Mój mąż dziwnie się zachowuje. - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-08-20, 20:36   #421
izamaja
Przyczajenie

Dot.: Mój mąż dziwnie się zachowuje.

No to i ja i stara, i głupia. A już oczami wyobrazni widziałam tego kryptogeja.
izamaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-20, 20:39   #422
Nameria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carolina662 Pokaż wiadomość
Wiesz, w sumie niewiele nas zostało na "placu boju", stale udzielające się na Intymnym użytkowniczki już dawno się wymiksowały.
Hm, cóż by tu rzec...
zauważyłam i zastanawiam się dlaczego tak się stało?
Stary 2015-08-20, 20:39   #423
kasiab777
Rozeznanie

Dziewczyny a skad wiecie ze autorka ma na imie Gosia? Przegapilam cos?
kasiab777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-20, 20:40   #424
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nameria Pokaż wiadomość
zauważyłam i zastanawiam się dlaczego tak się stało?
Cóż. Zaczynam podejrzewać, że szybciej zmądrzały .
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-20, 20:40   #425
lovender
jazzoholiczka

Wydaje mi się, że Autorka zmieniła imiona wszystkich osób z tego melodramatu. A "Gosia" padło w cytacie słów męża.
lovender jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-20, 20:40   #426
Nameria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiab777 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a skad wiecie ze autorka ma na imie Gosia? Przegapilam cos?
czytaj uważnie.
Stary 2015-08-20, 20:48   #427
_Matilde_
Biała Dama

Eee ja się emocjonuję cały dzień... Zwątpiłam, idę spać

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-20, 20:52   #428
niepewna87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
Eee ja się emocjonuję cały dzień... Zwątpiłam, idę spać
No i właśnie z tego powodu należy zakończyć już ten wątek. Kiedy pojawiają się oskarżenia o trollowanie, to już nie ma o czym rozmawiać, bo teraz każde moje słowo zostanie poddane w wątpliwość a i ja przecież nic nie udowodnię. W każdym razie dziękuję za wszystkie posty. Dalej nie jestem tak zupełnie przekonana, że wyolbrzymiam, ale dzięki Wam spojrzałam na dużo rzeczy z innej perspektywy. Pozdrawiam wszystkie wizażanki

Edytowane przez niepewna87
Czas edycji: 2015-08-20 o 20:54
niepewna87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-20, 21:17   #429
Ingrid80
BAN stały

Cytat:
Napisane przez niepewna87 Pokaż wiadomość
Nie ma sprawy, dla mnie to aż tak SKANDALICZNE nie jest, mogę nawet powiedzieć, że nie jestem szczególnie zdziwiona, bo akurat on taki jest. Jak mu się coś wmawia, a on wie, że tak nie jest, to robi wszystko, żeby jeszcze bardziej potwierdzić podejrzenia. Jakbym mu powiedziała, że np. za dużo pije, a tak by nie było, to zacząłby codziennie ostentacyjnie popijać, żeby zrobić na złość.
Rewelacja :-/ to moze na tej zasadzie ostentacyjnie obsciskuje się z kuzynem bo wie że ci to nie pasuje :-/
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-20, 21:47   #430
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
No i właśnie z tego powodu należy zakończyć już ten wątek. Kiedy pojawiają się oskarżenia o trollowanie, to już nie ma o czym rozmawiać, bo teraz każde moje słowo zostanie poddane w wątpliwość a i ja przecież nic nie udowodnię. W każdym razie dziękuję za wszystkie posty. Dalej nie jestem tak zupełnie przekonana, że wyolbrzymiam, ale dzięki Wam spojrzałam na dużo rzeczy z innej perspektywy. Pozdrawiam wszystkie wizażanki
niezależnie od ostatecznej decyzji, przepracowanie relacji z Twoją rodziną na terapii na pewno jest dobrym pomysłem. te rzeczy ciągną się przez całe życie, warto się z tym uporać - mówię z własnego doświadczenia
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-05, 09:40   #431
niepewna87
Raczkowanie

Witam wszystkie wizażanki, które odpowiadały w tym temacie (i te, które nie odpowiadały także ). Otóż wczoraj, po dosyć mocno zakrapianej imprezie z koleżankami przypomniałam sobie, że założyłam ten wątek. Znalazłam go i po pewnych trudach związanych z odzyskaniem hasła postanowiłam krótko podzielić się ciągiem dalszym. Dzisiaj jestem szczęśliwą rozwódką (od prawie roku) a chłopcy aktualnie mieszkają w anglii, gdzie z tego co wiem, wynajmują dwupokojowe mieszkanko i pewnie tulą się co dnia (piszę to z dużą dozą goryczy). Nie wiem, czy powinnam przestrzegać, ale jednak jak facet klei się do kuzyna to chyba trzeba się pakować. Być może mój eks mąż byłby świetnym ojcem (jak sugerowały tutaj niektóre koleżanki), ale niestety nie było dane mi tego zobaczyć bo aktualnie wybrał opiekę nad swoim prawie 30 letnim dzisiaj kuzynem. Miłego dnia, pozdrawiam wszystkich. Nawiasem, jaka piękna pogoda
Stary 2018-05-06, 01:28   #432
Imari777
Przyczajenie

Smile Dot.: Mój mąż dziwnie się zachowuje.

Cytat:
Witam wszystkie wizażanki, które odpowiadały w tym temacie (i te, które nie odpowiadały także ). Otóż wczoraj, po dosyć mocno zakrapianej imprezie z koleżankami przypomniałam sobie, że założyłam ten wątek. Znalazłam go i po pewnych trudach związanych z odzyskaniem hasła postanowiłam krótko podzielić się ciągiem dalszym. Dzisiaj jestem szczęśliwą rozwódką (od prawie roku) a chłopcy aktualnie mieszkają w anglii, gdzie z tego co wiem, wynajmują dwupokojowe mieszkanko i pewnie tulą się co dnia (piszę to z dużą dozą goryczy). Nie wiem, czy powinnam przestrzegać, ale jednak jak facet klei się do kuzyna to chyba trzeba się pakować. Być może mój eks mąż byłby świetnym ojcem (jak sugerowały tutaj niektóre koleżanki), ale niestety nie było dane mi tego zobaczyć bo aktualnie wybrał opiekę nad swoim prawie 30 letnim dzisiaj kuzynem. Miłego dnia, pozdrawiam wszystkich. Nawiasem, jaka piękna pogoda

witaj niepewna, przeczytałam większość wątku, jutro pewnie skończę; czytając go powtarzałam na głos "ja bym się rozwiodła", także gratuluję decyzji i życzę powodzenia
Imari777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-06, 05:27   #433
julka_25
Rozeznanie

Cytat:
Wyjdę na zołzę, ale dla mnie cały ten wątek był dziwny.
Czułam, że skończy się rozwodem, aczkolwiek autorka jakoś nie wywarła na mnie pozytywnego wrażenia; w pewnej chwili byłam już trochę zmęczona kolejnymi oskarżeniami.
Nie wiem, czy nie lepiej przyznać się, że się z mężem nie dopasowali, bo pochodzili z różnych środowisk itd. niż winą za rozpad małżeństwa obarczać jakiegoś tam Krzyśka, któremu mąż autorki śmiał okazywać swoje zainteresowanie i przyjaźń w jej obecności.

A już to stwierdzenie o "tuleniu się w mieszkanku w Anglii" zabrzmiało dla mnie bardzo niesmacznie; nie Twoja sprawa, autorko, co robi teraz Twój eks i może akurat tuli się do jakiejś bardziej stonowanej dziewczyny, która się lepiej odnajduje w kontaktach z jego rodziną.
Męża nie rozgrzeszam, aczkolwiek autorka też swoje "trzy grosze" dorzuciła.
julka_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-06, 08:21   #434
xenon88
Przepompownia Ścieków

Cytat:
Cześć, Autorko! Przykro mi, ze tak się to potoczyło. A możesz powiedzieć, co głównie wpłynęło na decyzję o rozwodzie? Czyżby rzeczywiście relacja z kuzynem okazała się nie do ruszenia?

Mnie od początku to wszystko śmierdziało, szczerze mówiąc
xenon88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-06, 10:36   #435
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usunięte

To w koncu maz okazal sie gejem czy ma niezdrowa wiez z kuzynem bez podtekstu?
Dla mnie jego zachowanie bylo niepokojace i to jak bardzo bronil kuzyna, jakie mial podejscie do zony i te wszystkie sytuacji dla mnie wskazywaly, ze cos wisi w powietrzu
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-07, 02:03   #436
Silesian Girl
Rozeznanie

Autorko co było impulsem do podjęcia decyzji o rozwodzie?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

http://8-pietro.blogspot.com/

Kupujemy, remontujemy i urządzamy mieszkanko
Cieszymy się, wkurzamy, rozmyślamy i lamentujemy

Zapraszam na pierwszego bloga
Silesian Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-07, 10:22   #437
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Rozwiodłaś się, bo kuzyn był na pierwszym miejscu tak ogólnie, czy w końcu wyszło, że coś jednak było konkretniej "na rzeczy"? A może jeszcze inne względy?
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-07, 13:54   #438
elfik_
Rozeznanie

Chyba nie do końca szczęśliwą rozwódką jesteś, skoro dalej Cię boli jak sobie chłopcy żyją. Niezdrowa to raczej zazdrość autorki była, też bym pękła, gdyby mnie mąż podejrzewał o homoseksualny związek z moją kuzynką.

Edytowane przez elfik_
Czas edycji: 2018-05-07 o 13:55
elfik_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-07, 14:09   #439
ruda_beksa
Zakorzenienie

Przeczytałam cały wątek i jestem w szoku.

O ile teksty męża o spermie były obleśne i chamskie, to jeśli facet usiłowałby zmusić mnie do ograniczenia kontaktu z kimś, kto jest dla mnie praktycznie rodzeństwem i kogo karmiłam butelką od niemowlęctwa (bo się za dużo przytulacie, łeeeee), to taki facet wyleciałby z mojego życia na bucie. A jakby jeszcze sugerował kazirodztwo... słów brak.

Tak, żona powinna być w życiu męża priorytetem, bo zakłada nową rodzinę. Ale tego nie wolno nadużywać, a próby odcięcia męża od kuzyna (właściwie brata) to cholerne nadużycie.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-07, 16:00   #440
xenon88
Przepompownia Ścieków

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość

Przeczytałam cały wątek i jestem w szoku.

O ile teksty męża o spermie były obleśne i chamskie, to jeśli facet usiłowałby zmusić mnie do ograniczenia kontaktu z kimś, kto jest dla mnie praktycznie rodzeństwem i kogo karmiłam butelką od niemowlęctwa (bo się za dużo przytulacie, łeeeee), to taki facet wyleciałby z mojego życia na bucie. A jakby jeszcze sugerował kazirodztwo... słów brak.

Tak, żona powinna być w życiu męża priorytetem, bo zakłada nową rodzinę. Ale tego nie wolno nadużywać, a próby odcięcia męża od kuzyna (właściwie brata) to cholerne nadużycie.
OK, jak dla mnie tego typu bliskość rodzinna jest za bliska, ale to chyba kwestia osobistych doświadczeń i preferencji. Natomiast fakt, że rodzina jest w gruncie rzeczy ważniejsza od współmałżonka (np. oddawanie wspólnie zaoszczędzonej kasy na członka rodziny, bez zgody partnera) jest dla mnie argumentem za tym, że ten związek nie miał szans na powodzenie. Poza tym odniosłam wrażenie, że rodzina byłego męża Autorki tapla się we własnym sosie, traktując "wżenionych" jak zło konieczne.

Edytowane przez xenon88
Czas edycji: 2018-05-07 o 16:02
Stary 2018-05-07, 17:36   #441
f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a
Konto usunięte

Edytowane przez f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a
Czas edycji: 2018-05-07 o 17:50
f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-07, 20:23   #442
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xenon88 Pokaż wiadomość
OK, jak dla mnie tego typu bliskość rodzinna jest za bliska, ale to chyba kwestia osobistych doświadczeń i preferencji. Natomiast fakt, że rodzina jest w gruncie rzeczy ważniejsza od współmałżonka (np. oddawanie wspólnie zaoszczędzonej kasy na członka rodziny, bez zgody partnera) jest dla mnie argumentem za tym, że ten związek nie miał szans na powodzenie. Poza tym odniosłam wrażenie, że rodzina byłego męża Autorki tapla się we własnym sosie, traktując "wżenionych" jak zło konieczne.
Zawsze wychodziłam z założenia, że jeśli jesteś w sytuacji gdzie ktoś stawia cię przed wyborem między sobą a kimś na kim ci zależy, to wybierz osobę, która nie każe ci wybierać. (Nie mówię tu o sytuacjach patologicznych) Przeważnie osoba która stawia cię przed takim ultimatum nie ma twojego dobra na myśli, tylko swoje. To, że żona ma być najważniejsza nie znaczy, że ma prawo* domagać się żeby mąż przestał mówić kuzynowi "kocham cię". To obłęd. Może chcieć spędzać z mężem więcej czasu, może nie mieć ochoty gościć kuzyna, ale dążenie do tego żeby mąż odciął się od niego kompletnie to... kosmos dla mnie. Oczywiście gospodarowanie się wspólną kasą bez zgody partnera też nie jest w porządku jeśli wcześniej oboje nie ustalili że mogą czerpać z konta jakkolwiek chcą.

* - moim zdaniem, wiadomo że jest to subiektywne.

Stary 2018-05-07, 20:33   #443
xenon88
Przepompownia Ścieków

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
Zawsze wychodziłam z założenia, że jeśli jesteś w sytuacji gdzie ktoś stawia cię przed wyborem między sobą a kimś na kim ci zależy, to wybierz osobę, która nie każe ci wybierać. (Nie mówię tu o sytuacjach patologicznych) Przeważnie osoba która stawia cię przed takim ultimatum nie ma twojego dobra na myśli, tylko swoje. To, że żona ma być najważniejsza nie znaczy, że ma prawo* domagać się żeby mąż przestał mówić kuzynowi "kocham cię". To obłęd. Może chcieć spędzać z mężem więcej czasu, może nie mieć ochoty gościć kuzyna, ale dążenie do tego żeby mąż odciął się od niego kompletnie to... kosmos dla mnie. Oczywiście gospodarowanie się wspólną kasą bez zgody partnera też nie jest w porządku jeśli wcześniej oboje nie ustalili że mogą czerpać z konta jakkolwiek chcą.

* - moim zdaniem, wiadomo że jest to subiektywne.
Tak sobie właśnie pomyślałam, że może nie samo okazywanie
czułości kuzynowi byłoby straszne, lecz fakt, że ta czułość w stosunku do niego (lub kogokolwiek innego z rodziny czy znajomych) byłaby większa niż w stosunku do mnie jako partnerki. Poczułabym się zdradzona chyba.

Ale zgadzam się, że stawianie ultimatum w takiej sytuacji jest beznadziejne i niszczy relacje. Nikt nie lubi być szantażowany.
Stary 2018-05-07, 20:37   #444
niepewna87
Raczkowanie

Generalnie po rozmowie na tym forum starałam się wyciszyć i nie krytykować męża. On z kolei też starał się ograniczyć kontakty z kuzynem. Fakt, byłam zazdrosna i nadal jestem, bo czuję po pierwsze, że przegrałam z kuzynem a po drugie, że moje małżeństwo nie wyszło. W końcu nikt nie pobiera się z myślą, że się rozwiedzie. Poźniej bywało lepiej, bywało gorzej. Kuzyn sam wyczuł, że działa mi na nerwy, nie chciał do nas przychodzić, czasem starał się wyciagać męża do siebie albo na miasto, ale zdarzało się, że mąż mu odmawiał, pewnie ze względu na mnie. Wtedy ja czułam się zołza, bo widziałam, że jest mu przykro. Ostatecznie to nie ja podjęłam decyzję o rozwodzie. Mąż powiedział, że męczy go fakt, że nie akceptuję jego najbliższych a ja nie zaprzeczyłam. Potem było jeszcze kilka spokojnych rozmów i też stwierdziłam, że faktycznie rozstanie będzie dla nas najlepszą opcją. Nie wiem, może za bardzo chciałam (chcę?) być na pierwszym miejscu, ale kiedy wynajęłam swoje mieszkanie po rozwodzie poczułam wielką ulgę, że już nie będę musiała oglądać kuzyna swojego męża. Właściwie nienawidzę go bardziej, niż kiedy byłam z moim mężem.

Czas edycji: 2018-05-07 o 20:39
Stary 2018-05-07, 20:53   #445
karolowanka
Rozeznanie

przeczytałam właśnie cały wątek (rozłożony na raty, ale nie mogłam przestać, aż nie skończę) i cieszę się, że wróciłaś, żeby opowiedzieć, co stało się dalej.

Ja doskonale Cię rozumiem.
W kontakcie fizycznym twojego męża i kuzyna nie widzę nic złego, ale w ich zażyłości psychicznej i emocjonalnej - już tak.
Biorąć z kimś ślub tworzy się nową rodzinę i to partner powinien stać się najważniejszy. U Was tak nie było, niestety
Ale życzę Ci dużo szczęścia i znalezienia kogoś z podobnymi priorytetami, co Ty!
Aha, doczytałam twoją najnowszą wiadomosć - masz prawo być na pierwszym miejscu. Nie możesz oczekiwać, że ktoś będzie z Tobą zawsze i wszędzie, ale twoje potrzeby powinny być ważne dla partnera

Edytowane przez karolowanka
Czas edycji: 2018-05-07 o 20:54
karolowanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-07, 22:11   #446
julka_25
Rozeznanie

Cytat:
Generalnie po rozmowie na tym forum starałam się wyciszyć i nie krytykować męża. On z kolei też starał się ograniczyć kontakty z kuzynem. Fakt, byłam zazdrosna i nadal jestem, bo czuję po pierwsze, że przegrałam z kuzynem a po drugie, że moje małżeństwo nie wyszło. W końcu nikt nie pobiera się z myślą, że się rozwiedzie. Poźniej bywało lepiej, bywało gorzej. Kuzyn sam wyczuł, że działa mi na nerwy, nie chciał do nas przychodzić, czasem starał się wyciagać męża do siebie albo na miasto, ale zdarzało się, że mąż mu odmawiał, pewnie ze względu na mnie. Wtedy ja czułam się zołza, bo widziałam, że jest mu przykro. Ostatecznie to nie ja podjęłam decyzję o rozwodzie. Mąż powiedział, że męczy go fakt, że nie akceptuję jego najbliższych a ja nie zaprzeczyłam. Potem było jeszcze kilka spokojnych rozmów i też stwierdziłam, że faktycznie rozstanie będzie dla nas najlepszą opcją. Nie wiem, może za bardzo chciałam (chcę?) być na pierwszym miejscu, ale kiedy wynajęłam swoje mieszkanie po rozwodzie poczułam wielką ulgę, że już nie będę musiała oglądać kuzyna swojego męża. Właściwie nienawidzę go bardziej, niż kiedy byłam z moim mężem.
Czyli liczyłaś się: Ty, Ty i jeszcze raz Ty. Może to zabrzmi patetycznie, ale jeśli kocham, to nie ograniczam i staram się drugiej osobie dać poczucie, że moje własne dobro jest dla mnie tak samo ważne jak jej. A tu co?
Właściwie wymusiłaś na gościu emocjonalnym szantażem, żeby zrezygnował z kontaktów z bliską osobą.
Moim skromnym zdaniem Twoje prywatne doświadczenia położyły się cieniem na kontaktach z mężem.
Może byłaś zbyt zaborcza albo przesadnie skoncentrowana na tym, aby mieć go właściwie na wyłączność? A tak się nie da...

A za co Ty nienawidziłaś tego kuzyna tak właściwie? Za samo to, że się urodził, czy za to, że twój eks go kochał?

Edytowane przez julka_25
Czas edycji: 2018-05-07 o 22:14
Stary 2018-05-07, 22:17   #447
niepewna87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez julka_25 Pokaż wiadomość
A za co Ty nienawidziłaś tego kuzyna tak właściwie? Za samo to, że się urodził, czy za to, że twój eks go kochał?
Nienawidzę go za to, że świadomie czy nie, zabrał mi męża. Za wszystko go nienawidzę, za to, że się urodził też (sorki, pięć kieliszków wina robi swoje)

Czas edycji: 2018-05-07 o 22:20

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-07, 22:25   #448
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Nienawidzę go za to, że świadomie czy nie, zabrał mi męża. Za wszystko go nienawidzę, za to, że się urodził też (sorki, pięć kieliszków wina robi swoje)

On ci tego męża nie zabrał, autorko. Mówisz o nim tak, jakby był uwodzicielską kobietą, a on jest po prostu... kuzynem męża. To nie on chciał żeby mąż odciął się od kogoś, kogo kocha. Starał się schodzić ci z drogi, nie przychodził do was.

Jednej miłości nie da się porównywać do drugiej. Miłość małżeńska nigdy nie będzie miała tego samego wymiaru co miłość opiekuna do "dziecka" (lub w tym przypadku właściwie starszego brata do młodszego brata), bo i jak. Tak samo miłość łącząca kuzynostwo / rodzeństwo nigdy nie będzie miała tej głębi którą ma romantyczna miłość dwojga dorosłych ludzi.

Stary 2018-05-07, 23:12   #449
julka_25
Rozeznanie

Cytat:
A byłaś z tym u psychologa? Takie zachowania i nienawiść w stosunku do drugiej osoby są nienormalne. Przykro mi.

To tak, jakby rodzina męża nienawidziła Ciebie, bo się z Tobą ożenił. A Ty im "zabrałaś" kogoś, kogo oni kochali!

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:39 ----------

Cytat:
Napisane przez karolowanka Pokaż wiadomość
przeczytałam właśnie cały wątek (rozłożony na raty, ale nie mogłam przestać, aż nie skończę) i cieszę się, że wróciłaś, żeby opowiedzieć, co stało się dalej.

Ja doskonale Cię rozumiem.
W kontakcie fizycznym twojego męża i kuzyna nie widzę nic złego, ale w ich zażyłości psychicznej i emocjonalnej - już tak.
Biorąć z kimś ślub tworzy się nową rodzinę i to partner powinien stać się najważniejszy. U Was tak nie było, niestety
Ale życzę Ci dużo szczęścia i znalezienia kogoś z podobnymi priorytetami, co Ty!
Aha, doczytałam twoją najnowszą wiadomosć - masz prawo być na pierwszym miejscu. Nie możesz oczekiwać, że ktoś będzie z Tobą zawsze i wszędzie, ale twoje potrzeby powinny być ważne dla partnera
Jasne, że ma prawo być na pierwszym miejscu, ale to nie oznacza, że ma być jedyną ważną osobą w życiu swojego męża... A tu problemem nie było to, że nie była na pierwszym miejscu, a fakt, że ktoś oprócz niej w ogóle istniał w życiu uczuciowym jej faceta...
Stary 2018-05-08, 07:54   #450
xenon88
Przepompownia Ścieków

Autorko, w pewnym stopniu Cię rozumiem.

Może po prostu było Wam nie po drodze, za duże różnice charakterów. Kuzyn chyba jest w tym wszystkim najmniej winny.

I zgadzam się, że Twoja nienawiść jest warta przepracowania.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości