Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-20, 19:30   #4651
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Ja mam takie a na gorze podobne tylko kwadratowe i rozowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20150820_18_28_36_Pro.jpg (89,6 KB, 42 załadowań)
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 19:33   #4652
cynamon_
Zakorzenienie

India, haha "poproszę w trójkacik" albo irokeza
Stary 2015-08-20, 19:33   #4653
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Ale nie wiem czy też po 1 godzinie o wiele dłużej krew pobierano bo nie chciała lecieć ?
Może pielęgniarka źle trafiła w żyłę? U mnie tak często jest, nie ma to związku z cukrzycą.

Cytat:
Karoseria co do wózka stokke to mi się on bardzo bardzo podoba ale mój tz uważa że jest obrzydliwy i zbyt nowoczesny. Ten wózek to moje marzenie ale niestety zdrowy rozsądek wygrywa. Podstawowa wersja to koszt około 4 tysiące z tego co się orientowalam a później dokupowanie elementów chociażby ochraniacz na dłonie w zimę czy zimowa tapicerka to też nie lada koszt
Kiedy pierwszy raz zobaczyłam ten wózek na żywo, to zbierałam szczękę z chodnika - nowoczesny, ciekawy design. Podobało mi się to, że dziecko jest ułożone dość wysoko. Potem widziałam go u znajomych, miałam okazję zapytać o wrażenia - są zadowoleni, lekko się prowadzi. Miałam polować na używkę. No ale...
Zerknęłam na opinie - nie ma amortyzacji i wiele osób przyznaje, że nie nadaje się na polskie chodniki. Poza tym nie wiem, na ile ten nowocześnie wyglądający stelaż jest wytrzymały - obawiam się, że nie. TŻ też oglądał ten wózek i odpadł ze względu na wielkość, a raczej małość gondoli.

poznanianka Jestem pozytywnie zaskoczona sytuacją w autobusie.
Zakupy super Bardzo dobry wybór i łóżeczka, i pościeli

Cytat:
Tz mi dzwonił ze mają imprezę integracyjną w pracy wyjazd na kajaki paintball ognisko i inne atrakcje, nawet autobus podstawiaja i ja już podniecona no to super ! Tak jestem chętna ! A on do mnie ze dzwoni zapytać czy nie będzie mi przykro jak się zapisze bo to jest tylko dla pracowników.... No co za bezsens....
Mój miał taką imprezę parę tygodni temu, robiłam mu przytyki, ze takie dobre żarcie mu serwowali, a on nic dla mnie nie wziął
Ale nie robiłam problemów, żeby jechał - wybiegał się, wyszalał, poczuł jak prawdziwy dzikus... no i potem wrócił stęskniony, bo nie ma to jak przytulas od żony.

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Pytałam się też o pewną moją przypadłość czy nie będzie wskazaniem do cesarki, ale mogę rodzić naturalnie (i przy okazji jest szansa samoistnego wyleczenia)
Wspaniała wiadomość

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem jak się ogole do porodu,przecież brzuch jeszcze sporo urośnie...
Ja stosuję krem do depilacji, bardzo ułatwia sprawę. I w łazience na ścianie przy wannie mamy lustro (ogromne), więc wszystko widzę.

Piszecie o przejażdżkach komunikacją publiczną. Odkąd mój brzuch wygląda ciążowo, jeżdzę samochodem. Wiem, że to nieekologiczne, ale z drugiej strony łatwość przemieszczania się i bezpieczniej dla brzucha (nikt nie popycha, nie jest duszno). Auto w naprawie, to musiałam przesiąść się na autobus.

Obie przejażdżki mają wspólny mianownik - niewidzialny brzuch.

Pierwsza - nikt nic nie widzi. No ok, ścisku nie ma, to postoję.
Druga - wsiadałam na pętli autobusowej, więc autobus pusty i mogłam sobie wybrać siedzenie - specjalnie wybrałam to oznaczone "brzuszkiem". Stwierdziłam, że dobry wybór, dzieć był bardziej ruchliwy niż zwykle i uskuteczniał swoje harce. Niestety parę przystanków dalej do autobusu wtłoczyło się sporo ludzi, staruszków i matka z dwójką dzieci (na oko 5-6 lat). Pewnie bym ustąpiła, gdyby nie ścisk w środku - ale z drugiej strony na miejscach siedzących byli panowie 40-50 lat i to zdrowo wyglądający. W trakcie trasy nagle czuję uderzenia w ramię. Odwracam się i pani przyjaciółka dzieciatej kobiety KAŻE mi ustąpić miejsca swojej koleżance (tej z dwójką dzieci). Odpowiedziałam, że bardzo mi przykro, ale jestem w ciąży. Ona na to, że NIE WIDAĆ, żebym była w ciąży. Nosz kurde, a te 10 kg to sobie dopisuję na ważeniu. Potem się już wyłączyłam, nie chciałam schodzić, bo dzieć się strasznie wiercił, a jak skacze, to skacze cały brzuch.
Póki co czekam, aż naprawią auto.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 19:33   #4654
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Ja mam takie a na gorze podobne tylko kwadratowe i rozowe
Super, właśnie o takim czymś myślałam

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 19:36   #4655
fasterka90
Zadomowienie

Mi nawet nogi trudno było ogolić, jestem niska,mam krótkie ręce, Pauli się moje wygibasy nie podobały bo odpowiadała swoimi Też zwykle tam na dole jechałam w ciemno, dzisiaj już tak trochę przedporodowo chciałam skontrolować jak to wygląda.

India Tez niekomfortowa sytuacja jak tak lekarz komentuje. Zawsze żyłam w przekonaniu że lekarze nie zwracają uwagi czy mamy tam włosy czy nie itp
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 19:37   #4656
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Ja się ostatnio tak na oślep goliłam, przed wizyta u gin, że aż krew się polała. A lekarka do mnie, że ,,nie musi się pani tak dla mnie szlachtować,,

A w szpitalu zawsze można poprosić o przystrzyżenie we wzorek
Hi hi mogła już sobie darować komentarz

O tak, w serduszko
Stary 2015-08-20, 19:37   #4657
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Pierwsza - nikt nic nie widzi. No ok, ścisku nie ma, to postoję.
Druga - wsiadałam na pętli autobusowej, więc autobus pusty i mogłam sobie wybrać siedzenie - specjalnie wybrałam to oznaczone "brzuszkiem". Stwierdziłam, że dobry wybór, dzieć był bardziej ruchliwy niż zwykle i uskuteczniał swoje harce. Niestety parę przystanków dalej do autobusu wtłoczyło się sporo ludzi, staruszków i matka z dwójką dzieci (na oko 5-6 lat). Pewnie bym ustąpiła, gdyby nie ścisk w środku - ale z drugiej strony na miejscach siedzących byli panowie 40-50 lat i to zdrowo wyglądający. W trakcie trasy nagle czuję uderzenia w ramię. Odwracam się i pani przyjaciółka dzieciatej kobiety KAŻE mi ustąpić miejsca swojej koleżance (tej z dwójką dzieci). Odpowiedziałam, że bardzo mi przykro, ale jestem w ciąży. Ona na to, że NIE WIDAĆ, żebym była w ciąży. Nosz kurde, a te 10 kg to sobie dopisuję na ważeniu. Potem się już wyłączyłam, nie chciałam schodzić, bo dzieć się strasznie wiercił, a jak skacze, to skacze cały brzuch.
Póki co czekam, aż naprawią auto.
Co za babsztyl Już ja bym jej powiedziała, że skoro nie widzi, to musi do okulisty iść Wyznaję zasadę "Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie" i jak ktoś jest dla mnie niemiły to ja też jestem

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-20, 19:39   #4658
cynamon_
Zakorzenienie

Cornflower, no szczyt bezczelnosci tej baby, masakra...
Stary 2015-08-20, 19:39   #4659
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

O ja...
Stary 2015-08-20, 20:23   #4660
czekooczekolada
Zakorzenienie

cornflower jak wyniki po glukozie?

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-20, 20:24   #4661
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Uzywany. Strasznie drogie te wozki a nie chcialam takiego szerokiego siedzisko obok siedziska ani tez takiego gdzie jedno dziecko siedI tak jakby na dole, praktycznie w koszu na zakupy... Trafilam naprawde super okazje 180 Funtow na gumtree i w super stanie. Dokupie jeszcze tylko tska deske do stawania bo nir ma w zrstawie, a fotelik mam maxi cosi cabrio swoj po Nince.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

A Ty jakie modele bierzesz pod uwage?
ja mam 3 typy:
http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62

http://allegro.pl/wozek-graco-stadiu...559694508.html

http://allegro.pl/wozek-blizniaczy-4...560505988.html
każdy z innego typu i żaden idealny

Cytat:
A jakie kupujecie proszki do prania ubranek ? Swoje ubrania też będziecie w nich prac ? Spotkałam się z dwiema teoriami w jednej babka prala też wszystkie swoje bluzki bo dziecko dostawalo uczulenie od jej ubrań z normalnego proszku. A druga to taka ze u szwagra w rodzinie wszystkie ubranka były prane w normalnych proszkach dla dorosłych i nic się nie działo...
od dziś na promocji w rossmannie płyn do prania 2l i płyn do płukania bobini 2l po 14,50zł!
ja dziś kupiłam taki zestawik. w butelce zapach nieciekawy, ale po wyrpraniu piękny dzidziusiowy ja chyba koszule i staniki te do szpitala też w tym wypiorę żeby nie drażnić bobasa na dzień dobry

Cytat:
Tz mi dzwonił ze mają imprezę integracyjną w pracy wyjazd na kajaki paintball ognisko i inne atrakcje, nawet autobus podstawiaja i ja już podniecona no to super ! Tak jestem chętna ! A on do mnie ze dzwoni zapytać czy nie będzie mi przykro jak się zapisze bo to jest tylko dla pracowników.... No co za bezsens....
u mojego tża podobnie, jedynie w tym roku był wyjątek na 20lecie firmy...
Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Łóżeczko wraz z materacem i zestawem 2 pościeli (wraz z ochraniaczami) oraz rożek kupione Babka nie miała tylko kolorowych prześcieradełek, tylko białe, ale to sobie kupię u innego sprzedawcy
Zapłaciliśmy za wszystko 298zł, do tego dostałam białą cienką czapeczkę gratis, bo miał być jakiś podkład jednorazowy 40 x 60, ale też go nie miała. Chyba atrakcyjna cena
dobry zakup
Cytat:
Golenie wszystkiego co poniżej pasa a raczej co poniżej wielkiego brzucha uznaje za sport ekstremalny
Ja nie wiem jak się ogole do porodu,przecież brzuch jeszcze sporo urośnie...
potwierdzam
Cytat:
Ja się ostatnio tak na oślep goliłam, przed wizyta u gin, że aż krew się polała. A lekarka do mnie, że ,,nie musi się pani tak dla mnie szlachtować,,

A w szpitalu zawsze można poprosić o przystrzyżenie we wzorek
ale przypał

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 20:27   #4662
tylkokasia
Moderator

cornflower_girl dzięki za poradę odnośnie ręcznika z tkmaxx - poszłam dziś i fajny wybór. Co prawda ceny wyższe niż na allegro ale chociaż widzę co kupuję. Wybrałam liska

Ale naskrobałyście - chyba z 6 stron mam do nadrobienia

Dziś mam 30tc. Wieczorami czuję się już mega ciężka i z gigantycznym brzuchem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150820_165538752.jpg (442,1 KB, 14 załadowań)

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 20:28   #4663
Poziomkowa89
Zakorzenienie

jutro mam wizytę u gina w sprawie toxo odebrałam dziś wyniki i chyba są ok, obym dobrze je rozumiała a poprzednio wyszedł dodatni

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-08-20, 20:36   #4664
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
ja mam 3 typy:
http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62

http://allegro.pl/wozek-graco-stadiu...559694508.html

http://allegro.pl/wozek-blizniaczy-4...560505988.html
każdy z innego typu i żaden idealny

od dziś na promocji w rossmannie płyn do prania 2l i płyn do płukania bobini 2l po 14,50zł!
ja dziś kupiłam taki zestawik. w butelce zapach nieciekawy, ale po wyrpraniu piękny dzidziusiowy ja chyba koszule i staniki te do szpitala też w tym wypiorę żeby nie drażnić bobasa na dzień dobry

u mojego tża podobnie, jedynie w tym roku był wyjątek na 20lecie firmy...

dobry zakup

potwierdzam

ale przypał

To jak dla mnie graco odpada. Kobyla a poza tym jakos wizualnie dupowaty Britaxy super tylko ja chcialam sie miescic do sklepu itd... Wiec bralam pod uwage ten podwojny ale jedno pod drugim a ten Bebetto spoko tylko czy mizna odwrocic siedziska tak aby jedno bylo przodem a jedno tylem itd?
Stary 2015-08-20, 20:38   #4665
czekooczekolada
Zakorzenienie

no wlasnie dziewczyny, jest jakas kolosalna roznica miedzy materacem do lozeczka piankowym a z kokosem ? bo roznica w cenie dosc spora. a jesli komfort spania taki sam to czy ja wiem czy jest sens ladowac kase ? jak sadzicie

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-20, 20:44   #4666
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
cornflower jak wyniki po glukozie?
Chyba dobrze - sprawdzam - niestety te wyniki po wypiciu ulepu nie mają norm
Na czczo:
Glukoza (jedn. SI)4,3 mmol/l (3,8 - 5,5)
Glukoza (jedn. tradyc.)77 mg/dl (70 - 99)

Glukoza po 75g glukozy - oznaczenie po 1h
Glukoza (jedn. SI)8,5 mmol/l
Glukoza (jedn. tradyc.)153 mg/dl

Glukoza po 75g glukozy - oznaczenie po 2h
Glukoza (jedn. SI)6,6 mmol/l
Glukoza (o)119 mg/dl

Odebrałam też wyniki morfologii - znów krwinki, hemoglobina i hematokryt są poniżej norm, a łykam żelazo i naprawdę dobrze się odżywiam. No nic, chyba nie obejdzie się bez wizyty na patologii ciąży

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
jutro mam wizytę u gina w sprawie toxo odebrałam dziś wyniki i chyba są ok, obym dobrze je rozumiała a poprzednio wyszedł dodatni
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
cornflower_girldzięki za poradę odnośnie ręcznika z tkmaxx - poszłam dziś i fajny wybór. Co prawda ceny wyższe niż na allegro ale chociaż widzę co kupuję. Wybrałam liska
My też mamy liska, do kompletu kupiliśmy też pandę Co do cen, u mnie kosztowały ok 35 zł, wyszłoby tyle samo, ile z allegro z przesyłką.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 20:46   #4667
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Fajne te reczniki!
Stary 2015-08-20, 20:58   #4668
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Hmm ja już sobie wkrecilam film ze pewnie mam cukrzycę i organizm sobie z cukrem nie poradził i mam to teraz we krwi. A później mi się przypomniało ze ja zwykle mam podwyższona hemoglobine ale przecież za pierwszym wkluciem jakoś leciało.

A jakie kupujecie proszki do prania ubranek ? Swoje ubrania też będziecie w nich prac ? Spotkałam się z dwiema teoriami w jednej babka prala też wszystkie swoje bluzki bo dziecko dostawalo uczulenie od jej ubrań z normalnego proszku. A druga to taka ze u szwagra w rodzinie wszystkie ubranka były prane w normalnych proszkach dla dorosłych i nic się nie działo...
Ja będę prała pewnie wszystko (czyli całej rodziny) w proszku dla dzieci Fairy - bo po prostu tak mi wygodniej będzie

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Chyba dobrze - sprawdzam - niestety te wyniki po wypiciu ulepu nie mają norm
Na czczo:
Glukoza (jedn. SI)4,3 mmol/l (3,8 - 5,5)
Glukoza (jedn. tradyc.)77 mg/dl (70 - 99)

Glukoza po 75g glukozy - oznaczenie po 1h
Glukoza (jedn. SI)8,5 mmol/l
Glukoza (jedn. tradyc.)153 mg/dl

Glukoza po 75g glukozy - oznaczenie po 2h
Glukoza (jedn. SI)6,6 mmol/l
Glukoza (o)119 mg/dl

Odebrałam też wyniki morfologii - znów krwinki, hemoglobina i hematokryt są poniżej norm, a łykam żelazo i naprawdę dobrze się odżywiam. No nic, chyba nie obejdzie się bez wizyty na patologii ciąży

Trzymam kciuki

My też mamy liska, do kompletu kupiliśmy też pandę Co do cen, u mnie kosztowały ok 35 zł, wyszłoby tyle samo, ile z allegro z przesyłką.
U mnie panda też była i mi się podobała ale w sumie wzięłam lisa bo biały bardziej podatny na ubrudzenia
U mnie 10e więc masz rację że cena w sumie podobna by wyszła.
Zaskoczyło mnie że fajny, duży ten ręcznik. Moja 3latka założyła w domu kapturek to sam tył na ziemi został. Więc posłuży dłużej taki ręczniczek. Pewnie dokupię kolejny. (bo w sklepie rozmiar był w inchach podany i nie wiedziałam ile to w cm i myślałam że jakiś malutki będzie)

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 20:58   #4669
poznanianka1990
Zakorzenienie

cornflower_girl, super wyniki

Poziomkowa89, widziałam właśnie w gazetce, ale myślałam, że tylko płyn do prania. No i zapachu nie znam, nie wąchałam nigdy. W takim razie chyba po wypłacie kupię i to i to

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-20, 20:59   #4670
fasterka90
Zadomowienie

cornflower dużo poniżej normy masz wyniki?
poziomkowa o której wizytujesz? Ja o 15, już się doczekać nie mogę żeby znów moją królewne zobaczyć
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 21:01   #4671
wonderka
Zadomowienie

Ale piszecie, ciężko nadrobić. Wpadłam dziś do Lidla, załapałam się na jakieś ciuszki nawet.

Co macie ma myśli mówiąc o ćwiczeniach na skurcze? Jak one wyglądają?
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 21:04   #4672
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
no wlasnie dziewczyny, jest jakas kolosalna roznica miedzy materacem do lozeczka piankowym a z kokosem ? bo roznica w cenie dosc spora. a jesli komfort spania taki sam to czy ja wiem czy jest sens ladowac kase ? jak sadzicie
Słyszałam, że te naturalne są mega twarde i ciało maluszka nie wypoczywa na takim kokosie, gryce czy innym ustrojstwie
Stary 2015-08-20, 21:06   #4673
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałam, że te naturalne są mega twarde i ciało maluszka nie wypoczywa na takim kokosie, gryce czy innym ustrojstwie
czyli jakie najlepsze?

corn to super!

🤍

Stary 2015-08-20, 21:15   #4674
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Ja będę prała pewnie wszystko (czyli całej rodziny) w proszku dla dzieci Fairy - bo po prostu tak mi wygodniej będzie

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

U mnie panda też była i mi się podobała ale w sumie wzięłam lisa bo biały bardziej podatny na ubrudzenia
U mnie 10e więc masz rację że cena w sumie podobna by wyszła.
Zaskoczyło mnie że fajny, duży ten ręcznik. Moja 3latka założyła w domu kapturek to sam tył na ziemi został. Więc posłuży dłużej taki ręczniczek. Pewnie dokupię kolejny. (bo w sklepie rozmiar był w inchach podany i nie wiedziałam ile to w cm i myślałam że jakiś malutki będzie)

Oh fairy najlepszy. Ja tez nie dziele tylko wszystko jednym jade

Ciekawe czy u nas w TKmaxxie tez sa te reczniki. Jak mowicie ze sa spore to tez bym wziela...
Stary 2015-08-20, 21:19   #4675
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
To jak dla mnie graco odpada. Kobyla a poza tym jakos wizualnie dupowaty Britaxy super tylko ja chcialam sie miescic do sklepu itd... Wiec bralam pod uwage ten podwojny ale jedno pod drugim a ten Bebetto spoko tylko czy mizna odwrocic siedziska tak aby jedno bylo przodem a jedno tylem itd?
Graco brzydki na maxa. Ale za to cena fajna. Ten bebetto idzie obracać w każda stronę zawieszenie dobre ale mialam nagrana używke za 1300 używana 2miesiące ale bylam druga w kolejce i go sprzedali.

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
cornflower_girl, super wyniki

Poziomkowa89, widziałam właśnie w gazetce, ale myślałam, że tylko płyn do prania. No i zapachu nie znam, nie wąchałam nigdy. W takim razie chyba po wypłacie kupię i to i to

chcialam dzidziusia ale jednak kupiłam te, jak w przyszłym tyg chce prac jeśli pogoda dopisze.

Cytat:
cornflower dużo poniżej normy masz wyniki?
poziomkowa o której wizytujesz? Ja o 15, już się doczekać nie mogę żeby znów moją królewne zobaczyć
Ja tez kolo 15 pojadę ale ja wizytę mialam tydzień temu, teraz tylko z tym wynikiem

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-08-20, 22:06   #4676
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Cornflower girl, jakim kremem depilujesz bikini? takimi normalnymi chemicznymi typu veet? Mozna? Mam cicha nadzieje, ze napiszesz, ze konsultowalas i ze mozna, bo ja zawsze ich uzywalam do bikini. Maszynka to dla mnie porazka - ostatnio spedzilam chyba 40 minut w lazience przed lustrem zeby jako tako doprowadzic sie tam do porzadku ;-)

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 22:33   #4677
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Bylam dzis u fryzjera i dacie wiarę ze obcinała mi włosy 2godziny?! Myślałam ze tam nie wytrzymam nerwowo bo nie lubie tam chodzić. No ale mam połowę włosów mniej na długości i tak mi lekko

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-08-20, 23:08   #4678
beautifuldream
Rozeznanie

Myślałyście już może nad wyborem smoczków? Koleżanka , która zajmuje się logopedią przestrzegała mnie, żebym nie kupowała pierwszego lepszego. Podobno najlepsze są z medeli i lovi. Medeli nie mogłam znaleźć, więc wybrałam lovi:
http://allegro.pl/lovi-smoczek-dynam...561037615.html
Zastanawiałam się nad wzorem marynarskim, ale ostatecznie wybrałam ten z napisem "Daddys' littlel hero" Jakoś mnie urzekł Jest też wzór w sówki, który wiele z Was tak uwielbia
Co do butelki, to podobno najlepsze jest ta:
http://allegro.pl/medela-butelka-do-...527607449.html
Jeśli oczywiście planuje się kp a butelka ma służyć do dokarmiania. Podobno nie zakłóca ona karmienia naturalnego. Ja zaryzykuję i zamówię.

Wojtuś jest już z nami
beautifuldream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 23:21   #4679
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez beautifuldream Pokaż wiadomość
Myślałyście już może nad wyborem smoczków? Koleżanka , która zajmuje się logopedią przestrzegała mnie, żebym nie kupowała pierwszego lepszego. Podobno najlepsze są z medeli i lovi. Medeli nie mogłam znaleźć, więc wybrałam lovi:
http://allegro.pl/lovi-smoczek-dynam...561037615.html
Zastanawiałam się nad wzorem marynarskim, ale ostatecznie wybrałam ten z napisem "Daddys' littlel hero" Jakoś mnie urzekł Jest też wzór w sówki, który wiele z Was tak uwielbia
Co do butelki, to podobno najlepsze jest ta:
http://allegro.pl/medela-butelka-do-...527607449.html
Jeśli oczywiście planuje się kp a butelka ma służyć do dokarmiania. Podobno nie zakłóca ona karmienia naturalnego. Ja zaryzykuję i zamówię.
Ja przy starszej coreczce korzystam z Tomee Tippee i mam ich chyba z 6 obecnie, wiec jesli chodzi o wzory to pewnie jeszcze wiele sie przewinie. Ja od poczatku dawalam tylko do spania i tak jest do dzis, chociaz nie ukrywam ze chcialabym juz odstawic a jest to baardzo baaardzo trudne
No i teraz mam dylemat czy małej dzidzi tez dawac smoczek? Jednak bardzo nam pomogl w niektorych momentach, zwlaszcza w nocy... Nie wiem tez czy Ninka nie bedzie podkradala smoczka siostrze....
Stary 2015-08-21, 07:10   #4680
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Beautifuldream, ja właśnie kupiłam te same smoczki lovi, ale kolekcję retro jeśli chodzi o butelkę to lovi też ma w swojej ofercie taką nie zaburzającą kp - nazywa się aktywne ssanie i ja chyba kupię właśnie tę. Ale dzieki za linka do tej medeli, poczytam o niej, bo moze ma cos czego lovi nie ma?

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Karoseria, no to bedziesz miała chyba problem, bo rzeczywiście jak się zbiegnie w czasie odstawienie smoczka Nince i nardziny małej to Ninka moze miec pomysł zeby zabierać siostrze a chcesz juz jej smoka odstawić? Mała ma chyba niecały roczek teraz? Chociaz powiem Ci, że u mojego brata tez są dwie córki z odstępem czasu niecałe dwa lata i jak było odstawianie od smoczka starszej to nie było takiego problemu, wiec moze jakos to przełknie

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości