Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-24, 11:15   #4951
cynamon_
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Srebrna_smuga, może coś w tym jest, że jak kobieta się nie spina to lepiej to wychodzi, my też mieliśmy problemy ale natury alergicznej, brzuszkowych bóli w ogóle nie było, ale skórne... i też żaden lekarz nie potrafił nam pomóc, (leżeliśmy nawet w szpitalu na obserwacji) nie wiedziałam tak naprawdę dlaczego się tak dzieje, już z czasem byłam tylko o "suchym chlebie i wodzie" chuda jak palec w ogromną anemią, po kilku msc przeszliśmy na mm na receptę dla alergików, bardzo bym chciała, żeby córeczka nie miała takich problemów i żebym mogła spokojnie ją karmić...
Stary 2015-08-24, 11:23   #4952
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
mi się podoba pomysł z czystkami
może w ogóle ten pierwszy post jakoś tak przejrzyściej zrobić ? :P
Jakieś propozycje?

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Srebrna_smuga, może coś w tym jest, że jak kobieta się nie spina to lepiej to wychodzi, my też mieliśmy problemy ale natury alergicznej, brzuszkowych bóli w ogóle nie było, ale skórne... i też żaden lekarz nie potrafił nam pomóc, (leżeliśmy nawet w szpitalu na obserwacji) nie wiedziałam tak naprawdę dlaczego się tak dzieje, już z czasem byłam tylko o "suchym chlebie i wodzie" chuda jak palec w ogromną anemią, po kilku msc przeszliśmy na mm na receptę dla alergików, bardzo bym chciała, żeby córeczka nie miała takich problemów i żebym mogła spokojnie ją karmić...
Wyobrażam sobie jaki strach i bezsilność czułaś Ale to wyszło potem, że to np. genetyczny/dziedziczny problem? Czy nie wiadomo skąd? Czytałam ostatnio artykuł o alergiach w tym magazynie dziecko i wiem czemu mi endokrynolog zakazała na czas ciąży stosować dietę eliminacyjną. Zastanawiam się tylko co będzie po porodzie? Muszę o to wypytać heh...

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:27   #4953
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj o 13.00 wizyte. Trzymcie kciuki Nie mam tylko co zrobic z coreczka. Moze ktoras z was sie zaopiekuje? :P

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Srebrna Smuga u mnie mozna dopisac dziewczynke. Imienia nie mamy Dla mnie tez jest to jakas wydzurbiscie trudna decyzja... Najbardziwj sklaniam sie ku Oldze ale tez pewnosci nie mam
Trzymam

A co do promocji w netto http://www.netto.pl/gazetka.html?id=410#/page/11
bardzo podoba mi się ten zestaw poduszka i kocyk i podusie te sówki i koszyczki z misiem
Stary 2015-08-24, 11:31   #4954
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Powiem Wam dziewczyny, że jak zaczął się ten III trymestr to masakra...Nie dość, że w środku wszystko się powiększa i wszystko boli to przez to jeszcze mam mdłości jak w I trymestrze :/ W dzień jestem leniwa i na nic nie mam siły a po 21 dostaje takiego kopa, że spać nie mogę. Zrobiłam się powolna, dyszę jak smok, jak dopadnie mnie rwa to trzyma dwa dni dopóki jej nie wyleżę :/ Denerwuje mnie takie śmieszne pulsowanie na środku brzucha albo z prawej strony, wczoraj specjalnie to sprawdzałam i stetoskopem udało mi się znaleźć serduszko pod moimi żebrami Nie mogę zasnąć na lewym boku bo Mała od razu wierzga nogami i mi ciągle tam kopie..

A właśnie, polecam Wam picie wody z limonką Piję już 2 miesiąc i na reszcie żadnych bakterii nie mam w moczu
To u mnie zaś na odwrót, III trymestr a energii mam sporo włączył mi się syndrom wicia gniazda wiadomo jak coś robię to z przerwami na odpoczynek, żeby się nie przemęczać za bardzo. Miałam kilka takich spraw do ogarnięcia, które odkładałam od dłuższego czasu a teraz zrobiłam wszystko w 2-3 dni chciałabym też już kompletować wszystko, ale chcemy najpierw pomalować pokój i kupić szafę i komodę ale mąż się coś ociąga trzeba go jakoś przycisnąć
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:38   #4955
Soul89
Zadomowienie

Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy naprawdę jesteście kochane

Powoli dobijamy do 3 wątku, ale tak patrząc na inne mamusie, to liczbą wątków biją nas na głowę ale to może lepiej, że piszemy spokojniej

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:40   #4956
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Trzymam

A co do promocji w netto http://www.netto.pl/gazetka.html?id=410#/page/11
bardzo podoba mi się ten zestaw poduszka i kocyk i podusie te sówki i koszyczki z misiem
Mi się te koszyczki też podobają, ale trochę drogi biznes wg mnie Ten regał z koszyczkami jest super, gdyby nie był biały to chyba bym go kupiła, przydałby się do kosmetyków, pieluch itd.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:41   #4957
cynamon_
Zakorzenienie

Srebrna_smuga, do tej pory niewiadomo co to mogło być, na tamten czas pomogła zmiana mleka z mojego na bebilon pepti + maści sterydowe na skórę (po kilku msc znaleźlismy dermatolog która pomogła) Synek kończy teraz 4 latka i od czasu do czasu zdarzają mu się jakieś swędzące wysypki, niedługo chcemy zrobić mu testy alergiczne, może wtedy czegoś się dowiemy.
Stary 2015-08-24, 11:41   #4958
fasterka90
Zadomowienie

W następnej części jeśli nie zwiększamy tempa to chyba będą już pierwsze porody
Ja się nie nastawiam w żaden sposób ani na sposób porodu ani potem na sposób karmienia, to są rzeczy w zasadzie ode mnie niezależne, szkoda mi dziewczyn które się tym tak przyjmują, łapią jakieś doły itp bo nie dały rady urodzić sn. Moja mama i mnie i mojego brata karmiła piersią bardzo krótko, źle łapaliśmy cycka bo mama miała wręcz wklęsłe sutki, ja mam takie same póki co - teraz są nakładki,doradcy itp więc może będzie łatwiej... Babcia też mi dopiero ostatnio mówiła że przy moim wujku w 8 miesiącu jej się mleko lało, a po porodzie nic,wujek od początku był na mm,ani razu cycka nie dostał, a wielki zdrowy chłop i nigdy nie chorował. Wiadomo,chciałabym kp ale jak się nie da z różnych względów to trudno.
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:44   #4959
india_love
Raczkowanie

Cytat:
a może wymyślimy jakiś fajny tytuł do nowego wątku ?

np. " jesteśmy czadowe, my mamy listopadowe ! 2015 cz. 3 "
,,Wsuwamy krówki, my mamusie listopadówki,,
Ale to chyba tylko o mnie bo mam fazę na krówki, takie kruchutkie
Albo: ,,na widok mamy z listopada każdemu szczęka opada,,
Stary 2015-08-24, 11:46   #4960
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Srebrna smugo, nadrobiłam fotki na kompie i wow, pokoik Zuzanny prezentuje się prześlicznie i wszystko już gotowe dla małej gwiazdy, ekstra a brzuszek wydaje mi się, że masz dość wysoko

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ja póki co laktatora nie kupuję, aczkolwiek kusił mnie, bo u r_p77 jest promocja za niecałe 150zł laktator TT (ręczny) z wszystkimi akcesoriami, a ja akurat mam butelkę i smoczki tej firmy. Ale na razie nie kupuję, bo nie wiadomo jak będzie z kp.

Przeglądam od czasu do czasu wątki innych mamuś i w jednym dziewczyny jak zakładały nową część to przejrzały ranking postów i jeśli ktoś kto był na liście nie napisał żadnego posta w poprzednim wątku, usuwano go z listy. A jeśli napisał tylko 1 post to trafiał na listę tzw. zaginionych. Może byśmy też tak zrobiły, bo mam wrażenie, że kilka osób z listy w ogóle tu nie zagląda. Co o tym sądzicie? srebrna_smugo, co Ty na to?
dobry pomysł z tą weryfikacją listy

co do laktatora to ja wolę mieć w razie jakichś problemów z ilością pokarmu też nie wiem jak to kp u mnie wyjdzie, ale to najwyżej kupię i sprzedam jak nowy, gdybym go w ogóle nie użyła.
Cytat:
Ja mam dzisiaj o 13.00 wizyte. Trzymcie kciuki Nie mam tylko co zrobic z coreczka. Moze ktoras z was sie zaopiekuje? :P

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Srebrna Smuga u mnie mozna dopisac dziewczynke. Imienia nie mamy Dla mnie tez jest to jakas wydzurbiscie trudna decyzja... Najbardziwj sklaniam sie ku Oldze ale tez pewnosci nie mam
kciuki oczywiście będą a imię bardzo ładne
Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość

Powoli dobijamy do 3 wątku, ale tak patrząc na inne mamusie, to liczbą wątków biją nas na głowę ale to może lepiej, że piszemy spokojniej
mnie się podoba bardzo atmosfera u nas, że na spokojnie sobie piszemy chociaż pewnie im bliżej będziemy terminów tym więcej będzie postów
Stary 2015-08-24, 11:46   #4961
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość

Ja się nie nastawiam w żaden sposób ani na sposób porodu ani potem na sposób karmienia, to są rzeczy w zasadzie ode mnie niezależne, szkoda mi dziewczyn które się tym tak przyjmują, łapią jakieś doły itp bo nie dały rady urodzić sn. Moja mama i mnie i mojego brata karmiła piersią bardzo krótko, źle łapaliśmy cycka bo mama miała wręcz wklęsłe sutki, ja mam takie same póki co - teraz są nakładki,doradcy itp więc może będzie łatwiej... Babcia też mi dopiero ostatnio mówiła że przy moim wujku w 8 miesiącu jej się mleko lało, a po porodzie nic,wujek od początku był na mm,ani razu cycka nie dostał, a wielki zdrowy chłop i nigdy nie chorował. Wiadomo,chciałabym kp ale jak się nie da z różnych względów to trudno.

Super podejscie wg mnie. Ja przy pierwszej coreczce bardzo chcialam kpni bylam zalamana ze sie nie udalo. Mialam tego tak dosc, tego probowania, przychodzenia do domu i masowania i sciskania moichpiersi przez obce baby czyt. polozne, ze zdecydowalam ze nie chce teraz kp. Nie dam rady probowac... Nie chce... Tylko juz teraz sie bojeco tesciowa na to bo akurat ma byc u nas do pomocy jak sie dzidzia urodzi.
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:47   #4962
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
To u mnie zaś na odwrót, III trymestr a energii mam sporo włączył mi się syndrom wicia gniazda wiadomo jak coś robię to z przerwami na odpoczynek, żeby się nie przemęczać za bardzo. Miałam kilka takich spraw do ogarnięcia, które odkładałam od dłuższego czasu a teraz zrobiłam wszystko w 2-3 dni chciałabym też już kompletować wszystko, ale chcemy najpierw pomalować pokój i kupić szafę i komodę ale mąż się coś ociąga trzeba go jakoś przycisnąć
Zazdroszczę tej energii Ten syndrom wicia gniazda jest uciążliwy, ja mam teraz taką paranoje że mój się śmieje ze mnie bo kiedyś mi paproki nie przeszkadzały a teraz jak widzę plamkę, kurz czy nawet przekrzywioną firankę to lecę i poprawiam bo mnie denerwuje Zdążycie napewno ogarnąć

Cytat:

To prawda

Idę się ogarnąć i mieszkanie bo już patrzeć nie mogę

Zuzia już na świecie

Stary 2015-08-24, 11:48   #4963
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymam kciuki za wizytę
A jak starsza córcia ma na imię?

Co do pierwszej listy to piszcie srebrnej_smudze kiedy macie wizyty

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-24, 11:49   #4964
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Coś w tym jest. Tak sobie rozkminiam teraz, że będę chyba mamą październikową?? ??
Stary 2015-08-24, 12:01   #4965
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę
A jak starsza córcia ma na imię?

Co do pierwszej listy to piszcie srebrnej_smudze kiedy macie wizyty

Nina

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Ja mam termin na 20.11. Tez mam miec cc ale i tak pewnie w list
Stary 2015-08-24, 12:02   #4966
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Jakieś propozycje?

Wyobrażam sobie jaki strach i bezsilność czułaś Ale to wyszło potem, że to np. genetyczny/dziedziczny problem? Czy nie wiadomo skąd? Czytałam ostatnio artykuł o alergiach w tym magazynie dziecko i wiem czemu mi endokrynolog zakazała na czas ciąży stosować dietę eliminacyjną. Zastanawiam się tylko co będzie po porodzie? Muszę o to wypytać heh...
ja bym nicki dziewczyn napisala drukowanymi i pogrubione, linki wstawilabym w 'hiperlacze ' czy jak to sie tam nazywa zeby ladniej wygladalo

EDIT: moja wizyta 7.09.2015

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-24, 12:06   #4967
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Srebrna_smuga, do tej pory niewiadomo co to mogło być, na tamten czas pomogła zmiana mleka z mojego na bebilon pepti + maści sterydowe na skórę (po kilku msc znaleźlismy dermatolog która pomogła) Synek kończy teraz 4 latka i od czasu do czasu zdarzają mu się jakieś swędzące wysypki, niedługo chcemy zrobić mu testy alergiczne, może wtedy czegoś się dowiemy.
Ale jadłaś normalnie w ciąży wszystko? Czy to nie miało wpływu? Te testy warto zrobić Byłam świadkiem jak wietnamczyk wchodził ze swoim synkiem na te testy i zostawił drzwi uchylone i lekarki do niego "syn jest uczulony na ziemniaki i cytrusy". Ziemniaki, pomyślałam sobie, dziwne

Cytat:
O tym myślałam i mam takie samo podejście Też mam siarę ale co będzie potem? Cycki mi się zmniejszyły, już nie są takie obrzmiałe jak na początku hm...

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
,,Wsuwamy krówki, my mamusie listopadówki,,
Ale to chyba tylko o mnie bo mam fazę na krówki, takie kruchutkie
Albo: ,,na widok mamy z listopada każdemu szczęka opada,,
Hehehe W zasadzie to drugie pasuje bo wszystkie tutaj pięknie w ciąży wyglądamy

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Srebrna smugo, nadrobiłam fotki na kompie i wow, pokoik Zuzanny prezentuje się prześlicznie i wszystko już gotowe dla małej gwiazdy, ekstra a brzuszek wydaje mi się, że masz dość wysoko

dobry pomysł z tą weryfikacją listy

co do laktatora to ja wolę mieć w razie jakichś problemów z ilością pokarmu też nie wiem jak to kp u mnie wyjdzie, ale to najwyżej kupię i sprzedam jak nowy, gdybym go w ogóle nie użyła.

kciuki oczywiście będą a imię bardzo ładne

mnie się podoba bardzo atmosfera u nas, że na spokojnie sobie piszemy chociaż pewnie im bliżej będziemy terminów tym więcej będzie postów
Dziękuję O tak...Ciekawe jaka ta moja Zuzia będzie, już usłyszałam że jest artystką i indywidualistką. Nie dość, że na każdym usg ucieka i nie chce się pokazać to jeszcze leży jak "gwiazda" hehe.

Cytat:
Super podejscie wg mnie. Ja przy pierwszej coreczce bardzo chcialam kpni bylam zalamana ze sie nie udalo. Mialam tego tak dosc, tego probowania, przychodzenia do domu i masowania i sciskania moichpiersi przez obce baby czyt. polozne, ze zdecydowalam ze nie chce teraz kp. Nie dam rady probowac... Nie chce... Tylko juz teraz sie bojeco tesciowa na to bo akurat ma byc u nas do pomocy jak sie dzidzia urodzi.
O nieeee....tylko nie teściowa :P ale rozumiem, że pomoże też przy drugiej córeczce. Moja teściowa też się nakręca do pomocy i będzie chciała u nas być ale wiem, że nie da rady pomóc nam i być z Marlenką więc na razie się nie nakręcam

india_love będziemy we dwie otwierać listę, chociaż kto wie...czytam równolegle forum na bellybest i tam już dwie dziewczyny z października są na skurczach w szpitalu, sierpniówki jeszcze się nie rozpakowały do końca a wrześniówki już zaczęły

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
ja bym nicki dziewczyn napisala drukowanymi i pogrubione, linki wstawilabym w 'hiperlacze ' czy jak to sie tam nazywa zeby ladniej wygladalo

EDIT: moja wizyta 7.09.2015
Zobaczę jak to będzie wyglądało bo wcześniej byłyśmy spacją porozdzielane i też nie dla wszystkich było czytelne

Zuzia już na świecie

Stary 2015-08-24, 12:09   #4968
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Amelia My mamy bardzo fajną właścicielkę mieszkania, nie robi problemu z malowaniem itp
Dziś widzę tz się zaangażował i sam rozplanował umeblowanie pokoiku, trochę inaczej niż ja,ale chyba nawet lepiej
Ooo to godna pochwały, super, że tak fajnie Wam się trafiło No i brawo dla Tżta, czasem faceci mają niezły zmysł organizacji wnętrz

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie dot. ubranek.
Czy dzielicie jakoś okresy, na które ubranka kupujecie?
W sensie do szafy na początek wsadzicie tylko coś w zakresie 0-3 miesiąca czy większe też?
I te ubranka na początek to kupujecie w jakich rozmiarach? Wszystko w 56cm? Czy mniejsze/większe też?
Ja mam poprane ubranka 56,62 i mniejsze 68 (nie patrzałam na metki, tylko przyrównywałam do siebie ubranka). Reszta leży w piwnicy bo pewnie gdzieś dopiero ok.marca dojdziemy do 68 i wtedy sobie wymienię całą komodę na rozmiary od 68-74
ogólnie u nas żeby nie robić zamętu mamy taki system, że grupuję sobie ubranka w kartonach poszczególne rozmiary i jak widzę, że dziecko wyrasta z ubrań w szafie to ładuję wszystko do pudła a przynoszę kolejny rozmiar

Cytat:
hej dziewczyny, ale tu dzisiaj cisza i spokój

my dzisiaj zaliczyliśmy pierwsze spotkanie w szkole rodzenia, trochę obawiałam się jak wytrzymam te 5 godzin, ale minęło ekspresowo i jestem zadowolona. Dzisiaj mieliśmy omawiany temat karmienia piersią i pielęgnacji dziecka. Wszystko bardzo szczegółowo omówione, dzięki temu mogę zweryfikować swoją listę wyprawkową i wiem, czego nie będę kupować od razu tylko w miarę potrzeby, a co w ogóle wykreślam z listy (na przykład raczej wiaderka do kąpieli nie kupimy, wydaje mi się że wanienka będzie wygodniejsza)
Super, że jesteś zadowolona z nauk w szkole rodzenia, dużo można się douczyć i rozwiać wszelkie wątpliwości

Lexie powodzenia dziś na wizycie
Czekolada gratuluję wejścia w ostatni trymek!

Cytat:
Udało mi się załączyć zdjęcia pokoiku Już prawie gotowy, jeszcze chcę go dopieścić, ogarnę ubranka na dniach i torbę do szpitala
Jest cudowny!!!! Pokój małej księżniczki.. Bomba A brzuszek też mam czasem niekształtny, zależy jak mała potwora się ułoży a u Ciebie w jakiej jest pozycji?
Stary 2015-08-24, 12:10   #4969
fasterka90
Zadomowienie

Różnie może być z tymi porodami :p wszystkim życzę jak najlepiej ale może być i tak że te z końcówki listopada będą pierwsze :p ja mam na połowę ale nic nie poradzę na moje przekonanie że urodze jeszcze w październiku. "Wiem" to od początku.
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:14   #4970
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Różnie może być z tymi porodami :p wszystkim życzę jak najlepiej ale może być i tak że te z końcówki listopada będą pierwsze :p ja mam na połowę ale nic nie poradzę na moje przekonanie że urodze jeszcze w październiku. "Wiem" to od początku.
Dokładnie
w ostatniej ciąży byłam na wątku mam maj-czerwiec z terminem na ten drugi miesiąc i zawsze byłam w tyle, bo większość dziewczyn po połówkowych czy prenatalnych czy już z gotowym pokoikiem a gdzie mi tam było do tematu jak była różnica paru tygodni... A urodziłam ostatecznie w połowie maja i prześcignęłam wiele dziewczyn majówek, które jeszcze urodziły w czerwcu
Stary 2015-08-24, 12:17   #4971
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Dokładnie
w ostatniej ciąży byłam na wątku mam maj-czerwiec z terminem na ten drugi miesiąc i zawsze byłam w tyle, bo większość dziewczyn po połówkowych czy prenatalnych czy już z gotowym pokoikiem a gdzie mi tam było do tematu jak była różnica paru tygodni... A urodziłam ostatecznie w połowie maja i prześcignęłam wiele dziewczyn majówek, które jeszcze urodziły w czerwcu
oj nie nie dziewczyny, ja się tak nie bawię, mam termin jako prawie ostatnia i tego się będę trzymać
Stary 2015-08-24, 12:20   #4972
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Amelia16 dziękuję Koniecznie domówię jeszcze literki pluszowe z imieniem na łóżeczko i myślę, że będę mega zadowolona

U mnie w poprzeczno - skośnej I tak mi brzuch zamiast iść do przodu to leci na boki. A ja głupia cały czas się dziwiłam czemu nie czuję kopniaków w żebra? Oczywiście w google jest mało na ten temat prócz tego, że : przyczyną jest łożysko na przedniej ścianie (które mam;p), wąski kanał rodny, że po 30 tyg. każdy dzień zmniejsza szanse na obrót bo podobno obrócenie dziecka o 360stopni jest łatwiejsze niż obrócić się z tej pozycji i oczywiście ciąże kończy się najpóźniej w 38tyg ponieważ jest to niebezpieczne dla płodu i matki. Tyle znalazłam a w środę mam usg więc zobaczymy czy się przekręciła.

A u Ciebie jeszcze się wierci pewnie Czy układa się już główką do dołu na każdym usg?

Zuzia już na świecie

Stary 2015-08-24, 12:20   #4973
poznanianka1990
Zakorzenienie

Załamana jestem Zważyłam się tak z ciekawości (zawsze robię to w środy, jak zaczynam nowy tydzień) i wychodzi na to, że odkąd bardziej uważam na to co jem, praktycznie w ogóle (wczoraj sobie dogodziłam ) nie jem słodyczy to schudłam 1kg Już miałam 0,5kg na plusie, a teraz mam tyle samo na minusie Obawiam się czy z Julką wszystko ok...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-24, 12:28   #4974
beautifuldream
Rozeznanie

W ogóle wczoraj u nas była przykra sytuacja. Psinka nam zdechła najgorsze w tym wszystkim jest, to, że nic nie wskazywało na to.. jednego dnia biegał, bawił się, a następnego.. [/QUOTE]

Może miał babeszjozę? Mój wieczorem położył się spać normalnie, a rano trzeba było go budzić, bo nie kontaktował i na łapy nie mógł stawać. Stękał, jęczał i łzy leciały mu ciurkiem. Był styczeń i -10, więc w życiu nie pomyślałabym, że to kleszcz, ale na szczęście wet się poznał, szybko dostał kroplówki i doszedł do siebie. Podobno wystarczyło, żeby kleszcz wbił się na 15min. i odpadł, żeby go zarazić. 48 godz. i jest po psie, jeżeli jest nieleczony.

Wojtuś jest już z nami
beautifuldream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:33   #4975
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
No to chyba w takim razie zdecyduję się na tą komodę malm tylko jeszcze nie wiem, którą dokładnie tzn ile szuflad
Ja też planuję kupić właśnie malm

Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie dot. ubranek.
Czy dzielicie jakoś okresy, na które ubranka kupujecie?
ja pod ręką będę chciała mieć do 68. W sumie to na razie większych rozmiarów jeszcze nie mam

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Widzę, że nie jestem jedyną, która nie urządza jeszcze pokoiku.
nie jedyna ja dopiero zaczynam

Cytat:
To jak "pierwsza szafę" zamknę na rozmiarze 68 to będzie ok? A kupujecie śpiworek do wózka czy kocyk?
Ja chyba śpiworek i kocyk, zawsze kocyk można zdjąć jak będzie ciepło. A nie chcę się stresować, że małej jest zimno i nie mam czym jej przykryć W ogóle to mam schizę na temat ubioru dzieciaczka w tym okresie zimowym... w sensie żeby było mu ciepło.

Cytat:
Udało mi się załączyć zdjęcia pokoiku Już prawie gotowy, jeszcze chcę go dopieścić, ogarnę ubranka na dniach i torbę do szpitala
aaaaa jaki piękny pokoik szczęka mi opadła

Cytat:
Ja wczoraj liczyłam ile wyniosą mnie zakupy u r_p77 i wyszło mi lekko ponad 250zł, a nie liczyłam jeszcze kosztów przesyłki
A i tak on nie ma np. jednorazowych majtek siateczkowych... Najlepiej jakbym u niego z kilku rzeczy zrezygnowała (te co ma droższe) i dokupiła je u flaminga24, ale wtedy zapłacę za dwie przesyłki... Hmm chyba, że w doz pl uda mi się to zamówić, byłoby super
Ja często zamawiam też w aptece gemini. pl często znajduje tańsze rzeczy niż na doz. np moje witaminy są tańsze o 15 zł!!!

Cytat:

Ja jestem za mniejszą ilością wątków a za pomocniejszymi postami

Zaczęliśmy kompletować wyprawkę
kupiliśmy:
- łóżeczko i materacyk,
- wanienkę i stojak,
- zestaw szczotek dla malutkiej,
- kilka bodziaków, śpiochów, itp.
- no i na 99% wybraliśmy wózek. Będzie chyba tutek inspire.

zaraz wam powrzucam zdjęcia
Stary 2015-08-24, 12:35   #4976
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Załamana jestem Zważyłam się tak z ciekawości (zawsze robię to w środy, jak zaczynam nowy tydzień) i wychodzi na to, że odkąd bardziej uważam na to co jem, praktycznie w ogóle (wczoraj sobie dogodziłam ) nie jem słodyczy to schudłam 1kg Już miałam 0,5kg na plusie, a teraz mam tyle samo na minusie Obawiam się czy z Julką wszystko ok...
Na pewno wszystko ok zaczęłaś dietkę i dlatego odrobinę na wadze ubyło. Moja położna mówi, że to jest właśnie zaleta cukrzycy ciężarnych - że się nie tyje i waga jest ładna a z maleństwem na pewno wszystko ok, tylko pamiętaj żeby w diecie dostarczać wszystkie wartości odżywcze i witaminki
Stary 2015-08-24, 12:40   #4977
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
oj nie nie dziewczyny, ja się tak nie bawię, mam termin jako prawie ostatnia i tego się będę trzymać
Mnie się też bardzo moja data TP podoba a nawet bym mogła przenosić na grudzień, bo lubię grudzień no ale za bardzo opcji nie mam i modlę się realnie żeby nie urodzić do skończonego 38 tc, już by było super

Cytat:
Amelia16 dziękuję Koniecznie domówię jeszcze literki pluszowe z imieniem na łóżeczko i myślę, że będę mega zadowolona

U mnie w poprzeczno - skośnej I tak mi brzuch zamiast iść do przodu to leci na boki. A ja głupia cały czas się dziwiłam czemu nie czuję kopniaków w żebra? Oczywiście w google jest mało na ten temat prócz tego, że : przyczyną jest łożysko na przedniej ścianie (które mam;p), wąski kanał rodny, że po 30 tyg. każdy dzień zmniejsza szanse na obrót bo podobno obrócenie dziecka o 360stopni jest łatwiejsze niż obrócić się z tej pozycji i oczywiście ciąże kończy się najpóźniej w 38tyg ponieważ jest to niebezpieczne dla płodu i matki. Tyle znalazłam a w środę mam usg więc zobaczymy czy się przekręciła.

A u Ciebie jeszcze się wierci pewnie Czy układa się już główką do dołu na każdym usg?
Nie, nie, moja raz w 11 tc była przyłapana poprzecznie a potem już tylko pośladkowo i jak sama wiesz z dnia na dzień szanse coraz mniejsze na obrót kurczę, to chyba najmniej wygodne i komfortowe dla Was obu ułożenie, umęczysz się Biedulo ciekawe co Ci powie gin na najbliższym usg...
Te literki będą śliczne, w którym miejscu je chcesz dowiesić?

Cytat:
Napewno okej, zmieniłaś dietę i stąd ten szybki efekt w postaci wagi Córcia zabiera sobie od razu to co najpotrzebniejsze i najcenniejsze z Twojej diety a Tobie zostają ostatki, dlatego przystopowałaś

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
Zaczęliśmy kompletować wyprawkę
kupiliśmy:
- łóżeczko i materacyk,
- wanienkę i stojak,
- zestaw szczotek dla malutkiej,
- kilka bodziaków, śpiochów, itp.
- no i na 99% wybraliśmy wózek. Będzie chyba tutek inspire.

zaraz wam powrzucam zdjęcia
Czekamy, czekamy!!!
Stary 2015-08-24, 12:41   #4978
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:

O nieeee....tylko nie teściowa :P ale rozumiem, że pomoże też przy drugiej córeczce. Moja teściowa też się nakręca do pomocy i będzie chciała u nas być ale wiem, że nie da rady pomóc nam i być z Marlenką więc na razie się nie nakręcam

No niestety. Nie mamy nikogo tu zeby nawet zostal z Ninka kiedys tz zawiezie mnie do szpitala. Kilka pierwszych dni bedzie tesciowa a potem moja mama. Przy Nince dalismy rade sami ale teraz nie ma mozliwosci...
Stary 2015-08-24, 12:42   #4979
beautifuldream
Rozeznanie

Srebrna Smuga pokoik cudny! Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę oddzielnego pomieszczenia dla dziecka .. I tego, że już wszystko masz tak fajnie przygotowane. Ech u mnie jeszcze daleka droga...

Co do wizyt to ja mam 01.09, imię Agnieszka, lat 25, chłopczyk, prawdopodobnie Antoś

Wojtuś jest już z nami
beautifuldream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:42   #4980
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Napewno okej, zmieniłaś dietę i stąd ten szybki efekt w postaci wagi Córcia zabiera sobie od razu to co najpotrzebniejsze i najcenniejsze z Twojej diety a Tobie zostają ostatki, dlatego przystopowałaś
Oby tak było
Ale i tak swoje powiem tej diabetolog Niech się kobieta zlituje, ja chcę trochę przytyć

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości