Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-21, 07:39   #3301
malaja86
Rozeznanie

Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Hej. A my w środę byliśmy na zajęciach u położnej. Bardzo się cieszę bo bawiliśmy się z lalką. Było mycie i trzymanie. Troche zabawy ale się przyda.
Akzii jak cie czytam to mnie rozbawiasz. Nie wpadłabym na pomysł by sprawdzać droge do domu jak odejdą wody. Ja to w ogóle chyba zaczęłabym panikować. Chciałabym jak kuzynka - miała stawić się do szpitala, jak wyczytali jej nazwisko , wstała i na to odeszły jej wody.
Ja to będę albo w domu albo u rodziców w Lublinie mam nadzieję, a jak tam to mąż pracuje 3 minuty pieszo wiec sZybko do szpitala.

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Karuzelę też planuję kupić (chyba że dostanę) ale to też nie teraz bo noworodkowi chcę oszczędzić nadmiaru wrażeń.

Ja tak samo, dzisiaj tez będę robiła listę rzeczy które moglibyśmy od kogoś dostać. Mama cały czas prosi - więc pewnie i rodzeństwo nalega. Chce karuZele, pościel i kocyki bo mam jeden na razie i zabawki miłe widziane bo mamy jednego misia i gryzaczek. Nie wiem co z dodatkowych rzeczy można chcieć.
Stary 2015-08-21, 07:40   #3302
ridja devojka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
Ja ogólnie bez make up nie lubię wychodzić ale przy domu nie maluje się. W sxpitalu też nie będę bo faktycznie komentują takie malowanki.
Ja sobie wezmę kilka podstawowych kosmetyków. Tusz, podkład puder coś do brwi. Jak będę miała po porodzie chwile czasu i ochote żeby się pomalować to czemu nie. Przecież dzidziuś czasami śpi
Cytat:
Karuzelę też planuję kupić (chyba że dostanę) ale to też nie teraz bo noworodkowi chcę oszczędzić nadmiaru wrażeń.
Ja tak samo. Jak nie dostane to kupię na razie uważam ze to nie jest niezbędna rzecz.

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Wykapalam sie i taaaka sie spiaca zrobilam. Ale jeszcze troche posiedze. TZcik mi robi mietowke bo mnie naszla ochota. No i tak sobie mysle, ze pojade chyba na weekend do mamy chociaz ona mnie juz nie chce kaze mi siedziec w domu. Sasaassaa
Mietowke... przeczytalam coś innego

Cytat:
Napisane przez asia1010 Pokaż wiadomość
Az zobacze

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Te pierwsze porody sa najbardziej kibicowane
Hehe mojego odgrzanego kotleta to pewnie nikt nawet nie zauważy

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-08-21, 07:41   #3303
oczarowana
Zadomowienie

Bry
Łe,nikt nie rodzi,co za nudy,to spadam stąd
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 07:42   #3304
malaja86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
To fajnie wiedzieć.

Mama w dresie dobre

Ja nawet mogę być mamą w dresie, byle czystym i schludnym i nie w rozmiarze XXL a tak serio to nie mogę się doczekać aż założę jakieś obcasy albo obcisłe spodnie

A mi się tak podobają dresy- tylko nie na mnie. Jeszcze tu gdzie mieszkam na spacer ale w stronę lasu a nie centralnego placu wsi może dałabym radę psychicznie. Ja chodzić pewnie będę w jakiś sukienkach

Edytowane przez malaja86
Czas edycji: 2015-08-21 o 08:12
malaja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 07:52   #3305
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Czesc mamuśki,
Ja czekam na gina. Kupiłam kwiaty na giełdzie muszę zrobić 5 bukietów... Super co?:p

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Noc do dupy. Wstawalam z 5 razy. Od 5.30 na nogach...
Stary 2015-08-21, 07:59   #3306
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Kochana
Torba do porodu: pieluszka tetrowa, koszula do porodu, dwa ręczniki, majtki, skarpetki, pomadka, maszynka do golenia, mokre chusteczki, wkładki, lusterko

Dalej
Piżamy 3 po porodzie. Skarpetki. Majtki wielorazowe 4 szt. 2 podkłady ceratkowe higieniczne. Podkłady higieniczne jedna paczka bella mama . Mokre husteczki dla dziecka. Pieluchy zero 10 szt. 2 ręczniki. Kubek sztućce talerz. Papier toalet Ręczniki pap. Bambino Linomag. Wkładki laktacyjne.gaziki jałowe i zwykle. Sól fizj w ampulkach. Maść na brodawki. 10 jednorazowych podkładów dla niemowląt, kapcie klapki. Szczotka do zebow włosów. Kosmetyki pod prysznic. Żel do higieny int. Nakładki na kibel. Pasta. Patyczki do uszu. Gumki do włosów. spinki opaska . Stan i ki do karmienia. Kocyk. Szlafrok.

Dla dziecka do porodu :
Rożek. Dwie pieluchy. Body bez nogawek. Body bez nogawek i ramionek. Pełny pajac. Nie drapki. Czapeczka. Pielucha tetrowa .
To zawijam w rożek i Michał ma dać do ubrania. One sobie wybiorą.

I na pobyt
3 czapeczki. Smoczek. Butelka. Z 5 pieluch tetrowych. No i po 4 z każdego rodzaju ciuszków.

jak coś przeoczyłam z chęcią się dowiem
Dziekii!! Widze ze jeszcze duzo mi brakuje Ale nadrobie to

Poklocilam sie z TZtem i sie do siebie nie odzywamy... super..
Maly malo sie kreci, leniuch. Mam wrażenie ze jakos inaczej sie przekrecil i gorzej go czuje.

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 08:14   #3307
grita
Rozeznanie

Hej wszystkim

U nas też średnia noc, Młoda miała jakiś zły sen, jak się wybudziła koło 1 tak zasnęła dopiero ze 2 godziny później, teraz jeszcze odsypia, a ja już nie mogę spać.
Jakiś wczoraj miałam gorszy dzień, cały wieczór byłam rozbita i bez humoru, mimo że byliśmy wcześniej na fajnym spacerze i wypoczęłam sobie. Zaczyna mnie wkurzać, że każdy ze znajomych i sąsiadów pyta czy już urodziłam i jakieś teksty "że ja jeszcze z brzuchem". No ludzie, do tp mam niecałe 2 tygodnie, większość z nich o tym wie, a i tak się wypytują.
Postanowione ostatecznie, ze dziś pakuję torbę Bo jutro najprawdopodobniej robimy sobie małą wycieczkę, więc gdyby coś się działo w trasie to muszę już być spakowana. Chociaż mam nadzieję, że nie urodzę w innym mieście

Też mam takie przeczucie, że jak już któraś odblokuje kolejkę to się porody nam posypią

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Cytat:
Napisane przez mamcia092015 Pokaż wiadomość
Hej
Ja dopiero dotarłam do domu. 2 godz czekałam na Izbie przyjęć na KTG Az mi tyłek zdrętwiał od siedzenia. No ale ktg wyszło ok wizyta też.
pessar wyjęty i czekamy. Jak się nic nie będzie działo to 31.08. Jadę do szpitala i będzie cc. Jeszcze we wtorek wizyta i ktg kontrolne.
Jutro was nadrobię dzisiaj padam!!
Ohoho to jak już pessar wyjęty to się może w każdej chwili coś dziać! Powodzenia, dawaj nam znać

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Kochana
Torba do porodu: pieluszka tetrowa, koszula do porodu, dwa ręczniki, majtki, skarpetki, pomadka, maszynka do golenia, mokre chusteczki, wkładki, lusterko

Dalej
Piżamy 3 po porodzie. Skarpetki. Majtki wielorazowe 4 szt. 2 podkłady ceratkowe higieniczne. Podkłady higieniczne jedna paczka bella mama . Mokre husteczki dla dziecka. Pieluchy zero 10 szt. 2 ręczniki. Kubek sztućce talerz. Papier toalet Ręczniki pap. Bambino Linomag. Wkładki laktacyjne.gaziki jałowe i zwykle. Sól fizj w ampulkach. Maść na brodawki. 10 jednorazowych podkładów dla niemowląt, kapcie klapki. Szczotka do zebow włosów. Kosmetyki pod prysznic. Żel do higieny int. Nakładki na kibel. Pasta. Patyczki do uszu. Gumki do włosów. spinki opaska . Stan i ki do karmienia. Kocyk. Szlafrok.

Dla dziecka do porodu :
Rożek. Dwie pieluchy. Body bez nogawek. Body bez nogawek i ramionek. Pełny pajac. Nie drapki. Czapeczka. Pielucha tetrowa .
To zawijam w rożek i Michał ma dać do ubrania. One sobie wybiorą.

I na pobyt
3 czapeczki. Smoczek. Butelka. Z 5 pieluch tetrowych. No i po 4 z każdego rodzaju ciuszków.

jak coś przeoczyłam z chęcią się dowiem
Spoko lista, części z wymienionych rzeczy nie biorę, ale łatwiej mi się będzie pakować, bo się zasugeruję Zastanawia mnie lusterko do porodu? Chcesz podziwiać Werkę jak wychodzi? Bo w łazienkach są lustra zazwyczaj, żeby na siebie spojrzeć w razie co
Nie napisałaś o dokumentach i wynikach badań, ale to pewnie każdy pamięta. No i telefon +ladowarka, ewentualnie aparat, coby pamiątkowe zdjęcia zrobić
No i jeszcze jakieś przekąski do porodu i woda, wiele dziewczyn bierze jakieś biszkopty czy herbatniki.

Edytowane przez grita
Czas edycji: 2015-08-21 o 08:17
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 08:16   #3308
czarownica_tea
Zakorzenienie

Bry

Mi TŻ wczoraj wymasował plecy i spałam jak zabita. Ok 4 wybudziły mnie skurcze ale przeszły.

Grita- my już się śmiejemy z tych pytań "urodziłaś już". Dziś TŻ po spacerze z psem mówi- "tylko jeden sąsiad pytał czy już urodziłaś". Ale jak znam życie zaraz zadzwoni mama i koleżanka

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 08:23   #3309
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Bry

Mi TŻ wczoraj wymasował plecy i spałam jak zabita. Ok 4 wybudziły mnie skurcze ale przeszły.

Grita- my już się śmiejemy z tych pytań "urodziłaś już". Dziś TŻ po spacerze z psem mówi- "tylko jeden sąsiad pytał czy już urodziłaś". Ale jak znam życie zaraz zadzwoni mama i koleżanka
Cóż za troskliwy sąsiad
Jak mam dobry humor to też mnie to bawi, ale mam traumę po poprzedniej ciąży, gdzie Młodą przenosiłam i te pytania doprowadzały mnie do furii Żałuję, że nie mówiłam wszystkim, że mam termin na koniec września, może bym teraz tego sobie oszczędziła
Stary 2015-08-21, 08:33   #3310
malaja86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Bry

O tak, straszne nudy:p
Jak zaczniemy rodzić to nie będziemy miały jak nadrobić.

Ćwiczycie oddychanie? Nam Polożna poleciła ćwiczyć - wdech nosem wydech ustami. Moja Łucja robi się wtedy bardzo aktywna, jak jest u Was
Stary 2015-08-21, 08:38   #3311
czarownica_tea
Zakorzenienie

Grita- zgadzam się może to być bardzo irytujące czasami . My się śmiejemy że będziemy na tablicy stawiać kreski kto ile razy pytał

Małaja-
ja jak leżę wieczorem i coś oglądam to robię taką sesję oddychania przeponowego i dotleniam Małą

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 08:44   #3312
oczarowana
Zadomowienie

Question Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

GritkA u mnie w szpitalu tez trza miec swoje lusterko bo ze wzgledow bezpieczenstwa w lazienkach na oddziale gin-pato-polozniczym nie ma.
Ja tez mialam noc do doopy.okolo 2 cos mnie wybudzilo jakis niepokoj i wyczekiwalam ze schiza odejscia wod. No u mnie to juz paranoja nocna sie zrobila.serce mi walilo.chodzilam do wc sprawdzac. Boziu koniec ciazy robi ze mnie psychiczna haha
Wygladam jak upior po nie przespanych paru nocach.nie mam sily z lozka wstac a tyle mam do ogarniecia dzis. Dzieciak mi szalal cala noc.mialam dzis jechac na ktg ale po kiego pojade jak znowu jasnie pani dzidziusiowa bedzie akurat podczas ktg nie ruchliwa bo noca szalala jak ostatnio a potem ja podczas ktg na zawal odchodze.
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 08:48   #3313
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Dobry z rana.
Noc spokojna z przerwami na siku.
Powiem tylko tyle, że moje biodra przy wstawaniu wydają dźwięki jak u babki kolo 70. Normalnie masakra i do tego to uczucie ściągania ku kroczu. Nasila się to wieczorem, rano jest mniejsze.
Stary 2015-08-21, 08:49   #3314
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
O tak, straszne nudy:p

Ćwiczycie oddychanie? Nam Polożna poleciła ćwiczyć - wdech nosem wydech ustami. Moja Łucja robi się wtedy bardzo aktywna, jak jest u Was
Nam też pokazywała jak oddychać przeponą i kazała ćwiczyć. Ja też czasami czuję, że młoda wtedy dostaje powera

Kupiłam sobie paczkę ciasteczek owsianych do szpitala na poród. Byłam w sklepie z kumpelą, ale się ze mnie śmiała "Stara, serio? Miesiąc przed terminem kupujesz ciastka na poród?"

Mój mąż pojechał "po chleb" (kupić mi kwiaty, mamy rocznicę ) - nie ma go już godzinę.

Edytowane przez ridja devojka
Czas edycji: 2015-08-21 o 08:55
ridja devojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 08:59   #3315
Blondynka17
Zadomowienie

Bry!
Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
O tak, straszne nudy

Moj tez jak oddycham brzuchem zaczyna kopac i sie wiercic ;-)
Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Dobry z rana.
Powiem tylko tyle, że moje biodra przy wstawaniu wydają dźwięki jak u babki kolo 70. Normalnie masakra i do tego to uczucie ściągania ku kroczu. Nasila się to wieczorem, rano jest mniejsze.
No ten ostatni miesiac to widze da nam popalic! Moje biodra na szczescie jeszcze nie skrzypia ale za to ja skrzypie i piszcze przy kazdym ruchu na lozku a do wstawania to chyba sobie wyciag z sufitu sprawie moj ucisk na krzyz jest coraz gorszy do zniesienia echh

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-21, 09:02   #3316
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Spoko lista, części z wymienionych rzeczy nie biorę, ale łatwiej mi się będzie pakować, bo się zasugeruję Zastanawia mnie lusterko do porodu? Chcesz podziwiać Werkę jak wychodzi? Bo w łazienkach są lustra zazwyczaj, żeby na siebie spojrzeć w razie co
Nie napisałaś o dokumentach i wynikach badań, ale to pewnie każdy pamięta. No i telefon +ladowarka, ewentualnie aparat, coby pamiątkowe zdjęcia zrobić
No i jeszcze jakieś przekąski do porodu i woda, wiele dziewczyn bierze jakieś biszkopty czy herbatniki.
A te podkłady dla dziecka w jakim macie rozmiarze? Bo ja mam dla siebie kupione 90x60 i zastanawiam się czy będę mogła to dla dziecka wykorzystać też?

Nasz mały cud...

Stary 2015-08-21, 09:03   #3317
owieczkaa
Zakorzenienie

Izabela - wiesz tak pół na pół z tą ironią mój mąż i tak się śmieje ze przebieram się 5 razy dziennie to teraz się będzie śmiał ze przebieram siebie i dziecko do kompletu wtedy mu małego zostawię i wyjdę na spacer co by też miał szansę się przebrać dla rozrywki hihihi

Z oddychaniem przeponowym to u mnie nie ma to żadnego efektu bo ja tak oddycham normalnie wiec na małym to wrażenia nie robi. Ale za to mnie położna zwolniła z ćwiczeń.

Zaraz się zbieram do ortodonty, potem mam dwie godziny do zabicia na mieście i potem KTG. Szczerze to myślałam że ani do tej ani do drugiej wizyty nie dotrwam... Ech.
Stary 2015-08-21, 09:10   #3318
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
A te podkłady dla dziecka w jakim macie rozmiarze? Bo ja mam dla siebie kupione 90x60 i zastanawiam się czy będę mogła to dla dziecka wykorzystać też?
Ja dla dziecka nie biorę podkładów, ale myślę, że spokojnie je wykorzystasz też dla malucha
Stary 2015-08-21, 09:17   #3319
ridja devojka
Zakorzenienie

U mnie w szpitalu dla dziecka trzeba mieć tylko pampersy i chusteczki mokre. Więc ja nie biorę podkładów, ręczników, kosmetyków itp. Wzięłam ubranka ale to chyba bardziej na wyjście już, pieluchy tetrowe wzięłam ze 3, ale też nie trzeba. Kocyk wzięłam na wszelki wypadek albo jak będziemy wychodzić ze szpitala to ją przykryję tym kocykiem.
Stary 2015-08-21, 09:39   #3320
201701300931
Konto usunięte

U mnie noc zwyczajna, taka jak wszystkie... Ostatnio najgorsze jest dla mnie to, że nie mam kompletnie apetytu i nie czuję głodu. Mogłabym nie jeść cały dzień. Muszę się strasznie zmuszać.

Co do malowania się to ja tego w ogóle nie robię, nawet żadnej kolorówki nie mam w domu Więc problem czy coś nałożyć przed porodem albo w szpitalu dla mnie nie istnieje.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 09:41   #3321
zuzulka_89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Bry!

Moj tez jak oddycham brzuchem zaczyna kopac i sie wiercic ;-)

No ten ostatni miesiac to widze da nam popalic! Moje biodra na szczescie jeszcze nie skrzypia ale za to ja skrzypie i piszcze przy kazdym ruchu na lozku a do wstawania to chyba sobie wyciag z sufitu sprawie moj ucisk na krzyz jest coraz gorszy do zniesienia echh

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Moje biodra dały mi popalić w nocy. Chyba z trzy razy się budziłam i wierciłam po łóżku bo tak zaczęły mnie boleć i to na zmianę raz lewe raz prawe. Pod koniec to już leżałam na wznak bo inaczej się nie dało...
zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 09:48   #3322
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Bry

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Zaraz się zbieram do ortodonty, potem mam dwie godziny do zabicia na mieście i potem KTG. Szczerze to myślałam że ani do tej ani do drugiej wizyty nie dotrwam... Ech.
Powodzenia.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 09:48   #3323
bianeczkaa
Zakorzenienie

Hej.

U mnie by była całkiem dobra noc, gdyby nie fakt, że obudziły mnie skurcze po 3. Kuźwa zestresowałam się, bo były regularne. Już byłam skłonna jechać na ip, ale mała się obudziła i musiałam do niej wstać i mi przeszły trochę, później już takie lżejsze były i żadziej, także sobie darowałam. Ale strachu się najadłam. Najlepsze jest to, że co przychodził skurcz to ja już spałam i mnie wybudzał, a jak mi przeszły, to spać mi się odechciało. Dzisiaj ide na tą wizytę, niech tam zajrzy czy coś się ruszyło, bo ostatnio szyjka było lekko rozwarta i "długa droga przed panią" ale nie wydaje mi się, żeby tak było.

A, i witam się w 39 tygodniu

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 09:51   #3324
party_girl7
Zakorzenienie

A ja tam biorę parę kosmetyków kolorowych do szpitala, tusz, żel do brwi, podkład bo mam takie mini opakowanie i pomadke. Jak będę na siłach to się trochę podmaluje bo mam cerę trądzikowa i źle się czuje bez podkładu choć to nie znaczy ze nie wyjdę niepomalowana. Nie będę brała rzeczy typu kredka, cienie, eyeliner, róż, szminki itd ale nie chce wyglądać na niezadbaną.
Oczywiście na poród tuszu wcale, bo nie będzie pewnie kiedy zmyć a po porodzie pewnie padne w blogi sen od razu.
Stary 2015-08-21, 09:52   #3325
Mediona
Zadomowienie

Jak bardzo się ciesze(zabrzmię teraz jak piz@a) bo wczoraj wyprowadziła sie moja sąsiadka po prawej stronie. Czysta patologia z niej była. Waliła wińsko za wińskiem. A jak uprawiała sex to choby świnie zarzynali.
Tak potrafiła jęczeć czasami 2 godziny.
Teraz zobaczymy kto sie nowy wprowdzi.
Muszę sie dzisiaj doprowadzić do stanu oglądalności. Mam dzisiaj szkołe rodzenia . Juz sie nie moge doczekać.
19.09.2015 Mała Mi.
Stary 2015-08-21, 09:54   #3326
margaritkaaa
Raczkowanie

Dziewczyny co za noc miałam!
Obudziłam się z bólem brzucha, myślałam,że to standardowo od ucisku na pęcherz. Zawsze mija po WC a ten się nasilił.
Ból w krzyżach,bardziej jakby po lewej, promieniujący w przód. Bolesny, konkretny skurcz normalnie. Siedzę na łóżku i jęczę. Mąż się obudził przerażony. Nie byłam w stanie określić co ile skurcze,bo bolał mnie krzyż ciągiem jakieś 1,5. Zaczęło się oczyszczanie w kibelku. Pochodziłam, polałam ciepłą wodą po krzyżu i nic. Póżniej kładłam się i wstawałam. Byłam zdziwiona nasileniem bólu.
Po jakiejś 1,5 h w miarę przeszło i później zasnęłam.

Chyba mój Syn nie doczeka do terminu cc w czwartek. Jak się dziś to powtórzy to jadę do szpitala.
Syn! 27.08.2015 godz 8:52.
margaritkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 09:54   #3327
Mediona
Zadomowienie

Wow. Ja sie witam w 36tc.
Ja jeszcze nie miałam ani jednego skurczu(chyba) boje sie że nie bede wiedziała ze to są skurcze. i co wtedy.
19.09.2015 Mała Mi.
Stary 2015-08-21, 10:03   #3328
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Mnie ostatnio kobieta w Rossmanie staranowałaby- podchodzę spokojnie do kasy, a ta dawaaaaj minęła mnie i podbiega do kasy, ale ekspedientka ze stoickim spokojem powiedziała: "Poproszę teraz tą panią w ciąży" Mina tej kobiety bezcenna

Mysza007, super, że wsztstko w porządku u małego

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Daj mnie.

---------- Dopisano o 03:50 ---------- Poprzedni post napisano o 03:39 ----------

No i sie obudziłam. Masakra. Zeszlam na dół podgrzalam se pizze ze wczoraj ( 3 kawalki) polknelam je szybko i leze. Zadzwonilam do meza sie przywitac to wystraszony odebral, bo myslal ze ja rodze hihihi.
Dzięki, już wysłałam

Cytat:
Bry
No dokładni. Nudy! I każdy tylko udaje, że jakiś temat do gadania a i tak wszyscy czekają na jedno
Cytat:
GritkA u mnie w szpitalu tez trza miec swoje lusterko bo ze wzgledow bezpieczenstwa w lazienkach na oddziale gin-pato-polozniczym nie ma.
Ja tez mialam noc do doopy.okolo 2 cos mnie wybudzilo jakis niepokoj i wyczekiwalam ze schiza odejscia wod. No u mnie to juz paranoja nocna sie zrobila.serce mi walilo.chodzilam do wc sprawdzac. Boziu koniec ciazy robi ze mnie psychiczna haha
Wygladam jak upior po nie przespanych paru nocach.nie mam sily z lozka wstac a tyle mam do ogarniecia dzis. Dzieciak mi szalal cala noc.mialam dzis jechac na ktg ale po kiego pojade jak znowu jasnie pani dzidziusiowa bedzie akurat podczas ktg nie ruchliwa bo noca szalala jak ostatnio a potem ja podczas ktg na zawal odchodze.
Powiem ci, że ja już też schizować zaczynam jak mnie skurcze łapią. Dzisiaj bałam się w nocy wstać, że mi odejdą wody mądre to?

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez margaritkaaa Pokaż wiadomość
Obudziłam się z bólem brzucha, myślałam,że to standardowo od ucisku na pęcherz. Zawsze mija po WC a ten się nasilił.
Ból w krzyżach,bardziej jakby po lewej, promieniujący w przód. Bolesny, konkretny skurcz normalnie. Siedzę na łóżku i jęczę. Mąż się obudził przerażony. Nie byłam w stanie określić co ile skurcze,bo bolał mnie krzyż ciągiem jakieś 1,5. Zaczęło się oczyszczanie w kibelku. Pochodziłam, polałam ciepłą wodą po krzyżu i nic. Póżniej kładłam się i wstawałam. Byłam zdziwiona nasileniem bólu.

Chyba mój Syn nie doczeka do terminu cc w czwartek. Jak się dziś to powtórzy to jadę do szpitala.
No to widzę, że u ciebie jeszcze lepiej niżu mnie Jeszcze zaczniemy rodzić wszystkie jednego dnia

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 10:04   #3329
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze nie miałam ani jednego skurczu(chyba) boje sie że nie bede wiedziała ze to są skurcze. i co wtedy.
Też mam takie myśli
Mnie się jedynie spina brzuch, ale to od połowy ciąży... Ja to się boję, że strasznie się zestresuję straszakami :/

Nasz mały cud...

Stary 2015-08-21, 10:24   #3330
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Dziekii!! Widze ze jeszcze duzo mi brakuje Ale nadrobie to

Poklocilam sie z TZtem i sie do siebie nie odzywamy... super..
Maly malo sie kreci, leniuch. Mam wrażenie ze jakos inaczej sie przekrecil i gorzej go czuje.
Skontroluj po jedzeniu ruchy.

U nas do szitala trzeba mniej rzeczy i już sama glupieje czy zabrać coś dodatkowo poza lista od poloznej.
Muszę podpytać które juz tam rodziły.

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Dobry z rana.
Mam to samo. Wczoraj jak mi biodro strzelilo gdy siadalam na sedes ax się przestraszylam że coś peklo

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
U mnie w szpitalu dla dziecka trzeba mieć tylko pampersy i chusteczki mokre. Więc ja nie biorę podkładów, ręczników, kosmetyków itp. Wzięłam ubranka ale to chyba bardziej na wyjście już, pieluchy tetrowe wzięłam ze 3, ale też nie trzeba. Kocyk wzięłam na wszelki wypadek albo jak będziemy wychodzić ze szpitala to ją przykryję tym kocykiem.
Ja ubranie na wyjscie przygoyowalam żeby maz zabrał jAK będą nas wypuszczać bo nie chce żeby tal gdzieś się walalo.
U nas też właśnie dlq dziecka każą brać pieluchy, 2 szt tetry, chusteczki i niedrapki. I tak myśle czy nic więcej nie brac

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Hej.

U mnie by była całkiem dobra noc, gdyby nie fakt, że obudziły mnie skurcze po 3. Kuźwa zestresowałam się, bo były regularne. Już byłam skłonna jechać na ip, ale mała się obudziła i musiałam do niej wstać i mi przeszły trochę, później już takie lżejsze były i żadziej, także sobie darowałam. Ale strachu się najadłam. Najlepsze jest to, że co przychodził skurcz to ja już spałam i mnie wybudzał, a jak mi przeszły, to spać mi się odechciało. Dzisiaj ide na tą wizytę, niech tam zajrzy czy coś się ruszyło, bo ostatnio szyjka było lekko rozwarta i "długa droga przed panią" ale nie wydaje mi się, żeby tak było.

A, i witam się w 39 tygodniu
No to niezłego stracha miałaś. Ja tak się zastanawiam ile trzeba zwlekać żeby być pewnym że skurcze są tymi wladciwymi. Mam nadzieję że instynkt zadziala

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Jak bardzo się ciesze(zabrzmię teraz jak piz@a) bo wczoraj wyprowadziła sie moja sąsiadka po prawej stronie. Czysta patologia z niej była. Waliła wińsko za wińskiem. A jak uprawiała sex to choby świnie zarzynali.
Tak potrafiła jęczeć czasami 2 godziny.
Teraz zobaczymy kto sie nowy wprowdzi.
Muszę sie dzisiaj doprowadzić do stanu oglądalności. Mam dzisiaj szkołe rodzenia . Juz sie nie moge doczekać.
No też bym się cieszyła oby tylko jakaś lepsza aparatka się nie trafila

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez margaritkaaa Pokaż wiadomość

No faktycznie niepokojące objawy. Zaczynam się strachac jak czyram wasze opisy.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Mam to samo
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości