Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-23, 22:09   #3961
owieczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Tylko z katarkiem słyszałam że trzeba wiedzieć kiedy przestać i szybko dziecko uczyć wydmuchiwania nosa bo potem się zdarzają kilkulatki które nie potrafią wydmuchać i same sobie uruchamiają odkurzacz...
Stary 2015-08-23, 22:10   #3962
fatal21
Wtajemniczenie

Potrzebny umiar jak we wszystkim.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-23, 22:20   #3963
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

Zaczynam dziś 40 tc a tu ciszaaaa

Rozpakowane dziewczyny - jak będziecie miały czas i ochotę to wrzućcie na forum relacje z porodów, a ja wrzucę je na pierwszą stronę
O jaaaaa kiedy to zleciało
Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Dzisiaj kolejna dawka rozstępów do k nędzy... Jeszcze gdybym je dostała 2 miesiące temu to bym była mniej wkurzona. Ale 5 dni przed terminem??? To jest szczyt perfidii
Mnie też na brzuchu wylazly. Ciesz się ze teraz a nie po porodzie.

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Witam się niedzielnie. 40. tydzień przede mną, a objawów dokładnie zero. Jeszcze okropna noc za mną. Zasnęłam koło 4, bo mały się strasznie rozpychał i sprawiał mi ból. Obudziłam się nie dość że niewyspana, to jeszcze strasznie obolała Prawie chodzić nie mogę, boli jak leżę, boli jak siedzę. Pierwszy raz mnie złapała taka bezsilność, że nic tylko usiąść i płakać
Moje krocze dzisiaj tez daje popalić plus smyranie młodego w mojej bożenie.
Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Podobno najczęściej się pojawiają najwcześniej 2 tygodnie przed porodem, wiec żadna z nas nie jest jeszcze bezpieczna; )
I także po porodzie mogą się pojawić.
Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Tez mialam dzis pierogi ale ruskie a jagody to bym sobie pojadla ale nie moge bo mi gumki na zębach zabarwia

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Mniam mniam pierogi

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Mnie polozna na szkole rodzenia mowila zeby stawic sie wczesniej. Choc w przypadku mnie to na pewno bede za wczesnie Na szczescie mam jutro wizyte u gina to wypytam co i jak.
Tez mam jutro wizytę u ginekologa
Ciekawa jestem ile mój książę waży.
Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Jak na moja intuicję to ktoś zacznie rodzić dziś po zachodzie słońca albo dopiero jutro będzie nową dzidzial.ale słabe to przeczucie

Ty masz magik forumowy juz nie wróż
Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Zeby bylo smiesznie to na koniec ciazy zaczely mnie nawiedzac mega po sr ane sny.ja na serio boje sie o swoja psychike a chlop zatyka uszy i zaczyna se cos glosno nucic juz w momencie kiedy pytam sie go czy chce uslyszec CO MI SIE SNILO.
Dzis np.snilo mi sie ze kochalam sie z tz na metalowym lozku w srodku zimy NA SRODKU PERONU W TLUMIE LUDZI NA DWORCU GLOWNYM W TORUNIU a wszystko to komentowala...Dorota Wellman ubrana w kusa sukienke w kropki ktora pofdwiewal wiatr i bylo jej widac gola lysa pitrynke.XD
Mnie się śnił przedwczoraj mój poród. Masakra. ...
Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Wiecie co ale ja mam chęć na piwo! Boże nie lubię alko i wogole nie pije ale piwo tak ze dwa lyczki bym wypiła. To chyba moja pierwsza prawdziwa zachcianka w ciąży 😢 jeszcze miałam chęć na zupkę chińska i za chwilkę będę ją jadła. Nie lubię tych zupek a teraz zachcianka. . Haah
A za mną nic ciekawego nie chodzi

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
A ja dziś pierwszy raz od ok 4 miesięcy zjadłam trochę czipsów. Stwierdziłam, że zaraz rodzę i moje cukry się nie obrażą a tak mi się chciało i jest mi dobrze
Jedz jedz zaraz mała wychodzi
Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Ooo moje okreslenie tez sie z siebie nabijam ze przez ten bol krzyza chodze jak pingwin
Ale serio mam juz tego dosc ryczec mi sie chce, caly tydzien siedze na dupie bo nie da sie chodzić, dzis poczulam sie zdeczko lepiej po appapie to pojechalismy na kolacje i doooopa ledwo doczlapalam do knajpy a wracalam ze lzami w oczach maksara chyba se wozek sprawie!
Do tego mlody chyba kung fu ćwiczył w aucie.
Wasze maludy tez tak reaguja na jazde samochodem? W domu spokojny a tylko ruszymy autem to sie zaczyna taki kik boksing ze maks az mnie skreca.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Koala dopiero doczytalam padlam moj to jakntaknsiedze to mowi ze mi jeszcze fajki brakuje.
Mnie dzisiaj tak nogi napuchly ze masakra.
Tylko klapki były na mnie dobre.
Stary 2015-08-23, 22:20   #3964
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Znów pisałam i dupa :/ nie wysłało.

Owieczkaa
Też wiaderko mnie przekonuje do starszych dzieci.

A o katarku słyszałyscie? To do odkurzacza się podłącza.

Koleżanka dziś urodziła córeczkę. Miała termin na dzień przede mną.
Ja mam do noska aspirator marimer bo nie trzeba do niego kupować specjalnych filtrów tylko wystarczy wata czy waciki, jest dosyć łatwy w czyszczeniu (po przeczytaniu kilku recenzji wypada dużo lepiej niż frida). Katarek odpada bo mamy a właściwie teściowie głośny odkurzacz który jest dodatkowo trzymany w piwnicy a my urzędujemy na 1 piętrze i dość problematyczne było by go nosić tyle razy.
Stary 2015-08-23, 22:34   #3965
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
A miałam was pytać.... Jak chodzę za dużo to strasznie mnie szczypie w Bozenie a potem mam masakryczne parcie na pęcherz idę do wc a tam kropla... Aż się boję chodzić i leżę :/

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Też tak macie?
U mnie normalnie z sikaniem ale pewnie dzidziol ci uciska na pęcherz. Ew jak czujesz ze coś niectak z moczem to sprawdź czy to nie infejcja jakąś albo weź zurawit lub coś typu urosept
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 22:41   #3966
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Mnie pierwsze rozstępy wyszłe dwa tygodnie temu w niedziele, czy to coś znaczy?

U mnie jeszcze inaczej jest z ip - kobiety w ciąży od razu idą do gabinetu położnej, ona robi wstępny wywiad i dzwoni po gina z oddziału.

Trochę mnie pobolewa w dole brzucha, bo wzięłam TŻ w obroty
Kciuki za rozkręcenie akcji!

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Wiecie co ale ja mam chęć na piwo! Boże nie lubię alko i wogole nie pije ale piwo tak ze dwa lyczki bym wypiła. To chyba moja pierwsza prawdziwa zachcianka w ciąży 😢 jeszcze miałam chęć na zupkę chińska i za chwilkę będę ją jadła. Nie lubię tych zupek a teraz zachcianka. . Haah
Wczoraj szwagier zamówił w knajpie takie zimne piwo Normalnie myślałam, że mu wyrwę kufel z ręki Gdyby nie obecność dzieci przy stole to bym się poczęstowała 2-3 łyczkami, ale tak to nie chciałam ich demoralizować

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Aaa spoko. Ja w upaly probowalam spac tylko na majtach ale nie lubie byc naga. W jakiejkolwiek pizamie czuje sie w nocy przytulniej.
Ja też nie lubię spać zupełnie nago, teraz śpię w majtkach i koszulce na ramiączkach. No i Młoda do nas wpada często w nocy, więc też nie bardzo, chociaż jakoś się nie kryjemy specjalnie z mężem i czasem widuje nas nago jak np. któreś z nas idzie pod prysznic. Ale co innego jak nas zobaczy chwilę a co innego jak mamy tak spać i się przytulać do niej w nocy

Cytat:
A miałam was pytać.... Jak chodzę za dużo to strasznie mnie szczypie w Bozenie a potem mam masakryczne parcie na pęcherz idę do wc a tam kropla... Aż się boję chodzić i leżę :/

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Też tak macie?
Zdarza mi się czasem taki fałszywy alarm Migiem idę do toalety albo szukam jej gdzieś na mieście, a tu potem parę kropli wyduszam
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 22:45   #3967
fatal21
Wtajemniczenie

A ją ostatnio nie mogę obejść się bez ugryzienia lodu.muszę wrzucić kostki do napoju i je pogryzc.ciekawe czego to braki

Stary 2015-08-23, 22:48   #3968
grita
Rozeznanie

Tak sobie przeglądam naszą listę i widzę, że malena się dawno nie odzywała, ciekawe czy coś się dzieje czy jest zajęta po prostu.

Ale mi się Młody boleśnie rozpycha, tak ostro wierzga nogami jakby zaraz miał mi wyjść nie tą stroną co trzeba
Stary 2015-08-23, 23:09   #3969
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Merry - ja tez mam te pojemniki z ikei i tez ten z klapka przeznaczylam na 'bomby biologiczne'. Do tego zapachowe woreczki i juz. U nas tez codziennie albo i 2 razy dziennie sie smieci wyrzuca bo strasznie ich duzo z TZ produkujemy wiec bedzie na biezaco oprozniany.

A co do tesknoty za tym co w ciazy to u mnie watpliwa sprawa ze zatesknie. Pierwsze 4 miesiace byly dla mnie tragiczne. Na poczatku trzeciego trym odzylam ale na krotko. Teraz codziennie modle sie zeby to bylo dzis. Juz teraz niech mi odejda wody. I nie wazne czy SN czy cc. Czy bedzie trwalo 3 h czy 24 h. Byle juz bylo po wszystkim. Byle zniknal ten brzuch i bol krocza. Zeby juz mnie ta mala istotka nie napier....bolesnie po zebrach. Chyba cos ze mna nie tak
jak części śmierci są wynoszone to wystarczą zwykłe worki

I nie wiem czy będę tęsknić za ciążą jak odzyskam sprwane ciało. Bez ograniczeń i bólu.
Ale mimo wszystko ciąża, to wyjątkowy czas, szczególnie ta pierwsza. I na pewno będę wspominać.
A za kopniakami będę tęsknić, fakt mam to szczęście, że nie odczuwam ich boleśnie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Bianeczko, gratuluję Jagódki! Jest prześliczna

Oczarowana, a jak urodzisz, to dopiero się zacznie "doradzanie". Trochę to trwa, ale w końcu człowiek zaczyna to olewać

meryy82, kupiłam Linomag maść, czyli ten w zielonej tubce. U starszego syna też używałam tego i chwaliłam sobie

6 grudnia przychodzi Mikołaj, a 24 grudnia Dzieciątko

Ło, kawał kobietki
Nie zazdroszczę orzechu do zgryzienia z cc...
Też mam ten w zielonej tubce, ale nadal nie wiem jak go używać? Smaruje się przy każdej zmianie pieluchy.?

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Mery- dobrze kojarzę, że Ty masz mopsiczkę?? U nas to komicznie wyglądało bo ten królik jest wielkości naszego yorczka a on go ciągnął z taką pasją jakby go sam upolował
Dla takich psich maluchów to jak polowanie
Tak mam mopsiczke.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 23:25   #3970
petel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Ja tez sie rozgladal za tym wiaderkiem. Strasznie mnie ciekawilo. Duzo czytalam, ogladalam filmiki na yt. W Holandii strasznie popularne se te wiaderka. Ale ja sie jakos balam. Nigdy na wlasne oczy nie widziałam jak sie kapie w takim wiaferku, a to bedzie moje pierwsze dziecko wiec sie zdecydowałam na wanienke. Mam nadzieje ze sie podzielisz kiedys przeżyciami z kapili w tubie.

U mnie zas twarz to masakra jakas, a broda to wulkan na wulkanie. W poniedzialek mają mi przyjsc kosmetyki z La Roche. Czytalam ze dobre. Moze pomoga. A rozstępu jeszcze nie mam ani jednego. I nam nadzieję że tak zostanie.

W moim szpitalu odrazu udaje sie na ginekologie.

Ja mialam jedna zachcianke o 12 w nocy chcialo mi sie Pepsi.
Ja z lrp miałam dwa effaclary (różne), faktycznie są fajne.
I też mam zachcianki, na cole
petel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 23:36   #3971
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
jak części śmierci są wynoszone to wystarczą zwykłe worki

I nie wiem czy będę tęsknić za ciążą jak odzyskam sprwane ciało. Bez ograniczeń i bólu.
Ale mimo wszystko ciąża, to wyjątkowy czas, szczególnie ta pierwsza. I na pewno będę wspominać.
A za kopniakami będę tęsknić, fakt mam to szczęście, że nie odczuwam ich boleśnie

Też mam ten w zielonej tubce, ale nadal nie wiem jak go używać? Smaruje się przy każdej zmianie pieluchy.?

Dla takich psich maluchów to jak polowanie
Tak mam mopsiczke.
Też mam ten linomag, u córki się sprawdził, więc kupiłam i dla Młodego. Smarowałam różnie, ale raczej nie przy każdej zmianie pieluchy. Zawsze smarowałam na noc, a w ciągu dnia to jak mi się pupa wydawała podrażniona. Tż zazwyczaj przy każdej zmianie pieluchy, bo jemu to się zawsze wydawało, że coś się dzieje

I dla mnie ciąża też jest wyjątkowym czasem, mimo że czasem dolegliwości dają popalić, nie da się wyspać porządnie czy być tak sprawną jak bez brzuszka to wiem że będzie mi tego brakować.
Może przechodzę ciążę nieco lżej i raczej bezproblemowo, i z tego wynika, że będę tęsknić za brzuszkiem..
No i nie wiem czy się kiedyś zdecydujemy na 3 dziecko, więc tym bardziej mi smutno jak pomyślę, że być może już tych kopniaków nie poczuję i doceniam, że Młody jeszcze mnie ostro obkopuje...

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez petel Pokaż wiadomość
Ja z lrp miałam dwa effaclary (różne), faktycznie są fajne.
I też mam zachcianki, na cole
Och, ależ bym się teraz napiła coli.... Zgaga by mnie chyba wykończyła w nocy, ale i tak byłoby warto Gdyby nie fakt, że tż wstaje 5:30 do pracy to bym go chyba wysłała na stację benzynową
Stary 2015-08-23, 23:42   #3972
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Najlepiej zapytać i niech ta osoba sama powie, czego oczekuje...

No właśnie cham jakich mało. Ale już go potraktowałam bio oilem i jest coraz mniej widoczny.

Co do mamy to dopiero się rozkręci jak będziemy bliżej mieszkać, będę ją pewnie widzieć praktycznie codziennie.

Polecam po ciąży krem z kwasem na noc!!! Firmy bandi czy jakoś tak
Czyli bio oil działa wg ciebie?

Co do mamy to na pewno się cieszysz... Kurcze, ja to bym tak nie mogła i starała się nakreślić chociaż jakieś granice bo to zwariować można...

O kremie muszę poczytać.

Co do brzuszka i tęsknoty to sądzę że u mnie będzie tak samo jak np z podróżami. Pod koniec każdy jest zmęczony, ma już dość i chce wracać do domu i swojego łóżka nawet jeśli to wyprawa marzeń. A potem się wspomina z rozrzewnieniem jak się trochę zapomni o tych dolegliwościach i niewygodach
Stary 2015-08-23, 23:50   #3973
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Tak sobie przeglądam naszą listę i widzę, że malena się dawno nie odzywała, ciekawe czy coś się dzieje czy jest zajęta po prostu.

Ale mi się Młody boleśnie rozpycha, tak ostro wierzga nogami jakby zaraz miał mi wyjść nie tą stroną co trzeba
Jestem kochana, podczytuję, ale ostatnie dni były bardzo ciężkie i nie miałam po prostu sił i weny i w ogóle. Dzięki za troskę.
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 23:51   #3974
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Co do przeskakiwania czegoś pod kolanami to mi to przeskakuje juz pod dwoma na raz

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 00:02   #3975
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
A ją ostatnio nie mogę obejść się bez ugryzienia lodu.muszę wrzucić kostki do napoju i je pogryzc.ciekawe czego to braki

Lód to woda tylko przecież... To może po prostu chce Ci się czegoś zimnego i już...
Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Czyli bio oil działa wg ciebie?

Co do mamy to na pewno się cieszysz... Kurcze, ja to bym tak nie mogła i starała się nakreślić chociaż jakieś granice bo to zwariować można...

O kremie muszę poczytać.

Co do brzuszka i tęsknoty to sądzę że u mnie będzie tak samo jak np z podróżami. Pod koniec każdy jest zmęczony, ma już dość i chce wracać do domu i swojego łóżka nawet jeśli to wyprawa marzeń. A potem się wspomina z rozrzewnieniem jak się trochę zapomni o tych dolegliwościach i niewygodach
Tak, już go kiedyś używałam i pomagał i teraz też pomaga, bo nie jest już ten rozstęp taki widoczny. Także spora szansa, że całkiem nie będzie go widać za jakiś czas (tylko uwaga - mało wydajny jak stosuję go na całe nogi, brzuch i tyłek).
Ja te granice już lata nakreślam i się nie da bo można tak gadać do ściany. A ciekawostka- moja mama mi kazała obiecać, że się wstrzymamy z tż z seksem do ślubu, bo inaczej nam nie pozwoli razem mieszkać. To jest dopiero pomysł niezły, co?...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 00:19   #3976
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Dziewczyny a jak np zacznie się u mnie akcja hi hi i pojadę do szpitala ze skurcz ami co 5 min i pokaże usg z wagą dziecka to myślicie że w szpitalu zrobią mi usg żeby zobaczyć czy faktycznie ta waga jest taka ? I czy jak ja bd miała takie skurcze to wtedy też mogą zrobić cesarke ?

wymianki
Stary 2015-08-24, 00:41   #3977
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Ja tez sie rozgladal za tym wiaderkiem. Strasznie mnie ciekawilo. Duzo czytalam, ogladalam filmiki na yt. W Holandii strasznie popularne se te wiaderka. Ale ja sie jakos balam. Nigdy na wlasne oczy nie widziałam jak sie kapie w takim wiaferku, a to bedzie moje pierwsze dziecko wiec sie zdecydowałam na wanienke. Mam nadzieje ze sie podzielisz kiedys przeżyciami z kapili w tubie.

U mnie zas twarz to masakra jakas, a broda to wulkan na wulkanie. W poniedzialek mają mi przyjsc kosmetyki z La Roche. Czytalam ze dobre. Moze pomoga. A rozstępu jeszcze nie mam ani jednego. I nam nadzieję że tak zostanie.

W moim szpitalu odrazu udaje sie na ginekologie.

Ja mialam jedna zachcianke o 12 w nocy chcialo mi sie Pepsi.

Ja jestem milosniczka serii effaclar (bo pewnie o nia chodzi) i u mnie najlepiej sie sprawdza ich najmlodsze dziecko - duo plus - cera bez skazy
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 00:43   #3978
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak np zacznie się u mnie akcja hi hi i pojadę do szpitala ze skurcz ami co 5 min i pokaże usg z wagą dziecka to myślicie że w szpitalu zrobią mi usg żeby zobaczyć czy faktycznie ta waga jest taka ? I czy jak ja bd miała takie skurcze to wtedy też mogą zrobić cesarke ?
Przeciez tak czy siak przed porodem bedzie robione usg w 99% przypadkow tak robia no chyba ze juz przyjedziesz z glowka miedzy nogami to moga wolec nie marnowac czasu :P Jesli ocenia, ze jest za duza na SN to zaleca cc i po robocie. A cc moga robic w kazdej chwili. Bez znaczenia jakie skurcze.
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 00:44   #3979
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Aha to po co jest to usg po 36 tyg ? Myślałam że to już wlasnie jest to ostatnie

wymianki
Stary 2015-08-24, 00:50   #3980
agu23gda
Wtajemniczenie

Wydaje mi sie, ze tak jak inne usg np prenatalne, aby ocenic stan dziecka. Jego prawidlowy rozwoj itd. Ale np moze zdarzyc sie tak ze na tym ostatnim prenatalnym dziecko nadal jest ulozone posladkowo. A do porodu jeszcze troche zostalo. Wiec moze sie.obrocic glowkowo. Moze przytyc jeszcze te 4 tyg. Albo moze byc jakos zle owiniete pepowina. To usg przed porodem jest chyba bardziej dla.lekarzy i poloznych zeby woedziec czego sie spodziewac. Przypuszczam ze kwestie techniczne

Edytowane przez agu23gda
Czas edycji: 2015-08-24 o 00:51
Stary 2015-08-24, 00:52   #3981
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Spakowalam jedno ubranko 62

wymianki
Stary 2015-08-24, 00:53   #3982
agu23gda
Wtajemniczenie

Ja np jutro ide i jutro bedzie u mnie 37t4d i usg zrobi. A potem ide do niej co tydzien poki nie urodze na kontrole z usg.

Ale nie martw sie. Na pewno sprawdza ile Twoja niunia wazy i jak jej wybije 5 kg to nie beda cie cisnac na SN
Stary 2015-08-24, 00:58   #3983
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Wydaje mi sie, ze tak jak inne usg np prenatalne, aby ocenic stan dziecka. Jego prawidlowy rozwoj itd. Ale np moze zdarzyc sie tak ze na tym ostatnim prenatalnym dziecko nadal jest ulozone posladkowo. A do porodu jeszcze troche zostalo. Wiec moze sie.obrocic glowkowo. Moze przytyc jeszcze te 4 tyg. Albo moze byc jakos zle owiniete pepowina. To usg przed porodem jest chyba bardziej dla.lekarzy i poloznych zeby woedziec czego sie spodziewac. Przypuszczam ze kwestie techniczne
Kapuje.
Dziwne ze mój prowadzoncy lekarz nie dał mi na nie skierowania. Naprawdę dziwi mnie to.

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ----------

Cytat:
Ja np jutro ide i jutro bedzie u mnie 37t4d i usg zrobi. A potem ide do niej co tydzien poki nie urodze na kontrole z usg.

Ale nie martw sie. Na pewno sprawdza ile Twoja niunia wazy i jak jej wybije 5 kg to nie beda cie cisnac na SN
No 5 kilo to chyba bym się sama rozprula gdyby kazali rodzic normalnie. Takie 4 kilo chciała bym spróbować ale ponad trochę się boję

wymianki
Stary 2015-08-24, 01:03   #3984
agu23gda
Wtajemniczenie

Wydaje mi sie, ze nie potrzeba w tej sytuacji skierowania bo sami Cie pokieruja na cc jesli uznaja ze mala jest za duza. Tym bardziej, ze to pierwsza ciaza. Moja bratowa urodzila SN drugiego syna z waga 4600 i mowi ze ten porod byl bajka w porownaniu do pierwszego syna ktory wazyl zaledwie 3500. Ale moja kolezanka miala po przyjezdzie na porodowke urodzic dziecko 4400 i sami ja dali na cesarke. Duza waga dziecka podobno sama w sobie nie jest wskazaniem do cc ale to zalezy pewnie od szpitala.
Stary 2015-08-24, 01:25   #3985
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Najgorszy poród z możliwych to jest próbować SN do końca a jednak pod koniec kończy się cc. Moim zdaniem to tortury.

Idę spać . Głowa dziś cały dzień. Mnie boli. Wiec mam nadzieje ze dzisiejszej nocy się nie zacznie wolała bym bez bólu głowy .

wymianki
Stary 2015-08-24, 06:19   #3986
oczarowana
Zadomowienie

Raz,dwa,trzy słonko zza chmurek wychodzi,co oznacza,że żadna z nas dziś nie urodzi.Czary mary na dwa kije,któraś w tym tygodniu dzieciatko powije;-)

Kurna,jakie nudy. Wstałam,odpaliłam net w szajsfonie w nadzieji,ze se poczytam opisy porodów albo że ciśnienie i adrenalina mí skocza bo sie dowiem,ze u ktorejs zaczela sie akcja niczym z premierowego odcinka Mody na sukces a tu doopa.
Nudy.
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 07:01   #3987
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Oczarowana
Nie ma tak dobrze :p dziś cisza w eterze.

Wy za ciążą tęsknić będziecie? Ja nie... Tyle nerwów ile mnie to kosztuje i to chodzenie po lekarzach, branie leków itd. Szybko na drugie się nie zdecyduje... To nie jest dobry czas dla mnie.
Stary 2015-08-24, 07:10   #3988
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Dzień dobry. Mąż pojechał do pracy a mnie się spać nie chce. Szlag by to wziął. Kiedy mogę po spać to nie śpię.
Cytat:
Oczarowana
Nie ma tak dobrze dziś cisza w eterze.

Wy za ciążą tęsknić będziecie? Ja nie... Tyle nerwów ile mnie to kosztuje i to chodzenie po lekarzach, branie leków itd. Szybko na drugie się nie zdecyduje... To nie jest dobry czas dla mnie.
Hmmm czy będę tęsknić to się okaże jakie dziecko mi się urodzi. Czy będzie grzeczniutkie jak aniołek czy od razu będzie diabełek heh
Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Raz,dwa,trzy słonko zza chmurek wychodzi,co oznacza,że żadna z nas dziś nie urodzi.Czary mary na dwa kije,któraś w tym tygodniu dzieciatko powije;-)

Kurna,jakie nudy. Wstałam,odpaliłam net w szajsfonie w nadzieji,ze se poczytam opisy porodów albo że ciśnienie i adrenalina mí skocza bo sie dowiem,ze u ktorejs zaczela sie akcja niczym z premierowego odcinka Mody na sukces a tu doopa.
Nudy.
Ty już tak nie czaruj, bo noc długa i mogło się coś wydarzyć
Stary 2015-08-24, 07:29   #3989
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Lód to woda tylko przecież... To może po prostu chce Ci się czegoś zimnego i już...

Tak, już go kiedyś używałam i pomagał i teraz też pomaga, bo nie jest już ten rozstęp taki widoczny. Także spora szansa, że całkiem nie będzie go widać za jakiś czas (tylko uwaga - mało wydajny jak stosuję go na całe nogi, brzuch i tyłek).
Ja te granice już lata nakreślam i się nie da bo można tak gadać do ściany. A ciekawostka- moja mama mi kazała obiecać, że się wstrzymamy z tż z seksem do ślubu, bo inaczej nam nie pozwoli razem mieszkać. To jest dopiero pomysł niezły, co?...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Przynajmniej jest konsekwentna, jak się wtrącać to pod kołdrę także...

Cytat:
Wszystko zależy od oceny konkretnego lekarza.
Cc można zrobić w każdym momencie.
Cytat:
Aha to po co jest to usg po 36 tyg ? Myślałam że to już wlasnie jest to ostatnie
Głównie po to żeby ocenić czy dziecko się dobrze czuje w brzuchu, czy łożysko działa jak powinno i czy dajesz radę wystarczająco natlenić i nakarmić malucha.

Mój mąż też poszedł do pracy a mi się nie chce spać... Ale się jeszcze zmuszę bo dzień będzie za długi.
O 17 mam wizytę u gina, może jakieś decyzje zapadną...
Stary 2015-08-24, 07:35   #3990
czarownica_tea
Zakorzenienie

Dobry

noc przespana bez żadnych urozmaiceń, plan na dziś dopakować na 100% torbę (muszę wsadzić 2 książkę bo jak będę leżeć i czekać na tą indukcję to umrę z nudów), spotkanie z mamą i koleżanką a jutro rodzimy . Nie chciała Glizda wyleźć jak miała możliwość to będziemy wykurzać

Byłam wczoraj z TŻ na "ostatnim" samotnym spacerze, wieczorem po parku (w którym byliśmy na pierwszej randce), było super, nastrojowo

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości