Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-20, 09:22   #601
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6

Violka - hehe lidl w Suwałkach :P Mam koleżankę z Suwałk podpytam o to cudo

Mlody dospal tylko godz.bo osrajtolil sue po pachy. Zdecydiwanie pampki 3 za male ale mam jeszcze pol paki zielonych i pol białych. Potem chciałam nakarmić bo minęło 2,5 godz.ale biedaczek taki zmęczony że nie chciał i polozylam na drzemkę

Sonia - hop hop!
Stary 2015-08-20, 09:25   #602
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Haha z tym lidlem w Suwałkach to pojechałaś ;p TZeta juz chyba na dobre odciągnęło od niej, często próbował uciekać i zostawić mnie z nia lub zmusić do tego swoja siostre, ale mu sie nie udało co prawda i tak twierdzi, ze ona jest fajna, ale juz chyba na żadne wakacje z nia nie pojedzie. ja jestem za to opalona i wypoczeta, położyłam Zuzke wlasnie i ide sie kapać

To super fajne że Zuziunia dała odpocząć To Cię zaskoczę z tym Lidlem w Suwałkach to autentyczna historia My to się z Tż niezły ubaw z niego mamy nie raz ogólnie jest spoko ale nie z naszej bajki A to chrzestny Adki w dodatku hehe

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Buehehe a tu sniegu nie bedzie i z sanek dupa

Kopniak w tyleczek aby sie ruszyl :p
Faktycznie w czwartek wesele jeszcze sie nie spotkalam.

Ej ej zima stulecia ma być :P
Stary 2015-08-20, 09:27   #603
Majka232
Zakorzenienie

Oby nie hylo mroźnej i snieznej zimy

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Flight - dobrej zabawy!
Stary 2015-08-20, 09:37   #604
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

U nas pobudka o 5 i teraz jemy
co do smoka to ja tez czasem w nocy podam jak sie Alcia kręci i spi dalej dzis 2x podawałam bo sie obudziła pod panelem karuzelki mimo włożonego tam kocyka :/
tez uważam, ze jakby głodna była to smokiem by sie nie dała oszukać kiedyś brałam do karmienia a ona possala chwile i zasypiała, potem Majka napisała o podawaniu smoka, raz spróbowałam jak to u nas wyglada i bingo widzicie jak wizaż uczy
Chyba bede zdejmować przewijak z łóżeczka na noc, bo mi panna nogami kopie w niego.

Znalazłam w necie cos takiego:
Bardzo łatwo się sprawdza, czy niemowlę potrzebuje piersi.
Bierzesz na ręce. Uspokaja się - chodziło o wzięcie na ręce. Nie uspokaja - sprawdzasz dalej.
Zmieniasz pieluchę. Uspokaja się - pielucha przeszkadzała. Nie uspokaja się - sprawdzasz dalej.
Przystawiasz do piersi.
Ssie długo - było glodne.
Ssie krótko, kończy i zadowolone - chciało pić.
Ssie ileś tam i spokojnie zasypia bez piersi w buzi - było głodne i śpiące.
Ssie dlugo i przysypia z piersią w buzi - było głodne i śpiące, podkręca laktację, niech ssie dalej.
Ssie ileś tam i się złości - jest przemęczone i nie może zasnąć ze zmęczenia albo doskwiera coś innego, albo na tyle przywykło do butelki, że traktuje pierś jako przyjemność i czeka na jedzenie.
Generalnie, na tym etapie, jeżeli pierś pomaga, to znaczy, że o nią chodziło. Nie tylko dla najedzenia się, ale i do napicia się, do uspokojenia, do wyciszenia.

Tzn to o 8 tyg dzieciaczku było pisane
Fajnie ze to napisałaś. Utwierdzilo
mnie to w przekonaniu ze mój synek w nocy po prostu jest głodny i śpiący. Bo ssie za każdą pobudka po 8-12 min i zasypia. Dziś były pobudki o 22.45, 1.20, , 4.30 no i przed siódma pobudka.

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Niech mnie ktoś kopnie w zad, bo za 3godxiny slub, za 2musimy z mala wyjść, a ja w rozsypce :P

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 09:42   #605
Rina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Dzięki Kochana .. Super Jaś wygląda w czerni - musze gdzieś dorwać takie ciemne bodziaki - bardzo mi się to podoba

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Gratulacje 💐- która rocznica?
kochana potwierdzam h&m. Bardzo lubię ich bodziaki, są fajne jakościowo. I mają normalne kolory, bez wzorków dziecięcych, bo tych już mam dość. A i lubię Młodego w prostych ubrankach, bez tych dziecięcych pier.dół.

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52464139]tez mi znajomi mwili,ze ich córka zaczeła miec masakryczne kolki okolo 6 miesiaca. ale u mojej to jest raczej w☠☠☠☠ na pozycje leżacą... bo jak ją posadze gdziekolwiek to happy sie robi w sekunde, to co- tak szybko jej ból przechodzi? i dzis z rana juz se pokrzyczała jak ja kładłam do spania (bo oczka tarła a dluzszy czas fikała i zaczynała byc zmęczona) posadziłam na rekach- happy, połozyłam - wrzask (bez łez), posadzilismy w foteliku... - cisza, - i zasneła w 2 minuty. i tak przygięta sobie spi dobrze że to już 4 miesiace, to chyba ten kręgosłupik troche wzmocniony. i mam nadzieje,ze jej przejdzie. jedziemy za chwile na wieś to moze tam sie jej spodoba.

[/QUOTE]
o to u nas przy dziennych drzemkach to samo. Na leżąco nie śpięeeeee!!!zasypiam na kolanach, w wózku.

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Dziekujemy za kciuki. M dostal tam prace, narazie weekendowo ale to dobrze sie sklada bo na myjce wtedy w tygodniu. uf... zaczyna sie ukladac
super!! cieszę się bardzo niech się Wam tam super układa

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Super ☺

Dziewczyny jaki żel na ząbki najlepszy? Dziś mi sie przypomniało że bobodent mam bo kiedyś sobie kupiłam jak ósemka mi rosła ale był do końca lipca jak na złość.
mam ten co dziewczyny-dentinox. U nas pomaga.

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png
Rina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 09:46   #606
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
PAVLINECKA dokladnie! Mielismy jej dosc! Jedzenie w knajpie nie dobre.. naszej 4 smakowalo.. kwatera za droga!.. ja nie kazalam jej isc tam gdzie my! (Dodam ze za apartament 2pok z aneksem i lazienka placilam 160zl za 4os i warunki mega ).. do tego piasek za piaszczysty a morze za morskie.. masakra

Ja musze pogrzebac za pajacami po chlopakach bedzie jak znalazl na zime
Znam ten typ, moja mama też tak ma... byliśmy kiedyś na wycieczce w górach z nią i poszliśmy do knajpy na obiad. Ta zauważyła ze łyżeczka w cukierniczce na stole jest brudna i oczywiście musiała to przy nas powiedzieć zawezwanej kelnerce. I uznała ze skoro tak dbają o klientów to ona nie zapłaci za swoje danie i wyszła zostawiając nas z rachunkiem... myślałam że ja wtedy zakatrupie i miałam dość całej wycieczki.

Także Pavlinecka współczuję wypoczynku w takim towarzystwie, ja bym chyba tyle dni nie wytrzymała.

Stary 2015-08-20, 09:48   #607
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
To samo przed chwila czytalam. Straszne
Pewnie sie najaral czegoś psychol

Co do zimy to ogrzewanie pomoże
U nas najzimniej w tych okresach przejściowych. Potem juz b.cieplo mamy w domu jak piec podkrecony

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ----------

Violka - Julian sie czasen przebudza 2 godz.po zaśnięciu więc glodny wtedy nie jest. Widze ze to kwestia uspokojenia. Gdyby był glodny to by smok nie pomógł. Czasem wychodzi ze je ok.godz.3-4. Ostatnie kilka dni o 6. Uwazam że dobrze jak żołądek odpocznie i przyzwyczaja sie do niejedzenia w nocy
Jak potrzebował to karmiłam :P
U mnie w zimę jest 20st Max. Rano bywa 16 jak są duże mrozy.
Dlatego też nie chce tu mieszkać. Caly czas sobie wizualizuje ze sie stad wyprowadze. Tztowi tez kazalam ☺

No i mam o 10 jechac do miasta a ten smrodek spi!! Wstał dziś o 5
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 09:51   #608
Hanka20
Zakorzenienie

Kurde karmiłam teraz małego i mi się zachciało kichnac, nie umiałam tego powstrzymać. Bidulek się wystraszył i zaczął płakać. Czułam ze tak będzie.

Stary 2015-08-20, 10:01   #609
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Daj namiar u nad na FB grupie

dam, dam

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
W 5 10 15 byla wyprzedaz kurtek jakis czas temu.

Piekna zimowa widzialam na stronce nexta. Ale na razie chce kombinezon. Za rok kurtka.

Kurcze malemu cos charczy. Pytanie czy w nosku ma babola czy mi sie nie przeziebil czasami :/
Wiem o niej, ok 30zl, ale sklepu nie. Cierpię tego...

Pavlinecka niezła jest uzyska, pokazała się do końca...gdzie byliście? Ten dom co na zdjęciach z tarasem to tam spaliście?

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Niech mnie ktoś kopnie w zad, bo za 3godxiny slub, za 2musimy z mala wyjść, a ja w rozsypce :P

W czwartek?

Cytat:
Ja płakać nie będę
Zimno tez nie musi byc

Ten kombinezon mi się podoba
http://pl.nextdirect.com/pl/x6d2764s3#906704

Super jest, wczoraj właśnie weszła nów kolekcja, fajnych autka jest też, ja kupilam kombi 2 częściowy to nie potrzebuje juz

Cytat:
Violka - hehe lidl w Suwałkach :P Mam koleżankę z Suwałk podpytam o to cudo

Mlody dospal tylko godz.bo osrajtolil sue po pachy. Zdecydiwanie pampki 3 za male ale mam jeszcze pol paki zielonych i pol białych. Potem chciałam nakarmić bo minęło 2,5 godz.ale biedaczek taki zmęczony że nie chciał i polozylam na drzemkę

Sonia - hop hop!
Soni nie będzie chyba na razie

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 10:11   #610
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

soni nie będzie chyba na razie
? ? ?

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Niezawsze - wyslalabys mi te znizke do nexta? Myslisz ze na zimę to rozmiar 9-12 m-cy?
Stary 2015-08-20, 10:24   #611
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Hej
Ale dzis rzeskie powietrze z rana,w koncu.ja jeszcze za upalami nie tesknie.

Hej PAVLINECKA! Ja tesknilam bardzo,nikt tu pisac tak nie umie jak Ty.
Moja corka caly ranek cwiczyla siadanie a teraz sama sobie wlasnie krolika na smichy-chichy
Cytat:
Violka - Julian sie czasen przebudza 2 godz.po zaśnięciu więc glodny wtedy nie jest. Widze ze to kwestia uspokojenia. Gdyby był glodny to by smok nie pomógł. Czasem wychodzi ze je ok.godz.3-4. Ostatnie kilka dni o 6. Uwazam że dobrze jak żołądek odpocznie i przyzwyczaja sie do niejedzenia w nocy
Jak potrzebował to karmiłam :P
Musze wziac z Ciebie przyklad,bo cora np.dzis sie kilka razy budzila,tak bez placzu i nawet dzwieku,tylko se fikala,a ja do niej z cycem za kazdym razem... tylko ona ma problem z zassaniem smoczka od 2-3tygodni 😒
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 10:47   #612
gossip_girl21
Zakorzenienie

Mamusiu nue dopiore sie po urlopie jeszcze z 3-4 prania a pogoda brzydka inie ma jak schnąc... 😠 i lezy pranie na ziemi i czeka na swoja kolej....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 10:55   #613
Rina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Kupiłam w Polsce 😁😄
fajne

Cytat:
Musiałam Was nadrobić bo chwilowo wypadłam z obiegu he he ale już
Generalnie to moje sloiczki które dzisiaj zrobiłam poszły się bujać. Odbiły wieczka wszystkie :-( Zrobiłam coś nie tak... smutno mi trochę bo moja praca na marne :-(
Teraz siedzę sama bo mąż poszedł na miasto ze tak powiem z kumplem... a mi się nic nie chce...
Tak w ogóle to zimno się zrobiło - juz czuć ta jesień :-(

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Trzymam kciuki za zdrówko Adeczki :-*

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Super rzeczy Bird - wszystkie mi się podobają

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

No to Ty masz dobre. Musze takie zamówić... tyle że teraz jak mi nie wyszły to nie wiem czy się za to wezmę :-(

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

He he borówki czy jagody Kochana? ;-)
weź, weź, następne wyjdą. My dziś robimy jabłka z bananem-zobaczymy czy wyjdą.

Ja wezmę Sonię w obronę-dziewczyny nie jesteście Sonią, nie wiecie co się dzieje naprawdę, jak psychicznie się czuje. Powie, że MIkołaj śpi godzinę i jest ok, a parę dni później psychicznie będzie leżała i wszystko będzie źle, nie będzie w stanie dojrzeć nic pozytywnego i ta godzina snu pójdzie w zapomnienie.
I może ona woli zrobić sobie paznokcie albo pogotować, bo drzemka jej nie wychodzi?może nie potrafi tak szybko odlecieć i zasnąć, żeby pospać z Mikołajem.
Każda z nas jest inna i inaczej wygląda jej macierzyństwo, jedna jak madzixx będzie miała cud miód, inna jak Bird idealnie przespane noce i nie zazna pobudek, a inna będzie na granicy depresji jak np.ja, albo psychicznie będzie padać jak Sonia albo będzie miała płakulca małego jak Black. I wtedy wyjść z tej spirali nie jest łatwo.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52477111]Hej

Musze wziac z Ciebie przyklad,bo cora np.dzis sie kilka razy budzila,tak bez placzu i nawet dzwieku,tylko se fikala,a ja do niej z cycem za kazdym razem... tylko ona ma problem z zassaniem smoczka od 2-3tygodni 😒[/QUOTE]
może taka noc dziś, u nas też liczbą pobudek ponad normę zdecydowanie

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png
Rina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 10:56   #614
mori_lee
Rozeznanie

dzień dobry

my juz dawno na nogach a właściwie synuś poszedł na drzemkę babcia zajmowała się wieczorem wnukiem gdyż poszliśmy symbolicznie świętować narodziny kolegi syna grubsza impreza będzie w piątek ) a teraz nie marnując czasu lecę robić porządek w domu

Gosiak udanych wakacji

Domima nie przejmuj się słoikami. taki zwykły szklany słoik nie pokona chyba Twojej chęci do gotowania Synkowi co?

violka super że z Twoim dzieciem juz dobrze a ten Twój inhalator ile db wydaje ze taki głośny.? pytam, bo mój 60 i wydaje mi się super cichy w porównaniu do tego jakiego używaliśmy w szpitalu...

Gossip dasz rade wybierz rzeczy najpotrzebniejsze i te najpierw wypierz a resztę sukcesywnie

ponadrabiam resztę później . a pisząc z głowy to tak na szybko :P
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 11:01   #615
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry tesknilyscie?;p
ehe

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 11:02   #616
siempre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Kurde karmiłam teraz małego i mi się zachciało kichnac, nie umiałam tego powstrzymać. Bidulek się wystraszył i zaczął płakać. Czułam ze tak będzie.
Mój też się boi kichania
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 11:05   #617
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
A tutaj
http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0146626013.html

Jeden 6pak za 53zl bym wziela ale nie 3

Violka - śliczne te ciuszki
a mi sie otwiera str glowna a chcialabym je zobaczyc :P

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 11:38   #618
violka848
Zakorzenienie

Cytat:

Ojj moja też tak potrafi, wogole lubi jesc w spokoju, jak ktoś nagle krzyknie to płacze. Ja ręką zaciskam nosa ale też zdarzyło się że nie wyszło

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość
dzień dobry

my juz dawno na nogach a właściwie synuś poszedł na drzemkę babcia zajmowała się wieczorem wnukiem gdyż poszliśmy symbolicznie świętować narodziny kolegi syna grubsza impreza będzie w piątek ) a teraz nie marnując czasu lecę robić porządek w domu

Gosiak udanych wakacji

Domima nie przejmuj się słoikami. taki zwykły szklany słoik nie pokona chyba Twojej chęci do gotowania Synkowi co?

violka super że z Twoim dzieciem juz dobrze a ten Twój inhalator ile db wydaje ze taki głośny.? pytam, bo mój 60 i wydaje mi się super cichy w porównaniu do tego jakiego używaliśmy w szpitalu...

Gossip dasz rade wybierz rzeczy najpotrzebniejsze i te najpierw wypierz a resztę sukcesywnie

ponadrabiam resztę później . a pisząc z głowy to tak na szybko :P

Aż sprawdziłam z ciekawości mój ma 53 dBa to chyba to - mi się głośny wydaje moze temu ze innego nie słyszałam nigdy😜
Udanej grubszej imprezy

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Kurcze byłam na poczcie odebrać pakę, okazało się ze na drugiej
Zaraz ma być kuzynka, poproszę zeby przypilnowała i się wymknęła pocztę 😜 Biemogę się doczekać sukienki, ale to pewnie opaski a sukienka kurde długo idzie jakoś
Stary 2015-08-20, 11:40   #619
madzixx88
Zakorzenienie

Hehe kiedyś tez kichnęłam jak Mała jadła to wypluła piers i spojrzała wielkimi zdziwionymi oczami na mnie

Co do Soni to nie rozumiem czemu nasze rady sa negatywnie odbierane i jestesmy 'doradcami,którzy wiedza lepiej'? To akurat niemile określenie :/
Każda jak cos jej mówiła to w dobrej wierze i ze szczera chęcią pomocy, ale chyba nie jedna z nas odniosła wrażenie, ze nie warto, bo nic to nie daje.
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 11:52   #620
Konto usunięte

Cytat:
Oj bidulek,moja jest przyzwyczsjona do kichania,pol ciazy przekichalam,teraz tez mi sie zdarza kilka razy na dzien kichnac,przy karmieni lekki iryt tylko,ze cycek wypadl.
Ja sie juz opalam,mloda spi,a TZ rodzicom przedsionek tynkuje. od ponad roku taki niedoroniony stoi a 2 Doroslych zdrowych i nie zapracowanych chlopow tu mieszka...
Hania ja tez mam marudna mame,tylko tak batdzieje czarnowidztwo idzie niz krytyke. Mi sie ludzie z taki, podejsciem jak wielbiciel lidla bardzo podobaja moj TZ takie miewa napady czasem,zwlaszcza jak wspomina,bo w trakcie to potrafi tez marudzic.np w gorach,ciezko w trakcie,a potem zachwyty ze super bylo,przeciez on tam wbiegl na lajcie

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
U mnie w zimę jest 20st Max. Rano bywa 16 jak są duże mrozy.
Dlatego też nie chce tu mieszkać. Caly czas sobie wizualizuje ze sie stad wyprowadze. Tztowi tez kazalam ☺

No i mam o 10 jechac do miasta a ten smrodek spi!! Wstał dziś o 5
A w jakim regionie mieszkasz? Wizuizukecie sobie miejsca docelowe? u mnie tej bylej zimy nie bylp ani razu -20,bo sie zalozylam z tz,ze bedzie i przegralam.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 11:55   #621
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jestem niewyspana ... Zuzia chciała wrócić na wakacje chyba, od 2 budziła sie co pol godziny, około 4 wzięłam ja do lozka, tez sie budziła, ale mniej. Teraz kopie mnie i patrzy w tel - sprawdza, co pisze na wakacjach była mega grzeczna - spała, jadła i gęgała w nocy budziła sie raz, pozniej dopiero około 8-9. Naprawdę sama wypoczęla - zaczela jesc po 150 ml mm i wyraźnie widać, ze przybrała na wadze. Zastanawiam sie, czy te płacze to nie skok, bo jutro skończy 15 tygodni. A ta kuzynka ... Boze, co za marudna, durna baba, jej syn jest tak rozpuszczony - dzieciak ma 8 lat a ona go karmi, myła go chusteczkami "bo tam nie było gdzie" ( my grzaliśmy wodę i w miskę) - jak 8 latek sam sie nie moze umyc? Mowila, ze ma alergie na wszystko a karmiła go chipsami, ketchupem i parówkami. Jej samej nic sie nie podobało, wszystko było twarde, nudne, brudne itp. Chociaz domek był uroczy a cały teren po prostu cudo. Nie było bieżącej wody i był wychodek ale o tym dobrze wiedzieliśmy. Mieliśmy agregat, mozna było gotować itp. A jak pojechaliśmy zjesc do restauracji ... Dziewczyny, co to było! Tak narzekała i czepiała sie kelnerki, ze nie dałam rady skończyć jesc i wzięłam Zuze i poszłam niby ja przewijać. Z TZeta siostra miałyśmy z niej polewkę niezła a ta ciagle cos od niego chciała, przynieś to, podaj tamto, podnieś to, ze na koncu miał jej dosc. I dobrze mu tak. A ona wyjeżdża wczesniej niz miała, pewnie przez to, ze nie byliśmy w 5 gwiazdkowym hotelu. Zreszta tam tez by narzekała. A jakie ma metody wychowawcze! Haha padłam ...
To super, że wyjazd się udał i ze kuzynka pokazała swoje dąsy. Może Tż następnym razem nie będzie już wokół niej tak skakać 😃
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 12:12   #622
Majka232
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52477111]Hej
Ale dzis rzeskie powietrze z rana,w koncu.ja jeszcze za upalami nie tesknie.

Hej PAVLINECKA! Ja tesknilam bardzo,nikt tu pisac tak nie umie jak Ty.
Moja corka caly ranek cwiczyla siadanie a teraz sama sobie wlasnie krolika na smichy-chichy

Musze wziac z Ciebie przyklad,bo cora np.dzis sie kilka razy budzila,tak bez placzu i nawet dzwieku,tylko se fikala,a ja do niej z cycem za kazdym razem... tylko ona ma problem z zassaniem smoczka od 2-3tygodni 😒[/QUOTE]

Spróbuj jej dawac wcdzien smoka często.
Może zalapie. W nocy ulatwia to wiele.

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Mamusiu nue dopiore sie po urlopie jeszcze z 3-4 prania a pogoda brzydka inie ma jak schnąc... 😠 i lezy pranie na ziemi i czeka na swoja kolej....

Dlaczego w Polsce nie prakas na bieżąco? Przeciez u siebie byłaś

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
a mi sie otwiera str glowna a chcialabym je zobaczyc :P

To wejdz w produkty, chloocy 4-24 m-ce, body albo w ofertę 3za2 i tam będą

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Ojj moja też tak potrafi, wogole lubi jesc w spokoju, jak ktoś nagle krzyknie to płacze. Ja ręką zaciskam nosa ale też zdarzyło się że nie wyszło

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Aż sprawdziłam z ciekawości mój ma 53 dBa to chyba to - mi się głośny wydaje moze temu ze innego nie słyszałam nigdy😜
Udanej grubszej imprezy

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Kurcze byłam na poczcie odebrać pakę, okazało się ze na drugiej
Zaraz ma być kuzynka, poproszę zeby przypilnowała i się wymknęła pocztę 😜 Biemogę się doczekać sukienki, ale to pewnie opaski a sukienka kurde długo idzie jakoś
Zwmawialas chyba wtedy co ja. Ja dostałam pake we wtorek
Stary 2015-08-20, 12:21   #623
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rina Pokaż wiadomość
fajne

weź, weź, następne wyjdą. My dziś robimy jabłka z bananem-zobaczymy czy wyjdą.

Ja wezmę Sonię w obronę-dziewczyny nie jesteście Sonią, nie wiecie co się dzieje naprawdę, jak psychicznie się czuje. Powie, że MIkołaj śpi godzinę i jest ok, a parę dni później psychicznie będzie leżała i wszystko będzie źle, nie będzie w stanie dojrzeć nic pozytywnego i ta godzina snu pójdzie w zapomnienie.
I może ona woli zrobić sobie paznokcie albo pogotować, bo drzemka jej nie wychodzi?może nie potrafi tak szybko odlecieć i zasnąć, żeby pospać z Mikołajem.
Każda z nas jest inna i inaczej wygląda jej macierzyństwo, jedna jak madzixx będzie miała cud miód, inna jak Bird idealnie przespane noce i nie zazna pobudek, a inna będzie na granicy depresji jak np.ja, albo psychicznie będzie padać jak Sonia albo będzie miała płakulca małego jak Black. I wtedy wyjść z tej spirali nie jest łatwo.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

może taka noc dziś, u nas też liczbą pobudek ponad normę zdecydowanie
Ja Ty i Sonia sie rozumiemy bo nasze dzieci z tych trudniejszych ☺ zgadzam się z tobą.

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Hehe kiedyś tez kichnęłam jak Mała jadła to wypluła piers i spojrzała wielkimi zdziwionymi oczami na mnie

Co do Soni to nie rozumiem czemu nasze rady sa negatywnie odbierane i jestesmy 'doradcami,którzy wiedza lepiej'? To akurat niemile określenie :/
Każda jak cos jej mówiła to w dobrej wierze i ze szczera chęcią pomocy, ale chyba nie jedna z nas odniosła wrażenie, ze nie warto, bo nic to nie daje.
Madziu ale to nie chodzi o wszystkich. Co innego radzić jak wy a co innego pisać prawie ze trybem rozkazujacym z wykrzyknikami.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-08-20, 12:21   #624
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
poniżej foty
kupowałam już na 74
jeszcze parę rzeczy np bluzy mi się podobają, ale muszę rozłożyć w czasie, bo TŻ mnie ubije
Nie widzę na akcesoria a z forum mnie wyrzuca

Cytat:
Musiałam Was nadrobić bo chwilowo wypadłam z obiegu he he ale już
Generalnie to moje sloiczki które dzisiaj zrobiłam poszły się bujać. Odbiły wieczka wszystkie :-( Zrobiłam coś nie tak... smutno mi trochę bo moja praca na marne :-(
Teraz siedzę sama bo mąż poszedł na miasto ze tak powiem z kumplem... a mi się nic nie chce...
Tak w ogóle to zimno się zrobiło - juz czuć ta jesień :-(

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Trzymam kciuki za zdrówko Adeczki :-*

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Super rzeczy Bird - wszystkie mi się podobają

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

No to Ty masz dobre. Musze takie zamówić... tyle że teraz jak mi nie wyszły to nie wiem czy się za to wezmę :-(

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

He he borówki czy jagody Kochana? ;-)
To może świeczka brudne byly
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 12:22   #625
Majka232
Zakorzenienie

Co do Soni to wydaje mi się że Ona najczęściej potrzebuje się po prostu wygadac. Tez Jej nie raz radziłam i np.niepojscia do lekarza przez długi czas nie rozumiem. Nie podoba mi sie takie agresywne radzenie które czasem sie zdarza. Tak naprawdę to znamy się tylko wirtualnie i nie zawsze wszystko tak łatwo ubrac w słowa. Jednak to jest forum i kazdu ma prawo wyrazić swoja opinię jak chce.
Stary 2015-08-20, 12:26   #626
kar0ola
Rozeznanie

HEJO LASECZKI stesknilam sie, odpoczelam troche od wizazu i postanowilam powrocic w sumie to wracam gdyz mnie do tego zachecilyscie, a czego sie nie spodziewalam hi

W skrocie u Nas wszystko super, mala cudowna chociaz od kilku dni zaczela.. Warczec chyba probuje na siebie zwracac uwage w ten sposob, generalnie staramy sie nie reagowac ale ona potrafi to robc caaaaaly czas i to coraz glosniej osttnio w ikei az sie ludzie ogladali za nami a mala ma dopiero 4 miesiace mam nadzieje ze nie rosnie mi maly szatan

Wlasnie piszac do Was ten post Natalie pierwszy raz przekrecila sie z pleckow na brzuszek ! teraz juz ciagle to robi, po czym sie denerwuje tym lezeniem na brzuchu.. Jeszcze glowa jej leci, nie jest zbyt stabilna troche mnie to mattwi bo chyba juz powinna na brzuszku ladnie lezec

Ogolnie odezwe sie potem, teraz musimy isc do sklepu no i tesciowka u nas jest...

Zastanawiam sie powaznie nad kupnem monitora oddechu.. Ktos ma? Moze powiedziec czy warto? Wiem ze juz pozno troche ale ja mam dosyc, zaczynam pipadac w paranoje.. Po nocach nie spie potrafie ciagle siedziec przy malej........ Wozkiem jak jsde co jakis czas zatrzymuje sie i sprawdzam, na drzemkach w dzien co 2 minuty sprawdzam.. Juz jestem psychicznie zmeczona tym zamartwianiem sie
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 12:26   #627
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Co do Soni to wydaje mi się że Ona najczęściej potrzebuje się po prostu wygadac. Tez Jej nie raz radziłam i np.niepojscia do lekarza przez długi czas nie rozumiem. Nie podoba mi sie takie agresywne radzenie które czasem sie zdarza. Tak naprawdę to znamy się tylko wirtualnie i nie zawsze wszystko tak łatwo ubrac w słowa. Jednak to jest forum i kazdu ma prawo wyrazić swoja opinię jak chce.
Hehe cóż za dyplomatyczna wypowiedź 😃
Też myślę że ona potrzebuje się wygadać poprostu.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-08-20, 12:28   #628
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe cóż za dyplomatyczna wypowiedź 😃
Też myślę że ona potrzebuje się wygadać poprostu.
Moze i dyplomatyczna ale ja takich spinek po prostu nie lubię. W realu i wirtualu tez :P
Stary 2015-08-20, 12:34   #629
Konto usunięte

Da sie filmik z tefonu na telefonie na Fb wstawic? Czy tylko z kompa?
Stary 2015-08-20, 12:35   #630
kar0ola
Rozeznanie

Goczek da sie z telefonu
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości