Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-19, 13:35   #2791
ridja devojka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

No chyba wybiore ta nati baby kolkowa. Granatowa albo brązową. Mój mąż marudzi ze nie chce tych w paski skoro też będzie jej używał

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-08-19, 13:40   #2792
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Aakkiizii masz w telefonie pewnie ustawione aktualizacje, że ściagają Ci się w momencie połączenia z netem. Musisz sobie je ustawić aby aktualizowały się tylko na wifi.

Dziewczyny ta moja koleżanka była w szpitalu. Mała waży równe 2 kg i wszystko jest ok, lekarz prześwietlił jej wszystko. Tam ten ma jakieś złe usg, ale i tak na jej miejscu bym zrezygnowała z jego usług.
Też mało, ale już zdecydowanie lepiej niż 1200 gr...

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie Mimo, że jutro zaczynam 39 tc, to nie dzieje się nic szczególnego, szyjka jest jedynie minimalnie skrócona, Młody już wstawiony w kanał, ale jak na razie porodu nic nie zapowiada..
Ale może to i lepiej, bo w badaniu czystości pochwy wyszły mi jakieś bakterie i dostałam jeszcze globulki na 8 dni, więc niech posiedzi zanim się nie wyleczę, żeby czegoś nie złapał przy porodzie.
A torba dalej nie ruszona, no i dżin mnie wcale do tego nie zmotywował
Pytałam go ile po odejściu wód i przy jakich skurczach trzeba jechać, to twierdzi, że najlepiej jak najszybciej, żeby dziecko było pod kontrolą. Bo już nieraz miał takie przypadki, że cc na cito, bo tętno spada, i że lepiej nie czekać w domu na skurcze co 5 minut, tylko jak będą już regularne nawet co 10-15 minut to żeby jechać.
Zdziwił mnie tym mocno, bo wszędzie słyszy się, żeby do szpitala nie jechać za wcześnie, szczególnie jeśli chodzi o skurcze Bo z wodami to wiadomo, że trzeba się tak czy inaczej zbierać do szpitala raz dwa.
Ja z pierwszym dzieckiem jechałam jak skurcze były co 5-7 minut. Tak mi wtedy polecił lekarz . Teraz nie wiem... Chyba pojadę wcześniej, bo mówią, że drugi poród może pójść szybciej, a w aucie nie chcę urodzić
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 13:50   #2793
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Ridja daj znać jak wybierzesz chustę bo też się ostatnio zaczęłam nad tym zastanawiać ale jestem kompletnie zielona w temacie.
Dostałam pampersowy tort od chrzestnejZałącznik 6037352Załącznik 6037353

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Wow. Fajne
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 14:13   #2794
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Jak mozna byc taka hipokrytka?? Miec dwa razy cc 'na termin' i opowiadac, ze cc na umowiony termin to zlo zlo zlo i najgorsze co mozna.zrobic dziecku?? Jak mozna miec dwa cc i opowiadac, ze powinnam rodzic SN bo cesarka to zlo i bol ktorego sie nikomu nie zyczy i ktory jest nie do zniesienia?? Jak ktos kto nigdy nie zaznal bolu porodu SN, nie mial pocerowanej dupy i wiele innych zwiazanych z porodem SN moze dawac takie rady innym???? Nosz kur... wa ryczec mi sie chce.
Specjalistka od sn

Oczarowana, ale Cię dziecię postraszyło! Charakternik!

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
no śpi w nocy tak w miarę

raz obudził się za 3h, raz za 1,5 raz za dwie
ale to dobrze ze częściej się budził bo i pił troche a to lepiej z tą Żółtaczka

co do wysypiania to ujdzie.. zmęczona jestem trochę bo przez dwa dni w szpitalu spałam może z 3h-4h bo wszystkie dzieciaczki plakaly i w sali miałam jednego co płakał duzo i mały nie spał i marudzil troche, ale w domu juz lepiej śpi

tak sobie śpika 
Ale słodziulek

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Najczęściej wtedy "masaż" szyjki macicy.... brrr
A łokropne to bardzo
Stary 2015-08-19, 14:21   #2795
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
No to sa minusy smartfonow ;-) ale ja jestem juz tak przestawiona ze lapek poszedl w odstawke nke pametam kiedy go wlaczalam. Gdybym nie robila na nim wszystkiego to pewnie z 2 -3 dni by chodzil tak niestety jeden dzień. Ale ja to uzywam go prawie na okraglo!

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
A u mnie zależy od dnia, raz laptop jest cały czas w użyciu a raz telefon.

Ja mam Samsunga S4 i sobie chwalę, przeżył upadek na beton oraz kilka drobnych upadków z np. z łóżka.

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Mi lekarz też powiedział że ktg owszem ale często wprowadza jeszcze większy zamęt.
Bianeczkaa apropo mi też się śniło że już urodzilas i dawałam Ci jakieś ciuszki dla córci :-D

A w ogóle to moja teściowa wyciągnęła mnie ostatnio do lumpa i wygrzebala jakieś jeansy w różowe kwiatki i body różowe w groszki... No to chciałam delikatnie wybrnąć i mówię jej "Młody by chyba matce nie wybaczył że go na różowo ubierala " :-D na co ona rzecze: kiedyś to się i chłopców na różowo ubieralo, to teraz tylko jakieś dziwne zwyczaje....
Uwielbiam ją, ale czasem tworzy teorie pod to co jej aktualnie pasuje :-P
Ma bujną wyobraźnie jak moja

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
spałam całą noc, do godziny 10, wróciłam z tego bazaru ledwo ciepła i znów idę spać.
Ja też bym cały czas spała...

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Jak ktoś sie mnie pyta czy sie boje porodu to mówie że nie. Bo przecież dziecko tamtędy weszło i tędy musi wyjść tylko drobny szczegół jak wchodziło to było dużo mniejsze. Tłumacze sobie że tyle kobiet urodziło to ja tez dam rade. Silna jestem nie dam sie bólowi

Mnie też czasami tak mocno trzyma że nie da się z niego wyrwać

sliczny

Ja też zasypiam na prawym. Na poczatku ciąży naczytałam się ze lepiej spac na lewym wiec tak spałam. Ale małej sie nie podoba na lewym wiec śpię na prawym ale jak rano sie budzę to prawy pośladek jest cały zdrętwiały.

Nie ważne jak sie czułaś ważne że wyglądasz kwitnąco. Jak ci to 2 osoby powiedziałay to widocznie tak musi być.

No a jak siedze na wizazu albo fb to masakra zaraz fon pada.

Dobrze ze ja nie chodze na ktg(tu niema) chociaz zawału nie dostane. Ja na twoim miejscu to bym sie chyba posrała ze stachu.
A w Bożeny nie gmyram sobie. Tylko jeden osobnik mi tam gmyra
Mój też mi gmyra, miał chwilę przerwy ale znów mamusię smyra.

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Heheheh miło mi, że wszystkie o mnie śnicie A co do tego różu i chłopców, to prawda, kiedyś to był kolor zarezerwowany dla tej płci. Ja tam męża czasem tak ubieram, ładnie mu w różu bo ma śniadą karnację.
Mójego męża też lubię w koszulkach w odcieniach różu :P

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Kurde dziewczyny czytam ten raport i jak widzę te relacje dziewczyn, to normalnie mi się chce płakać że człowiek może tak traktować człowieka. I to jeszcze personel medyczny kobietę, która jest przerażona.
Też to zaczełam czytać i zamierzam to tż pokazać.
Bo mój nie chce być 2 fazie porodu, wyjdzie i będzie czekał na nas aż go zaproszą po wszystkim.
A jak czytam to mnie strach oblatuje.

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Ja wczoraj byłam na wizycie- mały waży ok. 3500 gramów i jak się nic nie zacznie dziać do 1 września, to mam się wtedy zgłosić na badania. Tak wczoraj się wydygałam przed wizytą, że spakowałam torbę w 10 minut

Mnie na początku w ogóle szwy nie odchodziły, dopiero po kilku tygodniach, a ostatnie w 6 tygodniu. Hmmmm.... ja nie liczyłam kłaczków chyba

Sandra, Julian to piękne imię!

Rozumiem, że nie będziesz używała pampersów... Bo tylko w takim przypadku wykorzystasz taką ilość tetry...

Ja pracuję w bibliotece od ponad 6 lat . Czytam kilkadziesiąt książek w roku. Bez książki ani rusz
Ja pracowałam 2 lata, ale niestety redukcja stanowisk a lubiłam tą pracę.

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane

Wzielam sie dzisiaj za prasowanie pieluch, ale mi sie doopa spociła :P
Mnie pot cieknął jak prasowałam w te mega upały.

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Ridja daj znać jak wybierzesz chustę bo też się ostatnio zaczęłam nad tym zastanawiać ale jestem kompletnie zielona w temacie.
Dostałam pampersowy tort od chrzestnejZałącznik 6037352Załącznik 6037353

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Fajny i praktyczny prezent
Stary 2015-08-19, 14:24   #2796
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
A mi moja gin ostatnio powiedziala, że w jakimś Państwie - nie pamiętam jakim dziewczynki po urodzeniu ubiera się na niebiesko - jak Matka Boska, a chłopców na czerwienie i róże - jak Jezus. Jakaś religijna logika w tym w sumie jest
W Polsce za naszych dziadków tez tak było, z tego samego powodu. Babcia mi opowiadała

Kończę ostatnie prania w tym tygodniu. Jeszcze mi ręczniki,pościel i rożki zostały.
Pieluchy poprasowane, nie jest tak źle, szybko się prasuje. Wszystkie ubranka tez juz poprasowalam. Posortowalam. Do końca tygodnia pakuje torbę i jestem gotowa

I przyszła mi dzisiaj chustajakie to jest wielkie i otulacze do wielopieluchowania.
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 14:26   #2797
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
(...)

dla maluszka. JA jeż uwielbiam czytać. Nie wyobrażam sobie życia bez książek. Mała bede starała sie motywować do czytania.
Dzięki
Mój 5-letni syn uwielbia książki, kupuję mu dużo, ale też sporo wypożyczamy. W ciągu dnia kilka razy domaga się czytania, a wieczorem to już obowiązkowo, chyba, że ma karę
Stary 2015-08-19, 14:28   #2798
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki
Mój 5-letni syn uwielbia książki, kupuję mu dużo, ale też sporo wypożyczamy. W ciągu dnia kilka razy domaga się czytania, a wieczorem to już obowiązkowo, chyba, że ma karę
Super Mam nadzieje, ze tez to wpoje moim dzieciom

Stary 2015-08-19, 14:30   #2799
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki
Super
My też chcemy uczyć miłości do książek. Teraz przywiozłam z domu rodzinnego 2 kartony moich bajek z dzieciństwa
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 14:35   #2800
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
(...)
Ja pracowałam 2 lata, ale niestety redukcja stanowisk a lubiłam tą pracę.(...)
Uuuu, szkoda, bo to praca rewelacyjna dla lubiących czytać i interesujących się rynkiem wydawniczym

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
(...)
Słuszna waga i dobrze że jesteś spakowana
(...)
Psychicznie czuję się lepiej ze spakowaną torbą

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Super Mam nadzieje, ze tez to wpoje moim dzieciom

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Super
My też chcemy uczyć miłości do książek. Teraz przywiozłam z domu rodzinnego 2 kartony moich bajek z dzieciństwa
Nie ukrywam, że jestem z tego naprawdę dumna Syn wie, że kuoienia książki nigdy mu nie odmówię A jego słowa: "Mamo, proszę, kup mi tą książkę!" są jak balsam na moją duszę
Stary 2015-08-19, 14:43   #2801
elcia88
Wtajemniczenie

Hej. Byłam na ktgvu położnej. Ogólnie ok zapis, skurczy nie ma. Alepolozna miwi że spory mam brzuch i dzidziol też wiec moze napierac mi na brzuch i krocze przez to tak się spina.
Potwierdzila że lepiej poczekać z jechaniem do szpitala. I tak dopytywalam o szczegóły przyjęcia. Sama mi piwiedziala że nie robi się lewatyw ani jakiś tam unnych przeczyszczen i że zribienie kupy przy porodzie to norma.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Jeszcze nie rozumiem tego, ze mozna z utesknieniem czekac na porod ja to sie tak panicznie tego boje, ze oddalam ta mysl w zakamarki mej swiadomosci

Jem kasze manna z zurawinka Maly skacze w brzuchu i czka, wiec chyba mu smakuje :P TZ pojechal do pracy, a ja zostalam sama. Dziwnie mi jakos
Ja tez jskos tak wolałabym wydlyzyc tp do maximum mimo że brzuch min strasznie ciąży.
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 14:43   #2802
zuzulka_89
Zadomowienie

Właśnie wyszłam od okulisty z oczami mimo wady jest ok i mam zielone światło na poród SN uff..
Poza tym z rana zaszalałam i na smyku kupiłam na wyprzedaży kurteczkę jesienną i czapeczki itp :-P już na 68. Do tego na stronie endo jest jakaś mega wyprzedaż i sweterki są już za 19 zł a spodenki od 12.
zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 14:43   #2803
Rybulka
Zakorzenienie

Dziewczyny, dziś się naprawdę wkurzyłam w warzywniaku- stajemy z synem do kolejki i zaraz przychodzi facet taki pod pięćdziesiątkę i mówi mi, że on mnie przeprasza, ale on tu przed chwilą stał przede mną, tylko szedł sobie śliwek dobrać i wepchnął się przede mnie... Myślałam, że żartuje! No co za burak! Ja już się przyzwyczaiłam, że ludzie nie przepuszczają ciężarnych w kolejce, a przynajmniej zdarza się to rzadko, ale ten już sobie mógł darować...

Jak by mnie życie miało oddać to, ile razy przepuszczałam w kolejkach ciężarne, to teraz bym zaoszczędziła wiele sił i czasu
Stary 2015-08-19, 14:43   #2804
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
dzień dobry

trzymajcie kciuki dzisiaj żeby okazało się Żółtaczka schodzi
starałam się karmić małego często żeby pił więcej i mam nadzieję, że pomoże

teraz wylegujemy się w oknie
Trzymam mocno
Stary 2015-08-19, 14:44   #2805
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
W Polsce za naszych dziadków tez tak było, z tego samego powodu. Babcia mi opowiadała

Kończę ostatnie prania w tym tygodniu. Jeszcze mi ręczniki,pościel i rożki zostały.
Pieluchy poprasowane, nie jest tak źle, szybko się prasuje. Wszystkie ubranka tez juz poprasowalam. Posortowalam. Do końca tygodnia pakuje torbę i jestem gotowa

I przyszła mi dzisiaj chustajakie to jest wielkie i otulacze do wielopieluchowania.
Jakiej firmy otulacze? Takie kieszonki na tetre czy z wyściółka z polaru czy jeszcze inne? Jak wrażenia? Bo też bym chciała parę kupić.

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
Hej. Byłam na ktgvu położnej. Ogólnie ok zapis, skurczy nie ma. Alepolozna miwi że spory mam brzuch i dzidziol też wiec moze napierac mi na brzuch i krocze przez to tak się spina.
Potwierdzila że lepiej poczekać z jechaniem do szpitala. I tak dopytywalam o szczegóły przyjęcia. Sama mi piwiedziala że nie robi się lewatyw ani jakiś tam unnych przeczyszczen i że zribienie kupy przy porodzie to norma.
Oj to dobrze ze u mnie lewatywe się praktykuje, jakoś lepiej się będę czuła, no i to podobno może przyspieszyć porod (to przeczyszczenie jelit)
Stary 2015-08-19, 14:45   #2806
grita
Rozeznanie

Cytat:
no śpi w nocy tak w miarę

raz obudził się za 3h, raz za 1,5 raz za dwie
ale to dobrze ze częściej się budził bo i pił troche a to lepiej z tą Żółtaczka

co do wysypiania to ujdzie.. zmęczona jestem trochę bo przez dwa dni w szpitalu spałam może z 3h-4h bo wszystkie dzieciaczki plakaly i w sali miałam jednego co płakał duzo i mały nie spał i marudzil troche, ale w domu juz lepiej śpi

tak sobie śpika
Śliczny jest Julek!
Trzymam kciuki za żółtaczkę, daj znać jak wrócicie z badań!
No nie ma to jak w domu, zawsze się inaczej wypoczywa u siebie

Cytat:
Mi lekarz też powiedział że ktg owszem ale często wprowadza jeszcze większy zamęt.
Bianeczkaa apropo mi też się śniło że już urodzilas i dawałam Ci jakieś ciuszki dla córci :-D

A w ogóle to moja teściowa wyciągnęła mnie ostatnio do lumpa i wygrzebala jakieś jeansy w różowe kwiatki i body różowe w groszki... No to chciałam delikatnie wybrnąć i mówię jej "Młody by chyba matce nie wybaczył że go na różowo ubierala " :-D na co ona rzecze: kiedyś to się i chłopców na różowo ubieralo, to teraz tylko jakieś dziwne zwyczaje....
Uwielbiam ją, ale czasem tworzy teorie pod to co jej aktualnie pasuje :-P
Poważnie kiedyś tak było, mnie często starsze babki zaczepiały w sklepach jak córa była malutka i mówiły "o jaki śliczny synek" A ja sobie myślę o co kaman, przecież dziecko ma jakieś body w różowe kwiatuszki, skąd pomysł że ktokolwiek by tak ubrał chłopca
Dopiero teściowa mnie oświeciła, że kiedyś chłopców się ubierało na różowo

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

TŻ powiedział, że mam mu rozpisać co ma wiedzieć w trakcie porodu, bo on już zapomniał
I w ogóle powiedziałam mu, że dopóki on nie będzie przy mnie to ja nie będę rodzić I ten głupek powiedział tak wczoraj w pracy na zebraniu, że jak zacznę rodzić to on musi od razu wyjść, bo ja bez niego nie urodzę

Ejjj, dzisiaj już 19, co z naszym klubem <21??
Haha, jakoś mnie rozbawiło, że na zebraniu powiedział, że bez niego nie urodzisz
Ja bez swojego też nie chcę rodzić, ale może tak niestety być, że tylko mnie odwiezie z Młodą do szpitala i wróci się nią zająć dopóki któreś z moich rodziców nie wróci z pracy. Mam nadzieję, że akcja się tak zacznie, że będą dziadkowie do opieki nad córą.
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 14:46   #2807
Mediona
Zadomowienie

Cytat:

Mi sie najlepiej prasowało pieluchy. Szybko szło.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 14:46   #2808
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Ja tez jskos tak wolałabym wydlyzyc tp do maximum mimo że brzuch min strasznie ciąży.
Ja miałam lewatywę i źle tego nie wspominam. Teraz też się zgodzę na podanie

Cytat:
Napisane przez zuzulka_89 Pokaż wiadomość
Właśnie wyszłam od okulisty z oczami mimo wady jest ok i mam zielone światło na poród SN uff..
Poza tym z rana zaszalałam i na smyku kupiłam na wyprzedaży kurteczkę jesienną i czapeczki itp :-P już na 68. Do tego na stronie endo jest jakaś mega wyprzedaż i sweterki są już za 19 zł a spodenki od 12.
Gratuluję zielonego światła
Stary 2015-08-19, 14:48   #2809
grita
Rozeznanie

Cytat:
Och Ty zła kobieto, nie pisz nic o wyprzedażach Dzisiaj odbieram paczkę ze smyka, jak jeszcze coś zacznę zamawiać to mąż mi hasło do serwisu internetowego zmieni

Cytat:
Dziewczyny, dziś się naprawdę wkurzyłam w warzywniaku- stajemy z synem do kolejki i zaraz przychodzi facet taki pod pięćdziesiątkę i mówi mi, że on mnie przeprasza, ale on tu przed chwilą stał przede mną, tylko szedł sobie śliwek dobrać i wepchnął się przede mnie... Myślałam, że żartuje! No co za burak! Ja już się przyzwyczaiłam, że ludzie nie przepuszczają ciężarnych w kolejce, a przynajmniej zdarza się to rzadko, ale ten już sobie mógł darować...

Jak by mnie życie miało oddać to, ile razy przepuszczałam w kolejkach ciężarne, to teraz bym zaoszczędziła wiele sił i czasu
Porażka Naprawdę mógł sobie darować, przecież to żałosne...
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 14:49   #2810
zuzulka_89
Zadomowienie

Dzięki Rybulka mój Gin mówił na ostatniej wizycie że teraz każda która ma choć trochę wadę od razu kombinuje z papierami na CC. A ja po relacji najbliższych znajomych widzę, że po SN szybciej się wraca do formy. I chciałabym rodzić SN
Stary 2015-08-19, 14:50   #2811
Rybulka
Zakorzenienie

Grita, u nas też może być problem z opieką nad starszym synem. Teściowie, którzy mieszkają obok nas w piątek wyjeżdżają na tydzień. Jak się coś w tym czasie będzie działo, to będę alarmowała moich rodziców i siostry
Stary 2015-08-19, 14:51   #2812
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:

tak sobie śpika
Sliczności
Stary 2015-08-19, 14:51   #2813
zuzulka_89
Zadomowienie

Cytat:
Och Ty zła kobieto, nie pisz nic o wyprzedażach Dzisiaj odbieram paczkę ze smyka, jak jeszcze coś zacznę zamawiać to mąż mi hasło do serwisu internetowego zmieni

...
Grita mój jeszcze nie wie, że zamówiłam kolejne rzeczy :-D zawsze mu robię kalkulację ile ja zapłaciłam a ile normalnie bym zapłaciła i to trochę go uspokaja :-P
Stary 2015-08-19, 14:52   #2814
party_girl7
Zakorzenienie

Rybulka niektórzy ludzie nie mają wstydu i empatii na prawdę wrrr...
Stary 2015-08-19, 14:52   #2815
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Śliczny jest Julek!
Trzymam kciuki za żółtaczkę, daj znać jak wrócicie z badań!
No nie ma to jak w domu, zawsze się inaczej wypoczywa u siebie

Poważnie kiedyś tak było, mnie często starsze babki zaczepiały w sklepach jak córa była malutka i mówiły "o jaki śliczny synek" A ja sobie myślę o co kaman, przecież dziecko ma jakieś body w różowe kwiatuszki, skąd pomysł że ktokolwiek by tak ubrał chłopca
Dopiero teściowa mnie oświeciła, że kiedyś chłopców się ubierało na różowo
.
No patrzcie a ja stwierdziłam że to naciaganie rzeczywistości na własne potrzeby :-P inna kwestia że ja nie lubię różowego :-D

Dzisiaj o 18:00 usg, co prawda u jakiejś gin której nie znam ale to i tak w enel med więc idę zobaczyć co tam u małego z ciekawości :-P bo u swojego gina wizytę mam na 03.09
Stary 2015-08-19, 14:56   #2816
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
Porażka Naprawdę mógł sobie darować, przecież to żałosne...
Nooo naprawdę, opadło mi chyba wszystko, co tylko może opaść

Cytat:
Dzięki Rybulka mój Gin mówił na ostatniej wizycie że teraz każda która ma choć trochę wadę od razu kombinuje z papierami na CC. A ja po relacji najbliższych znajomych widzę, że po SN szybciej się wraca do formy. I chciałabym rodzić SN
To super, że się zapowiada po Twojej myśli

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Panno Izabelo, zapomniałam Ci napisać! Śniło mi się, że chwaliłaś się zdjęciami prześlicznego synka

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Rybulka niektórzy ludzie nie mają wstydu i empatii na prawdę wrrr...
Dokładnie, niestety...

Cytat:
No patrzcie a ja stwierdziłam że to naciaganie rzeczywistości na własne potrzeby :-P inna kwestia że ja nie lubię różowego :-D

Dzisiaj o 18:00 usg, co prawda u jakiejś gin której nie znam ale to i tak w enel med więc idę zobaczyć co tam u małego z ciekawości :-P bo u swojego gina wizytę mam na 03.09
Fajnie, podpatrzysz co tam słychać
Stary 2015-08-19, 14:56   #2817
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Zaraz was nadrobie bianeczkaa Twoje sny mnie rozwalaja

Byłam u gina. Ktg ok, mam zacząć molestować męża haha
Stary 2015-08-19, 14:57   #2818
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Haha, jakoś mnie rozbawiło, że na zebraniu powiedział, że bez niego nie urodzisz
Ja bez swojego też nie chcę rodzić, ale może tak niestety być, że tylko mnie odwiezie z Młodą do szpitala i wróci się nią zająć dopóki któreś z moich rodziców nie wróci z pracy. Mam nadzieję, że akcja się tak zacznie, że będą dziadkowie do opieki nad córą.
No przesadził
Szef powiedział, że jego żona też tak mówiła a jak dojechał do szpitala to właśnie wynosili jego córkę

No ja to chyba wolałabym w weekend urodzić, bo wtedy TŻ od razu na miejscu, ale ja to sobie mogę woleć
A Twoi rodzice mają stałe godziny pracy?

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 14:57   #2819
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupiłam taka
Cytat:

Faktycznie chamstwo....
Stary 2015-08-19, 14:57   #2820
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

A i weszłam do gabinetu a polozna do mnie, że brzuch mi opadł haha a wydawało mi się rano że sobie to wkrecam a jednak...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości