|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX
Cytat:
A obudzenie się w trakcie operacji jest bardzo rzadkie, poza tym cesarka pod pełną narkozą już też jest rzadkością, w zasadzie wtedy kiedy jest problem ze znieczuleniem w kręgosłup albo jest duży pośpiech bo coś złego się dzieje. |
|
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Aakkzzii się odzywala czy poród sobie wykrakala
![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Idę obiad robić ![]() Mam karkówe i chyba ja zrobię. Chodzą za mną kopytka w ogóle i będę robić je pierwszy raz. Najwyżej spierdziele.
|
#4083 |
|
Wtajemniczenie
|
Położyłam się i zasnelam.
Panna Izabela Dla mnie to po prostu Bóg dał Wam lekcję życia i wiary bardzo bolesna i z boku niesprawiedliwa. Nie Twoja wina, że tak się potoczyło i to na pewno nie dlatego, że nie doceniałaś ciąży. Czasami racjonalnie nie da się zrozumieć życia. Pisałam Ci, o mojej mamie. Ona teraz też uważa, że widać tak było pisane. Niech ten polog się już końcZy i lekarz da zielone światło. Oczarowana, owieczkaa Oj seks to może sam w sobie pamiętam, ale nie wiem co to ochota na niego :///... Sandra Będzie dobrze u nas kontrola u ortopedy jest obowiązkowa i dopiero wtedy wiele matek coś zauważa polozna mówiła, że na tym etapie wszystko da się wycwiczyc! Nie mów tak, że nie masz szczęścia. Masz je... Masz synka...WyłącZam się. Znów spać mi się chce.
|
|
#4084 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
ale to jest pokrecone, jak człowiek potrafi natołkowac sobie cos w głowce że az sam sie boi własnych myśli
formalnie żona swojego męża 14.07.2012a teraz czekamy na dzidzie Edytowane przez elcia88 Czas edycji: 2015-08-24 o 12:42 |
||
|
|
|
#4085 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już w środę napiję się coli i zjem hamburgera ![]() ta a ja spakowałam ubranka na 50 rozmiar ![]() Cytat:
a z tego co mówią koleżanki, których poród zakończył się własnie cc, czy innym mało przyjemnym zabiegiem, po były szczęśliwe, że już po wszystkim, że dziecko całe i zdrowe się urodziło. jakie mamy szczęście, że żyjemy, w kraju gdzie w czasie komplikacji podczas porodu lekarze mogą pomóc. Nie jest to przyjemne, bo każda wolała by urodzić szybko i bez problemu. Pomyśl, że są miejsca na ziemi gdzie kobiety i dzieci umierają podczas porodu, bo nie mają dostępu do takiej opieki jak my. Cytat:
![]() ty dotrwałaś do tp, a mój tp dokładnie za miesiąc ![]() Cytat:
wczoraj kilka razy w ciągu dnia czułam czkającą w bożenie wiem jestem matka wariatka, ale tego tez mi będzie brakować spokojnie, bo stras udzieli się maluszkowi, trzymamy kciuki!!! będzie dobrze |
||||
|
|
|
#4086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- kurcze jak mija data tp to musi robic sie naprawde nerwowo ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- po tych płaczach i stresach pewnie tak cie meczy glowa. a w sumie pogoda ma sie zmienic wiec moze i od tego.
|
|
#4087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zaczniesz rodzić w międzyczasie to co, musisz jechać do innego szpitala?Cytat:
bo teraz się czuję jak kłoda.Ja na szczęście wiem nadal, ale to zdecydowanie inna jakość... jeszcze tylko końcówka ciąży, połóg i... mam nadzieję, że ochota będzie mimo zmęczenia
|
|
#4088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4089 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a mi mąż mówi zebym z tydzien przetrzymała bo mu na urodziny wyjdzie w październiku ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- ja sie wczoraj na wadze przeraziłam bo wyskoczyło mi 3 kg wiecej niz przedwczoraj ale chyba jakos najedzona byłam i wody duzo bo juz dziś w normie.
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tp za 5 dni i im bliżej tym mi lepiej. Ostatni miesiąc naprawdę dłuży się okropnie, przynajmniej mnie. Cała ciąża w mojej głowie trwa krócej niż ostatnie 3,5 tygodnia.
|
|
|
|
#4091 |
|
Wtajemniczenie
|
jezeli nie maja dziwnego zapachu i nic cie nie swedzi to chyba tak. bo ja tez takie mam gestrez i raczej białeawe
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
chyba nie, z tego co kojarzę to takim odruchem jest kichanie, z z tego co mówi moja koleżanka anestezjolog trzeba dziecko nauczyć tego ( i widzę, że jak tylko jej dzieci zrobiły się kumate, to je uczyła kaszlnięcia)
umiejętność kaszlenia, przydaje się nie tylko przy przeziębieniu, czasami niektóre czynności wydają się być takie oczywiste/naturalne, |
|
|
|
#4093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam, gdzie jest potrzeba, ale im mniejszy obszar, tym lepiej. U corki tylko wargi sromowe ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
Moje dzieci w ciazy nie mialy/maja czkawki, za to starsza corka po urodzeniu baaaardzo czesto |
||
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
mykam odebrać wyniki badań i kupić suchy prowiant do torby do szpitala i wodę (mokry prowiant
)
|
|
|
|
#4095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieje ze z paluszkiem nic powaznego i szybko to skorygują. moj chrzesniak ma taką mała wade po mamusi że małe paluszki u dłoni ma zgiete bocznie, a małe u stóp skrócone. to chyba klinodaktylia sie nazywa. golnie nie przeszkadza mu to w życiu i nie rzuca sie woczy jakos strasznie.
|
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobnie jak wydzielania śliny, kichania czy odruchu ssania, wymiotowania itd.
|
|
|
|
|
#4097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, patrzac na corke wydawalo mi sie, ze to jest wrodzone. Nie chorowala jeszcze, zeby umiejetnosci kaszlenia sie ujawnily znaczaco. Bo czym rozni sie kaszlniecie przy przeziebieniu od tego przy krztuszeniu? |
|
|
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
;*
|
|
#4100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4101 |
|
Zadomowienie
|
a dlaczego dopiero w środę??
a ja mam pytanie (tylko proszę się nie śmiać) ale o co chodzi z tym katarkiem i odkurzaczem bo ja naprawdę nie wiem..
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W moim przypadku sprawa wygląda tak, że z dzieckiem jest wszystko ok i ze mną też. Jedyne co się dzieje to ta szyjka miękka i krótka. Czyli jedyne co mi grozi to to, że akcja porodowa rozpocznie się w domu. podejrzewam, że gdyby nie zamykali oddziału to bym sobie jeszcze tam leżała i pod ich obserwacją czekała na akcję porodową, ale pewnie nikt by nie proponował porodu ot tak. A tak to wypisali mnie do domu i zaleceniem nic nie robienia i leżenia. |
|
|
|
|
#4105 |
|
Wtajemniczenie
|
to taka wieksza frida- aspitarator do odciągania kataru tyleże ma wieksze filtry i zamiast zasysac glutki ustami podłaczasz ssanie do odkurzacza. masz wtedy stały ciąg zasysu i wolne rece.
minusem tego jest to ze czasami dzieci na dzwiek odkurzcza potem płacza.
|
#4106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4107 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nic jeszcze nie kupiłam, sklep z artykułami dzieciowymi mam 50 m od domu ale się zastanawiałam o co chodzi z tym odkurzaczem czy Wy sobie jaja robicie jeszcze jedno pytanie mam: dostaliśmy przewijak nowy od znajomych ale okazało się, że nie ma jakiś stopperów żeby go położyć na łóżeczko - czy to się da dokupić Waszym zdaniem czy muszę kupić nowy? ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
To dobrze, bo już myślałam że gdzieś nam wywiało.
Ja mam fride. Najwyżej jak nie będzie zdawała egzaminu kupię katarek, ale przeraza mnie dźwięk mojego odkurzacza i użycie tego drugiego sprzętu. Nie wiadomo jak dziecko zareaguje.
Filip Edytowane przez Kissmisiaa Czas edycji: 2015-08-24 o 12:55 |
|
|
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj trochę pojadlam ale nie żeby zobaczyć 2 kg więcej niż kilka dni temu. W sumie babcia jak mnie na wieczór zobaczyła to powiedziała ze bardzo mi nogi napuchly o dziwo kostki w miarę ok, ale łydki nie tak.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.

u nas kontrola u ortopedy jest obowiązkowa i dopiero wtedy wiele matek coś zauważa polozna mówiła, że na tym etapie wszystko da się wycwiczyc! Nie mów tak, że nie masz szczęścia. Masz je... Masz synka...
formalnie żona swojego męża 14.07.2012
Zgaga by mnie chyba wykończyła w nocy, ale i tak byłoby warto 
Jak zaczniesz rodzić w międzyczasie to co, musisz jechać do innego szpitala?