|
|
#2431 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe cz.5
Cytat:
polecam zwlaszcza ten zestaw cwiczen : https://www.youtube.com/watch?v=utIN...I_JsIPkFRBw5c9 dla mnie jest naprawde super i czuje poprawe |
|
|
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5
Limonka robisz całe pół godziny? Czy wybierasz sobie ćwiczenia? Ile razy już cwiczylas?
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
HALWAYA jakie fajne
a ta owieczka super, mi się bardzo podobaKALWINKA dobrze że ta rura teraz wyszła a nie po wszystkim Dziewczyny czy wy robiłyście albo będziecie robić badania 3D? U nas badanie 220zł a film 59 lub 99 zł i nie wiem czy to standardowa cena?
|
#2434 | ||
|
Zadomowienie
|
Gryzelda ale straszny sen!
fajne meble... siostrzenica ma w podobnym stylu i dobrze to wygląda tylko teraz na frontach szafek jest jeszcze milion naklejek I super te zabawki dla maluszka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2435 |
|
Wtajemniczenie
|
Sylwuska wpisz an allegro lamaze
Rudaska ja miałam robić 3d ale odpuszczam wolę zrobić dwa normalne usg bo w uk już miałam wszystkie obowiązkowe niż inwestować w 3d.
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj TŻ miał ze mnie polewkę bo najpierw spałam z rękami wyprostowanymi nad głową a potem wzięłam się pod boki jak krakowianka W Douglasie chyba są bo nasz kiero nieraz dostawał od dziewczyn jakieś zniżki ale nie wiem czy to były zniżki pracownicze
|
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
Adka dzięki, jednak nowe za drogie, szkoda mi kasy
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
Adka, a te muszle św Jakuba nie są jadalne? No mi się kojarzą z jakimś Masterchefem
|
|
#2440 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo ma używane tylko piore . Ale na rączki i stópki nie mam jeszcze nic ale mam czas upoluję się Czy któraś z was ogarnęła jeszcze niemoc poniedziałku? Jedyne co mnie pociesza to fakt że za 16 dni będę już jechać na Corfu ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
Przegrzebki Y zwał jak zwał to w środku - mięso - wyciągają a same muszle trafiają na takie małe cmentarzysko pokaże wam potem foty ! bo teraz trzeba się do pracy zebrac. ... ( Zreszta podobno są bardzo ooo dobre.
|
|
#2441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja bym wybrała te ciemne Bo dodatkami i kolorem ścian można zdziałać cuda Poza tym meble bardzo fajne ![]() Dzień dobry! Witam się z Wami już z domu Szczęśliwie dotarliśmy na miejsce.Pogoda nam się udała, ja jestem wykończona urlopem. Mam straszne zakwasy- szczególnie łydki. No i za dużo chodzenia dla mnie :/ I tak chodziłam żółwim tempem, ale jednak... W sobotę już miałam napięty brzuch, wczoraj już znów boleśnie się stawiał. Także nie dałabym rady dłużej. Muszę teraz trochę odpocząć ze względu na brzuch. No i nie wysypialiśmy się tam :/ Poza tym było fajnie, spędziliśmy z mężem wspólnie czas, a to dla nas ważne ![]() Inka rozszalałą się na całego w brzuszku i nie przeszkadza jej nawet, że mąż dotyka Jednego wieczora skopała go na całego ![]() Za chwilkę zrobię zdjęcie tego co jej kupiliśmy Niedużo tego.Poza tym teraz muszę się wziąć za wyprawkę na całego już. Wybaczcie, ale nie nadrabiam tego co pisałyście. Zaglądałam tylko żeby wyszukać info z wizyt i wiem, że wszystko ok ![]() Większość tego co kupiłyście maluszkom też widziałam- piękne rzeczy!
|
|
#2442 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po. Oczywiście był problem z pobraniem krwi.. musiała nabrać 3 fiolki (glukoza, żelazo i przeciwciała), a po długiej walce ze znalezieniem żyły krew kapała jak krew z nosa.. także napełniła jedną, a do 2 pozostalych zawołała inną kobietę.. i tamta też miała problem.. także siedziałam tam tyle, że przepadła moja kolejka do gina, musiałam dłużej czekać. Ehhh.. zawsze to samo!
Poza tym przytyłam dokladnie 9,7 kg, ciśnienie niziutkie (90/60), z macica wszystko super, mogę jechać spokojnie do Polski. Widziałam pupkę i serduszko i mój berbeć jest malutki -700g. Z jednej strony dobrze, bo może nie będzie duży przy porodzie, z drugiej strony aplikacje pokazują, że norma to 800-900g. Ale nie martwię się:p Następna wizyta za 4 tygodnie, to mu się lepiej przyjrze
|
|
|
|
#2443 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do snów to ja się najdałam na wieczór żelek i miałam koszmary całą noc i się darłam strasznie
![]() A co do wielkości maluszków, to też słyszałam, że dziewczynki rodzą się większe, ale np.Inka wymiarami od początku ciąży jest w dolnej granicy normy, więc może się malutka urodzić. ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() Normami się nie przejmuj. Moja ostatnio obwód brzuszka też miała lekko poniżej normy. A na początku to w ogóle była poniżej normy wielkością... Ważne, że maleństwo zdrowe ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Co do wagi to u mnie na plusie już 4,2 kg
|
|
#2444 |
|
Zadomowienie
|
Aha.. i tak jak wskazują ruchy poniżej pępka-ulozenie pośladkowe
na szczęście ma jeszcze czas na fikołka!
|
|
|
|
#2445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawni Cie nie było, cieszę się, ze urlop udany, a teraz jak po każdym urlopie trzeba wypocząć ![]() może,w domu uda się posypać, chociaż doszliśmy wszystkie do wniosku, ze to co raz bardziej trudne ;/Moja Lila wczoraj w,nocy tak szalała, ze zasnąć nie mogłam, bo co chwilę kopala :Love: Pokazuj, Pokazuj ![]() Cytat:
a waga sie nie przejmuj, jeszcze ma czas, żeby przytyć ![]() ja z kolei bałam się, ze moja za duza jest, a okazało się, ze to optymalna waga ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2446 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry w 24t.
pozdrowienia z diagnostyki, czekam na pobranie po glukozie. Cytrynowa do przeżycia ale jestem wściekle głodna ... jutro wizyta i zobaczymy co u Halinki 24/40 |
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
ANIQA fajnie że urlop się udał
DOLINKA najgorsze badania już za tobą. Super że dzidzia zdrowa, a wagą się nie przejmuj. A jeszcze co do 3D czy 24 tc to dobry czas na takie badanie czy lepiej poczekać? Zastanawiam się bo teraz Igora ładnie widać a później może już nie być tak ładnie ustawiony. Z drugiej strony lekarka mówiła że najładniejsze buzie dzieci mają ok 28 tc. Sama nie wiem, tż bardzo zależy...
|
#2448 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mimo wszystko na własnym łóżku i poduszce lepiej się spało ![]() Cytat:
Dobrze, że dałaś radę. Jedź teraz na porządne śniadanie ![]() I daj znać jutro po wizycie! Będziemy trzymać kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Body i sukieneczkę kupiliśmy w rozmiarze 74 bo liczę, że w lecie już taki będzie nosiła. Jeśli nie to na szczęście jesień od kilku lat też jest gorąca ![]() Buciki do roczku, więc na chłodną jesień/zimę będą jak znalazł. No i owieczka do przytulania ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
Więc może lekarka dobrze mówi My nie planujemy robić USG 3d, bo dużo kosztuje, a na USG 2d gin zobaczy wszystko co trzeba
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
ANIQA jakie cudne te sukieneczki, buciki
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
A w Diagnostyce trzeba mieć swoją glukozę? Czy u nich się dostaje?
|
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Dziewczyny powiedzcie mi od kiedy dziecko zaczyna spać na normalnej pudusi?
|
#2452 |
|
Raczkowanie
|
jestem po 4 kłuciu a teraz wielka jagodzianka
![]() niestety mam zrosty na żyłach, będzie problem w szpitalu :-( będę później nadrabiać i odpisywać trzymajcie się ciepło i pozdrowienia od Halinki bo strasznie kopie, chce pozdrowic ciotki :-D24/40 |
|
|
|
#2453 |
|
Rozeznanie
|
Hej, witam się poniedziałkowo, u mnie dopiero śniadaniowo :-D
Wczoraj za dużo się tu nie działo, chyba wszystkie odpoczywałyśmy ;-) i dobrze! Kortisia widzę że twoja tesciowa też jak chce to potrafi :-D SweetViolet ty już pewnie po glukozie ;-) założę się że zaraz napiszesz albo już napisałaś że nie było tak strasznie ;-) Gryzelda ten twój sen przy jedzeniu czytałam... Dobrze że uprzedziłaś że będzie strasznie :-D też mi się jakieś głupoty śniły, jakieś porwania, strzelanie, seks i ciąża i tysiąc rzeczy na raz. A co najlepsze to budziłam się co trochę, wierciłam, myślałam co za durny sen i po co mi się to śni, zasypiałam i dalej to samo. I jeszcze tak dziwnie spalam że cały czas wiedziałam że to głupi sen tylko. A ja w sumie w większości jako obserwator A o plecach to mi nic nawet nie mówcie. Ułożyć się spać to masakra. Mąż mnie od dawna wygania do innego pokoju ale w sumie nie ma gdzie :-D jak leżę na plecach to już się sama nie podniosę a przekręcić się nie mogę bo wtedy z kolei boli spojenie... I tak całą noc. I dlatego wstaje tak późno bo cały czas czuję że jestem niewyspana :-( i jak się budzę to leżę z nadzieją że teraz już dobrze zasnę :-( Ogolnie kciuki za wizytę u endo! I dawaj później zdjęcia ciuszków!!! Halwaya super te mebelki. Średnio mi się podobają takie wielkie uchwyty do mebli ale ze się nie znam bo to dla dziecka a nie dorosłego to się nie czepiam. A tak to na prawdę super. Tylko zastanawiam się nad tymi różowymi frontami. Ile zakładasz że ci posłużą te mebelki? Doczytałam że później jeszcze dla drugiej córy te mebelki więc spoko. Bo jedna mogłaby szybko z różu wyrosnąć :-D Czubasek kciuki za wizytę! O! Dolinka, ty też dzisiaj glukoza! I już dawno po wizycie muszę wcześniej jednak wstawać bo dużo mnie omija z rana :-D
|
|
|
|
#2454 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Slicznosci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem czy te zrosty grożą, ale,mam nadzieję, że wszystko będzie ok ![]() My też pozdrawiamy Twoja pilkarke Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#2455 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Nadrabiam zaległości forumowe po wyjazdowym weekendzie. Halwaya - trzymam kciuki! żeby wszystko było dobrze! ijaa - Tak. I najgorzej właśnie z tymi wyjściami, bo mnie wszędzie są WCty. Już pominając, że czasem są takie, że wolę pęknąć, ale tam nie wejdę, bo od samego ściągnięcia majtek coś złapię! NOOOO, mam to samo! Moja mama mówi że właśnie ze mną w ciąży tak ją cisnęło na pęcherz, z moim bratem znowu na żołądek, to może faktycznie i u mnie ta dziewczynka się potwierdzi. W każdym razie ciążę zapamiętam jako - SIKANIE DO POTĘGI! I NAGMINNE SZUKANIE TOALETY ![]() Jak mówię w aucie czy podczas spaceru do mojego męża: "Houston, mamy problem" to on sie śmieje i już wie, że pora szukać WC ![]() Cytat:
HAHAHAHAHHA hahahahahahaha zapowietrzyłam się hahahaha ![]() rudaska - ooo cudowne zdjęcia dzidziusia ![]() Cytat:
Dziewczyny sama rozważam Pro-Familię Rzeszów, dużo moich znajomych tam rodziło i sobie chwalą. Opinie na necie są różne, więc sama już nie wiem. Mimo że to kawałek to tutaj znajomi mówią że dobrze iż nie zdecydowali się na poród w rodzinnej miejscości bo dziecko by im zmarnowali, że partacze. No sama już nie wiem mam dylematCo do sikania w nocy, też staram się wysikać na zapas, bo potem jak się w nocy wybudzę to zasnąć nie mogę. 0enedue - jakiego Ty masz cudownego psa !!! Cytat:
jak nigdy ![]() Fionka - śliczne zakupy ![]() HALWAYA - ładne meble podobają mi się ![]() SweetViolet - trzymaj się!mnie jutro czeka glukoza i klucie ;/ Ale tu postów, ciężko ogarnąć ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
zuch dziewczyna odpoczywaj
|
||||
|
|
|
#2456 |
|
Zadomowienie
|
Enedue oberwało die moim łydkom a później stwierdziła ze więcej przytyłam niż z córką. Niech sie pocałuje w nos. Ja pól roku po ciąży mam nadzieje wrócić do swojej wagi a ona będzie wiecznie narzekać ze nie może schudnąć.
Gryzelda straszny sen... Halwaya to się niezle zmiany w domu szykują do dziecięcego pokoju tez bym wybrała fiolet. Choc sama tez lubię białe albo ciemne meble.Dolinka 700 g to juz ładna waga ![]() Zaneta moka teściowa sie nie zastanowi co mówi tylko tak gada bez przemyślenia że moze cos głupiego chlapnąć. |
|
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
Rudaska ja mialam 3d/4d w 24 tyg. Fajnie bylo widac wszystko. Potem dzidzia moze byc juz za duza i bedzie sie zaslaniac.
|
|
|
|
#2458 |
|
Zadomowienie
|
Jak podglądam wątek sierpniowych mamusiek, to one tak fajnie piszą: "ja już urodzę w tym wątku itp"
hehe my tak w grudniu będziemy pewnie gdybać hehe ![]() spoooko ![]() NAPALIŁAM SIĘ NA TĘ KOŁYSKĘ CONECO, ktoś mi tutaj pisał o niej, kurde nie pamiętam, moze Fionka, straszną sklerozę mam w tej ciąży. Tzn nie, mam pamięć dobrą, ale krótką <szuka kołyski....> może już bym kupiła, uhmmmm są różne modele tego widzę, to ma jakieś znaczenie? Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-08-24 o 11:12 |
|
|
|
#2459 |
|
Zadomowienie
|
Któraś z Was pytała o materiał otulacza. Mój to 100% poliester. Firma chyba spoko - blankets&beyond, więc może otulacze są z takiego materiału..
Pierwsze co zrobiłam po powrocie od gina, to zjadlam kit kata, także po glukozie ślad zaginął:p a potem dojadłam kanapkami z cebula
|
|
|
|
#2460 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.

drugi dzień z rzędu ledwo z łóżka wstałam bo tak mnie plecy bolą :/ mam nadzieje że to przejściowe tylko

(