Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-20, 07:32   #1501
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki Melduję się po wizycie, jestem gruntownie przebadana (na fotelu, usg dowcipne, usg przez brzuch) Te twardnienie brzucha to skurcze, nie podobało mu się, że już tak wcześnie się pojawiły...dostałam luteinę 2xdziennie...szyjka macicy na razie cała, zamknięta, ale dosyć krótka - 3,5 cm (dolna granica to 2,5 cm). Na razie mam się nie martwić, ale trzeba to kontrolować, mam dużo leżeć i odpoczywać.Jak gin robił usg dowcipne, to pierwsze, co zobaczyłam, to dwie stopki i siusiaka między nimi Co do małego, to ginowi z usg wychodzi równo 21 tydzień, więc dzień porodu mi się przesunął z wigilii na koniec grudnia, ale gin powiedział, żebym nie brała sobie tego do serca, bo to się zmienia z miesiąca na miesiąc. Młody waży 380 g (czyli bardziej 22 tydzień), a wzrostowo - główka, brzuszek, kość udowa - końcówka 20 tygodnia - początek 21 tygodnia Gin zachwycony, mówi, że wszystko super, parametry rewelacyjne, nerki są, wszystkie narządy na miejscu, przepływy ekstra, więc jestem zadowolona Za miesiąc mam przynieść wynik z glukozy i inne wyniki...chyba wszystko napisałam...sorki, że tak dużo i długo

Fajnie ze wszystko ok
Ja mam szyjke 3 cm ciekawe czy nje poleciala dalej...

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52473318]Kalusia link do wózka: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5326835861

Byłam w textilu i pepco kupiłam 3 pary rajstop, 7 par skarpetek, 3 bodziaki i dres jutro wrzucę zdjęcia jutro też powinna przyjść paczka z allegro

Czubasek co do skierowania na cc... Na lipcówkach mam koleżankę, która ma przegrodę w macicy. Gin, która prowadziła jej ciążę pracuje w szpitalu, w którym ona rodziła. Całą ciążę umawiały się na cc. I co? Tydzień przed porodem trafiła do szpitala i pan ordynator powiedział, że na cc nie wyraża zgody, bo przegroda to nie jest wskazanie, a jak jej się nie podoba to może zmienić szpital. Urodziła sn synka, ale łożysko musieli łyżeczkować, bo przegroda zablokowała. A jakby tak dziecko się w kanale zablokowało? Wtedy ani w jedną ani w drugą stronę... Strasznie przeżywała...

Mujer u nas w szpitalu nawet nie można wynająć położnej... Także ten

Halwaya ślicznotka z tej Twojej córci

Adka ja też mam tabelki i wszystko wpisuję

Lobo pan ze sklepu mi facet camarelo Sevilla pokazywał 3 razy jak się składa, rozkłada, wkłada spacerówkę, wyjmuje, gondolę tak samo. A wcale NIE miałam zamiaru kupić ani zamówić

Dolinka artroskopie moja mama miała kilka lat temu... Nie pamiętam ile chodziła o kulach, ale rehabilitacja trwała jakoś 3 miesiące...

Ogolnie mam dzisiaj dzień płakaka, więc byłam z tej okazji u koleżanki się wygadać, później pepco, textil, z mężem w garażu i na spacerze i czytam teraz

Lobo a znajomi - masakra, byle dalej od takich... Ciekawe czy nie sprzedali tych ubranek, które dostali od Ciebie...

Czubasek ze swoim dzieckiem się nie boi chyba, a z cudzym to zawsze strach większy tak myślę...

Sylwuska też miałam dzisiaj kosę z mężem o to, że za mało mi poświęca czasu a za dużo na budowie siedzi ze szwagrem i co gorsza z teściową... Wkurza mnie strasznie, że ona sobie tam jeździ jak do siebie i łazi w staniku i spódnicy. Nawet jakbym chciała tam sobie posiedzieć to dla mnie to niesmaczne...

Karmazynova to odczep sobie brzuch na to wesele bez dzieci

Nadrobiłam

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Gryzelda ja o cc duzo czytam i zaczynam panikowac. Nie wiem.co jest z tymi lekarzami.
Ja sama z checia bym rodzila sn. Ale u mnie jest taka sytuacja ze jesli podczas parcia zacisnie mi sie ta przepuklina to jade szybko na blok operacyjny. I mam lizniety porod sn, zrobione cc i jeszcze operacje na tej przepuklinie wiec odjazd totalny.

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Pisałyście o braniu na ręce niemowlaków, więc powiem wam, że ja mimo posiadania dziecka, to zupełnie nie palę się do noszenia cudzych dzieci...nie boję się, ale jakoś mi dziwnie i dopóki ktoś mnie nie prosi, to się nie wychylam I mam takie podejście, że czekam aż ktoś o tym wspomni, nie proszę nigdy sama, bo uważam, że to mama decyduje, czy dziecko komuś da, czy nie...i wymagam tego od innych, to znaczy nie było u mnie czegoś takiego, że ktoś sobie ot tak małego na ręce brał. Raz koleżanka tak zrobiła - ja byłam w łazience, ale od razu małego odłożyła, bo tak się rozwył, że hohohohoh

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

To u mnie chyba był 27 grudnia albo 2 stycznia, bo już nie pamiętam

Tez nigdy sama nie biore dziecka. Jakos tak nie ciagnie mnie.
A z moja mala.nie pamietam chyba sami ja brali.

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Też mam tabelki, tylko póki co podział u mnie jest na centymetry: 56, 62, 68.
Zrobiłam też tabelkę zakupową ciuszkową - korzystam z niej na telefonie podczas zakupów i mega tabelkę z innymi porzebnymi rzeczami.

Ale z nas tabelkowe świry.

Uff tez mam tabelke na te rozmiary tyle ze w swoim.magicznym notatniku

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
No kalafior jak nic
Mnie jeszcze tak często nie dopada, ale moja siostra w 9 tygodniu i masakra co ona wyprawia...
Wychodzi po coś i nie wie po co, naczynia do lodówki, jedzenie do zmywarki, obija się o futryny w pomieszczeniach i o półki w sklepach, nie mogłyśmy ostatnio wyjechać z parkingu, 3 kółka robiłyśmy, nie chciała mnie słuchać, bo "wie jak jechać" no i tego typu rzeczy
Dobra jest
Mmoja kolezanka ze studiow ma takie akcje vez ciazy

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52475660]Czubasku co jest? Hormony czy coś się stało?

Moj zylak nie daje mi zyc. Jak chodze to czuje jakbym miala juz wszystko przy samym wyjsciu. Jak sobie aplikuje luteine to czuje ze mi sie obnizylo wszytsko. Od kilku dni czuje klucie w pipce i mam twardnienie brUcha wiec boje sie ze mi szyjka leci dalej. W sumie to ten.zylak od ucisku macicy a jak wiadomo dzieciak coraz wiekszy wiec i ucisk coraz mocniejszy. Juz mi wlazi na udo od wewnetrznej strony. Juz pal licho z estetyka, po prostu z tym ciezko chodIc :/

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 07:34   #1502
limonka_86
Zadomowienie

Karmazynowa gratuluję wielkiego chłopca! !

Żaneta nie martw się najważniejsze że w porę wykryte i teraz będzie można coś z tym zrobić

Dziewczyny a tak z innej beczki czy któraś z Was chce mieć cesarke i będzie to załatwiać z lekarzem swoim? Ja wczoraj z moim o tym gadałam bo powiedziałam ze się zastanawiam nad tym powiedział ze nie namawia ani nie odradza ale jak coś to jest do dyspozycji i ze cesarka wiadomo w szpitalu za darmo a place za to ze on zalatwia i dyzuruje przy telefonie. I od wczoraj mam zonka potwornie boje się porodu a jeszcze wśród znajomych mamy dziecko które w trakcie porodu było przyduszone i zostało dożywotnio roslinka to potęguje moje obawy:/ najgorsze ze nawet jak się zdecyduje naturalnie rodzic to może się skończyć tak ze po paru godz meczarni i tak będę mieć cesarke podobno teraz w pl 42proc porodów kończy się cesarka. Ciekawa jestem jakie Wy macie zdanie?
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 07:35   #1503
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Hej, jeżeli ktoś zwrócił na to uwagę to sorki ze się nie odezwałam po wizycie...

Cienwiatru, Karmazynowa mam nadzieję że u was wszystko ok na wizytach, poczytam jutro co tam u was. U mnie średnio. Z małą wszystko ok, rośnie zdrowo, waży ok 670g. Pytałam o to echo serca i w sumie lekarz stwierdził że jak na połówkowym nic nie znalazł to na echo też by raczej dużo więcej nie sprawdził. Więc ok, nie ma potrzeby robienia.

Gorzej ze mną. Musiałam przetrawić to co usłyszałam a teraz idę popłakać w samotności, bo mąż w pracy :-( ból spojenia u mnie to nie jest nic normalnego, niestety ale już się rozeszło na 1,3cm... Niektóre babki nawet po porodzie takiego nie mają a ja jeszcze mam 3 m-ce chodzić... Na razie skierował mnie do ortopedy i potem będziemy myśleć co dalej. I jeszcze szyjka do obserwacji bo krótka, 2,5 cm na co tez może mieć wpływ spojenie... Także ten tego, idę ryczeć dalej, może kolo południa się ogarnę to was nadrobię i się odezwę...
Będzina. Musi być dobrze kochana * ale muszę poczytać o tym spojeniu. .

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Dzień dobry! ! Mnie po 6 obudził pies wskakujac na łóżko liżąc mnie w rękę i co ?ja się obudziłam a ten smacznie śpi ..

Wczoraj nie miałam chwili żeby do Was zajrzeć .. byliśmy tez w bocku oglądać wózki i juz sama nic nie wiem miała któraś z Was doświadczenia mutsy ?? Albo słyszała od znajomych ?
Oglądaliśmy parę modeli tako i bebetto i jak nam facet je złożył to się przeraziłam rozmiarami :/

Wieczorem obejrzałam film Idol i zasnęłam

Nie dam rady zacytować wszystkim ..

Co do ruchów wczoraj miałam bombardowanie właśnie nad pepkiem. Oglądałam tv i położyłam pilota na brzuchu i nagle spadł

Co do kreacji na wesele polecam sukienki trapezowe / kształt A jak tam kto woli

Wczoraj miałam dzień niezdrowego jedzenia i dzisiaj am wyrzuty sumienia. . Wiec dzisiaj jemy zdrowo ryba z piekarnika i kasza z warzywami

Halwaya super zakupy )

Gratuluje udanych wizyt no i trzymam kciuki za dzisiejsze )

Ja o 16 30 mam kardiologa .. i jakos mam stresa .. nigdy nie bylam, nawet nie wiem czego się spodziewać

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Ja jakoś zawsze careffura omijam .. bo wg mnie tam jest wieczny bałagan ale może się wybiorę

Dzień dobry "* ja bralam pod uwagę mutsy evo znajoma ma i baaardzo chwali. Zgrabny duża gondola zwrotny strasznie.

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Hej

Ja wczoraj szybko odpadlam bo sie zryczalam :/
Moze dzisiaj bedzie lepiej
Co jest ?

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 07:42   #1504
andriuszka77
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Kochanie ściągnij sobie z linka ode mnie - w Excelu jest wszystko. To tylko część ciuszkowa. Reszta jest z całą wyprawka w arkuszach Excela )
Respect kochana! Dobrze zroganizowana mama widzę dzięki że się dzielisz tabelkami, jak ogarnę i spersonalizuję, to Wam też udostępnię

ja sie organizuję w prezentowym Dzienniczku ciąży, o taki ooo:

http://www.brioko.pl/dzienniczki/310...zek-ciazy.html

przydatny organizer ciągle zapominam na którą mam wizytę u gina, więc od razu tu zapisuję i święto jest wykaz badań itp itp, jest o wyprawce, mnóśtwo miejsca na notatki, wszystko w małym formacie do torebki.

Dostałam też taki:
http://babytest.blox.pl/2013/05/Bobasowy-Dziennik.html

POLECAM babeczki, jak któraś jest gadżeciara i lubi takie prowadzić, to przyznam - fajne
Ja lubię takie sentymentalne pamiątki

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość

Żaneta nie martw się najważniejsze że w porę wykryte i teraz będzie można coś z tym zrobić

Dziewczyny a tak z innej beczki czy któraś z Was chce mieć cesarke i będzie to załatwiać z lekarzem swoim? Ja wczoraj z moim o tym gadałam bo powiedziałam ze się zastanawiam nad tym powiedział ze nie namawia ani nie odradza ale jak coś to jest do dyspozycji i ze cesarka wiadomo w szpitalu za darmo a place za to ze on zalatwia i dyzuruje przy telefonie. I od wczoraj mam zonka potwornie boje się porodu a jeszcze wśród znajomych mamy dziecko które w trakcie porodu było przyduszone i zostało dożywotnio roslinka to potęguje moje obawy:/ najgorsze ze nawet jak się zdecyduje naturalnie rodzic to może się skończyć tak ze po paru godz meczarni i tak będę mieć cesarke podobno teraz w pl 42proc porodów kończy się cesarka. Ciekawa jestem jakie Wy macie zdanie?
Po co się nakręcasz kochana, dasz radę!!! Poradzisz sobie ze wszystim i tego się trzymaj! nie nakręcaj się na zapas, jesteś silna kobieta i dasz sobie radę nie panikuj

Nie patrz na innych, TY DASZ RADĘ

cesarka to nie takie hop siup, długo dochodzisz do siebie, wiem jak moja bratowa się biedna męczyła, dziecka na początku nie możesz podnieść bo szwy, a po naturalnym łatwiej do siebie dojść. Jeżeli sytuacja tego nie wymaga to bym się nie decydowała.

NIE BÓJ SIĘ, MILIONY KOBIET DAJĄ RADĘ i MY SOBIE PORADZIMY WSZYSTKIE!

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-08-20 o 07:45
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 07:42   #1505
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość

Ja jestem za jesli chodzi o cc ze wzgledow medycznych czy jesli podczas sn sie zle dzieje.
Cc to juz jednak operacja. Z dzieckiem bedzie ok (choc znajomi maja synka z cc ktoremu nacieli skore za uchem podczas ciecia i mial mlody trzy szwy)
Ale nihdy nie jest wiadomo co z matka. znieczulenie / narkoza pozniejsze dochodzenie do siebie...

Stary 2015-08-20, 07:43   #1506
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Respect kochana! Dobrze zroganizowana mama widzę dzięki że się dzielisz tabelkami, jak ogarnę i spersonalizuję, to Wam też udostępnię

ja sie organizuję w prezentowym Dzienniczku ciąży, o taki ooo:

http://www.brioko.pl/dzienniczki/310...zek-ciazy.html

przydatny organizer ciągle zapominam na którą mam wizytę u gina, więc od razu tu zapisuję i święto jest wykaz badań itp itp, jest o wyprawce, mnóśtwo miejsca na notatki, wszystko w małym formacie do torebki.

Dostałam też taki:
http://babytest.blox.pl/2013/05/Bobasowy-Dziennik.html

POLECAM babeczki, jak któraś jest gadżeciara i lubi takie prowadzić, to przyznam - fajne
Ja lubię takie sentymentalne pamiątki

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Po co się nakręcasz kochana, dasz radę!!! Poradzisz sobie ze wszystim i tego się trzymaj! nie nakręcaj się na zapas, jesteś silna kobieta i dasz sobie radę nie panikuj

Nie patrz na innych, TY DASZ RADĘ

cesarka to nie takie hop siup, długo dochodzisz do siebie, wiem jak moja bratowa się biedna męczyła, dziecka na początku nie możesz podnieść bo szwy, a po naturalnym łatwiej do siebie dojść.

NIE BÓJ SIĘ, MILIONY KOBIET DAJĄ RADĘ i MY SOBIE PORADZIMY WSZYSTKIE!
Ja mam kalendarz na cały rok. Plus Google calendar ;d i tabelki hehe ale sam w sobie fajny kalendarzy )

Oczywiście że da radę!**

Stary 2015-08-20, 07:44   #1507
evciap0
Wtajemniczenie

Dzień dobry Wczoraj miałam straszny nastrój dzisiaj na szczęście się wyspałam i mam nadzieję, że będzie lepiej
Gratuluję wszystkim udanych wizyt
Trzymam kciuki za dzisiejsze
Nadrabiam dalej
W smyku jest promocja na leżaczek Tiny Love za 299zł http://www.smyk.com/tiny-love-wielof...t-niemowlaka-p

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 07:45   #1508
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Enedue dzisiaj późno, o 16.20, bo chciałam, żeby mąż ze mną poszedł

Z tym spojeniem to rozumiem Żanetę, bo sama się bałam, że to może być u mnie. Z tym niewiele da się niestety zrobić. Oby jej nie poszło bardziej, 1.3 cm to i tak dużo... A pod wpływem rozwoju ciąży może się rozejść dalej i po porodzie kobieta może być unieruchomiona nawet na 6 mcy...

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 07:47   #1509
sylwoha
Zakorzenienie

Diewczyny, a moze zrobimy z wozkami tak jak na innych watkach.
Na pierwszsj stronie kto co ma
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 07:48   #1510
czubasek20
Zakorzenienie

Oo i gryzelda, sylwuska mocne kciuki za wizyty

Stary 2015-08-20, 07:50   #1511
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Diewczyny, a moze zrobimy z wozkami tak jak na innych watkach.
Na pierwszsj stronie kto co ma
Ooo dobry pomysł )
Albo tabelkę zrobimy ahahaha
To nie głupi pomysł!!!! Jak chętne to się podejmę utworzenia wpiszemy różne cechy wozkow

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52475931]Enedue dzisiaj późno, o 16.20, bo chciałam, żeby mąż ze mną poszedł

Z tym spojeniem to rozumiem Żanetę, bo sama się bałam, że to może być u mnie. Z tym niewiele da się niestety zrobić. Oby jej nie poszło bardziej, 1.3 cm to i tak dużo... A pod wpływem rozwoju ciąży może się rozejść dalej i po porodzie kobieta może być unieruchomiona nawet na 6 mcy...

Ale można coś z tym zrobić? Zapobiec? Żeby nie szło dalej?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-20, 07:50   #1512
Konto usunięte

Adka leżeć...

d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 07:51   #1513
sylwoha
Zakorzenienie

Aaaa ale jestem slepa
Lokalizacja lozyska- sciana przednia bez cech przodowania
A ja sie kurde ruchami martwie... To sie poszlo dzyndzelkowac 250 na detektor :p
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 07:53   #1514
Konto usunięte

Sylwoha heh, sprzedasz później

Stary 2015-08-20, 07:54   #1515
andriuszka77
Zadomowienie

A ja dziś zaczynam 24 tydzień :roz a::roza :

Nota bene, dziewczyny mam pytanie, jak ćwiczycie w ciąży?

Mi już tak brakuje moich kochanych wypadów rowerowych że szok! a jednak zacięłam się że w ciąży na rower nie wsiądę, bo się boję upadku.

Co robicie, żeby bezpiecznie się zmęczyć ? i nie zastać totalnie w kościach?

Mąż krzyczy na mnie, żebym się nie forsowała. Brzusio już taki duży, normalnie gnie mnie do przodu troszkę, bo nienaturalnie się prostuję podczas chodzenia.

Też tak macie?

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-08-20 o 08:06
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 07:55   #1516
adka_19
Wtajemniczenie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52475980]Adka leżeć...

Stary 2015-08-20, 08:01   #1517
evciap0
Wtajemniczenie

Zaneta Kochana trzymaj się! Ortopeda na pewno coś na to zaradzi

0enedue Moja koleżanka miała Mutsy i bardzo szybko sprzedała. Mówiła, że bardzo ciężki, mało zwrotny i bardzo ciężko się podbijał. Teraz ma Bebetto i bardzo chwali

Co do długości szyjki. Moja ma 3cm i gin nic nie mówił czy to źle ostatnio mnie badał na fotelu i też było wszystko w porządku

I jeszcze listy i tabelki, też mam swoje jedną na telefonie, żebym wiedziała co brać jak jestem w sklepie

40/40
Stary 2015-08-20, 08:02   #1518
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość

I jeszcze listy i tabelki, też mam swoje jedną na telefonie, żebym wiedziała co brać jak jestem w sklepie
Ja mam na Google drive więc zawsze że sobą )

Stary 2015-08-20, 08:02   #1519
Fionka_31
Zakorzenienie

hej, ale miałam dziś straszny sen...
śniło mi się, że coś mi się z szyjką porobiło, na usg była taka dziwna i lekarz powiedział, że będę musiała już rodzić, wg snu to był 30 tydz.
a ja nic nie czułam i chciałam wracać do domu to powiedział, że mnie nie puści bo zaraz będzie poród,
później się okazało, jak powiedzialam ginowi że miałam kiedyś aktywnego hpv to się okazało, że ta dysplazja to jednak nawrót choroby i się wirus obudził i całą szyjkę mi już zeżarł... lekarz powiedział, że niestety zaraz po porodzie trzeba będzie wszystko wyciąć i już nie będę mogła mieć więcej dzieci
ehh, dziwnie się czułam po przebudzeniu

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-20, 08:04   #1520
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
śniło mi się, że coś mi się z szyjką porobiło, na usg była taka dziwna i lekarz powiedział, że będę musiała już rodzić, wg snu to był 30 tydz.
a ja nic nie czułam i chciałam wracać do domu to powiedział, że mnie nie puści bo zaraz będzie poród,
później się okazało, jak powiedzialam ginowi że miałam kiedyś aktywnego hpv to się okazało, że ta dysplazja to jednak nawrót choroby i się wirus obudził i całą szyjkę mi już zeżarł... lekarz powiedział, że niestety zaraz po porodzie trzeba będzie wszystko wyciąć i już nie będę mogła mieć więcej dzieci

Boże co za sny...
Ja też dziś miałem jakieś ☠☠☠☠☠☠☠y w snach bo jakaś nieobecna się obudziłam i się obco czuje....

Stary 2015-08-20, 08:05   #1521
czubasek20
Zakorzenienie

evcia bo z szyjka nie chodzi o to jak dluga tylko czy i w jakim tempie sie skraca.
Moja kuzynka miala cala ciaze szyjke 2 cm. Urodzila w terminie.

Stary 2015-08-20, 08:05   #1522
Fionka_31
Zakorzenienie

Żaneta, super że z maleństwem wszystko ok, a ty biedulko się oszczędzaj aby nie poszło dalej, mam nadzieję, że po porodzie trafisz na dobrych specjalistów i rehabilitacja pójdzie sprawnie

Stary 2015-08-20, 08:06   #1523
0enedue
Zadomowienie

Sylwoha właśnie też mi coś tak światło .. zanim wzięłam się za czytanie opinie na necie wolałam zapytać Was wiec nie zaprztam sobie nim głowy .. tym samym juz nic nie wiem hahah chociaż po poście Adki - woda z mózgu
Jak bym miała pewność że przeprowadzimy się do mieszkania w bloku gdzie będzie winda olala bym temat rozmiaru i ciężaru. .

Tez mam tabelkę włożona do notesu bez tego bym jux całkiem się pogubila co mam

Fionka stresujące są takie sny :/

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 08:07   #1524
Fionka_31
Zakorzenienie

a w ogóle to byłam dziś w labo i zabrakło mi kasy na wszystkie badania i moczu też zabrakło hehe, więc muszę iść jeszcze raz
masakra pójdę z torbami

Stary 2015-08-20, 08:13   #1525
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny tak, to juz prawie kilogram szczescia we mnie drzemie
Dzis ogladalismy z TZ film i stwierdzil ze pukaniem w brzuch obudzi Mlodego i mu sie to udalo. Jaki byl zadowolony z siebie pozniej sie tylko smial, ze mlody bardzo szaleje w trakcie tej zabawy chlopakow dostalam raz w zebra..
sylwuska Tz zajal sie myciem ogorkow i robieniem zalewy, a ja wkladalam przyprawy i ogorki do sloikow. Takze praca byla ppdzielona miedzy nas
acapellau mnie mama trzymala w szafkach sloiki w kuchni i nic im sie nie dzialo zreszta my przez pierwsze 2-3 dni zawsze trzymamy sloiki w domu, a dopiero po tym czasie dajemy do piwnicy

Gryzeda Z tym odpinaniem brzucha to niezly pomysl

cienwiatrusuper, ze wszystko z dzieciatkiem i szyjka ok ciesze sie bardzo bo martwilas sie tymi skurczami.
Adka super masz te tabelki, chyba bede sie wzorowac na nich
To wysoko Cię kopnął już

Suoer, że tak podzieliliscie obowiązki

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Zapytam ja jutro czy nie mia kiedys takiej przykrej niespodzianki, ze sie nie zakosilt no roboty przy tym jest takze sie nie dziwie, ze chcess byc pewna

Sylwuska i Gryzelda trzymam za Wasze wizyty !
Trzymaj!

Cytat:
Hej, jeżeli ktoś zwrócił na to uwagę to sorki ze się nie odezwałam po wizycie...

Cienwiatru, Karmazynowa mam nadzieję że u was wszystko ok na wizytach, poczytam jutro co tam u was. U mnie średnio. Z małą wszystko ok, rośnie zdrowo, waży ok 670g. Pytałam o to echo serca i w sumie lekarz stwierdził że jak na połówkowym nic nie znalazł to na echo też by raczej dużo więcej nie sprawdził. Więc ok, nie ma potrzeby robienia.

Gorzej ze mną. Musiałam przetrawić to co usłyszałam a teraz idę popłakać w samotności, bo mąż w pracy :-( ból spojenia u mnie to nie jest nic normalnego, niestety ale już się rozeszło na 1,3cm... Niektóre babki nawet po porodzie takiego nie mają a ja jeszcze mam 3 m-ce chodzić... Na razie skierował mnie do ortopedy i potem będziemy myśleć co dalej. I jeszcze szyjka do obserwacji bo krótka, 2,5 cm na co tez może mieć wpływ spojenie... Także ten tego, idę ryczeć dalej, może kolo południa się ogarnę to was nadrobię i się odezwę...
Super, ze zdrowy i duży juz a z tym echo, to coś Ci się na prenatalnych nie podobało, czy tak,sama po,prostu chciałaś zrobić?

Ehh, wiesz? Szczerze mówiąc, to ja nawet nie wiem o co chodzi? Jak to się objawia, gdzie boli itd. Jednak mam nadzieję, że nie będzie to postepowalo i się zatrzyma. Ortopeda powinien Ci coś zaradzić, co robić, aby jak najmniej sie nadwyrezac
Kiedy masz następną wizyte?

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52475389]No Sylwuska na naszej budowie. Budowlańców póki co nie ma, ale sąsiedzi też patrzą, a ona potrafi przed domem sobie tak usiąść... Lat ma prawie 70

Karmazynova no bo jak wesele bez dzieci

Kurczę Żaneta myślałam, że u Ciebie to tylko ten nerw od kręgosłupa uciska biedactwo... ortopeda da Ci pewnie skierowanie na cc, bo przy porodzie spojenie lubi się bardziej rozejść. Poza tym gin nie kazał leżeć?
Mam nadzieję, że u mnie tak nie będzie i dzisiaj po wizycie nie będę miała powodu do płaczu rosi:

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

Madziejka z tym rozejściem chodzi o to, że ta kość spojenia łonowego jakby pęka na 2 części i robi się między njmi szczelina. Daje to ból przy poruszaniu się, leżeniu, w zasadzie cały czas...

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

To odważna kobieta... jakoś sobie nie wyobrażam starszej Pani smigajacej w staniku i to nie w swoim domu nawet ;/ Ale to tylko o niej świadczy.

Ta kość spojenia lonowego, czyli tu z przodka przy bozenie?

Ja też mam nadzieję, że nie będę dziś płakała, ale my chyba wczoraj już swoje wyplakalysmy, co?

Trzymam kciuki
Cytat:
Hej

Ja wczoraj szybko odpadlam bo sie zryczalam :/
Moze dzisiaj bedzie lepiej
Chyba wczoraj był po prostu taki dzien;/ co się stalo? Opowiadaj.

A no i nie przywitalam sie
Dzisiaj szybko zasnelam, bo wczorajsza noc mialam niekoniecznie dobra ;/

A teraz lecę się szykowac, do usłyszenia potem
Trzymajcie kciuki za mnie i Lile

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-08-20 o 08:14
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 08:13   #1526
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Ja mam na Google drive więc zawsze że sobą )

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
O matko, co za sen

Cytat:
evcia bo z szyjka nie chodzi o to jak dluga tylko czy i w jakim tempie sie skraca.
Moja kuzynka miala cala ciaze szyjke 2 cm. Urodzila w terminie.
A to dobrze wiedzieć

40/40
Stary 2015-08-20, 08:19   #1527
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Nota bene, dziewczyny mam pytanie, jak ćwiczycie w ciąży?

Mi już tak brakuje moich kochanych wypadów rowerowych że szok! a jednak zacięłam się że w ciąży na rower nie wsiądę, bo się boję upadku.

Co robicie, żeby bezpiecznie się zmęczyć ? i nie zastać totalnie w kościach?

Mąż krzyczy na mnie, żebym się nie forsowała. Brzusio już taki duży, normalnie gnie mnie do przodu troszkę, bo nienaturalnie się prostuję podczas chodzenia.

Też tak macie?
ja ćwiczę to co do tej pory tylko, że lżej
a roweru też mi strasznie brakuje, nawet rozważałam opcje zakupu takiego z wysoką kierownicą żeby sobie jeździć do pracy, mam mtb i ciężko mi już być tak schyloną

jak się boisz to polecam marsze, są najbezpieczniejsze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-20, 08:21   #1528
cienwiatru
Wtajemniczenie

Adka_19 ja wczoraj umylam włosy płynem do kąpieli mojego synka :facepalm:

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 08:22   #1529
Konto usunięte

Sylwuska no, to ta twarda cześć bożeny... Mam nadzieję, że już limit łez wyczerpany

Fionka co za sen

Stary 2015-08-20, 08:27   #1530
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:

Żaneta a od czego to spojenie się rozchodzi i czym to grozi? Przepraszam że pytam ale zupełnie się na tym nie znam.

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości