Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-20, 07:53   #4531
india_love
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
India Super że już macie wózek! Zazdroszczę!
Ale nie mamy pozostałej części wyprawki Nie wspominając o tym, że jesteśmy w środku budowy i żaden pokój nie wykończony. Ten wózek to taki czysty spontan

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość

Mnie często nachodzą takie myśli, że tak wszystko kompletuje, przygotowuje, a co jak będzie coś nie tak... Staram się odganiać je od siebie i myśleć pozytywnie, ale to czasem silniejsze ode mnie.
Jeszcze ta cukrzyca się przyplątała ech
Kurcze też mam takie schizy. Szczególnie teraz po zakupie tego wózka. Mały już z 1,5 dnia mnie nie kopie lub robi to słabiutko i pada mi to już na głowę
Stary 2015-08-20, 08:09   #4532
Amelia16
Zadomowienie

I ja się witam, już w 27 tygodniu!! Czy Wam też tak lecą te tygodnie?!
Poza tym właśnie dostałam dobrą nowinę, że moja koleżanka urodziła bliźniaki, dwóch zdrowych synków

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
sama oba pokoje wymalowałaś? czuję się jak paskudny leniuch przy Tobie
Nie, nie, żeby nie było, że jestem bohaterem w domu w jednym pokoju robiłam detale typu paski, kąty, rurki, okna i pomagałam przy ścianach a w drugim już tylko te detale, Tż machał wałkiem a ja sobie spokojnie robiłam szczegóły nie nabrudziliśmy za dużo nawet, więc sprzątania też nie było jakoś wiele

Cytat:
Co do powtórnego badania glukozy pod koniec ciąży, to pierwsze słyszę. To badanie robi się raz między 24 a 28 tygodniem.
Chyba, że komuś wcześniej wyszedł wysoki poziom cukru na czczo (jak mnie) albo ewentualnie jakieś skłonności dziedziczne.
Ja też za każdym razem robiłam tylko to po 20 tc.

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wam też drętwieją nogi? Moje mam ochotę czasem odciąć bo nawet nie można sobie spokojnie na kanapie posiedzieć. 5 min i masakra mąż ogląda wieczorem film a ją chodzę wokoło stołu jak głupia aby tylko te odrętwienie rozchodzić.
Stopy drętwieją jak leżę w zalecanej pozycji, że nogi wyżej, 5 minut i już mrówki za to dłonie... wystarczy, że leżę na plecach i czytam książkę przez dłuższą chwilę i już odmawiają posłuszeństwa. Na zmianę raz jedną raz drugą ręką trzymam książkę jak ta druga się "oddrętwia"...

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie
Moja Córeczka waży już 1450g Jest zdrowa, dobrze się rozwija i już nie widać Jej całej na monitorze USG Do tego jest bardzo ruchliwa. Ciągle kopała gince w głowice Bałam się zapisu ktg, że wyjdą jakieś skurcze macicy, ale tutaj też wszystko ok.
Hemoglobina mi rośnie, no i w ogóle jest wszystko ok. Uffff
Bardzo fajnie, gratulacje

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Pochwal się efektami remontu i nie szalej tak tylko się oszczędzaj troszkę

Ja czekam na kuriera bo zamówiłam pościel i łóżeczko jak dojdzie to się pochwalę
Jak tylko domaluję drzewa, to chcę się pochwalić efektem Czekamy na Twoje skarby!

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Poziomkowa, dzięki za wyjaśnienie, chyba w takim razie będę musiała się przekonać do tego katarka jakoś idea zasysania dziecku w nosku rurką podłączoną do odkurzacza mnie przeraża
No niestety, nic bardziej zbawiennego niż ten katarek, odkryłam go dopiero przy Heli i sama nie wiem jak się przemęczyłam z fridą i gruszką przy synu. Pamiętam jak byli kiedyś u nas znajomi i byli świadkiem ściągania kataru odkurzaczem, byli przerażeni, że dziecku mózg wciągnę tym odkurzaczem!!!

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Ja nie kupuje nowego rozka bo mam nieużywany po leo i jeden pożycze od kuzynki ale myślę ze o ile w ogole to użyje go przez parę pierwszych dni no lepiej miec dwa bo to często trzeba prac od ulewania itp.
Ja też mam tylko używane
Stary 2015-08-20, 08:09   #4533
cornflower_girl
Zakorzenienie

Witam sie z rana, jestem na teście obciazeniowym, walcze z mdlosciami i sennością. Ale dam rade.

Sent from my 7 Mozart T8698 using Tapatalk

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 08:14   #4534
Amelia16
Zadomowienie

Cornflower niedługo to będziesz miała za sobą
Stary 2015-08-20, 08:16   #4535
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Amelia pytałam parę dni temu jak rozmieszczacie dzieci? Malenstwo z wami a tamtą dwójka razem czy osobno? Czy jak?

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Witam sie z rana, jestem na teście obciazeniowym, walcze z mdlosciami i sennością. Ale dam rade.

Powodzenia

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 08:20   #4536
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:

Powodzenia

W ogóle to ta położna, co mnie zapisywała to stwierdziła, że ja nie mam cukrzycy. Mam tylko lekko podwyższony cukier, bo norma jest do 153, a ja mam niecałe 158... W poniedziałek pojadę na szkolenie, tam będzie omawiana dieta, może dostanę jakieś materiały. Podejrzewam, że będę musiała po prostu ograniczyć słodycze i trochę bardziej uważać co jem i tyle

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 08:22   #4537
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Amelia pytałam parę dni temu jak rozmieszczacie dzieci? Malenstwo z wami a tamtą dwójka razem czy osobno? Czy jak?
No właśnie, czytałam tego posta z telefonu w niedzielę czy poniedziałek, ale zjadło mnie potem to malowanie i nie odpisałam
Dzieci będą miały wspólny pokój, a maluszek z nami w sypialni Za parę lat dziewczynki zajmą większy pokój w którym teraz będzie dwójka, Filipek przejdzie na miejsce naszej sypialni a my wybędziemy do innego pokoju dlatego musiałam zmodernizować pokój Filipka bo był mocno turkusowy, przemalowałam na bardziej neutralny żółty i domówiliśmy piętrowe łóżko.
Stary 2015-08-20, 08:27   #4538
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
No właśnie, czytałam tego posta z telefonu w niedzielę czy poniedziałek, ale zjadło mnie potem to malowanie i nie odpisałam
Dzieci będą miały wspólny pokój, a maluszek z nami w sypialni Za parę lat dziewczynki zajmą większy pokój w którym teraz będzie dwójka, Filipek przejdzie na miejsce naszej sypialni a my wybędziemy do innego pokoju dlatego musiałam zmodernizować pokój Filipka bo był mocno turkusowy, przemalowałam na bardziej neutralny żółty i domówiliśmy piętrowe łóżko.
Aa bo pisałaś ze robisz pokój dzieciom ale ze dwa malujesz i nie mogłam tego pojąć

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 08:30   #4539
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Powodzenia

W ogóle to ta położna, co mnie zapisywała to stwierdziła, że ja nie mam cukrzycy. Mam tylko lekko podwyższony cukier, bo norma jest do 153, a ja mam niecałe 158... W poniedziałek pojadę na szkolenie, tam będzie omawiana dieta, może dostanę jakieś materiały. Podejrzewam, że będę musiała po prostu ograniczyć słodycze i trochę bardziej uważać co jem i tyle
Byłoby super, a nie od razu kwalifikować się jako cukrzyk W ogóle to mój Mąż wczoraj przed wejściem do lekarza czyta moje wyniki i wyszedł mi jakiś urobilicośtam w moczu, więc sprawdza w google i stwierdził, że mam marskość wątroby zaraz to ginowi opowiedziałam jak weszliśmy, śmiał się aż się ściany trzęsły nie zawsze podwyższony wynik w naszym stanie świadczy od razu o poważnym schorzeniu

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
Aa bo pisałaś ze robisz pokój dzieciom ale ze dwa malujesz i nie mogłam tego pojąć
A bo przy okazji przemalowaliśmy też sypialnię bo była już poobdzierana i wypalcowana, strasznie to wyglądało
Stary 2015-08-20, 09:06   #4540
fasterka90
Zadomowienie

Witam się w 29tygodniu
cornflower kciuki za glukozę!
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 09:10   #4541
lexie42
Zakorzenienie

Cornflower powodzenia

Witam mi się chyba włączył syndrom wicia gniazda, bo codziennie wstaje rano i zastanawiam się co by tu zrobić w mieszkaniu, co posprzątać itd Może dzisiaj uda nam się z mężem pomalować pasy w pokoju dla córci, bo wczoraj już sobie rozpisaliśmy jak to będzie wyglądać a mąż ma dzisiaj wolne
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 09:28   #4542
olilina
Zakorzenienie

Cornflower_girl kciuki za glukozę i dobre wyniki

India_love co do ruchów, to powiem Ci, że z jednej strony to super uczucie, czuć ruchy, a z drugiej można oszaleć z nerwów jak się dłużej nie rusza. Ja przez to łożysko na przedniej ścianie słabo czuję ruchy i czasami też schizuje, a jednocześnie nie chcę panikować. Takie to uroki

Lexie
Ja też się dziś obudziłam i rozmyślałam co by tu robić. Chyba poprasuję pościele
Gdyby komoda była złożona już bym w niej układała, ale mąż ma jakiś problem z szufladami, żeby płynnie chodziły bo instrukcja do niczego.
Z meblami z Ikei tzn z ich instrukcjami nigdy nie było problemu
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 09:34   #4543
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Witam się w 29tygodniu
cornflower kciuki za glukozę!

Ja też zaczełam 29tc wow za tydzień 30jak to poważnie brzmi

Cytat:

Dasz radę trzymamy kciuki

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
I ja się witam, już w 27 tygodniu!! Czy Wam też tak lecą te tygodnie?!
Poza tym właśnie dostałam dobrą nowinę, że moja koleżanka urodziła bliźniaki, dwóch zdrowych synków

Nie, nie, żeby nie było, że jestem bohaterem w domu w jednym pokoju robiłam detale typu paski, kąty, rurki, okna i pomagałam przy ścianach a w drugim już tylko te detale, Tż machał wałkiem a ja sobie spokojnie robiłam szczegóły nie nabrudziliśmy za dużo nawet, więc sprzątania też nie było jakoś wiele

Ja też za każdym razem robiłam tylko to po 20 tc.

Stopy drętwieją jak leżę w zalecanej pozycji, że nogi wyżej, 5 minut i już mrówki za to dłonie... wystarczy, że leżę na plecach i czytam książkę przez dłuższą chwilę i już odmawiają posłuszeństwa. Na zmianę raz jedną raz drugą ręką trzymam książkę jak ta druga się "oddrętwia"...

Bardzo fajnie, gratulacje

Jak tylko domaluję drzewa, to chcę się pochwalić efektem Czekamy na Twoje skarby!

No niestety, nic bardziej zbawiennego niż ten katarek, odkryłam go dopiero przy Heli i sama nie wiem jak się przemęczyłam z fridą i gruszką przy synu. Pamiętam jak byli kiedyś u nas znajomi i byli świadkiem ściągania kataru odkurzaczem, byli przerażeni, że dziecku mózg wciągnę tym odkurzaczem!!!

Ja też mam tylko używane

Gratulacje dla koleżanki a w ktorym tc urodziła i jaka waga maluchów?

Jak łóżeczk złożymy co pewnie nieprędko będzie bo nam narazie miejsce zajmie w sypialni to się pochwalę efektem końcowym i czekam na twoje

Czyli co ogólnie nie polecacie za bardzo katarka bo ja kupic planowałam a teraz już niee wiem

Ogarnęłam dom i teraz się zabieram za sosik słodko kwaśny do słoików bo wczoraj teść papryczkę kupił: objadłam się na noc zarlok: a potem mnie zgaga męczyła pierwszy raz i mam nadzieję że ost
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 09:43   #4544
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Czekolada ja jeszcze nie miałam tej homoglobiny glikowanej robionej.
Widzę, że Twoja lekarka idzie jak burza, moja diabetolog jest na urlopie i dopiero 7 września wizyta kontrolna...
Insulina jest bezpieczna dla dziecka, jeśli tak zadecydowała lekarka, tzn. że jest konieczność jej brania, to dobrze, bo lepsze to niż jej nie zażywanie kiedy to konieczne.
Moje cukry szaleją najczęściej po obiedzie, nawet jak zjem wszystko co dozwolone, ale przesadzę z wielkością porcji, już cukier w górę ech...

Poznanianko nie wiem jak będzie u Ciebie, ale ja z makaronem muszę uważać, nawet po pełnoziarnistym miałam wyższy cukier, tak samo z ziemniakami... Brokuły uwielbiam, dobrze że możemy je jeść bez ograniczeń

Peachella super zakupy u mnie w lumpkach raczej bieda i ceny wygórowane...

Korzystając z okazji korzystania z laptopa wkleję też moje zakupki i zawartość szafy, z czego większość ciuszków jest w większych rozmiarach, te najmniejsze będę trzymać w komodzie
moje cukry szaleja tylko po sniadaniu :/ moze dlatego ze za dluga przerwa miedzy posilkami ? po obiedzie i kolacji przewaznie są dobre, wczoraj mialam skok po obiedzie dosc spory no ale zjadlam pierogi... nie dalam rady odmowic a po kolacji wczorajszej np cukry 95, wiec mysle ze wynik super. dlatego pewnie diabetolog dala mi insuline przed sniadaniem - bo wtedy mi skaczą, i o 21.30, zebym mogla potem zjesc "porządną kanapkę" na noc i nie bala sie o cukry

Cytat:
Dziewczyny, a tak się właśnie zastanawiam - czy cukrzyca ciążowa to wskazanie do CC? Szczerze, to wolałabym uniknąć cesarki, ale jakby było trzeba to wiadomo, że się zgodzę.
sama cukrzyca w sobie nie jest wskazaniem do cc, tylko makrosomia plodu. czyli jesli dziecko jest zbyt duze. ja tez sie tego balam, bo chcę robic SN, i juz wszystkie artykuly chyba jakie sa w necie przebuszowalam nt cukrzycy ciazowej jesli bedziemy trzymac diete, no i insulina bedzie tez dobrze 'dzialac' to dzidzius powinien miec normalną wagę więc moze obejdzie sie bez cc

Cytat:
No to gratki właśnie miałam pytać dziewczyn CZY MACIE JUŻ WÓZKI WYBRANE???? proszę o wasze typy

riko nano

Cytat:

trzymamy kciuki!

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-20, 09:59   #4545
olilina
Zakorzenienie

Czekolada
Kasiula8708 dopiero teraz zauważyłam pytanie - my jesteśmy zdecydowani na adamex pajero alu. Koleżanka miała i sobie chwaliła

Czekolada zobaczymy co mnie powie na wizycie kontrolnej. Oby obyło się bez insuliny... Wczoraj np. wiem, że zjadłam za dużą porcję i pewnie stąd ten cukier, ale zrobiłam sobie sos z kurek, a ja kocham kurki i się obżarłam krótko mówiąc
Stary 2015-08-20, 10:04   #4546
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
i to jest wlasnie do dupy. ja mialam pierwszy wynik przekroczony, i tez cukrzyca stwierdzona :/ i czlowiek w stresie :/

dziękuję!

ja mam dobrą wieść, moja hemoglobina glikowana wyniosła 4,3% a więc niziutko! czyli nie mialam wczesniej cukrzycy

troche gorsza wiadomosc - spadam z wagi na tej diecie cukrzycowej i diabetolog mi wdrozyla insuline :/ powiedziala ze ja nie mogę chudnąć, bo dzidziuś musi rosnąć. narazie 2 dawki krotkodzialaajcej przed sniadaniem i o 21.30 ta chyba dlugodzialajaca, zebym mogla "zjesc porządnie" .

czy napewno ta insulina jest bezpieczna dla dziecka ? bo ja sie tylko o to boję, żeby nie zaszkodzić maluszkowi. moge sie kłuć, przeżyję, tylko aby dzidzia była zdrowa a insulina jej nie zaszkodziła na nic.. ( kiedys wyczytalam ze moze sie dziecko po insulinooterapii urodzic niewidome :/ dlateg o sie boje ;/ )

Super, to bardzo dobry wynik! Ja zaczynałam od 6,7 więc jest różnica, potem już spadało i spadało Ja schudłam prawie 11 kg od początku, ale dzidzia rośnie więc to moje zapasy tłuszczu się kurczą Od tygodnia też jestem na insulinie, bo miałam wariacje na czczo, teraz jest już ok. Ja tam się insuliny nie boję, to przecież hormon, który wytwarza nasz organizm, przecież bierzemy i duphastony i luteiny,m a to progesteron - też hormon. Lekarze wiedzą, co robią Moja znajoma od urodzenia na insulinie, od jakiegoś czasu z pompą chodzi, dziecko urodziła zdrowiutkie. Nie ma się co martwić, pamiętaj, że stres podnosi cukier

Cytat:
Leo zamiast o 9, obudził sie o 6 chyba robi mi treningi niespania

Ja nie kupuje nowego rozka bo mam nieużywany po leo i jeden pożycze od kuzynki ale myślę ze o ile w ogole to użyje go przez parę pierwszych dni no lepiej miec dwa bo to często trzeba prac od ulewania itp.

Amelia pokaz co tam zmalowalaś!

No bo to jest troche straszne ale jak zobaczysz jak malenstwo sie męczy, zapchany nos to masakra to bedziesz chciala pewnie spróbować różnych sposobów. Nie wiem czy to warto juz teraz kupic bo nie używałam tego przy tak małym dziecku. Poza tym sa one dostępne w aptece

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

My jednak będziemy miec od początku łożeczko i jak myślę... bo chce miec ten śpiworek to czy koldre i podusie w ogole szykować?
Wczoraj mieliśmy na szkole rodzenia zajęcia z pierwszej pomocy. Ćwiczyliśmy na fantomach sztuczne oddychanie, jak pomóc dziecku gdy się zakrztusi, itp. Ale zmierzam do tego, że tam pani anestezjolog, która prowadziła zajęcia mówiła, że takie małe dzieciaczki nie powinny spać na poduszkach i pod kołderkami. Z poduszki mogą się zsunąć w ten sposób, że drogi oddechowe nie będą drożne, a kołderką mogą się nakryć i już nie odkryć Wystarczy ciepły kocyk i rączki zawsze na wierzchu.

Cytat:
Powodzenia

To ja miałam 150 i cukrzyca jak nic! Czyja to norma? Laboratorium? Poradni? PTD? Wzięliby i uściślili na całą Polskę, a nie takie jazdy
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 10:08   #4547
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
No to gratki właśnie miałam pytać dziewczyn CZY MACIE JUŻ WÓZKI WYBRANE???? proszę o wasze typy
Bebetto Torino. Mężowi bardzo się podoba. Ja jeszcze poczekam na opinie Camarelo Picasso/Sirion. Ale Bebetto jest na 100 % póki co.

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Karoseria witamy z powrotem

Mnie często nachodzą takie myśli, że tak wszystko kompletuje, przygotowuje, a co jak będzie coś nie tak... Staram się odganiać je od siebie i myśleć pozytywnie, ale to czasem silniejsze ode mnie.
Jeszcze ta cukrzyca się przyplątała ech
Też tak czasem mam. Zwłaszcza po tym wątku chyba z wrześniówek...

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:

Widzę, że zareagowałaś podobnie do mnie.

limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 10:15   #4548
fasterka90
Zadomowienie

Stosuje któraś z Was olejek na rozstępy z baby dream? Dostałam go dziś za grosika z kartą rossne narazie stosuje serię. "będę mamą" z Lirene. I póki co brak rozstępów kupiłam też pieluchy z baby dream, ten najmniejszy rozmiar,wole mieć w domu w razie czego.
Byłam odebrać wczorajsze wyniki i zrobić to CRP, a w poczekalni w laboratorium 4 panie z brzuszkami na krzywej
kasiula no jeszcze teoretycznie 11tygodni przed nami,w praktyce różnie może być,ja tam już tydzień temu mówiłam do córci że jeszcze 10tygodni powinna wytrzymać a potem niech już się rodzi
Co do wózka to u nas tak na 90% będzie xlander xpulse pojedziemy jeszcze do większego salonu z wózkami, ale w tym się zakochałam po pierwszej przejażdżce po sklepie,bardzo dobrze mi się go prowadziło.
Stary 2015-08-20, 10:18   #4549
Agusiek89
Wtajemniczenie

Gratuluję udanych wizyt i zdrowych maluszków

Co do wyprawki to ja jestem w ciemnej d... mam tylko całość potrzebnych ubranek, przewijak, 3 koszule do szpitala i torbę ha ha a no i wczoraj mój mąż kupił jedną paczkę pampersów w lidlu dwójek 3-6kg, jedną bo zobaczymy czy przypadkiem nie będą uczulać, a resztę pieluch się kupi na bieżąco We wrześniu wielkie zakupy planujemy, łóżeczko, wózek, akcesoria kosmetyczne itp I to już będzie prawie wszystko Najchętniej już bym wszystko kupiła, ale z funduszami kiepsko

A no i troszkę zabawek mam dla maleństwa, w spadku od szwagierki dostaliśmy
Stary 2015-08-20, 10:19   #4550
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Czekolada
Kasiula8708 dopiero teraz zauważyłam pytanie - my jesteśmy zdecydowani na adamex pajero alu. Koleżanka miała i sobie chwaliła

Czekolada zobaczymy co mnie powie na wizycie kontrolnej. Oby obyło się bez insuliny... Wczoraj np. wiem, że zjadłam za dużą porcję i pewnie stąd ten cukier, ale zrobiłam sobie sos z kurek, a ja kocham kurki i się obżarłam krótko mówiąc
tzn ona mi bardziej powiedziala ze ta insuline mi daje bo spadam z wagi, a nie moge spasc za duzo bo przeciez dzidzius musi rosnac. a ze ja sie kurczowo trzymalam diety noto zleciałam w tydzień -2kg. i mam brac tylkoprzed sniadaniem, bo wtedy mi skacze cukier, i na noc zeby tez zjesc porządną kromę.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-20, 10:27   #4551
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Stosuje któraś z Was olejek na rozstępy z baby dream? Dostałam go dziś za grosika z kartą rossne narazie stosuje serię. "będę mamą" z Lirene. I póki co brak rozstępów kupiłam też pieluchy z baby dream, ten najmniejszy rozmiar,wole mieć w domu w razie czego.
Byłam odebrać wczorajsze wyniki i zrobić to CRP, a w poczekalni w laboratorium 4 panie z brzuszkami na krzywej
kasiula no jeszcze teoretycznie 11tygodni przed nami,w praktyce różnie może być,ja tam już tydzień temu mówiłam do córci że jeszcze 10tygodni powinna wytrzymać a potem niech już się rodzi
Co do wózka to u nas tak na 90% będzie xlander xpulse pojedziemy jeszcze do większego salonu z wózkami, ale w tym się zakochałam po pierwszej przejażdżce po sklepie,bardzo dobrze mi się go prowadziło.
Ja mam ten olejek z baby dream. Ma bardzo ładny zapach, a co do skuteczności to niby na brzuchu nie mam ani jednego rozstępu, ale za to na piersiach pod sutkami mam porządne białe krechy... wróciłam z powrotem to palmers, nie mogę znieść jego zapachu mdłego duszącego, ale przynajmniej szybciej się wchłania i myślę, że lepiej uelastycznia skórę
Stary 2015-08-20, 10:28   #4552
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Witam mi się chyba włączył syndrom wicia gniazda, bo codziennie wstaje rano i zastanawiam się co by tu zrobić w mieszkaniu, co posprzątać itd Może dzisiaj uda nam się z mężem pomalować pasy w pokoju dla córci, bo wczoraj już sobie rozpisaliśmy jak to będzie wyglądać a mąż ma dzisiaj wolne
Powodzenia, napewno wyjdzie super

Cytat:
Gratulacje dla koleżanki a w ktorym tc urodziła i jaka waga maluchów?

Jak łóżeczk złożymy co pewnie nieprędko będzie bo nam narazie miejsce zajmie w sypialni to się pochwalę efektem końcowym i czekam na twoje

Czyli co ogólnie nie polecacie za bardzo katarka bo ja kupic planowałam a teraz już niee wiem
Termin miała na 8 września, planowane cięcie na 28.08 a akcja ruszyła dziś w nocy także długo donosiła chyba jak na bliźnięta Chłopcy 2400g i 2650g, obydwoje po 10 punktów, okazy zdrowia
Ja dzisiaj mam w planach namalować te drzewa więc jak coś to jutro się chwalę efektem
Ja polecam katarek, tylko domyślam się, że wizja wciągania śpików odkurzaczem może być przerażająca Mamy nie bójcie się, dziecko czuje tylko lekkie smyranie w nosku, sprawdzałam na sobie

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
To ja miałam 150 i cukrzyca jak nic! Czyja to norma? Laboratorium? Poradni? PTD? Wzięliby i uściślili na całą Polskę, a nie takie jazdy
Dokładnie, bo widzę, że co ciężarna to ma inne normy na wynikach
Stary 2015-08-20, 10:31   #4553
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dziś po południu jedziemy oglądać to łóżeczko Jeśli wszystko będzie z nim ok to kupimy I do tego jeszcze jest w cenie materac, kołderka, poduszka, pościel, prześcieradło i ochraniacz na łóżeczko Dokupimy jeszcze drugą pościel i prześcieradło na zmianę oraz rożek
Aczkolwiek tak czytam teraz, że niby noworodka lepiej kołderką nie nakrywać, bo może się zakryć i już nie odkryć... Ale ja myślę, żeby małą kłaść spać w rożku i wtedy lekko rożek nakryć kocykiem albo kołderką, jak myślicie to dobry pomysł?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-20, 10:33   #4554
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Dziś po południu jedziemy oglądać to łóżeczko Jeśli wszystko będzie z nim ok to kupimy I do tego jeszcze jest w cenie materac, kołderka, poduszka, pościel, prześcieradło i ochraniacz na łóżeczko Dokupimy jeszcze drugą pościel i prześcieradło na zmianę oraz rożek
Aczkolwiek tak czytam teraz, że niby noworodka lepiej kołderką nie nakrywać, bo może się zakryć i już nie odkryć... Ale ja myślę, żeby małą kłaść spać w rożku i wtedy lekko rożek nakryć kocykiem albo kołderką, jak myślicie to dobry pomysł?
Właśnie tak
Stary 2015-08-20, 10:37   #4555
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja położna mówiła, że pościel jest niepotrzebna dla noworodka, że wystarczy tylko poduszka ta z klinem, prześcieradełko i dzidziusia kłaść w bodach np i przykryć lekko kocykiem jeśli chłodna pora roku, a jak gorąco w domu to nawet w samych bodach położyć spać. Ja kupuję cały zestaw pościeli, ale myślę, że dopiero za jakiś czas będę jej używać dla małej
Stary 2015-08-20, 10:38   #4556
fasterka90
Zadomowienie

Poznanianka ja też kupiłam pościel całą w zestawie ale nie będę jej używać na początku, tylko rożek, ewentualnie kocyk do tego jak będzie zimno. Zastanawiam się nawet nad ochraniaczem,niby też utrudnia dostęp powietrza dziecku ale wizualnie trudno mi go odpuścić...
Stary 2015-08-20, 10:44   #4557
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
tzn ona mi bardziej powiedziala ze ta insuline mi daje bo spadam z wagi, a nie moge spasc za duzo bo przeciez dzidzius musi rosnac. a ze ja sie kurczowo trzymalam diety noto zleciałam w tydzień -2kg. i mam brac tylkoprzed sniadaniem, bo wtedy mi skacze cukier, i na noc zeby tez zjesc porządną kromę.
A o której jesz kolację? Ja jem ok 20 taką "większą" a o 22 zawsze 1 kromkę z masłem i najczęściej szynką drobiową. No i mnie rano ok cukry wychodzą
Stary 2015-08-20, 10:48   #4558
poznanianka1990
Zakorzenienie

fasterka90, u tego gościa jest ochraniacz, ale nie na całe łóżeczko, tylko na jego część. O tu jest ta aukcja: http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...580600770.html Na dole widać więcej zdjęć.

Któraś pytała o model wózka. My jeszcze ostatecznie nie wybraliśmy. Aczkolwiek ostatnio spodobał nam się ten: http://www.caretero.pl/produkt/compass/

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-20, 10:52   #4559
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
A o której jesz kolację? Ja jem ok 20 taką "większą" a o 22 zawsze 1 kromkę z masłem i najczęściej szynką drobiową. No i mnie rano ok cukry wychodzą
kolacje jem ok 19,19:30 , cukry po niej mam spoko , w normie. ok 22 jem jedna kromkę, rano na czczo cukier zawsze w normie, ale po sniadaniu za wysoki.

🤍

Stary 2015-08-20, 11:00   #4560
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
kolacje jem ok 19,19:30 , cukry po niej mam spoko , w normie. ok 22 jem jedna kromkę, rano na czczo cukier zawsze w normie, ale po sniadaniu za wysoki.
Aha, to jak u mnie po obiedzie często za wysoki to też możliwe, że da mi insulinę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości