|
|
#1291 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6
Cytat:
Rozumiem Twój smutek z powodu wyjazdu siostry, ja mam to samo zawsze. Jutro siostra przyjeżdża na niecały tydzień, pewnie zleci jak jeden dzień i znów powrót ech... Cytat:
Cytat:
![]() Miałam takie same myśli, jak z gór wróciliśmy. Jednak na wyjazdach dzieci pięknie śpią. Może potrzebuje czasu żeby się przestawić.
"Są rzeczy na tym świecie zbyt piękne, aby podziwiać je samemu. Zbyt cudowne, aby się nimi nie dzielić z innymi" Nasz Filipek jest z nami od 19.04 Edytowane przez Hanka20 Czas edycji: 2015-08-23 o 10:39 |
|||
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynie co to mam problem z siadaniem małego, bo leżec nie, połsiedząco nie, tylko na kolanach siedziec ;/Tak w ogóle, z tż od jakiegoś czasu się nie dogaduję, tylko się kłócimy, nawet osobno śpimy. Nie wiem co się dzieje. oczywiście wina na mnie, bo to ja sie wkurzam, to ja wyzywam wszystko ja Mam już powoli dość. Ten jego wyjazd to chyba będzie jakas próba związku, czy zatęsknimy za sobą... Coraz gorzej czuje się w związku, a czasami czuję się jakbym nie była w żadnym zwiazku i miała tylko małego. Nie wiem czy to jakiś kryzys matczyny, że teraz tylko dziecko a facet wen, wkurza mnie wszystko co robi, nawet to, że talerz źle odłoży. A jak go nie ma w domu to jest super, bo nie kręci mi się nic pod nogami i mnie nie wkurza i nie muszę patrzeć na jego obijanie się... Eh... któraś też tak ma ? To jakiś kryzys Bo coś sobie przypominam, że chyba tż siostra tez tak miała i jej mąż strasznie sie żalił, że o wszystko się czepia i żyć sie z nią nie da
|
|
|
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem, boje sie myslec :P
---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
troche minelo, troche zostalo, alejest lepiej
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
Dospalismy do 9.30 a raczej synek dospal bo matka na necie siedziała a potem niewyspana :banghead:
Potem walnął wielkiego kupsona, ktory na szczęście został w pieluszce ![]() Jem śniadanko - owsianke z jabłkiem. A zaraz inka i sekacz a co!
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Patrzę na ten empik Ściągnę jeszcze zdjecia z tż tel i chyba wyśle aby mi wydrukowali. Pytanko: Czy jak chce kilka kopii tego samego zdjęcia to mogę jakoś to zaznaczyć, czy po prostu muszę mieć kilka tych samych zdjeć ? Dodatkowo dostałam 60% rabatu na pierwsze odbitki więc chyba strzelę jeszcze jakies duże foto
|
|
|
|
|
#1296 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie daj się stresowi, palenie nie rozwiąże problemów, a dojdą dwa dodatkowe - kasa (papierosy nie są za darmo) i zdrowie. na pewno przyjdzie do Was lepszy czas ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- VIOLKA, BLACK - udanych chrzcin!! My też dziś dospalismy do 9, co prawda z przerwami ale i tak super. Ja juz po owsiance z gruszka i bananem. Zaraz idę robić drugie śniadanie i wyciągam tzta z łóżka bo dalej śpi haha
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To mnie pocieszyłaś też, że nie jestem jedyna ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- W DDwakacje temat " Dlaczego tak często narzekamy" Coś dla nas
|
|
|
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie TZ tez wkurza bardziej, spinamy sie o pier.doly ciagle :/
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ceny będą się liczyć normalne a nie te z przeeceny, no ale i tak powinno wyjść o wiele taniej
|
|
|
|
|
#1300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm chcialam dzis malego oszukac i do butelki zamiast mleka dalam troche jablka z brzoskwinia... reakcja byla taka jak z lyzeczki. Chyba musze sie nastawic na to ze moje dziecko będzie wybredne :p maz z Michasiem juz na spacerze to ja sie teraz troche ogarne, wlosy umyc, girki ogolic a średnio mi sie chce. |
|
|
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj zamowilam malemu miseczke z przyssawka. Przygotowujemy sie do nowych pokarmow
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W poniedziałek szczepienie to pogadam z pediatra ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Jakie macie oballe, te z grzechotka czy bez? |
|
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
Gorzej jak dziecko skończy 6 m-cy i nadal nie jest gotowe. Trzeba próbować. To jest nowe dla dzieciaczków i musza sie do nowego przekonać.
Ja mam zwykła piłkę oball bez grzechotki Młody zrobił kupę i drugą - sam śluz ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Sunny - też właśnie siebie ogarniam. Jestem zdolowana moim wyglądem :/
|
#1305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja oballa mam z grzechotka, ale zupelnie innego niz wszyscy tu ![]() Cytat:
![]() Ciekawe co jest powodem.
|
|
#1306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I widzię, ze z dnia na dzien idzie mu lepiej troszeczkę i się oswaja. Na pierwszą marchewkę już będzie umiał jeść łyżeczką Ja pomimo fryzjera też jestem niezadowolona ;/ Farba mi spływa z włosów i mam straszne prześwity blondu i w ogóle włosy nie chcą mi się układać ;/ Synek sie chyba obraził nie dość, ze na cycka to i na mleko... z cycka possie 3 min i się rzuca, butli nawet w buzi nie chce. Albo tak mu się spodobało jedzenie łyżeczką albo nie wiem o co mu chodzi ;/ ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1307 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja dzis laskawie do 7:15 pospala i tylko 2 pobudki.jutro 19tydzien kończy,wiec daje jej na humory tylko jeszcze dzis ![]() Od jutra pasa wyciagnę! Dzis znow do siedzenia sie rwie maly diabel,na lezaco marudzi,lapy wyciaga zeby ja wziąć i potem na rekach brzuch do brzucha marudzi i sie wykreca .az TZ ja usadzil w krzeselku do karmienia na chwile. ale mu przeczytałam post Madzix i zlożył je spowrotem. Niezawsze, wspolczuje! Moja ostatnio godzine,1,5 ryczy wieczorami i m dosc,3 godz placzu nie pamietam.., wczoraj mojej po czopku przeszly placze. Temperature miala normalna.i zęby to tez chyba nie są,ale głowy nie dam Cytat:
---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
a TZ jadł II sniadanie :P moja od poczatku życia taką samą kupe robi- rzadką jak musztardę. i coraz rzadziej sie jej przygladam, a to niedobrze.Rosario, moj TZ tez mnie tak wkurzał tak ok 1-2 m-ca życia Hanii, jak on urlopie był i w domu siedzieliśmy, on sie raczej mnie czepiał wtedy, z nudów, ze zmęczenia płaczami Hanki. teraz tydzien jego urlopu przezylismy spoko, no ale polowe byliśmy na wsi, troche nad jeziora pojeździlismy. Mimo ze koncerty wieczorne Hanka urzadzla ostanio prawie codziennie. On sam dzis filozoficznie stwierdzil,ze jeszcze troche i ... sie przyzwyczai do placzów ![]() cos mnie nadgarstek prawy pobolewa, Hanka, Tobie przeszło? zrobiłam przegląd ciuszków Hanki takich wiekszych na 80-92, ktore podostawalismy i sporo ich,ale połowa chłopięcych. niektore bluzki takie unisex, ale niektorych to nawet ja, genderowa mamuska jej raczej nie ubiorę. Więc lecę do smyka jakies ślitaśne łaszki pokupować![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- kurka, wiem że sie powtarzam, ale smuka ma zaniżona rozmiarowke? Edytowane przez 71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 Czas edycji: 2015-08-23 o 12:40 |
|||
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Żeby? Skok? Maciuś anioł pokazuje rożki? ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Violka, Black - powodzenia! ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Majka- ale bym sekacza opierdzielila. A ja id wczoraj na owocach. Słodycze muszę odstawić bo jak nałóg ostatnio :/ ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Goczek- udanych zakupów
|
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I teraz sie zastanawiam z grzechotka czy bez... [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52509753] Dzis znow do siedzenia sie rwie maly diabel,na lezaco marudzi,lapy wyciaga zeby ja wziąć i potem na rekach brzuch do brzucha marudzi i sie wykreca .az TZ ja usadzil w krzeselku do karmienia na chwile. ale mu przeczytałam post Madzix i zlożył je spowrotem. [/QUOTE] Gdzies ma byc w gazecie kupon do smyka -20% Co do siadania to Michas też sie strasznie rwie. A jak mu nie wychodzi tak jak on chce to po chwili zaczyna się złościć
|
|
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1311 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja juz się przyzwyczailam, że z tż spędzamy większość dnia razem. On pracuje głównie w domu wiec wyjscia nie mialam :p a jak juz mnie wkurzy strasznie to po prostu sobie gdzies wychodze a jego zostawiam z malym. Jak na razie ten układ jest ok ![]() A i jeszcze się pochwale! Wygrałam w kumulacji totka, 4 mialam! Prawie 200 zł moje mam plan, że wydam je tylko na siebie ale będzie ciężko żeby malemu czegoś nie kupić
|
||
|
|
|
#1312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja u siebie nabiał podejrzewam i winogrona. Mlody zawsze ma kupy ze sluzem ale dziś był sam śluz ![]() Jakiego masz oballa? ![]() Cytat:
Rosi to że zaczęłas od kleiku nie oznacza ze diety nie rozszerzylas. Wszystko co poza kp to rozszerzenie diety. Równie dobrze dziecko może się uczyc jeść łyżeczka od marchewki ![]() Co się dzieje? Brzuszek, ząbki? My już po pierwszej marchewce ![]() Na początku zdziwiona mina, lekkie skrzywienie, wypluwanie ze ślina, język wypychany ale troszke zjadł. Myślę że 3 łyżeczki.
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2015-08-23 o 13:58 |
||
|
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1314 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Fajowo,że szama marchewke a łyżecki 3 zjadł takie plastikowe male jak z paczek Hippa?Ja młodej wode podawałam lyzeczką metalową siedze na str smyka, TZ podchodzico chwile, aptrzy na ciuszki, ceny i ile % przecenione i co chwile mowi - bierz bierz! z torbami nas puści |
|
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
Goczek - sekacz ze sklepu
![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52510549]a ten sluz to w kolorze kupy czy w przezroczysty? Fajowo,że szama marchewke a łyżecki 3 zjadł takie plastikowe male jak z paczek Hippa?Ja młodej wode podawałam lyzeczką metalową siedze na str smyka, TZ podchodzico chwile, aptrzy na ciuszki, ceny i ile % przecenione i co chwile mowi - bierz bierz! z torbami nas puści Takie małe łyżeczki, mam silikonowa canpol. Może i 2 byly ![]() Śluz taki żółtawy :/ ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Jaka tu cisza
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
jaki tu spokoj.. nananana.. nic sie nie dzieje.. nananana..
weekend
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak dziś Jaś? My pięknie dospaliśmy do 9.30 a potem byla drzemka 30 min. Niedawno usnal przy piersi uwaga! na 10 min Teraz w wózku położyłam, karuzelka gra, leżał spokojnie aż usnal
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
Hej 😚 My na spacerku, juz 2godz dreptam 😉
Nancy wow gratki 😁 Domima jak synek? 😚 Madzixx mądre rzeczy wkleilas 😃 niestety życie pisze scenariusze i czasem się nie da tak jakby się chciało bo tak jest dobrze 😉 dlatego muszę szybko ten wózek ogarnąć 🙏 Wpadł mi w oko jeszcze jeden wózek tylko już trochę droższy ale ma przekładane siedzisko https://www.mamasandpapas-polska.pl/...kol_black_jack znalazłam tańszy o 200zl, musze go obczaic jak będzie wart ceny i w miarę lekki to chyba to byłoby to...
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy gratki
chybil trafil czy swoje liczby? A mowilam ze zagram ale jakoś nie po drodze mi bylo. Majka super ze cos wcina. Moj sie smieje ze Michas bd robil jak on, szyneczke zje a kanapke przyklei maslem do sciany :p Chcielismy isc na spacer to sie rozpadalo i tak teraz kropi co chwile... :/ Maly spi, tz przegląda auta to ja po raz setny chyba obejrze harryego |
|
|
|
#1320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja zawsze na chybił trafił gram. Ale śmieszne jest to, że na tych samych liczbach co wczoraj to 4 dni temu trafilam 3 i 24 zł moje Teraz byla 4, hmmm co będzie dalej?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.

Nie okresla się takiemu malemu dziecku grupy krwi bo nie ma takiej potrzeby- tak powiedziała pani w diagnostyce.
Zobaczymy się znów dopiero po jej porodzie, pewnie koło roczku Artura
ona co 2 godz woła jeść i rzuca się wręcz na cycka
Bo coś sobie przypominam, że chyba tż siostra tez tak miała i jej mąż strasznie sie żalił, że o wszystko się czepia i żyć sie z nią nie da 
Ślubujemy: 21.10.2017