|
|
#4951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Srebrna_smuga, może coś w tym jest, że jak kobieta się nie spina to lepiej to wychodzi, my też mieliśmy problemy ale natury alergicznej, brzuszkowych bóli w ogóle nie było, ale skórne...
i też żaden lekarz nie potrafił nam pomóc, (leżeliśmy nawet w szpitalu na obserwacji) nie wiedziałam tak naprawdę dlaczego się tak dzieje, już z czasem byłam tylko o "suchym chlebie i wodzie" chuda jak palec w ogromną anemią, po kilku msc przeszliśmy na mm na receptę dla alergików, bardzo bym chciała, żeby córeczka nie miała takich problemów i żebym mogła spokojnie ją karmić...
|
#4952 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale to wyszło potem, że to np. genetyczny/dziedziczny problem? Czy nie wiadomo skąd? Czytałam ostatnio artykuł o alergiach w tym magazynie dziecko i wiem czemu mi endokrynolog zakazała na czas ciąży stosować dietę eliminacyjną. Zastanawiam się tylko co będzie po porodzie? Muszę o to wypytać heh...
|
|
#4953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do promocji w netto http://www.netto.pl/gazetka.html?id=410#/page/11 bardzo podoba mi się ten zestaw poduszka i kocyk i podusie te sówki i koszyczki z misiem
|
|
|
#4954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
włączył mi się syndrom wicia gniazda wiadomo jak coś robię to z przerwami na odpoczynek, żeby się nie przemęczać za bardzo. Miałam kilka takich spraw do ogarnięcia, które odkładałam od dłuższego czasu a teraz zrobiłam wszystko w 2-3 dni chciałabym też już kompletować wszystko, ale chcemy najpierw pomalować pokój i kupić szafę i komodę ale mąż się coś ociąga trzeba go jakoś przycisnąć
|
|
#4955 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy
Powoli dobijamy do 3 wątku, ale tak patrząc na inne mamusie, to liczbą wątków biją nas na głowę ale to może lepiej, że piszemy spokojniej
|
#4956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4957 |
|
Zakorzenienie
|
Srebrna_smuga, do tej pory niewiadomo co to mogło być, na tamten czas pomogła zmiana mleka z mojego na bebilon pepti + maści sterydowe na skórę (po kilku msc znaleźlismy dermatolog która pomogła) Synek kończy teraz 4 latka i od czasu do czasu zdarzają mu się jakieś swędzące wysypki, niedługo chcemy zrobić mu testy alergiczne, może wtedy czegoś się dowiemy.
|
#4958 |
|
Zadomowienie
|
W następnej części jeśli nie zwiększamy tempa to chyba będą już pierwsze porody
Ja się nie nastawiam w żaden sposób ani na sposób porodu ani potem na sposób karmienia, to są rzeczy w zasadzie ode mnie niezależne, szkoda mi dziewczyn które się tym tak przyjmują, łapią jakieś doły itp bo nie dały rady urodzić sn. Moja mama i mnie i mojego brata karmiła piersią bardzo krótko, źle łapaliśmy cycka bo mama miała wręcz wklęsłe sutki, ja mam takie same póki co - teraz są nakładki,doradcy itp więc może będzie łatwiej... Babcia też mi dopiero ostatnio mówiła że przy moim wujku w 8 miesiącu jej się mleko lało, a po porodzie nic,wujek od początku był na mm,ani razu cycka nie dostał, a wielki zdrowy chłop i nigdy nie chorował. Wiadomo,chciałabym kp ale jak się nie da z różnych względów to trudno.
|
|
#4959 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale to chyba tylko o mnie bo mam fazę na krówki, takie kruchutkie ![]() Albo: ,,na widok mamy z listopada każdemu szczęka opada,,
|
|
|
#4960 | |||
|
Zakorzenienie
|
Srebrna smugo, nadrobiłam fotki na kompie i wow, pokoik Zuzanny prezentuje się prześlicznie
a brzuszek wydaje mi się, że masz dość wysoko ![]() Cytat:
co do laktatora to ja wolę mieć w razie jakichś problemów z ilością pokarmu też nie wiem jak to kp u mnie wyjdzie, ale to najwyżej kupię i sprzedam jak nowy, gdybym go w ogóle nie użyła.Cytat:
Cytat:
chociaż pewnie im bliżej będziemy terminów tym więcej będzie postów
|
|
|
#4961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super podejscie wg mnie. Ja przy pierwszej coreczce bardzo chcialam kpni bylam zalamana ze sie nie udalo. Mialam tego tak dosc, tego probowania, przychodzenia do domu i masowania i sciskania moichpiersi przez obce baby czyt. polozne, ze zdecydowalam ze nie chce teraz kp. Nie dam rady probowac... Nie chce... Tylko juz teraz sie bojeco tesciowa na to bo akurat ma byc u nas do pomocy jak sie dzidzia urodzi. |
|
|
|
|
#4962 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten syndrom wicia gniazda jest uciążliwy, ja mam teraz taką paranoje że mój się śmieje ze mnie bo kiedyś mi paproki nie przeszkadzały a teraz jak widzę plamkę, kurz czy nawet przekrzywioną firankę to lecę i poprawiam bo mnie denerwuje Zdążycie napewno ogarnąć![]() Cytat:
Idę się ogarnąć i mieszkanie bo już patrzeć nie mogę
|
|
#4963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak starsza córcia ma na imię? ![]() Co do pierwszej listy to piszcie srebrnej_smudze kiedy macie wizyty
|
|
#4964 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
?? ??
|
|
|
#4965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nina ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Ja mam termin na 20.11. Tez mam miec cc ale i tak pewnie w list
|
|
|
|
|
#4966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() EDIT: moja wizyta 7.09.2015
|
|
|
#4967 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byłam świadkiem jak wietnamczyk wchodził ze swoim synkiem na te testy i zostawił drzwi uchylone i lekarki do niego "syn jest uczulony na ziemniaki i cytrusy". Ziemniaki, pomyślałam sobie, dziwne ![]() Cytat:
Cytat:
W zasadzie to drugie pasuje bo wszystkie tutaj pięknie w ciąży wyglądamy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() india_love będziemy we dwie otwierać listę, chociaż kto wie...czytam równolegle forum na bellybest i tam już dwie dziewczyny z października są na skurczach w szpitalu, sierpniówki jeszcze się nie rozpakowały do końca a wrześniówki już zaczęły ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
|
|
#4968 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i brawo dla Tżta, czasem faceci mają niezły zmysł organizacji wnętrz Cytat:
ogólnie u nas żeby nie robić zamętu mamy taki system, że grupuję sobie ubranka w kartonach poszczególne rozmiary i jak widzę, że dziecko wyrasta z ubrań w szafie to ładuję wszystko do pudła a przynoszę kolejny rozmiar ![]() Cytat:
![]() Lexie powodzenia dziś na wizycie ![]() Czekolada gratuluję wejścia w ostatni trymek! ![]() Cytat:
A brzuszek też mam czasem niekształtny, zależy jak mała potwora się ułoży a u Ciebie w jakiej jest pozycji?
|
||||
|
|
|
#4969 |
|
Zadomowienie
|
Różnie może być z tymi porodami :p wszystkim życzę jak najlepiej ale może być i tak że te z końcówki listopada będą pierwsze :p ja mam na połowę ale nic nie poradzę na moje przekonanie że urodze jeszcze w październiku. "Wiem" to od początku.
|
|
#4970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w ostatniej ciąży byłam na wątku mam maj-czerwiec z terminem na ten drugi miesiąc i zawsze byłam w tyle, bo większość dziewczyn po połówkowych czy prenatalnych czy już z gotowym pokoikiem a gdzie mi tam było do tematu jak była różnica paru tygodni... A urodziłam ostatecznie w połowie maja i prześcignęłam wiele dziewczyn majówek, które jeszcze urodziły w czerwcu
|
|
|
|
|
#4971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4972 |
|
Wtajemniczenie
|
Amelia16 dziękuję
![]() U mnie w poprzeczno - skośnej I tak mi brzuch zamiast iść do przodu to leci na boki. A ja głupia cały czas się dziwiłam czemu nie czuję kopniaków w żebra? Oczywiście w google jest mało na ten temat prócz tego, że : przyczyną jest łożysko na przedniej ścianie (które mam;p), wąski kanał rodny, że po 30 tyg. każdy dzień zmniejsza szanse na obrót bo podobno obrócenie dziecka o 360stopni jest łatwiejsze niż obrócić się z tej pozycji i oczywiście ciąże kończy się najpóźniej w 38tyg ponieważ jest to niebezpieczne dla płodu i matki. Tyle znalazłam a w środę mam usg więc zobaczymy czy się przekręciła.A u Ciebie jeszcze się wierci pewnie Czy układa się już główką do dołu na każdym usg?
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
Załamana jestem
Zważyłam się tak z ciekawości (zawsze robię to w środy, jak zaczynam nowy tydzień) i wychodzi na to, że odkąd bardziej uważam na to co jem, praktycznie w ogóle (wczoraj sobie dogodziłam ) nie jem słodyczy to schudłam 1kg Już miałam 0,5kg na plusie, a teraz mam tyle samo na minusie Obawiam się czy z Julką wszystko ok...
|
#4974 |
|
Rozeznanie
|
W ogóle wczoraj u nas była przykra sytuacja. Psinka nam zdechła
najgorsze w tym wszystkim jest, to, że nic nie wskazywało na to.. jednego dnia biegał, bawił się, a następnego.. [/QUOTE]Może miał babeszjozę? Mój wieczorem położył się spać normalnie, a rano trzeba było go budzić, bo nie kontaktował i na łapy nie mógł stawać. Stękał, jęczał i łzy leciały mu ciurkiem. Był styczeń i -10, więc w życiu nie pomyślałabym, że to kleszcz, ale na szczęście wet się poznał, szybko dostał kroplówki i doszedł do siebie. Podobno wystarczyło, żeby kleszcz wbił się na 15min. i odpadł, żeby go zarazić. 48 godz. i jest po psie, jeżeli jest nieleczony.
|
#4975 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie jedyna ja dopiero zaczynam Cytat:
W ogóle to mam schizę na temat ubioru dzieciaczka w tym okresie zimowym... w sensie żeby było mu ciepło.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zaczęliśmy kompletować wyprawkę kupiliśmy: - łóżeczko i materacyk, - wanienkę i stojak, - zestaw szczotek dla malutkiej, - kilka bodziaków, śpiochów, itp. - no i na 99% wybraliśmy wózek. Będzie chyba tutek inspire. zaraz wam powrzucam zdjęcia
|
|
|
#4976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4977 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale za bardzo opcji nie mam i modlę się realnie żeby nie urodzić do skończonego 38 tc, już by było super ![]() Cytat:
kurczę, to chyba najmniej wygodne i komfortowe dla Was obu ułożenie, umęczysz się Biedulo ciekawe co Ci powie gin na najbliższym usg...Te literki będą śliczne, w którym miejscu je chcesz dowiesić? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4979 |
|
Rozeznanie
|
Srebrna Smuga pokoik cudny! Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę oddzielnego pomieszczenia dla dziecka .. I tego, że już wszystko masz tak fajnie przygotowane. Ech u mnie jeszcze daleka droga...
Co do wizyt to ja mam 01.09, imię Agnieszka, lat 25, chłopczyk, prawdopodobnie Antoś
|
#4980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak swoje powiem tej diabetolog
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

i też żaden lekarz nie potrafił nam pomóc, (leżeliśmy nawet w szpitalu na obserwacji) nie wiedziałam tak naprawdę dlaczego się tak dzieje, już z czasem byłam tylko o "suchym chlebie i wodzie" chuda jak palec w ogromną anemią, po kilku msc przeszliśmy na mm na receptę dla alergików, bardzo bym chciała, żeby córeczka nie miała takich problemów i żebym mogła spokojnie ją karmić...

Nie mam tylko co zrobic z coreczka. Moze ktoras z was sie zaopiekuje? :P
Nie mogę zasnąć na lewym boku bo Mała od razu wierzga nogami i mi ciągle tam kopie..
wiadomo jak coś robię to z przerwami na odpoczynek, żeby się nie przemęczać za bardzo. Miałam kilka takich spraw do ogarnięcia, które odkładałam od dłuższego czasu a teraz zrobiłam wszystko w 2-3 dni
trzeba go jakoś przycisnąć

Ten syndrom wicia gniazda jest uciążliwy, ja mam teraz taką paranoje że mój się śmieje ze mnie bo kiedyś mi paproki nie przeszkadzały a teraz jak widzę plamkę, kurz czy nawet przekrzywioną firankę to lecę i poprawiam bo mnie denerwuje
Zdążycie napewno ogarnąć
I tak mi brzuch zamiast iść do przodu to leci na boki. A ja głupia cały czas się dziwiłam czemu nie czuję kopniaków w żebra?
[/QUOTE]
ciekawe co Ci powie gin na najbliższym usg...