|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6
Violka - hehe lidl w Suwałkach :P Mam koleżankę z Suwałk podpytam o to cudo
![]() Mlody dospal tylko godz.bo osrajtolil sue po pachy. Zdecydiwanie pampki 3 za male ale mam jeszcze pol paki zielonych i pol białych. Potem chciałam nakarmić bo minęło 2,5 godz.ale biedaczek taki zmęczony że nie chciał i polozylam na drzemkę Sonia - hop hop!
|
#602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To super fajne że Zuziunia dała odpocząć To Cię zaskoczę z tym Lidlem w Suwałkach to autentyczna historia My to się z Tż niezły ubaw z niego mamy nie raz ogólnie jest spoko ale nie z naszej bajki A to chrzestny Adki w dodatku hehe---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
Ej ej zima stulecia ma być :P
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
Oby nie hylo mroźnej i snieznej zimy
---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Flight - dobrej zabawy!
|
#604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie to w przekonaniu ze mój synek w nocy po prostu jest głodny i śpiący. Bo ssie za każdą pobudka po 8-12 min i zasypia. Dziś były pobudki o 22.45, 1.20, , 4.30 no i przed siódma pobudka. Cytat:
|
|
#605 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52464139]tez mi znajomi mwili,ze ich córka zaczeła miec masakryczne kolki okolo 6 miesiaca. ale u mojej to jest raczej w☠☠☠☠ na pozycje leżacą... bo jak ją posadze gdziekolwiek to happy sie robi w sekunde, to co- tak szybko jej ból przechodzi? i dzis z rana juz se pokrzyczała jak ja kładłam do spania (bo oczka tarła a dluzszy czas fikała i zaczynała byc zmęczona) posadziłam na rekach- happy, połozyłam - wrzask (bez łez), posadzilismy w foteliku... - cisza, - i zasneła w 2 minuty. i tak przygięta sobie spi dobrze że to już 4 miesiace, to chyba ten kręgosłupik troche wzmocniony. i mam nadzieje,ze jej przejdzie. jedziemy za chwile na wieś to moze tam sie jej spodoba.[/QUOTE] o to u nas przy dziennych drzemkach to samo. Na leżąco nie śpięeeeee!!!zasypiam na kolanach, w wózku. Cytat:
cieszę się bardzo niech się Wam tam super układa![]() ![]() mam ten co dziewczyny-dentinox. U nas pomaga.
Chciałem powiedzieć - wyjaśnił z goryczą Ipslore - że na tym świecie jest chyba coś, dlaczego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. - KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE. http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png |
||
|
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także Pavlinecka współczuję wypoczynku w takim towarzystwie, ja bym chyba tyle dni nie wytrzymała.
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego też nie chce tu mieszkać. Caly czas sobie wizualizuje ze sie stad wyprowadze. Tztowi tez kazalam ☺ No i mam o 10 jechac do miasta a ten smrodek spi!! Wstał dziś o 5
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde karmiłam teraz małego i mi się zachciało kichnac, nie umiałam tego powstrzymać. Bidulek się wystraszył i zaczął płakać. Czułam ze tak będzie.
|
#609 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dam, dam Cytat:
Pavlinecka niezła jest uzyska, pokazała się do końca...gdzie byliście? Ten dom co na zdjęciach z tarasem to tam spaliście? ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
W czwartek? Cytat:
Super jest, wczoraj właśnie weszła nów kolekcja, fajnych autka jest też, ja kupilam kombi 2 częściowy to nie potrzebuje juz Cytat:
|
||||
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
? ? ?
---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Niezawsze - wyslalabys mi te znizke do nexta? Myslisz ze na zimę to rozmiar 9-12 m-cy?
|
#611 | |
|
Konto usunięte
|
Hej
![]() Ale dzis rzeskie powietrze z rana,w koncu.ja jeszcze za upalami nie tesknie. Hej PAVLINECKA! Ja tesknilam bardzo,nikt tu pisac tak nie umie jak Ty. Moja corka caly ranek cwiczyla siadanie a teraz sama sobie wlasnie krolika na smichy-chichy ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusiu nue dopiore sie po urlopie jeszcze z 3-4 prania a pogoda brzydka inie ma jak schnąc... 😠 i lezy pranie na ziemi i czeka na swoja kolej....
|
|
#613 | |
|
Rozeznanie
|
fajne
![]() Cytat:
Ja wezmę Sonię w obronę-dziewczyny nie jesteście Sonią, nie wiecie co się dzieje naprawdę, jak psychicznie się czuje. Powie, że MIkołaj śpi godzinę i jest ok, a parę dni później psychicznie będzie leżała i wszystko będzie źle, nie będzie w stanie dojrzeć nic pozytywnego i ta godzina snu pójdzie w zapomnienie. I może ona woli zrobić sobie paznokcie albo pogotować, bo drzemka jej nie wychodzi?może nie potrafi tak szybko odlecieć i zasnąć, żeby pospać z Mikołajem. Każda z nas jest inna i inaczej wygląda jej macierzyństwo, jedna jak madzixx będzie miała cud miód, inna jak Bird idealnie przespane noce i nie zazna pobudek, a inna będzie na granicy depresji jak np.ja, albo psychicznie będzie padać jak Sonia albo będzie miała płakulca małego jak Black. I wtedy wyjść z tej spirali nie jest łatwo. ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52477111]Hej ![]() Musze wziac z Ciebie przyklad,bo cora np.dzis sie kilka razy budzila,tak bez placzu i nawet dzwieku,tylko se fikala,a ja do niej z cycem za kazdym razem... tylko ona ma problem z zassaniem smoczka od 2-3tygodni 😒[/QUOTE] może taka noc dziś, u nas też liczbą pobudek ponad normę zdecydowanie
Chciałem powiedzieć - wyjaśnił z goryczą Ipslore - że na tym świecie jest chyba coś, dlaczego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. - KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE. http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png |
|
|
|
|
#614 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
my juz dawno na nogach a właściwie synuś poszedł na drzemkę babcia zajmowała się wieczorem wnukiem gdyż poszliśmy symbolicznie świętować narodziny kolegi syna grubsza impreza będzie w piątek ) a teraz nie marnując czasu lecę robić porządek w domu Gosiak udanych wakacji Domima nie przejmuj się słoikami. taki zwykły szklany słoik nie pokona chyba Twojej chęci do gotowania Synkowi co? ![]() violka super że z Twoim dzieciem juz dobrze a ten Twój inhalator ile db wydaje ze taki głośny.? pytam, bo mój 60 i wydaje mi się super cichy w porównaniu do tego jakiego używaliśmy w szpitalu...Gossip dasz rade wybierz rzeczy najpotrzebniejsze i te najpierw wypierz a resztę sukcesywnieponadrabiam resztę później . a pisząc z głowy to tak na szybko :P |
|
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
|
#616 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojj moja też tak potrafi, wogole lubi jesc w spokoju, jak ktoś nagle krzyknie to płacze. Ja ręką zaciskam nosa ale też zdarzyło się że nie wyszło ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
Aż sprawdziłam z ciekawości mój ma 53 dBa to chyba to - mi się głośny wydaje moze temu ze innego nie słyszałam nigdy😜Udanej grubszej imprezy ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Kurcze byłam na poczcie odebrać pakę, okazało się ze na drugiej Zaraz ma być kuzynka, poproszę zeby przypilnowała i się wymknęła pocztę 😜 Biemogę się doczekać sukienki, ale to pewnie opaski a sukienka kurde długo idzie jakoś
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe kiedyś tez kichnęłam jak Mała jadła to wypluła piers i spojrzała wielkimi zdziwionymi oczami na mnie
![]() Co do Soni to nie rozumiem czemu nasze rady sa negatywnie odbierane i jestesmy 'doradcami,którzy wiedza lepiej'? To akurat niemile określenie :/ Każda jak cos jej mówiła to w dobrej wierze i ze szczera chęcią pomocy, ale chyba nie jedna z nas odniosła wrażenie, ze nie warto, bo nic to nie daje.
|
#620 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja sie juz opalam,mloda spi,a TZ rodzicom przedsionek tynkuje. od ponad roku taki niedoroniony stoi a 2 Doroslych zdrowych i nie zapracowanych chlopow tu mieszka... Hania ja tez mam marudna mame,tylko tak batdzieje czarnowidztwo idzie niz krytyke. Mi sie ludzie z taki, podejsciem jak wielbiciel lidla bardzo podobaja moj TZ takie miewa napady czasem,zwlaszcza jak wspomina,bo w trakcie to potrafi tez marudzic.np w gorach,ciezko w trakcie,a potem zachwyty ze super bylo,przeciez on tam wbiegl na lajcie ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
u mnie tej bylej zimy nie bylp ani razu -20,bo sie zalozylam z tz,ze bedzie i przegralam.
|
||
|
|
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#622 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52477111]Hej
![]() Ale dzis rzeskie powietrze z rana,w koncu.ja jeszcze za upalami nie tesknie. Hej PAVLINECKA! Ja tesknilam bardzo,nikt tu pisac tak nie umie jak Ty. Moja corka caly ranek cwiczyla siadanie a teraz sama sobie wlasnie krolika na smichy-chichy ![]() Musze wziac z Ciebie przyklad,bo cora np.dzis sie kilka razy budzila,tak bez placzu i nawet dzwieku,tylko se fikala,a ja do niej z cycem za kazdym razem... tylko ona ma problem z zassaniem smoczka od 2-3tygodni 😒[/QUOTE] Spróbuj jej dawac wcdzien smoka często. Może zalapie. W nocy ulatwia to wiele. Cytat:
Dlaczego w Polsce nie prakas na bieżąco? Przeciez u siebie byłaś To wejdz w produkty, chloocy 4-24 m-ce, body albo w ofertę 3za2 i tam będą Cytat:
|
|
#623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
Co do Soni to wydaje mi się że Ona najczęściej potrzebuje się po prostu wygadac. Tez Jej nie raz radziłam i np.niepojscia do lekarza przez długi czas nie rozumiem. Nie podoba mi sie takie agresywne radzenie które czasem sie zdarza. Tak naprawdę to znamy się tylko wirtualnie i nie zawsze wszystko tak łatwo ubrac w słowa. Jednak to jest forum i kazdu ma prawo wyrazić swoja opinię jak chce.
|
#626 |
|
Rozeznanie
|
HEJO LASECZKI
stesknilam sie, odpoczelam troche od wizazu i postanowilam powrocic w sumie to wracam gdyz mnie do tego zachecilyscie, a czego sie nie spodziewalam hi W skrocie u Nas wszystko super, mala cudowna chociaz od kilku dni zaczela.. Warczec chyba probuje na siebie zwracac uwage w ten sposob, generalnie staramy sie nie reagowac ale ona potrafi to robc caaaaaly czas i to coraz glosniej osttnio w ikei az sie ludzie ogladali za nami a mala ma dopiero 4 miesiace mam nadzieje ze nie rosnie mi maly szatan Wlasnie piszac do Was ten post Natalie pierwszy raz przekrecila sie z pleckow na brzuszek ! troche mnie to mattwi bo chyba juz powinna na brzuszku ladnie lezecOgolnie odezwe sie potem, teraz musimy isc do sklepu no i tesciowka u nas jest... Zastanawiam sie powaznie nad kupnem monitora oddechu.. Ktos ma? Moze powiedziec czy warto? Wiem ze juz pozno troche ale ja mam dosyc, zaczynam pipadac w paranoje.. Po nocach nie spie potrafie ciagle siedziec przy malej........ Wozkiem jak jsde co jakis czas zatrzymuje sie i sprawdzam, na drzemkach w dzien co 2 minuty sprawdzam.. Juz jestem psychicznie zmeczona tym zamartwianiem sie |
|
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też myślę że ona potrzebuje się wygadać poprostu.
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
Moze i dyplomatyczna ale ja takich spinek po prostu nie lubię. W realu i wirtualu tez :P
|
#629 |
|
Konto usunięte
|
Da sie filmik z tefonu na telefonie na Fb wstawic? Czy tylko z kompa?
|
|
|
|
#630 |
|
Rozeznanie
|
Goczek da sie z telefonu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

fajne że Zuziunia dała odpocząć
dobrze że to już 4 miesiace, to chyba ten kręgosłupik troche wzmocniony. i mam nadzieje,ze jej przejdzie. jedziemy za chwile na wieś to moze tam sie jej spodoba.
cieszę się bardzo
ale był do końca lipca jak na złość.

u mnie tej bylej zimy nie bylp ani razu -20,bo sie zalozylam z tz,ze bedzie i przegralam.
stesknilam sie, odpoczelam troche od wizazu i postanowilam powrocic
w sumie to wracam gdyz mnie do tego zachecilyscie, a czego sie nie spodziewalam hi