![]() |
#151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój mąż dziwnie się zachowuje.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Konto usunięte
|
Ale tak z ciekawości - jakby was partner ni z gruchy ni z pietruchy zaatakował z awanturą i oskarżeniami, że bzykacie na boku kogoś z rodziny (nie żartobliwie!) a potem "wygarnął" wam wszystkie "podejrzane" sytuacje - to by wyście serio spokojną rozmowę wyjaśniającą zaczęli?
"Ależ nie kochanie, wcale nie bzykam brata/ojca/kuzynki/wujka - porozmawiajmy o tym: powiedz skąd wzięły się te wątpliwości" ?! Serio? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Przepompownia Ścieków
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo żadne argumenty do niej nie trafiały podobno.Są razem ofkors. Rachunek za szyby uleczył niesnaski. Nie bierzecie pod uwagę ,skrzywdzonego za niewinność i posądzenia chłopa o gejostwo , co dla normalnego heteryka jest jak naplucie w twarz, Edytowane przez robcia Czas edycji: 2015-08-19 o 12:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Smsy męża są bezczelne, to fakt, ale jeśli ona go zaatakowała tak bardzo jak przypuszczam po jej wpisach - to wcale mu się nie dziwię. Moim zdaniem on po prostu kocha swojego kuzyna jak brata i mu to okazuje na wszystkie sposoby. To, że wychodzi to poza nasze stereotypy, to coż.... każdy ma inne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
Tak sobie pomyślałam,jakim fajnym ojcem mógłby być.Zwłaszcza kiedy wspomnę własnego ,który mnie nigdy nawet nie poczochrał.Kochał na swój sposób ,gorzej z okazaniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja uważam, że sms faceta był całkiem na miejscu - też bym w takiej sytuacji tak napisała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#159 | |
Przepompownia Ścieków
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
jazzoholiczka
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#162 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli dla niego jest oczywiste, że nie robi nic złego, to z czego niby ma się tłumaczyć? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ona do niego "CO TO MIAŁO ZNACZYĆ?!" On do niej "no, że go kocham". Ona (eksplozja). Facet rozmawiał "na spokojnie" i dostał co dostał. Przez te lata zdążył ją poznać i pewnie się spodziewa jak "spokojnie" by z nim gadała. Zachowałabym się jak on i to jej zachowanie jest obrzydliwe i niedopuszczalne. Fakt, że się boi, denerwuje, czuje się odrzucona, zazdrosna i szaleje - ale zamiast zakomunikować mężowi, że potrzebuje więcej uwagi i czasu wymyśla i robi coś takiego? Chyba najgorsze co mogła zrobić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
On mówi, że kocha go jak młodszego brata - ona, że to nienormalne i że są gejami. Nie no, facet nie miał powodu się wścieć i uciec. Buc! Burak! Inne na b! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Przepompownia Ścieków
|
Cytat:
Ale spania na łyżeczkę nadal nie rozumiem, przykro mi ![]() Edytowane przez xenon88 Czas edycji: 2015-08-19 o 13:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Raczkowanie
|
No więc nie posłuchałam Waszych rad odnośnie spotkania ze szwagierką, czego (na szczęście) nie żałuję. Nie robiłam aluzji, nie oskarżałam, nie wypytywałam, chciałam po prostu trochę się dowiedzieć o rodzinie, do której w końcu należę. Sama jestem z siebie dumna, że tak mi się udało przeprowadzić tą rozmowę, że właściwie to nawet nie musiałam za bardzo nakierowywać szwagierki na temat, sama bardzo chętnie zaczęła opowiadać rodzinne historie. Ponieważ nie chce mi sie już lawirować określeniami „mój mąż” i „jego kuzyn” więc dajmy na to, że mój mąż ma na imię Robert a jego kuzyn Krzysiek. Szwagierka opowiedziała mi, że kiedy Krzysiek się urodził, to Robert woził go w wózku, karmił butelką (dla 6-cio latka wielka atrakcja) a jak był większy, to bawił się z nim na podwórku (jak to w PRL, gdzie wszystkie dzieciaki z osiedla są na dworzu a matki chociaż siedzą w domach, to z okien mają na wszystko oko). Powiedziała mi, że kiedy Krzysiek miał jakiś problem, to zawsze wołał na pomoc Roberta, a jak Robert był np. w szkole, to nikomu, nawet matce nie powiedział o co chodzi, tylko czekał, aż Robert wróci ze szkoły. Niemożliwe było, żeby ta dwójka nie spędziła razem wakacji, jak Krzysiek był młodszy, to ciotka (w sensie moja teściowa) zabierała go ze sobą na działkę. A jak był starszy to po prostu trzeba było kombinować jakieś wyjazdy zorganizowane, bo było wiadomo, że jak razem nie pojadą, to każdy zatruje reszcie rodziny wakacje. Dowiedziałam się, że mój mąż zawsze bronił go w szkole czy na podwórku, że dał mu pierwszego papierosa jak Krzysiek miał 8 lat (!), że nauczył go jeździć na rowerze a potem samochodem (to akurat wiedziałam). A jak Krzysiek miał 6 lat i urodziła mu się siostra, to jego matka wypychała go do Roberta, bo ojciec jak zwykle daleko i nieobecny, więc jej też było łatwiej, jak starszy syn był u ciotki a ona mogła skoncentrować się na córce. Wiem też, że raz pobili się do krwi, więc obie matki postanowiły ich rozdzielić na jakiś czas i wtedy śmiertelni wrogowie płakali za sobą dwa dni a jak stwierdziła szwagierka „tak wyli, ze wszyscy odpuścili”. Historia mojej szwagierki była dosyć długa, ale w końcu, nie wiem, czy coś wyczuła, ale powiedziała „u nas w rodzinie to jest normalne, że oni są nierozerwalni, zrób coś jednemu a drugi cię zabije, tak jest od lat” a potem, pół żartem, pół serio rzuciła „jak ci to przeszkadza, to już szukaj adwokata od rozwodów”. Nie wiem... Nie znałam tak dokładnie tej historii bo nie wnikałam za bardzo. Ja mam rodzeństwo, ale mam z nimi (wszystkimi) złe, lub bardzo złe kontakty. Nie mieści mi się w głowie, że dwóch mężczyzn może łączyć tak silna więź, ale teraz dochodzę do wniosku, że to chyba jednak faktycznie mój problem. Pomimo to ciągle jest mi przykro. A, i bardzo współczuję przyszłej żonie Krzyśka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy jak Krzysiek miał dziewczynę to ich kontakty były też tak intensywne? Chyba nie, bo problem zaczął się pojawiać kilka miesięcy temu dopiero. Jak znowu się zakocha i zaangażuje lub chociaż pozbiera po rozstaniu, to ich staną się luźniejsze. W wielu rodzinach nie ma tak, że każdy sobie rzepkę skrobie, ale ludzie się wspierają, pomagają, ratują itd. Po to też jest rodzina. Swoją drogą ten facet pewnie byłby przefantastycznym ojcem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
Napisz mu ,że przegięłaś bo go kochasz i jesteś zazdrosna.Wyciągnij pierwsza rękę do zgody i czekaj, aż mu cholera przejdzie.Będzie dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Rozeznanie
|
Ale czy naprawdę ten kontakt raz na dwa tygodnie i lato na działce (to pewnie jakiś tydzień?) to aż tak dużo? Bo wcześniej brzmiało, jakby byli bliźniakami syjamskimi.
Masz kogoś bliskiego oprócz męża? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Konto usunięte
|
Ale... przez siedem lat znasz faceta, mieszkasz z nim i w rozmowach nigdy nie wypłynął temat dzieciństwa? Nie pytałaś? Nie opowiadaliście sobie jakichś historii? Nie porównywaliście doświadczeń?
NIC? Zupełnie? Dopiero po trzech latach doprowadzania się do obłędu, wybuchu i awanturze byłaś w stanie spokojnie o tym porozmawiać -fajnie, że Ci się udało - ale.. ze szwagierką, z którą nie jesteś specjalnie blisko a nie z mężem? Trochę (bardzo) to wszystko kuleje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, że raz na tydzień czy dwa to nie jest tragedia. Ktoś napisał o "quality time". To, że mój mąż dobrze się bawi, to oczywiste, bo ja z nim nie chodzę na browara, nie pogram w xboxa, nie gram w piłkę ani nie czytam playboya komentując cycki modelek. Nie robię z tego problemu, są męskie i damskie rozrywki, nie oczekuję, że mąż ma z kolei ze mną przeglądać Zalando i wybierac sukienki albo gadać o odcieniach farby do włosów. Ale cały ten kontakt fizyczny w moim mniemaniu nie jest konieczny. Mam dwie bliskie przyjaciółki, ale jedna niestety jest w anglii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Przepompownia Ścieków
|
Autorko, jak będzie w końcu okazja, to powiedz mężowi, że Ciebie trochę jednak boli to, że oni są tak blisko fizycznie. Jeżeli on to oleje, to bym się zaczęła martwić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To, że w Twoim mniemaniu kontakt nie jest konieczny, jest jak najbardziej W TWOIM MNIEMANIU. Z siostrą też ma się nie przytulać? I z matką? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Rozeznanie
|
Serio? A jak Ci partner powie, żebyś nie przytulała się do koleżanki lub siostry bo on uważa, że to niesmaczne to się zgodzisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Może to przez to, że u Ciebie było źle, masz jakąś blokadę, on to wyczuwał i dlatego wpakowaliście się w to obopólne maniakalne unikanie tematu rodziny, relacji w rodzinie, dzieci, miłości, potrzeb itd.? Ale tak czy inaczej nie rozumiem na czym się opiera ten związek. Na seksie? Na koegzystencji? Na tym, że wygodniej mieszkać we dwoje, bo część obowiązków odwala druga osoba? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Raczkowanie
|
Dobrze, może nie zostałam wychowana we włoskiej rodzinie, jak oni. Ale co mam zrobić? No co mam zrobić, że mnie to denerwuje? Mogę się nie odzywać, mogę się nawet uśmiechać, ale co mi to pomoże, jak w środku się będę gotować? Porozmawiam z mężem, pewnie, chociaż i tak wiem, jak to będzie wyglądać. Ale postaram się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.