Mamusie styczniowe 2016, cz. III - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-24, 12:50   #541
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
joanna takie na teraz.
med podziękował
ja takie kupiłam i jestem bardzo zadowolona. Żałuję tylko, że nie kupiłam większego rozmiaru, bo są takie na już, a na pozniej moze być ciezko. Nie upinają w pachwinach, nie gniotą brzuszka. Naprawdę jestem zadowolona.

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Też mi Farmaceutka kazała w lodówce go trzymać i mam zamiar dopiero na noc użyć Niby na ulotce jest napisane, że można 2x dziennie rano i wieczorem stosować ale jakoś nie widzi mi się używanie takich rzeczy rano, bo te wszystkie globułki wypływają... Najpierw będę używać przez tydzień codziennie, a później tak chociaż 1-2 razy w tygodniu, bo teraz to wiecznie jakieś paskudztwa się mnie czepiają.

Biedna jesteś z tymi lekarzami Nie mogę pojąć jak tak można...

A każda musi mieć ten test?

Ja się dowiem za tydzień w środę co tam siedzi I nie mogę się doczekać tak listopada/grudnia... W sumie nawet nie wiem dlaczego
Tak, po 24 tc trzeba zrobić

Cytat:
Moje koleżanki mają różne opinie na temat tego badania. Jedne przeszły bez problemu, inne mówiły, że musiały powtarzać, bo nie dały rady i I nie miało to związku z ich lubieniem bądź nielubieniem słodkiego. Także nie ma się co nastawiać źle. Choć sama się tego badania boję, bo nie wiem jak zareaguję. Ale mąż idzie ze mną, w razie czego będzie biegał z torebkami
Nie jest taki zły, kiedyś, dawno temu miałam, bo musieli mi sprawdzić czy nie mam cukrzycy, dało się przeżyć. Najlepiej wypić bez zastanowienia, jak niedobry lek i mieć to z głowy. Fakt ciężkie jest to czekanie, ale ja pamiętam, że poszłam spać na godzine w przychodzi, bo nie wolno chodzić, wykonywać żadnych czynności.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:51   #542
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Fajne te ocieplacze na lapki. Przegladajac wozki juz to widzialam. Niektore wozki maja takie rekawiczki w zestawie

Widzisz jaki dumny tatus. Super
Myślę kupić te ocieplacze Muszę zrobić mój wózek na bóstwo trzeba go ściągnąć ze strychu i umyć jeszcze ale to pewnie koło listopada
Tatuś chwali się wszystkim na około
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:52   #543
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
ja hoduje awokado i rośnie Spisałam już na straty w pewnym momencie i jak miałam wyrzucić to pojawił się listek Czekałam 4 msc :rolles: Myślę że musiałabyś spróbować - najpierw do woreczka z gazikiem mokrym żeby puściło pęd. A później do ziemi
Ooo. Super awokado to juz chyba na maxa ciezko. No wlasnie raczej w wilgotnym chyba powinno byc. Ja gdzies wyczytalam ze trzeba ja wysuszyc najpierw ale tak biedna wyschla ze tylko lupinka zostala bez pestki:-(

Cytat:
Napisane przez bigcoffee Pokaż wiadomość
Moja teściowa wyhodowała, teraz jest już w ogródku i ma owoce.
O a jednak mozliwe. A nie wiesz jak ona to robila?

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:54   #544
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Zrobiłam listę tych kosmetycznych rzeczy z pierwszej strony wątku dla dzidziusia. Wyszło mi ok. 200 zł. Szukałam w gruncie rzeczy rzeczy po 100 szt i np. sól fizjologiczną znalazłam 100 ampułek za 27 zł. Gaziki jałowe też 100 szt za 17. Jeszcze rzeczy dla mnie do szpitala
Stary 2015-08-24, 12:54   #545
czarnulax
Zakorzenienie

Brzoskwiniowego nie próbowałam, ale próbowałam cytrynę i daktyla
niunia gratki za tsh
Stary 2015-08-24, 12:57   #546
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

O daktyl tez fajny. Ja mam chyba z 10 sadzonek pomaranczy i mandarynek juz teraz nie wiem co jest co ale wyrosly prawie wszystkie pestki... dlatego teraz chcialabym sprobowac cos trudniejszego

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 13:07   #547
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

To jak masz taką rękę do pestek to próbuj śmiało
Stary 2015-08-24, 13:26   #548
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
To jak masz taką rękę do pestek to próbuj śmiało
Magda właśnie przeglądałam Twojego bloga, Twoje zestawienie pieluchy jednorazowe vs wielorazowe przekonały nawet mojego TŻta stwierdził, że taka oszczędność, będzie na zabawki dla Młodego

Ps. Jaki Ty już masz spory brzuszek, zazdroszczę. U mnie cały czas nic nie widać Młody jest zwinięty w kłębek i się tak nie rozpycha. Mam nadzieje, że do porodu ułoży się tak jak trzeba, bo inaczej cc

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-08-24, 13:30   #549
bigcoffee
Raczkowanie

Cytat:
Ooo. Super awokado to juz chyba na maxa ciezko. No wlasnie raczej w wilgotnym chyba powinno byc. Ja gdzies wyczytalam ze trzeba ja wysuszyc najpierw ale tak biedna wyschla ze tylko lupinka zostala bez pestki:-(

O a jednak mozliwe. A nie wiesz jak ona to robila?
Muszę podpytać, ona "przepis" na sadzenie znalazła w jakieś gazecie ogrodniczej, czy coś takiego. Ale na owoce czekaliśmy ze 4 lata.
bigcoffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 13:31   #550
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
też sprawdziłam w google doustny test tolerancji glukozy
Ja miałam robiony na poczatku lipca i drugi bedzie za jakieś 8tyg. Zle nie jest,chociaż z
polski wspominam lepiej-w polsce kilka lat temu miałam robione przy badaniach hormonalnych i mogłam wcisnac cytryny Dużo i smakowało jak przeslodzona lemoniada,a tu daja taka buteleczke ze slodka zelowata zawiesina,najgorsza ta konsystencja dla mnie,no i godzina czekania

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
BABY, żartujesz, że posiewu nie można prywatnie? To tragedia. ..

NIEPOZORNA, niestety, każda musi. Lekarz na pewno zleci. Chyba, że już miałabyś cukrzycę przed ciążą, to by Ci nie robili

Nie mozna :-/ tzn.moge prywatniie ale musze miec skierowanie od lekarza

Cytat:
Mnie to lekko przeraża Podobno straszne, najgorsze zło w ciąży Chyba wezmę sobie wolne w pracy
Naprawde nie jest takie zle,spokojnie

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 13:41   #551
hariett
Zadomowienie

Ha, a mój tż śmieje się, bo przez około rok u niego w firmie na 8 dziewczynek urodził się 1 chłopiec więc jak pan lekarz dobrze nas zdiagnozował to nieco nadrobimy statystyki Babki z księgowości też na to liczą, za każdym razem jak do nich przychodzi to się wypytują

Moi rodzice co prawda nie z pestek, ale z drzewek kupionych posadzili na ogródku brzoskwinię i są co roku owoce Co prawda nie jak takie ze sklepu, ale dają radę, no i czasami jest ich aż za dużo

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 13:42   #552
Casaa
Zakorzenienie

Co do hodowli z pestki to imo najtrudniejsze jest liczi.... Z samej pestki wyrasta bez problemow ale za to pozniej juz nie jest tak latwo. Kilka razy probowalam i najdluzej udalo sie pol roku :-/

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 13:49   #553
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Dzisiaj przy pobierani krwi pytalam o dttg i u mnie mozna z cytryna pic albo kupic glukoze cytrynowa w aptece dziewczyny damy rade!

Mnie to pewnie w pazdzierniku czeka...

Jak nie lubie stycznia bo to juz po wszystkich imprezach i swietach jest taki nijaki miesiac, tak teraz z niecerpliwoscia na niego czekam

Wyslane z Lumia920.
mam takie same odczucia w stosunku do stycznia

Cytat:
Moja siostra jak robila ta glukoze mowila ze zagryzla poprostu cytryna i spokojnie dalo sie przezyc no ale niestety rozne sa granice tolerancji i tez sie tego boje.

A tak z innej beczki nie majacej nic wspolnego z ciaza. Probowala ktoras z Was wychodowac kiedys drzewko brzoskwiniowe z pestki i cos z tego wyszlo?
ja hoduję cytrynę

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 13:55   #554
Dotka90
Zakorzenienie

Ja nic nie hoduję, bo nawet jak zioła w doniczkach kupuję, to albo mi usychają, bo zapominam podlewać, albo gniją, bo podlewam za często
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 14:01   #555
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Magda właśnie przeglądałam Twojego bloga, Twoje zestawienie pieluchy jednorazowe vs wielorazowe przekonały nawet mojego TŻta stwierdził, że taka oszczędność, będzie na zabawki dla Młodego

Ps. Jaki Ty już masz spory brzuszek, zazdroszczę. U mnie cały czas nic nie widać Młody jest zwinięty w kłębek i się tak nie rozpycha. Mam nadzieje, że do porodu ułoży się tak jak trzeba, bo inaczej cc
Oszczędność po 2 latach I tak naprawdę żeby ta kasa była w kieszeni trzeba byłoby odkładać to co rzekomo poszłoby na pampersy

No już jest kawałek brzucha Każda w końcu będzie miała wielki

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja nic nie hoduję, bo nawet jak zioła w doniczkach kupuję, to albo mi usychają, bo zapominam podlewać, albo gniją, bo podlewam za często
bo te z marketów nadają się tylko do oberwania listków od razu i wysuszenia albo zamrożenia
Ja hoduję takie kupione na targu bo są lepsze
Stary 2015-08-24, 14:04   #556
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Co do hodowli z pestki to imo najtrudniejsze jest liczi.... Z samej pestki wyrasta bez problemow ale za to pozniej juz nie jest tak latwo. Kilka razy probowalam i najdluzej udalo sie pol roku :-/
Zgadzam się! Nawet jak wyrośnie to szybko pada, ma duże wymagania w stosunku do warunków w PL
Mnie udało się wyhodować, póki go systematycznie podlewałam nie było problemu, ale jak zaszłam w ciążę to razem z dużą częścią roślin po prostu padł, bo ja byłam cały czas zmęczona i roślinki to była ostatnia rzecz, co do której miałam głowę.

Stary 2015-08-24, 14:08   #557
Dotka90
Zakorzenienie

Te z targu/eko sklepu, no to trochę lepiej, udało mi się utrzymać długo przy życiu miętę cytrynową Ale to szczyt moich możliwości, akurat miętę łatwo utrzymać, bo ona lubi dużo wody, więc tu sytuacja jest jasna: codziennie podlewam i tyle.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 14:10   #558
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
ja hoduje awokado i rośnie Spisałam już na straty w pewnym momencie i jak miałam wyrzucić to pojawił się listek Czekałam 4 msc :rolles: Myślę że musiałabyś spróbować - najpierw do woreczka z gazikiem mokrym żeby puściło pęd. A później do ziemi

Ja kiedyś próbowałam z awokado ale nic się nie działo Ale jak Tobie po 4 miesiącach dopiero wyrosło to może spróbuję jeszcze raz

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 14:10   #559
uaoo
Zakorzenienie

[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52518829]Znaczy ja miałam ten pierwszy ogólny na glukoze z krwi. Teraz w najbliższych tygodniach będę miała dopiero ten doustny więc jeszcze nie wiem jak jest ale sama nie wiem jak wytrwam 2 godziny na sucho [/QUOTE]

Doustny to jest coś okropnego, jak o tym pomyślę to już mi nie dobrze.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
A mi kot poobgryza.

Ostatnio się zastanawiałam w jakiej koszuli będe rodzić. cały czas po mnie to chodzi.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 14:10   #560
czarnulax
Zakorzenienie

My mamy marketową miętę i rośnie jak szalona już długi czas
Stary 2015-08-24, 14:10   #561
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Oszczędność po 2 latach I tak naprawdę żeby ta kasa była w kieszeni trzeba byłoby odkładać to co rzekomo poszłoby na pampersy

No już jest kawałek brzucha Każda w końcu będzie miała wielki
No ja mam świadomość, że trzeba byłoby odkładać, ale to i tak w budżecie wygląda lepiej, jak nie musisz wydawać kolejnych kilkudziesięciu zł na pampki, bo masz je w domu. Tylko wiadomo więcej się pierze no i więcej proszku, ale to i tak jest oszczędność. Dla mnie duża

Stary 2015-08-24, 14:11   #562
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja cenię bazylię że wystarczy podlać i listki ożywają od razu
Stary 2015-08-24, 14:11   #563
hariett
Zadomowienie

Cytat:

bo te z marketów nadają się tylko do oberwania listków od razu i wysuszenia albo zamrożenia
Ja hoduję takie kupione na targu bo są lepsze
Zgadzam się co do tych ziół Marketowe są hodowane w trudnych do powtórzenia w domu warunkach i błyskawicznie padają. Lepiej kupić w ogrodniczym - parę złoty drożej (albo i nie), porady gratis, a roślinka na 90% się przyjmie Ale do roślin potrzeba niestety duuużej systematyczności, cierpliwości i uwagi. Moja kochana paprotka została przeze mnie oskarżona o posiadanie robali (nieprawda), wylądowała na 3 dni na zewnątrz w te upały i mimo wzięcia spowrotem do domu jest widocznie popalona Mam nadzieję że jakoś da radę (nowe listki są ok), no ale sama jestem sobie winna.
Cytat:
No ja mam świadomość, że trzeba byłoby odkładać, ale to i tak w budżecie wygląda lepiej, jak nie musisz wydawać kolejnych kilkudziesięciu zł na pampki, bo masz je w domu. Tylko wiadomo więcej się pierze no i więcej proszku, ale to i tak jest oszczędność. Dla mnie duża
Ja tak samo i to jest mój główny cel stosowania wielo

Edytowane przez hariett
Czas edycji: 2015-08-24 o 14:14
Stary 2015-08-24, 14:14   #564
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Zgadzam się! Nawet jak wyrośnie to szybko pada, ma duże wymagania w stosunku do warunków w PL
Mnie udało się wyhodować, póki go systematycznie podlewałam nie było problemu, ale jak zaszłam w ciążę to razem z dużą częścią roślin po prostu padł, bo ja byłam cały czas zmęczona i roślinki to była ostatnia rzecz, co do której miałam głowę.

Dokladnie. Ja z TZtem specjalnie wybudowalismy szklarnie, gdzie mialam podgrzewanie podloza, wentylacje mechaniczna zeby to utrzymac, a i tak lipa. Natomiast dosc dobrze wtedy wyrastaly z nasion adenium czyli roza pustyni niestety, wraz z przeprowadzeniem sie do TZta zlikwidowalam hodowle, a teraz na to czasu juz nie mam, sa storczyki, ktore bardzo malo zabiegow wymagaja i to wystarczy
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 14:16   #565
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Ja kiedyś próbowałam z awokado ale nic się nie działo Ale jak Tobie po 4 miesiącach dopiero wyrosło to może spróbuję jeszcze raz
tylko ja wsadziłam od razu do ziemi i zostawiłam. A powinnam wsadzić do tego woreczka żeby kiełki puściło

Cytat:
Jak klikniesz tutaj nad tabelką to Cię przekieruje do strony gdzie babka pod koniec dodaje koszty prania
Proszek wcale nie wychodzi drogo bo używasz normalnego tylko dosypujesz odkażacza. Płukać nie wolno więc to też odpada. Jedyne co to woda no ale tak czy siak to nie są jakieś wielkie koszty
Stary 2015-08-24, 14:21   #566
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy marketową miętę i rośnie jak szalona już długi czas
Dobrze trafiłaś. Kupiłam z almy i bardzo szybko opadła, a ta z biedronki trzyma mi już długi czas.

Ja choduję pomidory. W tym roku po raz pierwszy jadłam z własnych krzaczków pomidory koktajlowe. Drugi rok natomiast te zwykłe i jest ich o wiele więcej niż w zeszłym. Pychotki.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 14:21   #567
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Zgadzam się co do tych ziół Marketowe są hodowane w trudnych do powtórzenia w domu warunkach i błyskawicznie padają. Lepiej kupić w ogrodniczym - parę złoty drożej (albo i nie), porady gratis, a roślinka na 90% się przyjmie Ale do roślin potrzeba niestety duuużej systematyczności, cierpliwości i uwagi. Moja kochana paprotka została przeze mnie oskarżona o posiadanie robali (nieprawda), wylądowała na 3 dni na zewnątrz w te upały i mimo wzięcia spowrotem do domu jest widocznie popalona Mam nadzieję że jakoś da radę (nowe listki są ok), no ale sama jestem sobie winna.

Ja tak samo i to jest mój główny cel stosowania wielo
Ja kupuję zawsze na targu od babeczek najlepiej bo wiadomo że hodowane z miłością
Mi Tż kupił na urodziny w zeszłym roku palmę. I niestety mojego suchego mieszkania nie wytrzymała, Tż chciał ją wywalić na śmietnik a mnie ruszyło żeby ją wsadzić do kuchni. I voila! Rośnie jak głupia teraz :brzyda:
A co do awokado - postraszylam parę razy że wywalę za drzwi to zaczęło rosnąć. Miałam wyrzucić w dzień przeprowadzki na 2 dni przed zauważyłam listek
Stary 2015-08-24, 14:33   #568
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Dobrze trafiłaś. Kupiłam z almy i bardzo szybko opadła, a ta z biedronki trzyma mi już długi czas.

Ja choduję pomidory. W tym roku po raz pierwszy jadłam z własnych krzaczków pomidory koktajlowe. Drugi rok natomiast te zwykłe i jest ich o wiele więcej niż w zeszłym. Pychotki.
Ja w tym roku miałam ogromną ilość sadzonek i praktycznie wszystko padło przez moje ciągłe spanie na początku ciąży. Czego nie załatwiłam wtedy to padło przez wyjazd jak były upały
Z nasionek mam 4 poziomki, bazylię (ale jakaś taka biedna, za rok chyba kupię sadzonkę), hyzop (ten to nie wiem jak wytrzymał, ale jest) i papryczka chilli, ale nic z niej nie było. Reszta, która trafiła do doniczek to rośliny wieloletnie i tak chyba zostanie, bo nie wyobrażam sobie co rok robić hodowli jak w tym roku. Tylko mam nadzieję że z tych owocujących będę miała coś więcej za rok, ale na to się zbytnio nie nastawiam
Cytat:
Ja kupuję zawsze na targu od babeczek najlepiej bo wiadomo że hodowane z miłością
Mi Tż kupił na urodziny w zeszłym roku palmę. I niestety mojego suchego mieszkania nie wytrzymała, Tż chciał ją wywalić na śmietnik a mnie ruszyło żeby ją wsadzić do kuchni. I voila! Rośnie jak głupia teraz :brzyda:
A co do awokado - postraszylam parę razy że wywalę za drzwi to zaczęło rosnąć. Miałam wyrzucić w dzień przeprowadzki na 2 dni przed zauważyłam listek
Ja na osiedlu targu nie mam, z centrum wozić mi się nie chce a obok mam fajny ogrodniczy, więc wiesz
Ja próbowałam awokado ale długo nie ruszało więc się z nim pożegnałam.

Stary 2015-08-24, 14:38   #569
pietrusiowata
Rozeznanie

Witam

Dziewczyny ale wy pędzicie <szok> człowiek jedzie na chwilę na wakacje a ty już nowy wątek W takim razie szybko się przywitam i zasiadam do czytania. Chyba podczytam tylko ten wątek od początku

Wakacje nam się udały, podróż której tak bardzo się obawiałam nawet szybko minęła. Około północy byliśmy na granicy z Chorwacją więc zarządziliśmy postój. Moi rycerscy współtowarzysze spali na matach za autkiem a ja wygodnie przespałam 5 godzin na tylnej kanapie samochodu

Droga powrotna trochę ciężej, w połowie drogi zaczął mi twardnieć brzuch więc połykałam no spę i wyczekiwałam domku za horyzontem

Temperatura podobnie jak w Polsce była bliska 40 stopni, po kilku dniach strasznie puchły mi nogi. Na całe szczęście po połowie pobytu był dzień deszczu i burz, dzięki temu temperatura spadła do 25-28 i już mi opuchlizna nie dokuczała.

Od wczoraj witam się w 22 tygodniu a od dzisiaj w 6 miesiącu <jupi>
Stary 2015-08-24, 14:41   #570
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

No ja targ mam blisko a ogrodniczego to mi by się szukać nie chciało Chciałam z nasionek wychodować.. wyszła pietruszka i szczypiorek i tymianek. Ale w poprzednim mieszkaniu ciągle mi na ziołach siadały takie małe czarne robaczki. Znalazłam w doniczce jeden tymianek bez tych robaczków, umyłam pod wodą cały i zasadziłam w osobnej doniczce i odseparowałam od tamtego. Teraz ładnie rośnie i nie ma robaczków! A tamto poszło do kosza. Mam lawendę ale chyba ma za sucho bo co zachwitnie to uschnie. I mam jeszcze rozmaryn. Bazylię kupiłam ostatnio na targu taką mega wielką i dzisiaj oberwałam zwiędnięte listki, zalałam wodą to odżyły fajnie, wytarłam do sucha i do zamrażarki
Co do kwiatów to uwielbiam kalanchoe <3 Mega tolerancyjne kwiatki, polubiliśmy się w Anglii. Mam jeszcze storczyka (póki co kwitnie mimo przelania!). I jeszcze 3 rodzaje kwiatków których nazw nie znam Ale nie jest źle wsio rośnie

Chciałam coś co by tworzyło fajne powietrze w sypialni np. aloes. Ale trochę drogi jest. I lepiej mnie wyjdzie chyba kupienie nawilżacza po prostu

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Pietrusiowata super że wakacje udane!

Tż planuje wypad nad Morskie Oko. No chyba go pogięło Nie ma opcji żebym pojechała
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości