Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-24, 09:24   #2431
limonka_86
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
witam drugi dzień z rzędu ledwo z łóżka wstałam bo tak mnie plecy bolą :/ mam nadzieje że to przejściowe tylko
Hej ja mnie juz tez zaczal kregoslup bolec i mialam tak ze z dnia na dzien co raz gorzej ale zaczelam cwiczyc i naprawde jest o niebo lepiej teraz chwilowa w ogole mnie nie boli
polecam zwlaszcza ten zestaw cwiczen :
https://www.youtube.com/watch?v=utIN...I_JsIPkFRBw5c9

dla mnie jest naprawde super i czuje poprawe
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 09:29   #2432
syylwuska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Limonka robisz całe pół godziny? Czy wybierasz sobie ćwiczenia? Ile razy już cwiczylas?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 09:36   #2433
rudaska
Zakorzenienie

HALWAYA jakie fajne a ta owieczka super, mi się bardzo podoba

KALWINKA dobrze że ta rura teraz wyszła a nie po wszystkim

Dziewczyny czy wy robiłyście albo będziecie robić badania 3D? U nas badanie 220zł a film 59 lub 99 zł i nie wiem czy to standardowa cena?
Stary 2015-08-24, 09:37   #2434
benita84
Zadomowienie

Gryzelda ale straszny sen!

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Takie meble. Jedna szafa, łóżko, biurko, komoda i polka.
fajne meble... siostrzenica ma w podobnym stylu i dobrze to wygląda tylko teraz na frontach szafek jest jeszcze milion naklejek I super te zabawki dla maluszka

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Ale słodkie te grzechotki, fajny pomysł, ze dziecko nie musi ich wytrzymać, wystarczy żeby ruszyło rączkami, ciekawe czy w Pl cos takiego jest
na pewno są takie grzechotki na nóżki tj skarpetki z grzechotką w rosmanie widziałam

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Hej ja mnie juz tez zaczal kregoslup bolec i mialam tak ze z dnia na dzien co raz gorzej ale zaczelam cwiczyc i naprawde jest o niebo lepiej teraz chwilowa w ogole mnie nie boli
polecam zwlaszcza ten zestaw cwiczen :
https://www.youtube.com/watch?v=utIN...I_JsIPkFRBw5c9

dla mnie jest naprawde super i czuje poprawe
dzięki limonka muszę spróbować bo teraz jest naprawdę kiepsko
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 09:37   #2435
adka_19
Wtajemniczenie

Sylwuska wpisz an allegro lamaze

Rudaska ja miałam robić 3d ale odpuszczam wolę zrobić dwa normalne usg bo w uk już miałam wszystkie obowiązkowe niż inwestować w 3d.

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 09:45   #2436
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Ej pisze tego posta 3 raz bo co dojadę do końca to klikam przez przypadek cofnij i po poście ; ((

I wogole obudziłam się w takiej samej pozycji jak zasnęłam
Ja jak piszę długiego posta to co sobie kopiuję na wszelki wypadek

Dzisiaj TŻ miał ze mnie polewkę bo najpierw spałam z rękami wyprostowanymi nad głową a potem wzięłam się pod boki jak krakowianka

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Orientujecie się czy pracując w sephorze albo douglasie ma się jakieś stałe zniżki ??
W Douglasie chyba są bo nasz kiero nieraz dostawał od dziewczyn jakieś zniżki ale nie wiem czy to były zniżki pracownicze
Stary 2015-08-24, 09:45   #2437
syylwuska
Zakorzenienie

Adka dzięki, jednak nowe za drogie, szkoda mi kasy

Stary 2015-08-24, 09:46   #2438
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ja jak piszę długiego posta to co sobie kopiuję na wszelki wypadek

Dzisiaj TŻ miał ze mnie polewkę bo najpierw spałam z rękami wyprostowanymi nad głową a potem wzięłam się pod boki jak krakowianka

Hahahah a

Stary 2015-08-24, 09:47   #2439
kalusia87
Zakorzenienie

Adka, a te muszle św Jakuba nie są jadalne? No mi się kojarzą z jakimś Masterchefem
Stary 2015-08-24, 09:48   #2440
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Adka dzięki, jednak nowe za drogie, szkoda mi kasy

Spoko. Muszę wam powiedzieć że nawet nie orientuje się ile nowe kosztują bo ma używane tylko piore . Ale na rączki i stópki nie mam jeszcze nic ale mam czas upoluję się

Czy któraś z was ogarnęła jeszcze niemoc poniedziałku? Jedyne co mnie pociesza to fakt że za 16 dni będę już jechać na Corfu

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Adka, a te muszle św Jakuba nie są jadalne? No mi się kojarzą z jakimś Masterchefem
SA jadalne ale nie same muszle.
Przegrzebki Y zwał jak zwał to w środku - mięso - wyciągają a same muszle trafiają na takie małe cmentarzysko pokaże wam potem foty ! bo teraz trzeba się do pracy zebrac. ... (
Zreszta podobno są bardzo ooo dobre.

Stary 2015-08-24, 09:51   #2441
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Takie meble. Jedna szafa, łóżko, biurko, komoda i polka.

Ja się boję troche "kolorów" bo jestem fanką raczej bieli i czerni - ale ostatecznie to pokój dziecięcy.

Mloda ma jeszcze w swoim pokoju spora wneke z półkami, więc mysle, że tyle mebli starczy.. potem i tak jej dokonujemy młodsza siostrę przynajmniej na kilka lat..
Cytat:
No właśnie jeśli chodzi o gust to mnie też nie powalają.. kolorystyka jest trochę ograniczona (niebieski, grafit i fiolet).. ja bym wybrała ciemne, ale tż troche tu oponuje, że to ma być pokój dziecka a cieemne będą zbyt ponure

Ja bym wybrała te ciemne Bo dodatkami i kolorem ścian można zdziałać cuda Poza tym meble bardzo fajne

Dzień dobry!
Witam się z Wami już z domu Szczęśliwie dotarliśmy na miejsce.
Pogoda nam się udała, ja jestem wykończona urlopem. Mam straszne zakwasy- szczególnie łydki. No i za dużo chodzenia dla mnie :/
I tak chodziłam żółwim tempem, ale jednak...
W sobotę już miałam napięty brzuch, wczoraj już znów boleśnie się stawiał. Także nie dałabym rady dłużej. Muszę teraz trochę odpocząć ze względu na brzuch. No i nie wysypialiśmy się tam :/
Poza tym było fajnie, spędziliśmy z mężem wspólnie czas, a to dla nas ważne

Inka rozszalałą się na całego w brzuszku i nie przeszkadza jej nawet, że mąż dotyka Jednego wieczora skopała go na całego

Za chwilkę zrobię zdjęcie tego co jej kupiliśmy Niedużo tego.

Poza tym teraz muszę się wziąć za wyprawkę na całego już.

Wybaczcie, ale nie nadrabiam tego co pisałyście. Zaglądałam tylko żeby wyszukać info z wizyt i wiem, że wszystko ok
Większość tego co kupiłyście maluszkom też widziałam- piękne rzeczy!
Stary 2015-08-24, 09:52   #2442
dolinka881
Zadomowienie

Ja już po. Oczywiście był problem z pobraniem krwi.. musiała nabrać 3 fiolki (glukoza, żelazo i przeciwciała), a po długiej walce ze znalezieniem żyły krew kapała jak krew z nosa.. także napełniła jedną, a do 2 pozostalych zawołała inną kobietę.. i tamta też miała problem.. także siedziałam tam tyle, że przepadła moja kolejka do gina, musiałam dłużej czekać. Ehhh.. zawsze to samo!
Poza tym przytyłam dokladnie 9,7 kg, ciśnienie niziutkie (90/60), z macica wszystko super, mogę jechać spokojnie do Polski. Widziałam pupkę i serduszko i mój berbeć jest malutki -700g. Z jednej strony dobrze, bo może nie będzie duży przy porodzie, z drugiej strony aplikacje pokazują, że norma to 800-900g. Ale nie martwię się:p Następna wizyta za 4 tygodnie, to mu się lepiej przyjrze
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 09:57   #2443
Ani_qa
Zakorzenienie

Co do snów to ja się najdałam na wieczór żelek i miałam koszmary całą noc i się darłam strasznie

A co do wielkości maluszków, to też słyszałam, że dziewczynki rodzą się większe, ale np.Inka wymiarami od początku ciąży jest w dolnej granicy normy, więc może się malutka urodzić.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Ja już po. Oczywiście był problem z pobraniem krwi.. musiała nabrać 3 fiolki (glukoza, żelazo i przeciwciała), a po długiej walce ze znalezieniem żyły krew kapała jak krew z nosa.. także napełniła jedną, a do 2 pozostalych zawołała inną kobietę.. i tamta też miała problem.. także siedziałam tam tyle, że przepadła moja kolejka do gina, musiałam dłużej czekać. Ehhh.. zawsze to samo!
Poza tym przytyłam dokladnie 9,7 kg, ciśnienie niziutkie (90/60), z macica wszystko super, mogę jechać spokojnie do Polski. Widziałam pupkę i serduszko i mój berbeć jest malutki -700g. Z jednej strony dobrze, bo może nie będzie duży przy porodzie, z drugiej strony aplikacje pokazują, że norma to 800-900g. Ale nie martwię się:p Następna wizyta za 4 tygodnie, to mu się lepiej przyjrze
Cieszę się, że po wizycie wszystko ok
Normami się nie przejmuj. Moja ostatnio obwód brzuszka też miała lekko poniżej normy. A na początku to w ogóle była poniżej normy wielkością... Ważne, że maleństwo zdrowe

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Co do wagi to u mnie na plusie już 4,2 kg
Stary 2015-08-24, 09:58   #2444
dolinka881
Zadomowienie

Aha.. i tak jak wskazują ruchy poniżej pępka-ulozenie pośladkowe na szczęście ma jeszcze czas na fikołka!
Stary 2015-08-24, 10:09   #2445
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Ja bym wybrała te ciemne Bo dodatkami i kolorem ścian można zdziałać cuda Poza tym meble bardzo fajne

Dzień dobry!
Witam się z Wami już z domu Szczęśliwie dotarliśmy na miejsce.
Pogoda nam się udała, ja jestem wykończona urlopem. Mam straszne zakwasy- szczególnie łydki. No i za dużo chodzenia dla mnie :/
I tak chodziłam żółwim tempem, ale jednak...
W sobotę już miałam napięty brzuch, wczoraj już znów boleśnie się stawiał. Także nie dałabym rady dłużej. Muszę teraz trochę odpocząć ze względu na brzuch. No i nie wysypialiśmy się tam :/
Poza tym było fajnie, spędziliśmy z mężem wspólnie czas, a to dla nas ważne

Inka rozszalałą się na całego w brzuszku i nie przeszkadza jej nawet, że mąż dotyka Jednego wieczora skopała go na całego

Za chwilkę zrobię zdjęcie tego co jej kupiliśmy Niedużo tego.

Poza tym teraz muszę się wziąć za wyprawkę na całego już.

Wybaczcie, ale nie nadrabiam tego co pisałyście. Zaglądałam tylko żeby wyszukać info z wizyt i wiem, że wszystko ok
Większość tego co kupiłyście maluszkom też widziałam- piękne rzeczy!
O czesc Ani_qa

Dawni Cie nie było, cieszę się, ze urlop udany, a teraz jak po każdym urlopie trzeba wypocząć może,w domu uda się posypać, chociaż doszliśmy wszystkie do wniosku, ze to co raz bardziej trudne ;/

Moja Lila wczoraj w,nocy tak szalała, ze zasnąć nie mogłam, bo co chwilę kopala :Love:

Pokazuj, Pokazuj

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Poza tym przytyłam dokladnie 9,7 kg, ciśnienie niziutkie (90/60), z macica wszystko super, mogę jechać spokojnie do Polski. Widziałam pupkę i serduszko i mój berbeć jest malutki -700g. Z jednej strony dobrze, bo może nie będzie duży przy porodzie, z drugiej strony aplikacje pokazują, że norma to 800-900g. Ale nie martwię się Następna wizyta za 4 tygodnie, to mu się lepiej przyjrze
Dobrze, ze jakoś przetrwałas a waga sie nie przejmuj, jeszcze ma czas, żeby przytyć ja z kolei bałam się, ze moja za duza jest, a okazało się, ze to optymalna waga

Stary 2015-08-24, 10:18   #2446
Madziejka*
Raczkowanie

dzień dobry w 24t.
pozdrowienia z diagnostyki, czekam na pobranie po glukozie. Cytrynowa do przeżycia ale jestem wściekle głodna ... jutro wizyta i zobaczymy co u Halinki

24/40
Madziejka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 10:24   #2447
rudaska
Zakorzenienie

ANIQA fajnie że urlop się udał

DOLINKA najgorsze badania już za tobą. Super że dzidzia zdrowa, a wagą się nie przejmuj. A jeszcze co do 3D czy 24 tc to dobry czas na takie badanie czy lepiej poczekać? Zastanawiam się bo teraz Igora ładnie widać a później może już nie być tak ładnie ustawiony. Z drugiej strony lekarka mówiła że najładniejsze buzie dzieci mają ok 28 tc. Sama nie wiem, tż bardzo zależy...
Stary 2015-08-24, 10:32   #2448
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
O czesc Ani_qa

Dawni Cie nie było, cieszę się, ze urlop udany, a teraz jak po każdym urlopie trzeba wypocząć może,w domu uda się posypać, chociaż doszliśmy wszystkie do wniosku, ze to co raz bardziej trudne ;/

Moja Lila wczoraj w,nocy tak szalała, ze zasnąć nie mogłam, bo co chwilę kopala :Love:

Pokazuj, Pokazuj
Masz rację. Ja znów się budzę kilka razy tak jak na początku ciąży. Tam na dodatek miałam tak twardą poduszkę, że do tej pory mnie boli chrząstka ucha Ale mimo wszystko na własnym łóżku i poduszce lepiej się spało

Cytat:
Napisane przez Madziejka* Pokaż wiadomość
dzień dobry w 24t.
pozdrowienia z diagnostyki, czekam na pobranie po glukozie. Cytrynowa do przeżycia ale jestem wściekle głodna ... jutro wizyta i zobaczymy co u Halinki

24/40
Hej Dobrze, że dałaś radę. Jedź teraz na porządne śniadanie

I daj znać jutro po wizycie! Będziemy trzymać kciuki

Body i sukieneczkę kupiliśmy w rozmiarze 74 bo liczę, że w lecie już taki będzie nosiła. Jeśli nie to na szczęście jesień od kilku lat też jest gorąca
Buciki do roczku, więc na chłodną jesień/zimę będą jak znalazł.
No i owieczka do przytulania

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
ANIQA fajnie że urlop się udał

DOLINKA najgorsze badania już za tobą. Super że dzidzia zdrowa, a wagą się nie przejmuj. A jeszcze co do 3D czy 24 tc to dobry czas na takie badanie czy lepiej poczekać? Zastanawiam się bo teraz Igora ładnie widać a później może już nie być tak ładnie ustawiony. Z drugiej strony lekarka mówiła że najładniejsze buzie dzieci mają ok 28 tc. Sama nie wiem, tż bardzo zależy...
Ja słyszałam, że lepiej troszkę później robić Więc może lekarka dobrze mówi

My nie planujemy robić USG 3d, bo dużo kosztuje, a na USG 2d gin zobaczy wszystko co trzeba
Stary 2015-08-24, 10:37   #2449
rudaska
Zakorzenienie

ANIQA jakie cudne te sukieneczki, buciki
Stary 2015-08-24, 10:37   #2450
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry w 24t.

24/40
A w Diagnostyce trzeba mieć swoją glukozę? Czy u nich się dostaje?
Stary 2015-08-24, 10:40   #2451
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
ANIQA jakie cudne te sukieneczki, buciki
Dziękuję

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Dziewczyny powiedzcie mi od kiedy dziecko zaczyna spać na normalnej pudusi?
Stary 2015-08-24, 10:40   #2452
Madziejka*
Raczkowanie

jestem po 4 kłuciu a teraz wielka jagodzianka
niestety mam zrosty na żyłach, będzie problem w szpitalu :-(

będę później nadrabiać i odpisywać trzymajcie się ciepło i pozdrowienia od Halinki bo strasznie kopie, chce pozdrowic ciotki :-D
24/40
Madziejka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 10:43   #2453
zaneta_b
Rozeznanie

Hej, witam się poniedziałkowo, u mnie dopiero śniadaniowo :-D

Wczoraj za dużo się tu nie działo, chyba wszystkie odpoczywałyśmy ;-) i dobrze!

Kortisia widzę że twoja tesciowa też jak chce to potrafi :-D

SweetViolet ty już pewnie po glukozie ;-) założę się że zaraz napiszesz albo już napisałaś że nie było tak strasznie ;-)

Gryzelda ten twój sen przy jedzeniu czytałam... Dobrze że uprzedziłaś że będzie strasznie :-D też mi się jakieś głupoty śniły, jakieś porwania, strzelanie, seks i ciąża i tysiąc rzeczy na raz. A co najlepsze to budziłam się co trochę, wierciłam, myślałam co za durny sen i po co mi się to śni, zasypiałam i dalej to samo. I jeszcze tak dziwnie spalam że cały czas wiedziałam że to głupi sen tylko. A ja w sumie w większości jako obserwator

A o plecach to mi nic nawet nie mówcie. Ułożyć się spać to masakra. Mąż mnie od dawna wygania do innego pokoju ale w sumie nie ma gdzie :-D jak leżę na plecach to już się sama nie podniosę a przekręcić się nie mogę bo wtedy z kolei boli spojenie... I tak całą noc. I dlatego wstaje tak późno bo cały czas czuję że jestem niewyspana :-( i jak się budzę to leżę z nadzieją że teraz już dobrze zasnę :-(

Ogolnie kciuki za wizytę u endo! I dawaj później zdjęcia ciuszków!!!

Halwaya super te mebelki. Średnio mi się podobają takie wielkie uchwyty do mebli ale ze się nie znam bo to dla dziecka a nie dorosłego to się nie czepiam. A tak to na prawdę super. Tylko zastanawiam się nad tymi różowymi frontami. Ile zakładasz że ci posłużą te mebelki?
Doczytałam że później jeszcze dla drugiej córy te mebelki więc spoko. Bo jedna mogłaby szybko z różu wyrosnąć :-D

Czubasek kciuki za wizytę!

O! Dolinka, ty też dzisiaj glukoza! I już dawno po wizycie muszę wcześniej jednak wstawać bo dużo mnie omija z rana :-D
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 10:47   #2454
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry w 24t.

24/40
Trzymaj się i my trzymamy kciuki

Cytat:
Masz rację. Ja znów się budzę kilka razy tak jak na początku ciąży. Tam na dodatek miałam tak twardą poduszkę, że do tej pory mnie boli chrząstka ucha Ale mimo wszystko na własnym łóżku i poduszce lepiej się spało

Hej Dobrze, że dałaś radę. Jedź teraz na porządne śniadanie

I daj znać jutro po wizycie! Będziemy trzymać kciuki

Body i sukieneczkę kupiliśmy w rozmiarze 74 bo liczę, że w lecie już taki będzie nosiła. Jeśli nie to na szczęście jesień od kilku lat też jest gorąca
No i owieczka do przytulania

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Ja słyszałam, że lepiej troszkę później robić Więc może lekarka dobrze mówi

My nie planujemy robić USG 3d, bo dużo kosztuje, a na USG 2d gin zobaczy wszystko co trzeba
Wszędzie dobrze, ale w donu najlepiej, to swięta prawda

Slicznosci buciki jakie słodkie, mnie takie maleństwa rozbrajaja

Cytat:
Dziękuję

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Dziewczyny powiedzcie mi od kiedy dziecko zaczyna spać na normalnej pudusi?
Nie mam pojęcia, ale też jestem ciekawa, planujesz zakup?

Cytat:

będę później nadrabiać i odpisywać trzymajcie się ciepło i pozdrowienia od Halinki bo strasznie kopie, chce pozdrowic ciotki :-D
24/40
Smacznego

Nie wiem czy te zrosty grożą, ale,mam nadzieję, że wszystko będzie ok

My też pozdrawiamy Twoja pilkarke

Stary 2015-08-24, 10:58   #2455
andriuszka77
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny
Nadrabiam zaległości forumowe po wyjazdowym weekendzie.

Halwaya
- trzymam kciuki! żeby wszystko było dobrze!

ijaa - Tak.
I najgorzej właśnie z tymi wyjściami, bo mnie wszędzie są WCty. Już pominając, że czasem są takie, że wolę pęknąć, ale tam nie wejdę, bo od samego ściągnięcia majtek coś złapię!

NOOOO, mam to samo! Moja mama mówi że właśnie ze mną w ciąży tak ją cisnęło na pęcherz, z moim bratem znowu na żołądek, to może faktycznie i u mnie ta dziewczynka się potwierdzi.
W każdym razie ciążę zapamiętam jako - SIKANIE DO POTĘGI! I NAGMINNE SZUKANIE TOALETY
Jak mówię w aucie czy podczas spaceru do mojego męża: "Houston, mamy problem" to on sie śmieje i już wie, że pora szukać WC

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Kochane, podobno robi się to tak, o ile dobrze pamiętam, że trzeba przetrzeć dziecku buzię przechodzoną skarpetą... ale czy damską czy męska to już nie pamiętam :-( dopytam jeszcze ciotki jak się z nią zobaczę ;-)

HAHAHAHAHHA hahahahahahaha zapowietrzyłam się hahahaha

rudaska - ooo cudowne zdjęcia dzidziusia

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Tak, ja Salve.

Właśnie.. Pro-Familia mnie ostatnio jeszcze zainteresowała, ale póki co jeszcze nie ruszyli. Może do grudnia się jakies opinie pojawią to będzie do rozważenia.

Chociaż Szwagierka czytała opinie o innej siedzibie (chyba Rzeszowskiej) to mówiła, że masakra - aż sama muszę z ciekawości poszukać i poczytać.

Ja sikam w drodze do łóżka i nim zasnę to wstaję sie znów wynikać. Nie zawsze mi się chce tak szybko, ale robię to z premedytacją, bo jak nie wstanę to i tak się na 2h obudzę - co czasem skutkuje wybudzeniem i problemem z zaśnięciem później.

Dziewczyny sama rozważam Pro-Familię Rzeszów, dużo moich znajomych tam rodziło i sobie chwalą. Opinie na necie są różne, więc sama już nie wiem. Mimo że to kawałek to tutaj znajomi mówią że dobrze iż nie zdecydowali się na poród w rodzinnej miejscości bo dziecko by im zmarnowali, że partacze. No sama już nie wiem mam dylemat

Co do sikania w nocy, też staram się wysikać na zapas, bo potem jak się w nocy wybudzę to zasnąć nie mogę.

0enedue - jakiego Ty masz cudownego psa!!!

Cytat:
No to teraz kawa i pączek. W ciąży zjadłam więcej pączków niż w całym swoim życiu
hehe ja też mam ciągoty na pączki jak nigdy

Fionka - śliczne zakupy

HALWAYA - ładne meble podobają mi się

SweetViolet - trzymaj się!mnie jutro czeka glukoza i klucie ;/

Ale tu postów, ciężko ogarnąć

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:

24/40
zuch dziewczyna odpoczywaj
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:04   #2456
Koritsi_a
Zadomowienie

Enedue oberwało die moim łydkom a później stwierdziła ze więcej przytyłam niż z córką. Niech sie pocałuje w nos. Ja pól roku po ciąży mam nadzieje wrócić do swojej wagi a ona będzie wiecznie narzekać ze nie może schudnąć.

Gryzelda straszny sen...

Halwaya to się niezle zmiany w domu szykują do dziecięcego pokoju tez bym wybrała fiolet. Choc sama tez lubię białe albo ciemne meble.

Dolinka 700 g to juz ładna waga

Zaneta moka teściowa sie nie zastanowi co mówi tylko tak gada bez przemyślenia że moze cos głupiego chlapnąć.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:07   #2457
czubasek20
Zakorzenienie

Rudaska ja mialam 3d/4d w 24 tyg. Fajnie bylo widac wszystko. Potem dzidzia moze byc juz za duza i bedzie sie zaslaniac.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:10   #2458
andriuszka77
Zadomowienie

Jak podglądam wątek sierpniowych mamusiek, to one tak fajnie piszą: "ja już urodzę w tym wątku itp" hehe my tak w grudniu będziemy pewnie gdybać hehe

spoooko

NAPALIŁAM SIĘ NA TĘ KOŁYSKĘ CONECO, ktoś mi tutaj pisał o niej, kurde nie pamiętam, moze Fionka, straszną sklerozę mam w tej ciąży. Tzn nie, mam pamięć dobrą, ale krótką

<szuka kołyski....> może już bym kupiła, uhmmmm
są różne modele tego widzę, to ma jakieś znaczenie?

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-08-24 o 11:12
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:21   #2459
dolinka881
Zadomowienie

Któraś z Was pytała o materiał otulacza. Mój to 100% poliester. Firma chyba spoko - blankets&beyond, więc może otulacze są z takiego materiału..

Pierwsze co zrobiłam po powrocie od gina, to zjadlam kit kata, także po glukozie ślad zaginął:p a potem dojadłam kanapkami z cebula
Stary 2015-08-24, 11:26   #2460
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Limonka robisz całe pół godziny? Czy wybierasz sobie ćwiczenia? Ile razy już cwiczylas?
Jakos tak od dwoch tygodni staram sie 3-4 razy w tygodniu zalezy jak sie czuje i jak mam wene. Ale ja wczesniej bylam mega aktywna i teraz mnie strasznie wqrza ze tak jestem nieruchala ;-) stad cwicze jak tylko mam troche wiecej energii

Cytat:

No i owieczka do przytulania [COLOR="Silver"]
Piekne !!!
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości