|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Nie było mnie chwilę, a tu już nowy wątek i już tyle napisane!
![]() Nadgonię was wieczorkiem teraz nie dam rady. Melduję się, że ze mną wszystko ok. We wtorek byłam na wizycie, wszystko w porządku. Płci jeszcze nie znam, bo nie chce pokazać co ma między nóżkami. Prawdopodobnie dziewczynka, no ale dowiem się 15.09, chyba że znów nie pokaże.
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
UAO, witajcie zaginieni!
A co do ruchów, to teraz jeszcze są fajne, ale co będzie, jak podrosną maluchy ![]() Na krawienia może rutinoscorbin lub coś z rutyną w wielkich ilościach (np.2-4) jednorazowo by pomógł?
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-08-23 o 10:52 |
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w 21 tygodniu
uaoo gdzie się podziewałaś, jak Cię nie było ? |
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie sie juz dzieje brzusznie,maz sie smieje ze w tydzien sie podwoilam :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
O kurczę, ale wyskoczył
ale u mnie tak samo, w poniedziałek był normalny brzucho, a w piątek 2x wiekszy
|
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Baby faktycznie, ale jak wysoko masz ja mam niżej.
Właśnie oglądałam ostatnio jak różne mogą być brzuchy na danym etapie, jest mnóstwo kształtów, wysokości itd. |
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
BABY, już nie pomyli z przejedzeniem
![]() U mnie też już się rysuje coraz bardziej no ale to już 6mies za pasem, czas najwyższy!
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Baby rzeczywiście wybrzuszyło Cię
i wysoko masz brzuszek, u mnie to wygląda bardziej jakbym za bardzo sobie pojadła
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no,ja po przejedzeniu wczesniej miewalam i wiekszy, zależy jak bardzo sie przejadlam :-D ale jednak nie w tym miejscu. Chcialabym juz byc na zwolnieniu zeby moc sie cieszyć ciaza a nie tylko praca-lozko-praca :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#400 |
|
Konto usunięte
|
Witam, witam w 22 tygodniu, huh jak to leci
dzisiaj dzień lenia, nawet z łóżka jeszcze nie wstałam
|
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
CASA, plusem właśnie Katowic dla mnie było to, że takie sklepy były w sumie jeden na drugim.
|
|
#405 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Holland niestety nie mieli na stanie, tylko inne modele, z których żaden mi się nie podobał no ale zapytałam o sposób składania i nie wypina się fajnie gondoli, trzeba podchodzić z dwóch stron i po kolei odpinać, nie da się na raz całości wypiąć w Caramelo jak w Bebetto, trzeba się trochę nakombinować żeby wypiąć gondolę no i tez nie było modeli które mi się podobają (Carera i Sevilla), no więc patrzyłam na inne tak poglądowo ale dziś może pójdę jeszcze obejrzeć te dwa Cytat:
ja czytałam i dobre i złe, jak zresztą o każdym jednym modelu, który rozważałam nie ma wózków idealnych które by pasowały każdemu.Za to mam 3 koleżanki które używają Tako już ponad rok i są zadowolone bardzo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja na co dzień nie widzę jak brzuch mi rośnie (ani nie mierzę obwodu bo mi się nie chce, ale chyba zacznę ), widzę dopiero jak np zakładam kurtkę, którą teraz bardzo rzadko noszę, bo jest ciepło, no i ostatnio jak ją miałam na sobie (jakiś miesiąc temu) to brakowało mi jakiś 2 cm żeby sie zapiąć a wczoraj mi już z 8 cm brakowało Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2015-08-23 o 13:09 |
|||||
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
To w środę wybieramy się do Tychów. Czy w IKEI jest coś godnego polecenia z domowej wyprawki dla malucha?
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- EWUSIA, to w sumie też te 2 konkretne modele rozważałam. .. no nic, zobaczymy.
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak Ewusia mówi nie ma wózka idealnego, mi np to wycięcie nie przeszkadza bo nie będę jej dużo wspinać, ale jak ktoś ma wnosić codziennie wypieto to już może być problem.
Ja juz praktycznie w nic nie mieszcze tzn np bluzki mi bardzo do góry poszły i większość jest za krótka. W ikea ja kupuje te pojemniki co do komody czy łóżeczka się przypina. Tą mate z głową misia mam z ikea. Śpiworki tez maja fajne. A dalej nie pamiętam już. |
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratki za kolejne tygodnie!
![]() uao cieszę się, że wszystko ok ![]() baby super brzucho! Cytat:
---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- My w IKEI będzie prawdopodobnie we wtorek, bo akurat będziemy w okolicy i też chcemy jakieś rzeczy dla malucha podejrzeć.
|
|
|
|
|
#410 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja znów nie miałam internetu, oni nie wiedzą co jest, zerwanie umowy ponad 500zł, pogieło ich całkiem. Zobaczymy jak będzie wyglądał przyszły miesiąc, jak będzie taki sam będe pisała do ich głównej siedziby o zerwanie umowy, nie będe płacić za coś czego nie mam.
Cytat:
Zazdroszcze, chciałabym taki malutki. Wyglądam jak słonica, która ma zaraz rodzić. A i zapomniałam dodać, że zaczełam brać dodatkowe tabletki na żylaki i pajączki. To co się dzieje ze mną w tej ciąży to jakaś masakra.
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Ua00, lekarz Ci przepisał tabletki? Jakie?
|
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Cyclo3Fort, są bez recepty. Lekarz kazał brać, pytałam jeszcze farmaceutki o te tabletk i mówiła, że są bardzo dobre. I są dość drogie, przynajmniej dla mnie. 30 zł na 15 dni.
|
#413 |
|
Zadomowienie
|
Ja z Ikei miałam na początek wanienkę, przewijak ten dmuchany i pokrowce na niego, łóżeczko, materac, prześcieradło, organizer wieszany na kosmetyki/pieluszki, komodę z szufladami (malm).
|
|
|
|
#414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widze ze w polsce jest mnostwo rzeczy w ikei dla dzieci,u mnie nie ma wiekszosci z tego co opisalas :-P ale komode dla malej bede kupowac w ikei,caly czas sie zastanawiam czy zwykla czy jedna z tych specjalnycj na przewijak,ale raczej zwykla (wiecej miejsca:-D)
|
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
UAO, te tabletki też zamierzam niedługo zacząć brać, bo czasami ból żył w łydkach jest okropny. Ale na pajączki psikam DIH I nawet nie jest gorzej
(constans, bez postępu w rozwoju) TYGRYSEK, bardzo spodobała mi się ta komoda Malm, pojemna jak mało co. Tylko pasują mi te 4 szuflady, widzę,że ma metr wysokości. Czy do przewijania to nie za wysoko? BABY, jak to co ? będziesz czuć się jak mamut
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Ua00, akurat Cyclo3fort znam, bo brałam jak miałam krwiaka po skręceniu kostki, jeszcze mi zostały w domu. Ja płaciłam 20zł, więc widocznie różnica miedzy aptekami.
|
|
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się pochwalić
mama zrobiła mi niespodziewajkę i kupiła mi łóżeczko dla Młodego. Opowiadałam jej jakie bym chciała i że takie mi się podoba, a ona dzisiaj wzięła i kupiła http://allegro.pl/pino-2w1-lozeczko-...579171200.html
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne
|
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi super prezent. , łóżeczko śliczne, fajnie ze barierki ma obrazu na później.
|
|
|
|
#420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zazdroszcze tak fajnej mamy, ja nie mogę liczyć na takie niespodzianki. Sama kupiłam juz używane rzeczy (choć w świetnym stanie) wózek, fotelik i łóżeczko na olx ![]() Przeprowadzamy sie do innego mieszkania za tydzien i chciałam już miec większe rzeczy żeby za nimi nie latać. I wybiorę się po resztę do Ikei
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

ale u mnie tak samo, w poniedziałek był normalny brzucho, a w piątek 2x wiekszy 

dzisiaj dzień lenia, nawet z łóżka jeszcze nie wstałam

no ale zapytałam o sposób składania i nie wypina się fajnie gondoli, trzeba podchodzić z dwóch stron i po kolei odpinać, nie da się na raz całości wypiąć