|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Ale nie mamy pozostałej części wyprawki
![]() Cytat:
|
|
|
#4532 | |||||||
|
Zadomowienie
|
I ja się witam, już w 27 tygodniu!!
Poza tym właśnie dostałam dobrą nowinę, że moja koleżanka urodziła bliźniaki, dwóch zdrowych synków Cytat:
w jednym pokoju robiłam detale typu paski, kąty, rurki, okna i pomagałam przy ścianach a w drugim już tylko te detale, Tż machał wałkiem a ja sobie spokojnie robiłam szczegóły nie nabrudziliśmy za dużo nawet, więc sprzątania też nie było jakoś wiele ![]() Cytat:
Cytat:
za to dłonie... wystarczy, że leżę na plecach i czytam książkę przez dłuższą chwilę i już odmawiają posłuszeństwa. Na zmianę raz jedną raz drugą ręką trzymam książkę jak ta druga się "oddrętwia"...Cytat:
![]() Cytat:
Czekamy na Twoje skarby!Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana, jestem na teście obciazeniowym, walcze z mdlosciami i sennością. Ale dam rade.
Sent from my 7 Mozart T8698 using Tapatalk
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
Amelia pytałam parę dni temu jak rozmieszczacie dzieci? Malenstwo z wami a tamtą dwójka razem czy osobno? Czy jak?
![]() Cytat:
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle to ta położna, co mnie zapisywała to stwierdziła, że ja nie mam cukrzycy. Mam tylko lekko podwyższony cukier, bo norma jest do 153, a ja mam niecałe 158... W poniedziałek pojadę na szkolenie, tam będzie omawiana dieta, może dostanę jakieś materiały. Podejrzewam, że będę musiała po prostu ograniczyć słodycze i trochę bardziej uważać co jem i tyle
|
|
#4537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieci będą miały wspólny pokój, a maluszek z nami w sypialni Za parę lat dziewczynki zajmą większy pokój w którym teraz będzie dwójka, Filipek przejdzie na miejsce naszej sypialni a my wybędziemy do innego pokoju dlatego musiałam zmodernizować pokój Filipka bo był mocno turkusowy, przemalowałam na bardziej neutralny żółty i domówiliśmy piętrowe łóżko.
|
|
|
|
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4539 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle to mój Mąż wczoraj przed wejściem do lekarza czyta moje wyniki i wyszedł mi jakiś urobilicośtam w moczu, więc sprawdza w google i stwierdził, że mam marskość wątroby ![]() nie zawsze podwyższony wynik w naszym stanie świadczy od razu o poważnym schorzeniu ![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4540 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 29tygodniu
cornflower kciuki za glukozę!
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
Cornflower powodzenia
Witam mi się chyba włączył syndrom wicia gniazda, bo codziennie wstaje rano i zastanawiam się co by tu zrobić w mieszkaniu, co posprzątać itd Może dzisiaj uda nam się z mężem pomalować pasy w pokoju dla córci, bo wczoraj już sobie rozpisaliśmy jak to będzie wyglądać a mąż ma dzisiaj wolne
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
Cornflower_girl kciuki za glukozę i dobre wyniki
![]() India_love co do ruchów, to powiem Ci, że z jednej strony to super uczucie, czuć ruchy, a z drugiej można oszaleć z nerwów jak się dłużej nie rusza. Ja przez to łożysko na przedniej ścianie słabo czuję ruchy i czasami też schizuje, a jednocześnie nie chcę panikować. Takie to uroki ![]() Lexie Ja też się dziś obudziłam i rozmyślałam co by tu robić. Chyba poprasuję pościele ![]() Gdyby komoda była złożona już bym w niej układała, ale mąż ma jakiś problem z szufladami, żeby płynnie chodziły bo instrukcja do niczego. Z meblami z Ikei tzn z ich instrukcjami nigdy nie było problemu
|
|
|
|
#4543 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja też zaczełam 29tc wow za tydzień 30jak to poważnie brzmi![]() Cytat:
Dasz radę trzymamy kciuki Cytat:
Gratulacje dla koleżanki a w ktorym tc urodziła i jaka waga maluchów?Jak łóżeczk złożymy co pewnie nieprędko będzie bo nam narazie miejsce zajmie w sypialni to się pochwalę efektem końcowym Czyli co ogólnie nie polecacie za bardzo katarka bo ja kupic planowałam a teraz już niee wiem ![]() Ogarnęłam dom i teraz się zabieram za sosik słodko kwaśny do słoików bo wczoraj teść papryczkę kupił : objadłam się na noc zarlok: a potem mnie zgaga męczyła pierwszy raz i mam nadzieję że ost
|
|
|
#4544 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po kolacji wczorajszej np cukry 95, wiec mysle ze wynik super. dlatego pewnie diabetolog dala mi insuline przed sniadaniem - bo wtedy mi skaczą, i o 21.30, zebym mogla potem zjesc "porządną kanapkę" na noc i nie bala sie o cukry ![]() Cytat:
jesli bedziemy trzymac diete, no i insulina bedzie tez dobrze 'dzialac' to dzidzius powinien miec normalną wagę więc moze obejdzie sie bez cc Cytat:
trzymamy kciuki!
|
|
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
Czekolada
Kasiula8708 dopiero teraz zauważyłam pytanie - my jesteśmy zdecydowani na adamex pajero alu. Koleżanka miała i sobie chwaliła ![]() Czekolada zobaczymy co mnie powie na wizycie kontrolnej. Oby obyło się bez insuliny... Wczoraj np. wiem, że zjadłam za dużą porcję i pewnie stąd ten cukier, ale zrobiłam sobie sos z kurek, a ja kocham kurki i się obżarłam krótko mówiąc |
|
|
|
#4546 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super, to bardzo dobry wynik! Ja zaczynałam od 6,7 więc jest różnica, potem już spadało i spadało Ja schudłam prawie 11 kg od początku, ale dzidzia rośnie więc to moje zapasy tłuszczu się kurczą Od tygodnia też jestem na insulinie, bo miałam wariacje na czczo, teraz jest już ok. Ja tam się insuliny nie boję, to przecież hormon, który wytwarza nasz organizm, przecież bierzemy i duphastony i luteiny,m a to progesteron - też hormon. Lekarze wiedzą, co robią Moja znajoma od urodzenia na insulinie, od jakiegoś czasu z pompą chodzi, dziecko urodziła zdrowiutkie. Nie ma się co martwić, pamiętaj, że stres podnosi cukier Cytat:
Wystarczy ciepły kocyk i rączki zawsze na wierzchu. Cytat:
Czyja to norma? Laboratorium? Poradni? PTD? Wzięliby i uściślili na całą Polskę, a nie takie jazdy
|
|||
|
|
|
#4547 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#4548 |
|
Zadomowienie
|
Stosuje któraś z Was olejek na rozstępy z baby dream? Dostałam go dziś za grosika z kartą rossne
narazie stosuje serię. "będę mamą" z Lirene. I póki co brak rozstępów kupiłam też pieluchy z baby dream, ten najmniejszy rozmiar,wole mieć w domu w razie czego. Byłam odebrać wczorajsze wyniki i zrobić to CRP, a w poczekalni w laboratorium 4 panie z brzuszkami na krzywej kasiula no jeszcze teoretycznie 11tygodni przed nami,w praktyce różnie może być,ja tam już tydzień temu mówiłam do córci że jeszcze 10tygodni powinna wytrzymać a potem niech już się rodzi Co do wózka to u nas tak na 90% będzie xlander xpulse pojedziemy jeszcze do większego salonu z wózkami, ale w tym się zakochałam po pierwszej przejażdżce po sklepie,bardzo dobrze mi się go prowadziło.
|
|
#4549 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję udanych wizyt i zdrowych maluszków
Co do wyprawki to ja jestem w ciemnej d... mam tylko całość potrzebnych ubranek, przewijak, 3 koszule do szpitala i torbę ha ha a no i wczoraj mój mąż kupił jedną paczkę pampersów w lidlu dwójek 3-6kg, jedną bo zobaczymy czy przypadkiem nie będą uczulać, a resztę pieluch się kupi na bieżąco We wrześniu wielkie zakupy planujemy, łóżeczko, wózek, akcesoria kosmetyczne itp I to już będzie prawie wszystko Najchętniej już bym wszystko kupiła, ale z funduszami kiepsko ![]() A no i troszkę zabawek mam dla maleństwa, w spadku od szwagierki dostaliśmy
|
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4552 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
także długo donosiła chyba jak na bliźnięta Chłopcy 2400g i 2650g, obydwoje po 10 punktów, okazy zdrowia Ja dzisiaj mam w planach namalować te drzewa więc jak coś to jutro się chwalę efektem Ja polecam katarek, tylko domyślam się, że wizja wciągania śpików odkurzaczem może być przerażająca Mamy nie bójcie się, dziecko czuje tylko lekkie smyranie w nosku, sprawdzałam na sobie ![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś po południu jedziemy oglądać to łóżeczko
Jeśli wszystko będzie z nim ok to kupimy I do tego jeszcze jest w cenie materac, kołderka, poduszka, pościel, prześcieradło i ochraniacz na łóżeczko Dokupimy jeszcze drugą pościel i prześcieradło na zmianę oraz rożek ![]() Aczkolwiek tak czytam teraz, że niby noworodka lepiej kołderką nie nakrywać, bo może się zakryć i już nie odkryć... Ale ja myślę, żeby małą kłaść spać w rożku i wtedy lekko rożek nakryć kocykiem albo kołderką, jak myślicie to dobry pomysł?
|
#4554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4556 |
|
Zadomowienie
|
Poznanianka ja też kupiłam pościel całą w zestawie ale nie będę jej używać na początku, tylko rożek, ewentualnie kocyk do tego jak będzie zimno. Zastanawiam się nawet nad ochraniaczem,niby też utrudnia dostęp powietrza dziecku ale wizualnie trudno mi go odpuścić...
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
fasterka90, u tego gościa jest ochraniacz, ale nie na całe łóżeczko, tylko na jego część. O tu jest ta aukcja: http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...580600770.html Na dole widać więcej zdjęć.
Któraś pytała o model wózka. My jeszcze ostatecznie nie wybraliśmy. Aczkolwiek ostatnio spodobał nam się ten: http://www.caretero.pl/produkt/compass/
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
kolacje jem ok 19,19:30 , cukry po niej mam spoko , w normie. ok 22 jem jedna kromkę, rano na czczo cukier zawsze w normie, ale po sniadaniu za wysoki.
|
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

czuję się jak paskudny leniuch przy Tobie 

) albo ewentualnie jakieś skłonności dziedziczne.
za to dłonie... wystarczy, że leżę na plecach i czytam książkę przez dłuższą chwilę i już odmawiają posłuszeństwa. Na zmianę raz jedną raz drugą ręką trzymam książkę jak ta druga się "oddrętwia"...
Bałam się zapisu ktg, że wyjdą jakieś skurcze macicy, ale tutaj też wszystko ok. 

niedługo to będziesz miała za sobą
Nasz ślub 16.08.2014 

: objadłam się na noc zarlok: a potem mnie zgaga męczyła pierwszy raz i mam nadzieję że ost
a po kolacji wczorajszej np cukry 95, wiec mysle ze wynik super. dlatego pewnie diabetolog dala mi insuline przed sniadaniem - bo wtedy mi skaczą, i o 21.30, zebym mogla potem zjesc "porządną kanapkę" na noc i nie bala sie o cukry