Dlaczego nie podobam się mężczyznom? - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-08-24, 11:30   #181
201609140906
Konto usunięte

Dot.: Dlaczego nie podobam się mężczyznom?

Cytat:
Napisane przez Hibiku Pokaż wiadomość
Nic poza świadomością niektórych zmienić się nie musi - dla wielu osób nadwaga jest atrakcyjna i tyle

--------

Uaga Uaga
wieeelgi offtop

Cytat:
Napisane przez JoannaIrminaTitina Pokaż wiadomość
Po co więcej kolesi skoro jakość trefna?
Nie, nie każda ma Brada Pitta ale za to jest szczęśliwa i spełniona.
i tego należy zazdrościć a nie urody partnera u boku. Jak patrzysz tylko na to... jesteś biedny koleś.
Ja to jestem dziwna
(ale nie jest mi źle z tą świadomością).

Nie chcę multiplikacji Brada Pitta, ani Dżonego De, który bardzo mi się podoba... ani nawet Seana Connery z Imienia Róży, który też bardzo mi się podoba!
Chcę za to mieć w partnerze przyjaciela, który mnie przytuli, który razem ze mną będzie się śmiał z humoru w stylu Monty Pythona, albo przykryje kocem, kiedy spostrzeże że jest mi zimno. Chcę faceta, który pogada ze mną na tematy filozoficzno-światopoglądowe. Chcę takiego, który wytrze łzy (bo czasem mam doła z "byle" powodu) i pocieszy, który wstanie o wpół do szóstej rano i pojedzie ze mną rowerem do lasu na grzyby. Który pozwoli mi być czasem samej i który będzie miał ode mnie dowolny czas na wyjście z kolegami - gdziekolwiek ;P
Aaaaaaa... : (

JoannoIrmino,
śliczne kobiety zamieściłaś na fotografii,
w jednym z Twoich postów tego wątku; wg mnie, właśnie takie krągłości są piękne. Mówię to jako esteta z wykształcenia - w końcu studiowałam (również) Malarstwo.
Często maluję akty kobiece (kocham przedstawiać ludzi na płótnie!) i najatrakcyjniejsze ciało do takich celów musi mieć - moim zdaniem - właśnie tę cudowną krągłość kobiecą.
...ale może to takie skrzywienie malarza
201609140906 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-24, 11:46   #182
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Comtesse Pokaż wiadomość

Nie chcę multiplikacji Brada Pitta, ani Dżonego De, który bardzo mi się podoba... ani nawet Seana Connery z Imienia Róży, który też bardzo mi się podoba!
Chcę za to mieć w partnerze przyjaciela, który mnie przytuli, który razem ze mną będzie się śmiał z humoru w stylu Monty Pythona, albo przykryje kocem, kiedy spostrzeże że jest mi zimno. Chcę faceta, który pogada ze mną na tematy filozoficzno-światopoglądowe. Chcę takiego, który wytrze łzy (bo czasem mam doła z "byle" powodu) i pocieszy, który wstanie o wpół do szóstej rano i pojedzie ze mną rowerem do lasu na grzyby. Który pozwoli mi być czasem samej i który będzie miał ode mnie dowolny czas na wyjście z kolegami - gdziekolwiek ;P
Aaaaaaa... : (
Oj, pobijemy się ...

201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-24, 12:16   #183
TakaSamaInna
live your passion

Ja proponuję połączyć ten wątek z wątkiem "Gust vs uroda". Tutaj autorka nie wie co jest z nią nie tak, że faceci nie chcą związku, a tam z kolei uważają, że to kobiety lecą tylko na wygląd. Ciekawa jestem co by z tego wyszło.

angielski - C2
rosyjski - B2
hiszpański - ?
TakaSamaInna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-24, 12:54   #184
krewet
Zakorzenienie

Cytat:
Ja proponuję połączyć ten wątek z wątkiem "Gust vs uroda". Tutaj autorka nie wie co jest z nią nie tak, że faceci nie chcą związku, a tam z kolei uważają, że to kobiety lecą tylko na wygląd. Ciekawa jestem co by z tego wyszło.
to ze sobą nie koliduje
mężczyźni udzielający się w tamtym wątku, co by nie mówić - trochę racji mają
wiadomo, że przystojny zawsze będzie miał większe powodzenie i nie będzie musiał "nadrabiać charakterem" - w ogóle co to ma być, jak by mi panna powiedziała "jesteś brzydszy od jacka, ale jak mnie czymś zainteresujesz to może będziemy razem" to bym parsknął śmiechem

choć oczywiście, oni przesadzają, z tym, że to są faceci najprawdopodobniej bardzo brzydcy/nieprzystosowani społecznie, bo jeśli jeden ma 26 lat i nie dotykał kobiety, drugi też pewnie no to... coś musi być z nimi nie tak - przemawia przez nich frustracja
wynurzenia typu "kobiety lecą na to i na to" są typowe dla podstarzałych prawiczków

ale... przystojny samiec i ładna kobieta zawsze będą wysoko w hierarchii, nawet jeśli będziecie w nieskończoność podawać przykłady typu koleżanka siostry nauczycielki poleciała na brzydala
bo równie dobrze ja mogę podać przykład że idę z kolegą i mówi "oj takiej grubej to bym nie mógł"
krewet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-24, 13:31   #185
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez anna87 Pokaż wiadomość
Prawda. Autorka ma w sumie dopiero 23 lata, w tym wieku niektórzy nie mają w ogóle żadnych doświadczeń i nie jest to jeszcze jakieś ekstremum. Być może to zabrzmi banalnie, ale możliwe, że nie poznała jeszcze odpowiedniego faceta.
A to też bardzo możliwe i wcale nie takie banalne, w końcu to jest wciąż okres kształtowania osobowości, poszukiwań.
Stary 2015-08-24, 14:08   #186
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez krewet Pokaż wiadomość
nawet jeśli będziecie w nieskończoność podawać przykłady typu koleżanka siostry nauczycielki poleciała na brzydala
bo równie dobrze ja mogę podać przykład że idę z kolegą i mówi "oj takiej grubej to bym nie mógł"
Jak by Ci to powiedzieć... wiele kobiet będzie jednak wolała takiego Pierca Brosnana, niż Twojego kolegę. I nie, nie jest to kwestia jedynie wyglądu.
Stary 2015-08-24, 14:09   #187
stewardesa
BAN stały

Ale Pierce ich nie będzie chciał.
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-24, 14:13   #188
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
Ale Pierce ich nie będzie chciał.
Pierce już jest zajęty przez jedną taką, którą kolega kreweta by wzgardził.
Dla kolegi kreweta też się znajdą partnerki, ale dla niektórych to nie będzie dobra opcja, chociażby został ostatnim facetem na Świecie.
Stary 2015-08-24, 14:14   #189
stewardesa
BAN stały

On się z nią ożenił jak była szczupła
Stary 2015-08-24, 14:16   #190
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Zapewne głównie dlatego .
Stary 2015-08-24, 14:19   #191
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
no i....? sądzisz, że ktoś go zmusza do trwania w tym małżeństwie? a może nie wpadłaś na to, że jemu nie przeszkadza jej wzrost wagi?

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

lol. kompletnie nie kojarzyłam kobiety, ale cóż... wielki ból , bo kobieta w średnim wieku przytyła

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-24, 14:23   #192
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Zapewne głównie dlatego .
No jakoś tak każdy gwiazdor żeni się ze szczupłą i piękną, ale na pewno znacie inne przykłady.
Stary 2015-08-24, 14:31   #193
krewet
Zakorzenienie

Cytat:
Jak by Ci to powiedzieć... wiele kobiet będzie jednak wolała takiego Pierca Brosnana, niż Twojego kolegę. I nie, nie jest to kwestia jedynie wyglądu.
no wyglądu raczej nie jeśli chłop ma ponad 60 lat
więc tu prędzej chodziłoby o kasę, bo co może pociągać w człowieku jeśli nie zamieniło z nim się ani słowa w życiu?

w ogóle to gniję coraz bardziej z tego tematu
dlaczego atakujesz mojego potencjalnego kolegę?
to tak jak ja bym odpowiedział na wasze argumenty w stylu "no twoja matka/ciotka/sąsiadka pewnie jest brzydka dlatego wzięła mało urodziwego faceta"

a gdybym coś takiego napisał to dopiero byście się zdenerwowały
spójrzmy prawdzie w oczy - zmiażdżyłem was argumentami
Stary 2015-08-24, 14:33   #194
zlotniczanka
plum plum

tak trochę offtopując, ale zastanawia mnie, czemu kobiety robią sobie to nawzajem? Czemu zamiast skupić się na problemie, który sama Autorka wskazała, to mózg bab ocieka jadem i będą jej wyszukiwać wkoło kilku kilo więcej? Nic dziwnego, że na ulicy trudno zobaczyć dziewczyny uśmiechnięte, pogodne i pewne siebie, co moim zdaniem jest mega seksowne, bo większość fiksuje na myśleniu o tym, jaka jest nieidealna i tym, że jedna czy dwie fałdki czynią ją nieszczęśliwą na całe życie. I zamiast być po prostu sobą, cieszyć się życiem i brać z niego garściami, to siedzi jedna z drugą i się umartwia, bo sucze koleżanki pokazały jej gdzie jej miejsce. Przykre i puste.

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-24, 14:37   #195
ilovechocolatee92
Przyczajenie

Tomasz Kammel?
ilovechocolatee92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-24, 14:38   #196
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
No jakoś tak każdy gwiazdor żeni się ze szczupłą i piękną, ale na pewno znacie inne przykłady.
Piękna jest niewątpliwie. W momencie ślubu znów też jaką kruszynką nie była, pewnie niejeden by stwierdził, że tak z 5 kilo by jej się przydało zrzucić.
Naprawdę nie rozumiem, dlaczego bym miała żałować zainteresowania facetów komentująch "z taką grubą bym nie mógł". Części się wręcz wydaje, że mi to powinno imponować i poprawiać ego, że mnie komplementują na tle tych "spasionych bab" .

Cytat:
Napisane przez krewet Pokaż wiadomość
w ogóle to gniję coraz bardziej z tego tematu
dlaczego atakujesz mojego potencjalnego kolegę?
A dlaczego Ty odbierasz "nie interesuje mnie totalnie pod kątem związku" jak atak, pogardę i nie wiem, co jeszcze? Aż tak jesteście zakompleksieni, iż nie możecie znieść faktu, że jedna anonimowa baba w necie na Was nie poleci?
Stary 2015-08-24, 14:43   #197
krewet
Zakorzenienie

Cytat:
A dlaczego Ty odbierasz "nie interesuje mnie totalnie pod kątem związku" jak atak, pogardę i nie wiem, co jeszcze? Aż tak jesteście zakompleksieni, iż nie możecie znieść faktu, że jedna anonimowa baba w necie na Was nie poleci?
piszesz to w takim stylu, że można wyczuć niechęć do mojej osoby ale spokojnie, nie podciąłem sobie żył z tego powodu

Cytat:
tak trochę offtopując, ale zastanawia mnie, czemu kobiety robią sobie to nawzajem? Czemu zamiast skupić się na problemie, który sama Autorka wskazała, to mózg bab ocieka jadem i będą jej wyszukiwać wkoło kilku kilo więcej? Nic dziwnego, że na ulicy trudno zobaczyć dziewczyny uśmiechnięte, pogodne i pewne siebie, co moim zdaniem jest mega seksowne, bo większość fiksuje na myśleniu o tym, jaka jest nieidealna i tym, że jedna czy dwie fałdki czynią ją nieszczęśliwą na całe życie. I zamiast być po prostu sobą, cieszyć się życiem i brać z niego garściami, to siedzi jedna z drugą i się umartwia, bo sucze koleżanki pokazały jej gdzie jej miejsce. Przykre i puste.
akurat na żywo, wśród znajomych nikt nie powie grubej, że jest gruba i właśnie laski mają to do siebie, że oszukują się nawzajem, dobrym przykładem jest facebook, gdzie mega brzydka laska może wstawić zdjęcie a komentarze i tak będą "ślicznie"
Stary 2015-08-24, 14:44   #198
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ilovechocolatee92 Pokaż wiadomość
Tomasz Kammel?
Tonący brzytwy się chwyta. Pisałam, że ona jest tylko przykrywką.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Piękna jest niewątpliwie. W momencie ślubu znów też jaką kruszynką nie była, pewnie niejeden by stwierdził, że tak z 5 kilo by jej się przydało zrzucić.
Nie widzę za bardzo na zdjęciach.
Stary 2015-08-24, 14:45   #199
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Jakieś kompleksy muszą Cię mocno zjadać od środka. To aż przykre.
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-24, 14:47   #200
201604251028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zlotniczanka Pokaż wiadomość
Tez sie zawsze nad tym zastanawiam. Byly jeszcze takie slynne tematy na wizazu jak "czy pulchna kobieta moze byc sexy" albo "delikatna uroda a powodzenie", w ktorych przez +/- 40 stron rozbierano na czynniki pierwsze zdjecia celebrytek albo analizowano faldki kolezanki z pracy. Solidarnosc jajnikow to chyba mit
201604251028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-24, 14:48   #201
zakonna
Naczelna Nastolatka

Czy mam was pozgłaszać do moderacji za ten offtop?? Jest tyle wątków o grubych, weźcie się tam przenieście.
I szkoda, że to co pisałam ja i to co napisała przed chwilą złotniczanka przeszło bez echa. KOBIETY SAME SIĘ SKUPIAJĄ NA TUSZY, JAKBY TO NAPRAWDĘ BYŁ WYZNACZNIK CZEGOKOLWIEK. Nie jesteście lepsze od kreweta, kiedy tak rozpaczliwie próbujecie udowodnić, że 5 kg to nie widać albo, że zawsze można schudnąć.
Stary 2015-08-24, 14:48   #202
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
"W normie, ale bliżej otyłości", pewnie chodziło o nadwagę. Jak schudła kilkanaście kg, to nosiła 38. Zrozumiałam, że odzyskała te kilkanaście kg, ale może się mylę. Autorka jest przekonana, że nie w tym tkwi problem i nie chce o tym pisać.

Nie. Chodzilo o wage w normie, ale bliżej górnej granicy, niż dolnej

A 5kg wzielo sie stad, ze autorka napisala, ze jej wygląd jej się podoba "ale pewnie znaleźli by się tacy, dla których mogłabym schudnąć 5kg"

Tak sie udzielasz namietnie a czytasz po łebkach, wszystko przeinaczasz i niepotrzebnie siejesz ferment.

A sam watek rozwinął sie w sposób absurdalny. Dziewczyna mówi ze to wyraźnie nie w wyglądzie tkwi problem, skoro jest atrakcyjna seksualnie. Nie jest atrakcyjna jako partnerka na dluzej. Zupełnie inna sprawa., zupelnie inne rady, a i tak niektórzy uczepili sie tych 5kg
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-24, 14:53   #203
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Jest tyle wątków o grubych, weźcie się tam przenieście.
I szkoda, że to co pisałam ja i to co napisała przed chwilą złotniczanka przeszło bez echa. KOBIETY SAME SIĘ SKUPIAJĄ NA TUSZY, JAKBY TO NAPRAWDĘ BYŁ WYZNACZNIK CZEGOKOLWIEK. Nie jesteście lepsze od kreweta, kiedy tak rozpaczliwie próbujecie udowodnić, że 5 kg to nie widać albo, że zawsze można schudnąć.
Zgadzam się.

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
A sam watek rozwinął sie w sposób absurdalny. Dziewczyna mówi ze to wyraźnie nie w wyglądzie tkwi problem, skoro jest atrakcyjna seksualnie. Nie jest atrakcyjna jako partnerka na dluzej. Zupełnie inna sprawa., zupelnie inne rady, a i tak niektórzy uczepili sie tych 5kg
No ale po co się skupiać na wątku, skoro można na offtopowych przepychankach...

Dajcie spokój, serio.
Stary 2015-08-24, 14:55   #204
krewet
Zakorzenienie

zakonna, a ty w przedszkolu jesteś? że grozisz "uspokójcie się, bo powiem pani!"
człowiek chce napisać coś konstruktywnego, chce pomóc z punktu widzenia mężczyzny - bo przecież autorka ma problem z facetami
a tutaj się pastwią jakbyś kogoś zabił

jeśli autorka wspomniała w pierwszym poście, że jest przy kości, to nie off topujemy pisząc o tym

Edytowane przez krewet
Czas edycji: 2015-08-24 o 14:56
Stary 2015-08-24, 14:56   #205
zakonna
Naczelna Nastolatka

elve, jakaś reakcja? Bo mnie ręce opadły.
Stary 2015-08-24, 14:59   #206
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Mnie też.
Stary 2015-08-24, 15:02   #207
zakonna
Naczelna Nastolatka

AUTORKO, możesz napisać coś więcej? Może o tym, jakich facetów wybierasz. Może podświadomie zawsze wybierasz typa, który się nie zaangażuje?
Stary 2015-08-24, 15:08   #208
JoannaIrminaTitina
Raczkowanie

A może pieseł jest pogrzebany w guście autorki?

Może wybierasz facetów, którzy mają wspólną cechę, która dyskwalifikuje ich do dłuższego związku?
Poza tym nie widziałam, że autorka ma 23 lata. Dziewczyno taka młoda jesteś i się już takimi sprawami przejmujesz? Może po prostu jeszcze nie czas na ciebie? Znam wiele osób, które miłość pierwszą przeżyli w wieku 25 wzwyż. I to nei jest wstyd.

Lecz zastanawiające jest to stwierdzenie twoje, że "faceci mają Cię za taką tylko do seksu".... Po ilu randkach idziesz do łóżka? Może czas nie sypiać z kim popadnie po jednej randce czy dwóch tylko cenić się wyżej i mieć swoje zasady?
JoannaIrminaTitina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-24, 15:11   #209
Hibiku
Zakorzenienie

Serio, uważacie że celebryci i gwiazdy są dobrym i uniwersalnym wzorcem dobierania się w związki? Uważacie że opiniowanie o związku na podstawie fotek i relacji na pudelku ma jakikolwiek sens? Jeśli tak - proszę bardzo, twórzcie związki na podobnej zasadzie, ale dajcie spokój pozostałym ludziom, którzy mają inne potrzeby, oni nie chcą i nie muszą chcieć wpasowywać się w te kanony. Tutaj wyłącznie śmiecicie, a wasze kombinacje nie mają żadnego związku z wątkiem.
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-24, 15:15   #210
mamajuana
Przyczajenie

Jak dla mnie to tu nie chodzi o twoją otwartość czy dodatkowe kilogramy nad którymi tak dyskutują i spinają pupę osoby powyżej. Wydaje mi się, że za dużo myślisz, analizujesz i chcesz. Ja wiem, ze po takim czasie każdy chce bliskości, ale takie parcie na związki jest słabe bo ono ci nie pomoże. Mniej myślenia na ten temat może się okazać zbawienny, bo co ty jeszcze masz zrobić? Udawać niewiadomo kogo, zeby tylko mieć faceta. Serio tu nie ma innej rady, po prostu sobie odpuścić i żyć dalej.
mamajuana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości