Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-21, 14:05   #4741
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że ja jak widzę negatywy (chyba, że max 1-2 są) to nie ryzykuje, no chyba, że z odbiorem osobistym.
Znalazłam sprzedawcę flaming24 i on ma 100% pozytywnych komentarzy, ma sporo rzeczy, więc u niego raczej zamówie.
Ja kupując na Allegro patrzę na komentarze, ale też jakie i kiedy się pojawiły. Jeśli ktoś miał i 20 negatywów, ale rok, czy 2 lata temu, ewentualnie z początku swojej KARIERY, kupuję. Kiedyś kupowałam tańsze doładowania telefonu. Najczęściej u 1 sprzedawcy. Miał same pozytywy, a od tej aukcji, w której ja wzięłam udział, posypały się negatywy. Zero kontaktu, itd. Allegro też się nie mogło skontaktować. Kwota też jakaś wielka nie była. Dla mnie sprzedawca na czas aktualny musi mieć tylko pozytywy. To, co było kiedyś tam, nie jest ważne

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 14:11   #4742
poznanianka1990
Zakorzenienie

Zwróćcie też uwagę, bo niektórzy (ja natrafiłam na dwóch takich sprzedawców) wysyłają wzory losowo (np. wzory smoczków, przewijaków itd.) Chyba, że komuś nie zależy, ja akurat jestem pedantką i skoro kupuje to chce wybrać wzór

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 14:16   #4743
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość

Ja dziękuję losowi za męża kucharza Dziś po pracy jedzie do teściów, więc pewnie coś ze sobą przytaszczy na obiad. A jak nie, mam pyzy z mięsem z wczoraj

Jaki wózek wybrałaś?
Xlander Xcite niezmiennie patrzę zawsze na wózki, które tutaj na wątku się przewijają, ale żaden mi się bardziej nie spodobał
Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Historię 2 synowej to bym mogła godzinami opisywać 😉 po krótce. Dziewczyna chce być ciągle w centrum zainteresowania. We wrześniu 2014 braliśmy ślub, wszyscy się cieszyli, długo o weselu mówiono, to nagle w grudniu wyskoczyli ze ślubem w lutym. W marcu dowiedzieliśmy się o naszym maluszku, więc początkowo wszyscy się cieszyli,przeżywali itp no to wiadomo 3 miesiące później ciąża u niej 😑 i teraz ona w centrum bo źle znosi, jest biedna przez to itp itd.. Eh 😉

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
dobrze, że na waszym ślubie nie ogłosili swojego

ja póki co nie mam konkurencji w postaci drugiej synowej (chociaż mąż ma brata, ale z niego taka ofiara losu, że lepiej żeby się nie parował i nie rozmnażał... ), ale i tak ulubienicą nigdy nie będę - po prostu ja i teściowa to dwa odmienne światy
Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Czemu za wcześnie?. Ja sobie uświadomiłam, że zostało już mało czasu. Jestem w 30 TC a po 37 gin ma mi już wystawić skierowanie na CC więc luzem zostało 8 tyg. To jest bardzo mało przynajmniej u mnie. Dlatego spinamy się z mężem z budową a w sumie końcem budowy chaty i kupujemy co się da dla małego. Dziś np zamówiliśmy łóżeczko z allegro.
Mamy te
http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62
mam termin na koniec listopada dopiero (dzisiaj 25+5) więc troszkę jestem do tyłu względem Ciebie nie mniej jednak sama nie uważam, żeby to było za wcześnie, tygodnie płyną bardzo szybko teraz, a też zawsze może dziecko wcześniej zdecydować na narodziny. Ale niektórzy ludzie mają jakieś takie głupie podejście, żeby wszystko kupować jak najpóźniej, najlepiej po porodzie, żeby nie zapeszać, ehh
Cytat:
Powiem Ci, że ja jak widzę negatywy (chyba, że max 1-2 są) to nie ryzykuje, no chyba, że z odbiorem osobistym.
Znalazłam sprzedawcę flaming24 i on ma 100% pozytywnych komentarzy, ma sporo rzeczy, więc u niego raczej zamówie.

Super i jaki duży chłopak
ok dzięki przejrzę też tego sprzedawcę
Stary 2015-08-21, 14:27   #4744
india_love
Raczkowanie

Dziewczyny znalazłam takie coś i ciekawa jestem czy któraś z Was spotkała się wcześniej z takim analizatorem
http://www.why-cry.pl/Stronagowna.html

Może warto się zaopatrzyc w taki wynalazek czy bardziej to jest jakaś ściema?
Stary 2015-08-21, 14:34   #4745
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Ło matko nie przepracuj się tam
Właśnie skończyłam i już odpoczywam co za dużo to nie zdrowo

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość

a ja siedzę i nic w domu nie porobiłam dzisiaj ehh... co dobrego na obiad zrobiłaś? u mnie krem z pieczonych papryk, który zrobiłam wczoraj i wyszedł przepyszny
Zrobiłam sznycle z indyka w sosie śmietanowym z makaronem i ogórkiem kiszonym do tego. Wczoraj zamarynowałam mięsko więc dzisiaj nie miałam dużo do zrobienia a krem z pieczonej papryki mam jeszcze z wczoraj, pewnie zjem na kolację.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 15:05   #4746
fasterka90
Zadomowienie

Jak czytam o Waszych obiadkach to mi ślinka cieknie i mi głupio że się ograniczam ciągle schabowy,mielone,makaron z jakim sosem,ryba itp...
Dojechałam już do przychodni, dr się spóźnia jak zwykle. We wszystkich 3autobusach siedziałam ale dlatego że zawsze jakieś miejsce wolne wypatrzyłam. Na jednym z przystanków taka 4letnia dziewczynka zaczęła mnie zagadywać a potem aż się do mnie przytulała...dziwna sytuacja
Ciekawa jestem ile moja Głodomorra waży
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 15:08   #4747
cynamon_
Zakorzenienie

Amelia, ja bym dodała jakieś ze dwa ptaszki w żywych kolorkach
India, mega dziwny ten wynalazek, nie wierzę w to, z reszta mama wie najlepiej czego dzieciątku potrzeba
A u mnie na obiadek dzisiaj kasza pęczak gulasz i pikle mmm
Stary 2015-08-21, 15:15   #4748
poznanianka1990
Zakorzenienie

U mnie ziemniaki, jajko w formie jajecznicy i kalafior. Czyli żaden szał w porównaniu do Was

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-21, 15:17   #4749
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
U mnie ziemniaki, jajko w formie jajecznicy i kalafior. Czyli żaden szał w porównaniu do Was
Mój ulubiony zestaw Mogłaby jeszcze być zielona fasolka

Stary 2015-08-21, 15:25   #4750
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Jak czytam o Waszych obiadkach to mi ślinka cieknie i mi głupio że się ograniczam ciągle schabowy,mielone,makaron z jakim sosem,ryba itp...
Dojechałam już do przychodni, dr się spóźnia jak zwykle. We wszystkich 3autobusach siedziałam ale dlatego że zawsze jakieś miejsce wolne wypatrzyłam. Na jednym z przystanków taka 4letnia dziewczynka zaczęła mnie zagadywać a potem aż się do mnie przytulała...dziwna sytuacja
Ciekawa jestem ile moja Głodomorra waży
Jaka słodka sytuacja ale z drugiej strony trochę niezręczna

U mnie dziś naleśniki z serem
Stary 2015-08-21, 15:27   #4751
poznanianka1990
Zakorzenienie

Amelia16, dopiero teraz weszłam na chwilę na kompa i zobaczyłam zdjęcie - śliczne to drzewko Masz talent

Cytat:
Mój ulubiony zestaw Mogłaby jeszcze być zielona fasolka

Ja zielonej fasolki nie lubię Za to uwielbiam żółtą

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-21, 15:31   #4752
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Ja tez czekam za wizyta. Same ciężarne przede mną a wiadomo każda z 30-40minut ma wizytę.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 15:36   #4753
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Beautifuldream, ja właśnie kupiłam te same smoczki lovi, ale kolekcję retro jeśli chodzi o butelkę to lovi też ma w swojej ofercie taką nie zaburzającą kp - nazywa się aktywne ssanie i ja chyba kupię właśnie tę. Ale dzieki za linka do tej medeli, poczytam o niej, bo moze ma cos czego lovi nie ma?

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Karoseria, no to bedziesz miała chyba problem, bo rzeczywiście jak się zbiegnie w czasie odstawienie smoczka Nince i nardziny małej to Ninka moze miec pomysł zeby zabierać siostrze a chcesz juz jej smoka odstawić? Mała ma chyba niecały roczek teraz? Chociaz powiem Ci, że u mojego brata tez są dwie córki z odstępem czasu niecałe dwa lata i jak było odstawianie od smoczka starszej to nie było takiego problemu, wiec moze jakos to przełknie
Tak, w środę będzie miała roczek
Nie wiem co z tym smoczkiem, no nie wiem no Nie moge jej teraz zabrać bo mamy okres ząbkowania i noce są dużo trudniejsze niż do tej pory a ten smoczek jednak bardzo jej pomaga i był zawsze tylko do spania... No ale z drugirj strony jak nie teraz to pewnie dopiero razem z młodszą siostrą No chyba, że jakoś się samo uda... Mi w przeciwieństwie do was nie podoba sie widok dziecka z buzką zatkaną smokiem, jaki by on nie był Jakoś nie... Dlatego tylko do spania, od zawsze...

Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi bo zaczynam już świrować... Ma któraś z Was kłucie w dole brzucha? Tak jakby igiełką mnie kłuło i nie na samym środku a odrobinę w lewo (patrząc z góry z mojej perpektywy). Nie kłuje mnie cały czas, ale raz na 5-10 minut takie ukłucie jedno. Wypróżniłam się to trochę lepiej jest, więc może coś tam zalega mi w środku? Bo już wkręcam sobie...

O ja tak miałam w poprzedniej ciąży i wszystko git. A miałam dosyć często na tym etapie.

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Cześć jak obiecałam, pokazuję wstępne efekty wczorajszego malowania drzewa w sypialni podkreślam, że nie jest jeszcze skończone, chcę jeszcze dorobić listki w ciemnymbrązie i ze dwa ptaszki, ale Hela szalała i nie za bardzo dała mi wczoraj dokończyć... Jutro chyba ją sprzedam babci na całe popołudnie i dokończę sypialnię oraz pokój maluchów

Super!

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Dziewczyny znalazłam takie coś i ciekawa jestem czy któraś z Was spotkała się wcześniej z takim analizatorem
http://www.why-cry.pl/Stronagowna.html

Może warto się zaopatrzyc w taki wynalazek czy bardziej to jest jakaś ściema?

Eee nie wierzę Słyszałam o tym i jakieś filmiki oglądałam ale wole sama bacznie obserwować i po jakimś czasie bedzie wiadomo

Ja sobie upiekę udeczka z kurczaka na obiad
Jajecznica z ziemniakami to jakos mi nie pasuje, u nas to jak juz jajo sadzone bardziej
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 15:39   #4754
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Jajecznica z ziemniakami to jakos mi nie pasuje, u nas to jak juz jajo sadzone bardziej
Sadzone ostatnio często miałam z fasolką żółta. Po drugie zaczynam zmieniać dietę, bardziej uważam co jem. Jajecznicę podobno można przy cukrzycy, a nie wiem jak z jajkiem sadzonym.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-21, 15:41   #4755
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja mam upatrzonego smoczka lovi juz od dawna, na sam początek będzie ten z foczką. potem od 3-6 mca nie wiem a od 6-18 te dwa z zestawu day&night

dzieki

ta insulina to nie taka straszna.. nic nie czuc, juz bardziej boli mnie jak sobie mierze glukometrem
Mnie tak samo, czasem jak sobie w nerwa jakiegoś na paluchu trafię, to czuję taki ból, że aż mi się ciemno robi

Cytat:
ja mam nadzieje ze moja zaakceptuje, bo mi sie strasznie podobaja smoczki. a dzieciaczek ze smoczkiem to taki slodziak

dzikasliwka czy ta insulina to cos daje? mialam dalej po sniadaniu przekroczone..121.. na czczo 76 wiec spoko.. nie wiem czego po sniadaniu tak skacze ;/
Jaką masz? Ile jednostek?Ja mam bazę długo działającą i jest okej. Kłuję się od 1,5 tygodnia i ani razu nie przekroczyłam, po zadnym posiłku. Gdzie sobie wstrzykujesz? Ja próbowałam i w ramię i w udo, ściskałam skórę i waliłam bez ściskania, zawsze ten sam efekt. Może popróbuj jakoś inaczej, jeśli cały czas robisz tak samo. A 121 to żadne przekroczenie. Na czczo bardzo ładnie.

Cytat:
A jaka jest norma po śniadaniu?
Mam nadzieję, że u mnie bez insuliny się obędzie...
Cytat:
norma godzine po posilku dla ciezarnych 120.

ja mam insuline ze wzgl na to, ze spadlam z wagi w przeciagu tygodnia 2kg.

mi zawsze sniadanie przekracza norme, nie wiem czego ;/
Hormony. Ich stężenie rano jest największe. Noi metabolizm jest z rana słabszy.

Cytat:
Cześć jak obiecałam, pokazuję wstępne efekty wczorajszego malowania drzewa w sypialni podkreślam, że nie jest jeszcze skończone, chcę jeszcze dorobić listki w ciemnymbrązie i ze dwa ptaszki, ale Hela szalała i nie za bardzo dała mi wczoraj dokończyć... Jutro chyba ją sprzedam babci na całe popołudnie i dokończę sypialnię oraz pokój maluchów
Śliczne!

Słodkie mamy!

Wczoraj na szkole rodzenia mieliśmy spotkanie z neonatologiem. Świetna kobitka! Opowiadała krok po kroku, co będą robić z dzidziusiem gdy już się urodzi, jakie badania, itp. W szpitalu, w którym będę rodzić neonatolog jest zawsze przy porodzie, nie wiem czy to jest standard w każdym szpitalu, ale ten szpital to typowy położniczy, więc niczym innym się tam nie zajmują Aleeeee zmierzam do tego, że zadałam pytanie, czy często zdarzają się powikłania u dzieciaczków matek chorych na cukrzycę ciężarnych. Pani doktor zapytała, czy biorę insulinę i jakie mam wartości cukru. Jak jej powiedziałam, ze tylko 4 jednostki i że rzadko przekraczałam wartości 130, a raczej w granicy 95-110 po jedzeniu, to się uśmiała, że to nie jest żadna cukrzyca i żeby się niczym nie martwić. Miewała pacjentki z wartościami cukru po 300 i więcej i rodziły zdrowe dzieci. Powiedziała mi jeszcze, że mój maluszek zostanie przebadany "od stóp do głów" , wymieniała między innymi ekg, echo serca, wszelakie usg, testy na choroby metaboliczne. Powiedziała mi jeszcze, że czasem dzięki takiej głębokiej i niestandardowej diagnostyce zdarzy się znaleźć coś, co nie ma żadnego związku z cukrzycą, a wcześnie zdiagnozowane jest całkowicie uleczalne Mnie to bardzo uspokoiło
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 15:42   #4756
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Karoseria ale jest szansa ze mała nie bedzie używać smoczka. Myślę ze nie ma co juz teraz za to sie brać tym bardziej ze używa go tylko do spania. Moj leo bezsmoczkowy od urodzenia i myślę jak zrobić by drugi bobas chciał używać bo to sporo ułatwia leo swoją potrzebę ssania przekierował na pierś także bylo wiszenie dniami i nocami. Nieraz tak spał i nie szło od niego odejść
A i tez nie uważam zeby smoczek dodawał słodkości bobasowi

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 15:45   #4757
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, w środę będzie miała roczek
Nie wiem co z tym smoczkiem, no nie wiem no Nie moge jej teraz zabrać bo mamy okres ząbkowania i noce są dużo trudniejsze niż do tej pory a ten smoczek jednak bardzo jej pomaga i był zawsze tylko do spania... No ale z drugirj strony jak nie teraz to pewnie dopiero razem z młodszą siostrą No chyba, że jakoś się samo uda... Mi w przeciwieństwie do was nie podoba sie widok dziecka z buzką zatkaną smokiem, jaki by on nie był Jakoś nie... Dlatego tylko do spania, od zawsze...

O ja tak miałam w poprzedniej ciąży i wszystko git. A miałam dosyć często na tym etapie.

Super!

Eee nie wierzę Słyszałam o tym i jakieś filmiki oglądałam ale wole sama bacznie obserwować i po jakimś czasie bedzie wiadomo

Ja sobie upiekę udeczka z kurczaka na obiad
Już mi parę godzin temu przeszło i nie wraca jak narazie myślę, że więzadła w nocy mi się naciągnęły, bo krzywo jakoś dzis spałam ehh
Cytat:
Sadzone ostatnio często miałam z fasolką żółta. Po drugie zaczynam zmieniać dietę, bardziej uważam co jem. Jajecznicę podobno można przy cukrzycy, a nie wiem jak z jajkiem sadzonym.
A jaka jest różnica między jajecznicą a jajkiem sadzonym? ja bym cukrzykowi nie dała ani tego ani tego
Stary 2015-08-21, 15:59   #4758
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć jak obiecałam, pokazuję wstępne efekty wczorajszego malowania drzewa w sypialni podkreślam, że nie jest jeszcze skończone, chcę jeszcze dorobić listki w ciemnymbrązie i ze dwa ptaszki, ale Hela szalała i nie za bardzo dała mi wczoraj dokończyć...
Ale pięknie wyszło Myślę, że listki i ptaszki będą idealnie pasować, choć nie wiem, czy akurat ciemny brąz nie będzie zbyt mocny.

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
A ja juz po wizycie z małym wszystko dobrze waży juz 1558g i dostalam od położnej plan porodu do wypełnienia w domu, jeszcze pewnie ok. 10 tyg. juz się nie mogę doczekać.
Mały nie taki maly

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
rozumiem, a ten plan porodu pisze się już pod konkretny szpital czy taki uniwersalny i tam gdzie trafisz to go przedstawiasz? Chyba, że Ty masz już szpital i termin wybrany
Zerknij sobie na stronę fundacji Rodzić po ludzku - tam jest przykładowy plan Plan raczej jest niezależny od szpitala, ale są miejsca, gdzie respektują go bardziej, a inne mniej. No i sporo zalezy od samego porodu.

Cytat:
Myślę, że jednak pachwiny, bo pamiętam bóle w okres, to nie były w tym miejscu. Ale tak jak mówiłam, będę czujna
Sprawdź, czasami rwa kulszowa może boleć w pachwinie

Cytat:
Często spotykam się z historiami, gdy teściowe/rodzice są bardziej zaabsorbowani 2 synową. W pracy też mam taki przykład. Teściowa totalnie olewała wnuka, choć był to 1 wnuk w rodzinie. Za 2 lata urodził się wnuk u brata męża, i tam było szaleństwo.
Mamy taki przypadek w rodzinie. Najlepsze (albo najgorsze) że trafiła na bardzo wyrachowaną synową, która ciągnie z niej tyle kasy, ile się da. Z tego, co wiem, kasa się skończyła, więc teściowa niepotrzebna i zostanie wysłana do pierwszej synowej, aby ta się nią opiekowała.

Dzika Śliwka O, świetnie że neonatolog Cię uspokoiła

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 16:03   #4759
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:

A jaka jest różnica między jajecznicą a jajkiem sadzonym? ja bym cukrzykowi nie dała ani tego ani tego
Dlaczego? Mi diabetolog pozwoliła 2-3 jajka tygodniowo i cukry mam dobre po nich.
Stary 2015-08-21, 16:06   #4760
Agusiek89
Wtajemniczenie

[QUOTE=cornflower_girl;524 94225]Ale pięknie wyszło Myślę, że listki i ptaszki będą idealnie pasować, choć nie wiem, czy akurat ciemny brąz nie będzie zbyt mocny.

Mały nie taki maly

Zerknij sobie na [URL=" fundacji Rodzić po ludzku[/URL] - tam jest przykładowy plan Plan raczej jest niezależny od szpitala, ale są miejsca, gdzie respektują go bardziej, a inne mniej. No i sporo zalezy od samego porodu.

[B]Sprawdź, czasami rwa kulszowa może boleć w pachwinie[/B]

Mamy taki przypadek w rodzinie. Najlepsze (albo najgorsze) że trafiła na bardzo wyrachowaną synową, która ciągnie z niej tyle kasy, ile się da. Z tego, co wiem, kasa się skończyła, więc teściowa niepotrzebna i zostanie wysłana do pierwszej synowej, aby ta się nią opiekowała.

[b]Dzika Śliwka[/b] O, świetnie że neonatolog Cię uspokoiła [/QUOTE]
[COLOR="Silver"]
A no możliwe, bo często mi doskwiera ból w biodrze, taki silny że stawać na lewej nodze nie mogę... może promieniowało. Póki co nic mnie już nie kłuje ani nie boli, oby już tak zostało

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Dlaczego? Mi diabetolog pozwoliła 2-3 jajka tygodniowo i cukry mam dobre po nich.
Jajka, ale na pewno chodziło o jajka gotowane i to najlepiej na miękko. Nic smażonego nie wchodzi w grę niestety. Jajka są zalecane cukrzykom - jak najbardziej

Edytowane przez Agusiek89
Czas edycji: 2015-08-21 o 16:12
Agusiek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 16:11   #4761
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:

Jajka, ale na pewno chodziło o jajka gotowane i to najlepiej na miękko. Nic smażonego nie wchodzi w grę niestety. Jajka są zalecane cukrzykom - jak najbardziej
A jajeczniczka z patelni bez niczego? No wiesz, taka z teflonu, do smażenia bez tłuszczu? Bo ja tak robię i jeszcze nie spaliłam
Stary 2015-08-21, 16:13   #4762
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
A jajeczniczka z patelni bez niczego? No wiesz, taka z teflonu, do smażenia bez tłuszczu? Bo ja tak robię i jeszcze nie spaliłam
Właśnie chyba o ten tłuszcz chodzi przy cukrzycy. Ja zawsze robię bez tłuszczu. Ogólnie lubię SUCHE jedzenie. Bez sosów, omast, bułki tartej, itp. Można zrobić jajecznicę z teflonu i wcale nie będzie gorsza od tej MOKREJ.

Stary 2015-08-21, 16:13   #4763
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak najbardziej chodzi o smażenie na tłuszczu, na suchej patelni możecie smażyć
Ja nie umiem smażyć na suchej patelni sasasa zawsze mi się pali
Stary 2015-08-21, 16:17   #4764
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Jak najbardziej chodzi o smażenie na tłuszczu, na suchej patelni możecie smażyć
Ja nie umiem smażyć na suchej patelni sasasa zawsze mi się pali
A ja mam taka patelnię z Ikei, chyba 8 zł kosztowała i jest za☠☠☠ista!
Stary 2015-08-21, 16:19   #4765
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Zerknij sobie na fundacji Rodzić po ludzku - tam jest przykładowy plan Plan raczej jest niezależny od szpitala, ale są miejsca, gdzie respektują go bardziej, a inne mniej. No i sporo zalezy od samego porodu.
dzięki fajnie wiedzieć, że tyle jest opcji do wyboru (a przynajmniej w teorii).

Edytowane przez Iclosemyeyes
Czas edycji: 2015-08-21 o 16:20
Iclosemyeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 16:19   #4766
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja mam taka patelnię z Ikei, chyba 8 zł kosztowała i jest za☠☠☠ista!
A ja z pepco za 29 zl ogólnie też jest świetna, a te przypalenia to pewnie dlatego że za duży ogień nastawiam
Stary 2015-08-21, 16:20   #4767
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Ostatecznie mozna na parze
Ja nie lubię takiej suchej. Bardzo wam współczuję dziewczyny słodkie
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 16:23   #4768
fasterka90
Zadomowienie

Już po wizycie, wszystko ok,szyjka długa i czysta, lekarz nie wie skąd te moje bóle, napinanie się podbrzusza, taka chyba moja uroda. W razie czego zrobił jeszcze posiew, ale wyniki za tydzień. Bardziej się zmartwił tymi leukocytami,kazał iść do internisty.
Mała waży 1266g coś albo mi albo lekarzowi się pomyliło z tygodniami -wg mnie jest 29 i tak pokazuje asystent w telefonie,on się uparł że 28. Na usg wsadziła sobie stopę do ucha
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 16:24   #4769
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Ostatecznie mozna na parze
Ja nie lubię takiej suchej. Bardzo wam współczuję dziewczyny słodkie
Na wszystko jest jakiś sposób, wszystko można obejść tak że nie łamcie się dziewczyny
Stary 2015-08-21, 16:25   #4770
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Już po wizycie, wszystko ok,szyjka długa i czysta, lekarz nie wie skąd te moje bóle, napinanie się podbrzusza, taka chyba moja uroda. W razie czego zrobił jeszcze posiew, ale wyniki za tydzień. Bardziej się zmartwił tymi leukocytami,kazał iść do internisty.
Mała waży 1266g coś albo mi albo lekarzowi się pomyliło z tygodniami -wg mnie jest 29 i tak pokazuje asystent w telefonie,on się uparł że 28. Na usg wsadziła sobie stopę do ucha
Super, że wszystko dobrze. Mi te leukocyty raz wychodzą, raz nie... Moja gin to liczy w ten sposób, że jak jest np. 29+2 to jest jeszcze 29 tydzień i w szpitalu też mi tak liczyli, chyba, ze jest już 29+5-6, to pisze 29/30 i o! Ja tam się nie dochodzę, ja swoje, ono swoje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości