał takie przypadki, że cc na cito, bo tętno spada, i że lepiej nie czekać w domu na skurcze co 5 minut, tylko jak będą już regularne nawet co 10-15 minut to żeby jechać.
Zdziwił mnie tym mocno, bo wszędzie słyszy się, żeby do szpitala nie jechać za wcześnie, szczególnie jeśli chodzi o skurcze Bo z wodami to wiadomo, że trzeba się tak czy inaczej zbierać do szpitala raz dwa.
Ja tam bym jechała jak najszybciej i jak zajdę w ciążę to też będę jechać jak najszybciej. Salę sobie chociaż zajmę jak będę za wcześnie... Jak mam czekać w domu a czekać w szpitalu to chyba i tak na jedno wychodzi i się będę niecierpliwić tak samo...

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio mam coraz gorzej z oddychaniem, szczególnie jak teraz kazali mi leżeć to nieraz musze robić głębokie wdechy bo tak płytko mi się oddycha :/ a szczególnie jak leżę na plecach... Aż musiałam teraz usiąść na łóżku bo nie daje rady tylko na boku leżeć. Macie tez takie problemy z oddychaniem na leżąco?
Na plecach jak leżałam to miałam problemy z oddychaniem, ale jak to jest w 9 mc to w sumie nie wiem....

Cytat:
Dokładnie, i tak miała na tyle odwagi i odpowiedzialności żeby zanieść dziecko do szpitala, a nie zostawić na ulicy albo w śmietniku bo tam czekałaby na to dziecko pewna śmierć. W oknie życia też zostawić nie mogła bo dziecko wymagało opieki lekarskiej.

Ja słyszałam że przy pierwszym porodzie jak będą co 5 minut, w kolejnych jak będzie co 10 bo akcja idzie szybciej.

Matko jak mi się spina brzuch, tak mocno jeszcze nie miałam w ciąży.
I tak była widziana, to mogła zanieść chociaż dziecko do środka, a nie zostawiać...

Cytat:
Jak mozna byc taka hipokrytka?? Miec dwa razy cc 'na termin' i opowiadac, ze cc na umowiony termin to zlo zlo zlo i najgorsze co mozna.zrobic dziecku?? Jak mozna miec dwa cc i opowiadac, ze powinnam rodzic SN bo cesarka to zlo i bol ktorego sie nikomu nie zyczy i ktory jest nie do zniesienia?? Jak ktos kto nigdy nie zaznal bolu porodu SN, nie mial pocerowanej dupy i wiele innych zwiazanych z porodem SN moze dawac takie rady innym???? Nosz kur... wa ryczec mi sie chce.
A nie mogłaś jej powiedzieć, że w takim razie co ona zrobiła swoim dzieciom, że umówiła się na cc?
Ja też jestem za sn, dlatego że to nie jest operacja i nie ingeruje się tak w organizm, ale jeśli jest to konieczne, to wiadomo, że powinno się zrobić cc. A jeśli kobieta sobie umawia, bo tak chce, boi się sn czy coś - tego już nie oceniać bo nikomu w głowie nie siedzimy.

Cytat:
agu - przy takich sprawach wiadomo że ona ma najgorzej że wszystkich... A ja nie wiem czy w piątek lekarz ma dyżur bo chyba na weekend gdzieś wyjeżdża (???).

Moja mama brata rodziła naturalnie, oczywiście bez znieczulenia. Ja rodziłam się przez cc z powodu ułożenia pośladkowego. I mama twierdzi że cc to luksusowy i komfortowy poród a dochodziła do siebie sama opiekując się rocznym dzieckiem (tata był w pracy za granicą wtedy).
Moja mama rodziła cc 3x i nie wie, jak to jest rodzić sn i mówi to wprost. Ale stwierdziła też, że bardziej komfortowo jest po cc bo woli szwy na brzuchu niż w kroczu. Ja miałam sn i chcę o ile to będzie możliwe następnym razem rodzić też sn. Każdy woli co innego, a ból jest i tu, i tu.

Cytat:
no śpi w nocy tak w miarę

raz obudził się za 3h, raz za 1,5 raz za dwie
ale to dobrze ze częściej się budził bo i pił troche a to lepiej z tą Żółtaczka

co do wysypiania to ujdzie.. zmęczona jestem trochę bo przez dwa dni w szpitalu spałam może z 3h-4h bo wszystkie dzieciaczki plakaly i w sali miałam jednego co płakał duzo i mały nie spał i marudzil troche, ale w domu juz lepiej śpi

tak sobie śpika
Słodki maluch!

Cytat:
Dlatego ja kupuję teraz tylko te "polskie" smartfony z baterią 4000 mAh albo więcej. Nie wyglądają pięknie i smukło bo to ciężkie kloce, ale za to korzystam z czego chcę bez martwienia się "padnie czy nie padnie". Jeśli chodzi o wydajność i płynność pracy to nie odbiega jakością od Samsungów dla przykładu.
Ja mam sx z2 i nie narzekam. Jak robię dużo rzeczy na telefonie, siedzę w necie a kiedyś grałam, to ładowałam codziennie. A teraz jak rozmawiam ok godziny dziennie, trochę siedzę w necie, to ładuję co 3 dni i jak na nowoczesne telefony uważam, że jest git. Mam też apkę, która przedłuża żywotność baterii, może ona mi pomaga...

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 12:42   #2773
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Kurde dziewczyny czytam ten raport i jak widzę te relacje dziewczyn, to normalnie mi się chce płakać że człowiek może tak traktować człowieka. I to jeszcze personel medyczny kobietę, która jest przerażona.
Dziś po południu jak pójdę z psem do parku tez sobie to przeczytam. Będę miała wtedy chwile relaksu

wymianki
Stary 2015-08-19, 12:43   #2774
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Dziś po południu jak pójdę z psem do parku tez sobie to przeczytam. Będę miała wtedy chwile relaksu
Nie wiem czy relaksu, czy grozy!
Stary 2015-08-19, 12:44   #2775
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Włożyłam sobie palucha do bożeny,by szyjkę dotknąć i kurna...nie mam szyjki
Tak se pomyślałam,cholera-dwa lata zabawy w macanie szyjki,w tempki i zawsze,podkreslam zawsze,nawet podczas owulacji jak była wysoko byłam w stanie ją wyczuć a teraz nic.

Czy wy dajecie rade ją wyczuć u siebie?
Ja jakiś czas temu przy aplikacji luteiny ją tam czułam, ale potem przestałam, bo się stresowałam, że sie skraca itp. a u lekarza wszystko ok. Może Twoja jest teraz bardziej z tyłu.

Co do ktg zgadzam się z Bianeczką To normalne, że puls ginie na ktg i wszystkim babką to się zdarzało i to, że puls skacze też. U mnie na ktg alarm gdy ginął puls włączał się dopiero po jakimś czasie a nie przy pojedyńczych zanikach.

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Straszne to jest, a najbardziej mnie przeraża fakt, że jest się zależną od tych wszystkich osób i tak naprawdę kobieta w chwili porodu nie ma siły przebicia.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 12:45   #2776
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Dlatego tak ważna jest rola osoby towarzyszącej

wymianki
Stary 2015-08-19, 12:47   #2777
Rybulka
Zakorzenienie

Ja wczoraj byłam na wizycie- mały waży ok. 3500 gramów i jak się nic nie zacznie dziać do 1 września, to mam się wtedy zgłosić na badania. Tak wczoraj się wydygałam przed wizytą, że spakowałam torbę w 10 minut

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
(...)

Nie strasz mnie... Przecież ponoć i sama rana bez szwów może ciągnąć, a połóg trwa do 6 tygodni... Poza tym chociaż jeden powinien mi wypaść. A jak mam liczyć, jeden kłaczek = jeden szew??(...)
Mnie na początku w ogóle szwy nie odchodziły, dopiero po kilku tygodniach, a ostatnie w 6 tygodniu. Hmmmm.... ja nie liczyłam kłaczków chyba

Sandra, Julian to piękne imię!

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Wlasnie siedze i kombinuje gdzie ulokowac pieluszki tetrowe. Kupilam 20szt bialych i 3 kolorowe, do tego 3 flanelowe. Stwierdzilam ze starczy. Wczoraj zadzwonila moja mamuśka i powiedziała, ze kupiła mi jeszcze pieluchy-25 tetry, 25 flaneli i ostatnie 4,75m tetry z metra. Słabo mi sie zrobilo, gdzie ja to bede trzymac...? :|
Rozumiem, że nie będziesz używała pampersów... Bo tylko w takim przypadku wykorzystasz taką ilość tetry...

Cytat:
No widzisz... jak pracowałam z bibliotece to czytałam bardzo dużo książek. Nawet i 10 w 2 tygodnie. Teraz więcej obowiązków i brak czasu ale musze do tego powrócić.

Podasz model tego czytnika?
Ja pracuję w bibliotece od ponad 6 lat . Czytam kilkadziesiąt książek w roku. Bez książki ani rusz
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 12:49   #2778
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to samo, choć dziś rano udało mi się nagrać adhd, tylko szkoda że kamerka nie chciała złapać odpowiedniej ostrości, ale lepsze to nic nic.
Stary 2015-08-19, 12:58   #2779
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Mi lekarz też powiedział że ktg owszem ale często wprowadza jeszcze większy zamęt.
Bianeczkaa apropo mi też się śniło że już urodzilas i dawałam Ci jakieś ciuszki dla córci :-D

A w ogóle to moja teściowa wyciągnęła mnie ostatnio do lumpa i wygrzebala jakieś jeansy w różowe kwiatki i body różowe w groszki... No to chciałam delikatnie wybrnąć i mówię jej "Młody by chyba matce nie wybaczył że go na różowo ubierala " :-D na co ona rzecze: kiedyś to się i chłopców na różowo ubieralo, to teraz tylko jakieś dziwne zwyczaje....
Uwielbiam ją, ale czasem tworzy teorie pod to co jej aktualnie pasuje :-P
Cytat:
A mi moja gin ostatnio powiedziala, że w jakimś Państwie - nie pamiętam jakim dziewczynki po urodzeniu ubiera się na niebiesko - jak Matka Boska, a chłopców na czerwienie i róże - jak Jezus. Jakaś religijna logika w tym w sumie jest
Mten poczytaj agu23 teściowa chciała dobrze. widzisz światowa kobieta z niej
Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Ja wczoraj byłam na wizycie- mały waży ok. 3500 gramów i jak się nic nie zacznie dziać do 1 września, to mam się wtedy zgłosić na badania. Tak wczoraj się wydygałam przed wizytą, że spakowałam torbę w 10 minut
Ja pracuję w bibliotece od ponad 6 lat . Czytam kilkadziesiąt książek w roku. Bez książki ani rusz
dla maluszka. JA jeż uwielbiam czytać. Nie wyobrażam sobie życia bez książek. Mała bede starała sie motywować do czytania.
19.09.2015 Mała Mi.
Stary 2015-08-19, 12:58   #2780
dirtyblack
Raczkowanie

ridja - splot skosno-krzyzowy

Odnosnie ramienia - proste jest polecane drobnym osobom. W zakladkowym (nazywanym tez harmonijkowym) sa dodatkowe przeszycia, ktore ponoc uwieraja w ramie, jezeli nie ma sie tam tluszczu, szczegolnie gdy dziecko juz troche wazy. Zakladkowe sa w standarcie dla natibaby, wiec zobacz sobie na stronie, sa zblizenia i wyobraz sobie to na ramieniu z obciazeniem chociazby 5kg. Proste nie maja tych zakladek i dodatkowych przeszyc, sa bardziej miekkie i mozesz je przy kolku ulozyc jak Ci wygodnie. Tak mi tlumaczyl doradca chustowy, ja niestety nie mam duzej wiedzy na ten temat.
dirtyblack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 13:04   #2781
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Dlatego tak ważna jest rola osoby towarzyszącej

TŻ powiedział, że mam mu rozpisać co ma wiedzieć w trakcie porodu, bo on już zapomniał
I w ogóle powiedziałam mu, że dopóki on nie będzie przy mnie to ja nie będę rodzić I ten głupek powiedział tak wczoraj w pracy na zebraniu, że jak zacznę rodzić to on musi od razu wyjść, bo ja bez niego nie urodzę

Ejjj, dzisiaj już 19, co z naszym klubem <21??

Stary 2015-08-19, 13:10   #2782
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamcia092015 Pokaż wiadomość
Owieczka
Mój mąż też używa tego telefonu Nie uznaje tych drogich markowych.
Ja nic do marki nie mam, po prostu żenujące jest to że cała plejada czołowych producentów nie daje żadnego wyboru - albo mała bateria albo spadaj. A powinna być możliwość zamontowania wielkiej baterii, skoro jakaś firma krzak może takie montować to dlaczego nie Samsung czy Sony?
Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja mam sx z2 i nie narzekam. Jak robię dużo rzeczy na telefonie, siedzę w necie a kiedyś grałam, to ładowałam codziennie. A teraz jak rozmawiam ok godziny dziennie, trochę siedzę w necie, to ładuję co 3 dni i jak na nowoczesne telefony uważam, że jest git. Mam też apkę, która przedłuża żywotność baterii, może ona mi pomaga...
Mnie telefon służy do pracy, przy kilku godzinach rozmów dziennie i jeszcze używaniem internetu Samsung s3 padał około godziny 14... i to ma być telefon do pracy?
Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Słuszna waga i dobrze że jesteś spakowana
Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
No właśnie, dupsko...
Stary 2015-08-19, 13:14   #2783
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
ridja - splot skosno-krzyzowy

Odnosnie ramienia - proste jest polecane drobnym osobom. W zakladkowym (nazywanym tez harmonijkowym) sa dodatkowe przeszycia, ktore ponoc uwieraja w ramie, jezeli nie ma sie tam tluszczu, szczegolnie gdy dziecko juz troche wazy. Zakladkowe sa w standarcie dla natibaby, wiec zobacz sobie na stronie, sa zblizenia i wyobraz sobie to na ramieniu z obciazeniem chociazby 5kg. Proste nie maja tych zakladek i dodatkowych przeszyc, sa bardziej miekkie i mozesz je przy kolku ulozyc jak Ci wygodnie. Tak mi tlumaczyl doradca chustowy, ja niestety nie mam duzej wiedzy na ten temat.
Super dzięki nie wiedziałam napisze ze chce ramię proste. Zastanawiam się też nad rozmiarem bo ja mam 170 cm a mąż prawie 190 i nie wiem jaki wybrać...

Cytat:

TŻ powiedział, że mam mu rozpisać co ma wiedzieć w trakcie porodu, bo on już zapomniał
I w ogóle powiedziałam mu, że dopóki on nie będzie przy mnie to ja nie będę rodzić : I ten głupek powiedział tak wczoraj w pracy na zebraniu, że jak zacznę rodzić to on musi od razu wyjść, bo ja bez niego nie urodzę

Haha uroczy

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-08-19, 13:19   #2784
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:
Ja nic do marki nie mam, po prostu żenujące jest to że cała plejada czołowych producentów nie daje żadnego wyboru - albo mała bateria albo spadaj. A powinna być możliwość zamontowania wielkiej baterii, skoro jakaś firma krzak może takie montować to dlaczego nie Samsung czy Sony?

Mnie telefon służy do pracy, przy kilku godzinach rozmów dziennie i jeszcze używaniem internetu Samsung s3 padał około godziny 14... i to ma być telefon do pracy?

Słuszna waga i dobrze że jesteś spakowana

No właśnie, dupsko...

Mężowi bardziej chodzi o funkcjonalność no i cenę. W tym Krugerze jest wszystko to co w innych dużo dużo droższych modelach.

Do 21 jeszcze 2 dni Może akurat coś się wydarzy. U Sandrusi poszło bardzo szybko...

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:

I w ogóle powiedziałam mu, że dopóki on nie będzie przy mnie to ja nie będę rodzić I ten głupek powiedział tak wczoraj w pracy na zebraniu, że jak zacznę rodzić to on musi od razu wyjść, bo ja bez niego nie urodzę

Fajnie... to w pracy jasną sytuację ma. Widać, że się porządnie szykuje do wielkiego dnia.
mamcia092015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 13:27   #2785
mysza007
Zakorzenienie

Witajcie Kochane

Wzielam sie dzisiaj za prasowanie pieluch, ale mi sie doopa spociła :P

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 13:27   #2786
Mediona
Zadomowienie

Ale mnie moj laptop wkurza. Cos sie od wczoraj zawiesza. Aaaaas
19.09.2015 Mała Mi.
Stary 2015-08-19, 13:30   #2787
agu23gda
Wtajemniczenie

oooo looosie TŻ za godzine wroci z pracy a ja jeszcze w lozku w pizamach... chyba dzis nie wstaję...
Stary 2015-08-19, 13:31   #2788
olkka16
Rozeznanie

Ridja daj znać jak wybierzesz chustę bo też się ostatnio zaczęłam nad tym zastanawiać ale jestem kompletnie zielona w temacie.
Dostałam pampersowy tort od chrzestnejuploadfromtaptalk1439983781207.jpguploadfromtaptalk1439983851000.jpg

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-19, 13:31   #2789
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Mi GBS pobierał lekarz tylko pochwy, tyłek zostawił w spokoju.

Kobity, a propos Sandrusi i jej karmienia. Podobno miałyśmy sie nie wtrącać w metody innych? Jak uzna,że chce/musi podać mm to jej sprawa chyba?
Tylko tak chciałam zaznaczyć.

Na zachodzie żółtaczką się nie przejmują tak jak u nas i dzieci normalnie idą do domu.
Ostatecznie mm nie jest tragedią

Cytat:
Dziewczyny!!
Pytanko mam... Moja koleżanka też jest w ciąży i mamy prawie identyczny termin, i jej mała waży 1200gram na 36 tc czy to jest normalne?
Dodam, że oboje są normalnej budowy wysocy.
O Matko, to chyba pomyłka...
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 13:35   #2790
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie, dupsko...
Ja mogę 22 urodzić, bo lubię tą datę

Cytat:
Napisane przez mamcia092015 Pokaż wiadomość

Fajnie... to w pracy jasną sytuację ma. Widać, że się porządnie szykuje do wielkiego dnia.
No powiedzmy, że jasną, bo on to pracoholik i nie wiem czy to tak ładnie będzie wyglądać. Ale tak mu marudziłam, że chyba nie miał wyjścia.
Poza tym ja naprawdę mam zamiar czekać na niego w domu a jego powrót do domu może zająć godzinę do 1,5.

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Ridja daj znać jak wybierzesz chustę bo też się ostatnio zaczęłam nad tym zastanawiać ale jestem kompletnie zielona w temacie.
Dostałam pampersowy tort od chrzestnejZałącznik 6037352Załącznik 6037353

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Wow, fajowy
Ja kiedyś robiłam kumpeli, ale z samych pieluch.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości