|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Cytat:
trochę mi już przeszło, ale z jakiegoś wyjścia wieczorem rezygnujemy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja też mega
|
|
|
#4802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A już wiesz, gdzie będziecie mieszkać? Mam namiary na fajne miejsce, w którym są położne z Rydygiera, dzielą się rejonami. Mam pytanie do dziewczyn, które mają wózki. Dużo czasu zajęło Wam wybranie tego jedynego? Jestem jakaś dziwna, bo żaden nie spasował mi tak w 100%. Jutro jedziemy oglądać wózki w trzecim sklepie, w jakim byliśmy.
|
|
#4804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet jeśli dziewczynki tez to chociaz na ciebie to nie poleci
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się boję, że nie podołam z tą dietą...
I trudno będzie mi się przestawić na tryb jedzenia co 3h... Ja jem po prostu jak zgłodnieję i czasem po obiedzie mogę 4-5h nie jeść... A jak tylko pomyślę, że dieta mi nie pomoże i będę musiała brać insulinę to już w ogóle mam doła...
|
#4806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Firmę miałam wybraną wcześniej, model też, ale teraz wyszła nowość i czekamy na opinie. Jeśli będą niezbyt dobre, mamy już wybrany wózek ten jakiś czas temu. No i wybraliśmy już dawno, a na początku ciąży pojechaliśmy go obejrzeć na żywo. Na wakacjach spodobał mi się jeszcze inny wózek u kogoś, ale w sklepie, gdy mogłam przetestować go po swojemu, nie był już taki fajny. Tą nowość też oglądaliśmy i jest ok. Ale wszystko zależy od opinii użytkowników![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-08-21 o 19:23 |
|
|
|
|
#4807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My wybraliśmy dość szybko, już chyba w czerwcu się zdecydowaliśmy, a byliśmy tylko w jednym sklepie. Mam nadzieję, że się nie zawiedziemy. Cytat:
pomyśl sobie że to dla dobra córeczki i będzie Ci łatwiej
|
|
|
#4808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-08-21 o 19:36 |
|
|
|
|
#4809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że dieta wystarczy.Idziemy jak burza z tymi postami Niedługo dojdziemy do 5 tysięcy Jeśli srebrna_smuga do tego czasu się nie pojawi to ja mogę założyć nowy wątek Oczywiście jeśli nie macie nic przeciwko
|
|
#4810 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny chyba wredota mi się włączyła 😑 znowu byłam w tesco na zakupach. Wszedzie pełno ludzi do kas. Więc znowu stoję w kolejce z PIERWSZEŃSTWEM i tak stoję i kwitnę, aż mi się w pewnym momencie gorąco zrobiło, ale ciul stoję dalej. Nagle obok mnie ryje się kobitka ze starszą panią na wózku, ja stwierdziłam, że skoro nikt mnie z widocznym brzuchem nie zauważa, to ja tymbardziej starszej pani nie widzę (robi mi się coraz cieplej). A tu nagle kasjerka do babki, że tej pani na wózku należy się pierwszeństwo bo to specjalna kasa i zaprasza na początek. No kur.. Zagotowałam się totalnie i z gębą na kasjerkę, że jakoś mnie nie zauważyła a stoję w tej pieprzonej kolejce 15 minut 😈. Ona do mnie z jakimiś pretensjami, babka od wózka zafuczała, suma sumarum kasjerka mnie skasowała wcześniej, ale jak ja mam tak się denerwować to to chrzanię, i nie wiem czy jakiegoś 'zażalenia' nie skrobnę, bo moim zdaniem skoro jest jedna kasa z pierwszeństwem na 50 to ta osoba która siedzi na niej powinna zwracać szczególną uwagę kto stoi w kolejce, a nie wybiórczo.. Ehh z tego wszystkiego aż mnie głowa rozbolała 😢
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
Poznanianko, dobry pomysł
Soul, na pewno nie powiedziałabym, że to było wredne, bardzo dobrze ze zwrocilas uwagę, jeszcze tego brakowało żebyś kogoś w kolejce przepuszczala a Ciebie nikt... Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4812 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, ze jest trudno, ale to na pewno pomoże. Wyniki będą lepsze ![]() Cytat:
Początkowo myślałam, że do porodu opłacę położną, ale teraz jest mi wszystko jedno z kim. Nie musi być ze szpitala, ważne żeby miała sensowne poglądy. Sporo moich znajomych narzekało, że albo położna uprawiała marketing szeptany "Ten emolient beznadziejny, a ten basen z zajęciami dla noworodków polecam", albo miała inne poglądy (rodzice nastawieni na karmienie piersią, a ona wciska mleko modyfikowane). Sprawdź, czy u Ciebie te położne są sensowne ![]() Cytat:
Co do samych kas pierwszeństwa - niestety nie wszędzie ciąża jest traktowana jako uprzywilejowana. Dwa - trzeba się dopraszać od początku, ludzie stojący w takiej kasie bulwersują się, że chcesz skorzystać. Trzy - sama rzadko korzystam, bo okazuje się, że w zwykłej kasie lub na samoobsługowej będzie szybciej.
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2015-08-21 o 20:25 |
|||
|
|
|
#4813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o aplikowanie insuliny to naprawdę nawet tego nie czuć.. ja wczoraj odstawiałam cyrki, uciekałam żeby nie dać się wkuć a jak już mi mama wkuła to sie zaczelam smiac, jaka jestem głupia. bardziej boli mierzenie glukometrem, serio. a insulina to dla dobra dziecka, zeby odciążyć jego malutki organizm, który zbija cukier za mamusie, bo mamusia nie wyrabia.
|
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Soul89, wcale Ci się nie dziwię, skoro kasa z pierwszeństwem to powinna na wszystkich stojących w kolejce zwracać uwagę, co za baba
|
#4815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4816 | |
|
Zakorzenienie
|
I ja sie dzis wkurzyłam przy kasie. Stoję chyba dziesiąta, zrobiło mi sie duszno i słabo, bo chodzić to ok, ale takie stanie mnie wykancza, no i juz prawie jestem przy taśmie a tu mi jakis stary dziad sie wpycha!!! No normalnie bylam w szoku, bo moge przemilczeć ze wszyscy maja w dupie ciężarne i ok niech nie przepuszczaja, ale takie cos?? Zaczęłam sie drzeć na cały sklep (jak nie ja) ten dziadyga na to, ze on ma tylko dwa piwa a ja cały wozek( mialam moze z 15 produktów) to juz calkiem szlag mnie trafił i pognałam smroda na koniec kolejki. Dawno mnie nikt tak nie wkurzył:p
Cytat:
ale w sumie malo juz zostało a moze nie bedzie tak zle i lekarz zaleci tylko większą uwagę na posiłki bo ty chyba masz lekko przekroczone?Dobra myśl!
|
|
#4817 |
|
Zakorzenienie
|
Poziomkowa89, za tydzień w piątek mam wizytę u diabetologa, zobaczymy co mi powie. Przekroczony miałam tylko drugi wynik (po 2h) - miałam 157, a norma jest - i tu są w sumie dwie - bo jedna do 140, a dla ciężarnych do 153 (zgłupiałam, bo jedne źródła podają tak, a drugie tak).
|
#4818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4819 |
|
Zadomowienie
|
Cornflower_girl dzięki za linka.
|
|
|
|
#4820 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kawy nigdy nie słodziłam, a herbaty nie piję w ciąży. Nie wchodzi mi
|
|
|
|
|
#4821 |
|
Zadomowienie
|
Śpiąca jestem dzisiaj jak mały bobas.
Fajnie, że linkujecie smoczki i butelki, skopiuję zakupy po was, ja tam się nie znam i nie wiem co kupić. Ktoś się pytał o wózek,ja się chyba zdecydowałam cybex balios m. |
|
|
|
#4822 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny gratuluję wczorajszych wizyt
Jeju jakie już duże wasze maluszki.. Moja z niecałym kilogramem wydaje mi się ciągle taka malutka ![]() Poziomkowa bardzo się cieszę, że jednak nie ma toxo ![]() I dziękuję za rady odnośnie tego drzewa na ścianie, zasugeruję się i chyba faktycznie daruję sobie te ciemnobrązowe listki, domaluję tylko ze dwa ptaszki może w ciemnym fiolecie, nie będzie tak się wyróżniał jak czekolada |
|
|
|
#4823 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby któraś z pań się nie zgodziła. A co do zażalenia... panie na kasie zarabiają grosze i robią na akord. Tak naprawdę, to nie powinny nawet głowy znad taśmy odrywać, żeby było szybciej :/ Może wcale nie ze złej woli Cię "nie zauważyła" ? Cytat:
Tolerancja dla kobiet w ciąży, ale brak tolerancji dla osób starszych? hmmm
|
||
|
|
|
#4824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
949 g ważyła konkretnie
|
|
|
#4826 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny
Ja zawsze jakoś trafiam,że jest mała kolejka i wolne miejsce w autobusie :p ale wczoraj zanim wypatrzyłam wolne miejsca to ludzie nos za szybę,w gazetę,telefon, cokolwiek... Mieliśmy dzisiaj jechać na 50tke mamy tz ale totalnie nie czuje się na siłach, dość długa podróż komunikacją publiczną, mi się co chwile brzuch napina, plecy bolą, siku co chwile... Trochę mi głupio,teściowa pewnie sobie swoje myśli,sama 5 ciąż przetrwała pewnie bez takiego biadolenia. A z drugiej strony już lekarz wczoraj na mnie krzyczał że mam się nie porównywać do innych,że każda ciąża jest inna i mam prawo czuć się gorzej... Amelia ja bym widziała te ptaszki właśnie w jakiś żywych kolorach może niebieski, zielony W poniedziałek będę już zamawiać łóżeczko i materac, może nawet dzisiaj komodę -zdecydowaliśmy się na tą 3w1-komoda,wanna i przewijak, drogie to ale zdaje się solidne i potem zostanie zwykła komoda. W przyszły weekend przyjedzie mama żeby kupić wózek więc już przygotowania pełną parą i zastanawiam się czy malować pokój czy nie,czy jak malować to tylko malować czy zdzierać tapety,gładzić itd... Meble będą białe, pościel i dodatki będą róż, turkus i granatowo białe zygzaki... Ściany teraz są żółte, taki piaskowy żółty,chciałam jasny szary,co myślicie? Zostawić...? Czy malować? Chciałabym juz wszystko poustawiać,zacząć prać i wszystko juz na półkach układać a zanim pomalujemy to już znowu 2tyg conajmniej...
|
|
#4827 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny odebrałam wyniki glukozy i wyglądają tak. Na czczo 56, po godzinie 100 a po dwóch 91...
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie dobre, ale na czczo chyba za mało, tzn poniżej normy.
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
zdecydowanie za mało na czczo, norma jest od 70. w ogóle to niskie wyniki, może masz hipoglikemię ? zadzwoń do gin lepiej.
|
|
#4830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

trochę mi już przeszło, ale z jakiegoś wyjścia wieczorem rezygnujemy 

♥ ja się juz doczekać niemoge a wy?

Nasz ślub 16.08.2014
pomyśl sobie że to dla dobra córeczki i będzie Ci łatwiej 

Jeju jakie już duże wasze maluszki.. Moja z niecałym kilogramem wydaje mi się ciągle taka malutka