Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-24, 12:59   #4111
meneq
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
nie wiedziałam ze az tak dokładnie mozna okreslic czas porodu okreslajac miejsce bicia serca. trzymam kciuki w kazdym razie

Pewnie z doswiadczenia mozna. Zobaczymy jak bedzie. W sumie to zaden wyznacznik, ale ciekawostka. Jak mi zwrocila na to uwage, to sama widzialam, ze w zupelnie innym miejscu przyklada czujnik. Poprzednio bylo na wysokosci pepka teraz juz na spodzie brzucha w miejscu dla mnie nieosiagalnym bez lusterka. Co prawda po pomiarach dno macicy juz nie idzie wyzej, ale tez sie nie obniza, przy starszej corce bylo dokladnie tak samo, wiec moze taka moja uroda
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 13:03   #4112
Ana0611
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
no właśnie :/

ja w szpitalu nie widziałam i oni też nie zauważyli
nie wiem co to może być ale mam tylko nadzieje że to nic takiego i da się to jakoś naprawić

ale znając moje szczęście to pewnie tak nie będzie
Trzymam kciuki, żeby było dobrze! Może wystarczy jakaś fizjoterapia?

Cytat:
Napisane przez Virves Pokaż wiadomość
Witajcie Ja dziś wyszłam ze szpitala, nadal w dwupaku. Wody obniżyły się z 23 na 20 ale za to szyjka 1 cm i rozwarcie 1. Dziś na porannych badaniach tak się zdenerwowałam, że myślałam że mam zawał. Jakas Pani doktor, z innego oddziału, którą widziałam pierwszy raz postanowiła sobie, że jutro widzimy się na porodówce na moje pytanie dlaczego usłyszałam "bo tak".

Nie byłoby może w tym nic dziwnego i nie przyszłoby mi do głowy podważać jej decyzję gdyby nie fakt, że dziś położna z oddziału uświadomiła nas, że od dziś robią czystki na oddziale bo zamykają go na dwa tyg. więc albo do domu, albo do rodzenia !!!!! I kogo tak obchodzi, że dziecię nie pcha się na świat.
Dobrze zrozumiałam? Masz jutro iść na porodówkę rodzić tylko dlatego, że oddział zamykają na 2 tyg????? Nie no, tego to jeszcze nie słyszałam żeby takie cyrki gdzieś odwalali...

A ja się znowu wku@#@!, dzwoniła przed chwilą teściowa i oczywiście pierwsze co usłyszałam to co jest ze mną nie tak że jeszcze nie urodziłam i że mam pamiętać, że mam nie rodzić przez cc bo to będzie oznaczać, że poszłam na łatwiznę!!! Ba rodzenie przez cc to "nie poród" tylko kaprys bo kiedyś kobiety to rodziły w polu dzieci owinięte pępowiną, czy dzieci ułożone pośladkowo a potem od razu na pole szły ziemniaki zbierać !

Ana0611 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 13:04   #4113
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Te stopery to takie kołki by nie spadł z łóżeczka. Możesz wbić goździki albo jakieś koleczki.
muszę to obczaić w sklepie bo zaraz będę miała schizę, że spadnie
Stary 2015-08-24, 13:05   #4114
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość

jeszcze jedno pytanie mam: dostaliśmy przewijak nowy od znajomych ale okazało się, że nie ma jakiś stopperów żeby go położyć na łóżeczko - czy to się da dokupić Waszym zdaniem czy muszę kupić nowy?
spokojnie mozesz dolupic, to są takie stopki meblowe i kosztują grosze
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 13:07   #4115
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ana0611 Pokaż wiadomość
A ja się znowu wku@#@!, dzwoniła przed chwilą teściowa i oczywiście pierwsze co usłyszałam to co jest ze mną nie tak że jeszcze nie urodziłam i że mam pamiętać, że mam nie rodzić przez cc bo to będzie oznaczać, że poszłam na łatwiznę!!! Ba rodzenie przez cc to "nie poród" tylko kaprys bo kiedyś kobiety to rodziły w polu dzieci owinięte pępowiną, czy dzieci ułożone pośladkowo a potem od razu na pole szły ziemniaki zbierać !

nie odbieraj telefonów, a Tż powiedz, żeby do niej zadzwonił i się "rozmówił" bo takie nerwy Ci nie są teraz potrzebne.Po porodzie "za karę" zaproś ją za 3-4 tygodnie. Serio. Jeju jak jak uwielbiam takie złote rady. To lekarze zdecydują co jest najlepsze dla Ciebie i dziecka, a CC to też poród.
Stary 2015-08-24, 13:09   #4116
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
my juz po wizycie położnej
mały w 2 dni przybrał 80g więc nie jest źle

no i kurde jedziemy dzisiaj do pediatry zobaczyć co z tym paluszkiem, bo położnej się nie podoba i trzeba to jak najszybciej sprawdzić.. pewnie dostaniemy skierowanie do ortopedy

tak się zestresowalam, że już mnie brzuch boli

bo nie wiadomo czy to jakaś wada, czy coś ze stawem.. albo złamane albo wybite masakra . ocipieje dzisiaj z nerwów chyba :/ :/ :/

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

kurdeeee

oby to nic poważnego nie było
3mam kciuki!!! Ale nie martw się, na pewno to nic poważnego nie jest no i malca nie boli bo inaczej by wył non stop, a wydaje mi się że złamanie czy wybicie to spory ból. Będzie dobrze i nie stresuj się na zapas bo i synek się niepotrzebnie będzie denerwować!

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Położyłam się i zasnelam.

Panna Izabela
Dla mnie to po prostu Bóg dał Wam lekcję życia i wiary bardzo bolesna i z boku niesprawiedliwa. Nie Twoja wina, że tak się potoczyło i to na pewno nie dlatego, że nie doceniałaś ciąży. Czasami racjonalnie nie da się zrozumieć życia. Pisałam Ci, o mojej mamie. Ona teraz też uważa, że widać tak było pisane. Niech ten polog się już końcZy i lekarz da zielone światło.

Oczarowana, owieczkaa
Oj seks to może sam w sobie pamiętam, ale nie wiem co to ochota na niego :///...

Sandra
Będzie dobrze u nas kontrola u ortopedy jest obowiązkowa i dopiero wtedy wiele matek coś zauważa polozna mówiła, że na tym etapie wszystko da się wycwiczyc! Nie mów tak, że nie masz szczęścia. Masz je... Masz synka...

WyłącZam się. Znów spać mi się chce.
Dosyć trudny ten test niestety... Czekam na koniec połogu i zielone światło bo nadzieja na drugie dziecko to jedyne, co mnie trzyma przy życiu. Jak Bóg nam nie ma w planach dawania dzieci to niech nas oboje zabiera do Córeczki, bo życie bez dzieci dla nas nie ma najmniejszego sensu.
No ale jeszcze trochę czekania jest, mam nadzieję, że minie szybko.

A mam pytanko: czy to możliwe, że krew, która mi leci, to OKRES??? Mi się średnio wydaje to możliwe aczkolwiek mama do mnie wczoraj, że może ja po prostu okresu dostałam no i się sama zastanawiam, czy tak szybko byłoby możliwe...
Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja mam tp za 5 dni i im bliżej tym mi lepiej. Ostatni miesiąc naprawdę dłuży się okropnie, przynajmniej mnie. Cała ciąża w mojej głowie trwa krócej niż ostatnie 3,5 tygodnia.
Zawsze jak się patrzy wstecz, to czas szybko zleciał. Ja np niedawno panną byłam, a tu rok po ślubie, urodziłam, pochowałam... A mam wrażenie, że dopiero co miałam dwie kreski na testach. Zleciał ten czas jak nie wiem. Za to mam wrażenie, że się zestarzeję zanim znów zajdę w ciążę i urodzę...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 13:09   #4117
elcia88
Wtajemniczenie

http://archiwum.allegro.pl/oferta/st...631224248.html

coś w tym stylu

Edytowane przez elcia88
Czas edycji: 2015-08-24 o 13:10
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 13:12   #4118
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
W moim przypadku sprawa wygląda tak, że z dzieckiem jest wszystko ok i ze mną też. Jedyne co się dzieje to ta szyjka miękka i krótka. Czyli jedyne co mi grozi to to, że akcja porodowa rozpocznie się w domu.
Ja mam gładką szyjkę miękką od 3 tygodni. Jak to usłyszałam to byłam zajarana że może coś się wcześniej zacznie, ale duuuupa
Cytat:
minusem tego jest to ze czasami dzieci na dzwiek odkurzcza potem płacza.
Ja właśnie z tego co słyszałam od znajomych to dzieci uwielbiają ten dźwięk bo po pierwsze uspokaja szumieniem a poza tym kojarzy się z ulgą w oddychaniu.
Cytat:
jeszcze jedno pytanie mam: dostaliśmy przewijak nowy od znajomych ale okazało się, że nie ma jakiś stopperów żeby go położyć na łóżeczko - czy to się da dokupić Waszym zdaniem czy muszę kupić nowy?
Ja mam te stópki jeszcze niezamontowane bo zamierzam przenosić przewijak z łożeczka na komodę albo miejsce do kąpieli. A leży bardzo stabilnie na łóżeczku...

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
A mam pytanko: czy to możliwe, że krew, która mi leci, to OKRES??? Mi się średnio wydaje to możliwe aczkolwiek mama do mnie wczoraj, że może ja po prostu okresu dostałam no i się sama zastanawiam, czy tak szybko byłoby możliwe...
Moja mama dostała okres 3 tygodnie od porodu więc jak najbardziej możliwe, szczególnie jak nie karmisz.
Stary 2015-08-24, 13:12   #4119
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
3mam kciuki!!! Ale nie martw się, na pewno to nic poważnego nie jest no i malca nie boli bo inaczej by wył non stop, a wydaje mi się że złamanie czy wybicie to spory ból. Będzie dobrze i nie stresuj się na zapas bo i synek się niepotrzebnie będzie denerwować!

Dosyć trudny ten test niestety... Czekam na koniec połogu i zielone światło bo nadzieja na drugie dziecko to jedyne, co mnie trzyma przy życiu. Jak Bóg nam nie ma w planach dawania dzieci to niech nas oboje zabiera do Córeczki, bo życie bez dzieci dla nas nie ma najmniejszego sensu.

Zawsze jak się patrzy wstecz, to czas szybko zleciał. Ja np niedawno panną byłam, a tu rok po ślubie, urodziłam, pochowałam... A mam wrażenie, że dopiero co miałam dwie kreski na testach. Zleciał ten czas jak nie wiem. Za to mam wrażenie, że się zestarzeję zanim znów zajdę w ciążę i urodzę...

Panna Izabela moja mama 3 miesiące po porodzie SN. Zaszła w ciążę. Jest to mizliwe org szybko się regeneruje

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 13:16   #4120
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam gładką szyjkę miękką od 3 tygodni. Jak to usłyszałam to byłam zajarana że może coś się wcześniej zacznie, ale duuuupa

Ja właśnie z tego co słyszałam od znajomych to dzieci uwielbiają ten dźwięk bo po pierwsze uspokaja szumieniem a poza tym kojarzy się z ulgą w oddychaniu.

Ja mam te stópki jeszcze niezamontowane bo zamierzam przenosić przewijak z łożeczka na komodę albo miejsce do kąpieli. A leży bardzo stabilnie na łóżeczku...

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Moja mama dostała okres 3 tygodnie od porodu więc jak najbardziej możliwe, szczególnie jak nie karmisz.
No to może jest szansa na to, że to już okres... W sumie to chyba dobrze by było, szybciej będę miała cykle normalne.
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Panna Izabela moja mama 3 miesiące po porodzie SN. Zaszła w ciążę. Jest to mizliwe org szybko się regeneruje
Wiem, ale najpierw muszę czekać na zielone światło od lekarza, inaczej jest chyba jak się rodzi żywe dziecko a inaczej jak dziecko umiera (chociaż mam nadzieję, że lekarka mimo to nie będzie widziała zastrzeżeń)... No i obawiam się, że tym razem tak szybko nie zajdę w ciążę, za pierwszym razem się udało bo był złoty strzał, małe są szanse na to, że drugi też będzie taki łatwy i szybki... No ale nie będę się negatywnie nastawiać póki nie spróbuję.

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-08-24, 13:17   #4121
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Na okres jest jeszcze za wczesnie. Do bodajze 52 dni po porodzie nie mowi sie w ogole o okresie. Moze sie przemeczylas? Jaki kolor ma wydzielina, bo powinna zmienic sie juz jakis czas temu na ceglasto-brunatna
Stary 2015-08-24, 13:21   #4122
Kissmisiaa
Zakorzenienie

A ja się naczytalam u doktora Google co może oznaczać ból krocza podczas ciąży. I jeśli się nasila podczas chodzenia to trzeba to powiedzieć ginekologowi :/

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
No to może jest szansa na to, że to już okres... W sumie to chyba dobrze by było, szybciej będę miała cykle normalne.

Wiem, ale najpierw muszę czekać na zielone światło od lekarza, inaczej jest chyba jak się rodzi żywe dziecko a inaczej jak dziecko umiera (chociaż mam nadzieję, że lekarka mimo to nie będzie widziała zastrzeżeń)... No i obawiam się, że tym razem tak szybko nie zajdę w ciążę, za pierwszym razem się udało bo był złoty strzał, małe są szanse na to, że drugi też będzie taki łatwy i szybki... No ale nie będę się negatywnie nastawiać póki nie spróbuję.

Iza po porodzie można raz dwa szybko zajść w ciążę. Więc spokojnie ani się nie obejrzysz i znów będziesz chodziła z brzuszkiem. A my będziemy Ci kibicować aby wszystko było dobrze.
Po za tym lekarz który będzie Cię teraz prowadził będzie Cię miał bardziej na oku.
Stary 2015-08-24, 13:21   #4123
Sandrusia91
Zadomowienie

a ja się naczytałam już, że to co wygląda jak mały ma to jakiś trzaskający palec czy coś takiego i to się operacyjnie robi, bo to jakieś niby zapalenie ścięgna czy coś i siedzę i ryczę
bo u takich dzieciaczków to wliczane jest już pod wadę wrodzoną

ehhhhhhhhh

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png

Edytowane przez Sandrusia91
Czas edycji: 2015-08-24 o 13:24
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 13:21   #4124
olkka16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
A ja się naczytalam u doktora Google co może oznaczać ból krocza podczas ciąży. I jeśli się nasila podczas chodzenia to trzeba to powiedzieć ginekologowi :/
Ja mojemu już dawno mówiłam i powiedział, że to normalne bo główka bardzo nisko i uciska. Niby miało to zwiastować szybszy poród ale tu się akurat pomylił albo mały się rozmyslił bo już ponad miesiąc od tych bóli i nic, od piątku totalnie ból zniknął...

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-24, 13:25   #4125
Ana0611
Raczkowanie

Cytat:

nie odbieraj telefonów, a Tż powiedz, żeby do niej zadzwonił i się "rozmówił" bo takie nerwy Ci nie są teraz potrzebne.Po porodzie "za karę" zaproś ją za 3-4 tygodnie. Serio. Jeju jak jak uwielbiam takie złote rady. To lekarze zdecydują co jest najlepsze dla Ciebie i dziecka, a CC to też poród.
No właśnie ją dodałam do "czarnej listy", bo już mam jej dosyć.
Tż już nie raz próbował się z nią rozmówić ale ona ma chyba w dupie to, że swoim zachowaniem mnie tylko nas denerwuje, albo wręcz sprawia jej satysfakcję wku@#nie mnie bo z tygodnia na tydzień odwala coraz lepsze numery i lecą coraz to lepsze teksty, łącznie z takimi, że ona chyba zacznie się starać o dziecko z mężem bo na emeryturze jej się nudzi....

Stary 2015-08-24, 13:25   #4126
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Zaraz mi dziecko wszystkie ścięgna wyrwie ;(
Stary 2015-08-24, 13:27   #4127
agu23gda
Wtajemniczenie

Szykuje sie do wizyty... tak bym chciala zeby mi gin przepowiedziala porod zeby szyjka sie skrocila cokolwiek. Bo co ide to tam zawory zamkniete na 10 spustow
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 13:27   #4128
Virves
Raczkowanie

Cytat:
Trzymam kciuki, żeby było dobrze! Może wystarczy jakaś fizjoterapia?

Dobrze zrozumiałam? Masz jutro iść na porodówkę rodzić tylko dlatego, że oddział zamykają na 2 tyg????? Nie no, tego to jeszcze nie słyszałam żeby takie cyrki gdzieś odwalali...

tak, dokładnie. Uprzejma Pani doktor nawet nie raczyła zaczekać, aż lekarz opiekujący się moją salą mnie zbada i powie co z tą szyjką. Siedząc przy biurku zerknęła tylko który tydz ciąży i od razu : "jutro na porodówkę". W piątek zresztą lekarz prowadzacy, na badaniu powiedział, że jeśli do poniedziałku szyjka się nie zmieni to pewnie do domu mnie wyślą bo to będzie oznaczać, że dziecię jeszcze troszkę posiedzi oczywiście pod warunkiem oszczędzania się.
Virves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 13:30   #4129
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
tak, dokładnie. Uprzejma Pani doktor nawet nie raczyła zaczekać, aż lekarz opiekujący się moją salą mnie zbada i powie co z tą szyjką. Siedząc przy biurku zerknęła tylko który tydz ciąży i od razu : "jutro na porodówkę". W piątek zresztą lekarz prowadzacy, na badaniu powiedział, że jeśli do poniedziałku szyjka się nie zmieni to pewnie do domu mnie wyślą bo to będzie oznaczać, że dziecię jeszcze troszkę posiedzi oczywiście pod warunkiem oszczędzania się.
To miej ich w , nie wyciąga się dzieci z brzucha z takiego powodu.
Kurczę ja to mam wrażenie że większość patologii w szpitalach wynika nie z braku kompetencji tylko z wygody personelu. Nacinanie krocza i lanie oxy - żeby było szybciej i byle pójść na kawę, rodzenie na leżąco - żeby sobie położna mogła usiąść a nie się schylać, zabieranie dziecka - żeby od razu "odhaczyć" i mieć z głowy...
Stary 2015-08-24, 13:31   #4130
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Na okres jest jeszcze za wczesnie. Do bodajze 52 dni po porodzie nie mowi sie w ogole o okresie. Moze sie przemeczylas? Jaki kolor ma wydzielina, bo powinna zmienic sie juz jakis czas temu na ceglasto-brunatna
Ja już miałam wydzielinę koloru żółtawo - pomarańczowego, a teraz to brązowa no i czerwień od krwi. Myślałam, że to może od wina bo w piątek trochę wypiłam ale by mi chyba przeszło do poniedziałku, więc wolałabym postawić na okres. Krwotok to raczej nie jest, bo czytałam że trzeba jechać do szpitala jak jest konieczność zmieniania podpaski co 2 godz i częściej a u mnie taka konieczność nie zachodzi, bo aż tyle tego nie ma.

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Iza po porodzie można raz dwa szybko zajść w ciążę. Więc spokojnie ani się nie obejrzysz i znów będziesz chodziła z brzuszkiem. A my będziemy Ci kibicować aby wszystko było dobrze.
Po za tym lekarz który będzie Cię teraz prowadził będzie Cię miał bardziej na oku.
Oby... No lekarkę teraz już wybrałam i przy niej zostanę, mam do niej zaufanie od porodu no i czytałam, że ona się interesuje trudnymi przypadkami. Już na żadną wizytę nie pójdę na nfz...
Cytat:
a ja się naczytałam już, że to co wygląda jak mały ma to jakiś trzaskający palec czy coś takiego i to się operacyjnie robi, bo to jakieś niby zapalenie ścięgna czy coś i siedzę i ryczę

ehhhhhhhhh
To Ty może nie czytaj a poczekaj aż lekarz Ci coś powie? Lekarze zrobią co trzeba i będzie po strachu. Ja miałam biodro nastawiane jako niemowlę i nic z tego nie pamiętam, traumy nie ma i biodro całe i zdrowe, z Twoim maluchem będzie też wszystko dobrze!!

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-08-24, 13:39   #4131
petel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Raz,dwa,trzy słonko zza chmurek wychodzi,co oznacza,że żadna z nas dziś nie urodzi.Czary mary na dwa kije,któraś w tym tygodniu dzieciatko powije;-)

Kurna,jakie nudy. Wstałam,odpaliłam net w szajsfonie w nadzieji,ze se poczytam opisy porodów albo że ciśnienie i adrenalina mí skocza bo sie dowiem,ze u ktorejs zaczela sie akcja niczym z premierowego odcinka Mody na sukces a tu doopa.
Nudy.
Biedna, znudzona Oczarowana. Hihi.
To coś, któraś może jednak zdecyduje się na poród, bo koleżanka nie ma co począć ze sobą?
petel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 13:41   #4132
Mediona
Zadomowienie

Cytat:

ehhhhhhhhh
Ty nie czytaj glupiego wujka Google. Poczekaj az pojdziesz do lekarza. Niekiedy takie bzdury wypisuja w internecie. Moja szwagierka miała gulke pod drugim palcem w stopie. Wujaszek Google powiedzial ze to moze byc rak. Wiesz jak ona płakała. Poszla do chirurg okazało się ze to wyplynala jakaz maź i trzeba masowac palec. Wiec kochana nie denerwuj sie na zapas. Najlepiej isc di lekarza. Niech zbada.

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Szykuje sie do wizyty... tak bym chciala zeby mi gin przepowiedziala porod zeby szyjka sie skrocila cokolwiek. Bo co ide to tam zawory zamkniete na 10 spustow
Powodzenia. Ja mam dziś polozna. Zobaczymy. Pewnue sie nic ciekawego nie dowiem jak zawsze. Poza tym ze mala jest nisko.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 13:41   #4133
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez petel Pokaż wiadomość
Biedna, znudzona Oczarowana. Hihi.
To coś, któraś może jednak zdecyduje się na poród, bo koleżanka nie ma co począć ze sobą?
Nie że wątpię w magiczne zdolności oczarowanej ale skoro czarownica ma jutro indukcję to raczej pewne jest że w tym tygodniu dzieciątko powije

Jak komu nudno niech sobie obejrzy nowy katalog Ikea Nie wiem jak wy ale ja czekam zawsze jak wygłodniały pies na ładne wnętrzarskie obrazki
Stary 2015-08-24, 13:43   #4134
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Raz,dwa,trzy słonko zza chmurek wychodzi,co oznacza,że żadna z nas dziś nie urodzi.Czary mary na dwa kije,któraś w tym tygodniu dzieciatko powije;-)

Kurna,jakie nudy. Wstałam,odpaliłam net w szajsfonie w nadzieji,ze se poczytam opisy porodów albo że ciśnienie i adrenalina mí skocza bo sie dowiem,ze u ktorejs zaczela sie akcja niczym z premierowego odcinka Mody na sukces a tu doopa.
Nudy.
Trzeba stworzyć napiecie. Tak nie idzie hop siup codziennie bobas. A napięcie. Rozwój akcji.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 13:44   #4135
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Nie że wątpię w magiczne zdolności oczarowanej ale skoro czarownica ma jutro indukcję to raczej pewne jest że w tym tygodniu dzieciątko powije :

Jak komu nudno niech sobie obejrzy nowy katalog Ikea Nie wiem jak wy ale ja czekam zawsze jak wygłodniały pies na ładne wnętrzarskie obrazki
Ja to teraz przy remoncie nie mogę na to patrzeć, bo już bym chciała wszystko urządzać...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-08-24, 13:45   #4136
Ana0611
Raczkowanie

Cytat:
No to chyba im się coś w głowach poprzewracało! Bezpieczeństwo dziecka i Twoje powinno być najważniejsze nie to, że zamykają ich na 2 tygodnie

Stary 2015-08-24, 13:45   #4137
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już miałam wydzielinę koloru żółtawo - pomarańczowego, a teraz to brązowa no i czerwień od krwi. Myślałam, że to może od wina bo w piątek trochę wypiłam ale by mi chyba przeszło do poniedziałku, więc wolałabym postawić na okres. Krwotok to raczej nie jest, bo czytałam że trzeba jechać do szpitala jak jest konieczność zmieniania podpaski co 2 godz i częściej a u mnie taka konieczność nie zachodzi, bo aż tyle tego nie ma.

Oby... No lekarkę teraz już wybrałam i przy niej zostanę, mam do niej zaufanie od porodu no i czytałam, że ona się interesuje trudnymi przypadkami. Już na żadną wizytę nie pójdę na nfz...

To Ty może nie czytaj a poczekaj aż lekarz Ci coś powie? Lekarze zrobią co trzeba i będzie po strachu. Ja miałam biodro nastawiane jako niemowlę i nic z tego nie pamiętam, traumy nie ma i biodro całe i zdrowe, z Twoim maluchem będzie też wszystko dobrze!!

Najlepiej porozmawiaj z lekarzem lub polozna; ja mialam bardzo podobny przypadek, co prawda 5-6tyg po porodzie i lekarz powiedzial, ze to z przeforsowania organizmu i do konca pologu moze sie tak zdarzac. Ba juz odchodow nie bylo przez jakis czas i ponownie sie pojawily. Oszczedzaj sie
Stary 2015-08-24, 13:50   #4138
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Najlepiej porozmawiaj z lekarzem lub polozna; ja mialam bardzo podobny przypadek, co prawda 5-6tyg po porodzie i lekarz powiedzial, ze to z przeforsowania organizmu i do konca pologu moze sie tak zdarzac. Ba juz odchodow nie bylo przez jakis czas i ponownie sie pojawily. Oszczedzaj sie
No będę chodziła jak najmniej w takim razie i zobaczymy, co to da...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-08-24, 13:50   #4139
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
dzięki!

Cytat:
Ja mam te stópki jeszcze niezamontowane bo zamierzam przenosić przewijak z łożeczka na komodę albo miejsce do kąpieli. A leży bardzo stabilnie na łóżeczku....
o widzisz, nie przywiozłam jeszcze tego przewijaka więc nawet nie wiem.

Cytat:
No właśnie ją dodałam do "czarnej listy", bo już mam jej dosyć.
Tż już nie raz próbował się z nią rozmówić ale ona ma chyba w dupie to, że swoim zachowaniem mnie tylko nas denerwuje, albo wręcz sprawia jej satysfakcję wku@#nie mnie bo z tygodnia na tydzień odwala coraz lepsze numery i lecą coraz to lepsze teksty, łącznie z takimi, że ona chyba zacznie się starać o dziecko z mężem bo na emeryturze jej się nudzi....
Co za ludzie
skoro jest coraz gorzej to nie odbieraj od niej telefonów. Po co Ci to? A jak coś wypali, że nie odbierasz to powiedz, że po rozmowie z nią ciśnienie Ci skacze więc chcesz sobie i dziecku darować dodatkowych atrakcji
Stary 2015-08-24, 13:51   #4140
owieczkaa
Zakorzenienie

Leci fotka dla was w 40 tc.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150824_134631_577.jpg (71,6 KB, 54 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości