|
|
#1111 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
Cytat:
Wtedy akurat miałam mega intensywny okres i 2 dni z rzędu non stop na nogach. Wszystko było ok. Moja Babeczka mówi, że jak najbardziej teraz możemy czuć takie ukłucia.Cytat:
Cytat:
![]() Mi babka prawie cały czas mierzy szyjkę "palcami", ale może dlatego, że ma właśnie krótką - taka moja uroda. Z drugiej strony, jak byłam u innej babeczki po skierowanie na badania i akurat wyjeżdżałam na weekend, to poprosiłam żeby mi sprawdziła szyjkę. Powiedziała że jest zamknięta ale krótka ( badanie też wykonane palcami ) - Jako że mnie badała pierwszy raz nie miała porównania i nie wiedziała, czy ja tak po prostu mam, czy się znacznie skróciła - ja wiedziałam. Więc do dokładnego super pomiaru może i potrzebne jest USG dograżynowe, ale jak prowadzi Cię jeden lekarz, to ma porównanie i potrafi wyczuć jakiej długości jest szyjka z doświadczenia, więc mała nie stresuj się, że Ci nie robi USG bo on na pewno wie ile ma Twoja szyjka Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-08-24 o 08:38 |
|||
|
|
|
#1112 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1113 | ||
|
Zadomowienie
|
Hello
nie pamiętam kiedy pospałam do 8 , ale to dzięki Tżowi bo wziął się za składanie komody wczoraj o 21.30 , dostał ochrzan i przyszedł do łóżka, więc zostały mu tylko szuflady do poskładania i dykte z tyłu przybić i niech się gadzina wietrzy bo chce w tym tyg.pranie porobićA tak na marginesie zmieniła się znów opcja imienia z Lenki zrobiła się Milenka ale do końca jeszcze troche![]() Cytat:
![]() Cytat:
Życzę Wam samych słonecznych dni , mało nerwów , stresów, kłótni a dużo miłości i wspaniałej rodzinki :spingwin ek:
|
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje
|
|
#1115 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogladalam kossakowskiego i szczerze to dupa nic spacjalnego:P oczywiscie Tz cwaniak ze on by dal rade
|
#1116 | ||
|
wkręcona :)
|
Pospałam do wpół 9
Mogłabym dłuużej, ale wole wstać żeby wieczorem nie mieć problemu z zaśnięciem![]() Cytat:
ale fakt, ja też byłabym bardziej zestresowana braniem kredytu na tyle lat niż ślubem![]() My mieliśmy iść na wesele : 12 września, 19 września i 24 październik z tego wszystkiego idziemy tylko 19 września![]() Cytat:
|
|
#1117 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1118 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)można oczywiscie po prosic w zielarskim wszystkie firmy by sobie pomacać i zobaczyć różnicę gatunku..u mnie w sklepie były 3 różne i herbapol wygrał czystością wizualną i dotykową ..a w domu i zapachowo-smakową ![]() Amelio177 wiesz..że nie jesteś pierwszą przyszłą mamą która pyta mnie o to ![]() tak ..szczerze i poważnie myślę o tym by zostać doulą..chciałabym pomagać i wspierać rodzące mamy...tylko w tej sytuacji ..gdzie mam małe dzieci i sama planuje jeszcze urodzić to trochę może mi przeszkadzać ![]() może jak dzieci już szkolną edukację zaczną ....... Cytat:
byłam bardzo młoda ..chuda ..bez bioder ..no zero kobiecości ![]() Kris był dość sporym chłopcem (dziś zresztą też jest wieeeelki..2m Ja byłam w ciązy w czasach gdzie tylko mama czy babcia coś "strasznego"czasem powiedziały ..ech no żadna pociecha ani super wiedza..same rozumiecie..mimo wszystko kiedy nadszedł ten dzień ..nagle poczułam spokój.. dokładnie wiedziałam że zaczyna się "moja bajka" w której urodzę swojego pierworodnego (czując tylko wtedy że syna bo żadne usg wtedy nie istniało do podglądu płci)... zaczeło się o 19 a urodziłam o 7;35 ..do szpitala pojechałam dopiero o 5;50..całą noc relaksowałam się i kołysałam ciałem głaskając brzuch i ciągle mysląc że bedzie wszystko dobrze...byłam sama..chciałam być sama (natura się odzywała..a ja nie miałam o tym pojęcia ..świadomości ) mąż spał i tak miało być...kiedy już ból się nasilał trzeba było obudzic tż by dotrzeć bezpiecznie do szpitala..no i wiadomo ..młodziutka ..wystraszona ..i jeszcze te połozne z epoki sprzed epok zwykłe łozko ..prehistoryczne podejscie.. wierz mi to był tylko problem ..komfort rodzącej jest bardzo istotny w całym tym transie..warunki i spokój przede wszystkim..żadnych zakłóceń podczas tego stanu... pierwszy poród był siłowy..bo nieznany .. ale parte bóle pamiętam do dziś były przyjemnym zakończeniem całego porodu..były perfekcyjnie oddzielone odczuciami od bóli rozwierających szyjkę...w efekcie krzyczałam tylko po to bo czułam że młody już kończy wyprawę przez kanał rodny i zakończy się ten cały PORÓD ![]() druga sprawa Mała..każdy poród inaczej odczułam..inaczej pamiętam..inaczej się toczył..więc nigdy tak naprawdę nie wiemy co nas czeka..należy jednak pamiętać że tylko spokój nasz..spokój ..uspokoi nasze dziecko ..które dużo bardziej boi się od nas.. a w spokoju łatwiej kontrolować ból i jest się jak na super haju przez wyzwolenie wszystkich tych hormonów podczas porodu ..by nas ogłupić..rozluźnić na maxa... panika i strach tylko zakłoca ten proces..wiec kochane moje macie czas na przyswojenie myśli i nauczenie sie opanowania pełen luzik kobitki..wszystko co związane z ciążą i porodem ..mija..kończy się..dacie radę bo musicie..nie macie wyjścia..urodzić trzeba i już ![]() Mała bóle krzyżowe..miesiączkowe mogą w ogole przy porodzie nie wystąpić..też miałam okropne bóle menstruacyjne a rodziłam z bólami tylko brzucha..nie miałam bóli krzyżowych Cytat:
Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2015-08-24 o 09:30 |
|||
|
|
|
#1119 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Witam się po kolejnej nieprzespanej nocy...zbliżam się do krytycznego momentu, kiedy będę miała ciąży serdecznie dość.
Z racji małżonka w domu wiadomo, nie mam czasu nadrabiać, nie mam czasu się nawet grupą na fb zainteresować, ale jestem, żyję, od soboty będę się udzielać regularnie Gratulacje i wszystkiego najlepszego
|
|
#1120 | |
|
|
Cytat:
|
|
#1121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy może jedźcie gdzieś razem, na lody, na kolację, do kina.. zapomnieć o problemach Cytat:
![]() czekam na wiadomość od Ciebie , bo chcemy Cię zobaczyć w końcu
|
||
|
|
|
#1122 |
|
Rozeznanie
|
Ewelina gratuluje
dużo miłości i cierpliwosci do m he he zdrówka **Ada32 Tak pięknie piszesz aż chce się rodzic:p poród coraz bliżej i strach coraz większy... |
|
|
|
#1123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Żeby to się tak dało. Niestety w naszej akualnej sytuacji jest to niemożliwe..
Cytat:
A potem śniło mi się, że urodziłam moją śliczną kruszynkę Była cudowna i miała takie ciemne włoski..![]() Dziekuje Oby było już tylko dobrze ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
Dziś wróci wieczorem, a jeszcze reklamację musimy na skrobać..poza tym dziś raczej by to nie wyszło właśnie z racji zdenerwowania..
|
|
#1124 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Szału do oglądania nie ma, zaraz podeślę namiary, ale tak jak mówię, ogarniania tematu można się spodziewać ode mnie dopiero w weekend, teraz jedną ręką piszę, drugą odkurzam ![]() Cytat:
więc przyjęłam że jednak cud się stał i piękność jest nasza a potem zaczęłam rozkminiać jak ją wsadzić z powrotem do brzucha, bo przecież to jeszcze za wcześnie Z tego niewyspania mózg już nie wyrabia
|
|
|
#1125 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejo! A ja dzisiaj wizytuje, juuuupi! Na 15 idę.
Cytat:
Nie wiem czemu mi umknęło ze też już masz 3 dzieci. Średni syn już w przedszkolu a najmłodszy? Super opowiadasz o tym porodzie. Taka się spokojna czułam czytając ![]() Wydaje mi się ze jak rodziłam to też byłam spokojna i opanowana, każdy skurcz jakoś tak w sobie przeżywałam, niestety nie miałam takiego szczęścia i zanikły mi skurcze, partych nie miałam wcale pomimo pełnego rozwarcia więc nawet nie wiem jak to jest. Wszyscy mi mówili że przyjdą parte i sama będę wiedziała co, jak, kiedy, natura wie najlepiej przecież. Skończyło się parciem na siłę, bez skurczu i vacuum bo tętno syna spadało ;( i nikomu tego nie życzę. Pomimo wszystko cieszę się że skończyło się szczęśliwie, a moim największym aktualnie marzeniem jest aby poród zaczął się naturalnie i taki też miał przebieg . teraz chyba nawet nie zgodziła bym się na indukcję chociaż byłam już 12 dni po terminie Cytat:
dobre!Cytat:
Cytat:
Mimo wszystko wszystkiego najlepszego i cudownego dnia!
|
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
budzę się obolała..
|
|
|
|
|
#1127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam za 3 tyg wesele
Na szcescie udało mi się przerobić kiecke, która tak w ogóle kupiłam z myśla o tym weselu, ale jeszcze przed ciążą
|
#1129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe czy mloda bedzie jeszcze w brzuchu czy juz na raczkach ![]() a mi chyba sie brzuch obnizyl
|
|
|
|
|
#1130 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
Daisy, dobrze że Cię widzę
![]() otóż zgłaszam się po skończonym praniu i prasowaniu m.in. pościeli. Prałam w 30 stopniach, z podwójnym płukaniem. Poszewki prasowałam z parą , resztę bez. Jest ok, nic się nie zbiło, sówki piękne jak były tylko strasznie ciężko się te poszewki prasowało żeby gładko było , taka bawełna chyba :P
|
|
|
|
#1132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Mała ja nie mam bolesnych miesiączek a cały poród przebiegał z bólami krzyżowymi i dziękuje bogu za obecność męża który na każde moje kiwnięcie palcem mocno masował mi plecy. Ja bym umarła bez niego. Także nie ma reguły
|
|
#1133 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Chociaż fizyczność też już mnie drażni, puchnę, kręgosłup siada, kolana siadają, ech... Mój jest cały czas nisko, ciekawe czy się zorientuję jak się obniży
|
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1135 |
|
Wtajemniczenie
|
Malinka wysłałam Ci priv apropo grupy na fb
|
|
#1136 |
|
Wtajemniczenie
|
Ktosiula. Tak..dokladnie 1lyzeczke wsypać do szklanki i zalać wrzątkiem do połowy szklaneczki..parzyc półtorej minuty..(dorośli parzą okolo 6minut..uwalniajac niektóre substancje..)..tak..rano i wieczorem taka porcyjkę umilajac picie łyżeczką miodu lub soku malinowego..smacznego i na zdrowie...😘
Ktosiula moje dzieci nie chodzą do przedszkola niestety...probowalam zapisać Wiko ale z racji tego ze jestem mamą niepracującą i z Gabryniem w domu nie ma szans ..Chociaż lubię to!....jestem pospolitą kurką domową..ogarniam ponad 120m chatki i ogrodu 5razy tyle..(okolice Warszawy)..ma czterech facetów w chatce ..dwa psy ..jeden w domu drugi wielki na posesji..tez chłopaki...no i kotkę od 10 miesięcy 😏 chociaż jedna żeńska sojuszniczka w domku he he.. |
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1138 | ||
|
|
Cytat:
Pochwal się jaką kupiłaś? Cytat:
Szukam cytrynowego i takiego koralowego kocyka... ewentualnie może być minky... czy któraś coś gdzieś widziała?
|
|
#1139 |
|
Wtajemniczenie
|
ja juz nie wiem czy nie zaczelam sobie wkreceac :/ chyba zaczynam lapac stresa przed porodem
|
|
|
|
#1140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciąża się zaczyna, jest i się kończy, ot taki okres w życiu, piękny okres pomimo wielu niedogodności! Aż mi żal że już raczej w ciąży nie będę i teraz próbuje się nacieszyć każdą chwilą, każdym ruchem maleńkiej choćby była 3 w nocy a ja od 2 godzin kręce się bo spać nie idzie.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.

Wtedy akurat miałam mega intensywny okres i 2 dni z rzędu non stop na nogach. Wszystko było ok. Moja Babeczka mówi, że jak najbardziej teraz możemy czuć takie ukłucia.
, ale to dzięki Tżowi bo wziął się za składanie komody wczoraj o 21.30
, dostał ochrzan i przyszedł do łóżka, więc zostały mu tylko szuflady do poskładania i dykte z tyłu przybić i niech się gadzina wietrzy bo chce w tym tyg.pranie porobić
ale do końca jeszcze troche
:spingwin ek:
wkoncu mamy tez mapke do celow projektowych , wiec teraz tylko naniesc i mozna