|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Rozeznanie
|
Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX
Hej. A my w środę byliśmy na zajęciach u położnej. Bardzo się cieszę bo bawiliśmy się z lalką. Było mycie i trzymanie. Troche zabawy ale się przyda.
Akzii jak cie czytam to mnie rozbawiasz. Nie wpadłabym na pomysł by sprawdzać droge do domu jak odejdą wody. Ja to w ogóle chyba zaczęłabym panikować. Chciałabym jak kuzynka - miała stawić się do szpitala, jak wyczytali jej nazwisko , wstała i na to odeszły jej wody. Ja to będę albo w domu albo u rodziców w Lublinie mam nadzieję, a jak tam to mąż pracuje 3 minuty pieszo wiec sZybko do szpitala. ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Cytat:
Ja tak samo, dzisiaj tez będę robiła listę rzeczy które moglibyśmy od kogoś dostać. Mama cały czas prosi - więc pewnie i rodzeństwo nalega. Chce karuZele, pościel i kocyki bo mam jeden na razie i zabawki miłe widziane bo mamy jednego misia i gryzaczek. Nie wiem co z dodatkowych rzeczy można chcieć.
|
|
#3302 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#3303 |
|
Zadomowienie
|
Bry
![]() Łe,nikt nie rodzi,co za nudy,to spadam stąd
|
|
|
|
#3304 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A mi się tak podobają dresy- tylko nie na mnie. Jeszcze tu gdzie mieszkam na spacer ale w stronę lasu a nie centralnego placu wsi może dałabym radę psychicznie. Ja chodzić pewnie będę w jakiś sukienkach
udało się - będziemy rodzicami Edytowane przez malaja86 Czas edycji: 2015-08-21 o 08:12 |
|
|
|
|
#3305 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc mamuśki,
Ja czekam na gina. Kupiłam kwiaty na giełdzie muszę zrobić 5 bukietów... Super co?:p ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Noc do dupy. Wstawalam z 5 razy. Od 5.30 na nogach...
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nadrobie to Poklocilam sie z TZtem i sie do siebie nie odzywamy... super.. Maly malo sie kreci, leniuch. Mam wrażenie ze jakos inaczej sie przekrecil i gorzej go czuje. |
|
|
|
|
#3307 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej wszystkim
![]() U nas też średnia noc, Młoda miała jakiś zły sen, jak się wybudziła koło 1 tak zasnęła dopiero ze 2 godziny później, teraz jeszcze odsypia, a ja już nie mogę spać. Jakiś wczoraj miałam gorszy dzień, cały wieczór byłam rozbita i bez humoru, mimo że byliśmy wcześniej na fajnym spacerze i wypoczęłam sobie. Zaczyna mnie wkurzać, że każdy ze znajomych i sąsiadów pyta czy już urodziłam i jakieś teksty "że ja jeszcze z brzuchem". No ludzie, do tp mam niecałe 2 tygodnie, większość z nich o tym wie, a i tak się wypytują. Postanowione ostatecznie, ze dziś pakuję torbę Bo jutro najprawdopodobniej robimy sobie małą wycieczkę, więc gdyby coś się działo w trasie to muszę już być spakowana. Chociaż mam nadzieję, że nie urodzę w innym mieście![]() Też mam takie przeczucie, że jak już któraś odblokuje kolejkę to się porody nam posypią ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Zastanawia mnie lusterko do porodu? Chcesz podziwiać Werkę jak wychodzi? Bo w łazienkach są lustra zazwyczaj, żeby na siebie spojrzeć w razie co ![]() Nie napisałaś o dokumentach i wynikach badań, ale to pewnie każdy pamięta. No i telefon +ladowarka, ewentualnie aparat, coby pamiątkowe zdjęcia zrobić ![]() No i jeszcze jakieś przekąski do porodu i woda, wiele dziewczyn bierze jakieś biszkopty czy herbatniki. Edytowane przez grita Czas edycji: 2015-08-21 o 08:17 |
||
|
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Mi TŻ wczoraj wymasował plecy i spałam jak zabita. Ok 4 wybudziły mnie skurcze ale przeszły. Grita- my już się śmiejemy z tych pytań "urodziłaś już". Dziś TŻ po spacerze z psem mówi- "tylko jeden sąsiad pytał czy już urodziłaś". Ale jak znam życie zaraz zadzwoni mama i koleżanka
|
#3309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak mam dobry humor to też mnie to bawi, ale mam traumę po poprzedniej ciąży, gdzie Młodą przenosiłam i te pytania doprowadzały mnie do furii Żałuję, że nie mówiłam wszystkim, że mam termin na koniec września, może bym teraz tego sobie oszczędziła
|
|
|
|
|
#3310 |
|
Rozeznanie
|
O tak, straszne nudy:p Jak zaczniemy rodzić to nie będziemy miały jak nadrobić. Ćwiczycie oddychanie? Nam Polożna poleciła ćwiczyć - wdech nosem wydech ustami. Moja Łucja robi się wtedy bardzo aktywna, jak jest u Was
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
Grita- zgadzam się może to być bardzo irytujące czasami
. My się śmiejemy że będziemy na tablicy stawiać kreski kto ile razy pytał Małaja- ja jak leżę wieczorem i coś oglądam to robię taką sesję oddychania przeponowego i dotleniam Małą
|
#3312 |
|
Zadomowienie
|
GritkA u mnie w szpitalu tez trza miec swoje lusterko bo ze wzgledow bezpieczenstwa w lazienkach na oddziale gin-pato-polozniczym nie ma.
Ja tez mialam noc do doopy.okolo 2 cos mnie wybudzilo jakis niepokoj i wyczekiwalam ze schiza odejscia wod. No u mnie to juz paranoja nocna sie zrobila.serce mi walilo.chodzilam do wc sprawdzac. Boziu koniec ciazy robi ze mnie psychiczna haha Wygladam jak upior po nie przespanych paru nocach.nie mam sily z lozka wstac a tyle mam do ogarniecia dzis. Dzieciak mi szalal cala noc.mialam dzis jechac na ktg ale po kiego pojade jak znowu jasnie pani dzidziusiowa bedzie akurat podczas ktg nie ruchliwa bo noca szalala jak ostatnio a potem ja podczas ktg na zawal odchodze. |
|
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry z rana.
Noc spokojna z przerwami na siku. Powiem tylko tyle, że moje biodra przy wstawaniu wydają dźwięki jak u babki kolo 70. Normalnie masakra i do tego to uczucie ściągania ku kroczu. Nasila się to wieczorem, rano jest mniejsze.
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam sobie paczkę ciasteczek owsianych do szpitala na poród. Byłam w sklepie z kumpelą, ale się ze mnie śmiała ![]() Mój mąż pojechał "po chleb" (kupić mi kwiaty, mamy rocznicę ) - nie ma go już godzinę.
Edytowane przez ridja devojka Czas edycji: 2015-08-21 o 08:55 |
|
|
|
|
#3315 | ||
|
Zadomowienie
|
Bry!
Cytat:
Cytat:
moj ucisk na krzyz jest coraz gorszy do zniesienia echhWysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Izabela - wiesz tak pół na pół z tą ironią
mój mąż i tak się śmieje ze przebieram się 5 razy dziennie to teraz się będzie śmiał ze przebieram siebie i dziecko do kompletu wtedy mu małego zostawię i wyjdę na spacer co by też miał szansę się przebrać dla rozrywki hihihi Z oddychaniem przeponowym to u mnie nie ma to żadnego efektu bo ja tak oddycham normalnie wiec na małym to wrażenia nie robi. Ale za to mnie położna zwolniła z ćwiczeń. Zaraz się zbieram do ortodonty, potem mam dwie godziny do zabicia na mieście i potem KTG. Szczerze to myślałam że ani do tej ani do drugiej wizyty nie dotrwam... Ech. |
|
|
|
#3318 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w szpitalu dla dziecka trzeba mieć tylko pampersy i chusteczki mokre. Więc ja nie biorę podkładów, ręczników, kosmetyków itp. Wzięłam ubranka ale to chyba bardziej na wyjście już, pieluchy tetrowe wzięłam ze 3, ale też nie trzeba. Kocyk wzięłam na wszelki wypadek
albo jak będziemy wychodzić ze szpitala to ją przykryję tym kocykiem.
|
#3320 |
|
Konto usunięte
|
U mnie noc zwyczajna, taka jak wszystkie... Ostatnio najgorsze jest dla mnie to, że nie mam kompletnie apetytu i nie czuję głodu. Mogłabym nie jeść cały dzień. Muszę się strasznie zmuszać.
Co do malowania się to ja tego w ogóle nie robię, nawet żadnej kolorówki nie mam w domu Więc problem czy coś nałożyć przed porodem albo w szpitalu dla mnie nie istnieje.
|
|
|
|
#3321 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3322 |
|
Zadomowienie
|
---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Powodzenia.
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
U mnie by była całkiem dobra noc, gdyby nie fakt, że obudziły mnie skurcze po 3. Kuźwa zestresowałam się, bo były regularne. Już byłam skłonna jechać na ip, ale mała się obudziła i musiałam do niej wstać i mi przeszły trochę, później już takie lżejsze były i żadziej, także sobie darowałam. Ale strachu się najadłam. Najlepsze jest to, że co przychodził skurcz to ja już spałam i mnie wybudzał, a jak mi przeszły, to spać mi się odechciało. A, i witam się w 39 tygodniu
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tam biorę parę kosmetyków kolorowych do szpitala, tusz, żel do brwi, podkład bo mam takie mini opakowanie i pomadke. Jak będę na siłach to się trochę podmaluje bo mam cerę trądzikowa i źle się czuje bez podkładu choć to nie znaczy ze nie wyjdę niepomalowana. Nie będę brała rzeczy typu kredka, cienie, eyeliner, róż, szminki itd ale nie chce wyglądać na niezadbaną.
Oczywiście na poród tuszu wcale, bo nie będzie pewnie kiedy zmyć a po porodzie pewnie padne w blogi sen od razu.
|
#3325 |
|
Zadomowienie
|
Jak bardzo się ciesze(zabrzmię teraz jak piz@a) bo wczoraj wyprowadziła sie moja sąsiadka po prawej stronie
Tak potrafiła jęczeć czasami 2 godziny. Teraz zobaczymy kto sie nowy wprowdzi. Muszę sie dzisiaj doprowadzić do stanu oglądalności. Mam dzisiaj szkołe rodzenia
|
#3326 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny co za noc miałam!
Obudziłam się z bólem brzucha, myślałam,że to standardowo od ucisku na pęcherz. Zawsze mija po WC a ten się nasilił. Ból w krzyżach,bardziej jakby po lewej, promieniujący w przód. Bolesny, konkretny skurcz normalnie. Siedzę na łóżku i jęczę. Mąż się obudził przerażony. Nie byłam w stanie określić co ile skurcze,bo bolał mnie krzyż ciągiem jakieś 1,5. Zaczęło się oczyszczanie w kibelku. Pochodziłam, polałam ciepłą wodą po krzyżu i nic. Póżniej kładłam się i wstawałam. Byłam zdziwiona nasileniem bólu. Po jakiejś 1,5 h w miarę przeszło i później zasnęłam. Chyba mój Syn nie doczeka do terminu cc w czwartek. Jak się dziś to powtórzy to jadę do szpitala.
Syn! 27.08.2015 godz 8:52. |
|
|
|
#3327 |
|
Zadomowienie
|
Wow. Ja sie witam w 36tc.
Ja jeszcze nie miałam ani jednego skurczu(chyba) boje sie że nie bede wiedziała ze to są skurcze. i co wtedy.
|
#3328 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No dokładni. Nudy! I każdy tylko udaje, że jakiś temat do gadania a i tak wszyscy czekają na jedno ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
Jeszcze zaczniemy rodzić wszystkie jednego dnia
|
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się jedynie spina brzuch, ale to od połowy ciąży... Ja to się boję, że strasznie się zestresuję straszakami :/ |
|
|
|
|
#3330 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas do szitala trzeba mniej rzeczy i już sama glupieje czy zabrać coś dodatkowo poza lista od poloznej. Muszę podpytać które juz tam rodziły. ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
U nas też właśnie dlq dziecka każą brać pieluchy, 2 szt tetry, chusteczki i niedrapki. I tak myśle czy nic więcej nie brac ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Mam to samo
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

kaze mi siedziec w domu. Sasaassaa

Bo jutro najprawdopodobniej robimy sobie małą wycieczkę, więc gdyby coś się działo w trasie to muszę już być spakowana. Chociaż mam nadzieję, że nie urodzę w innym mieście

07.02.2015r.

po 3. Kuźwa zestresowałam się, bo były regularne. Już byłam skłonna jechać na ip, ale mała się obudziła i musiałam do niej wstać i mi przeszły trochę, później już takie lżejsze były i żadziej, także sobie darowałam. Ale strachu się najadłam. Najlepsze jest to, że co przychodził skurcz to ja już spałam i mnie wybudzał, a jak mi przeszły, to spać mi się odechciało. 
i co wtedy.
Mina tej kobiety bezcenna